Presa din Israel: profetiile arata ca “MESIA” (ANTIHRISTUL) AR PUTEA VENI CURAND/ Iran PROVOACA/ Turcia se umfla-n pene/ EGIPT IN REVOLUTIE PERMANENTA

23-11-2011 6 minute Sublinieri

Presa israeliana compara scrieri din compilatia cartilor biblice, numita Yalkut Shimoni, cu situatia actuala din Orientul Mijlociu. O profetie face referire la venirea lui Mesia pe Pamant, in perioada cand toate natiunile lumii se vor provoca reciproc. Ziaristii fac analogie cu situatia actuala a Iranului si conflictului sau cu tarile arabe.
O profetie medievala provenita din istoria evreilor, referitoare la venirea lui Mesia, pare sa corespunda cu situatia actuala din Orientul Mijlociu, a scris publicatia Israel National News, citata de Israel Today. O parte a literaturii rabinice, cunoscuta sub numele de Yalkut Shimoni, prezinta mai multe scenarii viitoare privind Israelul si lumea. In sectiunea cartii biblice a lui Isaia si a profetiilor, pe care le contine, un rabin citeaza din Yalkut Shimoni:

“In anul in care Mesia apare, toate natiunile lumii se vor provoca reciproc. Regele Persiei va provoca un rege arab.” Aceasta descriere este asemanatoare programului nuclear al Iranului si tensiunii create cu statele arabe, in special cu Arabia Saudita. Dar ce se intampla in continuare?

“Regele Persiei se intoarce si distruge intreaga lume. Toate natiunile lumii sunt in panica si in suferinta”, potrivit Shimoni Yalkut. Un raport recent al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (IAEA) a confirmat ca Iranul lucreaza la producerea de arme nucleare si ca ar putea avea astfel de arme, in mai putin de un an.

Asta inseamna ca eforturile diplomatice au esuat. Multe tari occidentale se concentreza in prezent pe minimalizarea pericolului nuclear iranian. Ele sustin ca la fel ca Uniunea Sovietica, care nu a utilizat armele sale nucleare impotriva Occidentului, la fel si Iranul va da dovada de retinere. Israelul arata deja semne de panica si de ingrijorare. Nu se stie exact cine a realizat Yalkut Shimoni, dar cea mai veche copie a sa dateaza din jurul anului 1310 d.Hr.

Israel a intensificat patrularile navale in jurul depozitelor de gaz natural din estul Mediteranei de teama atacurilor de gherila si din cauza rivalitatii maritime cu Turcia, a declarat un oficial israelian luni.

Jumătate dintre cetăţenii americani sunt favorabili unei acţiuni militare împotriva Iranului dacă sancţiunile nu vor da rezultate, relevă un sondaj al Universităţii Quinnipiac, citat de AFP. Potrivit sondajului, 33% dintre americanii intervievaţi consideră că sancţiunile economice împotriva Iranului “nu sunt foarte eficiente” pentru a împiedica Teheranul să se doteze cu arme nucleare, informează Mediafax.

Întrebaţi despre necesitatea unei acţiuni militare împotriva Iranului pentru a împiedica această ţară să se doteze cu arme nucleare, 50% dintre americani sunt favorabili acestei opţiuni, în cazul eşecului sancţiunilor economice. În schimb, 38% dintre americani se opun unei intervenţii militare. Potrivit sondajului, 88% dintre americani cred că ameninţarea reprezentată de Iran este “relativ gravă” sau “foarte gravă”.

Iranul provoacă Israelul să atace, deoarece represaliile ar trimite statul evreu în “coşul de gunoi al istoriei”, după cum a afirmat, luni, un comandant al Gărzii Revoluţionare, relatează AFP. “Cea mai mare dorinţă a noastră este ca ei să facă o greşeală,” a spus şeful diviziei aerospaţiale a Gărzii, Amir-Ali Hadjizadeh, citat de agenţia de ştiri Fars.

“Avem de mult timp o energie ascunsă pe care vrem s-o folosim pentru a expedia duşmanii Islamului, pentru totdeauna, la coşul de gunoi al istoriei,” a spus el. “Capacitatea noastră nucleară nu încetează să crească,” a adăugat Hadjizadeh.

Acestea au fost unele dintre cele mai provocatoare declaraţii ale unui oficial Iranian vizavi de speculaţiile conform cărora Israelul se gândea să lovească baza nucleară a Iranului prin intermediul unui atac aerian. Ameninţarea atacului israelian – lansată, de curând, în raporturile presei din Israel, precum şi de către preşedintele israelian Shimon Peres – a venit pe fundalul tensiunilor la nivel internaţional în ceea ce priveşte programul nuclear al Iranului.

Un raport din data de 8 Noiembrie al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică susţine că serviciul secret de informaţii al Iranului a făcut cercetări pentru dezvoltarea armelor nucleare. Iranul a negat existenţa oricărei dimensiuni militare a programului său nuclear. Oficialii guvernamentali au declarat că sunt dispuşi să coopereze cu AIEA, în timp ce ofiţerii militari iranieni au vorbit despre abilitatea ţării lor de a riposta cu hotărâre în cazul în care Israelul atacă Iranul.

Peste 12 spioni americani care lucrau pentru CIA în Iran şi Liban au fost demascaţi, iar administraţia americană se teme că aceştia vor fi sau au fost executaţi, potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani din comunitatea de informaţii, relatează ABC News. Spionii sunt informatori plătiţi şi recrutaţi de CIA pentru două reţele distincte de spionaj care vizează Iranul şi organizaţia Hezbollah din Beirut, considerată de Statele Unite o grupare teroristă susţinută de Teheran.

“Spionajul este o activitate riscantă”, a declarat un oficial american pentru ABC News, confirmând pierderea unui număr nespecificat de spioni în ultimele şase luni. Robert Baer, fost ofiţer CIA care a lucrat împotriva Hezbollah în timp ce se afla la Beirut în anii ’80, a declarat că, de obicei, gruparea islamistă execută persoanele suspectate sau surprinse în timpul activităţilor de spionaj.

La Beirut, doi agenţi dubli ai Hezbollah au pretins că vor să lucreze pentru CIA. Hezbollah a aflat apoi de restaurantul unde se întâlneau mai mulţi ofiţeri CIA cu câţiva agenţi, potrivit oficialilor citaţi. Ulterior, departamentul de securitate internă al Hezbollah a identificat cel puţin 12 informatori şi a aflat identităţile câtorva ofiţeri de caz ai CIA.

Un fost oficial a declarat pentru ABC News că ofiţerii CIA au ignorat avertizările că operaţiunea ar putea fi compromisă prin folosirea aceleiaşi locaţii pentru întâlniri. Aproximativ în aceeaşi perioadă în care Hezbollah a identificat reţeaua CIA în Liban, agenţii iranieni au descoperit o metodă de comunicare secretă pe Internet folosită de informatorii CIA în Iran. CIA urmează să stabilească numărul exact al spionilor comprimişi în Iran, estimarea fiind de aproximativ 12, potrivit unor oficiali din serviciile de informaţii.

Turcia a criticat perspectivele Ciprului de a prelua, anul viitor, presedintia Uniunii Europene. Presedintele turc Abdullah Gul s-a referit la Cipru ca fiind “o jumatate de tara” care va conduce o “uniune in mizerie”, a anuntat miercuri presa turca citata de Reuters.

Comentariile facute de presedintele turc in timpul unei vizite in Marea Britanie subliniaza frustrararile administratiei de la Ankara cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europena. Negocierile dintre Turcia si UE s-au blocat din cauza divizarii insulei cipriote si a opozitiei ridicate de Franta si Germania. “Acum aceasta jumatate de tara, aceasta tara incompleta, va prelua presedintia UE. Vom avea o jumatate de presedintie conducand o uniune in mizerie. Aceasta este expresia exacta pe care le-am spus-o liderilor UE”, a declarat Gul, citat de publicatia turca Aksam.

Presedintele Abdullah Gul a declarat ca esecul de a avansa in procesul de negociere afecteaza reputatia blocului european si ca Uniunea si-ar putea pierde credibilitatea in 2012 cand Ciprul preia, prin rotatie, presedintia. Acesta a criticat, de asemenea, guvernele din zona euro pentru incapacitatea de a lua decizii curajoase pentru a opri criza datoriilor. Gul a subliniat ca unele tari nechibzuite aflate in centrul crizei risca sa distruga Uniunea Europeana. Amintim ca guvernul cipriot de la Nicosia, recunoscut international, urmeaza sa obtina presedintia semestriala a UE in iulie 2012, pentru un mandat de sase luni. (…)

Mii de egipteni ocupau în continuare miercuri dimineaţă piaţa Tahrir din Cairo, pentru a cere îndepărtarea cât mai rapidă a guvernării militare, în pofida promisiunii mareşalului Hussein Tantawi de a preda puterea unui preşedinte ales până la jumătatea lui 2012. Mareşalul, şeful Statului de facto, s-a angajat, în cadrul unui discurs susţinut marţi să organizeze alegeri prezidenţiale până la sfârşitul lunii iunie 2012, şi s-a declarat dispus chiar să cedeze puterea imediat, în urma unui referendum.

Cu toate acestea, mulţi dintre zecile de mii de egipteni care au protestat marţi seară au rămas în piaţa Tahrir pentru a-şi exprima refuzul acestei oferte, afirmând că nu cred în afirmaţiile mareşalului, ministru în fostul regim şi pe care îl asimilează fostului preşedinte Hosni Mubarak.

“Tantawi este copia lui Mubarak. Este Mubarak în uniformă militară”, a afirmat Ahmed Mamduh, un contabil de 35 de ani.

În timpul revoltelor istorice care l-au înlăturat pe fostul preşedinte în februarie, mulţimea a ocupat în permanenţă piaţa Tahrir din centrul capitalei, devenită un simbol pentru mişcarea de rezistenţă împotriva celui care a condus Egiptul timp de 30 de ani. Fiecare discurs al lui Mubarak sporea furia manifestanţilor până când acesta s-a văzut obligat să renunţe la putere pe 11 februarie.

Determinarea protestatarilor, care a provocat deja demisia guvernului instituit de puterea militară, sugerează un proces de durată, ţinând cont că primele alegeri după înlăturarea preşedintelui Mubarak trebuie să aibă loc în cinci zile, pe 28 noiembrie.

“O a doua revoluţie!”, titra miercuri cotidianul Al Akhbar. “Cel mai periculos lucru care se poate întâmpla este deteriorarea relaţiei dintre popor şi armată”, avertizează publicaţia.

L-am invocat prima oară la începutul lui februarie, cu vreo zece zile înainte de demisia preşedintelui Mubarak. Cel mai notoriu teolog sunnit al tuturor timpurilor, Şeicul Yusuf Al-Qaradawiy tuna din exil, de la Doha. Dacă Fraţii Musulmani erau – remarcam atunci – neaşteptat de reţinuţi, ideologul lor temperamental se dezlănţuise, cerând imperativ preşedintelui “surd şi orb”, ba chiar “prostănac”, să-şi ia lumea-n cap. Exilat in Qatar din 1963, după ce cunoscuse bine temutele puşcării egiptene (o dată sub împăratul Faruk, de mai multe ori sub preşedintele Nasser), a revenit la Cairo pe valul victoriei.

Predica lui din 17 februarie, în faţa unei mări de oameni, în Piaţa Tahrir, l-a arătat în toată strălucirea charismei lui. I-a felicitat pe musulmani, dar şi pe creştinii copţi, s-a aripat, dar bătrânul teolog de 85 de ani nu şi-a pierdut luciditatea – cum vom vedea – în mijlocul euforiei generale. Cel pe care, în 2008, Foreign Policy îl aşeza pe locul trei într-un top 20 al celor mai cunoscuţi intelectuali din lume, e un personaj contradictoriu, dar foarte influent. Explicaţia imensei sale notorietăţi e, fără îndoială, multi-mediatizarea. Emisiunea lui, “Al-Shariaa wa Al-Haya” (Legea şi Viaţa), de la Al-Jazeera face ratinguri imense în toată lumea islamică. Şeicul a fost între pionierii internetului, are cont pe facebook, cetuieşte cu credincioşii despre orice, de la problemele globale ale omenirii la cele mai… sordide subiecte.

“Teologul Terorii” – (cum l-au poreclit evreii din pricina antisemitismului său neobosit, uneori feroce, care vine din susţinerea necondiţionată a palestinienilor) – e fan fatwa. Nu trece o lună să nu emită câte una. Are păreri despre tot şi se ceartă cu toată lumea. E un amestec de Madam Tatoiu cu Ayatollahul Khomeini.(…)

Al-Qaradawiy a livrat o fatwa şi împotriva lui Bashar al-Assad, în care îl somează să plece şi să lase puterea în mâinile protestatarilor. Însă cele mai dese referiri le-a făcut mereu la ţara sa de origine, Egipt. A exprimat, în rugăciunile de vineri, repetate apeluri la unitate, când extremiştii salafişti omorau creştini copţi, când puterea (veche) nou instalată dădea semne că nu se dă dusă şi temporizează data alegerilor. De altfel, mulţimile care de câteva zile s-au adunat din nou în stradă sunt dovada vie că Armata – care şi-a asumat misiunea tranziţiei – nu mai are credibilitate. “Generali, întoarceţi-vă în cazărmi!” – strigătul protestatarilor de astăzi arată că egiptenii încep să se dezmeticească şi să se dumirească de faptul că în februarie, în spatele revoltei populare, s-a produs un puci, o lovitură de stat militară. Singurul care îi avertizase atunci, în 17 februarie, în Piaţa Tahrir, a fost şeicul Al-Qaradawiy: “Nu lăsaţi pe nimeni să vă fure această revoluţie! (…) Revoluţia nu s-a terminat!”…


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Presa din Israel: profetiile arata ca “MESIA” (ANTIHRISTUL) AR PUTEA VENI CURAND/ Iran PROVOACA/ Turcia se umfla-n pene/ EGIPT IN REVOLUTIE PERMANENTA

 1. OFF topic:
  aveti cumva materiale publicate despre(impotriva) feminismului? Am nevoie de o critica pertinenta anti-feminista…Daca aveti link-uri spre astfel de materiale mi-ar fi de folos..

 2. Pingback: Presa din Israel: profetiile arata ca “MESIA” (ANTIHRISTUL) AR PUTEA VENI CURAND « Middle East atemporal
 3. Pingback: MESIA IUDEILOR (ANTIHRIST), razboiul lui Gog si Magog ("Armaghedon") si Imparatia Universala a Israelului, dupa PROFETIILE RABINICE (IUDAICE)
 4. Pingback: LEGILE NOAHIDE (TALMUDICE), MASONERIA SI UNIUNEA EUROPEANA. Ce legatura este intre iudaism, SUA, revolutia franceza si "dreptul international"?
 5. Pingback: APOCALIPSA MAYASA: pe 21.12.2012 AR VENI UN ZEU DIN CER, conform ultimelor "descoperiri" arheologice
 6. Pingback: Sfarsitul "RESETARII" relatiilor dintre RUSIA si SUA sau cum ne indreptam cu PASI MARI CATRE RAZBOIUL MONDIAL
 7. Pingback: Arhiepiscopul Ciprului, alaturi de Rabinul-sef al Israelului, II EXONEREAZA PE EVREI DE RASTIGNIREA LUI HRISTOS. "Declaratie istorica pentru relatia dintre evreime si Biserica Ortodoxa"
 8. Pingback: Iranul arata intregii lumii DRONA americana capturata (cu ajutorul Rusiei). Analistul Richard Silverstein: sunt sanse mai mari de 50% ca ISRAELUL SA ATACE IRANUL
 9. Pingback: Cum va fi 2012? (I) ANUL DECISIV IN VEDEREA ATINGERII PLANURILOR ANTIHRISTICE? - Razboi întru Cuvânt
 10. Pingback: Profesorul si masonul Di Bernardo ”profeteste” VENIREA TIRANULUI ILUMINAT, adica a ANTIHRISTULUI, ca solutie la CRIZA OMENIRII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: A MURIT ARIEL SHARON. Viata “REGELUI ISRAELULUI” si “prorocia” Rabinului Ițak Kaduri: “Mesia” (Antihrist) se va arata dupa moartea lui Sharon - Recomandari
 12. Pingback: SEMNE, ASTEPTARI SI ACTIUNI “APOCALIPTICE”: Icoanele care plang din Ucraina, “luna insangerata” din Vinerea Mare, “profetiile” islamice despre “MARELE MACEL” din Siria si intoarcerea “IMAMULUI MAHDI
 13. Pingback: Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015 | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare