OMS a schimbat definiția IMUNITĂȚII DE TURMĂ, de acum legată exclusiv de VACCINARE/ Cum va deveni vaccinarea OBLIGATORIE? Pașapoarte de imunitate, obligații de serviciu, condiționarea călătoriilor…/ Vor obliga HORECA și sectorul privat angajații să se vaccineze?/ Spania face REGISTRU cu cei care NU se vaccinează/ Italia: medicii sceptici față de vaccinurile covid, SANCȚIONAȚI

6-01-2021 8 minute Sublinieri

Sursă foto: https://www.euronews.com/2020/12/11/do-we-need-coronavirus-vaccine-passports-to-get-the-world-moving-again-euronews-asks-the-e

Cotidianul/ Călin Marchevici:

OMS schimbă pe furiș definiția imunității de turmă

Organizația Mondială a Sănătății a schimbat în secțiunea detinată Covid-19 de pe site-ul oficial definiția valabilă de generații a „imunității de turmă”. Acum, OMS susține că imunitatea de turmă este ”un concept folosit în vaccinare”.

În luna iunie, definiția era următoarea. ”Imunitatea de turmă este protecția indirectă la o boală infecțioasă care se produce când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie dobândește imunitate naturală în urma infectării”. Este o definiție similară cu cea găsită pe mai toate site-urile univesităților.

Pe 15 octombrie, OMS a schimbat însă această definiție, care acum sună astfel: ”Imunitatea de turmă, cunoscută și ca ”imunitatea populației” este un concept folosit pentru vaccinare; populația poate fi protejată împotriva unui anumit virus când un anumit procent este vaccinat”. Pentru a intra într-o contradicție și mai flagrantă cu definiția valabilă până acum câteva luni, pe site-ul OMS mai stă scris: ”Imunitatea de turmă este obținută prin protejarea oamenilor de un virus, nu prin expunerea lor la un virus”.

Această nouă definiție a fost prezentată de directorul OMS, la jumătatea lunii octombrie, iar, câteva zile mai târziu, a înlocuit vechea definiție și pe site-ul organizației.

Rareori știința se schimbă peste noapte. Politica, de la cea a guvernelor și până la cea a marilor producători de medicamente și organizații internationale, se modifica mereu, de data aceasta contorsionând și definiția imunitatii de turmă.

Către pașapoarte de imunitate și vaccinare obligatorie?

Se vor introduce pașapoartele de imunitate Covid-19? Va fi vaccinarea obligatorie?  Întrebarea planează din primele săptămâni ale pandemiei, însă guvernele occidentale au ocolit-o. Apariția vaccinurilor aduce din nou această problemă în prim-plan. Rusia a decis să recurgă la un soi de pașapoarte de imunitate pentru cei care s-au vaccinat cu vaccinul Sputnik V. Ce se va întâmpla în UE, in SUA, Marea Britanie, Canada?

Din nou, autoritățile se feresc de un răspuns limpede. Însă portavocile guvernelor din presă încep să pregătească masele pentru introducerea unor asemenea pașapoarte. La fel fac și companiile aeriene, care au însă grijă să păstreze ambiguitatea.

Nici nu a început bine campania de vaccinare în SUA, că CNN pregătește populația pentru ideea unui pașaport de vaccinare, despre care spune că i-ar permite posesorului să călătoarească ca în perioada pre-pandemie, ”să meargă la cumpărături și la film”.

”Pentru aceste activități s-ar putea să aveți nevoie de ceva mai mult decât un vaccin: un pașaport de vaccinare sub forma unei aplicații pe telefon”, se arată în articolul publicat de CNN. Ca și când nu ar avea suficiente informații despre cei care le utilizează tehnologia, mai multe companii high-tech au început să lucreze la asemenea aplicații, care ar urma să conțină date despre testele Covid-19 făcute de utilizator, date despre vaccinare, despre concertele, evenimentele sportive, spectacolele, filmele și țările în care a fost în ultima perioadă.

Nu e de mirare că în spatele unui asemenea proiect se află și Forumul Economic Mondial, care a început să lucreze cu ONG-ul The Commons Project din Geneva și cu mai multe companii aeriene (Swiss Airlines, JetBlue, Lufthansa, United Airlines, Virgin Atlantic). Aplicația dezvoltată de aceștia va stoca informații medicale despre utilizator și va avea un cod QR care va putea fi scanat înainte de o călătorie.

”Poți fi testat de fiecare dată când treci o frontieră. Însă nu poți fi vaccinat de fiecare dată când treci o frontieră”, spune Thomas Crampton, de la The Commons Project, citat de CNN.

IMB a dezvoltat o aplicație asemănătoare. Google și Apple au lăsat rivalitatea deoparte și colaborează la un sistem care să ofere notificări în cazul în care o persoană ce deține smartphone a fost expusă la un transmițător de Covid-19.

Fundația Linux, care spune că dorește să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, s-a aliat cu IMB și Common Pass pentru a stabili „standarde universale” pentru o aplicație pentru vaccinare pe telefonul mobil. ”Dacă vom reuși, atunci vom putea spune: am un certificat de vaccinare în telefon, pe care l-am primit când m-am vaccinat într-o țară și pe care îl folosesc pentru a putea intra într-o altă țară, pentru a putea merge, spre exemplu, la un concert la care participarea este permisă doar celor care s-au vaccinat”, spune Brian Behlendorf, directorul Fudatiei Linux. ”Aplicația ar trebui să fie interoperabilă, așa cum internetul este interoperabil. Oficialii de la un punct de intrare – fie frontieră, fie o instituție – vor dori să știe ce vaccin ai făcut, cel de la Pfizer, cel rusesc sau cel chinezesc, pentru a lua o decizie în consecință”, spune amintitul Thomas Crampton.

Așadar, până ca aleșii din parlamente și guverne să lanseze dezbateri și să pregătească vreun proiect, marile companii high-tech, companiile aeriene și ONG-urile vor fi decis în privința pașapoartelor de imunitate.

Un exemplu este marea companie aeriană low-cost Ryanair. Poziția oficială a companiei a fost aceea că nu le va impune pasagerilor să se vaccineze înainte de a se sui într-unul din avioanele ei. Însă acum, pe site-ul Ryanair stă scris clar: ”Vaccinează-te și călătorește”, sub forma unui promo pentru o ofertă. ”Fă-ți rezervare pentru la vară – Vin vaccinurile”, ”Vaccinează-te și călătorește!”, ne îndeamnă Ryanair.

Ce poate transmite această reclamă? Ca Ryanair introduce obligativitatea vaccinului? Reclama este ambiguă. Până acum, poziția CEO-ului Eddie Wiklson a fost că Ryanair nu va introduce această obligativitate, câtă vreme operează curse scurte.

Iar dacă vreun guvern a lăsat să se înțeleagă că va apărea un pașaport de imunitate, atunci este vorba despre guvernul spaniol. Potrivit AFP, ministrul Sănătății de la Madrid, Salvador Illa, a sugerat că Spania ar putea avea un „registru” în care să fie trecuți toți cei care refuză vaccinarea. ”Va fi făcut un registru care va fi pus la dispoziția partenerilor noștri europeni… cu oamenii cărora li s-a propus să se vaccineze și au refuzat”, a spus ministrul. ”Nu va fi un document care să fie făcut public și va fi întocmit cu respectarea strictă a normelor de protecție a informațiilor cu caracter personal”.

Ca și alte guverne europene, executivul de la Madrid a arătat că vaccinarea nu va fi obligatorie. Însă ideea ”registrului” lansată de ministrul Sănătății nu sugerează acest lucru. ”Modalitatea de a învinge virusul este să ne vaccinăm cât mai mulți dintre noi”, a spus el. Guvernul Spaniei se așteaptă ca 15-20 de milioane de cetățeni să se vaccineze.

Ce se va întâmpla însă cu cei care refuză vaccinarea? Vor fi trecuți în „registru”, iar companiile aeriene le pot refuza dreptul la mobilitate, ajutate de companiile high-tech și aplicațiile lor pentru smartphone. Revenirea la normalitate nu va fi posibilă pentru acești cetățeni. Spania nu este singură – cetățeni din mai multe state europene își fac griji privind siguranța unui vaccin abia lansat și dezvoltat în mare grabă. Un studiu Alpha Research arată că mai puțin de unul din cinci bulgari care au făcut parte din primul val de vaccinare s-a oferit benevol. Un sondaj IFOP arată că doar 41% dintre francezi ar dori să se vaccineze.

Adrian Pătrușcă:

De ce Vaccinarea va fi de fapt obligatorie

În întreaga lume, autoritățile și-au asigurat cetățenii că vaccinarea va fi voluntară, necondiționată de nimic. Toate semnele arată însă că, practic, vaccinarea va fi obligatorie.

Siguranța și buna informare a consumatorilor sunt aspectele cele mai importante în materie de sănătate și de călătorie, afirmă Federația Națională a Asociațiilor pentru Protecția Consumatorilor din Ungaria.

Aceasta avertizează că protejarea sănătății reprezintă un element primordial în orice anchetă efectuată de autoritățile pentru protecția consumatorilor. Ceea ce înseamnă că un anumit produs este examinat cu cea mai mare grijă pentru a se asigura că nu este periculos pentru consumator, scrie ziarul ungar Magyar Nemzet.

Serviciile pot fi și ele obiectul unor asemenea condiționări, la fel ca orice alte produse comercializate.

Organizațiile de protecție a consumatorului atrag atenția asupra faptului că pasagerul are și el o mare responsabilitate; de exemplu, poate fi obligat să semneze o poliță de asigurare pentru accidente sau boală.

Cu toate acestea, urmează articolul din ziarul maghiar, este dreptul consumatorului de a încheia un contract sau de a suporta consecințele absenței sale, dacă se îmbolnăvește în străinătate.

Este de asemenea dreptul fiecărei persoane de a decide dacă se vaccinează din proprie inițiativă, atâta vreme cât o țară nu pretinde un certificat de vaccinare la intrare.

Totuși, cetățenii unguri sunt avertizați să fie pregătiți ca fiecare stat să ceară în orice moment un certificat de vaccinare.

Magyar Nemzet le amintește cititorilor că, și înainte de izbucnirea epidemiei, existau multe țări care nu puteau fi vizitate decât de turiștii care se vaccinau împotriva anumitor maladii și adaugă: „Acest lucru era dovedit printr-un mic livret galben. Probabil că nu va fi altfel în situația pandemiei actuale.”

Pe de altă parte, „protecția consumatorului” este o mantră pe care o invocă nu doar statele ci și anumite companii de transporturi: Qantas a fost prima care a dat semnalul. Aceasta a avertizat că la bordul avioanelor sale nu se vor mai putea urca decât persoanele care fac dovada că s-au vaccinat anti-COVID.

Odată Cutia Pandorei deschisă, lucrurile nu vor mai putea fi oprite: și companiile de transporturi interne, cum ar fi metroul, ar putea condiționa accesul la serviciile sale de un „pașaport de vaccinare”.

Principiul siguranței celorlalți va prevala în fața eventualelor acuzații de discriminare.

Mall-urile, supermarketurile, cinematografele, instituțiile de spectacol, de bună voie sau constrânse de autorități să ofere garanții de securitate clienților, vor încerca și ele să impună certificatul de vaccinare ca „bilet de intrare”, așa cum înainte impuneau luarea temperaturii.

Evident, corporațiile, atât de „grijulii” cu angajații, le vor impune acestora să se vaccineze dacă vor să mai vină la serviciu.
Oamenii au dreptul să nu se vaccineze, deoarece vaccinarea este un act medical, iar actul medical nu poate fi efectuat decât cu acordul explicit al persoanei asupra căruia este exercitat.

Practic, însă, refuzul vaccinării te va transforma într-un paria, care nu va mai avea dreptul să iasă din casă.

Spania întocmește deja un registru al persoanelor care refuză vaccinarea, iar Israelul a fost prima țară care a început eliberarea unui „pașaport verde” pentru persoanele care s-au vaccinat.

Iar în Statele Unite faimosul doctor Anthony Fauci a sugerat deja ideea că vaccinurile vor fi obligatorii pentru a putea merge la școală sau a călători în străinătate. El a afirmat că obligativitatea vaccinării ar putea fi instituită la nivel de stat (american) sau de oraș. „Un întreg sistem școlar dintr-un oraș ar putea-o impune (vaccinarea obligatorie), iar în alte orașe, nu. Măsurile trebuie luate local, nu central”, a declarat Fauci pentru Newsweek.

El a adăugat că nu ar „fi surprins” dacă anumite companii, spitale și organizații ar cere vaccinarea anti-COVID. „Nu sunt sigur dacă (vaccinarea anti-COVID) va fi obligatorie din punctul de vedere al guvernului central. Dar vor fi instituții individuale care, sunt sigur, o vor impune.”

Întrebat în legătură cu obligativitatea „pașapoartelor COVID” și a vaccinării obligatorii pentru călătoriile în străinătate, Fauci a răspuns: „Totul va fi pe masă la discuții”.

Aleph News:

Antreprenorii spun „da“ vaccinului, atât pentru ei, cât și pentru angajați: „O să-i oblig până la urmă“

 • Antreprenorii din HoReCa abia așteaptă să se poată vaccina
 • Dragoș Dumitrescu spune că le va impune și angajaților să se vaccineze
 • Industria HoReCa a scăzut cu peste 80% în 2020

Sunt antreprenori care abia așteaptă să se vaccineze. Mai ales din HoReCa. Pentru ei, vaccinul vine ca o gură de oxigen. Este și cazul lui Dragoș Dumitrescu. Are mai multe business-uri în industria ospitalității. Va spune “DA” vaccinului, fără nicio reținere.

Din cauza pandemiei, spune că a adunat datorii către stat de peste 100.000 de euro. Mai mult, Dragoș le va cere și angajaților să se vaccineze.

Dragoș Dumitrescu, antreprenor HoReCa: „O să-i oblig până la urmă,chiar dacă sună un pic mai hotărât. Lucrăm cu clienții, până la urmă punem în pericol și viața altora. Vaccinul va da o încredere mai mare. Va dura un pic până va reporni economia, dar lumea va fi un pic mai optimistă.“

Ana Maria este ospătar și abia așeaptă să se vaccineze. Spune că îi va încuraja pe toți cei din jurul ei să aibă încredere în știință. Iar la muncă, nu ia în calcul că ar putea avea colegi care să nu se vaccineze.

Ana Maria Bățaru, ospătar: „Din păcate pentru colegii care nu vor dori să se vaccineze sau pentru viitorii angajați ai firmei, avem o veste destul de tristă. Nu vom accepta angajați nevaccinați la locul de muncă.“

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România: „Toată familia se va vaccina“

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, e de părere că vaccinul e garanția noastră că vom bloca virusul și că vom lăsa în urmă această perioadă urâtă. Doar prin vaccinare, va reveni sentimentul de optimism. Și doar așa economia va putea reporni. În termeni de business, antreprenorul spune că vaccinul va fi totuși o problemă de breaking news pentru angajatori.

Antreprenorii trebuie să găsească măsuri de stimulare. E vital pentru buna funcționare a unei companii ca salariații să facă acest pas.

Florin Pogonaru, președintele AOAR: „Mă voi vaccina. Toată familia se va vaccina. Credem că este un gest de normalitate și de protecție a noastră. Poți să fii într-o firma care face vânzări pentru persoanele cu vulnerabilități, de exemplu pentru casele de bătrâni, spitale etc. Atunci angajații care lucrează la vânzări sigur că trebuie cumva obligate, stimulate pentru că obligația în legislația europeană nu poate fi pusă în funcțiune. Deja avem întrebări de la angajații care au făcut Covid, dacă ei mai trebuie să se vaccineze.“

British Medical Journal:

Covid-19: Italian doctors are disciplined for anti-vaccination propaganda

O asociație a medicilor italieni a avertizat sau sancționat zece medici pentru promovarea propagandei anti-vaccinare și ia în considerare sancțiuni împotriva altor trei acuzați că minimalizează gravitatea Covid-19.Aceste decizii survin pe fondul unei îngrijorări crescânde că scepticismul publicului față de vaccinul anti-covid ar putea submina lupta Europei împotriva pandemiei coronavirusului.

Antonio Magi, președintele Ordinului Medicilor din Roma, a afirmat că anchetele asupra celor 10 medici acuzați de criticism neautorizat asupra vaccinărilor au fost încheiate, pedepsele evoluând de la avertismente la suspendări de câte două luni. Celelalte trei anchete sunt în curs. Procedurile disciplinare au fost declanșate după ce au fost primite plângeri de la alți medici sau de la diverși cetățeni. 

Cei trei medici aflați încă sub anchetă vor fi nevoiți să-și justifice afirmațiile făcute online, la TV, la radio, în fața unei comisii speciale a breslei. Unul din cei trei este Mariano Amici, care activează în Ardea, la 30 km de Roma. Se descrie drept un medic generalist. Spune că nu este împotriva vaccinării ca atare, în ciuda faptului că s-a pronunțat asupra vaccinului Pfizer-BioNtech ce este în prezent administrat în Italia. Pe siteul său el spune că e „stupefiat” asupra riscurilor de sănătate puse de vaccinurile mRNA și se întreabă dacă sunt adecvate în lupta împotriva unei boli despre care el pretinde că are o rată a decesului de numai unul la 2000. Cele mai multe estimări sunt că rata mortalității este de aproximativ 10 ori mai mare. 

În ciuda investigației declanșate, Amici a continuat aserțiunile nefondate. Săptămâna trecută a declarat: „varianta englezească a covidului, care produce atât de multă îngrijorare în acest moment, confirmă ce am spus de luni de zile: vaccinul pentru un virus care a suferit deja mutații riscă să devină ineficient și chiar periculos.”

O altă organizație medicală, Federația Asociațiilor Medicale Profesionale, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la medicii care refuză să fie vaccinați. Președintele Federației, Filippo Anelli, a spus massmediei că în jur de 100 de medici nu sunt dispuși să primească imunizarea, adăugând că scepticismul față de vaccin este „incompatibil cu profesia pentru că neagă dovezile științifice” (a se reține că informația științifică, mai ales pentru publicul larg, se reduce doar la comunicate de presă – n.n.). 

Pierpaolo Sileri, adjunctul ministrului sănătății și profesor de chirurgie, a lansat și el atacuri la adresa colegilor sceptici: „sunt stupefiat când aud de colegi sau asistente reticente în a-și face vaccinul. Pot înțelege când e vorba de cineva de rând, care, poate, nu are o înțelegere științifică, dar, sciner, cred că acei medici și acele asistente, dacă încă mai au dubii după tot ce s-a întâmplat, probabil și-au greșit meseria.”

Liderii UE sunt îngrijorați că sentimentul anti-vaccinare ar putea submina serios încercările de combatere a covid-19. În unele țări, precum Italia, Spania, Suedia, Germania, scepticismul față de vaccinurile covid atinge cote înalte. În Franța, ultimul sondaj publicat de CoviPrev pentru Sănătatea Publică (agenția de stat), arată că doar 40% dintre respondenți spun că iau în calcul vaccinarea, iar din aceștia, doar 13% spun că sunt „siguri” că-l vor face.

Între timp, autoritățile spaniole au spus că vor completa un registru cu cei care vor refuza vaccinarea, pe care-l vor pune la dispoziția celorlalte state din UE. Ministrul sănătății, Salvador Illa, a spus că lista nu va fi făcută publică și a insistat că va fi făcută în „completul respect” al intimității oamenilor.

OMS ia în calcul folosirea CERTIFICATELOR DIGITALE DE VACCINARE. Există deja un proiect-pilot în ESTONIA/ Președintele CHINEI propune folosirea de CODURI QR atribuite persoanelor pentru călătorii

Ministrul Sănătății dă asigurări că vaccinul anti-covid NU va fi obligatoriu. ÎN CE MĂSURĂ VA CONDIȚIONA ÎNSĂ ACCESUL LA O VIAȚĂ „NORMALĂ”?/ Italia: proiect pentru PERMISUL DE VACCINARE, obligatoriu pentru a putea CĂLĂTORI/ Drepturile omului: o „prosteală” în raport cu vaccinul?/ Ce a produs un vaccin PFIZER în Nigeria/ Dr. Mircea Frentiu: Vaccinul anti-covid conține celule umane de la fetuși AVORTAȚI/ Reprimarea STALINISTĂ a opiniilor medicului Vasile Astătărăstoae

 

Expert al OMS: „Vaccinul anti-Covid NU previne transmiterea virală”/ STUDIU: vaccinurile anti-covid pot AGRAVA clinic boala. Acest risc nu a fost corespunzător explicat participanților la teste/ Vaccinuri EXPERIMENTALE și fără LICENȚĂ. Ce fel de aprobare a dat, de fapt, Autoritatea Europeană vaccinului PFIZER?

Cum și ce a aprobat de fapt FDA, agenția americană a medicamentelor, în privința VACCINURILOR PFIZER și MODERNA? „Vaccinuri investigative”, adică în stadiu EXPERIMENTAL, autorizate pentru uz, dar încă nelicențiate/ Procesul evaluării vaccinului PFIZER de către FDA, considerat „TOTAL INADECVAT”/ 6 decese la testele MODERNA, vaccinul la care s-a lucrat încă de pe 7 ianuarie

British Medical Journal critică „ȘTIINȚA PRIN COMUNICATE” folosită de producătorii vaccinurilor Covid-19/ Un precedent important: VACCINUL ÎMPOTRIVA GRIPEI PORCINE/ Didier Raoult: Vaccinurile anti-covid sunt SF și Publicitate/ Astărăstoae despre EXPERIMENTUL PFIZER: Nu cred în altruismul marilor companii farmaceutice/ Elveția rămâne PRUDENTĂ față de vaccinurile anti-covid/ Strategia vaccinării: CONDIȚIONARE, NU OBLIGARE FORMALĂ/ Bill Gates anunță 6 vaccinuri anti-covid

Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii – stipendiați de Fundația GATES


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “OMS a schimbat definiția IMUNITĂȚII DE TURMĂ, de acum legată exclusiv de VACCINARE/ Cum va deveni vaccinarea OBLIGATORIE? Pașapoarte de imunitate, obligații de serviciu, condiționarea călătoriilor…/ Vor obliga HORECA și sectorul privat angajații să se vaccineze?/ Spania face REGISTRU cu cei care NU se vaccinează/ Italia: medicii sceptici față de vaccinurile covid, SANCȚIONAȚI

 1. Stau si ma intreb – apropo de patronii astia care-si vor obliga sau forta angajazatii – oare ce se va intimpla cind, sa zicem, peste 6 luni sau 1 an sau 2 vor incepe problemele de sanatate sau mai rau. Pentru ca ele VOR incepe de asta n-am nici o iindoiala!

  Ce se va intimpla atunci?

  Dupa observatiile mele si ale altora mai in tema decit mine ideea de baza cu acest vaccin este ca are foarte multe sanse ca la o viitoare infectie cel vaccinat sa aiba o reactie auto-imuna in cascada ce poate duce la boli foarte grave sau moarte. Sigur, va ramine in continuare o ruleta ruseasca in sensul ca nu toti care primesc vaccinul vor si muri la o viitoare infectie – nu mai ca va fi in asa fel incit o viitoare infectie va avea o rata de mortalitate mult mai serioasa decit covid.

  Evident, ca atunci nu o vor pune pe seama vaccinului! Dar….. iarasi stau si ma intreb oamenii astia ce-si inchipuie pina la urma?? Ca alegerea intre a muri de foame si a muri de o boala auto-imuna este o alegere?! Adica toti cretinii astia care se reped sa sustina acest sistem criminal … ei chiar cred ca vor scapa si cu banii in buzunar si cu sanatatea intacta?!sau probabil ca sefii de corporatii chiar vor scapa asa – sint sigura 100% ca ei NU vor incasa vaccinul decit probabil un ser nevinovat. N-am nici cea mai mica indoiala ca in Grecia, de exemplu, vaccinurile simbolice n-au fost vaccinuri reale – ca doar nu riscau sa omoare in direct vre-un potentat.

  Acuma devine din ce in ce mai evident de ce este foarte grav sa ajungi sa depinzi de corporatii cind vine vorba de mincare si slubje. Si asta inseamna eliminarea practic totala a micului producator independent. Cu micul producator de bine de rau negociezi. Dar intr-un supermarket n-ai ce sa negociezi si nici cu corporatia mastodont X. eu am incetat de citeva luni bune sa mai cumpar cafea de la Costa pentru ca au o politica mizerabila apropo de purtarea mastii care incalca pina si mica concesie facuta in Anglia celor care nu vor/nu pot sa poarte masca. Dar asta este evident, nimica…. comparat cu ce va sa vina.

  Om vedea….. am incredere in Dumnezeu ca nu ne va lasa pe noi astia totusi! Asa cum sintem….

 2. De ce sa credem ca noi depindem de ei si nu ei depind de noi?
  Cedarea noastra este puterea lor.

 3. @Titus L,
  :-))))))))
  Haide , frate , nu poți să gândeşti aşa , nu eşti un naiv , nu te recunosc !
  Dacă vorbim de marea majoritate , care pune pe primul plan trupul , cu mâncarea+băutura şi țoalele aferente , e cât se poate de clar că “noi depindem de ei” , deci şantajul ‘vaccin / acces’ va înregistra un scor mare în avantajul accesului.
  Că doar nu-ți închipui cumva că vreun mare concern va să “crape” pentru că e unii care nu-l vor mai frecventa :-). Oooooo , bine-ar fi să se întâmple măcar cu unul (să le fie altora de ex) , iar asta ar fi o mare minune Dumnezeiască, dar nu se va întâmpla pentru că… politica too-big-to-fail 😉
  DA , cedarea noastră este puterea lor dar sacul lor e mult prea mare comparativ cu buzunăraşul nostru , iar ei ştiu asta foarte bine , ei ne-au adus în această situație şi continuă să îngraşe sacul lor şi să subțieze punga noastră.
  Repet , mă refer la marea masă… pentru că rândurile “ne-aliniaților” nu sunt atât de mari precum ni se pare şi este posibil să se rărească rapid dacă virulența creşte (sau cresc doar cifrele din pix) sau nr celor care vor aplica măsuri de segregare va fi mare…

 4. Titus L
  Io zic ase:
  Turma de porci depășește 2000 . Cu muuuult . Împotriva valului nu poți sta . Putregaiul se arată . De la Vlădica la opinca . Unul se bucura : diavolul . Sau mai bine, rânjește . Eu personal nu știu ce va fi cu vaccinul . Nădăjduiesc in mila Lui . Nu zic ca nu îl voi face vreodată . Am zis soției ca nu îl fac . Ea a tăcut . Atunci am văzut trecutul meu . Si îl el , viața ma învățat ca nu ești sigur de ziua de mâine . Am trăit răsturnări minunate de situații , la care eram 101% sigur . Si de fapt a fost altfel . Așa ca ..
  Da nimeni nu a ciocnit cu mine un pahar de An nou . Mai oameni , ridicați careva un pahar si sa nădăjduim in Mila Lui . Ca si El a stat la masa cu păcătoși ca mine ..

 5. Tulburator… am ajuns sa traim vremuri teribile; practic, in aceste momente se formeaza puterea totalitara care va conduce la izbucnirea celui de-al 3-lea razboi mondial. Inca o data: teribile vremuri am ajuns sa traim. Incepand de aseara, progresistii au puterea totala in SUA. Nu cred sa mai existe vreo sansa ca Trump sa intoarca lucrurile in favoarea sa. De acum se vor separa cu adevarat apele. Cati vor mai ramane in picioare? Numai Domnul stie. Dumnezeu sa ne apere si sa ne acopere de cel rau si de slugile sale.
  Solutia: Psaltirea si canonul de pocainta catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos. De asemenea, de mare folos vor fi marturiile celor care au fost nevoiti sa fie crestini in catacombe/ in taina.

  @admin
  Nu am cum sa nu gandesc si astfel: oare acesta este momentul in care ne dam seama ca se apropie timpul sa ne retragem spre locuri ceva mai pustii, chiar spre catunele prezentate la “Izolati in Romania” atata vreme cat vom refuza sa ne vaccinam?
  Altfel, “La multi si binecuvantati ani” caci am intrat intr-un nou an si cu Dumnezeu inainte.

 6. Eh , @petru , prea multe ambiguități , frate …
  -cum să ridic paharul dacă nu ne spui ce trebe să contină ?
  -Să-l ridic gol ? Nu se merită oboseala !
  -Să-l umplu ? Ok , dar cu ce-l umplu că poate nu ț-o fi pe plac ! Sau trebuie să-mi placă doar mie ?
  -după ce-l ridic , ce fac cu el ? Că doar n-oi rămâne aşe …
  Hai , fii mai la pontoş să nu mă strofoc dijaba ! La Mulți Ani! :-)))))

  Foarte bine ai zis cu
  “viața ma învățat ca nu ești sigur de ziua de mâine . Am trăit răsturnări minunate de situații…”
  Aşa este , uităm tot timpul de “…facă-se voia Ta” şi punem repede pe tablă doar planurile noastre…

  Doamne , ajută!

 7. @fane:
  …și eu care ziceam să mai ridic inimile…
  No, atunce dacă toți spun că sunt bat, să purcedem la culcare, vorba proverbului. Nu fără un pahar, după cum zice Petru. Sănătate! (chiar și după vaccinare, tot mai bună-i decât toate)
  Și la mulți ani pentru Ioani.

 8. La multi ani, frati si surori!

  Fie ca anul acesta sa ne dea Domnul mult curaj si putere de rugaciune ca sa le putem duce pe toate! Si mai ales din ce in ce mai multa credinta! Nu ne vom teme de nimic daca vom avea credinta. Ii avem pilda pe toti mucenicii de la inceputul lumii. Stim ca Dumnezeu va interveni daca vor depasi masura puterile intunericului si slugile lor, El este la carma! Bazaconiile astea de pe coperta acelui magazin sint niste tampenii, eu nu le dau importanta. Numai si numai ca sa ne ia mintea de la rugaciune si de la Dumnezeul sint facute toate astea.

  Daca va uitati pe youtube veti gasi monede cu Trump si cu al treilea templu si o priveliste pe acele monede destul de asemanatoare cu cele de pe aceasta coperta. Tatal minciunii si slujitorii lui le scornesc, nu stiu ce sa mai faca sa ne ia mintea de la Hristos. Sa nu le dam importanta, sa nu le facem pe plac. Sa ne tinem mintea lipita de Hristos! Ei au preocuparile lor, noi sa le avem pe ale noastre. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  Am gasit acest articol (si video), IPS Neofit este de parere ca Hristos va interveni:
  https://orthochristian.com/136357.html

 9. @emma

  Nu coperta asta este cel mai neliniștitor lucru. Realitatea bate toate coperțile de oriunde si oricând. Si deja bate si multe filme distopice. Dumnezeu intervine, dar si îngăduie. Uneori îngăduie multe: robia poporului sau, căderea orașelor sale, transformarea bisericilor sale in temple idolești… ca sa nu mai menționam masacrele, persecuțiile (cărora le cad prada toți, nu doar cei cu vocația si chemarea muceniciei).

 10. Fane
  Io zic ase : ridici paharul cu un vin bun , care iti place ție. Io ridic paharu , in pahar se afla un vin de soi bun , alături de un gând pt dumneata – sa ai parte de iubire , sa dăruiești bunătate si sa te bucuri de sănătate , alături de cei ai tai , dragi ție .
  Ca tre sa iti fac o mărturisire : eu nu beu deloc alcool . In viața mea am băut doar de 4 ori ( de 3 ori cu anturajul școlii pe cls 12 si o data când am cunoscut o pe sotia ) . Si de fiecare data am ieșit beat . Mi am jurat ca nu mai pun alcool in gura , se fac 20 ani de când nu am mai băut . Sotia ma mai tachinează , da eu is setat – zero alcool . Un vin bun , roșu demisec , seara e medicament pt sotia mea . Dar eu … am dorit sa începem anul aici pe C O cu o ciocnire de pahar si un gând bun pt fiecare , gândurile au o forța uriașă , o energie activa .
  Sa fiți mereu zâmbitori si nadajduitori mereu in Cel de sus .
  Dal undeva de virus , sus sa avem inimile .

  Titus L
  Nu te bosumfla . Biruie cel ce are har .

 11. @Petru,
  Mulțumesc pentru gânduri şi urări . Asemenea şi ție , ba chiar îndoit-întreit.

  Vezi , vezi că am ghicit că era o problemă cu ridicatul paharului ? :-))) Deci tu cu paharul faci doar exerciții fizice : ridici-cobori , ridici-cobori… face bine la musculatura brațului :-)))
  Şi stai liniştit , nu virusul mă preocupă , sub nici o formă :-))))

  Să ştii că io pe Titus tocmai ce l-am văzut zâmbind , nu bosumflat !!! Aşa-i , @Titus L ?

 12. @fane:
  gresesti, frate. Nu zambesc, rad de-a dreptul, cu inima pana la urechi. Asa fac eu cand sunt bosumflat de comentariile lui Petru 😀

 13. Admin:

  De acord, dar ma intreb daca a sti toate astea si chiar si multe altele, ne aduce un folos. La una din manastirile Pr. Efrem nu le da voie la mai mult de 15 minute de stiri pe zi de cind a inceput pandemia. Si de aceea, ma intreb daca nu cumva petrecind atit de mult timp cu stirile, care ne pot produce tulburari, mai mult sau mai putin, nu cumva ne aducem daune noua insine pentru ca rapim din timpul celor duhovnicesti. Parca nu mai avem timp de pierdut. Si iata, acum mai nou, chiar si uitindu-ma dupa niste carti orthodoxe ale Sf. Ioan Gura de Aur, m-am intristat cind am vazut copertile, total nepotrivite si neortodoxe (ca sa fiu delicata). Si uitindum-a dupa o metaniera on line, am gasit si unele facute cu fir in curcubeu. Astea se intimpla chiar la manastiri si biserici ortodoxe on line, grecesti si rusesti. Si nu stiu in ce masura mai conteaza filmele si copertile, cind noi insine ne aducem sfirsitul. Si chiar nu meritam urgia care are sa vine? Ba da! Doamne ajuta si iertati-ma!

 14. Da, asa este. As vrea si eu sa pun o intrebare daca se poate administratorilor. Eu nu am vazut (sau poate mi-a scapat din vedere) despre Calin Georgescu. Cine e de fapt persoana asta si ce doreste? Toata lumea il vrea, toata lumea il elogiaza, chiar si oameni de cultura, dar eu stau si imi pun intrebarea ce e cu domnul respectiv. Chiar l-am ascultat cateodata si tot vorbea de iubire, de a radia de iubire, ca fruca a inlocuit iubirea si s-o recapatam noi…totusi ceva mi se pare dubios in felul cum vorbeste. Toata lumea spune ca va fi prim ministru, presedinte. Da’ uitandu-ma la el ca om, ca ce gen de persoana e, sincer ma indoiesc de faptul ca va fi vreodata pe un post atat de sus. Omul apare in filmulete scurte pe net, nu se duce la televiziunile publice, nu apare in mijlocul multimilor. Repet poate aveti vreun articol sau vreo referire la acest domn si posibil sa-mi fi scapat mie din vedere.
  De ce consider ca e important sa intreb? Eu credca acestom e in spatele a ceea ce se intampla la noi in tara la ora actuala…cu tot haosul asta, ci toate asa zisele masuri…nu stiu, asa cred eu.

 15. Jennifer Doudna, alături de colega sa, Emmanuelle Charpentier au inventat noua tehnologie pentru modificarea genoamelor. Se numeşte CRISPR-Cas9. Tehnologia CRISPR permite cercetătorilor să modifice ADN-ul celular. Filmarea este din 2015 si puteţi selecta transcriptul în limba română.
  https://www.ted.com/talks/jennifer_doudna_how_crispr_lets_us_edit_our_dna/transcript?fbclid=IwAR3cetL1oSnWAjAosTKw0J6164gz4lI5SPic9nU7LaaFVxJII4354H87bfc

 16. Eu greu am suportat să privesc asta până la capăt!
  Părintele Vasile Ioana la TVR:
  https://www.facebook.com/stiri.tvr.ro/videos/158789992670103/

  Este nevoie deci ca sataniștii să ne trimită mai mulți experți ca să convingă lumea.
  Vedeți în ce lumina îi pune pe cei care nu vor să se vaccineze… Cei care se vaccinează se protejează iar cei care nu, își asumă un risc și sunt cumva paranoici… Exemplele care îl inspiră pe părinte sunt Papa, Pr. Ierotheos și Pr. Necula.

 17. Pingback: Vaccinarea – un măr otrăvit. Libertatea sufletească strivită de „sănătatea publică” | theodosie.ro
 18. Pingback: Liderii europeni vor să introducă un CERTIFICAT DIGITAL de VACCINARE în primăvară/ „VOM AVEA O SOCIETATE DE ZOMBI”/ Pașaportul de vaccinare: o AMENINȚARE la adresa libertății
 19. Pingback: CE ASCUNDE NOUA CAMPANIE DE ÎNGROZIRE PANDEMICĂ prin PREDICȚII CATASTROFICE și GĂSELNIȚE ILOGICE, pe bază de „valul trei”, ”tulpina britanică mai contagioasă”, ”explozie de cazuri grave la tineri”? MARKETING AGRESIV pentru BLOCAREA S
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare