Raport oficial despre PRABUSIREA SI DISTRUGERREA SISTEMATICA A SIRIEI. Populatia, scufundata in “SARACIE ABJECTA”, crestinii, tinta raidurilor Statului Islamic

12-03-2015 2 minute Sublinieri

Siria distrusa

Raportul Centrului Sirian pentru Cercetări Politice prezintă o imagine devastatoare a “prăbuşirii sistematice şi distrugerii” fundaţiei economice a Siriei, afirmând că bogăţia, infrastructura, instituţiile şi mare parte din forţa de muncă au fost “distruse”, relatează Associated Press.

Aproape trei milioane de sirieni şi-au pierdut locurile de muncă în timpul conflictului, ceea ce înseamnă că peste 12 milioane de persoane au rămas fără principala sursă de venit, adaugă raportul, precizând că rata şomajului a crescut de la 14,9 la sută în 2011, la 57,7 la sută la sfârşitul lui 2014.

“În condiţiile în care o mare parte a comunităţii a pierdut şansa de a lucra şi a obţine un venit, peste 4 din 5 sirieni trăiesc acum în sărăcie”, subliniază raportul. “Întrucât a devenit o ţară de săraci, 30 la sută din populaţie a coborât într-o sărăcie abjectă, în care familiile se luptă să obţină alimentele de bază necesare supravieţuirii”.

Potrivit raportului, conflictul de patru ani, alături de dezintegrarea economică şi fragmentarea socială au condus la o scădere de 15 procente a populaţiei Siriei, de la 20,87 de milioane în 2010, până la 17,65 milioane la sfârşitul anului trecut.

Sirienii reprezintă acum cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume după palestinieni, după ce 3,33 milioane de persoane au fugit în alte ţări, continuă textul. În plus, 1,55 milioane de sirieni au plecat din ţară pentru a-şi găsi de lucru şi o viaţă în siguranţă, în timp ce alţi 6,8 milioane şi-au părăsit locuinţele dar rămân în Siria.

Raportul, susţinut de Programul de Dezvoltare al ONU şi de agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni, mai afirmă că economia Siriei continuă să se deterioreze.

În contextul intensificării violenţelor, numărul deceselor a crescut dramatic la 210.000, iar cel al răniţilor la 840.000, reprezentând în total 6 la sută din populaţia Siriei, conform textului.

“La fel de teribil este dezastrul tăcut care a redus speranţa de viaţă la naştere de la 75,9 ani în 2010, la 55,7 ani la sfârşitul lui 2014”, o scădere de 27 de procente, precizează raportul.

Educaţia este de asemenea “în stare de colaps”, în condiţiile în care 50,8 la sută dintre copiii de vârstă şcolară nu mai merg la cursuri în anul şcolar 2014-2015, iar aproximativ o jumătate dintre ei au pierdut trei ani de şcoală.

Drama creștinilor care nu și-au părăsit casele și bisericile din satele Siriei continuă și în anul 2015. Satele din est, din apropierea orașului Raqqa sunt ținta raidurilor de noapte ale soldaților jihadiști, deși nu au fost incuse în Statul islamic. Conform Interfax-Religion, o instituție de supraveghere pentru Drepturile Omului din Orient, din aceste sate au fost răpiți aproximativ 200 de creștini, aparținând Bisericii Ortodoxe, Bisericii Siriene Iacobite, Bisericii Apostolice Armene, dar și confesiunii chaldeene.

Cele mai afectate localități au fost cele din regiunea Hasakah și Tel Tamer, aflate pe cursul râului Khabur.

Autoritățile siriene au încercat să ofere protecție creștinilor, însă majoritatea atacurilor au loc în timpul nopții, iar jihadiștii sunt înarmați până în dinți.

syria


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Raport oficial despre PRABUSIREA SI DISTRUGERREA SISTEMATICA A SIRIEI. Populatia, scufundata in “SARACIE ABJECTA”, crestinii, tinta raidurilor Statului Islamic

 1. Irakul este terminat, Egiptul pe-aproape, acum a intrat Siria la rând, Libanul s-a dus cu totul după 17 ani de război; mai lipsește Iordania și …. practic Israelul nu va mai avea niciun stat arab vecin sau apropiat, care ar putea să-i dea pe departe vreo bătaie de cap!
  Briliantă politica de stat a Israelului! România ar putea să se inspire pe jumătate din această strategie, nu ca să-și elimine vecinii, dar măcar ca să le impună respectul necesar.

 2. O clasa politica cum este Romania ,daca nu a invatat nimic din trecut si nici din prezent . Va aduce mare suferinta -catastrofa poporului ,in aceste vremuri ,de mari manipulari atat a maselor de oameni simplii ,dar se observa , f. clar si A armatei . Sa ne incaieram cu RUSIA ,sa cresca URA ,intre popoarele ortodoxe . Facand pe placul celor mari puteri si castigul tot ,al lor . Unde NU este demnitate ,curaj si istetime ,nu este DUMNEZEU ,este frica lui SATANILA si tot raul . Dumnezeu sa ne apere poporul de tot raul si sa mai alergam la CASA DOMNULUI .

 3. Lumea crestina trece prin momente extrem de grave si cu toate acestea, am impresia ca nici macar europenii ortodocsi nu realizeaza acest lucru.
  In biserici nu se oficiaza slujbe speciale pentru fratii nostri aflati in suferinta in zonele de razboi. Ar trebui ca fiecare credincios sa ceara mila pentru acesti nefericiti ca si cum ar cere indurare pentru propia familie.
  Nu stiu cum se face dar, cand ne apropiem de sarbatoarea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, parca se inteteste puterea raului asupra lumii crestine. Asa a fost si in Iugoslavia bombardata in chiar ziua de Pasti.
  Va trebui sa nu ne miram in ceasul in care vom da socotela pentru arma tacerii cu care i-am omorat pe copii sirieni, irakieni, palestinieni,libieni, nigerieni…
  Bine inteles ca nu toti romanii si-au intors privirea de la tragediile ce ne inconjoara.
  In timpul razboiului din Iugoslavia, Parintele Palade din Bruxelles (despre care s-au spus fel de fel de vorbe in diaspora, adesea nascocite de ceilalti securisti) avea curajul sa se roage “apasat” pentru fratii ortodocsi sarbi si sa ridice vocea impotriva agresorilor lor.
  E drept ca in acea perioada, Romania nu devenise un “pol strategic militar activ de stabilitate” al Europei.

 4. Pingback: ATROCITATILE STATULUI ISLAMIC in orasul Palmira: sute de civili, femei si copii, ucisi/ SCENARIUL DIVIZARII SIRIEI – TOT MAI PROBABIL/ Fitilul albanez si CHESTIUNEA MACEDONIANA. Spre un nou razboi balcanic? | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: DE CE AU ABANDONAT MARILE PUTERI CRESTINII DIN ORIENTUL APROPIAT? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare