ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL DE TIP SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI si COMPLICITATEA CU VIKTOR ORBAN si RUSIA (video)/ Fraieri, borfasi, zombi…/ Razboiul lui Basescu impotriva realitatii anunta TEROAREA DE MAINE

31-07-2012 15 minute Sublinieri

CUM A AJUNS “DEMOCRATIA” EUROPEANA DE TIP NOU SA SEMENE LEIT CU O DICTATURA UNIONALA…

“Uită ce-ai citit sau ai auzit până acum despre democraţie. Conceptul ăsta e chiar demodat. Pluralismul de opinii şi toleranţa nu se mai numără printre pilonii societăţii de tip nou”.


Extrase din emisiunea ”100 de minute” (Antena3) de luni, 30 iulie 2012, cu Ilie Serbanescu, Ioan Mircea Pascu si Sergiu Andon

– despre dictatul Komisarilor Europeni, confirmarea tratarii Romaniei de catre UE ca pe o colonie in chestiunea referendumului, amestecul Ungariei si jocul perfid al Rusiei –

Ioan Mircea Pascu: Romania si Bulgaria au fost primite in UE si NATO fara acceptul Rusiei, care s-a dat pentru celelalte tari, fiind tinute intr-un fel de “purgatoriu”, in afara spatiului Schengen si cu monitorizari. In acest moment marile tari europene profita de context si de actiunea lui Traian Basescu pentru a ne impinge si la mai margine, si tot acum apare si cantecul de sirena al Rusiei. Oamenii de la Bruxelles nu sunt straini de acest joc geopolitic.

Eu astept de la Barroso doua lucruri care nu vor veni niciodata. Vom avea parte de declaratiile lui Reding pusa de Barroso sa spuna ce spune, dar el nu se va pronunta niciodata pe doua chestiuni fundamentale: 1. boicotul presedintelui si 2. starea de ilegitimitate pe care presedintele a castigat-o in urma referendumului.

Ilie Serbanescu: Apropo de acest lucru, nu intamplator a intervenit si Orban. Nu de capul lui a intervenit, ca Orban are propriile probleme cu Comisia Europeana. A jucat cartea Bruxelles-ului, nu intamplator a intervenit.

Ioan Mircea Pascu: Romania e parte a acestui joc Est-Vest, dar avem si un nivel al jocului Rusia si Ungaria. Pe de o parte, Ungaria intervine fara a fi atentionata de nimeni din Occident, desi guvernul Orban are atatea probleme, iar Vocea Rusiei, care e institutie media de stat a Rusiei, ne incita sa ne confruntam cu Orban/Ungaria, tocmai pentru a ne strica si mai mult pozitia in UE si a fi impinsi si mai mult la margine, unde ne asteapta stim noi cine cu bratele deschise. Basescu a facut un joc perfect pentru niste cercuri din afara UE. A oferit pretext celor din Vest sa ne marginalizeze si alibi Rusiei sa fie suparata pe noi. Iar Vocea Rusiei, prin opiniile sale, ii ofera, de fapt, lui Basescu, pretextul de a spune ca USL face jocul Moscovei. E o mare mistificare aici…

UPDATE:

[…] Este o ironie a sorții faptul că sărbătoarea imnului coincide cu începutul sfârșitului pentru România. Hai să vedem motivele pentru care ce spun asta.

Cu prima ocazie, Guvernul Ponta va pica. Majoritatea parlamentară a USL deja nu mai există din cauză că negocierile lui băsescu au fost finalizate încă de ieri. Schimbarea apelor înseamnă reinstaurarea unui guvern marionetă(probabil Ungureanu pentru a fi tranșate niște răfuieli mai vechi) susținut de PDL, UDMR și preacinstiții de la UNPR. Pentru consolidarea puterii va fi dat un atac rapid asupra instituțiilor de presă ostile. Antena 3 și Romania TV par a fi principalele candidate, mai ales că deja au fost amenințate. Cel mai probabil se va merge pe o procedură accelerată de retragere a licențelor de emisie(amendă record, suspendarea emisiei 30 minute s.a.m.d.). Pentru a-și salva pielea, Felix va ceda. Sebi deja a mirosit mișcarea și și-a făcut câteva exit-uri strategice pentru a-și asigura mălaiul în caz de necesitate a fugii. Derapajele democratice n-o să deranjeze pe nimeni din afara țării pentru că e tain destul. Iar în interior, instituțiile de presă aservite își vor face treaba exact așa cum știu ele mai bine reinterpretând suprarealist realitatea.

Paralel cu punerea democratică la punct a presei se va desfășura operațiunea numită „plata restanțelor”. Autorizarea în regim de urgență a exploatărilor toxice, suspendarea moratoriului pentru exploatarea gazelor de șist și apoi demararea privatizărilor cu schepsis. Sunt chestiuni stringente și rezolvarea lor este cerută insistent, mai ales că în unele cazuri se joacă pe bani serioși, iar oamenii sunt nervoși. E posibil să vedem revenirea discretă în scenă a băieților deștepți, dar nu la Hidroelectrica ci la ciupercuța atomică.

Cheia întregii restaurații stă în comportamentul maghiarimii. Probabil mulți au fost uimiți să constate cum, pe tăcute, populația de-acolo a boicotat referendumul. De fapt, aici e întreaga nebunie care urmează deoarece, în schimbul acestui comportament, a fost negociată autonomia extinsă a așa-zisului Ardeal de Nord. E vorba de regiunea care a fost integrată în Ungaria ca urmare a Dictatului de la Viena. Pentru recuperarea UDMR în viitorul guvern marionetă al lui băsescu s-au dat garanții solide. Astfel, chiar dacă negocierile au implicat în prima fază doar polul separatist Orban-Tokes(influențarea populației s-a făcut prin intermediul bisericii), UDMR-ului i s-a transmis că poate participa la beneficiile acestui subiect numai și numai dacă se înregimentează la construcția politică post-referendum. De altfel, băsescu are nevoie de UDMR, nu de construcția politică a lui Tokes care nu are niciun parlamentar. Cadoul pe care-l vor primi ungurii va fi noua împărțire teritorială a țării în macro-regiuni, între care se va distinge Macroregiunea V, practic identică cu zona afectată de termenii demenți ai Dictatului de la Viena. Până în alegeri, pentru a nu fi tulburate apele, se va da doar o lege a macroregiunilor de dezvoltare, probabil similară celei care obținuse în urmă cu un an acordul tacit al Senatului. De asemenea, în draftul noii Constituții se va lăsa spațiu de manevră pentru înființarea parlamentelor regionale, astfel încât, pentru alegeri, UDMR va avea argumente extrem de serioase.

Și, pentru că am ajuns la subiectul alegeri, acestea nu se vor mai desfășura la termen. Cel mai probabil scrutinul va fi împins în primăvara lui 2013 pentru a permite regruparea de forțe, expunerea mediatică și impunerea lui Ungureanu. băsescu își dorește un scenariu similar schimbului de putere Elțîn-Putin care să-i garanteze o imunitate extinsă după ce va părăsi frâiele puterii. Pentru aceasta, la alegeri, slujbașii lui băsescu vor participa sub forma unei alianțe de dreapta, grupate în jurul noilor/vechi vedete Ungureanu-Neamțu-Macovei. Scopul este acapararea a cel puțin 30% din voturi. Cum ei vor fi cei care organizează alegerile, vor obține lejer acest scor. Adăugând cele 8% ale polului maghiar și cel puțin 15% ale PPDD se obține o majoritate confortabilă în Parlament. Nu mai trebuie decât extrasă „masa de manevră” dintre parlamentarii opoziției pentru a obține până la 75% și trecerea noii constituții. Cu referendumul de aprobare se rezolvă ușor.

Aceștia sunt pașii care urmează să se petreacă. Un plan diabolic a cărui confirmare o veți avea în cel mai scurt timp. Cu toate că ar mai exista o șansă infimă ca acest plan să nu fie pus în aplicare, prefer să fiu lucid. […] Din nefericire, în scurt timp, România va înceta să mai fie o entitate distinctă. Atomizarea țării slujește multor interese atât din interiorul UE cât și din exteriorul său. La urma urmei, trebuie cumva efectuată plata pentru faptul că România și Bulgaria au fost admise fără voia Rusiei. Ce-ați zice de Moldova Mare? […]

Pentru mine unul nu a fost cumva vreo surpriză amestecul grosolan, de tip sovietic, al comisarilor de la Bruxelles în treburile României în ultimele săptămâni. De câţiva ani spun – şi spun în ciuda multora şi în ciuda criticilor şi chiar persiflărilor unora – că România a ajuns o colonie, iar ceea ce s-a întâmplat acum a fost doar o demonstraţie a centrului vest-european că România de la periferie este o colonie şi n-are dreptul la vreun alt statut. Nu – aşa cum a pretins USL – numai dna Merkel şi alţi politicieni occidentali din aceeaşi familie politică, minţiti de la Bucureşti de membri ai PDL, au sărit să ceară socoteală guvernului Ponta şi să-l oblige să aplice reguli aşa cum vor ei, sub pretextul că sunt democratice doar pentru că aşa vor ei!

Să fim serioşi! Toţi politicienii centrului, indiferent de culoarea politică, au sărit ca arşi şi au făcut-o pentru ca nu cumva o simplă schimbare politică în România să altereze, nici cât negru sub unghie, statutul de colonie al României! Nu că pe dl Barroso sau pe dl Schultz, aşa-zisul prieten al dlui Ponta, i-ar fi interesat cine concret este preşedinte sau premier în România! Preocuparea lor era doar ca nume noi în aceste funcţii să fie atenţionate sau chiar intimidate de la început să nu încerce a schimba ceva în domeniu!

Problema nu este politică precum pare sau legată de democraţie precum se zice, ci este integral economică. România trebuie să rămână o anexă de consum a centrului! România trebuie să nu deţină controlul propriilor resurse! Banii din România – adică cei ce se strâng în distribuţiile de energie si cei care se rulează prin bănci – trebuie să fie în continuare sub controlul străinilor, al centrului! Programul de cedare a controlului naţional asupra brumei ce a mai rămas în mâna statului român (adică filiera minerit/electricitate, energia hidro, căile ferate) trebuie să opereze mai departe, aşa cum este prevăzut în acordul cu FMI şi CE.

Miza referendumului era rămânerea sau plecarea dlui Băsescu de la Cotroceni. Cu domnia sa la Cotroceni, ştim ce s-a întâmplat. Problema era ce se va întâmpla fără domnia sa la Cotroceni. Din punctul de vedere al problemei discutate aici, se punea firesc întrebarea dacă în acest caz se va schimba ceva în statutul de colonie al României. Cu tot respectul pentru lupta politică dusă de tandemul Ponta-Antonescu împotriva lui Traian Băsescu, trebuie spus clar că, în ce priveşte problema crucială a statutului de colonie al României, domnii Ponta şi Antonescu nu au manifestat absolut nici o intenţie de a schimba concret ceva. Dimpotrivă, s-au supus dictatului de la Bruxelles. Mai rău, şi-au asumat integral acordul cu FMI-UE care lichidează şi ultimele rămăşiţe de economie românească din România. Ba, au declarat că mai vor încă unul! Disponibilitatea, ferm afirmată, pentru a face pe plac comisarilor de tip sovietic de la Bruxelles este contraproductivă.

De altfel, după cum s-au sucit lucrurile, pericolul cel mare post-referendum, indiferent de rezultatul acestuia, se contura a fi o penibilă întrecere socialistă (dacă tot vorbim de comisari de tip sovietic) a părţilor în dispută de a-şi dovedi devotamentul, fidelitatea şi cucernicia faţă de aceşti comisari în caz că vin sau revin la cârmă, ceea ce nu se poate solda decât cu un nou tain baban pentru capitalul vest-european, bineînţeles în condiţii de cvasicadou. Unii, pentru a intra în voie straşnicilor comisari de tip sovietic de la Bruxelles, iar alţii spre a-i recompensa pentru caraghiosul sprijin acordat!

Tragedia este că înfrîngerea sau victoria în bătălia referendumului făcea parte dintr-un război deja pierdut de România ca ţară. Iar România ca ţară a pierdut războiul de când clasa sa politică, indiferent de culoare, a cedat resursele şi poziţiile strategice din economie la dispoziţia aproape integrală a capitalului vest-european prin agenţii de vânzări ai acestuia pe care îi reprezintă comisarii de tip sovietic de la Bruxelles.

Dragă alegătorule, ai ieşit din casă duminică. Pe o căldură dementă, sahariană, în loc să stai ca bou’ pe cur şi să zaci cu paiu-n gură la aer condiţionat, te-ai dus să-ţi exerciţi un drept fundamental. Fie că erai în concediu sau nu. Au murit oameni pentru ca tu să poţi face asta. […] Ţara ta te-a întrebat, legal, ceva. Ai răspuns, la fel de legal, cu ştampila. Da sau nu, nici nu mai contează. Important e că ţie ţi-a păsat.

Să nu te simţi singur. Chiar n-ai de ce. Mai sunt vreo opt milioane de oameni la fel de frustraţi ca şi tine. Eşti parte integrantă a unei mulţimi de bizari. Şi ei, ceilalţi, simt că au fost de pomană la secţia de votare. Aţi tremurat şi v-aţi enervat de pomană. Implicarea şi spiritul civic chiar nu se mai poartă. Democraţia de tip nou nu funcţionează pe bază de majoritate, ci prin dictat politic extern. Până la urmă, votul vostru chiar nu mai contează. Dacă o fi contat vreodată. Sunteţi cetăţeni de rangul doi. Umăr la umăr, aţi fi o forţă. Dar nu funcţionaţi ca grup.

Eşti iritat, la fel ca încă vreo şapte milioane juma’ de votanţi, că soarta ţi-e decisă prin dictate emise la Bruxelles, Berlin şi Budapesta. Că România nu e tratată de UE ca un stat cu drepturi egale. Că, până la urmă, rasa superioară hotărăşte pentru rasa inferioară. Chiar în momentul în care-ţi scriu, afli în direct la televizor că eşti complice la o lovitură de stat eşuată. Spre norocul tău, fiindcă suveranii au şi ei momentele lor de generozitate, o să te ierte că ai votat. Fiindcă faliile trebuie astupate. O va face el, constructorul suprem al neamului, până la sfârşitul mandatului său de preşedinte. Recâştigat cu larga susţinere populară de 12,5%. Crăpăturile din societate chiar se vor umple. Cu trupurile iniţiatorilor politici ai zisului puci. Nici nu-i greu. Autorităţile de forţă ale statului, pe care tu le plăteşti lunar din impozitele şi taxele care te cocoşează, sunt asmuţite la televizor să dea iama-n toţi care au avut tupeul să te cheme la vot. Uită ce-ai citit sau ai auzit până acum despre democraţie. Conceptul ăsta e chiar demodat. Pluralismul de opinii şi toleranţa nu se mai numără printre pilonii societăţii de tip nou.

Ai contribuit financiar la realizarea unui recensământ naţional. Ţi-au bătut unii la uşă. Le-ai dat drumul în casă. Le-ai oferit o cafea. Le-ai răspuns la întrebări, unele extrem de personale, despre tine şi despre familia ta. Drept mulţumire pentru efort şi cheltuială, recensământul nu a putut fi validat. Or fi fost oamenii obosiţi. Cum să centralizezi şi să prelucrezi datele statistice, în era calculatorului, în doar nouă luni? Asta ai putea s-o faci tu, la tine-n firma privată. Sau în familiei, dacă ai chef să creşti copii pe vremurile astea. La stat e imposibil. Aşa că, pe banii tăi, ai rămas vecin pe listele electorale cu morţii din cimitir. Şi cu foarte mulţi vii care, de bine ce le-a fost aici, nici nu mai ştiu cum arată România. Şi bine fac. Eşti, statistic, egalul lor. În definitiv, ai faţă de mort cu loc de veci în străinătate. Îţi meriţi soarta, fraiere!

  • Voxpublica/

Costi Rogozanu: România “faliată”. Ziua morţilor vii. Noile figuri ale lui Băsescu

Duminică am fost împreună. Toţi, morţi, vii, plecaţi din ţară, absenţi, prezenţi la vot. A fost votul unificării. Am stat cot la cot cu răposaţii şi plecaţii şi am decis. Cică în două direcţii diferite. Traian Băsescu a ieşit ca un arhanghel al unificării şi a anunţat că ne mulţumeşte tuturor pentru votul dat. Un spirit i-a şi stins flacăra penibil-olimpică la un moment dat. A scos bricheta.

Am sperat totuşi că după ziua şi noaptea morţilor vii (poate la asta se referea deraiatul Lăzărescu cu zombies), Băsescu avea să iasă cu un discurs umil, temperat măcar. Dar nu. A jucat la frustrare. A ieşit să îi mai scuipe o dată în faţă pe ăia 7 milioane jumate “împotrivă”. Şi să-i felicite pe cei care au votat democraţie de prin ţările unde muncesc la negru, de prin fotoliile unde i-a încremenit scîrba.

Mai mult. A ieşit să dea lecţii, să spună cum trebuie făcut. Şi a vorbit despre “coabitare”, încetarea războiului şi despre cum o să le-o tragă ălora care au furat la vot. Unde am cedat nervos a fost însă la tema “faliei” care desparte România şi despre cum o să unească el Româniile la loc. Tupeul e enorm. Şi asta mai ales dacă stau şi mă uit la îndulcitorii pe care i-a folosit ca mască electorală pentru ghiulele atîrnate de picior Boc, Videanu, scandaluri precum reteaua de sub Blejnar etc. Mă refer la Macovei, Neamţu şi tînăra speranţa Papahagi.

Prima a depăşit orice formă de raţiune în exprimarea publică. Macovei nu mai comunică. Emite nişte sunete pe care le înţeleg doar cei “aleşi” fanatizati complet. Papahagi a recunoscut că el îi scria textele lui Baconschi, alea în care se lua de mahalaua violentă în ianuarie. Şi acest om, cu un tupeu incredibil anunţa prin această mărturisire cît de etic a fost Baconschi că nu şi-a dat în gît negrişorul care îi băga postările. De Neamţu, omul cu usturoiul nu mai vorbesc. Toţi au discurs de falie, de despărţire, de rupere a românilor frumoşi, civilizaţi care vor un stat minimal (care eventual să-i angajeze doar pe ei). Ultimii doi sînt teologi. De la Aliodor Manolea e un pas înainte. Mai e Lăzăroiu, incredibil de alunecat în delir dar “marele creier”, TRU… nu mai vorbesc.

Tipii ăştia au furnizat segregare la greu. Cu asta se ocupă. De pe Hotnews mai zburau mesaje de alarmă cum pleacă pînă şi românii bine plătiţi din ţară, de mă tăvăleam pe jos de rîs. În rest, protofascism de trei lei: noi sîntem cu ăia care muncesc, care produc, nu cu leneşii asistaţi, mai sîntem şi europeni că doar ne susţine Viktor Orban.

Aceşti tipi prăsiţi pe spatele PDL, cu un discurs extrem conservator, par a fi singura idee “de construcţie” ieşită în 8 ani din mintea preşedintelui. Mai priviţi o dată pozele cu ei toţi. Sînt România europeană şi civilizată care au dus cea mai necivilizată şi aberantă bătălie nu de ieri de azi, ci de vreo zece ani, cu categorii întregi de cetăţeni. Toti au stat fara jena in situatii de impostură totală, de simpli stipendiaţi cu bani si avataje publice ca sa urle impotriva altor bugetari. Baieti iesiti din matricea propagandistica (singura inovatie pe care partidele noastre au putut-o furniza in ultimul deceniu). Pora-Badea cu studii la teologie.

Am o senzaţie continuă de vomă cînd aud de împăcare care e de fapt declaraţie de război, cînd iar i-aud pe unii cum explică de ce ăsta n-a fost jocul lui Băsescu. S-a depăşit o limită. Din respect pentru aia prosti si multi care nu l-au mai vrut. N-am avut un preşedinte care să accepte umil şi discret o conjunctură stupid de favorabilă şi un adversar stupid de nepregătit, dar peste 7 de milioane de voturi împotrivă. Nu. A ieşit să lovească. Nu-şi revine în simţiri? Atunci va fi haos. A lipsit să ne spună cum a s-a întărit leul graţie lui. Sau a spus-o?

Iulian Leca: Cum va invinge presedintele mortilor armata celor 7,5 milioane de fantome vii

Nici cuiele din capul domnului Lazaroiu, nici usturoiul lui Neamtu si cu atat mai putin dictionarele rasfoite de MRU nu il vor ajuta pe Traian Basescu in ultima sa batalie impotriva propriului popor. E greu, chiar si salvatorul Titanicului fiind, sa convingi o natiune ca 7,5 milioane de lovituri primite in plex sunt mai putine decat 5,2 de voturi luate multumita unui prostanac penibil.

Iar din incercarea disperata de a convinge lumea intreaga ca 8,5 de stampile pe buletine nu conteaza, dar tacerea scarbita a 10 milioane de inexistenti poate fi anexata si folosita in lupta, ca si cum ar fi sabia democratiei, ei bine, din aceasta metoda clasica de a deturna sensul politic al unui vot se va naste teroarea de maine. Ceea ce se intampla in Romania de astazi este inceputul unei lupte irationale pe cele doua realitati.

Pe de o parte, tarziu si retard, USL a declansat razboiul pe reprezentativitatea celor 8,5 milioane de voturi exprimate la referendum. Si-au adus aminte de datele INS, au scazut mortii si disparutii petrecuti de la ultimul recensamant si au obtinut ca numarul persoanelor cu drept de vot este, in Romania de astazi, putin peste 16,5 milioane. De unde, plini de speranta in victoria finala se iluzioneaza ca CCR va juca iarasi rolul de Dumnezeu al Romaniei si il va trimite pe Traian Basescu la plimbare pe mare. Intrucat 8,5 milioane ar depasi pragul… Nu se va intampla!

De cealalta parte, avem armata de intelectuali de stransura din spatele presedintelui care mictioneaza pe cei 7,5 milioane de romani care NU il mai vor pe Traian Basescu. De fapt, pe toti care s-au prezentat la vot. Dupa judecata compromisa definitiv a lui Tapalaga, de exemplu, ei ar reprezenta o armata de decerebrati care au girat „revolutia borfasilor” uselisti. Preluandu-si unii altora cuvintele, ideile si agresivitatea, ei toti defileaza in postura de trupa castigatoare dispusa sa cada la pace, totusi, cu banda de mafioti aflata la guvernare. Ei se bat pe ceilalti – marii tacuti, multii absenti motivat si scarbitii care au ales sa ramana acasa.

Din punctul de vedere al democratiei care se joaca pe voturi, ei nu au chip, nu au infatisare si nici identitate. Prin absenta de pe buletinele lor a dovezii ca le pasa, ei nu pot pretinde – si NIMENI altcineva nu o poate face nevinovat – ca au intentionat sa spuna asta sau aia, ca si-au dat voturile lui ala sau alorlalti. Au ales sa nu existe ca vointa politica si asa trebuie sa ramana. Altfel, Traian Basescu nu este cu nimic mai intemeiat sa le directioneze tacerea lor decat sunt cei 7,5 milioane de romani sa-i ceara demisia unui presedinte care se agata atat de tare de morti si disparuti ca sa isi salveze, poate, libertatea.

Exista cateva lucruri peste care nicio putere politica nu poate trece. Cu atat mai putin un politician. Legea si realitatea. Trupa de intelectuali atarnati la geamul vilei lui Traian Basescu ar trebui sa stie ca votul universal a luat nastere in timpul Revolutiei franceze tocmai din dorinta fortelor de a smulge si de a-si legitima puterea politica in numele unei majoritati provenita din expresia libera a drepturilor egale ale cetatenilor. Daca peste 200 si ceva de ani, intr-un colt de lume, unii inca nu au inteles ca doar asa, prin vot, se poate face dovada legitimitatii unei vointe politice, atunci sa ne pazim de perioada urmatoare in care ei vor incerca sa reinventeze democratia.

Asta ar fi realitatea. Realitatea dura a celor 7,5 milioane de voturi care, cu siguranta, au produs a doua cea mai mare umilinta unui presedinte orbit de ura, de putere si orgoliu. Un presedinte care face declaratii clinice despre cum poporul, de fapt, a spus NU uselistilor si nu lui. Din lumea lui, el poate nega si ignora orice. Se poate intoarce la Cotroceni cu legea in mana, sperand ca ele nu il vor urmari zi de zi la fiecare colt de strada. Adevarul e insa ca alea 7,5 milioane de voturi nu il vor lasa sa doarma linistit nicio noapte de acum incolo. Iar daca va continua sa lupte impotriva lor opunandu-le legea si celelalte 10 milioane mute, va sfarsi distrugand-le pe toate la un loc.

Pentru ca legea te apara pana acolo cand ajungi ca, invocand-o si folosindu-te de ea, sa vrei sa construiesti o alta realitate. Una paralela fata de cea pe care o percepe cel putin majoritatea care a ales sa isi exprime propria ei realitate. Negand ceea ce stim deja cu totii, pentru ca este realitatea ultima care nu poate fi negata – ca 8,5 mil. de romani reprezinta, de fapt, peste 50% dintre persoane cu drept de vot –, si incercand sa isi duca teza loviturii de stat pana la ultimele ei consecinte logice (arestari, judecari si condamnari), Traian Basescu se afla si el in fata unei alegeri grele: demisia sau nasterea unui viitor terifiant. Isi enunta de fapt revenirea in cea mai neconstitutionala forma posibila in functie – in rolul de justitiar ranit si umilit.

Stiu ca s-a ajuns aici pentru ca si USL a ales sa ignore realitatea. Pentru ca Victor Ponta nu a riscat sa isi dea o demisie de onoare, salvand astfel poate totul, dar a ales in schimb sa isi acopere o hotie dovedita cu o serie si mai mare de mizerii. E valabil si pentru ei – daca vor continua sa isi nege barna dintre ochi, iluzionandu-se ca ura nu poate fi anihilata de greata si scarba, atunci si ei isi vor merita soarta. Asa cum si fantomele societatii merita sa fie postite de vointa fiecarui mic tiran netalentat.

Sa ne ferim sa ajungem sa apelam la realitatea ultima, la cele mai brute dovezi, ca sa putem sa depasim impasul in care ne-am trezit prinsi cu totii. Inca nu e prea tarziu.

PS: Cine a observat cu mirare cum leul s-a apreciat ieri brusc „istoric”, desi rezultatul referendumului risca sa arunce tara in haos iar viitorul suna mai prost ca niciodata, sigur a inteles ce era de inteles despre legaturile vinovate ale unei puteri moarte deja, dar care nu se lasa dusa. Stie ea si de ce.

Mihai Gotiu: Sunt borfaș. Nu mă tratez (mic dicționar anarhist român)

Tâlhar = persoană care a luptat în rezistența română armată anti-comunistă (în special în Făgăraș și Apuseni) în anii 50 și începutul anilor 60 ai secolului al XX-lea.

Dușmanul poporului = (în aceeași ani 50-60 ai secolului trecut) subspecie de ”tâlhar”, categorie foarte vastă în care puteai fi încadrat din simplul motiv că erai posesor al unei diplome de studii superioare; pentru refuzul de înscriere în cooperativele agricole de producție (CAP-uri) – în cazul proprietarilor de terenuri -; pentru refuzul de a plăti cotele agricole aberante (de multe ori mai mari decât producția efectivă) sau chiar și pentru o banală glumă făcută la adresa comuniștilor și activiștilor de partid.

Chiabur = țăran înstărit, proprietar de terenuri și mijloace agricole  de producție (animale și/sau industriale: vaci, boi, cai, căruțe, batoze, cazane de fabricat țuica, gatere sau mici fabrici de prelucrare a lemnului ori a fructelor de pădure etc.); vina de a fi chiabur se pedepsea prin confiscarea terenurilor și mijloacelor de producție; pedeapsa era extinsă și asupra copiilor și rudelor acestora (cărora le era interzis accesul la învățământ superior ori la angajarea în posturi și funcții superioare)

Burghez = mic întreprinzător din mediul urban (magazin, atelier de producție etc.) ori liber profesionist (avocat, notar, medic cu cabinet propriu, meșteșugar etc.) ale cărui venituri peste medie nu erau de natură salarială; pedeapsa consta în confiscarea veniturilor și a mijloacelor de producție și/sau interzicerea practicării profesiei; la fel ca în cazul ”chiaburilor”, pedeapsa se extindea și asupra descendenților.

Origine socială sănătoasă = persoană care nu se încadra în vreuna din categoriile de mai sus și/sau nu avea o rudă apropiată din aceste categorii; originea socială sănătoasă era absolut necesară pentru a putea beneficia de toate ”drepturile” permise de regimul comunist.

Huligan = persoană care, în decembrie 1989, a făcut parte din grupul care început Revoluția Română, la Timișoara; calificativ pus de Ceaușescu.

Golan = persoană care, în 1990, în special în Piața Universității din București, dar și în alte orașe din România, a protestat împotriva lui Ion Iliescu, a transformării FSN (Frontul Salvării Naționale) după epurarea acestuia de reprezentanți ai societății civile în partid politic de factură neo-comunistă și pentru o lege a lustrației (Punctul 8 al Declarației de la Timișoara).

Repetent = calificativ pus, în 1995, de fostul premier Nicolae Văcăroiu și de fostul ministru al Educației Liviu Maior studenților greviști care luptau pentru schimbarea Legii Învățământului de atunci; principalele revendicări (obținute în cele din urmă, după mai bine de o lună de grevă generală) vizau, în special, înlăturarea taxelor de școlarizare aberante care fuseseră introduse atunci, facilități pentru studenți, dar și autonomia universitară; ”Greva repetenților” a fost denumirea dată de Putere mișcării sociale, pentru că cele mai mari taxe trebuiau plătite pentru repetarea examenelor și/sau a anului universitar.

Anarhist = persoană care, în primăvara lui 2008, în timpul summit-ului NATO, a participat, într-o sală de sport din București, la vizionarea unor filme cu tematică anti-globalizare; ulterior, termenul a fost aplicat tuturor celor care militează în mod public pentru drepturi civile, sociale ori pentru protejarea mediului.

Terorist eco (sau ecoterorist) = formă agravantă a noțiunii de ”anarhist”, aplicată în România celor care se împotrivesc prin mijloace neconvenționale (teatru de amatori, flashmoburi, exproprieri simbolice, foto și TV bombing etc.) proiectului de extragere a aurului cu cianuri de la Roșia Montană, promovării organismelor modificate genetic și, mai nou, exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică; în SUA, ecoterorismul reprezintă infracțiune;

Spre deosebire de ”ecoteroriști”, persoanele ale căror afaceri distrug mediul, dizolvă comunități locale, provoacă boli grave incurabile etc. sunt considerate a fi ”investitori strategici”, ”greii de pe Wall Street”, ”top-manageri” ș.a.m.d..

Hipster = denumire specifică aplicată participanților din fiecare an la cel mai mare festival cultural și de activism din România, FânFest, de la Roșia Montană; din rândurile acestora fac parte studenți, cadre universitare, academicieni, arhitecți, arheologi, sociologi, istorici, muzicieni, regizori de teatru și film, designeri și artiști plastici, scriitori, jurnaliști, membri ai organizațiilor de mediu și pentru apărarea drepturilor civile (în acest an, FânFest se va desfășura între 15 și 19 august – detalii aici).

[…]

Anti-progresist = 1. persoană care se opune transferului în mod gratuit sau aproape gratuit a avutului public (resurse naturale – inclusiv terenurile, pădurile, apele – și a companiilor de stat) către ”investitorii strategici” privați; 2. persoană care se opune privatizării excesive a serviciilor publice (sănătate, educație, cultură).

[…]

Borfaș/pușcăriabil = literatura de specialitate încă nu a căzut de acord asupra termenului menit să definească cel mai corect (”borfaș” sau ”pușcăriabil”) persoana care s-a prezentat la vot la Referendumul din 29 iulie 2012; specialiștii sunt de acord însă că în această definiție se încadrează atât cei care au votat ”DA”, cât și cei care au votat ”NU” sau și-au anulat intenționat votul – pentru încadrare este suficientă condiția de participare la vot.

Democrat = persoană care nu se înscrie în niciuna din categoriile de mai sus (definiție valabilă și pentru perioada comunistă, denumită și democrație populară).

Forțele Binelui = suma totală a ”democraților”.

Reconciliere socială = impunerea ca axiome a definițiilor de mai sus.

Vorba nouă (sau nouăvorba) = a se vedea George Orwell, ”1984”.

***

P.S.: O precizare pentru toți cei care invocă neaplicarea rezultatului votului de la Referendumul din 2009: să nu uite cine a format majoritatea parlamentară începând cu acel referendum și până acum două luni. Și să nu invoce ”argumentul” că aplicarea rezultatului ar fi depins și de o anumită proporție de voturi din partea Opoziției. Roberta Anastase a dovedit cu vârf și îndesat că atunci când s-a dorit cu adevărat trecerea unei legi s-a găsit o ”soluție”.

***

UPDATE (la atenționarea unui prieten de pe Facebook):

Ciumpalac = denumire specifică dată ”anarhiștilor” din ianuarie 2012, care și-au imaginat și își imaginează că Puterea (prin toate instituțiile ei) ar avea vreo responsabilitate pentru viața și nivelul de trai al cetățenilor pe care îi reprezintă și care își închipuie că într-o societate democratică trebuie să existe un dialog permanent între clasa politică și reprezentanții mișcărilor civice.

sursa foto


Categorii

Alegeri in Romania, Articolele saptamanii, ILIE SERBANESCU, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, Sergiu Andon, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL DE TIP SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI si COMPLICITATEA CU VIKTOR ORBAN si RUSIA (video)/ Fraieri, borfasi, zombi…/ Razboiul lui Basescu impotriva realitatii anunta TEROAREA DE MAINE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: CINE SI CUM MAI CONDUCE ROMANIA? Dinu C. Giurescu, Daniel Barbu, Bogdan Chirieac despre “democratia” UE, “salvatorul” Gittenstein, “justitia” DNA si… PASALACUL ROMANIA (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare