Ilie Serbanescu: DE CE ROMANIA ESTE DEJA COLONIE? (video)

9-11-2012 3 minute Sublinieri


Ilie Serbanescu: DE CE ROMANIA ESTE DEJA COLONIE? de medialert

Ilie Serbanescu si Alexandru Athanasiu la emisiunea lui Radu Tudor, Punctul de intalnire, Antena 3, 4 noiembrie 2012. De asemenea, un scurt extras al istoricului Tariq Ali despre genul de Uniune Europeana pusa in practica in ultimele decenii. 

*

Cf. lui Tariq Ali, Europa care a prevalat a fost una a pietelor si a bancilor – o inspirata din p0liticile neoliberale ale lui M. Tatcher. Ideologii acestui curent nu priveau pozitiv o prea mare democratie in cadrul institutiilor europene. Unul din motivele care au dus la respingerea Constitutiei UE in Franta a fost o prevedere care transforma capitalismul neoliberal in unic model impus. In acest model cetatenii sunt vazuti ca niste “copii” (in sens de fiinte ne-rationale) care ar trebui sa stea “cuminti”, sa se uite la televizor si sa faca shopping, in timp ce politicile se fac in spatele usilor inchise.

Masurile de austeritate au fost testate in România în 2010, cand masurile au fost impuse de FMI și UE prin Palatul Cotroceni în urma unor decizii brutal anti-democratice.

Deși acestea au dus la dublarea șomajului, distrugerea a sute de afaceri mici înghețarea creditării, aruncarea a mii de oameni în sărăcie, acum sunt repetate în Grecia, Italia, Spania și Portugalia.

Au aceleași efecte devastatoare, iar protestele în orașele europene se extind. Cel puțin în privința României și Greciei mai există un element comun. Politicile de austeritate nu s-au atins de clientela politică a puterii.

Uriase energii politice, scriitoricesti si editoriale precum si, evident, multe resurse financiare au fost cheltuite pentru a evidentia prejudiciile aduse economiei de turbulentele politice generate de initierea si organizarea referendumului de demitere a presedintelui in functie. S-a vorbit de prejudicii de miliarde de euro, cu toate ca nimeni nu a resimtit un asemenea impact. Nici nu putea fi vorba de vreun cine stie ce impact economic in masura in care instabilitatea politica se resimte in plan economic cu osebire in tarile de tip bursier, unde totul este intermediat de incredere, a carei afectare se rasfrange intr-un fel sau altul asupra economiei.

Or, in Romania bursa nici nu prea exista si oricum aceasta, doar cu numele existenta, nu este un barometru al economiei, caci nu contribuie cu absolut nimic la finantarea ei. Ca atare, aplicarea unei grile de tip bursier pentru cuantificari de impact in investitii, in consum, in PIB etc nu putea duce decat la o aglomerare de consecinte pe hartie si nu in viata reala. Exista insa un impact economic al referendumului politic din 29 iulie pe care nu l-a masurat nimeni si de care nici nu vorbeste nimeni. Si acesta este dramatic, mai ales privind pe termen lung.

In urma referendumului, fortele politice situate de o parte sau de alta s-au angajat intr-o cursa – pe vremuri, in perioada comunismului, se numea o intrecere socialista – pentru a face pe plac comisarilor de la Bruxelles. Bine spus comisari, caci ii intrec pe cei de politie si nu sunt cu nimic mai prejos decat cei sovietici care au condus o buna bucata de timp tara acum vreo sase decenii! In tabara dlui Basescu – cea ajutata de acesti comisari in timpul referendumului si dupa aceea – nu este vreo surpriza. Optiunea se manifestase clar anterior si nu doar ca post-referendum nu exista vreun motiv sa se schimbe, dar de acum este intemeiata si pe absolut normala rasplatire a sprijinului primit.

Complet caraghioase apar insa lucrurile in tabara USL, care a luat-o si la gioale si peste fata de la comisarii de tip sovietic de la Bruxelles! O straduinta jenanta este lesne constatabila din partea acestei tabere, in frunte cu dl Ponta, de a intra in voie comisarilor de la Bruxelles! Expresiile de fidelitate si cucernicia sunt puse in joc pentru a proba acestori comisari ca USL este, ca si cei dinaintea lor, gata sa faca orice pentru a placea Bruxelles-ului, chiar sa mai primeasca si niste pumni in nas daca mai este nevoie. Desigur, ar fi niste pumni “europeni”, care nu scot cucuie, ci flori!

Aceasta intrecere cu adevarat socialista are un impact concret major. Nu numai ca orice nazbatie debiteaza comisarii de la Bruxelles este considerata la Bucuresti geniala, dar indeplinirea ei este imediat executata, chiar cu depasire. Privatizari decise la Bruxelles nu doar ca nu mai sunt judecate daca au rost sau nu, ci sunt lansate in cavalcada, rapid si daca s-ar putea chiar gratis de la bun inceput!

Liberalizarile de piete si preturi in energie – complet nejustificate economic (caci nu exista concurenta) si nedrepte cat roata carului (caci interzic romanilor sa se foloseasca mai ieftin de resursele lasate de Dumnezeu lor si nimanui altcuiva) – sunt asumate fara cracnire si cu efect demolator imediat. Taberele, in loc sa-si uneasca fortele in apararea tarii, coboara atat de jos stacheta una alteia in fata comisarilor de la Bruxelles, incat medalia castigatoare va fi vanzarea tarii pe nimic!

La capatul acestei curse – care se aproprie curand de sfarsit – Romania, spre satisfactia celor care isi vad misiunea implinita, chiar va disparea. Caci, prin privatizarile prevazute in programul FMI – ca piesa centrala a acestui program – va fi lichidata si bruma inca existenta de decizie economica romaneasca din economia din Romania.

Economia romaneasca nu va mai ramane cu nimic strategic in mana, urmand a fiinta doar in cadrul unor entitati marunte – unii le spun IMM-uri – care nu detin nicio putere, nicio parghie economica reala, niciun cuvant de spus si carora le este rezervata doar functia de a ocupa o forta de munca lasata deoparte de capitalul strain.

Si asta in timp ce capitalul strain va prelua tot mai adanc din caimacul profiturilor realizate in economia din Romania. Sa fie clar: va prelua tot mai adanc, nu doar pentru faptul ca va dobandi pozitii tot mai puternice, dar si pentru ca, in ansamblu se va realiza mereu mai putin, iar capitalul strain va trebui sa foreze mai profund pentru a obtine ceea ce colecteaza acum.

Capitalul autohton si minunatul stat roman scos din joc se vor ofili sub stransoarea externa. Ceea ce nu va reusi sa faca disparitia economiei romanesti va face liberalizarea preturilor in energie – al doilea pilon din programul FMI – care, interzicand romanilor dreptul de a se folosi mai ieftin de resursele lasate lor de catre Dumnezeu, va executa treptat transferul spre capitalul strain a sevei economice de care vor secatuite statul si poporul roman.

Pe aceeasi tema:


Categorii

ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Ilie Serbanescu: DE CE ROMANIA ESTE DEJA COLONIE? (video)

 1. Tot respectul pentru dl.Serbanescu singurul care spune lucrurilor pe nume.Ce economie sa ai cand strainii doar vin isi iau profitul pe munca romanului care stim ca vremurile de azi la locul de munca este sclavie pe fata,iar dupa pleaca linistit la el in tara iar romanii raman sa plateasca taxe,impozite,preturi din ce in ce mai mari. Celalant invitat de ce se uita atat de urat in timp ce vorbea dl serbanescu?Nu ii convenea adevarul? Daca nu facem nimic vom ajunge la fundul gol.

 2. România a fost şi va fi ( cât va mai fi), aici la răscruce de drumuri şi de vânturi; o pradă râvnită de cei puternici, o ţară ce nu a avut prieteni sinceri, o ţară prădată, vândută, harţuită. Popor socotit barbar, de mâna a doua.
  Niciodată poporul român nu a fost respectat, în nici o vreme. Românul nu are preteni şi nu a avut prieteni adevaraţi. Românul a fost puteric doar prin credinţă. Credinţa i-a dăruit şi crescut oameni de o mare vrednicie, voevozi, conducători plin de darul lui Dumnezeu, de dragoste adevărată de neam şi glie, care au dat totul pentru neam şi ţară şi au ruşinat şi potolit, (pentru scurtă vreme) trufia şi lacomia celor puternici.
  Durerea cea mare a fost şi este că la sânul acestui popor se încălzesc de minune şi cresc viperele trădării.
  Iudele, vanzătoare de sânge nevinovat.
  Cei care pentru gloria lor şi pentru blidul de linte î-şi vând sufletul, î-şi vând mama, credinţa şi neamul.
  Cei pe care duhul românlui i-a blestemat în durerea lui, blestem ce a prins glas, sub pana celui mai înzestrat şi mai trăitor fiu, al acestei dureri. M. Eminescu.

  Cel ce a’ndrăgit străinii,
  Mânca-iar inima cânii….

 3. Pingback: COLONIZAREA CULTURALA A ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: Ilie Serbanescu si Florea Dumitrescu, fost guvernator al Bancii Nationale: IN GENUNCHI IN FATA FMI si UE, NE-AM DISTRUS INDUSTRIA SI SUNTEM VASALII ALTORA… (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: Ilie Serbanescu: PRIM-MINISTRUL ADEVARAT AL ROMANIEI RAMANE F.M.I./ Marioneta PONTA calca pe urmele lui Basescu in urmarea agendei anti-romanesti: ARE CA PRIORITATE IMPOZITAREA AGRICULTURII! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: FMI in Romania. Care e miza noii misiuni? ILIE SERBANESCU: “ESTE VIZITA IN COLONIE A AGENTILOR DE VANZARI VESTICI. Ponta, ca si Boc, lustruieste pantofii FMI!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: Alexandru Athanasiu: ROMANIA ESTE COBAIUL FMI! [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: DOMNIA KNUTULUI PE SPINAREA ROMANULUI. Comisia Europeana cere RESTRANGEREA LIBERTATII DE EXPRIMARE iar propagandistii regimului Basescu vor BRUTALIZAREA POPORULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Preotii din Vaslui si Barlad continua OPOZITIA FATA DE EXPLOATAREA GAZELOR E SIST. "Nu vrem sa stam cu moartea in brate" - Razboi întru Cuvânt
 10. Pingback: [update] - CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! - Razboi întru Cuvânt
 11. Pingback: Ponta cu arme si bagaje de partea CORPORATIILOR STRAINE: SUSTIN GAZELE DE SIST/ La Vaslui s-a dat deja LIBER LA EXPLORARE pentru CHEVRON! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Ilie Serbanescu despre SPOLIEREA PIB-ului ROMANIEI de catre MARILE CORPORATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: "AJUNGE CU TARAREA IN GENUNCHI IN FATA CELOR PUTERNICI. Fara fermitate si demnitate in relatia cu marile puteri nu putem obtine nimic! Intotdeauna cei mari s-au inteles intre ei" - Razboi întru Cuvânt - Recomand
 14. Pingback: Ilie Serbanescu despre Romania si Bulgaria: SCLAVELE IMPERIULUI EUROPEAN. Despre primele revolte ANTICOLONIALISTE din UE si despre ...handicapul urias de a avea RESURSE MINERALE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Bilantul unei distrugeri premeditate: LISTA INTREPRINDERILOR (1256!) CU PESTE 1000 ANGAJATI DESFIINTATE IN ULTIMELE DOUA DECENII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii”, iar MEDIA ii ridiculizeaza si marginalizeaza pe cei care folosesc anumite
 17. Pingback: “ACORDUL DE COLABORARE” (coabitare) PONTA-BASESCU – documentul infam care consfinteste statutul de sluga de lumea a treia al Romaniei in Europa. PANA UNDE SE POATE INJOSI SI CAT POATE TRADA UN PREMIER DISPERAT DE PUTERE? - Recomandari
 18. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
 19. Pingback: ROMANIA PRIVATIZATA – ROMANIA FURATA [si VIDEO]. Cum a fost DISTRUSA INDUSTRIA ROMANEASCA - Recomandari
 20. Pingback: Ilie Serbanescu: se trece de la SPOLIEREA STATULUI la JUGULAREA OAMENILOR prin “privatizarea” SANATATII, PENSIILOR si UTILITATILOR/ Organismele Antifrauda ocolesc MULTINATIONALELE/ Tribunale pentru PRADUIREA STATELOR? - Recomandari
 21. Pingback: DUPA 25 DE ANI. Economia Romaniei – PRADA DE RAZBOI SI PARADIS AL MULTINATIONALELOR. Unicul program de guvernare: “GARANTAM SCLAVIA PE BANI PUTINI!” - Recomandari
 22. Pingback: LA 25 ANI DE COMUNISM [din emisiunea Punctul de intalnire - VIDEO]. Economistul Ilie Serbanescu descriind CAPITALISMUL ODIOS practicat in Romania: “CEA MAI TERIBILA ASERVIRE DE TIP COLONIAL”. Semnal de alarma cu privire la soarta TRANSILVANIEI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare