ILIE SERBANESCU: Romania, pe treapta cea mai de jos a COLONIALISMULUI VESTIC, teren al EXPERIMENTELOR SOCIALE (si video)

28-03-2012 5 minute Sublinieri

Lelia Munteanu si umorul sau negru:

“BRIGADA UNGUREANU” NE SOMEAZA: Toata lumea la pamant! ACESTA E UN JAF!

  Ilie Serbanescu, Dinu C. Giurescu, Dumitru Costin, Adrian Ursu si altii despre DISTRUGEREA TOTALA A INDUSTRIEI ROMANESTI si TRANSFORMAREA TARII IN COLONIE (VIDEO)

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe pactul fiscal semnat de 25 lideri europeni la inceputul lui martie si contestarile si neconformarile sau incercarile de neconformare au si inceput! Sa observam ca, neratificat inca, pactul nici nu opereaza efectiv, ci doar ca principiu sau ca angajament politic! Socialistul Francois Hollande, cotat electoral cu prima sansa de a deveni presedinte al Frantei, bate moneda pe renegocierea pactului. Cehia, care nu a semnat pactul alaturi de Marea Britanie, nu da vreun semn ca s-ar grabi.

Iar la Madrid a avut loc o adevarata revolta. Prim-ministrul Rajoy a stabilit alte repere de deficit bugetar decat cele fixate de la Bruxelles si a spus textual: “Nu am informat presedintii si sefii de guverne din UE pentru ca este o decizie suverana pe care noi, spaniolii, am luat-o!”, precizand ca respectarea obiectivului cerut de Comisia Europeana ar echivala cu sinuciderea pentru o economie care are deja somaj de 24% si care este pe cale sa reintre in recesiune.

[Este de precizat ca premierul Rajoy este din Partidul Popular, de dreapta, aceeasi familie politica europeana din care face parte si partidul de guvernamant de la noi. A venit la putere cu o platforma a austeritatii, dar iata ca asta nu il impiedica sa urmareasca interesul real al economiei tarii sale si sa respinga cedarea de suveranitate!  -n.n.]

Si de la Budapesta, premierul Orban, confruntat cu o revocare de la Bruxelles a unor fonduri de jumatate de miliard de euro ca sanctiune pentru un deficit considerat excesiv, dar resimtind-o si ca pedeapsa pentru masuri in legatura cu care este in contradictie cu Bruxellesul, striga ca din gura de sarpe: “Nu vom fi o colonie!”.

Iar de la Londra si de peste Ocean, mediile anglo-americane de reputatie, in frunte cu The Economist, Financial Times si Wall Street Journal, insista pe ravagiile facute in Europa de Est de strategia nepotrivita si incorecta a bancilor si companiilor vestice din Uniunea Europeana (citeste: germane, franceze, olandeze etc.).

Pentru a fi pe deplin exacti, asemenea reactii n-au fost generate de planul Merkel, ci s-au acumulat de mai de mult.Impunerea planului Merkel doar le-a prilejuit.

Marine Le Pen, candidata la presedintia Frantei, cotata cu a treia sansa, vorbeste de mult de Uniunea Europeana ca despre Uniunea Sovietica Europeana. Domnia sa refuza orice categorisiri in Europa pe criterii geografice sau de dezvoltare, considerand ca singura delimitare relevanta este intre cei care au ajuns sa creada ca structurile nationale au apus in favoarea unor structuri financiare transnationale si cei care apreciaza ca securitatea, libertatea, identitatea si prosperitatea continua sa fie indisolubil legate de o Europa a natiunilor.

De la Budapesta, domnul Orban, care are un meci cu Bruxelles-ul mai vechi decat pactul Merkel, n-a mai ezitat sa-i compare pe comisarii europeni cu comisarii sovietici si cu inspectorii imperiali habsburgici. In conflictul dintre d-l Orban si Comisia Europeana era inevitabl sa se ajunga la aceste comparatii.

Orban a oprit privatizarile, a refuzat retetele FMI de aruncare a intregii poveri a ajustarilor asupra populatiei, a incercat consolidari nationale in sectoare strategice, a intors in sistemul public de pensii contributiile indreptate obligatoriu catre fonduri administrate privat si a cerut participari de criza prin suprataxare sectoarelor monopoliste care culeg caimacul si in timp de criza si care fusesera acaparate nu intamplator de capitalul strain, ca si in Romania (banci, distributii de energie, telecom, retail).

Tara noastra nu va fi o colonie

“Ungurii nu vor trai dupa cum comanda puterile straine, nu vor renunta la independenta sau la libertate. Ca natiune europeana, cerem un tratament egal. Nu vom fi cetateni europeni de mana a doua.” Si, intr-o transparenta comparatie a UE cu Uniunea Sovietica, Orban a declarat ca: “Suntem mai mult decat familiarizati cu asistenta tovaraseasca nesolicitata, desi acum se prezinta sub forma costumelor fine, si nu a unei uniforme”.

Desigur, o aluzie stravezie la interventia sovietica in Ungaria din 1956, invocata, la vremea cu pricina, ca ajutor tovarasesc pentru a impiedica abaterea din drumul dictat de Moscova.

Cat despre problema aflata in principal actualmente in disputa cu Bruxellesul – asa-numita “independenta a bancii centrale” -, Orban a fost fara echivoc: “o banca centrala independenta nu este una independenta de natiune, ci una care protejeaza economia nationala impotriva intereselor straine”! Nimic mai exact! Independenta fata de guvern a bancii centrale este un lucru bun si necesar, pentru ca evita o eventuala finantare din emisiuni de moneda, deci din mijloace fara acoperire, a cheltuielilor publice.

Dar, in zilele noastre, ale colonialismului sa-i zicem “modern”, aceasta independenta a fost transformata din pacate intr-un canal de dirijare a politicilor bancilor centrale din tarile de la periferie catre protejarea si favorizarea bancilor straine din centru, a capitalului privat bancar transnational, in detrimentul intereselor nationale ale respectivelor tari pe care ar trebui sa le reprezinte aceste banci centrale.

Romania, pe treapta de jos a tipologiei coloniale: anexa de consum

Domnul Orban, place sau nu place, este pus la zid in cercurile financiare internationale tocmai pentru ca a incercat sa se ridice impotriva acestor stari de lucruri, cautand sa puna bancile straine chiar la plata ravagiilor facute de ele insele, prin politica de creditare nu a investitiilor si dezvoltarii, ci a consumului fara acoperire economica, politica foarte profitabila lor pe termen scurt.

In mod cu totul si cu totul de remarcat, din partea Romaniei oficiale, nu vine nici o referire la aceasta coplesitoare problematica europeana si internationala si implicatiile ei. Nu exista decat doua explicatii posibile.

Ori Romania nu este atinsa de asemenea probleme si referirile ar fi fara obiect, ori exploatarea de tip colonial a tarii de catre capitalul transnational si indeosebi de catre unul dintre nucleele sale – cel vest-european – a depasit deja acea limita dincolo de care nu mai este nu doar nimic de facut, dar nici macar nimic de zis! Romania a ajuns sa aiba toate datele unei periferii coloniale de consum pentru centrul vest-european.

Practic, exploatarea tuturor resurselor minerale este in mana centrului. Distributiile de energie si celelalte utilitati publice sunt sub controlul centrului. Industriile care au mai ramas dupa dezindustrializarea dirijata de catre centru apartin integralmente strainilor. Sistemul bancar este aproape in totalitate strain. Decizia in axa majora a economiei apartine centrului.

Ce a mai ramas in mana statului este pregatit pentru privatizare sub presiunea indamisibila a FMI si Comisiei de la Bruxelles care conduc economia din Romania. Functionarul FMI pentru Romania este adevaratul prim-ministru al tarii. Iar Comisia de la Bruxelles este un fel de broker al capitalului privat vest-european.

Nu intamplator, Romania ocupa treapta cea mai de jos a tipologiei coloniale: anexa de consum. Nu este nici macar si nici nu poate spera la statutul de atelier.

Si, tot nu intamplator, are pozitia codasa la capitolul nivel de trai intre periferiile Uniunii Europene, fiind inevitabil principal furnizor de forta de munca subretribuita pentru muncile murdare din centru.

Si, bineinteles, terenul propice pentru experimente sociale precum aruncarea salariatilor la puterea discretionara a patronilor sau impunerea celor mai dure masuri de austeritate din Europa. Mai este ceva de zis?! Da, despre colonialism numai de bine!

Brigada Ungureanu a intrat la guvernare în forţă: „Toată lumea la pământ! Acesta este un jaf!”. Cam toată lumea era deja la pământ – ăsta a fost norocul lor. Cagule n-au trebuit să-şi pună, că nu-i ştia nici dracu. De fapt, băieţii ăştia culţi în cap –  care-şi fac cv-ul în trei volume, ca să le încapă toate masteratele – sunt, cum se zice la noi în cartier, nişte săgeţi. Că doar n-o vedeaţi pe doamna Udrea sau pe doamna Sulfina Barbu că se pun pe prăduit ce-a mai rămas prin România. E an electoral, ce mama lui Vuitton! I-au băgat pe ăştia micii la înaintare.

S-au organizat ca la carte: pe Baba l-au pus să strice treaba la Educaţie,  Mustea face moşmoande pe la Comunicaţii, Fuia de la Agricultură ne bagă-n ceaţă şi ne ţine mintea ocupată („pregătirea mea e continuă şi-o continui în continuare”), Bode ţine de şase la Economie. În timpul ăsta, pe mână cu Jeffrey (şmecherul ăla rupt în talpă de-atâtea Periniţe), rad tot.

Cocalarii ăştia de Oxford au pus într-o zi pleoapa pe neferoase. Au dat cuprul pe nimic, cât ai trage un joint. L-ar fi câştigat la licitaţie o firmă canadiană, încropită ad-hoc, care cică ar avea ca acţionar un fond de pensii. Însă eu cred că astea-s calomnii, fiindcă am fi avut şi noi pensionarii noştri care să spoiască tingiri, să mânânce şi gura lor o proteină. Pe resurse.

Mai nou li s-a pus pata, ca să mă esprim ştiinţific, pe NaCl. Adică pe sare. Până la sare şi Poştă! Pe-astea nu le dă Băse! Aşa a zis în campanie. Citez (cita-i-ar Parchetul pe ăia mici cu ciocu mare!): “Mogulii ca Vântu sau Voiculescu sunt porniţi împotriva mea, pentru că sunt oameni care au văzut că nu mai pot privatiza în mandatul meu nici Poşta Română, nici Romgazul, nici Transgazul, pentru că eu am blocat aceste privatizări. Recunosc că mi-a scăpat afacerea Sterling, dar în mandatul meu, mogulii nu au mai supt economia fără ruşine, aşa cum au făcut pe vremea lui Iliescu”. (Pe Romgaz şi Transgaz nu mă bag, că sar în aer ca la Sighet. La Transelectrica – mi-am adus aminte că-i tot cu „trans” – au adus deja un medic legist, să-i facă autopsia).

Apropo de supt: nu vorbesc de Hidroelectrica, deoarece pentru că fiindcă nu mă  pricep şi nici nu văd cum ar putea transforma unii, oricât de băieţi deştepţi ar fi, apa-n bec.

Frunzăverde foi de crin, nu-i trezeşte nimeni pe haladiţii  din Opoziţie? Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii, până nu vă vând ăştia dormeza!

***

Extrase importante pe tema DISTRUGERII INDUSTRIEI, A JAFULUI RESURSELOR si a transformarii Romaniei in COLONIE

din emisiunea Secvential a lui Adrian Ursu, de duminica 25 martie 2012, cu Ilie Serbanescu, Dinu C. Giurescu, Dumitru Costin si altii:


Legaturi:

*

*


Categorii

Articolele saptamanii, Batalia pentru resurse, DINU C. GIURESCU, ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “ILIE SERBANESCU: Romania, pe treapta cea mai de jos a COLONIALISMULUI VESTIC, teren al EXPERIMENTELOR SOCIALE (si video)

 1. 🙂 super , caricatura manipularii !

 2. Unde o fi buturuga aia mica sa rastoarne carul asta cu intelighenti? Ca ma doare sufletul cind citesc toate astea.
  Vai capul nostru,ca n-am stiut sa stam uniti si ne-au vindut cu voia noastra!(ca si tacerea-i un raspuns,nu?)

 3. TUTEA zicea am schimbat un dictator patriot cu unul nepatriot adica Iliescu .Ceausescu va intra in istorie cand FMI-ul va vinde si patul de sub Romani.Cand in ultima faza vor vinde si proprietatiile Romaniilor .

 4. Dupa ce asculti ceea ce spun invitatii la aceasta emisiune cred ca poti trage lejer concluzia ca suntem ultimele generatii ale acestui popor,care asista constient(in parte) la propria moarte(sinucidere).

 5. Pingback: Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Asistam oare la un trend anti-globalizare? NATIONALIZARILE DIN ARGENTINA SI BOLIVIA, spectrul dezintegrarii zonei euro - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: 9 mai, ZIUA INDEPENDENTEI VS ZIUA NOULUI IMPERIU. „Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?” In plus: filmul INDEPENDENTA ROMANIEI [1912] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Ilie Serbanescu: DACA ROMANIA CONTINUA PROGRAMUL/ FMI, VA RAMANE IN CRIZA PE VECI! Premierul Ponta la Viena, “capitala economiei romanesti”… [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: SUSPENDAREA LUI TRAIAN BASESCU. Propaganda “loviturii de stat”si FONDUL PROBLEMEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Acad. Dinu C. Giurescu: SE FALIMENTEAZA TARA, SE DISTRUGE STATUL, SUNTEM TRANSFORMATI IN COLONIE (video). Gardienii corectitudinii politice reactioneaza, atacandu-l pe academician pentru ”NATIONALISMUL IZOLATIONIST” - Razboi întru Cuvânt - Recomanda
 11. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: UE, NOUA URSS, isi ascute “mecanismele de control”, CALCAND IN PICIOARE SUVERANITATEA ROMANIEI si impunandu-si executantul zelos: TRAIAN BASESCU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: ILIE SERBANESCU despre MINICIUNILE FMI si EXPERIMENTUL ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Ilie Serbanescu despre amenintarile cu Europa si mersul cu para la Bruxelles: SUNTEM COLONIE! SARACII POT PIERDE DOAR LANTURILE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Ilie Serbanescu: ROMANIA IN EXTINCTIE, O TRAGEDIE NATIONALA DE TOTI IGNORATA SAU BAGATELIZATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: ROMANIA: de 40 de ani COBAI IN LABORATORUL SOCIAL FMI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! - Razboi întru Cuvânt
 19. Pingback: GERMANIA TINE BOCANCUL SCHENGEN PE CAPUL ROMANIEI SI BULGARIEI. Esticii: cainii alungati de la masa stapanilor lor. SI DE CE POATE DISPAREA ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: Bilantul unei distrugeri premeditate: LISTA INTREPRINDERILOR (1256!) CU PESTE 1000 ANGAJATI DESFIINTATE IN ULTIMELE DOUA DECENII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: O TARA VANDUTA LA FIER VECHI: Moartea oraselor industriale romanesti (VIDEO, "In premiera") - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: Ilie Serbanescu si Florea Dumitrescu, fost guvernator al Bancii Nationale: IN GENUNCHI IN FATA FMI si UE, NE-AM DISTRUS INDUSTRIA SI SUNTEM VASALII ALTORA... (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
 24. Pingback: "DOSARELE" OLIGARHILOR RUSI CARE AU DISTRUS INDUSTRII ROMANESTI ESENTIALE cu sprijinul unor politicieni de varf de la noi si ai serviciilor secrete... (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: “AJUNGE CU TARAREA IN GENUNCHI IN FATA CELOR PUTERNICI. Fara fermitate si demnitate in relatia cu marile puteri nu putem obtine nimic! Intotdeauna cei mari s-au inteles intre ei” - Recomandari
 26. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Recomandari
 27. Pingback: Ilie Serbanescu: PRIM-MINISTRUL ADEVARAT AL ROMANIEI RAMANE F.M.I./ Marioneta PONTA calca pe urmele lui Basescu in urmarea agendei anti-romanesti: ARE CA PRIORITATE IMPOZITAREA AGRICULTURII! - Recomandari
 28. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
 29. Pingback: Ilie Serbanescu: se trece de la SPOLIEREA STATULUI la JUGULAREA OAMENILOR prin “privatizarea” SANATATII, PENSIILOR si UTILITATILOR/ Organismele Antifrauda ocolesc MULTINATIONALELE/ Tribunale pentru PRADUIREA STATELOR? - Recomandari
 30. Pingback: FALIMENTAREA SISTEMULUI ENERGETIC NATIONAL (video) | Cuvântul Ortodox
 31. Pingback: “IN ROMANIA AZI AVEM DOAR LIBERTATEA COLIVIEI. Suntem supuși unei politici de defrişare a economiei ţării”. GHEORGHE PIPEREA: ”Suntem victimele unui NOU TIP DE CATEHISM GLOBAL, care ne impune SĂ NE DESPRINDEM DE RĂDĂCINI, inclusiv de
 32. Romanii nu inteleg nimic, uita ca de fapt politicienii pe care tot ii voteaza au aceasta intentie de a da tot ce avem, de a vinde zicand ca aia stiu ce sa faca, desi realitatea arata ca strainii nu investesc nimic, nu dezvolta, ci doar exploateaza ceea ce s-a construit cu un timp in urma si cumparat acum pe nimic. Cat merge bine castiga niste bani daca nu se mai poate, pleaca si raman cu banii castigati ei nu au o strategie pe termen lung, nu sunt loiali acestor locuitori de aici.
  Cat de bine mergeau aceste lucruri inainte de circul din 89 (vorbesc de aspectul economic, nu de cel al drepturilor omului), dupa aceea spun unii ingineri au fost adusi oameni de la partidele de atunci mai ales fsn cu scopul de a falimenta si de a vinde pe nimic. Asta era intentia. Asta au primit ei ordin sa faca.
  Exista oameni care nu vad ca o problema ca altii iti cumpara ceea ce ai si duc profitul in alta tara, transformandu-ne intr-o colonie africana unde localnicii nu sunt buni decat sa care saci cu spatele.
  Sunt oameni inconstienti, indiferenti, au impresia bolnava ca strainii sunt mai destepti avand in minte firme mari de acolo, uitand ca acelea sunt sprijinite de statul lor. In realitate strainii care cumpara de la noi au acea mentalitate de infractori, motivati de mecanismele economice ce permit sa falimentezi pe altii, fara constiinta, distrugand tot ce pot in jurul lor, mergand pe ideea care ei o au in cap de cand se nasc, a concurentei care implica distrugerea celuilalt. Asta accepta si cei de la noi pentru niste bani mizerabili luati de la o populatie care nu reactioneaza.
  Nu se vorbeste de fapta rea de dimensiuni uriase care ff greu mai poate fi compensata si nu se vorbeste de aceasta fapta extrem de rea care atrage si pe ceilalti din familiile lor, blocand drumul spre locul unde ar trebui sa mearga toate sufletele. Acest aspect al devalidarii de la nivel oficial nu este numit pacat, fapta grava pentru suflet si ar trebui sa se vorbeasca in aceiasi termeni in care vorbim despre ucidere, lovire. A facut un pacat luand banii adunati din impozitele de la oameni, asa ar trebui sa fie definita fapta si ar avea alta greutate in mintea celor care asculta.
  Tot aceiasi politicieni infractori o sa fie votati. E o mare inertie in mentalitatea de iepuri speriati care o avem. Numai cineva care nu vrea asta si ar incepe arestarea celor implicati, poate redresa ceva.

 33. @ Constantin:

  Crezi ca problema se reduce la politicieni? Poftim, acum aem tehnocrati, numiti, practic, direct, de straini – o fi mai bine? Institutiile de forta sunt conduse de oameni nevotati, nealesi – si ei au actualmente cea mai mare putere in Romania – ei cica ii baga la inchisoare pe “politicienii infractori” de care ziceai. Gasesti ca fac asta cu adevarat si ca lucreaza in slujba acestei tari? Pe de alta parte, apropo de vot… pe care altii sa votezi, afara de aceia care… iti sunt propusi? Iepuri speriati sau nu, am avut vreodata cu adevarat DE ALES?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare