LIMBAJUL ORWELLIAN AL NOII ORDINI MONDIALE: jefuirea se numeste “austeritate”, dominarea colonialista “reforme structurale”

29-01-2013 5 minute Sublinieri

vrijer-franks-3

Minciunile democraţiei şi limbajul amăgirii

Autor: Colin Todhunter

Sursa: GlobalResearch

Într-o perioadă tot mai marcată de logica mass-mediei, limbajul este totul şi este adesea folosit de oficialităţi pentru a tiraniza înţelesul. Vinovată de moartea a milioane de oameni din 1945 încoace, SUA a devenit cel dintâi stat terorist din lume. Până în anii ’80, fostul ofiţer CIA John Stockwell estimase numărul morţilor la şase milioane. După cum indică un articol recent, de la bombardamentele în masă din Asia de Sud-Est până la brigăzile morţii din America de Sud, CIA şi armata SUA au fost responsabile direct şi indirect de un număr reevaluat de zece milioane de morţi (1). Dar aşa ceva nu se mai cheamă genocid în ziua de azi. Ca o ironie, SUA au deturnat sensul cuvântului „teroare” pentru a-şi justifica tipul său de tiranie printr-un război împotriva terorii.

La cele zece milioane se pot adăuga nenumărate alte vieţi care au fost sacrificate pe altarul profitului corporatist, dar care nu s-au bazat pe armată pentru a bombarda oamenii şi ţările ca să le supună, ci pe o anumită politică. Nu se cheamă dominare. Ci ajustare structurală.

Drept urmare, sute de mii de fermieri indieni şi-au curmat viaţa în cursul ultimului deceniu, jumătate dintre ei în urma agrobusiness-ului SUA care manipula preţurile materiilor prime la scară mondială, prin intermediul politicilor puse în practică fie de guvernul SUA, fie prin monopolul corporatist sau tehnologiile de frontieră, de seminţe „terminator” care i-au adus pe fermieri la îndatorări insuportabile (2).

Situaţia fermierilor indieni nu este una izolată. Câte vieţi nu au fost curmate în lume din cauza violenţei structurale intrinseci sau a crimelor tăcute, dar zilnice, ale funcţionării aparent benigne a capitalismului de pradă? Inegalităţile inerente ale sistemului au furat efectiv ani din viaţa oamenilor, le-au sleit puterea şi sănătatea trupească, le-au secat apa de la robinet şi hrana din farfurie. Din Marea Britanie până în Africa,  clasele subjugate – carnea de tun economic adesea respinsă în zilele noastre, carnea de tun din timpul războiului sau eroii reîntorşi din luptă care vor fi aruncaţi peste bord de către sistem la întoarcerea acasă, oamenii care urmează să fie manipulaţi şi exploataţi după bunul plag prin noţiunile înşelătoare de naţionalism şi interes naţional acestor clase li s-a scurtat viaţa sau li s-a văduvit de şanse din cauza greutăţilor impuse de pumnul de fier al capitalismului (3).

Însuşirea bogăţiei printr-un sistem care o adună de jos în sus printr-un proces de acumulare prin deposedare (4) este lăudată ca fiind creştere, prosperitate şi libertatea de a alege, în ciuda dovezilor, din Grecia până în Spania, că realitatea pentru majoritatea oamenilor a fost creşterea sărăciei, suferinţa şi lipsirea de posibilităţi de a alege.

Despre aceste lucruri nu aveţi cum să ştiţi prea multe dacă recurgeţi doar la presa mainstream. Sigur, poate vi s-a spus că va trebui să strângeţi cureaua pentru că ne confruntăm toţi cu aceeaşi problemă şi că trebuie să faceţi nişte sacrificii în aceste vremuri grele pentru economie.

Şi, ca şi cum nu era de ajuns, pe măsură ce ţara (orice ţară) este dată la gunoi pentru că excede cerinţele după ce munca a fost externalizată în alte ţări, noi mai trebuie să şi atacăm Mali, Siria, Libia, Iranul (lista poate continua) pentru că a nu o face înseamnă să îngădui celor răi să ia în stăpânire planeta.

Şi unde am ajunge fără asemenea noţiuni subţiri?  Nu este jefuirea resurselor. Ci umanitarism.

Păi am fi exact unde suntem în momentul de faţă, fiindcă cei răi deja sunt la putere şi duc războaie nu numai împotriva oamenilor din ţările sus menţionate, ci şi împotriva oamenilor din propriile lor ţări, prin intermediul mijloacelor de supraveghere în masă, a sistemului de pedepse, a efectelor letargice a drogurilor de spionaj importate ilegal sau prin industria de infotainment şi barajul legislativ care slujeşte la lipsirea de libertăţile civile. Jocul a fost dat pe faţă, economia vestică dominantă (cea a Statelor Unite) este falită, fără şanse de îndreptare (5). Imperialismul şi militarismul nu o mai salvează, dar nici nesupunerea nu este îngăduită.

Pe măsură ce băncile private ne prind captivi prin dreptul lor de a emite şi împrumuta bani către guvernele naţionale, ca apoi să le dea împrumuturi pentru plata dobânzilor într-o spirală ce scapă de sub control încât datoriile nu vor putea fi niciodată plătite integral (6), ei sunt în stare să-şi căptuşească buzunarele şi mai mult prin cumpărarea resurselor naţionale pe te miri ce de la ţările pe care tot ei le-au adus la faliment. Şi asta nu se cheamă afaceri. Ci austeritate.

Iar acum îi interesează şi contribuţiile tale la asigurarile sociale. Vor banii tăi de pensie. Îi vor pentru a-i da prietenilor lor infractori de pe Wall Street. Şi mai ştii ceva? O să-i obţină. O să îi obţină mai devreme sau mai târziu pentru că ei sunt şefii.”

G[e]orge Carlin, scriitor, critic şi comic

Iar presa mainstream [convenţională, principală *] ce rol joacă în toate astea? Unde sunt acei jurnalişti care pretind să fie respectaţi în baza unor noţiuni rigide de profesionalism, responsabilitate, obiectivitate? Dacă poţi numi profesionalism, responsabilitate şi obiectivitate să fii la mâna intereselor publicitare, a oficialităţilor de tot felul, a lobbyiştilor şi think tankurilor corporatiste, să fii la mâna lor vrând deci să nu-i ofensezi cu ceva, atunci sunt exemplele desăvârşite ale virtuţii absolute!

Vânzând cu amănuntul minciunile plătite cu salarii mari, ei şi-au dezamăgit şi continuă să-şi dezamăgească publicul. Când scot la o lumină slabă prin „investigaţii” „procedurile parlamentare”, personalităţile, strategiile de carton şi maşinaţiunile stupide ale politicii de partid, ei nu fac decât să servească şi să perpetueze statu-quoul şi să-şi ţină publicul în întuneric în privinţa potenţaţilor neştiuţi  care pot influenţa voturile şi a unităţii de interese ce le permite unora precum Big Oil, Big Banking, Big Pharma, Big Agra şi celorlalţi să ne ne stoarcă şi ultima picătură de sânge.

Dacă privim în urmă la cum a acoperit BBC-ul evenimentele de la bombardamentele NATO în Libia dobândim o perspectivă destul de clară asupra presei mainstream. Relatarea a fost ruşinos de părtinitoare. Şi se aşteaptă ca publicul să plătească pentru un „serviciu public” de transmisiune în masă ca să fie indus în eroare şi să reuşească ei să-şi asigure acceptarea noastră pentru politicile de stat-corporatiste care sunt ilegale? Au existat prea puţine analize ale „îndepărtării de la misiune” sau asupra întrebării de unde îşi procură insurgenţii armele în ciuda embargoului impus de ONU. Cu atât mai puţin asupra dreptului moral al NATO de a bombarda o cale de acces spre Tripoli. Nu s-a discutat despre ce a spus profesorul Chris Landsberg de la Universitatea din Johannesburg că ar fi fost o încălcare a dreptului internaţional sau despre cele 200 de personalităţi marcante africane care au acuzat ţările vestice de subminarea dreptului internaţional.

Pe de altă parte, însă, ce ni se serveşte prin intermediul presei mainstream de câte ori Marea Britanie se hotărăşte să ducă un război este porţia gustoasă de sentiment naţional şi vechea mentalitate colonială cum că „băieţii noştri” merg „în lume” să ajute la civilizarea sălbaticilor.

Dar tocmai acesta este rolul presei: să ajute la ranforsarea şi reproducerea zi de zi a condiţiilor materiale ale unui sistem social exploatator şi dezbinator. Asta înseamnă să ai o presă docilă, neincisivă. Este democraţia liberală. Este nu numai rolul presei, ci şi al sistemului de învăţământ şi al sistemului politic, de asemenea.

Şi de aceea fostului prim ministru britanic i s-a spus de către şefii săi financiari să vândă ceea ce era privit în derâdere drept „aurul ţării” la un preţ de nimic, după interesele băncilor, nu ale naţiunii, fără ca acest lucru să fie supus unei dezbateri publice autentice. Unii spun că a fost primul bailout (7). De aceea banii plătiţi de contribuabili, fără ştirea majorităţii acestora, sunt folosiţi nedemocratic şi netransparent pentru a sprijini bănci şi pentru a  răsturna diferite ţări, pentru a aduce moartea şi distrugerea a mii de oameni prin „operaţiuni sub acoperire. Unde „sub acoperire” înseamnă ascunse publicului larg care rămâne într-o convenabilă necunoaştere a drumului pe care îl apucă banii lor munciţi din greu, fie ei dolari, lire sau euro.

De aceea marii infractori la nivel de stat sau corporaţie, criminalii şi mincinoşii care se învăluie în limbajul libertăţii şi democraţiei au scăpat neprinşi atâta vreme. Din păcate, de aceea ei continuă să scape neprinşi şi acum.

Notes 

1)      http://www.globalresearch.ca/the-cias-hollywood-release-zero-dark-thirty-or-how-people-lose-their-humanity/5318368

2)      http://www.countercurrents.org/glo-shiva050404.htm

3)      http://ibnlive.in.com/news/india-is-prospering-indians-arent-aiyar/158081-60-120.html

4)      http://globetrotter.berkeley.edu/people4/Harvey/harvey-con4.html

5)      http://www.globalresearch.ca/the-collapsing-us-economy-and-the-end-of-the-world/31825

6)      http://www.hangthebankers.com/economic-collapse-is-inevitable-heres-why/

7)      http://www.marketoracle.co.uk/Article35501.html

– traducere pentru razbointrucuvant. Preluarea acestui text nu se poate face decat cu acordul nostru explicit. – 

Nota noastra:

A se transpune acest principiu al nouvorbei orwelliene si in contextul actualelor negocieri ale guvernului Ponta cu FMI, in care ni se debiteaza aceleasi lozinci ale necesitatii…

reformelor structurale in economia nationala, adica a taierii cheltuielor si a inmultirii somerilor, a impunerii de noi si noi taxe

privatizarii, adica a vanzarii pe nimic a companiilor profitabile de stat unor corporatii private straine care sa puna mana, astfel, si pe resursele naturale ale Romaniei,  si

reducerii costurilor” din sistemul sanitar, adica a limitarii accesului romanilor la serviciile medicale… 

Legaturi:


Categorii

Acordul cu FMI, Batalia pentru resurse, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva Romaniei, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “LIMBAJUL ORWELLIAN AL NOII ORDINI MONDIALE: jefuirea se numeste “austeritate”, dominarea colonialista “reforme structurale”

 1. SA OPREASCA CINEVA JEFUIREA TARII DE CATRE FONDUL MONETAR INTERNATIONAL

 2. Pingback: DOMNIA KNUTULUI PE SPINAREA ROMANULUI. Comisia Europeana cere RESTRANGEREA LIBERTATII DE EXPRIMARE iar propagandistii regimului Basescu vor “SANCTIONAREA” POPORULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: FMI CA HOARDA TATARA IN ROMANIA. Scumpirea caldurii, vanzarea HIDROELECTRICA, COALIZAREA STATULUI CU BANCILE, schimbarea strategiei de DISTRUGERE A SISTEMULUI SANITAR PUBLIC [si video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: Parlamentul European vrea MONITORIZAREA INTERNETULUI pentru identificarea "OPINIILOR EUROSCEPTICE". Antena 3 isi concediaza corespondentul de la Bruxelles pentru COMENTARIILE ACIDE fata de COMISIA EUROPEANA [video] - Razboi întru Cuvânt
 5. Pingback: [update] - CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! - Razboi întru Cuvânt
 6. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
 7. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
 8. Pingback: Joseph Stiglitz: RETETA AUSTERITATII E DEZASTRUOASA SI CONDAMNA LA MOARTE SARACII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: MIRCEA PLATON vs D-P ALIGICA, "IDEOLOGUL DREPTEI" basiste. Articol devastator despre CINISMUL, COLONIALISMUL SI AUTORITARISMUL NEOLIBERALISMULUI americano-roman - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Germania si eurocratii preseaza pentru MAI MULTA AUSTERITATE/ Junker face trimiteri la PRIMUL RAZBOIUL MONDIAL/ DIRECTIVA EUROPEANA ce instituie TUTELA BRUXELLES-ului asupra BUGETELOR NATIONALE/ Parlamentul European face figuratie pe tema BUGETULUI UE - R
 11. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Minciunile democraţiei şi limbajul amăgirii
 12. Pingback: UNIUNEA EUROPEANA ANTI-EUROPA/ Sfatul unui economist laureat cu Nobel catre Romania: IESITI DIN UE!/ "Euro-iobagii" GERMANIEI/ Propaganda austeritatii: CEA MAI MARE MISTIFICARE DIN ISTORIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Unul din studiile folosite pentru JUSTIFICAREA MASURILOR DE AUSTERITATE contine ERORI GRAVE/ Sinuciderile si crimele au EXPLODAT in GRECIA, SPANIA si PORTUGALIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Aldous Huxley: REVOLUTIA FINALA sau cum sa-i faci pe oameni SA-SI IUBEASCA ROBIA - Recomandari
 15. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii”, iar MEDIA ii ridiculizeaza si marginalizeaza pe cei care folosesc anumite
 16. Pingback: “INDEPENDENTA ENERGETICA” NU E DECAT INROBIREA TOTALA. Cum sunt tamaiati Traian Basescu si Victor Ponta de aceleasi “THINK-TANKURI” NEOLIBERALE pentru ca au dat tara pe mana CORPORATIILOR - Recomandari
 17. Pingback: Cei patru calareti ai apocalipsei [film documentar - VIDEO]. CRIZA CAPITALISMULUI NEOLIBERAL SI O INTREBARE CAPITALA: CE URMEAZA, CE-I DE FACUT? - Recomandari
 18. Pingback: Banca Mondiala: urmeaza o noua CRIZA, e necesara INASPRIREA REFORMELOR STRUCTURALE/ Roubini pomeneste iar de RAZBOIUL MONDIAL - Recomandari
 19. Pingback: UN ALTFEL DE RAZBOI: “O tara apartine persoanei care controleaza mijloacele de comunicare”/ SCOPUL PROPAGANDEI ESTE DE A CONVINGE CA UNII SUNT “BUNI” SI ALTII SUNT “RAI” - Recomandari
 20. Pingback: PARADOXUL TRAGIC AL “REVOLUTIEI #COLECTIV”: ROMANIA INTRA IN ERA PROTECTORATULUI OFICIALIZAT? Fostul comisar european Dan Ciolos, dat “pe surse” drept potentialul PREMIER al GUVERNULUI TEHNOCRAT. O “solutie prietenoasa cu pie
 21. Pingback: MEGA-DIVERSIUNEA “REVOLUTIEI #COLECTIV”: România intra in ERA PROTECTORATULUI OFICIALIZAT? Fostul comisar european DACIAN CIOLOŞ, dat “pe surse” drept potentialul PREMIER al GUVERNULUI TEHNOCRAT. O “solutie prietenoasa cu p
 22. Pingback: PIPEREA despre LUMEA CREATORILOR DE HAOS. “Cei de la baza piramidei trebuie controlaţi, iar dacă războiul permanent este bun pentru asta, atunci va fi război. Şi haos” | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: "Vin vremuri grele". Se pregateste MAREA RESTAURARE a politicilor AUSTERITATII. FMI, Comisia Europeana si BNR desfiinteaza politicile economice dezvoltationiste din ultimii ani. Se cere STOPAREA cresterilor pensiilor, "ajustarea" SALAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare