Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor: “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIEI pentru introducerea REGIONALIZARII. Vor urma si noi concedieri, si falimentul Cailor Ferate Romane…

18-04-2011 14 minute Sublinieri

DRUMUL SPRE MOARTE SI INCEPUTUL PATIMIRII POPORULUI ROMAN: SCUIPAT, UMILIT SI RASTIGNIT DE PROPRII SAI CONDUCATORI


“Cum poţi să faci un stat social dacă economia, şi scuzaţi-mă că o spun, chiar poporul are performanţe limitate? Muncim 8 ore, când vom învăţa să nu mai lăsăm 3 milioane de hectare nemuncite. Că nu vin miniştrii să are pământul, nici să-l cultive. Când vom învăţa că decât să stau la cârciuma satului mai bine bag plugul în hectarul şi jumătate din spatele casei? Trebuie să ne hotărâm să fim performanţi!”, a spus, duminică, Traian Băsescu.

Mai mult, spune şeful statului, nu se poate pleca “de la premisa că există un om politic care ar putea să mărească salarii şi pensii, dar nu o face”.

“Cine pleacă de la premisa asta, greşeste. Dacă la un moment dat sunt necesare măsuri de austeritate, ele trebuiesc explicate şi până la urmă şi acceptate. Statul nu dă, statul creează oportunităţi. Doar cei care în mod real nu pot trebuie să primească”, adaugă şeful statului.


In caz ca n-ati aflat, avem in presedintele tarii si un doctor de prima mana, de vreme ce STIE ca internarile bolnavilor din Romania sunt inutile, avand in vedere ca “in mod normal nu necesita spitalizare”.

Avand in vedere aceasta supra-stiinta a primul om al tarii, este “firesc” sa se inceapa razboiul impotriva medicilor care fac posibile aceste internari, al spitalelor in care au loc aceste fapte banditesti care trebuie starpite fara crutare si, evident, impotriva bolnavilor care, in viziunea prezidentiala citata mai jos, sunt niste prefacuti.

Si zici ca esti bolnav, ai!? Doar te prefaci, banditule, care din cauza ta sufera tara, bugetar gras care sugi sangele poporului!

Suna cunoscut? Cumva familar?…

Dar stati putin… Ca nu e vorba doar de bolnavi. Toata Romania platita de la buget este o haita de “banditi” nerecunoscatori, care nu stiu sa aprecieze luminoasa doctrina de ”dreapta” a presedintelui, betivi (hmmm… uite cine vorbeste?!) si lenesi, care… nu merg sa isi munceasca pamantul cu plugul!

Dar de ce sa ne miram? Nu auzeam deunazi ”experti” de la BNR vorbind desprerezistenta poporului la reformasi voci propagandistice care vanturau ideea modernizarii fortate?

Curat concepte de dreapta! Modernizare de sus, statala (etatista), impunand societatii regulile dupa care sa organizeze si sa functioneze. Daca e ceva mai contrar dreptei atunci este ceea ce tocmai am descris si este conceptia propagandistica pusa in slujba unor executanti sadici ai unor proiecte de inginerii sociale de tip fascistoid.

Se mai pot talcui zicerile prezidentiale si propagandistice si altfel, aducandu-ne aminte de Orwell si limba folosita in societatea totalitara din 1984 (pacea inseamna razboi, dragostea inseamna ura): distrugerea statului inseamna reforma, nenorocirea societatii inseamna modernizarea ei. Fortata.

In ceea ce priveste atitudinea presedintelui, ea era descrisa demult de un cunoscut sociolog si foarte prizat de ”modernistii” nostri coercitivi, pe numele sau Max Weber, drept atitudine de fluiera-vant, gasind inacceptabil procedeul de a culpabiliza “poporul” pentru ca nu intelege genialitatea ”programului lor”:

in aceste vremuri ale unei agitatii care, dupa cum credeti dvs, nu este sterila – dar agitatia e departe de a fi totdeauna pasiune adevarata – daca acum au inceput sa apara dintr-o data, ca ciupercile dupa ploaie, politicieni ai convingerilor care spun ca ”lumea e stupida si josnica, nu eu; raspunderea pentru urmari nu ma priveste pe mine, ci pe ceilalti, pe cei in slujba carora lucrez si a caror stupiditate si josnicie o voi eradica”, daca e asa, atunci o spun deschis: imi pun problema echilibrului interior care sta in spatele acestei etici a convingerilor si am impresia ca in noua cazuri din zece am de-a face cu niste fluiera-vant care nu isi dau seama ce iau asupra lor. (…)

[Weber, Max: 1992 , p. 53]

Duhovniceste, se implineste cuvantul profetic al lui David:

Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni. (Ps. 11, 8 )

Si inca:

iar cel ce face strâmbătate, pe sine se binecuvintează. (Ps. 9, 23)

De cealalta parte, ministrul Cseke ne arata in ce consta de fapt reforma: pe langa desfiintarea spitalelor mici si prapadite oricum, dar in care iata, se mai salvau vieti, se mai ingrijeau rani, se mai intampla omenia (chit ca alaturi de ea se intampla murdaria, nepasarea, malpraxisul…), deci pe langa acestea se vor desfiinta si programe nationale (care? ca nu am aflat, insa in niciun caz nu va asteptati sa fie vorba despre programele fertilizarii in vitro sau ale operatiilor de schimbare de sex), se va introduce neaparat cardul de sanatate (care deja a inceput sa se tipareasca) si, fagaduinta suprema a reformei, se vor construi cinci (5) sau sase (6) spitale super-performante si dotate in tara.

Deci acesta sa fie modelul?

Spitalele cele multe, pentru amarasteni, desfiintate si construite spitalele cele putine, pentru cetatenii corecti care nu sunt “bugetari grasi” si nici “asistati social”? Si cine va beneficia de aceste servicii de lux?

Cumva doar detinatorii de card electronic?

Cumva doar cei care isi vor permite sa ajunga la astfel de centre?

Ca doar saracul care nu locuieste in oras-resedinta-de-judet, care nu are masina, care nu are chip social sa fie vazut de puternicii pamantului, gardienii locurilor de vindecare, nu va fi pacientul-tinta pentru astfel de centre. Ar fi prea nepoliticos din partea lui sa murdareasca locul aspetic construit din “jertfa” reformei. Sa “se simta” si sa moara in mizerie, singur, acasa.

Preşedintele spune că România este ţara cu cea mai mare densitate de spitaluri la mia de locuitori din UE. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că susţine programul iniţiat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, informează MEDIAFAX.

“Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”, a spus şeful statului în Covasna.

  • Hotnews:

Traian Basescu: Pentru mine nu este o supriza schimbarea atitudinii fata de mine, atata timp cat oamenii nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna

[…] In ceea ce priveste “baile de multime”, Traian Basescu a subliniat ca “baile de multime le faci de regula cand sunt adunari publice sau la evenimente”.

“Ultimele reusite in acest sens le-ati vazut la Iasi. Ati vazut ce reusita a fost acea baie de multime cu fluieraturi…”, a spus, zambind, seful statului.

El a adaugat ca nu stie daca isi propune ca obiectiv “sa fie fluierat” la diverse evenimente.

“Nu am obiectivul acesta. …Nu sunt indepartat deloc de oameni. Oamenii trebuie sa aiba rabdare, dar sunt lucruri asumate. Pentru mine nu este o supriza schimbarea atitudinii fata de mine, atata timp cat oamenii nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna. O Romanie moderna inseamna o Romanie pe care nu o fac 15 ministri, ci o fac 22 de milioane de romani. Eu astazi sunt, maine nu mai sunt presedinte, depinde de romani cum vor sa aiba tara”, a afirmat Basescu.

Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost finalizat. Dupa Pasti ar putea fi trimis Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la Covasna, ca proiectul de revizuire a Constitutiei a fost finalizat si ca dupa Pasti acesta ar putea fi trimis Parlamentului, exprimandu-si speranta ca odata cu alegerile locale din iunie 2012 va avea loc si referendumul privind aprobarea noii Constitutii, relateaza Mediafax.

“Echipa care a lucrat a facut cativa pasi inainte. Dincolo de a reflecta la rezultatul referendumului, in articole din Constitutie au fost introduse si modificari care vizeaza punerea in aplicare sau clarificarea unor prevederi constitutionale, care au fost deja explicate prin decizii ale Curtii Constitutionale, ca sa nu mai fie ambiguitate la unele dintre articole” a declarat seful statului intr-o conferinta de presa in statiunea Covasna.

El a precizat ca a venit in statiunea Covasna in cautarea unui “loc linistit” in care sa stea si sa inteleaga foarte bine toate modificarile aduse Constitutiei, astfel incat dupa sarbatori proiectul sa poata fi trimis Parlamentului.

“De vineri pana duminica am cautat un loc linistit in care sa pot sa stau sa inteleg foarte bine toate modificarile facute in asa fel incat dupa sarbatori sa putem trimite proiectul de Constitutie in procedura legala catre Parlament, adica un aviz al Consiliului Legislativ, un aviz al Curtii Constitutionale si transmiterea catre Parlament. Plecand de la premiza ca intentia, in cazul in care Parlamentul va fi de acord cu punerea in aplicare a rezultatelor referendumului, si sper aici sa fim cu toti responsabili legat de ce inseamna obligatia de a raspunde unui vot dat de populatie, deci in asa fel incat, odata cu alegerile locale din iunie 2012, sa poata fi facut si referendumul pentru aprobarea noii Constitutii si alegerile legislative sa vizeze intrarea intr-un ciclu electoral asezat pe noua Constitutie”, a afirmat presedintele.

UPDATE – Traian Basescu: Am introdus ideea de regiuni in proiectul de modificare a Constitutiei

Presedintele Basescu a mai declarat duminica, la Covasna, ca in proiectul de modificare a Constitutiei, care va fi trimis Parlamentului dupa sarbatorile de Paste, a introdus ideea de regiuni, subliniind ca ele vor fi definite prin lege pe criterii sociale si economice si nicidecum pe criterii etnice [evident, o minciuna sfruntata, n.n.], scrie Agerpres. Seful statului a mentionat ca opteaza pentru aceasta reorganizare administrativ-teritoriala din considerente de eficienta si pragmatism.

“Va pot spune ca in proiectul de modificare a Constitutiei eu introduc ideea de regiuni (…) urmand ca prin lege sa definim aceste regiuni. (…) De ce optez pentru aceasta organizare? Pentru ca, in principiu, cred ca diminuarea cheltuielilor aparatului de stat, fie ca e vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importanta. In momentul de fata avem foarte multe consilii judetene, daca punem si sectoarele Bucurestiului, avem o birocratie extrem de ridicata, care ar putea fi simplificata, eventual, prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni. Dar, repet, nu pe criterii etnice, ci pe criterii care sa tina cont de echilibrele sociale si economice“, a subliniat seful statului.

Traian Basescu a subliniat ca nu doreste sa intre in detalii pentru ca proiectul va deveni public in momentul in care pleaca pe circuitul legislativ, undeva in prima decada a lunii mai.

Presedintele Traian Basescu se afla, de vineri seara, intr-o vizita privata in statiunea Covasna, unde a fost cazat la vila de protocol.

  • Presedintele Traian Basescu a declarat, in luna martie, la TVR, ca, in mod normal, noua Constitutie ar trebui sa intre in vigoare la epuizarea mandatului actualului Parlament, mentionand ca sustine reducerea mandatului sefului statului la patru ani si introducerea plafonului de 3% pentru deficitul bugetar.
  • Presedintele Basescu sustine, de asemenea, ca Parlamentul sa fie dizolvat daca suspenda presedintele tarii iar acesta nu este demis la referendum, potrivit propunerilor de modificare a Constitutiei pe care le-a prezentat PDL.

UPDATE: Acasă la UDMR, şeful statului le-a făcut acestora şi un cadou : a anunţat că a introdus în proiectul de modificare a Constituţiei ideea de regiuni, dar a inisistat că acestea vor fi definite prin lege pe criterii sociale şi economice şi nicidecum pe criterii etnice. Declaraţia şefului statului vine în contextul în care în Camera Deputaţilor se află proiectul de lege al UDMR care vizează reorganizarea regională şi propune apariţia regiunii Harghita-Covasna-Mureş, dar şi a unei macroregiuni care se suprapune în mare parte peste zona pierdută de România în 1940 prin Dictatul de la Viena. Legea a trecut tacit de Senat cu ajutorul PD-L, după o înţelegere în coaliţie.

Insistând că principalul scop al modificării Constituţiei este modernizarea României, Traian Băsescu a dezvăluit, duminică, la Covasna, şi când se va produce această modernizare: Când vom învăţa că trebuie să muncim opt ore, când vom învăţa să nu mai lăsăm trei milioane de hectare nemuncite, că nu vin miniştrii să are pământul, nu vin miniştrii să-l cultive. Când vom învăţa că, decât să stau la cârciuma satului, mai bine mă duc şi bag plugul în hectarul şi jumătate din spatele casei!”

Precizând că “da, este o abordare de dreapta, dar asta e singura soluţie”, şeful statului a mai adăugat: “Trebuie să ajungem la a ne decide să trăim din ce producem noi. De aproape 20 de ani noi trăim din împrumuturi, ne permitem salariile pe care ni le permitem, pensiile pe care ni le permitem, sistemul de educaţie şi de sănătate pe care-l avem şi cu bani din împrumuturi, nu numai din ceea ce producem noi. Nimeni probabil nu-i dispus să înţeleagă, mă refer la sectorul bugetar, că pentru a a-şi primi salariul, statul împrumută bani. Nimeni probabil nu-i dispus să înţeleagă că, pentru a-şi primi pensia la timp, statul împrumută bani. Norocul nostru este că, spre deosebire de multe alte ţări, ne-am trezit înainte să ajungem la datorii de sută la sută în rapot cu produsul intern brut, ne-am oprit la timp. Încă nu suntem opriţi de tot, şi anul acesta împrumutăm 6,8 miliarde tot ca să completăm nevoia de plăţi de salarii în sistemul public, de plăţi în sistemul de pensii, de plăţi la jutoarele de şomaj, dar am redus mult împrumuturile destinate acestui tip de cheltuieli şi va trebui să continuăm să le reducem”.

Bugetul Sanatatii ar trebui rectificat si in 2011 si in 2012, in conditiile in care banii pentru unele programele nationale de sanatate se termina in a doua parte a anului, a declarat duminica ministrul Cseke Attila, la Pro Tv, potrivit Mediafax: “Bugetul Sanatatii va trebuie rectificat si in 2011 si in 2012, in ambii ani ar fi nevoie de un buget mai mare “. Bugetul Ministerului Sanatatii in 2011 este de 4,417 miliarde de lei, mai mare cu 11% fata de proiectia de buget pentru 2010, dar mai mic cu 2,7 miliarde lei fata de executia bugetara pentru anul trecut. […]

Cardul national de sanatate si clasificarea spitalelor

Cseke Attila a mai aratat ca salariile medicilor rezidenti vor creste in 2012 cu valori intre 30 si 75 la suta, fiind astfel nevoie de un buget mai mare. In opinia ministrului Sanatatii, sistemul sanitar nu este asezat pe principii sanatoase: “Acum dam patru miliarde de euro, iar in urma cu zece ani, 900 de milioane de dolari “, a precizat Cseke Attila. El a mai sustinut ca pe partea de medicina primara trebuie regandit sistemul, iar aceasta ar trebui sa fie finantata mai bine.

Ministrul Sanatatii a vorbit si despre cardul national de sanatate, aratand ca a inceput tiparirea acestuia: “Fiecare furnizor de servicii medicale in contract cu CNAS va avea un cititor de card, fiecare medic, un dispozitiv prin care va accesa informatia de pe card si informatia din sistemul informativ. Aparatele, am discutat cu presedintele Casei, vor fi achizitionate de CNAS, puse la dispozitia furnizorilor, iar cardul trimis acasa prin posta”.

In ce priveste clasificarea spitalelor, ministrul Sanatatii a spus ca in patru – cinci ani ar putea functiona primele sase spitale in clasificarea cea mai inalta: “Nu exista niciunul de cinci clase. Acest lucru arata clar in ce stadiu este organizarea spitalelor, dar si performanta ministilor Sanatatii in cei 20 de ani. Noi nu avem un spital cu toate specialitatile necesare, comasam ca sa cream toate specializarile. Este vorba de centre universitare, spitale regionale mari – Cluj, Timisoara, Iasi – care ar putea ocupa locul intai”.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, in prezent, un singur spital se apropie de primul loc, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Mures, caruia ii lipsesc trei specialitati: “Sase (spitale, n.r.) ar putea avea in patru – cinci ani o dotare de nivel european“, a mai spus Cseke Attila. Spitalele vor fi clasificate, pana la 1 iunie, cand va intra in vigoare contractul-cadru din Sanatate, in cinci clase de competenta, iar fiecare unitate va fi finantata in functie de clasa in care va fi incadrata, corespunzator competentei, anunta, in 23 martie, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Fiecare unitate sanitara va trebui sa faca o autoevaluare, care sa fie verificata de Directia de Sanatate Publica, iar in urma verificarii acestor evaluari Ministerul Sanatatii va emite un ordin de clasificare a spitalelor. Prima clasa de clasificare o reprezinta cea de competenta foarte inalta, care corespunde practic profilului de spital regional de urgenta, dar in care, potrivit ministrului, nu se poate inscrie in prezent niciun spital din Romania.

“Astazi, in Romania nu exista niciun spital care sa se incadreze la clasa unu de competenta foarte inalta. Chiar daca noi vom creiona un sistem de finantare pe clasa unu, astazi nu avem niciun spital caruia sa-i dam atatia bani cat dorim sa dam”, spunea atunci Cseke Attila.

Circa 300.000 de oameni vor fi concediaţi din sistemul bugetar, până la 1,24 milioane de posturi, potrivit Strategiei fiscal-bugetare pentru 2012-2014.

Deficitul bugetar va fi redus şI după 2012 tot prin concedieri şI blocarea primelor şI a celui de-al 13-lea salariu, se mai arată în document.

Astfel, în 2012 deficitul trebuie să ajungă la 3% din PIB, la 2,3% în 2013 şI 1,9% în 2014.

Documentul relevă însă că politica de cheltuieli pentru perioada 2012-2014 va fi în continuare una restrictivă. De asemenea, pentru anul viitor se face referire şi la “îngheţarea punctului de pensie”.

Creşteri de taxe şi austeritate
Executivul va lăsa primarii să crească taxele pe case şI terenuri în funcţie de “suportabilitatea” populaţiei.
Prin reduceri de personal, numărul de posturi va fi redus până anul viitor la 1,24 milioane angajaţi. În decembrie anul trecut, premierul Emil Boc anunţa că numărul de bugetari a scăzut la 1,27 milioane persoane.
Cheltuielile cu salariile vor continua să fie limitate în 2013 şi 2014, la 6,7% din PIB şi, respectiv, la 6,4% din PIB.
De asemenea, va fi continuată “aplicarea etapizată” a Legii-cadru de salarizare în sectorul bugetar, urmând însă ca anul viitor valoarea de referinţă corespunzătoare coeficientului de ierarhizare 1,00 să fie menţinută la 600 lei, iar coeficienţii aferenţi claselor de salarizare să nu se aplice, după sistemul utilizat şi în acest an.

Majorarea salariilor
Pentru anul viitor, cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat au fost stabilite luându-se în calcul “creşteri salariale acordate în două tranşe”, astfel încât în 2012 să fie recuperată integral scăderea cu 25% din 2010.

***

Ilie Serbanescu: BANII EUROPENI NU SUNT PENTRU ROMANIA!
DISTRUGEREA STATIUNILOR BORSEC SI GOVORA

Declaratii de la emisiunea “La ordinea zilei” din 14 aprilie 2011, unde invitatii au rostit, in ciuda intreruperilor si a tonului isteric al moderatoarei, mai multe adevaruri extrem de grave si dureroase care cu greu se recunosc si se marturisesc public in Romania.

Si despre bataia imensa de joc a intrebarilor “referendumului” pentru Bucuresti… (vezi video)

– Prof. Ilie Serbanescu:

“Banii astia nu sunt pentru Romania! [E vorba de sumele Uniunii Europene alocate, oficial, Romaniei si care nu sunt “accesate” de autoritatile noastre] (…) Banii astia sunt acolo publici, care sunt “privatizati” prin Romania, la dispozitia unor firme din vest, care vor sa se extinda in Romania. Sunt foarte greu de luat… La birocratia din Romania, se adauga si birocratia UE, care ii face aproape inaccesibili… Aia se fac ca sunt pentru noi, dar nu sunt pentru noi, ci pentru firmele lor, care vor sa vina in Romania.

Cand Romania a vrut sa ia 200 de mil. de Euro ca sa creasca capitalul CEC, ca sa poata ajuta companiile romanesti mici si mijlocii care erau lovite mortal de criza, U.E. n-a fost de acord, in timp ce bancile din Vest erau ajutate de Comisia Europeana cu sute de miliarde de Euro…

Pe expertii europeni nu-i intrece nimeni in demagogie! Sunt experti, intr-adevar!

– Radu Tudor:

– Se apropie falimentul Cailor Ferate Romane, care e o structura profesionala cu o traditie incredibila in Romania… C.F.R. sunt, in momentul de fata, intr-o stare de faliment care nu poate fi evitat! Si nu stiu ce se va intampla pe viitor cu trenurile romanesti, cu garile romanesti, cu cei care nu-si permit sa foloseasca alte mijloace de transport [mai scumpe]…

– Ilie Serbanescu:

… si este singura salvare a traficului rutier!

Radu Tudor:

Daca mai vorbim si despre agricultura, povestim despre doua drame… Romanul sta cu purcoiul de bani in fata, nu poate face nimic, in timp ce infrastructura si agricultura langa el, mor.

– Ilie Serbanescu:

–  Ceea ce spune R. T. este valabil, dar numai intr-un singur caz: PENTRU BANII CARE AU CA DESTINATIE STATUL ROMAN. Dar vreau sa va spun ca 55-60% din banii care trebuie sa vina de la U.E. sunt pentru sistemul privat. Aia nu pot fi accesati, sa fie foarte clar! Astea-s povesti!

Pentru ca exista 2 conditii: 1. fie ai banii toti de la inceput, si apoi de la Bruxelles doar se deconteaza, deci tot trebuie sa ai banul dinainte; si 2: trebuie sa ai banii de co-finantare, iar sectorul privat nu are banii de co-finantare. Deci pentru amandoua componentele, trebuie sa te duci la banci. Daca te duci la banci, la dobanzile cu care-ti dau credite in Romania, nu faci altceva decat sa iei banii de la Bruxelles si sa-i dai bancilor care sunt, toate straine, tot cele din Vest.

Singurul care poate sa ocoleasca aceasta “apasare” este statul roman, care poate, din banii lui, sa co-finanteze si sa dea banii toti. Iar aici banul european nu poate fi luat, din cauza sistemului corupt.

– Sergiu Andon:

Dl. Serbanescu a spus un mare adevar: ca instrainandu-ne sistemul bancar, ne-am taiat majoritatea resurselor si punctul de sprijin al oricarei politici economice nationale.

– Prof. Mircea Cosea:

Aceste fonduri sunt o forma suplimentara de cucerire a unor piete. Asta este absolut clar! (…) Nu trebuie sa privim lucrurile astea ca un cadou pe care ni-l fac europenii.

– Radu Tudor:

Aceste statiuni romanesti de traditie [Sovata, Borsec, s.a.] au fost lasate in abandon, in paragina, special ca niste mari investitori din Ungaria sa le cumpere pe nimic.

– Deputatul Sergiu Andon:

– Suspiciunile acestea de tradare nationala sunt foarte verosimile si datele se aduna in acest sens…

… E si o componenta internationalista… Asa s-a intamplat si cu sanatatea. Eu suspectez ca si distrugerea asta a sanatatii, macar ca gand acceptat, si tot are in vedere fuga in Ungaria, fuga in Austria, a bolnavilor, ducerea contributiei de sanatate platita de romani la decontare in alte tari, probabil…

– Prof. Mircea Cosea:

Ati mentionat ca sunt strategul UNPR-ului. Vreau sa va spun ca in multe puncte de vedere, nu suntem de acord – eu si UNPR – si vom vedea cum vom evolua lucrurilor. Pe aceasta problema, e clar, parerea mea e total diferita. Aceasta reforma este gresita.

In primul rand ea se bazeaza pe o greseala mai veche, aceea a reducerii salariilor cu 25%, in loc sa se reduca fondul de salarii, neprotejand doua sectoare vitale pentru natiune: SANATATEA SI INVATAMANTUL. Ele nu trebuia sa fie atinse, fiindca asta greveaza pe termen lung starea natiunii.

In momentul in care ai un serviciu de utilitate publica, de utilitate pentru siguranta cetateanului, cum este sanatatea, nu il judeci in bani/pat. Si nu in Romania de azi, care este ultima tara din Europa, d.p. d.v. al starii sanatatii si al igienei cetatenilor ei! Din punctul meu de vedere, in aceasta problema, in aceasta etapa in niciun caz nu trebuie pusa problema d.p.d.v. economic! In aceasta etapa, trebuie finantat, pentru ca noi nu avem acoperita o retea pe teritoriu.

– De ce fac asta? Pentru ca acest lucru este sugerat de FMI, de care noi ascultam fara niciun fel de replica… O reforma in sanatate se cere, dar ritmul si violenta in care se face reforma in Romania, in conditiile in care puterea de cumparare a scazut, iar somajul si inflatia cresc, in conditiile in care populatia este disperata d.p.d.v. al zilei de maine… aceasta reforma nu trebuia sa vina cu violenta cu care a venit.

– Deputatul Sergiu Andon:

Eu voiam sa amintesc cat de mare este dezastrul acesta din sanatate, gandindu-ne ca Romania incepuse a avea traditie in a fi o tara de turism medical. Incepuse chiar in vremea regimului totalitar, prin geriatrie, iar in anii `90 se venea aici pentru stomatologie, obstetrica, si cu medicii extraordinari pe care-i aveam, cu costurile mai ieftine, cu traditia si reputatia a scolii medicale romanesti, puteam sa facem venit national serios din turism medical.

Iata ca suntem la antipod, de la sansa de a fi o tara cautata pentru turism sanitar, ajungem la situatia in care cine poate, pleaca si se trateaza in alta parte, fiindca aici nu are curaj!

Cine nu poate e condamnat la genocid!

In loc de concluzie:

(…) De asemenea, adunand inauntrul nostru toate scenele, cazurile si evenimentele zdrobitoare care ne-au marcat ultimele saptamani, si asumandu-ne lucid realitatea asa cum este, vom sti ca, mai ales pentru romani, in mod clar si cu neputinta de tagaduit,  a inceput marele Calvar al vremurilor de pe urma, al distrugerii si al inrobirii noastre totale, au inceput cu adevarat anii durerilor” despre care am tot auzit profetindu-se. Tot ceea ce pana acum era, pentru noi, doar o previziune referitoare la un viitor mereu amanat, ceea ce ne amageam a fi numai o amenintare si o posibilitate teoretica, pe care o nadajduiam daca nu anulata, cel putin mult diminuata in realitate, ei bine, chiar a inceput sa se intample. Cu noi si langa noi. Planurile de pustiire si descompunere a acestui neam si a acestei tari acum se deruleaza efectiv, metodic si nemilos. Se aplica  deja, in mod palpabil si la scara nationala, toate masurile de sfaramare si de exterminare lenta, dar sigura, impuse de “binefacatorii” externi ai Romaniei (FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana) in coniventa cu sadicele cozi de topor asezate in fruntea natiei. Oamenii saraci si bolnavii mai grav, in principal cei din mediul rural sau din orasele ucise economic, deja mor cu zile sau sunt pusi, peste noapte, in situatii umilitoare, inumane si absurde, traind zile de groaza, cu asteptarea iminenta a ceea ce este mai rau.

Acestea sunt adevaratele stiri si adevaratele evenimente care ar trebui sa conteze si sa ne intereseze in mod prioritar, fiindca acestea sunt “semnele vremurilor” care ne privesc si ne ating direct, existential, nu sunt abstractiuni si virtualitati. Ele trebuie sa ne faca sa constientizam ca, si daca noi insine sau cei mai apropiati ai nostri, INCA nu am intrat (sau, poate, nu prea mult) sub tavalug, totusi tavalugul s-a pornit deja ineluctabil si este doar o chestiune de timp pana va ajunge si la noi, si la cei mai dragi noua. Dar, daca suntem crestini nu doar cu numele, nu ne punem problema sa ne salvam pielea, sa ne punem cumva pe noi la adapost de nenorociri sau sa ne amagim ca, pana si acum, ceea ce se petrece cu bolnavii de prin spitalele desfiintate sau ramasi fara tratamente, ori ceea ce se petrece cu cei ramasi fara serviciu, fara venituri, sau sub limita subzistentei, cu copii de intretinut si aflati sub nenumarate agresiuni, presiuni si hartuieli, toate acestea tot NOUA ni se intampla. Fiindca fratele meu este viata mea” si ceea ce se petrece unei parti atat de largi din propriul meu neam nu ma poate lasa indiferent si rece, pana acolo unde simt ca nu mai pot sa-mi mai permit sa traiesc egoist, cinic, lacom, orgolios, clevetitor si arogant, si nici in trandavie, in inertie, in superficialitate si in inconstienta, pentru propriile mele placeri, planuri si ambitii. Fiindca toate se vadesc acum, in lumina suferintei atroce si a primejdiei iminente a mortii, ca amarnice desertaciuni si fiindca simt foarte limpede ca voi avea de dat seama vesnic pentru orice absenta, pentru orice dezertare a mea de pe singurul front care conteaza acum… cel al durerii inimii, puse in rugaciune. Nu mai este vreme de multa teorie si de prea multa cercetare rational(ist)a, sofisticata, a lucrurilor. Nu mai este vreme sa ne tot cultivam raceala scrupulozitatii maniacale, a formalismului ingamfat si a corectitudinii autosuficiente si artagoase, si nici sa ne antrenam ascutimea desarta a mintii celei viclene. Este vremea sa traim in mod autentic acea ortodoxie a inimii despre care ne-au vorbit sfintii contemporani, si care sa ne asigure singura pavaza mantuitoare in fata uriasului tsunami al duhului antihristic care se napusteste peste lume.

Asadar, ceea ce deja se intampla ne ajuta sa ne trezim sufleteste de-a binelea mai inainte si sa realizam ca, pe de o parte, suntem cu totii datori sa ne purtam sarcinile intre noi si sa plangem cu cei ce plang, ca unii ce ne suntem madulare unii altora; si, pe de alta parte, ca, macar acum, in al unsprezecelea ceas, este  vital “sa rascumparam vremea”, sa invatam sa pretuim la maximum, sa-I multumim Domnului cu lacrimi si sa valorificam duhovniceste, intru trezvie, fiecare clipa, fiecare ceas, fiecare zi linistite pe care le mai primim inca de la Dumnezeu, desi nu suntem deloc vrednici de un asemenea dar si de atata pasuire si pogoramant, pentru invartosarea inimilor noastre! Este, poate, o ultima sansa, care ni se da si pe care nu avem voie sa o mai ratam, si sa implinim fara zabava tot ceea ce este esential sa implinim, tot ceea ce constiinta ne invata si ne mustra.

Legaturi:


Categorii

Acordul cu FMI, Documentare/ Reportaje, ILIE SERBANESCU, Opinii, analize, Radu Tudor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Sergiu Andon, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor: “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIEI pentru introducerea REGIONALIZARII. Vor urma si noi concedieri, si falimentul Cailor Ferate Romane…

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: MESTERII MANIPULARII
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » PUTINA VREME MAI SUNT CU VOI… Cuvinte rascolitoare ca niste Denii ale Parintelui Mucenic Constantin Sarbu. Si o meditatie la Evanghelia primei Denii (smochinul neroditor, lucratorii cei rai, darul care se va lua de la
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UN SCUIPAT PE OBRAZUL UNUI POPOR. Despre ticaloasa propaganda a poporului betiv si nemuncitor si “efectul lucifer” la scara nationala
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACTURA LA INCALZIRE POATE CRESTE CU 60%: ce a mai convenit guvernul cu Fondul Monetar International. VALUL DE SCUMPIRI CE VA URMA
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZBOIUL IMPOTRIVA MEDICILOR: strategii de manual de manipulare a opiniei publice in conflictul dintre CNAS si asociatiile medicilor de familie. CARE SUNT MIZELE, CARE VOR FI CONSECINTELE?
  6. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
  7. Pingback: SPERIAT DE FURIA POPULARA, TRAIAN BASESCU RETRAGE LEGEA SANATATII! Cum se explica si ce urmareste prin miscarea-soc? - Razboi întru Cuvânt
  8. Pingback: DE CE VOTAM LA REFERENDUM? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: UE ne-ar putea INCHIDE SPITALELE care nu indeplinesc "standardele europene", incepand cu 2015 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare