PERSECUTATI IN LUME, MARGINALIZATI SI BATJOCORITI IN EUROPA. 215 milioane de crestini persecutati in 2018/ Craciunul: alungat la Bruxelles, declarat sarbatoare nationala in Irak/ Botez “TRANSGENDER” in confesiunea ANGLICANA/ Secularizare extrema in Olanda/ Creștinismul în Austria – între islamismul în creștere și liberalismul anti-creștin
- Anghel Buturuga: 215 milioane de creștini persecutați in 2018
Cei mai vulnerabili si numeroși au fost femeile si copiii, deseori supuși agresiunilor sexuale.
250 de creștini uciși pe luna pentru credința lor.
Datele aparțin unui raport realizat de ministerul afacerilor externe al Marii Britanii.
Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției elene citat de EPA, joi dimineață lângă o biserică din Atena a avut loc un atac cu bombă în care au fost răniți un cleric și un polițist. Preotul a observat un pachet suspect la o intrare laterală și a anunțat imediat poliția. Pachetul a explodat în momentul sosirii poliției.
Martorii au declarat că s-a auzit o bubuitură puternică la ora locală 07.00.
Din fericire nici unul dintre cei doi bărbați nu au suferit răni care să le pună viața în pericol.
Agenția germană de știri Deutsche Presse precizează că atacul a fost comis de extremiștii de stânga, care au mai provocat incidente similare în ultimii ani.
Catedrala Stephansdom (Sfântul Ștefan) din centrul Vienei a fost evacuate, joi, în urma unei amenințări cu bombă, care s-a dovedit ulterior falsă, a declarat o reprezentantă a Poliției austriece, informează agenția de știri Reuters, citată de Mediafax.
Reprezentanta poliției a precizat că momentan nu există mai multe informații de comunicat în legătură cu acest incident.
După câteva zeci de minute, Poliția din Viena a anunțat pe Twitter că nu s-a găsit nimic suspect în lăcașul de cult, evacuat după primirea unui apel telefonic.
Poliția a mai precizat că zona a fost redeschisă publicului și a fost inițiată o anchetă ce îl vizează pe cel care a lansat alarma falsă.
Guvernul irakian a declarat oficial ziua de 25 decembrie ca sărbătoare națională pentru a marca nașterea lui Iisus Hristos.
Pe pagina de Twitter a Guvernului din Irak a fost postat următorul mesaj:
„Crăciun fericit cetățenilor creștini, tuturor irakienilor și tuturor celor care sărbătoresc în întreaga lume!”.
Decizia este o victorie pentru creștini, în contextul în care populația creștină a fost decimată în ultimii ani de către ISIS. Din 1,4 milioane de creștini câți erau în 2003 mai sunt în prezent doar 300.000.
Europarlamentarul Mircea Diaconu a declarat la Antena3 că în capitala UE este tot mai vizibilă moda care a dus la dispariția Crăciunului. „Sărbătorile nu sunt de Crăciun, sunt de iarnă”, spune Mircea Diaconu, îngrijorat de faptul că există un trend care a dus la dispariția sărbătorii Nașterii Domnului la Bruxelles. Europarlamentarul este de părere că o astfel de abordare, sub pretextul de a nu ofensa alte religii, nu poate fi ceva benefic.
„Din fericire, în țara noastră, care este suficient de provincială în sensul bun al cuvântului, există măcar două dintre spațiile de timp și de stare ale națiunii și asta însemnă Crăciunul și Paștele în care lumea se așează pe loc și se întoarce spre sine, măcar pentru un timp. Atunci lucrurile se resetează, te aduni și asta contează. Însă mă sperie îngrozitor și mă supără în mai mare măsură un lucru. La Bruxelles, acolo unde mă duc eu cam des, că nu am încotro, de o vreme nu mai există Crăciun, sărbătorile nu sunt de Crăciun, sunt de iarnă. De ce? Ca să nu jignim religios tot felul de alte națiuni, care au alte religii și care vin, nu știu de ce vin, poate că nici ei nu știu de ce vin. Păi domnule am și eu o întrebare. Europa este un spațiu creștin e clar chestia asta? Așa s-a născut. Toate țările din Europa…suntem creștini și nu trebuie să agresezi pe nimeni cu asta. Se practică un fel de autoflagelare, un fel de extirpare a bunului din noi. Bunul din noi este scos, este negat. Este foarte periculos ce se întâmplă. E vorba despre iubirea aproapelui, de acceptare a celuilalt, așa sunt religiile. Și atunci care e problema? Eu cred în ceva, eu respect credința ta, eu respect credința mea, dar de o vreme e un fel de modă, un fel de cool european”, a spus Mircea Diaconu.
- Agerpres: Olanda, ţara cu tot mai puţini creştini şi unde bisericile sunt folosite inclusiv ca discoteci
Olanda, o ţară unde parohiile sunt folosite atât pentru activităţi religioase, cât şi pentru găzduirea de concerte, festivităţi şi expoziţii culturale, are tot mai puţini creştini şi bisericile îşi pierd influenţa şi popularitatea, se arată într-un articol publicat luni de agenţia EFE.
”Tineretul, în ansamblul său, merge mai puţin la biserică, dar cei cu adevărat credincioşi sunt mai motivaţi şi mai fideli. Educaţia religioasă a devenit mai deschisă, alegerea este lăsată chiar în mâinile copiilor”, explică sociologul olandez Joep de Hart, autor al unui raport intitulat ”Creştinii în Olanda”.
Potrivit acestui raport, în fiecare an circa 100.000 de olandezi abandonează religia creştină. Mai mult, populaţia olandeză îşi pierde într-un ritm accelerat interesul pentru biserică. Dacă în anul 2002 circa 43% dintre olandezi se declarau membri ai unei comunităţi religioase – catolică, ortodoxă sau protestantă -, în anul 2016 acest procent a scăzut la aproximativ 31%.
Trei pătrimi dintre olandezi afirmă că sensul vieţii lor nu are nicio legătură sau are una foarte redusă cu perspectiva religioasă, în timp ce două treimi dintre ei asigură că nu au deloc sau foarte puţină încredere în instituţiile religioase.
În Olanda trăiesc şi circa un milion de imigranţi creştini, unii dintre ei primind sprijin din partea bisericilor pentru a se integra în societatea olandeză, prin cursuri de limbă olandeză sau asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă.
Secularizarea este un fenomen observat de decenii în Olanda. Administraţiile locale şi bisericile au declarat 2008 drept ”Anul Patrimoniului Religios”, pentru a găsi cu ajutorul unui plan denumit ”Credinţă în viitor” o soluţie pentru lăcaşurile de cult închise şi părăsite în fiecare an şi a evita demolarea lor.
O medie a ultimilor zece ani arată că în fiecare săptămână o biserică şi-a închis porţile în Olanda, iar în 2018 circa 80 de parohii au fost nevoite să-şi părăsească edificiile din lipsă de enoriaşi.
Guvernul olandez a acceptat să dea cultelor religioase un ajutor de 30 de milioane de euro pentru patrimoniul lăcaşurilor de cult, dar bisericile s-au orientat şi către alte activităţi sociale, găzduind cabinete medicale, cluburi, săli de expoziţii şi chiar săli de concerte, activităţi care nu împiedică desfăşurarea slujbelor de duminică, ele desfăşurându-se în celelalte zile ale săptămânii.
în Marea Britanie în urma unei decizii a Bisericii Anglicane – cea mai mare denominație creștină din Regatul Unit, preoții sunt îndrumați să oficieze „botezul pentru transgenderi” pentru cei care își anunță noua identitate sexuală.
Într-un nou îndrumar pastoral, clerul este îndemnat să-i numească pe bărbați cu numele lor de sex feminin, iar pe femei cu numele de sex masculine.
- Stiripentruviata:
Creștinismul în Austria în 2018: criză, între islamismul în creștere și liberalismul stîngist anti-creștin din media, cultură și justiție, ba chiar și din cele două biserici, catolică și protestantă.
Simptome ale crizei:
În ciuda unei majorități împotrivă, parlamentul a permis unei curți constituționale puternic de stînga impunerea homo-căsătoriei.
Arhiepiscopul Schönborn a permis în Stephansdom o acțiune de PR a unei cunoscute asociații homosexuale, cu actori pe jumătate dezbrăcați.Asociațiile caritabile catolică – Caritas, și evanghelică – Diakonie, au fost mai mult ca niciodată vîrf de lance pentru supoterii migrației nelimitate din Africa și Asia.
Într-o școală catolică, o slujbă a fost transformată într-un eveniment cu citire de sure din coran.
Publicația altădată conservatoare Presse l-a concediat, la presiunea redactorilor stîngiști, pe ultimul redactor care susținea pozițiile clasice creștine, ca refuzul avorturilor și homo-căsătoriei.
Ministerul educației, cu ministru dintr-un partid pretins creștin (ÖVP), a interzis unei asociații ținerea în școli a unor cursuri care susțin învățăturile catolice, spre exemplu castitatea înainte de căsătorie.
Toate aceste sînt pentru creștinii austrieci greu de suportat, și este și mai frustrant cînd privești în afara Austriei:
- un papă depășit, apologet al migrației islamice în masă, ca și cînd n-ar fi învățat nimic din expulzarea creștinilor, de către același islam, din aproape întreg orientul mijlociu.
- o mulțime de acuzații de abuzuri care au răbufnit la suprafață.
În aceste evoluții, creștinii austrieci nu găsesc prea multă consolare. Însă o găsesc în istorie, care arată că fiecare criză a dus creștinismul spre înnoire. Așa a fost acum jumătate de mileniu cu reforma și contra-reforma. Dar cum va fi acum?
- va veni înnoirea din multele mișcări născute în biserică?
- va veni ea, ca de atîtea ori, de la figuri carismatice încă necunoscute astăzi?
- va veni ca antagonism față de răspîndirea islamului fundamentalist?
- va veni din renașterea bisericilor naționale, care și în trecut au dus la cele mai puternice perioade creștine, a se vedea bisericile naționale protestante, sau bisericile catolice din Polonia, Croația și Slovacia, mereu de partea poporului împotriva guvernanților, știind că oamenii au nevoie ca de pîinea de toate zilele nu numai de identitate religioasă, ci și de patrie și identitate națională?
- va veni din partea înnoirii evanghelic-conservatoare care domină deja în America latină, ca o întoarcere la adevăratele rădăcini ale creștinismului?
- sau a ajuns creștinismul european acum la sfîrșit?
Urmașii noștri vor ști peste cîteva generații dacă din criză vor fi rezultat forțe tămăduitoare, și dacă după un advent lung și întunecat, o minune de Crăciun va fi dus la reînnoire.
Guvernul încearcă să intimideze iranienii interesați de creștinism, spun analiștii
Arestările creștinilor în Iran sunt, de obicei, în creștere în apropierea Crăciunului, dar anul acesta au fost deosebit de severe. În ultima lună, mai mult de 150 de creștini au fost reținuți în întreaga țară, oficial musulmană Shia, iar arestările sunt de așteptat să continue.
„Actuala situație a fost descrisă ca fiind fără precedent”, a declarat Miles Windsor, directorul de susținere și dezvoltare din cadrul Middle East Concern (MEC). „Se constată un număr foarte mare de arestări și detenții”.
O intensificare a arestărilor este așteptată în jurul Crăciunului, a spus Windsor, când mulți iranieni sunt atrași de creștinism, guvernul încercând să le descurajeze interesul prin intimidare.
„Recent, se pare că există cu siguranță o campanie coordonată și determinată de a decima comunitatea creștină și de răspândi teama și intimidarea”.
Potrivit MEC, anul acesta situația a fost deosebit de gravă. Unii analiști speculează că instituțiile de securitate, temându-se de reducerea de fonduri, încearcă să-și demonstreze eficacitatea și să justifice fondurile primite de la guvern, arătând câți creștini pot aresta.
Printre aceștia sunt Amir Taleipour (39 de ani) și soția lui, Mahnaz Harati (36 de ani), care au fost arestați în prezența fiicei lor de 7 ani de către agenții de securitate care le-au luat casa cu asalt în Mashhad, în nord-estul Iranului, pe 6 decembrie. Cuplului nu i-a permis să comunice cu membrii familiei sau să aibă acces la asistență juridică, potrivit MEC. Membrii familiei au grijă de fiica lor în timp ce cuplul se află în detenție.
Constituția Iranului face Islamul Shia religia oficială, dar recunoaște și Zoroastrianismul, Iudaismul și Creștinismul ca minorități religioase oficiale. Statuează că toate legile și reglementările trebuie bazate pe „criterii islamice” și pe interpretarea oficială a Sharia (legea islamică).
Codul penal impune pedeapsa cu moartea pentru „prozelitism” și pentru tentativele non-musulmanilor de a converti musulmani, precum și pentru moharebeh („vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu) și sabb al-nabi (insultarea profetului Muhammad”), potrivit celui mai recent raport al Departamentului de Stat American pe tema Libertății Religioase Internaționale din 2017.
Surori bătute
Pe 2 decembrie, două surori din Ahvaz, aflat în sud-vestul țării, au fost arestate și bătute în detenție, potrivit MEC.
Shima Zanganeh (27 de ani) și Shokoofeh Zanganeh (30 de ani) au fost arestate împreună cu Farzad Behzadi (30 de ani) și Abdollah Yousefi (34 de ani), care nu au nicio legătură cu cele două. 13 gardieni revoluționari au percheziționat fiecare locuință și le-au confiscat cărțile, telefoanele și computerele și i-au luat pe cei patru creștini în custodie, pentru interogatoriu.
În timpul interogatoriului, cele două surori au fost bătute de către personalul de securitate. Autoritățile penitenciarului le-au cerut să raporteze bătăile aplicate, iar surorile au confirmat agresiunile fizice într-un apel telefonic, potrivit știrilor Mohabat.
„Surorile au fost bătute grav în timpul interogatoriului”, spune Windsor. „În cele din urmă, au reușit să sune acasă pentru a anunța familia unde au fost duse”.
Cele două surori au fost transferate la închisoarea Sepidar din Ahvaz pe 12 decembrie, iar un judecător a stabilit o cauțiune mare de 44.000 de dolari pentru fiecare. În fiecare zi în care familia lor încearcă să plătească această cauțiune, oficialii tribunalului le transmit că judecătorul nu este prezent, potrivit știrilor Mohabat.
„Există suspiciuni că autoritățile iraniene întârzie eliberarea lor pentru ca semnele agresiunilor fizice să se vindece înainte de eliberarea condiționată”,relatează Mohabat.
Locația unde se află Behzadi și Yousefi este necunoscută. De obicei, interogatoriile sunt pentru a culege informații despre rețelele celor arestați și, în special, despre liderii țintă.
100 de creștini arestați
La sfârșitul lunii noiembrie, 100 de creștini au fost arestați lângă Teheran.
Pe 30 noiembrie, autoritățile l-au arestat pe Jamshid Derakhshan (64 de ani), împreună cu cel puțin alți 70 de creștini în apropierea Karaj, în Hashgterd, în apropiere de Teheran. Derakhshan se îndrepta spre o ceremonie la o biserică aflată într-o casă, potrivit știrilor Mohabat, dar nu s-a mai întors, iar încercările familiei sale de a afla locul este reținut au fost zadarnice. Două săptămâni mai târziu, Derakhshan a reușit să sune acasă și să spună familiei că va fi eliberat pe cauțiune în curând.
Derakhshan s-a convertit la creștinism în urmă cu 30 de ani și a fost deja concediat de la locul de muncă dintr-o organizație guvernamentală din cauza credinței lui, potrivit Mohabat, care a adăugat că familia este îngrijorată pentru sănătatea lui, deoarece suferă de o boală de stomac. În conexiune cu cele 70 de arestări de la sfârșitul lunii noiembrie, alți 30 de creștini au fost arestați în același timp în Damavand și în alte părți ale provinciei Teheran.
Arestările continuă, spune Windsor, ceea ce intensifică teama și limitează fluxul de informații.
„Nu cred că în acest moment se cunosc multe lucruri intern. Nu există un flux liber de informații”.
În timp ce practicarea creștinismului este legală în Iran, creștinii convertiți din islam și cei care împărtășesc credința lor sunt urmăriți în justiție de către guvern. După interogatoriu, arestații sunt acuzați, de obicei, fără nicio dovadă, de spionaj și subminarea securității naționale, a spus Windsor, urmate de condamnări injuste și sentințe grele de până la 10-15 ani de închisoare.
„Nu există nicio îndoială că motivul pentru arestările și detențiile acestor oameni este credința creștină a acestora”.
Creștinismul este în creștere în Iran, în ciuda represiunii continue. 800.000 de creștini se închină lui Hristos în interiorul granițelor Iranului, potrivit Uși Deschise, în timp ce alte organizații cred că numărul ar putea ajunge la un milion de creștini din totalul populației de 80,3 milioane.
Pe lângă faptul că arată ce se întâmplă cu oamenii convertiți la creștinism în Iran, mulții se roagă, a spus Windsor.
„Sunt foarte mulți care se roagă pentru ca această comunitate creștină să poată fi puternică, ca Dumnezeu să mângâie pe cei aflați în detenție și să-i vindece pe cei care au suferit traume fizice sau emoționale în mâinile autorităților iraniene, rugându-se ca situația să se schimbe și creștinii să se poată închina liberi în Iran”.
În această lună, Departamentul de Stat al SUA a desemnat din nou Iranul ca o țară de preocupare specială pentru încălcarea gravă a libertăților religioase.
În clasamentul organizației de susținere a creștinilor Uși Deschise privind țările în care este foarte dificil să fii creștin, Iranul a înregistrat un scor de 85 din 100 în 2018, plasându-se pe locul 10 din 50.
Dacă doriți să ajutați creștinii persecutați, vizitați https://morningstarnews.org/resources/aid-agencies/ pentru a vizualiza o listă a organizațiilor care vă pot îndruma cu privire la modul de implicare.
https://evz.ro/lupta-lui-trump-pentru-salvarea-crestinismului-chiar-in-vatra-sa.html
Slavă Lui Dumnezeu pentru toate !!! Mulțumim mult frățiilor voastre pentru că ne-ați semnalat această pilduitoare și mare minune a Maicii Domnului făcută cu părintele Ionuț Butoi, precum și părintelui pentru că a făcut ascultare de părintele Iulian și ne-a povestit în carte această minune, făcută spre Slavă Lui Dumnezeu și pentru mântuirea noastră!!! Bunul Dumnezeu să-l întărească pe părintele Ionuț, iar pe noi să ne miluiască ca un Bun și de oameni iubitor !!!
Da, trăim vremuri în care s-a RĂCIT dragostea dintre noi oamenii care am cam uitat de Cel Care S-a întrupat, a pătimit, S-a răstignit, S-a îngropat și a înviat pentru noi, Care FOC a venit să aducă pe pământ (și cât de mult ar fi vrut să ardă !). Da, era vorba despre FOCUL Duhului Sfânt, pe care și dumnezeiescul apostol Pavel ne poruncea, “Duhul (Sfânt) să nu-l STINGEȚI, proorociile să nu le defăimați…”
(Pseudo-)știința și tehnologia au îndepărtat pe om de Dumnezeu. Cu aceste arme mai marii lumii de azi au dezarmat Occidentul catolic, protestant și neoprotestant, iar mai nou încearcă să facă același și cu Orientul ortodox. În numele (Pseudo-)științei, noua religie globală, s-au purtat și se poartă războaie, iar războiul contra creștinilor poate avea loc tocmai datorită răcirii dragostei noastre față de aproapele nostru. Măcar noi să-i purtăm în rugăciunile noastre pe cei care pătimesc pentru Hristos în Nigeria, în Siria, în Turcia, în India și în alte locuri, pentru că altceva nu știu ce am mai putea face. Doamne ajută tuturor !!!
Decat sa primim emigranti musulmani, mai bine am primi pe acesti crestini care sunt in pericol de moarte in tarile lor.
In Iran cei mai multi crestini sunt cei care apartini de armeni si “asirieni” . Astia sunt lasati in pace . Restul sunt evanghelici ,penticostali etc (produsi de prozelitii veniti din State cel mai probabil) si sunt considerati un pericol la adresa securitatii nationale. Adevarul e ca sectarii sunt un pericol la adresa securitatii nationale cam pe oriunde ajung (inclusiv Romania) .
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A812-Reggae.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A794-Peer.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A793-Rastafari.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A795-Kiss.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A796-Bermu.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A798-Gyn_Les.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A799-Perug.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A801-Aarti.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A802-Stang.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A803-Synod.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A804-Rainbow.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A805-Huss.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A806-Full.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A808-Lesb.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A811-Wien.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A810-Tropez.htm
https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A809-Hallow.htm
@Emanuel, deci mai bine ne straduim sa devenim noi ortodocsii crestini cu adevarat !