La un an de la debutul noului totalitarism patologic. CJ Hopkins despre GloboCap și intrarea în FAZA A DOUA a NOULUI NORMAL

17-03-2021 6 minute Sublinieri

Sursă: http://catallaxie.net/langage-et-visions-du-monde/concepts/deux-minutes-de-la-haine-1984/

Noul normal (2)

CJ Hopkins (n.tr. dramaturg și romancier premiat)

9 martie 2021

Așadar, suntem aproape la un an de la începutul „totalitarismului patologic” eufemistic botezat „Noul normal” și lucrurile arată … ei bine, destul de totalitare.

Cea mai mare parte a Europei Occidentale se află încă în „carantină”, „camuflaj de noapte” sau într-o altă stare asemănătoare de „urgență sanitară”. Poliția amendează și arestează oameni pentru „a fi în aer liber fără un motiv valabil”. Protestele sunt încă interzise. Disidența este încă cenzurată. Propaganda oficială este neobosită. Guvernele conduc prin decret, supunând oamenii unei serii în continuă schimbare de restricții din ce în ce mai absurde ale celor mai fundamentale aspecte ale vieții de zi cu zi.

Și, acum, campania de „vaccinare” a întregii umanități împotriva unui virus care provoacă simptome asemănătoare gripei ușoare până la moderate sau, mai frecvent, niciun simptom, la peste 95% dintre cei infectați și căruia 99% din persoanele infectate îi supraviețuiesc (fără niciun efect real asupra ratelor de deces ajustate în funcție de vârstă, al căror profil de mortalitate este mai mult sau mai puțin identic profilului normal de mortalitate) este purtată cu o fervoare religioasă.

Pașapoartele vaccinale (care sunt, desigur, înfiorătoare, dar despre care nu trebuie cumva să credem că au vreo asemănare cu certificatele de ascendență ariană sau cu orice alte documente fasciste de tip apartheid, așa că nici măcar să nu vă gândiți să faceți o astfel de comparație!) sunt în curs de implementare în mai multe țări. Ele au fost deja lansate în Israel.

Cu alte cuvinte, așa cum am prezis noi, „conspiraționiștii”, „măsurile temporare de sănătate publică de urgență” puse în aplicare de GloboCap (n.tr. joc de cuvinte folosit constant de autor ce definește „elita globalist-corporatistă” și trimite, în același timp, la justițiarism prin pronunția apropiată de Robocop) în martie 2020 sunt încă foarte mult în vigoare, cu dobândă chiar. Acestea fiind spuse, după cum probabil ați observat, accentul se schimbă puțin, ceea ce nu este surprinzător, deoarece GloboCap face acum tranziția de la faza 1 la faza 2 a lansării „Noului normal”.

Faza 1 a fost clasicul „șocul și groaza”. Un „virus apocaliptic” a fost „descoperit”. A fost declarată o „stare de urgență” globală. Drepturile constituționale au fost anulate. Soldații, poliția, camerele de supraveghere, dronele militare și câinii-robot au fost dislocați pentru a pune în aplicare statul polițienesc în întreaga lume. Masele au fost bombardate cu propagandă oficială, fotografii cu oameni căzuți morți pe stradă, pacienți inconștienți care au murit în agonie, cadavre înfundate în camioane de morgă improvizate, nave spital, povești de groază de la ATI, proiecții de sute de milioane de morți, sloganuri orwelliene terifiante, panouri publicitare sentimentale pentru a sprijini „efortul de război” și așa mai departe. Forța deplină a celei mai formidabile mașini de propagandă goebbelsiene din istorie a fost dezlănțuită asupra publicului dintr-o dată (a se vedea, de exemplu, CNN, NPR, CNBC, The New York Times, The Guardian, The Atlantic, Forbes și alte surse „autorizate” precum FMI și Banca Mondială, Davos, ONU, OMS, CDC).

Dar faza „șocului și groazei” nu poate continua la nesfârșit și nici nu se intenționa aceasta vreodată. Scopul său este (a) de a teroriza masele vizate pentru a le aduce într-o stare de supunere, (b) de a destabiliza ireversibil societatea, astfel încât să poată fi „restructurată” radical și (c) să demonstreze de o manieră convingătoare o superioritate copleșitoare de putere, astfel încât rezistența să pară de neconceput. Această tactică a șocului și groazei (sau a „dominării rapide”) a fost folosită de imperii și de puteri emergente de-a lungul istoriei militare. Tocmai am văzut-o implementată și de GloboCap acum împotriva … ei bine, împotriva întregii lumi. Iar acum, faza aceasta se apropie de sfârșit.

Structura fazei 2 nu este încă pe deplin clară, dar se pot face câteva deduceri logice. De obicei, aceasta este faza în care forța cuceritoare (în acest caz, GloboCap) restabilește „normalitatea” (adică o „nouă normalitate”) în societatea pe care tocmai a destabilizat-o și a terorizat-o. Instalează un nou guvern favorabil ocupației, repornește economia și altfel începe tranziția treptată de la legea marțială la ceva care seamănă cu viața „normală” de zi cu zi. Distribuie dulciuri copiilor, ajutor financiar pentru întreprinderi, dă putere generalilor și poliției și „libertate” publicului aflat în stare de șoc.

Acesta pare a fi punctul în care ne aflăm în acest moment. După cum probabil ați observat, mass-media corporatiste, liderii guvernamentali și experții medicali au făcut tapaj în legătură cu „sfârșitul pandemiei” sau, cel puțin, „sfârșitul fazei de urgență” a acesteia. Dintr-o dată, “un anumit nivel de Covid este tolerabil”, “Zero Covid este puțin probabil”, etc. Acest lucru se întâmplă exact cum îl anticipam.

Acum, că efortul de vaccinare este în curs, ei încearcă să tempereze paranoia și ura în masă pe care le-au promovat de peste un an de zile, adăugând o oarecare speranță și propunând o viziune asupra unui viitor post-criză. Guvernele relaxează cu atenție restricțiile, asigurându-se că înțelegem că, dacă nu respectăm ordinele, nu purtăm măștile, nu primim vaccinările, ne vor reprima fără milă. Astfel, ei ne introduc ușurel în viitorul patologic-totalitar, astfel încât să simțim că suntem eliberați, revenind la o anumită aparență de viață normală, deși într-o lume nouă, mai terifiantă, perpetuu amenințată de virus și de extremism.

De exemplu, aici, în Germania, guvernul a decis să „redea oarecare libertate și încredere poporului”, dar e pregătit să ne carantineze din nou „dur” dacă bănuiește că nu am „folosit cu înțelepciune încrederea pe care ne-a oferit-o”. Conform Planului în cinci pași, librăriile și florăriile se pot redeschide săptămâna aceasta cu o limită de o persoană pe zece metri pătrați, până la zece persoane pot practica sporturi fără contact și cinci persoane din cel mult două gospodării se pot întâlni (și, prin urmare, pot juca și sporturi fără contact), cu excepția cazului în care „rata de incidență” a testelor PCR pozitive crește peste 100 la mie, caz în care revenim la „carantina dură”. La două săptămâni după aceea, pe 22 martie, dacă „rata de teste pozitive” rămâne sub 50, restaurantele în aer liber se pot redeschide, iar teatrele, cinematografele și opera se pot deschide. Cu toate acestea, dacă „rata de testare pozitivă” este mai mare de 50, dar mai mică de 100, luarea mesei în aer liber va fi permisă numai pe bază strictă de rezervare (se presupune că vor exista echipe de hăndrălăi care aleargă după înregistrările rezervărilor restaurantelor și ordonă proprietarilor să prezinte documentele). Există și alte condiționări kafkiene în plan, dar cred că ați prins ideea.

Între timp, în SUA, deși Washingtonul rămâne sub ocupație și Capitoliul este înconjurat de garduri de sârmă ghimpată pentru a proteja democrația de un inamic imaginar scos direct din 1984 a lui Orwell, Texas, Mississippi și alte câteva state se alătură Floridei în sfidarea deschisă, permițând oamenilor să iasă să mănânce, să se întâlnească cu familiile și cu prietenii lor, să se plimbe în public fără măști cu aspect medical și, în general, să-și ducă viața într-un mod complet neparanoic, fără a sta cu fundul încordat în permanență.

În pofida indignării fundamentaliștilor Covid, această evoluție nu îngrijorează prea mult GloboCap, deoarece centrele de putere de pe coastă sunt în întregime în mâna „Noului normal”, iar liberalii care le controlează cu precădere au fost transformați în zeloți paranoici și isterici, care își dedică acum o perioadă considerabilă de timp vânării presupușilor „negaționiști Covid”, „anti-măști”, „respingători de vaccinuri”, „extremiști suprematiști”, „conspiraționiști”, „libertarieni”, „caricaturiști rasisti” morți și a oricui altcuiva care nu se va conforma ideologiei lor patologizant-totalitară, hărțuindu-i obsesiv („trolling”) pe rețelele sociale și raportând crimăgânditul „poliției realității”.

Această transformare a claselor mijlocii-superioare relativ bogate, predominant liberale, și a milioanelor care aspiră inutil la acestea, în „germani buni” care urmează ordine fără crâcnire (sau, mai degrabă, „noii normali” care urmează ordine fără crâcnire) a avut loc, de asemenea, aici, în Europa de Vest și în alte părți ale imperiului capitalist global și a fost unul dintre obiectivele principale ale GloboCap pe parcursul fazei 1 a lansării „Noului normal”. Această transformare era în desfășurare de ceva timp, într-un mod mai puțin dramatic și fără a fi fost legată de un virus. Ea va continua și după ce acest virus va dispărea.

„Noul normal” nu e legat doar de virus. „Noul normal” nu a fost niciodată doar despre virus. Nu ai nevoie de un nou „normal” doar din cauza unui virus. Ai nevoie de un nou „normal” atunci când „normalul” tău actual și-a depășit utilitatea pentru cei de la putere, care, în cazul nostru, sunt clasele dominante capitaliste globale.

Scriu despre asta de … ei bine, cam de când mă știu și public aceste articole de cinci ani, așa că nu voi rezuma totul aici, dar, practic, trăim una din acele transformări istorice ale structurii puterii politice pe care de obicei nu le recunoaștem decât după ce au avut loc … nu e doar o „schimbare a gărzii”, ci o transformare a naturii puterii, modul în care este ea exercitată, credințele pe care ea se bazează și „realitatea” evocată de aceste credințe.

Această transformare a început o dată cu sfârșitul Războiului Rece, când capitalismul global a devenit primul sistem ideologic global-hegemonic din istorie. Lansarea „Noului normal” face parte din acea transformare, nu e totul, ci o etapă esențială. Trecem de la o „realitate” ideologică la o „realitate” post-ideologică, patologizată … o „realitate” în care orice deviere de la ideologia oficială (denumită „normalitate”) nu mai este o provocare sau o amenințare politică, ci o „boală” sau „tulburare psihică”.

Voi fi enervant și mă voi autocita, ca să nu fiu nevoit să explic din nou acest lucru. Iată un pasaj dintr-un articol recent:

„Un sistem global-hegemonic (de exemplu, capitalismul global) nu are dușmani externi, deoarece nu există un teritoriu „în afara” sistemului. Singurii săi dușmani sunt în interiorul sistemului și, prin definiție, sunt insurgenți, cunoscuți și sub denumirea de „teroriști” și „extremiști”. Acești termeni sunt complet lipsiți de sens, evident. Sunt pur strategici, folosiți împotriva oricui se abate de la ideologia oficială a GloboCap … care, în cazul în care vă întrebați, se numește „normalitate” (sau, în cazul nostru, în prezent, „Nouă normalitate”); noua specie de „teroriști” nu ne urăște doar pentru libertatea noastră, ci ne urăște pentru că ei urăsc „realitatea.” Nu mai sunt adversarii noștri politici sau ideologici … ei suferă de o tulburare psihică. Nu mai trebuie să fie combătuți sau ascultați … ei trebuie să fie „tratați”, „reeducați” și „reprogramați”, până când vor accepta „Realitatea”.

Pe măsură ce trecem de la Faza 1 la Faza 2 a „Noului normal”, patologizarea disidenței politice va continua și se va intensifica, atât în ​​mod deschis, cât și subtil. GloboCap și mass-media corporatiste vor continua să avertizeze asupra „atacurilor iminente împotriva democrației” ale „teroriștilor domestici” imaginați, precum și ale vechilor „teroriști non-domestici”. De asemenea, vor continua să avertizeze asupra amenințărilor iminente reprezentate de virușii exotici și de „variantele” acestora, precum și asupra „consecințelor” permanente cauzate de viruși și a altor amenințări la adresa umorilor noastre corporale. Mai presus de toate, ei vor continua să avertizeze cu privire la pericolul de a te expune la „dezinformare”, „conspiraționism” sau la orice alt tip de conținut neautorizat, neautorizat, neverificat. Ei vor diagnostica temeinic sursele unui astfel de conținut și vor explica în mod exhaustiv condițiile patologice de care suferă în mod clar aceste surse. Vor explora o varietate de tratamente și remedii și vor recomanda măsuri profilactice împotriva potențialei expuneri la aceste surse.

Aceste multiple „amenințări la adresa democrației” (adică „teroriști”, „viruși”, „dezinformare”, „rasism”, „sexism”, „homofobie”, „transfobie”, „scepticism față de sistemul electoral”, „siropul de clătite suprematist alb”, „abuzul premeditat de pronume”, „nefolosirea sfidătoare a măștii”, „ezitarea față vaccin”, „religia” și așa mai departe) se vor contopi într-un singur inamic de tip Goldstein (n.tr. inamicul – posibil  imaginar – al regimului pe care îl invoca Big Brother în „1984” pentru a justifica lupta împotriva disidenței), pe care copiii „nou normali” vor fi condiționați să-l urască și să se teamă de el, îl vor dori adus la tăcere, îndepărtat și carantinat separat de societatea „normală”, sau „vindecat” de „boala” lui prin terapii farmaceutice „sigure și eficiente” mandatate de guvern.

Dar, oricum, nu m-aș îngrijora pentru asta. Probabil că mă ambalez degeaba. La urma urmei, așa cum vă vor spune mai multe foste iubite (prin multiplele măști și apărătoare faciale), sunt doar un „conspiraționist” paranoic care răspândește „dezinformare neverificată”.

„Mortul e de vină întotdeauna. Vaccinul niciodată”/ Cîțu, „teroriștii” și minciuna loturilor Astra Zeneca/ Reminder: toate vaccinurile Covid sunt riscante, căci TOATE sunt experimentale/ Scrisoare deschisă către AGENȚIA EUROPEANĂ A MEDICAMENTULUI privind siguranța vaccinului Covid-19/ Când teroriștii strigă teroriștii…

MILITARIZAREA NOULUI NORMAL. Care este semnificația războiului împotriva „terorismului intern”, în care sunt asimilați „teoreticieni ai conspirației” și „negaționiști ai realității”?

NOUL TOTALITARISM PATOLOGIZAT sau Bine ați venit în Minunata Nouă Normalitate

Odată cu instalarea noii administrații Biden, în SUA se declanșează NOUL RĂZBOI INTERN împotriva „teroriștilor domestici”. Americanii conservatori, asimilați cu terorismul de tip Al Qaeda și ISIS

KLAUS SCHAWB, fondatorul Forumului Economic de la DAVOS: „Atât timp cât nu este vaccinată toată lumea, nimeni nu va fi în siguranță”/ Marea Resetare, fericirea de a nu avea nimic și sfârșitul democrației

VIITOAREA CONFIGURAȚIE A LUMII. Analiză cuprinzătoare a unui fost consilier parlamentar al Bundestagului german. Despre profitorii globali ai crizelor-oportunitate, instituirea TOTALITARISMULUI CORPORATIST DIGITAL și consecințele unui eventual nou „val corona” cu mortalitate mai mare

MAREA RESETARE, ALEGERILE DIN SUA ȘI VACCINAREA ANTI-COVID GLOBALĂ. Cum suntem mânați de elitele „omnisciente” spre noua – și ultima – UTOPIE TOTALITARĂ/ Românii ar fi cei mai favorabili „dezvoltării capacității creierului” prin IMPLANTAREA UNUI CIP

„SFÂRȘITUL DEMOCRAȚIEI?” Mai mulți cercetători și profesori universitari belgieni critică STAREA DE URGENȚĂ și AUTORITARISMUL în numele combaterii Coronavirusului. „Noua telenovelă a cursei dintre vaccinare și răspândirea de noi tulpini e făcută să ne țină cu sufletul la gură”/ Studiu al epidemiologului John Ioannidis: CARANTINA nu aduce NICIUN BENEFICIU privind rata contaminărilor/ Efectele devastatoare ale izolării asupra tinerilor și adolescenților

„VOM AVEA O SOCIETATE DE ZOMBI”/ Liderii europeni vor să introducă un CERTIFICAT DIGITAL de VACCINARE în primăvară/ Pașaportul de vaccinare: o AMENINȚARE la adresa libertății

VIAȚA CREȘTINĂ SUB SUPRAVEGHEREA TOTALĂ. Cum să ne pregătim pentru represiunea iminentă?

 


Categorii

Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “La un an de la debutul noului totalitarism patologic. CJ Hopkins despre GloboCap și intrarea în FAZA A DOUA a NOULUI NORMAL

  1. Poate ca se “ambaleaza” degeaba, sau poate ca nu. Mie imi pare ca este “galsul celui ce striga in pustie”, asemeni tuturor celor care indraznesc sa spuna ca imparatul este gol.

  2. Pingback: RĂZBOIUL MONDIAL AL "ELITEI" BOGAȚILOR CU POPULAȚIA LUMII - o privire fugitivă a unui "insider" american printre SCENARIILE URMĂTOARELOR CRIZE, IMINENTE, provocate de "artizanii" MARII RESETĂRI. "Lucrurile sunt sim
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare