Diversiuni moscovite: “PATRIOTII MOLDOVEI” vor sa declare autoritatile de la Chisinau ilegale si revendica teritoriile “MOLDOVEI MARI”/ Se reactiveaza si vechiul amic al filo-stilistilor si zelotistilor romani, Viorel Ciubotaru, seful Asociatiei Sfanta Matrona

21-08-2014 9 minute Sublinieri

658x0_3patriotii

 • Deschide.md:

”Patrioții Moldovei” REVENDICĂ TERITORII din Ucraina și România

Partidul ”Patrioții Moldovei” a lansat o declarație prin care critică guvernanții de la Chișinău și îi acuză de politici iresponsabile. Declarația privind ”Retrocedarea teritoriilor Moldovei” a fost scrisă în limba rusă și publicată pe pagina partidului, patriot.md.

Având în vedere Ratificarea și Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE, ”Patrioții Moldovei” fac apel către organismele internaționale pentru protecția drepturilor omului, către autoritățile moldovenești cât și guvernele străine de a urmări respectarea drepturilor și normelor internaționale.

Bazându-se pe o serie de Convenții internaționale printre care ”Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale” (Roma, 4 noiembrie 1950, modificată la 21 septembrie 1970, 20 decembrie 1971, 1 ianuarie 06 noiembrie 1990 11 mai 1994) ETS № 005 și Protocolul №1 al Convenției (Paris, 20 martie 1952, modificată pe 11 mai, 1994) ETS № 009, și articolul 1 al Protocolului privind protecția proprietății, Patrioții Moldovei” își revendică dreptul asupra teritoriilor care în decursul istoriei au format Principatul Moldovei, iar în prezent sunt parte a României și Ucrainei.

Mai mult, ei consideră autoritățile de la București și Kiev ca fiind dușmănoase intereselor și drepturilor populației majoritare din Republica Moldova.

În cazul în care declarația de față nu va fi discutată, iar autoritățile de la Chișinău nu vor întreprinde măsuri concrete de a întoarce teritoriile istorice, ”Patrioții Moldovei” vor declara actuala guvernare drept una ilegală, se mai scrie în declarația de ”Retrocedare a teritoriilor Moldovei”.

Amintim că Partidul ”Patrioții Moldovei” a fost înființat în iunie 2010, în fruntea partidului aflându-se Mihail Garbuz. Membrii partidului sunt în majoritate vorbitori de limbă rusă, militând pentru formarea vechii Moldove.

Trepăduşii Moscovei toarnă gaz pe foc

Anatol Plugaru, Viorel Ci[u]botaru si Mihail Plamadeală au susținut o conferință de presă, încheiată cu puțin timp în urmă, teza principală dezbătută fiind aceea că un război în care Republica Moldova va fi implicată este inevitabil. Mai mult, trio-ul susține că asta ar fi chiar pe placul actualei guvernări de la Chișinău, pentru că ar ajuta-o “să-şi păstreze fotoliile”.

Potrivit lui Viorel Ciubotaru, prezentat drept “conflictolog”, situaţia creată în jurul conflictelor armate din estul Ucrainei şi din regiunea Nagorno Karabah (Karabahul de munte), unde au fost semnalate noi confruntări miltare, trebuie să ne pună pe gânduri, pentru că urmează să înceapă un război oligarhic, care se va desfăşura la noi în ţară.

Anatol Plugaru, la rândul său, a menţionat că actuala guvernare vrea să evite un eşec previzibil în alegerile din toamnă, și anume acest război va înlătura riscul eșecului. “Anume în perioada de război se poate institui un control mai dur asupra cetăţenilor, dar şi a presei”, a adăugat Plugaru.

Plugaru mai menţionează că, potrivit surselor sale, s-a mărit numărul de apeluri telefonice către unii reprezentanţi ai armatelor particulare din Occident.

“Crearea unor puncte de întărire la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, apariţia şanţurilor antitanc din regiunea frontierei moldo-ucrainene, sunt realități care vin să confirme cele afirmate de noi”, a menţionat Mihai Plămădeală, general şi fost ministru de interne.

Solicitat de deschide.md, Oazu Nantoi, analist politica a declarat că nu vrea să comenteze astfel de aberaţii, pentru că astfel de informaţii nu pot fi tratate atlfel.

Amintim că Anatol Plugaru, fostul ministru al securității naționale în anul 1991, figurează într-un dosar penal intentat pentru samovolnicie, depăşirea atribuţiilor de serviciu, acţiuni intenţionate a vrajbei interetnice şi dezbinare naţională, intentat de Procurarura Generală, în legătură cu întâlnirea lui Plugaru cu episcopul Marchel, bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal şi preşedintele Partidului “Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz, dar şi liderii unor organizaţii proruseşti.

Mihai Plămădeală a deţinut funcţia de ministru de Interne timp de un an (1997—1998). Ulterior, a fost numit în funcţia de consilier al preşedintelui Petru Lucinschi, iar în urma alegerilor parlamentare din 2001 a devenit deputat pe listele partidului condus de Dumitru Braghiş.

Viorel Ci[u]botaru, este conflictolog, sociolog şi membru al organizaţiei “Sfânta Maică Matrona”, susţinător aprig al Patriarhiei ruse. Ciubotaru apare la manifestaţiile contra marşurilor gay şi este un oponent al legii anti-discrminare. În 2007 acesta alături de Protoiereul Anatolie Cibric, au devastat minora evreiască, instalată în centrul Capitalei, cu ocazia sărbătorii evreiesti Hanuca.

trep-moscov

Nota noastra:

Despre Viorel Benedict Ciubotaru trebuie reamintit faptul ca a fost implicat substantial in alimentarea si sustinerea curentului stilisto-schismatic de la noi din tara, dupa cum aratam, in 2010, aici:

[…] Apropo, blogul Hristofor/Popas Alternativ, ca si portalul Mdn (Moldova noastra) – tribune (pro)stiliste deja “consacrate”, care s-au remarcat mai ales prin atacarea ierarhilor, a siteului nostru si prin sustinerea data lui Danion Vasile, sunt in stransa legatura, de rudenie chiar… de sange :) cu deja celebra Asociatie Sfanta Matrona de la Chisinau (cea care are si revista si siteul Toaca, care, fara sa fie o secta, manifesta insa vadite tendinte provocatoare spre destabilizarea Bisericii, spre schisma, atat dincolo, cat si dincoace de Prut. Andrei Kuraev o avea el excentricitatile, ratacirile si prostiile lui, fara discutie, dar unele lucruri le mai stie si el… Macar ca unul care e din interior. Nu tot ce zboara se mananca, si nu tot ce se cheama miscare traditionalista, antiecumenista, anti-cip, anti-vaccin, pro-religie in scoli, pro-canonizarea sfintilor romani ai inchisorilor (toate teme mai mult decat corecte, importante si necesare) este si ceea ce se pretinde a fi. Raul nu izbandeste niciodata mai usor decat cand ia chipul binelui, cand il paraziteaza, il capuseaza, ii confisca temele Mai ales profitand de slabiciunea si de tacerea celorlalti sau cautand sa-i compromita pe cei care ar putea sa-i “concureze” de pe culoarul cinstit. Asta se intampla astazi la tot pasul. Oamenii se incanta teribil ca in sfarsit cineva “are curajul sa marturiseasca adevarul”, dar…. nu vede ce este in spatele pretextelor si unde tintesc ele, de fapt. […]

Liderul asociatiei [Sfanta Matrona], Viorel Benedict Ciubotaru, implicat puternic mai multi ani la rand in structurile bancare internationale si in cele politice locale, la cel mai inalt nivel (Rep. Moldova) – asa cum el insusi o declara – a fost promovat si in Romania, foarte recent, chiar in aceasta vara, printr-o carte-interviu realizata de… Danion Vasile, carte care nu a mai primit binecuvantarea PS Galaction, precum celelalte de la Egumenita:

http://alleccssa.wordpress.com/2010/07/28/impotriva-curentului-botezul-unui-intelectual-in-rusia-sovetica-benedict-ciubotaru/ [n.n.: link nefunctional intre timp; se poate consulta insa in alta parte: http://trandafirescu.wordpress.com/2010/08/02/o-aparitie-editoriala-deosebita-benedict-ciubotaru-impotriva-curentului-botezul-unui-intelectual-in-rusia-sovietica/ ]

Cartea, care se pare ca plagiaza intens trama romanului “Audienta la un demon mut” al p. Savatie, contine si o afirmatie mincinoasa foarte grava menita sa sustina stilismul. Anume ca Parintele Iachint, fostul mare staret al Putnei, i-ar fi spus lui Benedict cum ca trebuie sa pastram vechiul calendar. Aceasta minciuna apare si pe site-ul lui Danion. Ucenici de zeci de ani ai parintelui Iachint au ramas stupefiati de acest lucru si, desigur, nu este in duhul parintelui Iachint, care a facut deplina ascultare de Biserica.

A se vedea apoi si: http://www.mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=4979 – interviu dat revistei… AXA, revista ortodoxa nationalista care pornise promitator, dar care are o agenda a solutiilor lumesti, politic-revolutionare (“haiducesti”), acolo unde scria constant pana de curand domnul Danion (care o si dadea gratuit la conferintele sale) si unde a publicat cele mai virulente atacuri la adresa ierarhilor romani, promovand calendarul vechi si “biserica din catacombe”.

De altfel, si domnul Viorel Benedict Ciubotaru are, pura coincidenta!, aceleasi preocupari tematice privind calendarul, precum si fiul sau ori precum discipolul din Romania:

http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=4295
http://rafaeludriste.blogspot.com/2009/01/cele-dou-calendare-dou-timpuri.html

Din interviul pt. AXA aflam, printre altele, despre domnul in cauza:

funcţionar public la nivel de primărie a Chişinăului (1990-1991), vicedirector general al Departamentului de Stat pentru privatizare (1991-1993), director al cabinetului preşedintelui RM (1993-1994), Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (1998-2000). În martie 1994, ca urmare a alegerilor din acel an îşi dă demisia şi activează în calitate de director, consecutiv, la câteva companii de consultanţă economică şi de drept economic. S-a specializat în management strategic, globalizare, strategii de comunicare socială.

http://www.mdn.md/index.php?day=1929

deci sînt autor şi coautor la două strategii naţionale, ţin cursul de management strategic la ULIM pentru masteranzi şi cursul de strategii economice la ASEM. De zece ani particip la diferite elaborări de strategii, inclusiv pentru corporaţii străine. Atunci cînd apare o problemă în societate, se face analiza strategică, după care se aplică anumite proceduri şi se capătă o strategie, urmată de un plan de acţiuni, astfel, încît să se atingă obiectivele prestabilite.

Deci domnul nostru este strateg… profesionist, cu patalama si cu experienta “inclusiv pentru corporaţii străine”. Sa retinem ocupatia sa: ELABORAREA DE STRATEGII IN SOCIETATE! Nimic rau in asta, doar… foarte interesant, nu?

De altfel, aceasta este persoana despre care se cunoaste ca l-a sprijinit din toate punctele de vedere si care ii este ca un fel de mentor domnului Danion. Fiul domniei sale, Hristofor, este cel care detine blogurile cu agenda stiliste mai sus pomenite.

Partenerul sau in asociatie si in actiuni provocatoare (asa-zis “marturisitoare”) este pr. Anatol(ie) Cibric.

Printre actiunile cu care s-au remarcat mai pregnant in ultima vreme a fost promovarea unui monah zelotist, extrem de dubios, asa-zis pustnic (!) athonit care umbla prin orase si tine conferinte, Rafael Berestov. Dupa ce aceasta grupare a atacat in nestire pe IPS Vladimir (mitropolitul Moldovei de peste prut, tinand de rusi), facand orice acuza posibila, de la stransul mainilor unor monofiziti pana la punerea unor covoare cu cruci in catedrala, mitropolitul care aparea pana ieri apostat este prezentat acum drept mare aparator al credintei si pozeaza cu parinti radicali ca acest Rafail Berestov. Interesant este faptul ca “intoarcerea” lui Vladimir are loc exact in momentul cheie in care Republica Moldova a iesit de sub sfera politica de influenta a Moscovei si a intrat in cele ale Bucurestiului. De atunci a devenit Vladimir mare aparator al ortodoxiei, tot de atunci face poze si conferentiaza alaturi de Danion Vasile si Rafail Berestov si deodata este persoana agreata si de toaca.md.

Berestov sugereaza, practic, ruperea Bisericii Ortodoxe Ruse, pe motiv de ecumenism (anticipand catastrofice caderi iminente ale Bisericii, fara sa astepte sa vada daca se vor si intampla sau, mai bine zis, cand), printr-o scrisoare deschisa publicata in revista Toaca si pe blogurile lui Danion si Apologeticum, printre altele:

http://toaca.md/?&page=news&row_id=135
http://www.danionvasile.ro/blog/2010/07/01/un-nou-marturisitor-impotriva-apostaziei-avva-rafail-aghioritul/
http://apologeticum.wordpress.com/2010/07/24/nu-vizitei-papei-in-romania-pustnicul-rafail-berestov-avertizeaza-rusia-de-vinderea-ortodoxiei-la-viitorul-sinod-talharesc-valabil-si-pentru-ierarhia-bor/

La acest ultim link am citit si amenintarea halucinanta:

Sabia Ortodoxiei trebuie scoasa, sa se vada ca este ascutita, iar de va fi nevoie vom taia si din capete! Traim un moment istoric”

Mai apoi, monahul Berestov s-a remarcat si prin alte aparitii fulminante in aceasta vara:
http://www.toaca.md/?page=news&row_id=150
http://toaca.md/?&page=news&row_id=136
http://apologeticum.wordpress.com/2010/08/08/pustnicul-rafail-berestov-din-muntele-athos-intreaga-ortodoxie-este-intr-un-pericol-nemaiauzit-despre-al-optulea-sobor-ecumenic-cel-talharesc-si-actele-cu-cip/

Lucrurile deci par ca se leaga foarte tare intre ele si cercul se strange tot mai evident. Ramane sa mai urmarim si viitoarele lor miscari.

*

Pentru a intelege mai bine contextul de atunci, a se vedea si:

Intre timp, curentul filo-stilist din tara noastra “a intrat in adormire”, asteptand un prilej pentru reactivare (spunem acest lucru deoarece personalitatile implicate nu au facut nicio clipa pocainta publica pentru activitatea lor). Alte bloguri romanesti implicate in promovarea diversionistilor de tipul Cibric-Ciubotariu sunt, insa, foarte active, promovandu-se reciproc in retea si pastrand aceeasi linie zelotist-provocatoare ca si atunci. 

Unele bloguri si siteuri moldovenesti citate mai sus, ce faceau parte din reteaua Ciubotariu, sunt si astazi active (toaca.md, Popas Alternativ). Observam faptul ca Viorel Ciubotariu s-a aliniat agendei diversioniste a fortelor moscovite din Republica Moldova, dintre care unele sustin ideea refacerii “Moldovei Mari” care ar cuprinde teritorii din Ucraina si Romania si care, probabil, consuna si cu ideea mai veche a lui Dughin de integrare a Romaniei (sau, macar, a unei parti din ea, nu?) in proiectul eurasian al Rusiei.

(10.06.2014) SURSE // Întâlnire SECRETĂ la Bălți. Ce lovitură pregătește Formuzal

Odată cu apropierea semnării de către Republica Moldova a acordului de asociere cu UE, sudul şi nordul republicii este cuprins de un val de acţiuni menite să genereze escaladarea unor tensiuni între populaţia care sprijină vectorul european şi care promovează vectorul eurasiatic. O dovadă în acest sens, este şi iniţiativa Başcanului UTAG, Mihail Formuzal cu privire la constituirea „gărzilor populare” în autonomie, prin intermediul cărora factorul extern pregăteşte o intervenţie militară în Republica Moldova.

Astfel, o bună parte din localnici din raioanele componente ale UTAG, susţin că în mai multe localităţi din Găgăuzia este pregătită pe larg activitatea unor detaşamente de cazaci din Federația Rusă şi Crimeea veniţi prin regiunea Odesa, care vor activa sub acoperirea așa-numitelor „gărzilor populare” din Găgăuzia. Detaşamentele gărzilor populare urmează să fie antrenate la escaladarea unor conflicte interne serioase, care să degenereze într-o revoltă a minorităţilor etnice de la Comrat şi Bălţi împotriva guvernului de la Chişinău.

Pentru realizarea acestor deziderate, Formuzal urmează să pună accentul pe anumite grupuri de iniţiativă şi organizaţii care promovează politica pro-estică pe plan local.

Printre aceste organizaţii se numără „Moldova 2113”, Clubul de experţi „Strategia Moldovei”, „Moldova Noua Generaţie”, „Centrul de sprijin a iniţiativelor tineretului”, conduse de Veaceslav Perju; Partidul „Patrioţii Moldovei”, preşedinte Mihail Garbuz; Partidul „Regiunilor”, preşedinte Mihail Formuzal, Centrul Informaţional „Indigo Lotos”, director Mazur Sveatoslav.

Având ca scop prinicipal punerea în aplicare a planului de acţiuni ce urmează a fi realizate, la 05 iunie 2014, în municipiul Bălţi a fost organizată o şedinţă secretă la care au fost prezenţi (vezi FOTO): Mihail Garbuz, Veaceslav Perju, Mihail Formuzal, Mazur Sveatoslav şi alţi exponenţi ai organizaţiilor euroasiatice.

Urmare a acestor întrevederi, sub protecţia anonimatului, surse care au participat la şedinţă ne-au spus că în cadrul întrevederii a fost elaborat  un plan detaliat orientat spre destabilizare situaţiei din ţară, ce va fi urmat de o rebeliune armată contra puterii legale a Republicii Moldova.

Acţiunile destabilizatoare urmează a fi redirecţionate spre răsturnarea prin violenţă a orânduirii constituţionale şi violarea integrităţii teritoriale a Moldovei cu posibilitatea constituirii unor enclave separatiste cum ar fi: “Republica Populară Găgăuzia” – ce va întruni regiunele Bolgrad şi Izmail din Ucraina şi raionale de sud a ţării și  “Republica Moldovenească de Nord” – constituită din regiunele Cernăuţi din Ucraina şi din raioanele de nord ale ţării.

După realizarea primei etape se va iniţia formarea unei structuri statale sub formă de federaţie, constituită din patru subiecţi ai viitoarei “Federaţii Modoveneşti”: Republica Moldova, capitala Chişinău, Republica Moldovenească Nistrenă, capitala Tiraspol, Republica Populară Găgăuză, capitala Comrat, Republica Moldovenească de Nord, capitala Bălţi.

O susţinere mediatică în contextul luptei informaţionale va fi acordată de către: „Centrul de Coordonare pentru Integrare Eurasiatică”, în cooperare cu Centrul „Eurasia Inform”, Agenţia de Ştiri „Eurasia News” şi Centrul media „Eurasia 24”, aflate sub conducerea preşedintelui organizaţiei „Patria-uniunea eurasiatica”, Igor Tuleanţev. Structurile mediatice în perioada realizării planului de rebeliune vor avea ca scop: alterarea conţinutului informaţiilor vehiculate în spaţiul public, cu scopul de a crea panică, induce tensiuni şi conflicte violente; asigurarea realizării agresiunilor informaţionale şi război informaţional contra autorităţilor RM.

La implementarea acestui plan vor fi antrenate şi anumite grupuri conduse de personaje politice şi religioase, printre care se regăsesc Igor Dodon, Episcopul Markel și Victor Şelin. Aceste grupuri au ca sarcină să contribuie la escaladarea disensiunilor din societate.

În aceste condiţii devine clar că forţe din exterior se pregătesc, la intensitate maximă, pentru a  zdruncina din temelii actul guvernării.

În aceste condiţii, ne întrebăm: este pregătită Republica Moldova să răspundă la aceste tertipuri, pentru a descuraja adversarul?

(10.06.2014) FOTO // Întâlnire SECRETĂ la Bălți. Valeții lui Putin PUN ȚARA LA CALE

secesionisti

[…] Bașcanul UTA “Gagauz-Yeri”, Mihail Formuzal, liderul Partidului “Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz și episcopul de Bălți și Fălești, Markel, s-au întâlnit miercuri la Chișinău și au semnat „pactul pentru întărirea statalității moldovenești”, prin care și-au asumat angajamentul de a luta împreună „împotriva unioniștilor din Moldova”. La eveniment au fost invitați liderii tuturor minorităților naționale. Aceștia au fost îndemnați să organizeze în fiecare raion adunări cu cetățenii și conferințe la care să le vorbească oamenilor despre statalitatea și neutralitatea statului. Așa-zișii apărători ai statalității Moldovei au decis să formeze mișcarea populară Moldova mare”. Primul Congres al mișcării va fi organizat în toamna anului curent, când minoritățile naționale intenționează să consemneze „aniversarea celor 665 de ani ai statalității moldovenești”.

 

După ce a amenințat că Găgăuzia se va separa de Republica Moldova dacă Chișinăul va semna Acordul de Asociere cu UE, guvernatorul regiunii, Mihail Formuzal, a dat indicații primarilor din autonomie să formeze, în următoarele două săptămâni, lista „gărzilor populare“. Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a difuzat un comunicat în care invocă anumite “mișcări secesioniste” observate la nordul (orașul Bălți) și sudul (orașul Comrat) țării.

 

Presa de la Chișinău a publicat marți poze de la o întâlnire secretă a liderilor grupului de presupuși diversioniști. Întâlnirea a avut loc la Bălți, pe 5 iunie, și a suscitat interesul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. La întâlnirea secretă au participat Mihail Garbuz (liderul partidului “Patrioții Moldovei”), bașcanul UTA “Gagauz-Yeri”, Mihail Formuzal (liderul Partidului Regiunilor), episcopul de Bălţi şi Făleşti – Marchel (subordonat Patriarhiei Ruse), Sveatoslav Mazur (șeful Centrului Informaţional “Indigo Lotos”), Veaceslav Perju (șeful organizațiilor: “Centrul de sprijin a inițiativelor tineretului”, “Moldova 2113”, Clubul de experți “Strategia Moldovei”, “Moldova Noua Generație”). Portalul informațional “adevărul.md”, scrie că în schema de destabilizare a situației mai figurează liderul Partidului Socialiștilor și adeptul federalizării Moldovei, Igor Dodon, precum și liderul Partidului Social-Democrat, Viktor Șelin. Alte surse de informare îl includ în aceast scenariu și pe fostul ideolog comunist Mark Takciuk, exclus săptămâna trecută din Partidul Comuniștilor, împreună cu alți doi deputați comuniști – Grigorii Petrenko și Iurie Muntean, în urma unei tentative eșuate de acaparare a partidului. […]

 

*


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Ierarhi rusi, Opinii, analize, Rusia, Transnistria, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “Diversiuni moscovite: “PATRIOTII MOLDOVEI” vor sa declare autoritatile de la Chisinau ilegale si revendica teritoriile “MOLDOVEI MARI”/ Se reactiveaza si vechiul amic al filo-stilistilor si zelotistilor romani, Viorel Ciubotaru, seful Asociatiei Sfanta Matrona

 1. @Sherlock:

  Si?

 2. @ admin

  Mi se pare ca deschizatorii il apreciaza pe Basescu si politica lui.Iar articolele lor pe aceasta tema,parca ar fi scrise de serviciile secrete si nu de presa,avind in vedere detaliile,pozele compromitatoare,interpretarile alunecoase…

 3. @Sherlock:

  Faptele relatate sunt clare, la fel si agenda publica a celor implicati. Poate deranjeaza tonul, insa asta depinde de urechea care asculta.

  Pe de alta parte, cei (cea) care administreaza blogul Apologeticum si-au pus mana in cap si au strigat “prezent” cand am facut apelul diversionistilor moscoviti din blogosfera romana. Multumim de confirmare. Este vorba de o reactie absolut isterica, necontrolata, mincinoasa in mod patologic, dar si lasa, caci il folosesc pe parintele Arsenie Papacioc pentru a se ascunde de smintelile provocate de ei, fata de postarea de mai sus in care aratam legaturile dintre Ciubotaru-Cibric si prietenii lui din Romania. Sarmana, nu stie ca tocmai parintelui Arsenie ii va da socoteala pentru uraciunea sa. Incearca sa se ascunda, de asemenea, aruncand jeturi groase de mizerie umana si de calomnie puturoasa, cu miros de pucioasa, impotriva acestui site, desi nu i-am gresit cu nimic, iar daca era de buna credinta, isi corecta propriile greseli semnalate aici. Mai, mai, unde nu mai e frica de Dumnezeu, se ajunge si la ucidere de om, mai intai spiritual, apoi… Fereasca Dumnezeu!

  In orice caz, nu doar Apologeticum se afla in aceeasi situatie.

 4. @admin
  Referitor la “spalatoria ruseasca”-e doar un epizod din ceI aproape 200 miliarde de USd ce se “scurg” din Rusia anual prin scheme asemanatoare.Ce tangenta are istoria asta de “camata si viclesug” la “diversiunile moscovite” si “patriotii Moldovei”?

 5. @fromSiberia:

  O legatura mai de departe: Moldova este un proxy inclusiv financiar pentru Rusia, nu doar unul geopolitic.

 6. Reteaua moscovita a ‘prietenilor’ din Romania nu se intinde doar prin tentaculele stiliste. Desigur , organizatiile stiliste din Romania s-ar identifica cu primul nivel de propaganda rusa si de lupta impotriva valorilor romanesti. Mai departe, lupta lor se intinde pina la subsolurile si nivelurile de jos prin sectele schismatice desprinse la randul lor din stilism : Visarionisti, Biserica Secreta (a dogarilor), Turma sf.Ilie si alte cateva secte schismatice deosebit de periculoase desprinse din stilism. Acestea dispun de tot arsenalul necesar (edituri, situri, bloguri ) si este foarte curios faptul ca toate idolatrizeaza Rusia si politica ei expansionista. Foarte multi din adeptii acestor secte hoinaresc pe tot cuprinsul internetului , in blogosfera ortodoxa mai ales pentru a o parazita dar si pe bloguri vadit schismatice (precum apologeticum sau Vasile Vieru) de unde ataca intaistatatorii bisericii ortodoxe romane si toate valorile romanesti prin tehnici deosebit de inselatoare : din pozitia de ‘romani patrioti’ sau de ‘crestin ortodocsi’ ce apartin chipurile de BOR.
  PS : ceva interesant despre Rusia si cum se crede ea ‘salvatoare’
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/o-secta-din-rusia-se-roaga-la-sfantul-vladimir-putin/

 7. @admin
  “Moldova este un proxy inclusiv financiar pentru Rusia” – E un proxy pentru “sobolanii” care rup si scurg din Rusia , si o fac nu din interse “geopolitice”si “strategice”, unica”strategie” e sa fie “gusa plina”.

 8. @Spartacus:

  Inliniedreapta nu spune adevarul nici macar atunci cand spune lucruri adevarate.

 9. Patriotii Moldovei si Eurasia dughinista.Foarte curios !
  Ma tem ca soarta Ucrainei este deja pecetluita. Se pare ca Putin s-a asigurat pe la spate de neinterventia altor state sau structuri in cazul unei invazii ruse in Ucraina. Normal ca occidentul mai vocifereaza contra politicii ruse de invazie, chiar si aceste vociferari facand parte din intelegerea lor. Posibil ca pe viitor sa asistam la stergerea Ucrainei de pe harta lumii deoarece, asa cum odinioara Hitler si Stalin considerau ca existenta Poloniei nu are sens gasindu-i inutilitatea, pesemne ca tot asa , Putin & Co. au considerat ca Ucraina nu mai are nici un sens, trebuie ori asimilata in Rusia ori stearsa daca se va opune.
  Dar ma tem si mai mult ca ceea ce se itampla azi in Ucraina va fi nimic pe linga ce se va intampla in viitor in Republica Moldova. Pentru ca azi in Ucraina lupta se da intre ucrainieni si rusi intr-un asa zis razboi civil. In Republica Moldova lupta va fi intre moldoveni si moldoveni. Si va fi un dezastru. Pentru ca intr-o tabara se vor afla moldovenii care mai indraznesc sa se considere romani si moldovenii rusificati (generatia artificiala creata de Rusia cu succes). Moldoveni rusificati care adora pana la fanatism tot ce tine de Rusia si care urasc tot ceea ce e in afara Rusiei, inclusiv romanismul, limba si traditia romaneasca. Asa li s-a inoculat de mici. De aceea cred ca varsarea de singe si dezastrul vor fi cu mult mai mari decat in Ucraina. La acest spectacol grotesc si singeros, Rusia va privi cu maxima satisfactie asteptand rezultatul deja scontat pentru a se aseza linistita la ocarmuire. Implicandu-se si creand bineinteles motivatia pentru urmatorul ei pas de expansiune : Romania care sprijina fascistii din Moldova. Doamne fereste, sper ca Dumnezeu sa le puna stavila si sa-i ocupe cu alte treburi iscate de aiurea.

 10. @Spartacus:

  Nu merita o discutie. Cu o cautare pe siteul nostru te vei lamuri macar pentru unele manipulari pe care le fac.

 11. acum am gasit pe sit-ul vostru ceva. Ma apuc de citit.

 12. @Spartacus
  “Ucraina lupta se da intre ucrainieni si rusi intr-un asa zis razboi civil.” Cu parere de rau e chiar razboi civilpe motive politice si nu interetnice, cum o vreu “binevoitorii” occidentali.Vad ca multi nici nu-si dau seama ce e Ucraina pentru Rusia.Diferenta intre ucraineni si rusi e dam aceasi cum intre moldoveni si restul romanilor.Manipulatorii occidentali fac tot posibilul pentru a preface acest conflict in unul interetnic, dar nu le iese nici de cum, de acea incearca sa il treaca pe plan interconfesional-pe de o parte “ucrainenii” uniati sau “ortodocsi” dar necanonici, pe de alta parte “moscalii” cu biserica lor “moscaleasca”.Putem vedea aceste incercari in reportajele din zona , unde tinta artileriei ucrainene devin regular biserici ortodocse din Donetk si Lugansk.
  http://en.ria.ru/world/20140824/192285926/Three-Killed-in-Donetsk-Region-Church-Shelling.html
  http://www.youtube.com/watch?v=2L9JtTBhQ1c
  http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=11480

 13. @from Siberia
  Deci tot treaba occidentului este acolo unde Rusia si-a pus laba ei baloasa ?

 14. @Spartacus

  Deci tot treaba occidentului este acolo unde Rusia si-a pus laba ei baloasa ?”
  Va las sa dati singur raspuns la aceasta intrebare analizand si vazand situatia din mai multe puncte de vedere , pe larg, anlaturat de orice propaganda si “prorusa”si “prowestica”, andepartunduva de fantomele astea de “Rusie demonizata” si cu “labe baloase” demne de Joseph Goebbels.

 15. admin
  Sunt de acord cu pozitia lui Utzu in legatura cu ‘inliniedreapta’.

 16. Pingback: Infratirea toxica a “occidentalistilor” si “rusofililor” in sustinerea tezei antiromanesti a STATULUI SI NATIUNII ARTIFICIALE - Recomandari
 17. Pingback: MOLDOVA – INFILTRATA DEJA DE “OMULETI VERZI” GATA SA O “RUPA IN BUCATI” conform unor oficiali/ Ungaria si Bulgaria – aliate cu Rusia/ INSEMNE NAZISTE pe castile unor batalioane ucrainiene - Recomandari
 18. Pingback: Analiza CESI: RUSIA PREGATESTE RAZBOIUL HIBRID PE FRONTUL MOLDOVEI. Comandantul fortelor NATO vrea CADRU LEGAL pentru protejarea ALIATILOR NON-MEMBRI. Ne apropie acest lucru de un RAZBOI NUCLEAR? - Recomandari
 19. Pingback: MOLDOVA MARE? Sinodul Bisericii Ucrainene il introduce pe SFANTUL STEFAN CEL MARE in calendarul sfintilor/ Arhiepiscopia Iasilor despre asa-zisa “BANCA” a BISERICII/ Parintii Iustin si Pantelimon de la Oasa – IN VIZORUL PS SOFRONIE? - Re
 20. Pingback: MOLDOVA CA UN CAMP DE LUPTA. Majoritate fragila a partidelor pro-europene. CELE MAI MULTE VOTURI – UN PARTID ANTIROMÂNESC SI PRO-RUS/ Se pregateste marea “reevaluare” a premierului Ungariei? KLAUS IOHANNIS: “Sunt sigur ca pot cons
 21. Pingback: Eveniment grav: PUTIN A DARUIT PRESEDINTELUI PRO-RUS IGOR DODON HARTA MOLDOVEI MARI. Presedintele rus a insistat pentru reluarea planului de FEDERALIZARE a MOLDOVEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare