MANCAREA SANATOASA, UN LUX PENTRU ROMANI. Industria genocidului alimentar vs. lupta dura pentru alimentatia naturala (ECO). Reportaj “ROMANIA, TE IUBESC”

4-04-2011 1 minut Sublinieri


“SLOW FOOD”/ MANCAREA ECO (TRADITIONALA) vs. MANCAREA INDUSTRIALIZATA

– Reportaj de Anca Nastasi si Ramona Tintea (ProTV) –

martie 2011

sursa

Ce e mai important? Sa fie mancarea noastra sanatoasa sau profitul industriasilor alimentari mai mare? Intr-o lume in care banul face legea, suntem un popor malnutrit!

“Mancam mult, dar prost si ajungem invariabil… la spital”, a declarat Anca Nastasi, corespondentul Pro Tv care a pornit in cautarea mancarii sanatoase, intr-o ancheta ce ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste alimentatia romanilor.

Pe langa romanii care si-au creat adevarate retele de procurare a hranei, telespectatorii au aflat cat de greu este pentru producatorii bio sa-si vanda produsele si, mai ales, ce spun medicii care nu mai fac fata numarului ridicat de bolnavi incurabili.

“Chimicalele pe care ni le serveste industria alimentara in carne, lapte, paine, fructe si legume n-au nici in clin, nici in maneca cu sanatatea, ci doar cu trasul la cantar, cu prelungirea termenului de valabilitate si cu profitul”, a mai precizat Anca.

Eco, bio, organic, taranesc, traditional, natural. Romanii sunt bombardati cu informatii despre mancarea care li se ofera pe tarabe sau in magazine.

Putina lume stie, insa, ca pana si in alimentele bio sunt permise E-urile, conform legislatiei europene.

La fel si in produsele traditionale care isi pacalesc usor clientii. Iar adeptii curentului slow-food protesteaza fata de “conspiratia marketingului alimentar” care ii transforma pe romani in victime sigure.

Concluzia si rezumatul emisiunii:

“Plecam de la cercetatori convinsi ca chimicalizarea, falsificarea si prelungirea termenelor de valabilitate a mancarii au tot mai putin de-a face cu grija pentru foamea oamenirii. Sunt mai degraba o chestiune strict legata de profit. Traim intr-o lume in care marii industriasi alimentari fac legea.

In care taranul producator nu castiga pentru un litru de lapte nici jumatate din pretul pe care-l platim noi. Copiii nostri nu vor mai manca niciodata ce am mancat noi, iar cine va avea bani sa dea pentru mancare scumpa va ramane intotdeauna cu indoiala ca a cumparat exact ce voia. E-urile s-ar putea dovedi peste 2-3 generatii ca n-au fost bune.

O singura certitudine ramane: ca alimentele gatite dupa moda veche, verificate prin traditie de zeci de generatii incoace, n-au cum sa ne omoare… daca mancam cu moderatie“.

Nota:

O singura mare obiectie: Nu intelegem si nu aprobam propaganda discreta facuta organismelor modificate genetic spre finalul reportajului… In totala si flagranta contradictie cu filosofia “eco”.


Cititi si:


Categorii

Articolele saptamanii, Documentare/ Reportaje, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “MANCAREA SANATOASA, UN LUX PENTRU ROMANI. Industria genocidului alimentar vs. lupta dura pentru alimentatia naturala (ECO). Reportaj “ROMANIA, TE IUBESC”

  1. Industrializarea a adus multe locuri de munca, dar si o mare pervertire a naturalului,a firescului, din toate punctele de vedere.
    Ce bine ar fi fost sa ramana omul la stadiul de a-si lucra singur pamantul si a se hrani din ceea ce produce la nivel familial, cum DUMNEZEU a randuit.
    Nu ar fi trait in confort, dar nici nu ar fi rabdat de cele necesare traiului.
    Nu ar fi avut o “cariera” sau o “pozitie sociala”, dar ar fi avut pacea celui care nadajduieste in Dumnezeu si se bucura de un trai simplu.
    Nu s-ar fi laudat cu ce si unde poate cumpara, dar ar fi pus pe masa rodul mainilor si rugaciunilor sale.
    Noi acuzam industriasii alimentari, dar ei nu ar putea trai fara concursul nostru !
    Pe ce se bazeaza castigul industriasilor din domeniul alimentar ?
    PE LACOMIA NOASTRA !:-)

  2. Poate imi explica si mie cineva de ce orice companie mare sau mica, isi propune anual cifre mai mari decat in anul precedent??
    In conditiile in care, spre exemplu (ipotetic) anul asta am profit 5% si asta se traduce ca din acel profit imi acopar toate nevoile personale/familiale/corporative, care este motivatia dorintei feroce de progres “economic”? Mananc mai mult la anul decat anul acesta? ma imbrac cu mai multe haine?
    Cresc in mod obligatoriu toate nevoile personale ale unui patron/investitor/CEO, sau cum s-or mai autointitula cei care “fac banul sa curga”???
    Nu reusesc sa inteleg motivatia la nivel intelectual, mecanismul psihic care declanseaza dorinta aceasta de “progres” a celor care anual se ocupa cu “ridicarea stachetei”.
    Nu ma intereseaza “vrajeala” despre micro si macroeconomie, mecanismele de management al afacerilor si alte prostii servite credulilor care-si rod coatele prin facultatile de economie de pe la noi sau de aiurea.
    De unde pana unde dorinta de “progres”, de “evolutie” in plan material, cand singura evolutie posibila a omului in aceasta viata este cea duhovniceasca?
    Cat de absurd poate fi sa-ti doresti servicii funerare de lux?
    La ce-ti foloseste, domnule CEO, ca esti inmormantat in costum Armani?

  3. La nivel jos, intradevar este vb de facut de bani, de competitie, etc. Situatia asta se datoreaza unui “dirijor” invizibil. In mod real, nu este vorba de facutul de bani, este vorba de cucerirea lumii.
    Cucerirea lumii are doua componente care se conditioneaza reciproc: controlul habitatului si controlul mintilor. Controlul mintilor se face prin intermediul habitatului, habitat din care fac parte mass media, colegul cu o masina mai buna, multinationala care iti ofera un pret bun pe suflet, etc. Oamenii sunt diferiti, asa ca, pentru fiecare categorie in parte este pusa pe masa “oferta” potrivita, din care cauza subiectul asta este extrem de stufos. Pe de alta parte, daca controlezi mintile unui numar semnificativ/suficient de mare de oameni, este usor sa obtii si/sau exerciti controlul asupra habitatului. Apoi, folosind controlul habitatului, elimini oamenii care nu pot fi controlati.

    Un aspect important in controlul habitatului il reprezinta controlul resurselor materiale. Demersul pentru instaurarea controlului asupra resurselor are doua componente: acapararea a cat mai multe resurse, si distrugerea lor ( a celor care sunt in cantitate prea mare si a celor care nu sunt/nu pot fi controlate – e.g. sursele naturale de hrana, semintele normale), deoarece controlul asupra unei resurse este cu atat mai eficient cu cat resursa se gaseste in cantitate mai mica.
    Celalt aspect, poate mai important decat primul, al controlului habitatului este controlul resurselor non-materiale: informatii, cultura, concepte (drepturile omului, minoritati sexuale, alegerea sexului, drepturile sexuale ale copilului), cutume, moravuri ( ce este acceptat/acceptabil/ce este respins/inacceptabil, ce este de bon ton, ce ste cool, etc), etc.

  4. In documentarul stiintific “Recolta Groazei” vedem cum genele plantelor ce secreta otrava sunt injectate in genele Organismelor Modificate Genetic (OMG), acestea ucigand instantaneu insectele ce incearca sa se hraneasca cu aceste plante modificate genetic… nu mai e nevoie sa fie stropite cu insecticide si pesticide, otrava face parte din planta…

    NOVA/Frontline Harvest of Fear 1/12
    http://www.youtube.com/watch?v=6NsI0ba9dNg

    http://www.pbs.org/wgbh/harvest/
    In “Harvest of Fear,” FRONTLINE and NOVA explore the intensifying debate over genetically-modified (gm) food crops. Interviewing scientists, farmers, biotech and food industry representatives, government regulators, and critics of biotechnology, this two-hour report presents both sides of the debate, exploring the risks and benefits, the hopes and fears, of this new technology.

    Monsanto’s Harvest of Fear-1/2
    http://www.youtube.com/watch?v=m1j8R78O2tA

  5. Pingback: CE SI CUM PUTEM MANCA SANATOS IN POST... SI NU NUMAI? (video)
  6. Pingback: Fructe si legume IRADIATE, INJECTATE CU PESTICIDE SI ALTE OTRAVURI
  7. Normal ca a ajuns un lux. Romania are foarte mult teren nelucrat, populatia satelor e imbatranita si in neputinta, costurile lucrarilor agricole sunt foarte mari, importam mancare, noi care am putea tine 80 mil. locuitori cu potentialul nostru agricol, tinerii au ajuns slugile strainilor, nevoiti sa ia calea bejeniei, pentru un trai cat de cat mai bun.
    Ce spunea Basescu? “Multumim celor care pleaca din tara!” Iata o dovada de tradare. De ce nu s-a opus jafului national, nu-si dadea seama ca se va ajunge aici, din postura sa de membru al Guvernului? Sau tocmai ca ministru a pus si el umarul la daramarea acestei tari?
    Pacat, ca nici Biserica, prin conducatorii ei, nu a luat atitudine precum au facut-o grecii. La noi s-au multumit sa stea la caldurica si sa pastreze bunele relatii cu cei de la putere, indiferent de culoarea lor politica. Acest cameleonism a caracterizat conducerea BOR.
    E drept sunt voci, mai ales de preoti ce au luat atitudine fata de unele probleme, ca de exemplu arhim. Iustin Parvu, de prin Moldova. Dar ierarhii?
    As incheia parafrazand o replica de la inceputul unui film romanesc, intitulat “Iarna bobocilor”, in care personajul feminin principal striga: “Unde-s barbatii?”, intreb si eu la randu-mi: Unde-s Ierarhii? Ce-au facut? Au strans averi de pe seama tarii? I-a platit bine statul pentru tacerea lor.
    Sa ia modelul grecilor!

  8. Pingback: Emisiunea In premiera despre “OTRAVA DIN GALANTARE” – o ancheta socanta privind ESCROCHERIILE UCIGASE ALE HIPERMARKETURILOR si “INGREDIENTELE” NESTIUTE DIN ALIMENTE (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: MANCAM ANTIBIOTICE SI PESTICIDE? - Ancheta "In premiera" (VIDEO) despre PERICOLUL DIN MANCAREA NOASTRA (II) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Glutamatul de monosodiu si CONTROLUL POPULATIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: PACALEALA MEZELURILOR "TRADITIONALE", "NATURALE" - intre pervertirea gustului si perversiunea marketingului (Reportaj "Romania, te iubesc", VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: TRANSHUMANTA - un mod de viata si o traditie milenara aproape ucisa de "modernizare". CE A FOST SI CE A AJUNS OIERUL ROMÂN? De ce branza de astazi nu mai are gust? (video, "In premiera") - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Prof. Mencinicopschi (video) despre IMBOLNAVIREA “PROGRAMATA” PRIN ALIMENTATIE SI PRIN STILUL DE VIATA. Marketingul alimentar perverteste si ucide incet, dar sigur/ DE CE A EXPLODAT CANCERUL (de colon, de san, de col uterin) SI CUM SE POATE PR
  14. Pingback: Prof. Mencinicopschi (video) despre IMBOLNAVIREA “PROGRAMATA” PRIN ALIMENTATIE SI PRIN STILUL DE VIATA. Marketingul alimentar perverteste si ucide incet, dar sigur/ DE CE A EXPLODAT CANCERUL (de colon, de san, de col uterin) SI CUM SE POATE PR
  15. Pingback: GENOCID PENTRU PROFIT. Cum ne otraveste INDUSTRIA ALIMENTARA - Recomandari
  16. Pingback: VERDICT OFICIAL al OMS: CARNEA PROCESATA (mezelurile, carnea tocata etc.) si CARNEA ROSIE sunt CANCERIGENE! Centrul International de Cercetari asupra Cancerului recomanda “LIMITAREA CONSUMULUI DE CARNE”. “Fiecare portie de 50 de grame de
  17. Pingback: PERICOLUL DIN MANCARE. Salamurile cancerigene si rosiile “de plastic”, stimulate artificial: “Şi chiar dacă plătim ceea ce consumăm, adevarata notă de plată nu vine imediat, vine încet şi în timp… Cum să creadă cineva c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare