MAREA TICĂLOȘIE A PRIVATIZĂRII SĂNĂTĂȚII. Guvernul Orban, împânzit de oameni din clinici și spitale PRIVATE, dă OUG, „noaptea ca hoții”, prin care LIBERALIZEAZĂ ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE. Spitalele private au acces la banii publici INCLUSIV în ceea ce privește serviciile medicale de URGENȚĂ!

5-02-2020 23 minute Sublinieri

(sursa fotografiei: realitateadesibiu.net)

Hotnews:

Modificare majoră în sistemul de sănătate: ​Spitalele private vor asigura în premieră servicii medicale de urgență decontate integral de stat

Spitalele private vor asigura în premieră servicii medicale de urgență decontate integral de stat, prevede Ordonanța de Urgență care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, adoptată aseară în ședința de Guvern. Lista spitalelor private care vor putea asigura servicii medicale de urgență decontate de stat urmează să fie stabilită prin Ordin de ministru. Spitalele private nu pot încasa niciun fel de sume suplimentare (coplată) de la pacienți, se arată în textul Ordonanței de Urgență, document obținut de HotNews.ro.

 • Fără coplată de la pacienți. Textul Ordonanței de Urgență prevede explicit că spitalele private care vor asigura servicii medicale de urgență au obligația de a nu încasa niciun fel de sume suplimentare de la pacienți (coplată) “față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare”.
 • Finanțarea acestei măsuri, asigurată de casele de asigurări de sănătate și de Ministerul Sănătății. Potrivit actului normativ adoptat aseară, “cheltuielile pentru îngrijirea pacienților aflați în stare critică sau cu acuze ce ridică suspiciunea unei afecțiuni grave acute care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de către spitalele private cu casele de asigurări de sănătate, vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. Sumele aferente decontului per caz nu pot depăși sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgență.”
Cum arată modificările la Legea 95/2006 adoptate prin Ordonanță de Urgență:

“După alineatul 2 al art. 52, se introduce un nou alineat, 2(1), cu următorul cuprins:
2(1) Pentru bolnavii incluși în programele naționale de sănătate decontate din bugetul FNUASS (Fondul Național Unic al Asigurărilor de Sănătate – n.red.), respectiv bugetul Ministerului Sănătății precum și pentru cei care beneficiază de servicii medicale în baza art. 100 și 111 (servicii medicale de urgență – n.red.), furnizorii publici și privați au obligația de a nu încasa sume suplimentare față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare.După alineatul 2 al articolului 111, se introduc două noi alineate, alineatul 2(1) și 2(2), cu următorul cuprins:
2(1) Lista spitalelor private în cadrul cărora se pot organiza servicii medicale private de urgență se aprobă prin ordin al minitrului Sănătății, în urma verificării respectării standardelor prevăzute la alin. (2).
2(2) În vederea verificării standardelor menționale la alin. (2), spitalele private vor depune la Ministerul Sănătății documentația stabilită prin ordin al ministrului Sănătății.”
Textul Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății poate fi consultat integral aici.
 • Și pacienții cu boli cronice se vor putea trata la privat

Includerea spitalelor private pe lista spitalelor care vor asigura servicii medicale de urgență, alături de spitalele de stat, este a doua modificare-cheie adusă prin Ordonanță de Urgență la Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, alături de extinderea tratamentului bolnavilor cronici, în cadrul programelor naționale de sănătate, la spitalele și clinicile private, tot fără coplată. Cele două măsuri sunt prevăzute în aceeași Ordonanță de Urgență.

Pacienții cu boli cronice care beneficiază de tratament în cadrul programelor naționale de sănătate se vor putea trata, la alegere, atât la stat, cât și la spitale și clinici private. Guvernul a adoptat aseară Ordonanța de Urgență care introduce această măsură. Textul actului normativ specifică explicit că pacienților tratați în cadrul programelor naționale de sănătate nu le poate fi percepută de către spitalele și clinicile private nicio taxă suplimentară (coplată). (…)/ integral la sursă

RAED ARAFAT:

Ieri in cadrul sedintei de guvern au fost introduse in OUG destinata sectorului privat noi articole care vor avea cu siguranta un impact major, si nu unul pozitiv, asupra sistemului national de urgenta.

Inca de la inceput am trimis un pu(n)ct de vedere asupra unor prevederi cu impact negativ pe sistemul public de urgenta, mai ales referitor la modificarea articolului 111 din Legea Sanatatii. Spre surprinderea mea, si a multora dintre colegii mei, s-a mers si mai departe ieri seara prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgenta, care si asa este limitat ca suma comparativ cu nevoile reale.

Nu inteleg care a fost caracterul de urgenta ca se se ia astfel de decizii peste noapte, fara analiza reala de impact si fara dezbateri reale, luand masuri fara precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie.Deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta este un pas care inseamna ca in cativa ani vom imparti sumele cu toti care vor aparea pe piata in urma acestei decizii aberante, ducand implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial.

Voi reveni cu explicatii mult mai clare in urmatoarea perioada si sunt convins ca sunt multi care vor intelege foarte bine temerile pe care impreuna cu multi dintre colegii mei le avem.

Oricum aceste demersuri in mod cert nu sunt in favoarea pacientului, chiar daca ele sunt prezentate in acest mod.Nu inteleg de ce se doreste atat de mult destabilizarea unui sector functional si care si-a dovedit eficienta inclusiv prin gradul de incredere al populatiei in acest sector care mai necesita mult de facut in urmatoarea perioada.

In poza atasata, gasiti articolele noi care deschid bugetul de stat pentru comercianti. Ca sa intelegeti mai bine, tot sistemul integrat de urgenta este finantat din bugetul de stat, Partea medicala consuma sub jumatate din suma totala iar aceasta suma incet incet va fi impartita cu comerciantii care au multe metode ca sa elimine treptat sectorul public.
Voi reveni cu mai multe explicatii pe parcurs!

***

Libertatea/ Victoria Stoiciu:

Minciuna de la miezul nopții – coplata se prorogă, nu se elimină

Aseară, într-o ședință de guvern maraton, care a durat până la miezul nopții, guvernul PNL a adoptat 25 de ordonanțe de urgență, printre care și ordonanța care transformă sănătatea românilor într-o marfă și privatizează programele naționale de sănătate. Ordonanța a fost pusă pe ordinea de zi a guvernului în ultima clipă, introdusă pe lista suplimentară, fără a fi precedată de niciun fel de dezbatere, deși miza si implicațiile ei sunt uriașe.

Nu la fel s-a întâmplat și in februarie 2017, când tot la ceas de noapte guvernul Grindeanu a adoptat faimoasa și rău famata ordonanță de urgență 14? Doar că atunci sute de mii de români au ieșit în stradă. Aseară, în fața Ministerului Muncii protestau vreo 50 de oameni. 50 de oameni, deși implicațiile ordonanței vor fi resimțite de fiecare pacient inclus în programele curative! Și în 2017, și acum e vorba de corupție și de lipsa de transparență. Altfel de corupție, e adevărat – nu e corupția unor mitici balcanici, e corupția gulerelor albe. Cu toate astea, față de 2012, când toate partidele erau aceeași mizerie, azi nu vedem decât mizeria din curtea unora, închizând ochii la cea din tabăra opusă. Percepția noastră ca societate asupra politicii e una simplistă și maniheistă – dacă PSD este rău, PNL nu poate fi decât bun. Uităm că realitatea în care trăim nu e una alb negru, ci are infinit de multe nuanțe. Refuzăm să vedem cum misiunea inițiată de PSD în 2019, când a adoptat ordonanța de urgență prin care permite spitalelor private să perceapă coplată este acum desăvârșită, dusă la un alt nivel, superior, de către PNL. Uitam că în spatele etichetelor se află aceeași oligarhie de partid, care în loc să servească interesul public, e pusă în slujba unor interese private, fie ca e vorba de buzunarul unor baroni locali, ai clientelei de partid sau a unor entități private ca Polisano/Medlife.

Aseară a apărut știrea că PNL a renunțat la coplata pe care furnizorii privați de sănătate o pot percepe pacienților în cadrul programelor naționale de sănătate. Este o minciună – minciuna de la miezul nopții, minciuna clasică, în care profiți de oboseala oamenilor, de ora târzie, de vigilența scăzută. În fapt, ceea ce face ordonanța de urgență adoptată după celebra formula „noaptea ca hoții”, este ca prorogă coplata pe programele naționale până la 1 aprilie 2021. Prorogare nu e totuna cu anulare – este o amânare! Când expiră termenul propagării, automat, fără a fi necesar nici un alt act normativ, se va reveni la coplată. De ce 1 aprilie 2021? Pentru că 1 aprilie este data la care, în mod uzual în fiecare an intră în vigoare un nou contract cadru de Contractului-cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Asta ce înseamnă? Că de la 1 aprilie anul curent, când va intra în vigoare un nou contract cadru și până la 1 aprilie 2021, furnizorii privați de servicii de sănătate care vor intra pe programele curative nu vor avea dreptul să perceapă coplată. Vor face ceea ce au făcut și până la ordonanța PSD de anul trecut, care le permite să perceapă coplată – vor inventa servicii suplimentare quasi-inexistente pentru a stoarce banii de la pacienți.

De exemplu, mergi să faci o colonoscopie decontată de CNAS, deci teoretic și legal nu trebuie să plătești nimic din buzunar – în practică, clinica își cere să plătești o zi de internare, deși tu ai stat fizic maxim 2 ore în spital. Nu ți se vor cere totuși mii de euro coplată pentru intervenții complexe, pentru că spitalele private sunt dispuse să meargă și pe pierdere un an, știind că de la 1 aprilie 2021 te vor putea jumuli. Profitul se amână, atâta tot. Indiferent că vor fi alegeri anticipate sau la termen, 2020 e totuși un an electoral. PNL știe asta. Dacă coplata ar intra în vigoare de la 1 aprilie, miile de pacienți, rudele lor, cunoștințele lor și toți cei cărora le pasă și care vor fi direct sau indirect afectați de prevederile ordonanței și-ar putea reevalua opțiunea de vot. Și nu e bine să explodezi o bombă socială în pragul alegerilor. Bombele se detonează după ce te vezi la putere. Catastrofa socială se amână până la 1 aprilie 2021.

Cotidianul/ Cornel Nistorescu: 

Ticăloşia din Sănătate

La cîte lucruri nemernice se petrec în fiecare zi, în politica noastră, am ajuns să mă întreb „ce manevră” se ascunde îndărătul OUG privitoare la organizarea anticipatelor? Sigur, trebuie să acopere ea ceva! 

După părerea mea, anticipate se vor petrece cînd Ludovic Orban şi Klaus Iohannis vor sta faţă în faţă şi vor vedea fiecare ceafa celuilalt. Dacă am dreptate, atunci, cu siguranţă, gălăgia vizibil intenţionată stîrnită de Ludovic Orban a fost menită să ascundă operaţiunea de cuplare a bugetului public din Sănătate la consumul instituţiilor private.

România nu prea mai are multe surse bani. În afara serviciilor, inclusiv în IT, a devenit un soi de deşert de business. Din asfaltări şi infrastructură se mai cîştigă doar praful de pe tobă. Astaldi, Swietelsky, Strabag şi alţi cîţiva abonaţi europeni papă tot. Afacerea cu retrocedările (ANRP) s-a cam terminat şi ea, marile privatizări care s-ar mai putea face nu sunt de nasul afaceriştilor mijlocii, aşa că singurul domeniu de luat bani mai la greu, ajuns şi la mare modă şi împins la mare nevoie, este Sănătatea.

Abordarea marelui caşcaval numit „bugetul Sănătăţii” a fost o preocupare a tuturor guvernelor, inclusiv a unor mahări din PSD. Un grup de iniţiativă numit GROS (Grupul Român pentru Ordine în Sănătate) a trimis la redacţie un material de analiză a situaţiei existente.

După tot felul de reglementări şi ordonanţe, urmează marea lovitură liberală. Din care şi rezultă că primul atac al bugetului din Sănătate s-a produs printr-o Ordonanţă de Urgenţă, OUG 27/2019, semnată în numele Ministerului Sănătăţii de secretarul de stat Cristian Grasu (om cu ore multiple la Sanador!). De operaţiune ştia chiar şi Liviu Dragnea, cîştigat de partea acestei ordonanţe în timp ce se afla la tratament la respectiva clinică (proprietatea unui liberal de vază, cu sau fără legitimaţie, de prin 1991).

Materialul aparţinînd GROS scoate la iveală întreaga ticăloşie ascunsă sub ochii noştri. La Ministerul Sănătăţii şi la CNAS, au fost aduşi oameni din privat, între care ministrul are aparenţa mai degrabă de aventurier decît de administrator în Sănătate. Întreaga operaţiune este, în fapt, o formulă de introducere a instituţiilor private (clinici, spitale, laboratoare) la bugetul public, şi aşa subfinanţat în raport cu celelalte ţări europene şi aşa rămas în România la acelaşi nivel ca în 2019. Operaţiunea se desfăşoară mai mult pe sub masă. Cele cîteva proiecte aflate în dezbatere publică au trecut ca şi cînd n-ar fi existat. Au fost ocolite cu grijă, dezbaterile specialiştilor au fost minimalizate, iar explicaţiile şi prezentările făcute de ministrul Victor Costache, în apariţiile sale publice, nu au depăşit nivelul de înţelegere a unui rezident mediocru. Ba, pe la jumătatea frazei, ministrul cu titlu de universitar (de la Universitatea din Sibiu) şi chirurg cu un traseu european impresionant şi inexplicabil (în timpul rezidenţiatului) pierdea subiectul şi trecea la o alt idee şi subiect despre te miri ce.

Explicaţiile lui Ludovic Orban şi ale lui Victor Costache sunt la fel de „clare” ca cele ale vicepremierului Raluca Turcan, cea care răspunde de Sănătate, de judeţul Sibiu (în PNL) şi care este autoarea acestei promovări după criterii pe care numai ea le ştie.

Ce se poate înţelege din acestă campanie? Citiţi materialul redactat de GROS. Nişte specialişti care cunosc sitemul şi aşa hîrbuit al Asistenţei medicale ne lămuresc asupra afacerii. Ne aflăm în faţa unei operaţiuni de preluarea a unei felii enorme din marele “caşcaval” al Sănătăţii din România. Cu ce consecinţe? Numai Dumnezeu ştie. Se vor face mai mulţi bani din Sănătate şi cu consecinţe dintre cele mai păguboase asupra celor defavorizaţi.

Trebuie să mai fac o precizare. Nu sunt nici adversarul formelor private din sănătate, nici partizanul unui sistem public aproape distrus cu bună ştiinţă de atîtea interese şi de greşeli manageriale. Mă gîndeam doar la un proiect de redresare, nicidecum la asemenea cîrpeli şi învîrteli care seamănă mai mult a legiferare partizană pentru tunuri cu preselecţie în Sănătate. Mi s-ar părea normal ca într-un anume fel, pentru anume operaţiuni, în anumite cazuri şi spitalele, clinicile şi laboratoarele private să poată beneficia de bani din buget. Dar nu cu toptanul, nu fără o reglementare serioasă, profesională, şi nu în beneficiul unor politicieni pe fugă!

***

CIUMA ROȘIE și HOLERA GALBENĂ s-au înțeles pentru falimentarea sistemului de sănătate

GROS: Atacul asupra sistemului public de sănătate a ajuns la punctul culminant: urmează distrugerea completă a principiului solidarității care stă la baza legii asigurărilor SOCIALE de sănătate  (o lege de inspirație bismarkiană care funcționează în mai toate țările europene).

După ce ani de zile politicienii au susținut sus și tare că banii care merg la CNAS și în FNUAS (bani din contribuțiile lunare procentuale atît ale angajatului cât și ale anagajtorului) sunt bani publici și deci trebuie supuși controlului statului iată că acum îi drenează către privați!

 1. CUM se finanțează în, prezent, spitalele

Până în prezent, spitalele PRIVATE se finanțau din două surse principale (A și B) și una secundară, limitată (C):

 • A. plata direct percepută de la pacient ( oricât doresc eu ca privat și pentru ce vreau!)
 • B. plata per caz pentru privații care au contract cu CNAS (din fonduri FNUAS)
 • C. această sursă era până în prezent cu acces limitat: bani din Programele Naționale de Sănătate ale CNAS, doar și doar în condiții speciale, adică:  “furnizorii privați de servicii medicale pot primi fonduri doar  pentru serviciile medicale care excedează capacității furnizorilor publici de servicii medicale”

Doar că niciodată CNAS NU a publicat norme care să explice exact e înseamnă excedarea și deci când poate primi privatul bani. În consecință, probabil privatul care a dat mai mult din “coate” a primit ceva bani din Programele Naționale. Procuratura nu s-a sesizat.

 • La sursa D, privații Nu au deloc acces. Este vorba de bani din bugetul MS (Programe preventive și mai ales Acțiuni Prioritare curative, numite AP-uri) (AP-infarct acut de miocard, AP-terapie intensivă, etc.)

Spitalele PUBLICE sunt finanțate în prezent din 3 surse:

 • Spitalul public NU poate accesa sursa A de finanțare adică nu poate percepe plată direct de la pacient
 • Sursa B. plata per caz conform contractului cu CNAS (din fonduri FNUAS)
 • Sursa C bani din Programele Naționale de Sănătate ale CNAS
 • Sursa D. de la bugetul MS ( Programe preventive dar și Acțiuni Prioritare curative, denumite AP-uri)

Sursa A. de finanțare a spitalelor private reprezenta de fapt o mare problemă pentru că era incomplet reglementată, adică spitalul privat care avea contract cu CNAS pentru un serviciu pe caz rezolvat NU AR mai fi avut voie să perceapă nici o altă sumă de la pacient !

În fapt, în spitalele private se percepeau sume imense de ordinul miilor – zeci de mii de euro pentru diverse servicii de tip „studiul dosarului pacientului”, „condiții speciale,” „plata de analize suplimentare”, etc. Controalele Procuraturii de anul trecut de la Sanador au vizat și acest aspect. Dar doar l-au vizat.

Acest impediment al neclarității plății directe din buzunarul pacientului a fost rezolvat printr-un act de posibilă corupție!  Se spune că în cursul internării lui Liviu  Dragnea la clinica Sanador (mijlocul lui martie 2019) un angajat al clinicii SANADOR, în persoana dr. Cristian Grasu, care făcea de gardă în Sanador l-ar fi convins pe liderul PSD că bieții privați nu se mai ajung cu banii și că trebuie reglementat urgent cât și cum pot lua bani direct de la pacient.

Zis și făcut, guvernul  PSD a emis OUG nr.27/2019,publicată în aprilie 2019, care stipulează faptul că “pacienții pot plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul FNUAS” (sursa de finanțare B.) Adică privatul poate cere în plus oricît vrea pentru orice caz !!!!!

O mare problemă este însă faptul că medicul-sfetnic angajat la Sanador, Cristian Grasu – soțul lui Alis Grasu, directoarea Serviciului de Ambulanță București -Ilfov- era în același timp și Secretar de Stat la Ministerul Sănătății și a semnat personal OUG 27/2019. De remarcat că Sorina Pintea nu s-a executat și s-a eschivat elegant.

Deci Ciuma Roșie și-a făcut sau chiar plătit datoria față de sponsorii privați care doresc distrugerea sistemului public. Iar OPOZITIA NU a țipat de loc ! De ce? Ce se pregătea?

Se pregătea să vină Holera Galbenă: la MS ajung un ministru care a lucrat numai la privat și nașul său, numit secretar de stat, care lucrează și el doar pentru un alt privat (SANADOR). Lupii paznici la stână! Și s-au pus pe treabă. Iar președinte la CNAS a fost pusă directoarea de la Polisano!

Și ce face echipa Costache?

 1. a. Deoarece pentru sursa C.( Programele Naționale de Sănătate), accesul privatului a existat în ultimii 5 ani (chiar dacă CNAS nu a făcut publice niciodată care ar fi “semnele” că sistemul public este excedat, și aici ar avea ceva de căutat Procuratura), accesul la acești bani publici a fost mai timid, probabil de frică ca această ilegalitate să nu fie reclamată și anchetată!

Atunci să furăm cu legea în mână!

Iar echipa Costache-Moldovan-Spitale Private s-a activat și au hotărât să dea lovitura prin propunerea unei alte OUG prin care modificându-se litera C, art 52 alin 2 din Legea Sănătații 95/2006, “furnizorii privaţi de servicii medicale” au și ei acces neîngrădit la fondurile Programelor Naționale de Sănătate ale CNAS, adică la sursa C!

 1. b. Și pentru că lăcomia holerei galbene e mai mare decât a ciumei roșii tot în acest proiect de OUG se propune la articolul 111 din legea Sănătații 895/2006, adăugarea a două alienate care prevăd că în cazul PRIVAȚILOR: “ Fondurile pentru îngrijirea cazurilor critice ale căror costuri nu pot fi acoperite din sumele obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii” iar normele vor fi elaborate prin Ordin de Ministru. Adică privații se mufează deplin și la sursa D de finațare (din bani publici) iar interesul maxim este pentru AP-urile din cardiologie și ATI.

În consecință, dacă acestă OUG se adoptă, privatul care va primi acces nelimitat la două noi surse de finanțare din bani publici (C și D) și va avea în final exact același surse de finanțare din bani publici ca și sistemul public (sursele B,C și D)!

   Iar în plus, pentru că privatul e mai cu moț, conform OUG 27/2019 pentru privat există și sursa de finanțare nelimitată din buzunarul pacienților, anume sursa A!

Concluzii

Dacă OUG Costache intră în vigoare, sistemul public rămâne cu 3 surse de finanțare ca și până în prezent, iar privatul  are și el acces la toate cele 3 surse din bani publici plus încă una nelimitată (sursa A din OUG 27/2019)!

Iată cum statul român reușește ca pe bani publici să își facă sieși concurență neloială și să își distrugă sistemul de sănătate public care îi aparține, îmbogățind niște privați.

 1. Avem o Lege a Asigurărilor SOCIALE de Sănătate. Cum o masacrăm mascat ?

Marea deosebire între spitalele publice și cele private constă în ce fel trebuie acestea să se închidă la nivel financiar în fiecare an.

Spitalele publice trebui să se închidă pe 0 (zero) adică nu fac nici un profit, iar dacă le rămâne 1 leu necheltuit îl va lua statul la Buget.

Spitalul privat este o afacere privată și TREBUIE SĂ FACĂ PROFIT!

În țara săracă numită România, Parlamentul a decis în anul 1997 că forma de plată a serviciilor de sănătate de orice fel (la  medic de familie, ambulator, spital) trebuie reglementată de o lege care să aibă drept pilon principal principiul solidarității.

Așa a apărut Legea Nr 145 / 1997 care stipula că toți angajații și angajatorii primilor vor plăti o contribuție procentuală lunară (7% din salariul brut la acea vreme) care contribuție va reprezenta principal sursă de finanțare a CNAS.

Adică cei cu salarii mici, pensionarii, etc vor primi aceleași servicii ca cei cu venituri mari care dau tot 7%+7% pe lună, dar dintr-un venit mult mai mare, adică SOLIDARITATE.

Nimeni, nici măcar dl. Costache, NU a spus că se schimbă principiul legii asigurărilor sociale de sănătate (145/1997) și că sistemul va funcționa de acum încolo pe alte principii, ultraliberale, ca în USA! 

Dar Legea 145 /1997 este a Asigurărilor SOCIALE de Sănătate și NU a asigurărilor PRIVATE de Sănătate.

Privații când au decis să construiască un spital NU au cerut nici o aprobare STATULUI adică NU au condiționat construcția spitalelor private de un viitor acces la banii publici ai CNAS.

În țările civilizate există un plan național de paturi, un plan național al serviciilor medicale necesare, etc, pe care STATUL își bazează previziunile și nevoile și în consecință aprobă sau nu construcția unui spital public sau privat. În consecință, Privatul care NU are aprobare NU va avea acces în viitor la Banii publici. În România, NU există un astfel de mecanism.

În ultimii 20 de ani, Privatul în loc să ceară să existe un asemenea mecanism a preferat să dea câte o șpagă diverșilor funcționari pentru a primi și ei bani publici, adică contracte cu CNAS. Cine poate oase roade!

 1. CARE VOR FI CONSECINȚELE ORDONANȚEI Costache-PNL?

Conform datelor Eurostat, procentul din PIB alocat sănătății este în România de circa 5,2%.

Cu o alocare de doar 5% din PIB pentru sănătate, România se plasează pe ultimul loc în UE, media UE fiind de 9.9%! Majoritatea statelor membre UE fost comuniste alocă în jur de 7,4%, Franța 11,5% din PIB, în Germania – 11,1% și în Suedia – 11%.

În condițiile subfinanțării cronice a Sănătății, cum se vede mai sus, anul trecut 500.000 de români NU au avut acces la servicii de sănătate nici în serviciul public nici în cel privat!

De ce ? Pentru că pentru ei s-au terminat banii, n-au mai fost bani de servicii medicale!

Ce măsură ar trebui să ia un Guvern responsabil? Să mărească procentul din PIB alocat Sănătății!

Dar Guvernul L.Orban NU a dat nici măcar 1 leu în plus la Sănătate în anul 2020, în comparație cu 2019!

În schimb, din puținii bani care oricum nu ajung pentru toți românii bolnavi, guvernul PNL vrea să îndestuleze privatul folosindu-se de OUG 27/2019 a PSD-ului la care PNL adaugă prin OUG Costache sumele generoase care vor veni la privat atât din Programele Naționale de Sănătate cât și din AP-uri (sursele C și D)!

Deci mult mai puțini bani la spitalele PUBLICE care oricum NU au avut niciodată suficienți bani! În câțiva ani se va distruge complet sistemul public.

Costache minte când spune că va crește accesul pacienților la servicii medicale!

Iată de ce:

Să presupunem că în Programul de Sănătate X, CNAS finanțează pentru anul 2020 un număr de 500 de cazuri complexe A. Ministrul Costache va împârți aceste 500 cazuri între public și privat. Să zicem 300 la stat (public) și 200 la privat.

Să mai presupunem că această categorie de pacienți (serviciul medical A) primește bani și din AP-ul Y ( deoarece este un serviciu complex) iar CNAS finanțează pentru anul 2020 tot un număr de 500 de cazuri. Și de acestă dată Costache va da 300 la stat și 200 la privat.

Deci, 200 pacienți mai bogați, vor fi tratați în spitalele private. Privatul va încasa banii din sursele plătite din bani publici (C+D+E), dar pacienții vor mai plăti în plus (pentru că vor și pot!) o “contribuţie personală” (sursa A) pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul FNUAS.

Acești 200 pacienți mai bogați ar fi putut merge și la public unde NU ar fi plătit NIMIC în plus din buzunar, dar ei vor la neapărat la privat!!!!  Legea este însă a “Asigurărilor SOCIALE de Sănătate” (adică toți bolnavii care au nevoie ar trebui tratați). Totuși acești 200 de pacienți, sunt destul de bogați ca să accepte să plătească “contribuţia personală”, la privat, oricât ar fi ea.

   Devine clar că 200 de pacienți săraci (care nu au bani nici să treacă strada), NU mai au nici o șansă să se vindece pentru că au dispărut 200 servicii medicale complexe, efectuate celor care refuză să fie tratați la stat dar au bani suficienți ca să le dea privaților o consistentă contribuţie personală”! Atunci de ce acești pacienți NU se duc pe banii lor la privat?

  Oricum din decontul total de la privat, CNAS tot i-ar acoperi bogatului o parte din cost (sursa B). dar nu și sursele C și D din bani publici  și nici sursa A pe care bogatul oricum o va plăti la privat!

      Unul dintre cazurile ipotetice mai sus prezentate poate fi de exemplu cel al unui pacient care are nevoie de o operație pentru o proteză de șold. Cheltuielile pentru serviciul medical general vine din sursa B. Banii din proteză vin din Programul Național de Ortopedie (sursa C).

    Pacientul poate face în cursul internării , mai ales după operație, un infarct miocardic pentru care I se montează un stent din sursa D (AP-IMA) și apoi va sta 10 zile în terapie intensivă iar unele cheltuieli vin tot dintr-o sursă D (AP-ATI).

    Conform datelor din literatură în SUA un astfel de scenariu apare în 5-6 % din cazurile operate de proteză de șold deci nu este deloc o raritate

   Și ce face săracul care nu mai găsește bani la spitalul  public pentru că alți 200 alți pacienți s-au dus la private banii publici?  Moare fără proteză? I se pune totuși o proteză pentru că doar pentru asta mai sunt bani în spitalul public dar moare „doar” de infarct pentru că nu există bani pentru stenturi? Moare apoi în Terapie intensivă pentru că nu există antibiotic potrivit sau heparine scumpe?

Costache l-a mințit în față pe L.Orban și atunci când fiind întrebat de către acesta în plină ședință de Guvern cu televiziunile de față: “Este adevărat, dle ministru Costache, că pacienții care vor fi incluși în viitor în Programele Naționale și vor merge la privat NU vor mai plăti în plus nici o co-plată? Răspuns Costache :”Domnule PM nu va exista nici o co-plată”!

Costache a mințit fără să clipească, pentru că în conformitate cu OUG 27 / 2019“pacienții pot plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul FNUAS” ! Este drept nu se numește co-plată dar tot din buzunarul propriu va fi plătită această contribuție iar scopul este tot îmbogățirea privatului!

Costache NU ar fi mințit doar în cazul în care guvernul Orban ar fi abrogat sau ar fi anunțat măcar că va abroga OUG 27/2019!

(Notă Cuvântul Ortodox: În OUG există o prevedere explicită care interzice co-plata în sistemul privat:Furnizorii privați de servicii de sănătate nu pot încasa de la pacienți sume suplimentare față de cele decontate de stat” – prevedere-cheie din Ordonanța de Urgență adoptată astăzi”, potrivit Hotnews. Rămâne însă perfect validă critica OUG pentru că deschide larg banii publici destinați sistemului PUBLIC de sănătate spitalelor și clinicilor private. Liberalizarea asigurărilor de sănătate înseamnă privatizarea acestora, iar sistemul public, care oricum suferea, va suferi și mai mult de vreme ce trebuie să împartă banii cu cel privat).

 1. Co-plata este suma derizorie de 10 lei / internare (oricât ar sta în spital), pe care o plătesc în plus în spitalele publice doar angajații și cei cu pensii mari, fiind scutiți cei cu pensii mici, șomerii, elevii, studenții, invalizii, etc. Sume infime anual.

DECI: Da! Se face PRIVATIZARE MASCATĂ și in mod ILEGAL.

Grupul Roman pentru Ordine în Sănătate (GROS)

***

Gelu Vișan:

Știți cum este la Cutremur?

L-ați prins pe cel din ‘77?

Stai în casă, în plăpumică, liniștit și relaxat, te uiți pe facebook la unul care se agită în fața Guvernului, fix pentru tine (pe’sta ce dracu’l mână? și-așa nu se poate face nimic) te întorci pe partea cealaltă…și deodată începe. La început nu-l percepi, crezi că vecinul de deasupra merge prea tare, după aceea încep să se zgâlțâie toate, vrei să te ridici să te bagi sub grindă, se prăbușesc, nu te poți ține pe picioare, și deodată… gata.

Nu puteți avea această imagine decât dacă ați văzut vreodată o clădire prăbușită cu toți locatarii morți înăuntru, sau o casă luată de ape în cinci minute,cu tot cu cei care adineori râdeau la masă sau în curte.

Asta s-a-ntâmplat azi-noapte, și continuă azi, zilele și lunile următoare.

În fața conștiinței mele, sunt împăcat că am făcut totul!

Azi noapte v-ați uitat din pătuțul cald, de sub plăpumică, cum împreună cu trei prieteni, care au simțit pericolul uriaș, v-am transmis cum vă omoară în direct. Ba erați și supărați pe cei care nu vin în piață, fără să vă gândiți o clipă să trageți repede ceva pe Dumneavoastră și să strigați înpotriva Crimei!

– Ce dracu’, mâine am servici’, trebuie să duc nepotul la școală, să mă duc la piață, și-așa nu pot eu schimba nimic!
– Hai Domne’ că n-o fi chiar așa!
– Ba ei zic că va fi mai bine!

Exact pe asta mizează și ei! Pe comoditatea plăcută a pătuțului cald de care nu vreți să vă despărțiți.

Azi-Noapte v-au condamnat la moarte!

Aveți bani cu care să vă plătiți spitalizarea – între cincizeci și o sută de milioane la cinci zile de spitalizare – mai aveți o șansă, nu-i aveți, veți muri.

Eu am conștiința împăcată. V-am spus de luni, de ani de zile că aici se va ajunge. Azi noapte au omorât Democrația, v-au condamnat și pe Dumneavoastră, în baza unei înțelegeri PNL-PSD.

Ăștia de la PSD cred că dacă vor fi alegeri într-un tur, vor scăpa. Habar nu au ce li se pregătește, după ce au trecut Ordonanța prin care poți vota oriunde. Vor băga prin soft mult peste trei (3) milioane de voturi.

PSD nu va lua mai mult de 15%, vor doborî într-adevăr USR-ul în procente, dar în Parlament vor intra doar patru Partide:
PNL: cu peste 50%
PSD: maximum 15%
USR maximum 10%
UDMR. 5%, ajutat de Soft.
Gata. Atât. Asta e tot.

Iar dumneavoastră veți muri la ușa Spitalului că nu veți avea bani să vă tratați!

Vă veți uita cum trec pe lângă dumnravoastră cei cu bani, veți implora să fiți salvați, veți cădea în genunchi și vi se va explica politicos că banii de la Stat s-au terminat, iar la Privat nu veți avea să vă plâtiți cazarea. Vă vor spune că nu le decontează antibioticul de cincizeci de milioane pe cinci zile,

AVEȚI BANI- TRĂIȚI

NU AVEȚI BANI-MURIȚI!

Toate astea pentru că PSD a bătut palma cu Iohannis să fie Anticipate, crezând că o să scape de pușcărie, că mai ia vreun primar-doi. Fals: O să piardă și Craiova, și Oltul, și Mehedințiul, și toate fiefurile. Dosarele sunt pregătite, iar odată cu desființarea SIIJ, DNA-ul o să-i arunce în Pușcării pe cei care au pretenții.
Ce nu știe Ciolacu este că, dupâ ce v-au condamnat pe Dumneavoastră la moarte ca să intre ei în Parlament, vor înfunda Pușcăriile.

Ce nu știe Ponta este că ProRomânia NU va intra în Parlament.

Va urma Privatizarea Învățământului, Pensionarii vor plăti Contribuțiile la Sănătate, Justiția nu va mai exista, Vor vinde Străinilor tot, iar în 2022 cel târziu, dacă nu chiar mai devreme, vor vinde Ardealul.
România, cu tot cu mulți dintre Dumneavoastră, va dispărea de pe hartă. Definitiv.
Pentru că acesta este Planul.

Iar eu v-am prevenit demult că vă vor vinde Sănătatea. Și România! și pe Dumneavoastră! Ați râs, sau ați zis că fabulez. Am avut însă Dreptate. Planul lor, în care Dumnravoastră nu existați, este respectat milimetric.

Eu? Trăiesc cu conștiința împăcată, că am făcut și fac tot ce depinde de mine. Dumneavoastră? Stați în Plăpumică la Căldură, vedeți-vă de ale Dumneavoastră, pentru că pe asta mizează și ei: Ei vă cunosc bine, dumneavoastră nu-i cunoașteți. Mizează Pe Frica, Pe Lașitatea și Comoditatea Dumneavoastră. Tocmai v-au condamnat la Moarte, tocmai au condamnat România la Pieire, și este doar începutul. Să aveți o zi liniștită, aveți grijă ca Plăpumica să fie caldă…

***

ACTIVENEWS:

Protest la Ministerul Sănătății, împotriva acceptării operatorilor privați în cadrul programelor naționale curative decontate prin Fondul Unic de Asigurări Sociale

Câteva zeci de persoane au protestat împotriva privatizării programelor de sănătate publică, marți seară, în fața Ministerului Sănătății. Demersul vine după ce Guvernul a adoptat, marți, proiectul de Ordonanță de Urgență prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care sunt suportate din Fondul Unic de Asigurări Sociale, se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, informează Știri pe Surse.

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor de stat.

„Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care se suportă din bugetul Fondului național unic de Asigurări Sociale de Sănătate, să se deruleze în mod unitar, atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, în mod similar cu reglementarea privind furnizorii privați de medicamente și dispozitive medicale. Astfel, se asigură accesul imediat al pacienților la tratament în cadrul programelor naționale de sănătate curative și, funcție de opțiunea acestora, prin furnizorii care sunt autorizați și evaluați și care au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de ordonanță care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Conform legii din 2006, furnizorii privați de servicii medicale puteau implementa programe de sănătate ale statului doar atunci când era depășită capacitatea furnizorilor publici.

Ministrul Sănătății introduce OUG privind privatizarea sănătății în ședința de Guvern de azi. Ordonanța a fost criticată de Avocatul Poporului și de sindicate, care denunță finanțarea profitului unor entități private cu bani publici

În plin scandal, ministrul Victor Costache a finalizat ordonanța de urgență prin care se permite accesarea serviciilor din partea spitalelor private la programele naționale de sănătate ale CNAS , scrie Q Magazine.

O ordonanță de urgență controversată care ajunge pe masa guvernului deși nu a fost respectat termenul legal privind durata menținerii unui act normativ în transparență decizională și fără a da dreptul la dezbatere publică a acestei ordonanțe.

Ordonanța a fost criticată atât de Avocatul Poporului, cât și de sindicate, care trag un semnal de alarmă cu privire la finanțarea profitului unor entități private cu bani publici.

„Este un proiect de ordonanță de urgență care modifică legislația în domeniul Sănătății, care, ca și principală reglementare, practic, permite accesul nediscriminator al cetățenilor la serviciile de sănătate, finanțate din programele de sănătate ale Casei, care, practic, permite ca cetățenii să acceseze servicii din partea spitalelor private. În condițiile în care proiectul de ordonanță are toate avizele, cu siguranță va fi pe ordinea de zi a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă proiectul de OUG va fi aprobat astăzi de Guvern.

Într-un comentariu postat săptămâna trecută, site-ul Europaliberă.org arăta că OUG publicată spre consultare de ministrul Sănătății nu este un început, ci o consecință a politicii guvernului Orban.

Proiectul de ordonanță de urgență care permite accesul nelimitat al spitalelor private la decontări din banii publici ai programelor naționale de sănătate nu este nici o reformă majoră, nici o măsură gândită pentru pacienți, cel puțin nu cum este definit un pacient în sistemul actual, scria sursa citată.

„Potențiala schimbare este doar un rezultat direct al felului în care Victor Costache – împreună cu guvernul Ludovic Orban – au ales să împartă funcțiile în sistemul sanitar.

Astfel: Ministrul Victor Costache, născut la Iași, este fost director medical al clinicii private Polisano din Sibiu

Adela Cojan, președintele CNAS, este fost director executiv al Polisano din Sibiu

Horațiu Moldovan, secretar de stat în minister, vine din spitalul privat Sanador

Potrivit Europa Liberă, dacă analizăm o comisie consultativă a Ministerului Sănătății, să zicem cea de chirurgie oncologică – pentru că oncologia este un program național –, se pot observa următoarele:

Președintele comisiei, Dr. Liviu Bosînceanu, vine de la clinica privată Polisano

Șeful de lucrări, Dr. Claudiu Matei, vine de la clinica privată Polisano

Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu vine de la spitalul privat Regina Maria

Dr. Nicolae Ioanid vine de la spitalul privat Arcadia, din Iași.

Cu alte cuvinte, executivul Orban a ales ca politica publică a unui sistem social de sănătate să fie dirijată și consiliată de foști sau actuali angajați din sistemul de clinici și spitale private, proiectate să obțină profit Este greu de înțeles cum această practică nu constituie un conflict de interese.

O altă concluzie a analizei este că aceea că spitalele publice riscă să rămână fără bani la plata salariilor sau a materialelor sanitare dacă li se reduc veniturile prin migrația excesivă a fondurilor din programele naționale de la public la privat, conform OUG.

***

VOXPUBLICA/ COSTI ROGOZANU

Vrei sănătate? Îți vinde Costache la ofertă

Viitor de aur avem. Bolile noastre se transformă în oportunități de afaceri. Nu mai aveam ce tăia și vinde la fier vechi. Acum ne sunt scoase la vânzare necazurile. O să duduie afacerile, o să crească PIB-ul. Iar 80% dintre români se vor întoarce la ”vindecarea” cu ceai de plante și ventuze.

Este de departe cel mai important subiect al zilei. Asta în timp ce toată lumea vă freacă la cap cu anticipate, două tururi etc. Guvernul liberal, prin ministrul Victor Costache, execută un plan bine stabilit de umflare a veniturilor spitalelor private din bani publici.

Printr-un proiect de ordononață de urgență se dorește mutarea unor fonduri uriașe publice spre industria privată a sănătății.Statul va deconta tratamente la privați, dar o mie de necunoscute apar aici: cu cât se vor umfla tarifele (după o perioadă de ”oferte” ca să ne țină calmi), cu cât se restrânge accesul acelui român ”mediu” statistic care nu-și permite mai multe cheltuieli decât ceva șpagă pe lângă contribuția normală la sănătate în spital public?

Dacă vor să privatizeze sănătatea, aceștia sunt pașii fără întoarcere. PSD tace ca un mutant politic ce e. Ei nu înțeleg subiectul pentru că au oameni care ciupesc la fel de privatizat din sistem. Tradițional, pesediștii ciupesc câte puțin din multe locuri. Sorina Pintea a privatizat practic imagistica, bună parte din analize și deja piața de sănătate a jubilat, au crescut acțiunile la bursă, s-au mărit investițiile. Acest business merge mână în mână cu devastarea serviciilor publice. Asta nu e concurență. Cum vă repetă diverși lobbyști rău intenționați sau pur și simplu spălați pe creier de lecțiile pieței libere. E rapt organizat.După ciupeala PSD, Costache a venit direct să mute vagoane de resurse dinspre public înspre privat. PSD privatiza câte un pic, Costache a zis să facă într-o lună cât alții  în 5 ani. Acțiunile MedLife (unde e angajat ministrul) la bursă au explodat.

A existat premeditare? Sigur că a existat.În momentul în care guvernul Orban a venit cu un buget devastat la sănătate, dar cu un buget umflat la Casa Națională de Sănătate, intențiile erau clare. Următorul pas a fost deschiderea porților rezidenților pentru practică la privați.Adică statul plătește și rezidentul muncește la privat – cine nu vrea mână de lucru moca?

ÎN spațiul public a existat reacție mai mult în rețele de socializare și publicații online. Realitatea a prezentat miercuri, pe 22 ianuarie, problema gravă și tendința de privatizare fără chestionare a oamenilor. Până la urmă, avem alegeri anul ăsta. USR o are deja în program: privatizăm tot. Să și-o treacă și PNL în program și să iasă în fața noastră ca să-i votăm. Vreți sau nu vreți program privat de sănătate cu atât de mulți bani publici decontați? Mai mult, cred că avem un bun moment pentru un referendum, ăn sfârșit unul pe bune, nu pe abureli de politicieni săraci cu duhul.

Există însă o falangă de presă așa-zis serioasă și de analism obișnuit să stea sub pulpaana puterii, fie iohanniste, fie pesediste, care neagă subiectul, care le spun oamenilor că-s proști, că nu e nicio privatizare și multe alte strategii de bagatelizare. Asta în condițiile în care până acum se dădeau mari apărători ai ”statului de drept” și ai democrației. Ce vrei mai nedemocratic decât să micșorezi șansele de supraviețuire unui cetățean cu o boală gravă?

Atacul privat dat de guvernul liberal iese clar și din limitele legii, așa cum au arătat o serie de articole din Libertatea. NU doar că s-a umplut conducerea ministerului de angajați ai Polisano (Medlife), Regina Maria sau Sanador, dar ministrul Costache a și semnat un nou contract după ce a devenit ministru. Cu alte cuvinte, cu o mână făcea ordonanțe, cu alta se pregătea să înmâneze bani angajatorului său. Și mai grav, aceste investigații arată că Victor Costache modifica documente guvernamentale astfel încât să se potrivească viitoarele deconturi cu dotările clinicii unde lucrează.

Cazul e de o mie de ori mai grav decât bătăliile pe justiție din ultimii ani. E cu atât mai grav cu cât toate partidele parlamentare au arătat și au și făcut pași înspre privatizare. E foarte grav și că avem acum un guvern care vrea să grăbească nepermis lucrurile, să le aducă la o  scară mare, care face privatizarea IREVERSIBILĂ. Vă îndemn să cumpătați atent și să încercăm cu toții să oprim astfel de calamități lobbystic-politice.

În loc de colncluzie. Afacerea Polisano din Sibiu a fost depistată cu o afacere oribilă – făceau milioane de euro din furtul, prin rețete false, de medicamente pentru oameni cu cancer. Da, bani din cancer.Patronul firmei s-a sinucis după ce au fost prinși. Firma a fost apoi achiziționată pe bucăți de MedLife, care iată, ne oferă varianta civilizată de ”bani din cancer”. Își trântesc un ministru într-un guvern care le dă legi favorabile. Așa se face legal. Politic, moral, nu mai are nimeni chef să dezbată, întrebarea fiind devastatoare: dacă faceți asta, câți români cu boli grave vor mai vedea spitalul înainte să moară?

***

Libertatea:

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister!

Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Contractul lui Victor Costache cu Polisano! Pe 4 noiembrie, ministrul Sănătății a jurat „credință poporului”, pe 7 noiembrie a semnat „fidelitate angajatorului”. S-a achitat!

Adriana Nedelea a arătat cum a scris ministrul Sănătății „Înlocuiți: «două angiografe» cu «un angiograf»” ca să bage spitalul său Polisano Sibiu în Acțiunile Prioritare pentru pacienții cu infarct miocardic acut!

Deși a spus că nu a vrut să dea bani spitalelor private, iată emailul prin care ministrul Costache trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”!

POLISANO PAPERS. Ministrul Sănătății nu neagă documentele, dar amenință Libertatea: „O să-i dăm și pe ăștia în judecată”

Adriana Nedelea LA FIX | Avocatul Poporului spune că va cere informaţii privind cazul Victor Costache: Şi prin OUG privind programele de sănătate ministrul primeşte prea multe puteri

Legaturi:

Semne rele anul 2020 are… ANUL NOU ÎN ȚARA OCUPATĂ DE VECHEA-NOUĂ SECURITATE VÂNDUTĂ CORPORATOCRAȚIEI. “România lui 2019 a dovedit mai mult ca Româniile din toți anii postdecembriști că democrația e doar o fațadă de sorcovă pentru o realitate de plumb”

CAZUL DOCTORULUI BURNEI – “ingerul copiilor” transformat peste noapte in “MONSTRUL CRIMINAL”, “MACELARUL DE COPII”. Judecatorii desfiinteaza PROPAGANDA lipsita de probe a procurorilor! Cine si de ce a orchestrat scandalul care a DISTRUS viata si cariera unei somitati medicale? CARE ESTE MIZA CAMPANIEI SINISTRE DE LINSARE SI DEMONIZARE A MEDICILOR SI A SPITALELOR DE STAT?

O NOUA CAMPANIE ANTI-ARAFAT SI ANTI-SISTEM SANITAR/ Aceeasi agenda urmarita perseverent si de noul ministru, Vlad Voiculescu: PRIVATIZAREA SISTEMULUI SANITAR. Deocamdata sub forma “inchirierii spitalelor” privatilor/ DOSARUL HEXI-PHARMA – inceputul MONOPOLIZARII pietei locale de biocidelor de catre firme straine?

Actualizat. SCANDALUL DEZINFECTANTILOR SAU CUM A AJUNS RAZBOIUL SIE vs SRI SA SE DESFASOARE PE SANATATEA ROMÂNIEI

Cum iese la suprafata agenda “influencerilor” #COLECTIV: PROPAGANDA PENTRU ASIGURARI SI AMBULANTE PRIVATE. La Cotroceni se pregateste deja proiectul legislativ!/ Raed Arafat: “PRIVATII VOR SA SE CUPLEZE LA FONDURILE PUBLICE ALE INTERVENTIILOR DE URGENTA. Nu doar ambulantele, ci si pompierii sunt o miza!”

#Strada e folosita pentru o noua tinta. MIZA OPERATIUNII “JOS ARAFAT”: PRIVATIZAREA SERVICIILOR MEDICALE DE URGENTA

CUM SE PRIVATIZEAZA “PE FURIS” SISTEMUL SANITAR. Banii publici vor fi directionati catre CLINICILE PRIVATE iar SPITALELE mici vor fi INCHISE

PRIVATIZAREA SPITALELOR DE STAT, VARIANTA LIBERALA. Ministrul Nicolaescu aplica un PROGRAM CONTROVERSAT care va INGREUNA ACCESUL LA SERVICII MEDICALE pentru cei saraci

PROIECTUL PRIVATIZARII SANATATII: “daunator la maximum pentru sistemul sanitar”. Guvernul a cerut stapanului, FMI, SA AMANE COPLATA

ATENTIE LA NOUA LEGE A SANATATII! Acelasi interes al cartelurilor de a transforma BOALA IN BUSSINES

CRIZA de iod radioactiv necesar bolnavilor de cancer tiroidian/ Privatizarea asigurarilor medicale duce la INECHITATE SI INEFICIENTA


Categorii

Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “MAREA TICĂLOȘIE A PRIVATIZĂRII SĂNĂTĂȚII. Guvernul Orban, împânzit de oameni din clinici și spitale PRIVATE, dă OUG, „noaptea ca hoții”, prin care LIBERALIZEAZĂ ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE. Spitalele private au acces la banii publici INCLUSIV în ceea ce privește serviciile medicale de URGENȚĂ!

 1. https://m.activenews.ro/stiri/Ce-se-intampla-cu-cele-25-de-Ordonante-de-Urgenta-date-de-Guvern.-Explicatia-fostului-presedinte-al-CCR-159972

  Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a căzut. Nu ne rămâne decât să ne rugăm Multmilostivului Dumnezeu și Măicuței Domnului să cadă și ordonanța de urgență a guvernului privind sănătatea, prin care spitalele private ar fi avut acces la banii de la CASS și FNAS. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1237517219970954&id=100011380636787

  Nu pot posta link-urile cu articolele lui Dan Diaconu despre nominalizarea lui Procopie si al avocatului Piperea care anunta falimentul Cfr Marfa si in lant Infra+Calatori dupa o decizie a guvernului Orban. Intrati pe paginile lor de fb.

  https://www.edupedu.ro/breaking-ministerul-educatiei-aplica-in-toata-tara-regula-repartizarii-copiilor-in-clasele-pregatitoare-in-baza-unei-proceduri-transparente-si-nediscriminatorii/

  Cati parinti o sa fie nemultumiti de aceasta decizie??? Se va migra spre invatamantul privat, ceea ce se doreste.

  Ar trebui post si rugaciune, sa vina un indemn de la ierarhie…

 3. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1065028733849090&id=100010259195793

  @RobertCr
  Am încercat eu să-l postez pe cel al lui Dan Diaconu în linkul de mai sus.

  https://www.dcnews.ro/chirieac-cea-mai-grea-intrebare-dupa-propunerea-psd-de-premier-este-un-moment-de-rusine_728087.html

  Am postat și părerea analistului Bogdan Chirieac, nu pentru că aș fi de acord cu ea, ci doar pentru comparație.
  Nădejdea este numai și numai la Mila Domnului, pentru că ,,nu mai sunt soluții omenești”(Părintele Iustin Pârvu, veșnică fie-i pomenirea), iar Domnul intervine doar atunci când omul nu mai poate face nimic cu propriile sale puteri.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 4. @RobertCr
  Mulțumim mult pentru link !!! Am aflat astfel că ordonanța de urgență a guvernului privind sănătatea a căzut, împreună cu celelalte OUG, deoarece nu au apucat să fie publicate în Monitorul Oficial al României înainte de consemnarea în Monitorul Oficial a căderii guvernului care le-a emis.
  Slavă Domnului că s-a rezolvat !!! Îmi și dau lacrimile, pentru că doar cu câteva zile înainte de asta, întrebându-l pe un părinte despre actele de identitate electronice mi-a spus să mai avem răbdare și eu am gândit cumva că oare nu va fi prea târziu, dar părintele a răbufnit cumva total neașteptat (probabil puțin mâhnit pentru neîncrederea mea) :,,Lasă măi frate, că boii de la București vor să privatizeze vacile din România, dar nu-i va lăsa Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului.” Am rămas mut, neștiind ce să mai spun, iar părintele a întrebat : ,,Da’ nu-i așa ? Ăștia își bat joc de o țară întreagă, dar nu-i cum vor ei.” Părintele vedea mai departe decât mine, cel care urmăresc aproape zilnic pe net știrile despre dreaptacredință, neam și țară, dar (tot) n-am cum să știu planurile ,,sistemului” și cu atât mai puțin dacă nu cumva Domnul ne va lăsa pe mâna lor din cauza nepăsării noastre !!! Oricum părintele nu se uită deloc pe net, el primește informații din altă Parte și înțelege altfel decât mine care sunt de fapt urgențele dreptcredincioșilor, ale Bisericii și ale țării. Slavă Domnului pentru toate !!! Bunul Dumnezeu cu Măicuța Domnului și toți Sfinții să-l ocrotească și să-i îndrume pașii în continuare !!!

  M-a frapat acest fragment din emisiune.

  ,,Ion Cristoiu : Vreţi să vă spun un paradox? Sistemul nu e interesat ca PNL să câştige. Ei vor face pe dracu în patru ca PNL să nu câştige majoritatea absolută pentru că vor spune aşa: „Ăla şi cu ăla ne belesc”. La ei nu există sentimente. Mi-a spus odată cineva de la ei, nu vă dau numele: „Domnule, ne-am făcut cruce când a dispărut USL”. Nu şi la PSD. Ei se tem de majorităţi, de oricare parte ar fi. Cel mai bine să fie mulţi şi mici.”

  Și-mi vine să strig în urechile prietenilor, colegilor și cunoscuților : ,,Deșteptarea !!! Am dormit destul !!! Haideți să ne apucăm de treabă ! Să ne întoarcem Acasă, la Tatăl nostru și să-L rugăm să ne ierte și să ne ajute să punem început bun !!! Fără El nu putem face nimic. Cât o să mai rătăcim ? Câți bobârnaci trebuie să mai primim ? Câte lovituri și umilințe trebuie să mai răbdăm ca să ne venim în fire ?” Apoi, revin cu picioarele pe pământ și spun doar atât :,,Doamne ai milă de noi toți și nu ne lăsa la mintea noastră, că nu știm ce vrem, nici ce să cerem, nici nu știm ce ne este de folos.”
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 5. @Romil
  va multumesc pentru cuvantul parintelui pe care l-ati impartasit aici. Este in consonanta cu ce zic si au zis parinti cu viata sfanta din Grecia, ca nu vor apuca sa impuna documentele biometrice pentru ca va incepe o mare conflagratie si li se vor schimba prioritatile. Dumnezeu nu doarme! acesti pigmei care ne conduc politic vor expira in curand…
  Totusi, timpul s-a scurtat si, dupa cum vedem si intelegem, acum e vremea pocaintei mai mult decat oricand.
  Doamne miluieste-ne!

 6. https://www.dcnews.ro/guvern-solicitare-avize-dupa-adoptarea-celor-25-de-oug-hossu-se-incalca-procedura-cerere-ferma-din-parlament_728397.html

  Sistemul nu se lasă…tot mai trage mâța de coadă …poate, poate merge și așa… Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 7. @Elena, @RobertCr
  Nu am nici un merit. Toate sunt în mâinile Domnului. Lui Dumnezeu i se cuvin toate laudele, toată cinstea și toată slava !!! Ce-am primit, am împărtășit și eu mai departe, beneficiind de ospitalitatea gazdelor admini.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 8. https://m.activenews.ro/stiri/Ambasadorul-SUA-Romania-a-facut-pasi-importanti-si-are-potentialul-sa-devina-lider-regional-insa-pentru-a-l-valorifica-mai-este-nevoie-de-munca-si-de-lideri-vizionari-precum-presedintele-Iohannis-si-prim-ministrul-interimar-Orban-160008

  I-auzi frățioare !!! Oare când te laudă și te perie cel mai mult cineva, la ce ar trebui să te aștepți ??? Dar când ambasadorul SUA la București îi laudă fără jenă, pe cei care au atins apogeul penibilului în materie de guvernare în România postdecembristă, respectiv KWI și LO, numindu-i ,,vizionari”, la ce ar trebui să ne așteptăm ??? Vizionari, adică cei care au vizionat instrucțiunile stabilite de etablishmentul global și le vor executa întocmai ??? Căci altă viziune nu pot avea… Mă rog, dacă așa a hotărât ,,partenerul nostru strategic”, că ăștia sunt vizionarii, numai Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului ne mai pot salva de o asemenea ,,bunăvoință” a acestui partener ,,binevoitor”!!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 9. https://m.activenews.ro/stiri/Ordonanta-de-urgenta-privind-modificarile-in-Sanatate-publicata-in-Monitorul-Oficial-160076

  Totuși ticăloșia continuă… Ordonanța de urgență privind modificările în sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial !!! Cum a fost posibil acest lucru, dacă Guvernul a fost demis, iar ordonanța de urgență privind modificările în sănătate NU fusese publicată în Monitorul Oficial înainte de demiterea lui, iar guvernul interimar NU poate să elaboreze ordonanțe de urgență ???

 10. https://m.activenews.ro/stiri/Ion-Cristoiu-Cind-ne-pregateam-sa-l-vedem-pe-Victor-Costache-saltat-de-DNA-ne-am-trezit-cu-retinerea-lui-Mircea-Beuran-acuzat-de-o-infractiune-comisa-in-2018-si-denuntata-de-delatorul-de-serviciu-al-lumii-medicale-brancardierul-Emanuel-Ungureanu-160117

  Parcă nu-ți vine să crezi că există asemenea ,,oameni” (oare chiar sunt oameni ?) … Doamne ferește !!! Așa arată normalitatea în ,,România lui Klaus Werner-Vodă” și ,,Oiropa” superprocurorului Laura Codruța-Kovesi ??? Cu siguranță Nicolae Ceaușescu ,,era mic copil” pe lângă ăștia de astăzi, dar era numit dictator la radio Europa liberă și Vocea Americii, iar ăștia de astăzi sunt numiți ,,vizionari” de către ambasadorul SUA la București !?!

  https://m.activenews.ro/stiri/Fost-lider-PDL-dupa-retinerea-profesorului-Mircea-Beuran-Va-urma-pe-acelasi-SCENARIU-doctorul-Arafat.-DNA-la-ordinul-lui-Coldea-l-a-executat-pe-Beuran-prin-deputatul-Ungureanu-160111
  ,,Lumea asta e pe dos,
  Toate merg cu capu-n jos.
  Unul suie, mulți coboară,
  Restul macină la moară.”
  (Ion Creangă, Amintiri din copilărie).

  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare