Criza epidemica a coronavirusului, intre LILIECII din China si ”ULIII” care ar planui lansarea VACCINURILOR ADN experimentale. CINE SI PENTRU CE AR AVEA NEVOIE DE DECLANSAREA UNUI RAZBOI BIOLOGIC MASCAT SUB O PANDEMIE? (I)

13-02-2020 12 minute Sublinieri

Paul Ghițiu:

Războiul bacteriologic mondial sau o operaţiune globală sub acoperire de modificare genetică a populaţiei Terrei (I)? De ce nu, şi una şi alta?

O criză bacteriologică care apare în China, adversarul economic no. 1 al SUA, în cel mai prost moment pentru gestionarea ei şi cel mai bun pentru explozia ei – Anul Nou chinezesc, când zeci de milioane de chinezi se deplasează dintr-o regiune în alta; cu o răspândire uluitor de rapidă în alte zone şi cu cazuri apărute în Occident imediat după declanşarea epidemiei în China, de parcă toţi cei sosiţi de acolo veneau din Wuhan, nemaifiind alte zone de interes pentru vestici; sau, dacă veneau din alte regiuni, însemnând că deja toată China e contaminată. Prea multe potriviri, prea multe întrebări, prea ca la acţiunile de destabilizare americane.

Pe de altă parte, în ultima decadă, au fost studiate şi chiar experimentate pe subiecţi voluntari vaccinurile genetice sau vaccinurile ADN, obţinute prin inginerie genetică şi nu prin germeni patogeni, care modifică ADN-ului celui vaccinat, cu efectul transformării în altcineva, fără un control asupra acestei transformări. Acesta este şi motivul pentru care, alături de neîncrederea generală în onestitatea producătorilor de medicamente-vaccinuri, au fost şi sunt privite cu suspiciune maximă de către populaţia de pretutindeni şi nu au fost încă folosite. Nimeni nu poate spune ce alte transformări vor face astfel de vaccinuri în fiinţa umană, şi nimeni nu poate garanta că ele nu vor fi folosite pentru controlul populaţiilor, dorinţa de secole a elitelor globaliste de transformare a maselor în nişte turme pe deplin ascultătoare. Şi ce ocazie mai bună decât o “nemiloasă” şi de “nestăpânit” altfel, pandemie!

Aveţi mai jos un prim episod dintr-o analiză minuţioasă, extrem de solid documentată, cu un fir logic foarte clar, in care veţi afla multe detalii pe care nu le ştim pt că presa globalistă nu ni le spune, sau ne minte şi manipulează non-stop, şi care duce, vrei nu vrei, la întrebările din titlu. Probabil că nu peste mult timp vom avea şi răspunsul.

Lilieci, editarea genelor şi arme biologice: experimente recente ale DARPA provoacă îngrijorare pe fondul epidemiei de coronavirus

de Whitney Webb

traducere: Paul GHIŢIU

În ultimele săptămâni, îngrijorarea cu privire la apariția unui nou coronavirus în China a crescut exponențial pe măsură ce media, experții și oficialii guvernamentali din întreaga lume și-au exprimat în mod deschis îngrijorarea că această nouă boală are potențialul de a se transforma într-o pandemie.

Pe măsură ce îngrijorarea privind viitorul acestei epidemii a crescut, același lucru s-a întâmplat și cu numărul de teorii care speculează cu privire la originea focarului, multe dintre acestea învinuind diverşi actori statali și/sau miliardari controversați. Acest lucru a dus în mod inevitabil la eforturi de combatere a „dezinformării” legate de focarul coronavirus, atât din partea principalelor instituții de presă, cât și a principalelor platforme de comunicare socială.

Cu toate acestea, deși multe dintre aceste teorii sunt în mod clar speculative, există, de asemenea, dovezi verificabile cu privire la interesul recent al unei agenții guvernamentale americane controversate, pentru noile coronavirusuri, în special cele transmise de la lilieci la oameni. Agenția respectivă, Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării de la Pentagon (DARPA), a început să cheltuiască milioane pentru o astfel de cercetare în 2018, iar unele dintre aceste studii finanțate de Pentagon au fost efectuate [în] laboratoare militare americane pentru arme biologice cunoscute, situate la granița cu China, și au avut ca rezultat descoperirea a zeci de noi tulpini coronavirus, chiar în luna aprilie a anului trecut. În plus, până în prezent, legăturile dintre principalul laborator de arme biologice al Pentagonului și un institut de virusologie din Wuhan, China – unde se crede că focarul actual a început – nu au fost raportate până acum în mass-media în limba engleză.

Deși rămâne complet necunoscut modul în care a apărut actuala epidemie, detaliile despre DARPA şi recentele experimente ale Pentagonului sunt în mod clar de interes public, mai ales având în vedere că nişte companii, care sunt parteneri strategici ai DARPA, au început recent să dezvolte un vaccin pentru a combate epidemia de coronavirus. În plus, aceste societăți sprijinite de DARPA dezvoltă controversate vaccinuri ADN și mARN pentru această anume tulpină de coronavirus, o categorie de vaccin care nu a fost niciodată aprobat pentru uz uman în Statele Unite.

Cu toate acestea, pe măsură ce temerile legate de potențialul de pandemie al coronavirusului cresc, aceste vaccinuri vor fi puse rapid pe piață pentru uzul public, ceea ce face important ca publicul să fie conștient de recentele experimente ale DARPA cu privire la coronavirusuri, lilieci și tehnologii de editare genetică, precum și de implicațiile lor mai ample.

Să examinăm narațiunea recentă despre arma biologică de la Wuhan

Întrucât focarul coronavirus a ajuns să domine titlurile în ultimele săptămâni, mai multe instituții de presă au promovat afirmații conform cărora epicentrul raportat al focarului din Wuhan, China este în laboratoarele despre care se spune că au legătură cu un program guvernamental chinez de război biologic.

Cu toate acestea, în urma examinării ulterioare a sursei care a furnizat această afirmație gravă, am constatat că aceste presupuse legături între apariția focarului și un presupus program chinez de bioweapons au provenit din două surse extrem de dubioase.

De exemplu, prima sursă de informare cu privire la această afirmație a fost Radio Asia Liberă, agenţie de presă înfiinţată de guvernul SUA, care vizează publicul asiatic şi a fost condusă direct de CIA, fiind numită de New York Times ca parte esențială a „rețelei de propagandă mondială” a CIA. Deși nu mai este condusă direct de CIA, ea este acum administrată de Consiliul Guvernatorilor Audiovizualului (BBG), finanțat de guvern, care răspunde direct secretarului de stat Mike Pompeo, fost director al CIA înainte de postul său actual de șef al Departamentului de stat.

Cu alte cuvinte, Radio Asia Liberă și alte instituții de presă gestionate de BBG sunt instituții legale pentru propaganda guvernului SUA. De amintit că interdicția de lungă durată privind utilizarea pe plan intern a propagandei guvernului SUA asupra cetățenilor americani a fost ridicată în 2013, cu justificarea oficială de a permite guvernului să „comunice eficient într-un mod credibil” și să combată mai bine „influența al-Qaeda și a altor extremiști violenți”.

Revenind la subiectul în discuție, recentul raport al Radio Free Asia cu privire la presupusa origine a focarului legată de un centru virusologic chinez de stat îl citează pentru această afirmaţie doar pe Reren Ruihong, fostul șef al departamentului de asistență medicală de la Crucea Roșie din China. Ruihong a fost citat ca expert în mai multe rapoarte ale Radio Asia Liberă privind focarele de boală din China, dar nu a fost menționat ca expert de către niciun alt outlet media în limba engleză.
Ruihong a declarat pentru Radio Free Asia că:

„Este vorba despre un nou tip de coronavirus mutant. Ei nu au făcut publice secvența genetică, deoarece este foarte contagioasă… Tehnologia de inginerie genetica a ajuns într-un astfel de moment, iar Wuhan găzduiește un centru de cercetare virusologic, care este sub egida Academiei de Științe din China, şi este centrul de cercetare din China de cel mai înalt nivel.”

Chiar dacă Ruihong nu a afirmat în mod direct că guvernul chinez a făcut o armă biologică la fabrica Wuhan, ea a insinuat că experimentele genetice din institut ar fi putut avea ca rezultat crearea acestui nou „coronavirus mutant” în focarul epidemiei.

Având în vedere că Radio Free Asia și singura sa sursă au speculat despre legăturile guvernului chinez cu crearea noului coronavirus, Washington Times a dus lucrurile mult mai departe într-un raport intitulat „Wuhan-ul lovit de virus are două laboratoare legate de programul chinez de război biologic. Articolul respectiv, La fel ca raportul anterior al Radio Asia Liberă, menționează o singură sursă pentru această afirmație, specialistul israelian în domeniul războiului biologic fost membru al serviciilor de informații militare, Dany Shoham.

Dar, la citirea articolului, se poate observa că Shoham nu face afirmația menționată în titlul articolului, el declarînd doar pentru Washington Times că: „Anumite laboratoare din institut [Wuhan] au fost probabil angajate, în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea, în China [a armelor biologice], cel puțin în mod colateral, dar nu ca principală locaţie de cercetare pentru războiul biologic a Chinei (subliniere adăugată).”

În timp ce afirmațiile lui Shoham sunt în mod clar speculative, citarea sa de către Washington Times este deosebit de grăitoare, în special având în vedere rolul important pe care l-a jucat în promovarea declarațiilor false că atacurile cu antrax din 2001 din Irak au fost opera lui Saddam Hussein. Afirmațiile lui Shoham cu privire la guvernul irakian și la antraxul folosit ca armă, care au fost utilizate pentru a susține cazul invaziei Irakului din 2003, s-au dovedit de atunci complet false, căci s-a constatat că Irakul nu avea nici “armele de distrugere în masa” chimice, nici biologice susţinute de „experți” precum Shoham.

Dincolo de istoria lui Shoham, de a face afirmații suspecte, trebuie remarcat, de asemenea, că fostul angajator al lui Shoham, serviciul de informații al armatei israeliene, are un trecut tulburător în ceea ce priveşte armele biologice. De exemplu, la sfârșitul anilor 1990, mai multe media au raportat că Israelul era în curs de dezvoltare a unei arme biologice genetic care ar viza arabii, în special irakienii, dar i-ar lăsa neafectați pe evreii israelieni.

Având în vedere trecutul dubios al lui Shoham și natura clar speculativă a afirmațiilor sale, precum și a celor făcute în raportul Radio Asia Liberă, un pasaj din articolul Washington Times poate fi în mod special lămuritor în cee ace priveşte motivul pentru care aceste afirmații au apărut recent:

„Un semn de rău augur, a spus un oficial american, este acela al zvonurilor false, de după izbucnirea epidemiei, care au început în urmă cu câteva săptămâni să circule pe internetul chinez susținând că virusul face parte dintr-o conspirație a SUA de a răspândi arme bacteriologice. Aceasta ar putea indica faptul că China pregătește mijloace de propagandă pentru a contracara viitoare acuzații că noul virus a scăpat de la unul dintre laboratoarele de cercetare civilă sau de apărare din Wuhan (subliniere adăugată).”

Cu toate acestea, după cum se arată chiar în articolul menționat, acuzațiile că coronavirusul a scăpat dintr-un laborator de stat chinez nu mai puteau fi o viitoare acuzaţie, din moment ce atât Washington Times, cât și Radio Asia Liberă făcuseră deja această afirmație. În schimb, ceea ce sugerează acest pasaj este că rapoartele din Radio Asia Liberă și Washington Times au fost răspunsuri la afirmațiile care circulă în China, conform cărora focarul este legat de o „conspirație a SUA de a răspândi arme bacteriologice”.

Deși cele mai multe instituții de presă în limba engleză de până acum nu au examinat o astfel de posibilitate, există dovezi justificative considerabile care merită să fie examinate. De exemplu, nu numai că armata SUA, inclusiv controversatul său braț de cercetare – Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (DARPA), au finanţat recent studii în China și în apropierea Chinei, care au la descoperirea de noi coronavirusuri mutante provenite de la lilieci, dar Pentagonul a devenit, de asemenea, recent, preocupat de utilizarea potențială a liliecilor ca arme biologice.

*

Războiul bacteriologic mondial 2 – Institutul de virusologie din Wuhan lucrează cu Pentagonul din 1980!

Lilieci, editarea genelor şi arme biologice: experimente recente ale DARPA provoacă îngrijorare pe fondul epidemiei de coronavirus (II)

de Whitney WEBB

Traducere: Paul GHIŢIU

 Liliecii ca arme biologice

Având în vedere că epidemia de coronavirus în curs de desfășurare, centrată în China, s-a răspândit în alte țări și a fost acuzată ca fiind cauza unui număr tot mai mare de decese, s-a ajuns la un consens cu privire la faptul că acest virus specific, în prezent clasificat drept „un nou coronavirus”, se crede că provine de la lilieci și a fost transmis oamenilor din Wuhan, China, printr-o piață a fructelor de mare care comercializa și animale exotics. Așa-numitele piețe „umede”, precum cea de la Wuhan, au fost anterior învinuite pentru alte epidemii de coronavirus mortal din trecut în China, cum ar fi epidemia de Sindrom respirator acut sever (SARS) din 2003.

În plus, un studiu preliminar privind coronavirusul responsabil pentru epidemia curentă a constatat că receptorul, enzima 2 care transformă angiotensinul (ACE2), este nu numai aceeași cu cea utilizată de coronavirusul SARS, ci şi că asiaticii prezintă un raport mult mai mare de celule pulmonare care exprimă acel receptor decât celelalte etnii (caucaziană și africano-americane) incluse în studiu. Cu toate acestea, astfel de constatări sunt preliminare, iar dimensiunea eșantionului este prea mică pentru a trage concluzii definitive din datele preliminare respective.

În urmă cu doi ani, știrile din presă au început să discute despre îngrijorarea subită a Pentagonului că liliecii ar putea fi folosiți ca arme biologice, în special în răspândirea coronaviru[sului] și a altor boli mortale. Washington Post a afirmat că interesul Pentagonului față de investigarea utilizării potențiale a liliecilor pentru răspândirea bolilor mortale transformate în arme s-a datorat presupuselor eforturi ale Rusiei de a face același lucru. Cu toate acestea, aceste afirmații referitoare la interesul Rusiei de a utiliza liliecii ca arme biologice datează din anii 1980, când Uniunea Sovietică s-a angajat în cercetare secretă implicând virusul Marburg, cercetare care nici măcar nu a implicat lilieci și care s-a încheiat la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

La fel ca multe dintre controversatele programe de cercetare ale Pentagonului, cercetarea liliecilor ca arme biologice a fost încadrată ca fiind defensivă, în ciuda faptului că nu a fost anunţată nicio amenințare iminentă cu privire la armele biologice propagate cu ajutorul liliecilor. Totuşi, oamenii de știință independenți au acuzat recent Pentagonul, în special brațul său de cercetare DARPA, de faptul că susține că este implicat în cercetări despre care afirmă că sunt „defensive”, dar că sunt de fapt „ofensive”.

Cel mai recent exemplu în acest sens a fost programul „aliații insecte” al DARPA, care, în mod oficial, „urmărește să protejeze aprovizionarea cu alimente agricole a SUA prin transmiterea genelor de protecție plantelor prin insecte, care sunt responsabile de transmiterea majorității virusurilor plantelor” și să asigure „securitatea alimentară în cazul unei amenințări majore”, conform rapoartelor DARPA și media.

Totuşi, un grup de respectabili oameni de știință independenți au dezvăluit într-o analiză nimicitoare a programului că, departe de un proiect de cercetare „defensivă”, programul aliații insecte a avut ca scop crearea și furnizarea „unei noi clase de arme biologice”. Oamenii de știință, scriind în revista Science și conduşi de Richard Guy Reeves, de la Institutul Max Planck pentru Biologie Evolutivă din Germania, a avertizat că programul DARPA– care utilizează insectele ca vehicul pentru a deveni agenți de modificare genetică orizontală a mediului înconjurător (HEGAAS) – a dezvăluit „intenția de a dezvolta un mijloc de livrare a HEGAAs în scopuri ofensive”.

Indiferent de motivația reală din spatele îngrijorării bruște și recente a Pentagonului privind utilizarea liliecilor ca vehicul pentru arme biologice, armata americană a cheltuit milioane de dolari în ultimii ani finanțând cercetarea asupra liliecilor, virușilor letali pe care îi pot găzdui – inclusiv coronavirușii – și a modului cum sunt transmişi acești viruși de la lilieci la oameni.

De exemplu, DARPA a cheltuit 10 milioane de dolari pe un proiect în 2018pentru a clarifica cauzele complexe ale virusurilor apăruţi pe lilieci care au făcut de curând saltul la om, provocând îngrijorarea autorităţilor medicale din întreaga lume.  Un alt proiect de cercetare finanţat atât de DARPA cât și de NIH a implicat cercetători de la Universitatea de stat Colorado în examinarea coronavirusului care cauzează Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) pe lilieci și cămile „pentru a înțelege rolul acestor gazde în transmiterea bolilor la om”.  Alte studii ale armatei SUA, discutate în detaliu mai târziu în acest raport, au descoperit mai multe noi tulpini de noi coronavirusuri transportate de lilieci, atât în China, cât și în țările învecinate cu China.

Multe dintre aceste proiecte recente de cercetare sunt legate de programul de Prevenire a amenințărilor patogene emergente sau programul PREEMPT al DARPA, care a fost anunțat oficial în aprilie 2018. Prevenirea se concentrează în mod specific asupra rezervoarelor de boli animale, în special lilieci, și DARPA, chiar menționa în comunicatul său de presă, în program, că „are cunoștință de sensibilitățile privind biosiguranța și biosecuritatea care ar putea apărea” datorită naturii cercetării.

Anunțul DARPA pentru PREEMPT a fost făcut la doar câteva luni după ce guvernul SUA a decis să pună capăt în mod controversat moratoriului privind așa-numitele studii de tip “amplificare de funcție” care implică agenți patogeni periculoși. ViceNews a explicat studiile “amplificare de funcţie”, după cum urmează:

Cunoscută sub numele de studii „amplificare de funcție”, acest tip de cercetare este, în aparenţă, despre încercarea de a fi cu un pas înaintea naturii. Prin crearea de superviruși mai patogeni și mai ușor transmisibili, oamenii de știință sunt capabili să studieze modul în care acești viruși pot evolua și modul în care schimbările genetice afectează modul în care un virus interacționează cu gazda sa. Utilizând aceste informații, oamenii de știință pot încerca să prevină apariția naturală a acestor trăsături prin dezvoltarea de medicamente antivirale capabile să oprească o pandemie” (subliniere adăugată).

În plus, în timp ce programul PREEMPT al DARPA și interesul deschis al Pentagonului față de lilieci au fost anunțate în 2018, Armata SUA – în special departamentul pentru Programul de reducere a amenințării pe bază de cooperare – a început finanțarea cercetării în ceea ce privește liliecii și agenții patogeni letali, inclusiv în coronavirusuri MERS și SARS, cu un an înainte, în 2017. Unul dintre aceste studii s-a axat pe „Apariția unei boli zoonotice purtate de lilieci în regiunea Asiei de Vest”, şi a implicat Centrul Lugar din Georgia, identificat de foști funcționari guvernamentali georgieni, guvernul rus și ziarista independentă de investigație Dilyana Gaytanzhieva ca laborator secret american pentru arme biologice.

Este, de asemenea, important să se sublinieze faptul că laboratoarele cheie ale armatei SUA care implică studiul agenților patogeni letali, inclusiv coronavirusuri, Ebola și altele, au fost închise brusc în luna iulie a anului trecut, după ce Centrul de control şi prevenire a bolilor (CDC) a identificat importante „probleme de biosiguranță” în cadrul acestora.

Centrul de cercetare medicală pentru maladii infecțioase al armatei SUA (USAMRIID) de la Fort Detrick, Maryland – laboratorul principal al armatei SUA pentru cercetare „de apărare biologică” de la sfârșitul anilor 1960 – a fost forțat să oprească toate cercetările pe care le efectua cu o serie de agenți patogeni letali după ce CDC a constatat că nu dispune de „sisteme suficiente pentru decontaminarea apelor reziduale” de la laboratoarele sale de cea mai înaltă securitate și că personalul nu a urmat procedurile de siguranță, printre altele. Centrul conține atât laboratoare de biosiguranță de nivel 3, cât și laboratoare de nivel 4. Deși nu se știe dacă experimentele care implică coronavirusuri au fost în curs la acea dată, USAMRIID a fost recent implicat în cercetări născute din preocuparea recentă de Pentagonului cu privire la utilizarea liliecilor ca arme biologice.

Decizia de a închide SAMMRIID a avut o prezentare surprinzător de redusă în mass-media, la fel ca decizia surprinzătoare a CDC de a permite centrului aflat în neregulă să reia parțial cercetările la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, chiar dacă centrul era și încă nu este în „capacitate operațională deplină”. Problematica asigurare a securităţii de către USAMRIID la acest fel de centre este de un interes deosebit în lumina recentei epidemii de coronavirus din China. După cum va arăta acest raport în curând, acest lucru se datorează faptului că USAMRIID are un parteneriat vechi de câteva decenii și strâns cu Institutul de virusologie medicală de la Universitatea din Wuhan, care este localizat în epicentrul epidemiei actuale.

Pentagonul în Wuhan?

Dincolo de cheltuielile recente ale armatei SUA și de interesul față de utilizarea liliecilor de arme biologice, merită, de asemenea, să se examineze studiile recente pe care armata le-a finanțat în ceea ce privește liliecii și „noile coronavirusuri”, cum ar fi cel din spatele epidemei recent, studii desfăşurate în interiorul sau în imediata apropiere a Chinei.

De exemplu, un studiu realizat în sudul Chinei în 2018 a avut ca rezultat descoperirea a 89 de noi tulpini  de „coronavirus nou de lilieci” care utilizează același receptor ca și coronavirusul cunoscut sub numele de Sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS). Acest studiu a fost finanțat în comun de Ministerul Științei și Tehnologiei din guvernul chinez, USAID – o organizație despre care se presupune de mult că este un front pentru serviciile de informații ale SUA și Institutul Național de sănătate din SUA – are a colaborat atât cu CIA, cât și cu Pentagonul pentru cercetarea bolilor infecțioase și a armelor biologice.

Autorii studiului au secvențiat, de asemenea, genomul complet pentru două dintre aceste tulpini și au remarcat, de asemenea, că vaccinurile MERS existente ar fi ineficiente în ceea ce privește comliliacerea acestor viruşi, sugerând că un alt vaccin ar trebui să fie dezvoltat din timp. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Un alt studiu finanțat de guvernul SUA, care a descoperit mai multe noi tulpini de „noul coronavirus de lilieci”, a fost publicat chiar anul trecut. Intitulat Descoperirea și caracterizarea liniilor de nou coronavirus de liliac din Kazahstan, s-a axat pe „fauna de lilieci din Asia Centrală, care leagă China de Europa de Est” și noile coronavirusuri de liliac descoperite în cursul studiului, s-a constatat că sunt „strâns legate de coronavirusuri de liliac din China, Franța, Spania şi Africa de Sud, ceea ce sugerează că co-circulația coronavirusurilor este comună la mai multe specii de liliac cu distribuții geografice suprapuse.” Cu alte cuvinte, coronavirusuri descoperite în acest studiu au fost identificate în populațiile liliac care migrează printre altele, între China și Kazahstan, şi este strâns legată de coronavirusuri de liliac în mai multe țări, inclusiv în China.

Studiul a fost finanțat în întregime de Departamentul Apărării al SUA, în special de Agenția de reducere a amenințărilor în domeniul apărării (DTRA), în cadrul unui proiect de investigare a coronavirusuri similare cu MERS, cum ar fi studiul din 2018 menționat anterior. În plus, dincolo de finanțarea acestui studiu din 2019, instituțiile implicate în realizarea acestui studiu merită, de asemenea, să fie avute în atenţie, având în vedere propriile legături strânse cu armata și guvernul SUA.

Autorii studiului sunt afiliați atât cu Institutul de cercetare pentru probleme de siguranță biologică din Kazahstan, cât şi cu/sau cu Universitatea Duke. Institutul de cercetare pentru probleme de siguranță biologică, deși oficial face parte din Centrul național pentru biotehnologie din Kazahstan, a primit milioane de la guvernul SUA, cea mai mare parte din acesta provenind de la Programul de reducere prin cooperare a amenințării al Pentagonului. Este depozitarul oficial al guvernului din Kazahstan de „infecții extreem de periculoase de la animale şi păsări, cu o colecție de 278 tulpini patogene a 46 de boli infecțioase.” Face parte dintr-o rețea de laboratoare pentru arme biologice” finanțate de Pentagon în întreaga țară din Asia Centrală, care se învecinează cu cele mai importante state rivale ale ale SUA – China și Rusia.

Participarea Universității Duke la acest studiu este, de asemenea, interesantă, având în vedere că Duke este un partener cheie al programului Platformă de prevenire pandemică (P3) al DARPA, care își propune în mod oficial „să accelereze în mod dramatic descoperirea, integrarea, testele preclinice, şi producerea de contramăsuri medicale împotriva bolilor infecțioase.” Primul pas al programului Duke/DARPA presupune descoperirea unor virusuri potențial amenințătoare și „dezvoltarea unor metode de susținere a propagării virale, astfel încât virusul să poată fi utilizat pentru studii în aval.”

Universitatea Duke este de asemenea în parteneriat cu Universitatea Wuhan din China (care se află în orașul în care a început epidemia de coronavirus actual), care a dus la deschiderea Universității Duke Kunshan din China (DKU) în 2018. În special, Universitatea Wuhan din China – pe lângă parteneriatul său cu Duke – include, de asemenea, un Institut de virusologie medicală, care a colaborat îndeaproape cu Institutul de cercetare medicală bentru boli infecțioase al Armatei SUA încă din anii 1980, conform site-ului său web. După cum s-a menționat anterior, centrul de la USAMRIID din SUA a fost închis în luna iulie a anului trecut pentru nerespectarea procedurilor de biosiguranță și eliminare corespunzătoare a deșeurilor, dar a fost permisă reluarea parțială a unor experimente la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

Va urma.

Sursa: https://www.thelastamericanvagabond.com/top-news/bats-gene-editing-bioweapons-recent-darpa-experiments-raise-concerns-amid-coronavirus-outbreak/


Categorii

America, Articolele saptamanii, China, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

59 Commentarii la “Criza epidemica a coronavirusului, intre LILIECII din China si ”ULIII” care ar planui lansarea VACCINURILOR ADN experimentale. CINE SI PENTRU CE AR AVEA NEVOIE DE DECLANSAREA UNUI RAZBOI BIOLOGIC MASCAT SUB O PANDEMIE? (I)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. in logica actuala , anume ca o “elita” conduce din umbra lumea ( Pr. Paisie Aghioritul spunea acest lucru), sa crezi ca America face ceva contra Chinei sau X contra Y e o gresala. Daca sunt “elite” si globalisti, atunci ei conduc si America si China etc! Razboiul nu este impotriva unui stat. Ei ( “elitele globaliste”) le conduc pe toate. Razboiul e impotriva omenirii si….. impotriva lui Hristos! Sa crezi ca vor face ceva pentu a atinge un scop e corect dar nu complet! Vor sa maximizeze rezultatul si, atunci cand scot , din cutia cu surprize, un astfel de virus au in vedere mai cai/moduri de atingere a scopului lor. Pandemie mondiala, panica, decimarea cat mai multor oameni, vaccinuri pt. modificarea genetica a populatiei, obtinere, de ce nu, a unor bani din vanzarea acestor vaccinuri, declansarea unei crize mondiale care sa le acopere toate nelegiuirile si sa indatoreze populatia lumii bancilor centrale, etc.
    Deci, a crede ca lupta se da la nivel de state e gresit si, a crede ca au un numai un scop anume, nu e complet!
    Doamne, ajuta!

  2. Pentru cine e interesat de opinii direct de la fata locului, recomand doua canale de youtube apartinand unor expati, unul american si altul sud african, casatoriti cu localnice, una dintre ele fiind chiar medic.

    https://www.youtube.com/laowhy86
    https://www.youtube.com/serpentza

    Eu ii urmaresc de mai multi ani, au niste materiale video foarte bine puse la punct care descriu in detaliu toate aspectele vietuirii in China.

  3. @ eucred
    Cam asta cred si eu.

  4. @eucred

    Elitele nu prea sunt incantate de Trump, de Brexit, nu mai spun ca Trump e pro viata, impotriva migratiei, lgtb si anti vaccinare(macar in tara lui). Cand s-a pus problema mutarii ambasadei la Ierusalim, au luat foc toti aliatii. E un razboi intre elite, ingaduit de Dumnezeu, sa mai avem timp de pocainta. Elitele voiau un razboi contra Rusiei nicidecum ingenuncherea Chinei. Daca iesea Hillary in America eram de acord cu tine.

  5. http://www.chiazna.ro/19480/china-vom-fi-noi

    Mi se pare logic ce spune, poate ar trebui sa ne facem niste planuri, sa fim pregatiti pentru ce va urma…Orice observatie, aport e de ajutor, s-ar putea “maine” sa fie prea tarziu(raspandirea virusului, explozia pretului la medicamente, chiar asa, ce am putea cumpara?).

  6. @eucred:

    Si eucred la fel…

  7. @RobertCr
    Ai zis bine că e un război între elite îngăduit de Dumnezeu pt. a mai avea timp de pocainta! Dar Trump e omul elitelor 100%. Lucru care se vede din acțiunile sale. Acest lucru mi l au confirmat câtva părinți duhovnicesti.
    http://alt-market.com/index.php/articles/4056-the-war-pigs-are-finally-revealing-themselves-and-this-is-just-the-beginning
    Bun link ul cu pregatirea!
    Ce am putea face?
    Răspunsul ni l au dat acești minunați părinți pe care Dumnezeu i a trimis să ne vorbească.
    Pt. Elpidie spunea că în primul rând spovedanie, împărtășanie, viața trăită în pocainta, redobândirea legăturilor cu Dumnezeu.
    Iar lumește, alimente pe minim 6 luni rezerva, o casa la tara, preferabil zona de munte, sobe, muniție pt. sobe, sursa de ape, ceva medicamente ( sincer nu știu care ar putea fi alea), semințe pt. a putea planta diverse legume, viață sănătoasă. Trebuie să trăim sănătos pt. a ne întări sistemul imunitar. Nu trebuie sa mâncăm mult, o data pe zi e suficient, produse crude in marea majoritate. Ex; semințe înmuiate, borș, iaurt făcut în casă, oua fierte ușor, fructe și legume. Fără carne cu excepția peștelui. Mișcare la munca câmpului sau gospodărie dacă ești la tara sau sport în oraș.
    Și ar trebui sa mergem mai des la tara ( daca avem o casa sau părinți sau socrii) și să ne îndeletnicim cu muncile de acolo. Sa plantam semințe, sa facem rasaduri, să știm cum să aprindem un foc repede și cu obiecte rudimentare (nu e chiar ușor). Aceste lucruri par ușoare, dar daca nu ești obișnuit cu ele sunt foarte greu de făcut, mai ales când timpul și oamenii nu vor mai fi așa binevoitori. Doamne, ajuta!

  8. @eucred

    Despre soluțiile acelea omenești …. degeaba vorbim cand nu vorbim din experienta noastra sau a Sfinților Părinți ….
    „Nu trebuie sa mâncăm mult, o data pe zi e suficient, produse crude in marea majoritate.” Eu stiu ce inseamna dieta de cruditati 100%, timp de 2 ani, si intre timp am evoluat, am analizat și alte opinii in vogă. nu e cazul să ne emaciem prin diete imposibile, ca să râdă dracii de noi!
    Oamenii normali, fără haruri speciale, au nevoie de 1700-2500 kcal in funcție de constituție fizică, activitate, unii barbați chiar 3000 kcal, la activitate fizică f intensă. Cu cartofi exclusiv si apă se poate supraviețui pana la 2 ani, singura lipsa importanta fiind Vit. B12, a cărei deficienta se observa dupa 3 ani …. dar pt 2100 Kcal am nevoie de 3 kg cartofi cruzi pe care nu-i pot manca la o singura masă, că volumul stomacului la adult este de 650-900 g, în medie 700 g. Cartofii furnizează aprox 70kcal/100g cruzi respectiv aprox 90 kcal/100 g fierti sau copți! Legumele (morcov, telina, sfecla, etc) au aprox 40-50 kcal pe 100 g;fructele marea majoritate 40 kcal/100 g , excepție castravete 18 kcal/100 g, etc. Frunzele verzi, ceapa, usturoiul, la fel in jur de 40-45 kcal/100 g. Toate acestea se pot manca crude dar trebuie mancate cantitati prea mari chiar și pentru 3 mese …. Alimentatia cu cruditati presupune multe mese mici, altfel ne emaciem, și pe cat posibil nu trebuie neglijată clasa amidonoaselor, daca nu vrem sa ajungem mai ceva ca balerinii și sa dispara menstruația, să apara anemii, etc.
    Dacă dorim diete cu adevarat raționale, corecte si sanatoase, trebuie mers strict dupa aceasta retetă:
    https://doxologia.ro/biblioteca/pateric/sfantul-ioan-episcopul-cel-minunat-felurile-de-hrana-pentru-om-reprezinta-trepte

    Reținem că in clasa lacto-ovo-pesco-vegetarienilor și în clasa simplilor vegani cu alimente crude, fierte sau coapte nu se mănâncă o singură dată în zi, ci de mai multe ori pe zi, excepție, miercurea, vinerea si alte mici excepții de ajunări!

    Se poate mânca ani în șir o singură dată în zi numai și numai dacă suntem pe treptele 4, 5 sau 6, toate acestea având în comun faptul că marea majoritate a kcaloriilor sunt obținute din pâine făcută din bob de cereale integral, măcinat lent la mori de cereale de bucatarie cu piatră de granit și dospite câte 12 ore tradițional cu maia de casă.

    Cerealele au avantajul că furnizeaza in medie 3400-3800kcal/kg de boabe, deci se poate supraviețui și face orice activitate fizică sau intelectuală cu un singur plin de stomac cu paine în principal.
    Cerealele au dezavantajul că au Vit. A, Vit C, si Vit B12 deficiente, dar toate acestea se produc de către bacteriile de fermentare din maia și prin dospire tradițională …
    Fitiaza (care se păstreaza doar la o măcinare a boabelor sub 40 grade nu peste 200 grade celsius cum se face industrial ) neutralizeaza acidul fitic si face asimilabil calciul, fierul si alte minerale, neasimilabile din faina si painea din comerț ….
    https://www.westonaprice.org/health-topics/modern-foods/wheaty-indiscretions-what-happens-to-wheat-from-seed-to-storage/
    https://www.westonaprice.org/health-topics/vegetarianism-and-plant-foods/living-with-phytic-acid/
    https://www.retetelemeledragi.com/2015/06/maia-pentru-paine.html/
    Cine cunoaște prin experiența sau de la clinicile specializate in acest sens posturile negre (complet fără apă și fără mâncare până la 5 sau 7 sau 18, sau 21 de zile cum se practică sub strictă supraveghere medicală), știe că între zilele 2-5 și 8-11 ale postului negru total apare câte o criză acidozică, foarte periculoase pentru cei care nu s-au pregătit corespunzător pentru acest tip de post. Se poate lesina, intra in comă cetoacidozică din cauza toxinelor pe care le-am acumulat și nu le-am dezintoxicat prin metode mai puțin dure. Criza acidozică poate apărea chiar și de la 18-20 ore, deci și mancatul o data in zi in mod permanent prezintă recomandarea pregătirii pt ea cu alimentatie hipolipidică și hipoproteică … medical vorbind …
    Carbohidrații CHO au produsi de metabolism CO2 și H2O și energie (ATP), lipidele au 7% produși toxici acizi pe langă produsii non-toxici ai carbohidraților; proteinele au pe langă CHO si N, S, rezulta acid sulfuric, azotați si alte toxine. Nu avem nevoie deloc de surplus de lipide și proteine, mai ales ca fiecare avem si depozite de lipide și proteine care au fost consumate in plus față de necesar!
    De aici intelegem de ce Sfinții Părinți au recomandat să se intre intai pe treapta vegan și numai apoi pe treapta pâine plus fructe crude sau coapte o dată în zi …..

    Lucrurile nu trebuie facute asa de capul nostru, ci numai după rânduiala celor care au experiența unor astfel de posturi nevoințe, fie ei din lumea sihaștrilor, fie din sfera medicală.

    http://en.golodanie-da.ru/pokazaniy.htm
    https://syhoegolodanie.com/o-golodanii/why-is-dry-fasting-more-effective-than-other-kinds-of-body-cleansing.html

    Treptele mai inalte ale postului vindecă o mulțime de boli moderne, fac minuni în bolile cronice, așa că marea majoritate a medicamentelor ajung inutile …. cel mult plasture, bioxiteracor, fașă elastică

  9. retinem asta „Țineți minte ce vă spune moșul Simeon, că nu poți să postești cum se cuvine decât dacă urci treaptă cu treaptă, până unde îngăduie Bunul Dumnezeu!”
    din cuvantul de mai jos despre treptele postului
    https://basilica.ro/invataturi-despre-postire/

  10. @Ingrid
    Nu am zis nici o clipă că trebuie să fim subnutriți și sa mâncăm puține calorii. In dieta pe care o recomand/ă sunt și produse animale ce conțin B12. Cantitatea ne o stabilim în funcție de efortul pe care îl avem de făcut. La nevoie se poate consuma și mai mult de o masa. Nu e cazul să săriți la gâtul meu, sarcasmul nu și are rostul. Și nu trebuie sa fi sfânt și să ai nu știu ce daruri duhovnicești că să poți mânca așa. A fi subnutriți nu înseamnă să mănânci mai puțin cantitativ ci de proasta calitate. Bineînțeles că în orice trebuie sa avem înțelepciune și să le adaptam posibilităților organismului nostru. Și o masa pe zi ( chiar cu aportul normal de calorii recomandat pentru in efort susținut) e mult mai sănătoasa decât să mănânci de mai multe ori. Postul de 3 zile fara mâncare și apă resetează complet sistemul imunitar, reinnoindul in mare parte. Dar nu am îndrăznit să recomand acest lucru fiindcă mă gândeam că o să mi sara la gat vreun nutriționist fara daruri duhovnicești de un asemenea nivel ;)! Oricum or sa vina vremuri când și o masa pe zi o sa ni sa para o binecuvântare ( măcar să aibă ea toate produsele pe care le am recomandat). Doamne, ajuta!

  11. @eucred,
    Eu cred :-))) ca @ingrid tocmai ti-a sugerat ca in unele privinte e bine ca fiecare sa cântărim atent ce si cum facem tocmai pentru ca nu pot fi aplicate rețete standard … asa ca hai sa lasam sfaturile “haiducesti” ca sa nu dam idei unora care inca au “dinti-de-lapte”. Iar despre ” …nu trebuie sa fi sfânt și să ai nu știu ce daruri duhovnicești că să poți mânca așa.” ti-as sugera sa lasi teoria si sa incerci practica pe propria-ti piele si apoi mai stam de vorba 😉 :-))))) sa vad daca mai esti tot atat de sigur pe litera ta.

    “Postul de 3 zile fara mâncare și apă resetează complet sistemul imunitar”- frăție , de la unii ca tine care vând sfaturi gratuite oriunde , oricând , oricui şi până la ăia cu aiahuashca , nu-i mare distanta. Ai grijă la urmatoarea intersectie… esti periculos !!!!!

  12. @eucred

    ”Postul de 3 zile fara mâncare și apă resetează complet sistemul imunitar, reinnoindul in mare parte.Dar nu am îndrăznit să recomand acest lucru fiindcă mă gândeam că o să mi sara la gat vreun nutriționist fara daruri duhovnicești de un asemenea nivel”
    Se țin la diverse clinici posturi cu sucuri de legume si fructe sau posturi strict cu apă, până la 40 și chiar 60 zile, numai sub supraveghere medicală, sau post complet fara apă si mancare până la 3 saptamani, care este mortal pentru cei fara pregatirea si antrenamentul corespunzător, și asta fără a avea vreun dar duhovnicesc extraordinar, se practică pe pacienți obișnuiți, indiferent de religie. Personal am experienta cu post medical total, fără apă și fără mâncare de pana la 7 zile, in mod repetat, desigur am experiență și cu celelalte tipuri de posturi medicale.

    Ceea ce am explicat eu este faptul că nu este sanatoasă alimentatia cu carne, lapte si ouă, ulei atunci când ne propunem să mâncăm o singură dată în zi, pe termen lung. Un călugăr pe dietă lacto-ovo-pesco-vegetariană poate ține trei zile negru în Săptămâna patimilor, chiar dacă are steatoză hepatică și mercur 10-15 de la expunerea la pește in exces in peste 20-30 de ani de călugărie, și colesterol, trigliceride in pod de la exceul de produse animale, dar suprasolicită foarte tare ficatul și face mai mult rau pentru sanatate decat bine prin postul negru de 3 zile. De aceea medicii care au masurat o groaza de parametri clinici spun ca steatoza hepatică, insuficienta renala, insuficienta cardiacă si altele sunt contraindicatii pentru postul negru de mai multe zile. E recomandat sa se mulțumeasca cu regim vegan si posturi scurte de o zi, respectiv posturi de pana la 3 zile cu apă, posturi cu sucuri, plante care sustin ficatul, rinichii circulația pana sănătatea se echilibrează si in functie de analize se poate ajunge la un moment dat si la posturi negre mai serioase…..

    Pentru mulți călugări de astăzi, cele 3 zile din săptămâna patimilor sunt adevărate patimi: mănâncă dacă se poate pana cât mai tarziu in Duminica Floriilor, apoi prima zi e acceptabila, a doua zi incep sa se elibereze in sange corpi cetonici si acizi toxici de la lipidele si proteinele mancate in ziua/zilele premergatoare postului, si durerile de cap devin aproape insuportabile, nu mai vorbim de transpiratie si halenă cu aroma specifică de măr putred, senzație de febra musculară, eventual lesin dacă lacomia la proteine a fost mai mare. A treia zi e caracterizata de durere la celalalt capat al traiectului intestinal, întrucât cei ce nu se pregătesc corespunzator, la postul negru vor avea in ziua a 3-a o constipație severă …….Evident, febra musculară si letargia și palpitațiile, și scăderea tensiunii arteriale nu le permit minim 300-500 metanii pe fiecare zi de post negru cum ar fi normal … și asta nu de lene ci din cauza imbuibarii dinaintea postului negru ….

    Cel care respectă regulile medicale de intrare si iesire din post și de pregătire pentru post nu are parte de neplăcerile celor care vor sa manance si peste, lactate, oua după pofta inimii și în același timp asceză de pustnici care manancă o data in zi sau mai rar.

    Există suficientă vit.B12 in produsele vegtale https://oanatrifu.ro/2017/09/b12-vitamina-vegetarienilor/

    Pâinea (coaptă in cuptor, nu crudă, dar prelucrată prin dospire cu maia 12-15 ore, din faina măcinată proaspăt la mai putin de 40 grade celsius), asigură necesarul de proteine, lipide, carbohidrati vitamine si minerale. Pe lângă asta, având in vedere densitatea nutritivă este compatibilă cu o singură masă.

    Celelalte legume, fructe mancabile crude nu sunt compatibile cu o singura masă, fiind prea putin dense caloric …

    Ouale au 36,3% proteine, 61,9% lipide și 1,75% carbohidrați
    Laptele proaspăt are 21% proteine, 49% lipide și 30% carbohidrati
    Macrou (exemplu oarecare): 38% proteine, 62% lipide, 0 carbohidrați

    Ori de câte ori se depășește 15% proteine din alimentația totală zilnică, funcția renala este afectată măsurabil la analize. Ficatul este mai puternic afectat de excesul de lipide…
    Necesarul real de proteine pentru adult este de 4-6% din caloriile totale zilnice, potrivit măsurătorilor clinice. Restul e surplus ce trebuie excretat. In ce priveste lipidele, omul supraviețuieste pe cartof pe termen lng, fara adaos de lipide, și cartoful are 1% lipide.

    Marea majoritate a alimentelor vegetale au pana la 15% proteine, până la 10% lipide, și peste 75% carbohidrați (excepție nuci, alune, masline, seminte uleioase, avocado, ciuperci, etc)

    Practic o pregatire eficientă pt post aspru necesită sub 15%, dar minim 5% proteine; minim 1% lipide pana la maximum 7-10%, și cât mai mulți carbohidrati complecși (75-93%)

    In postarea de mai sus nu am spus nimic cu sarcasm, ci am dat minime explicații medicale pe marginea recomandarilor patristice pe care se pare ca tot nu le-ați inteles daca tot insistați cu produse animale cu Vit. B12 combinat cu masa o dată in zi …..

  13. @fane
    Prietene, eu cu ajutorul lui Dumnezeu și Maicii Domnului am grijă până la ultima intersecție! Că fără ajutorul lor nici nu ajung la prima sau la următoarea. Cât privește postul negru , Ingrid tocmai ce ne spune că a ținut post negru fara apă și mâncare 7 zile in mod repetat. Și țin post negru oameni obișnuiți fara apă și mâncare până la 3 saptamani. Deci se poate. Ceea ce mai face sa mă întreb de ce in primul comentariu a spus că ți trebuie anumite daruri duhovnicești. Da mă rog, așa e viața plină de contradicții. Așa că mai subțire cu aprecierile de genul asta că nu mă cunoști. Și discuția a plecat de la vremurile de cacao care or sa vina și anumite soluții la ele.
    @Ingrid
    Mulțumesc pentru vastele cunoștințe și experiență personală pe care ați binevoit sa ne o împărtășiți. Când am zis că putem consuma iaurt, oua, peste, nu m am referit la cantități industriale sau chiar în fiecare zi. Oricum miercurea și vinerea se posteste. Unii postesc și în ziua de luni. Așa că proteinele astfel oferite organismului sa nu fie în exces. Baza unei diete cu diete o singura masa pe zi trebuie sa fie semințele inmoiate. Floarea soarelui, nuci, semințe de dovleac, susan, grau etc. Putem consuma fasole, orez, grau pt a ne asigura necesarul de carbohidrați. Și nu am pomenit de lapte. Oricum pentru mine e încă o nebuloasa cum în aceiași prelegere argumentați că sunt oameni obișnuiți care țin post negru fara apă și mâncare până la 3 saptamani și bieții călugări, care bineînțeles mănâncă mai mult de post, fara exces de proteina animala, se spetesc de moarte în cele 3 zile de post negru in Săptămâna patimilor. Și una peste alta fiecare face cum considera și cum poate in limitele posibilităților trupesti și materiale. Proteinele în exces fac foarte mult râu organismului oricând, nu numai când se consuma o singura masa pe zi.

  14. @eucred,
    “Și discuția a plecat de la vremurile de cacao care or sa vina și anumite soluții la ele.”
    Tocmai asta e problema , ca periodic si peste tot apar binevoitori care arunca sfaturi fara a fi specialisti si reusesc usor , din pricina evenimentelor , sa inoculeze “solutii” de supravietuire … În urma cu aprox. 10 ani era un bloger vestit pentru asemenea exemple si care a cam facut prapad in randul celor care abia… silabiseau si nu s-a oprit nici acum doar ca , “adeptii” acestui guru sunt mai rari… Daca nu stii despre ce vorbesc , cauta si vei gasi. De-aceea zic ca sfaturile date “dupa-ureche” e bine sa le tinem pentru noi. Ce tie iti face bine , mie s-ar putea sa-mi fie fatal! Ce mie mi se pare floare-la-ureche, tie s-ar putea sa ti se para munca de sisif. Suntem atat de diferiti incat a şabloniza ceva , mai ales daca implica si sanatatea trupeasca si sufleteasca , mi se pare echivalent cu o reteta sinucigasa.

  15. @eucred
    În primul comentariu am zis „Lucrurile nu trebuie facute asa de capul nostru, ci numai după rânduiala celor care au experiența unor astfel de posturi nevoințe, fie ei din lumea sihaștrilor, fie din sfera medicală.” nu știu la ce vă referiți aici „Ceea ce mai face sa mă întreb de ce in primul comentariu a spus că ți trebuie anumite daruri duhovnicești. ” Eu nu am zis asa ceva!

    Sunt necesare cine știe ce daruri duhovnicești ca să ne hrănim o viață numai cu Sfânta Împărtășanie, sau intr-un mod care este mai presus de rațiunea științifică „Oamenii normali, fără haruri speciale, au nevoie de 1700-2500 kcal in funcție de constituție fizică”

    Mai departe afirmați: ”Baza unei diete cu diete o singura masa pe zi trebuie sa fie semințele inmoiate. Floarea soarelui, nuci, semințe de dovleac, susan, grau etc. Putem consuma fasole, orez, grau pt a ne asigura necesarul de carbohidrați.”

    Cum gândiți dvs că puteți asigura baza de carbohidrați cu semințe care sunt ele însele cu exces de ulei (floarea soarelui, nuci, semințe de dovleac, susan …. astea se manancă cu masura strictă) Pe langa ulei, procesul de încolțire crește și procentul de proteine … de aceea se preferă la baza paine, cereale fierte ca pilaful, mamaliga. Fasolea, năutul și alte leguminoase sunt bune cu masira, nu in fiecare zi, pentru că au exces de proteină care uzează rinichii.

    ” Oricum pentru mine e încă o nebuloasa cum în aceiași prelegere argumentați că sunt oameni obișnuiți care țin post negru fara apă și mâncare până la 3 saptamani și bieții călugări, care bineînțeles mănâncă mai mult de post, fara exces de proteina animala, se spetesc de moarte în cele 3 zile de post negru in Săptămâna patimilor.”

    Una este tehnica medicală perfecționată după studierea in clinici a diverselor tipuri de alimentatie asupra omului, inclusiv studierea istoricului postului, a tehnicilor de post practicate de oameni de-a lungul istoriei și a postului lasat de Dumnezeu in firea unora dintre animale, și alta este nevoința unor călugări obișnuiți care nu au intotdeauna la indemână cei mai buni și experimentați bătrâni părinți indrumători.

    Conducerea caută să împace pe toată lumea. Unii călugări și călugărițe, și chiar duhovnici au ajuns să se opună chiar și dietei călugărești tradiționale de pe treapta a doua (lacto-ovo-pesco-vegetariană) considerând-o prea dificilă, astfel incât in multe mănăstiri din țara noastră se mănâncă înclusiv carne. În alte mănăstiri, tot din cauza dependenței multora dintre ei de carne, se exagereaza cu peștele și produsele din pește, se dă chiar și de 4 ori pe săptămână. Cei care sunt mai râvnitori și ar avea voință să postească mai mult trebuie să se domolească întrucât se află în aceleași obști și mănânci ce li se dă, nu ce poftește fiecare. Așa se face că obști intregi a mai multor mănăstiri și-au făcut analizele de sânge și au aflat că expunerea la mercur a fost mult mult peste nivelurile admise. Pe lângă carne, de 4 ori pe săptămână sunt și lactate după cum simte fiecare nevoia …. cu excepția posturilor mari, evident… Dar și în postul Craciunului este uneori dezlegare la pește de 4 ori pe săptămână și dezlegarea este onorată ….

    Ideea că în mănăstiri s-ar mănca mai mult de post, fără exces de proteină animală este un idealism care n-are legătură cu realitatea.

    Dacă citim ”Studiul China” a lui Colin Campbell, vedem că milioane de chinezi tradiționali au 85-90% din dietă alcătuită din cereala orez, puține legume și fructe pt a completa Vit A și Vit C, iar proteina animală este in medie de 0,8%. Ce înseamnă asta? Dacă vom calcula 1%, atunci pe zi vom avea intre 20 și 30 g carne (pui, pește, vite, etc, in funcție de cantitatea de proteine specifică fiecărui tip de carne); SAU 36 g ouă, SAU 130 ml lapte proaspăt. Subliniez, este vorba de „sau” nu „și”! Și acești oameni care manancă așa nu sunt bolnavi cu bolile lacomiei pantecelui: bolile cardiovasculare, diabet de tip 2, litiază biliară, litiază renală, pancreatite, obezitate, hipertensiune, cataractă, constipație, sindromul colonului iritabil, de 7-10 ori mai puține cancere, boli autoimune …..etc

    Calugării noștri nu se limitează în zilele în care nu este post nici măcar la dieta tradițională chineză, ci mănâncă la fel ca și mirenii și suferă de bolile abundenței la fel ca și mirenii…

    De aceea tradiția postului de 3 zile din Săptămâna Patimilor se ține cu dificultate de o bună parte din cei care au râvnă să încerce. Și potrivit tradiției, pentru cine poate și are binecuvântare, este voie și toata saptamana post negru….

    Cât despre cantitățile industriale, afirmația dvs arată o totală lipsă de înțelegere elementară a textului patristic despre treptele postului …. „Când am zis că putem consuma iaurt, oua, peste, nu m am referit la cantități industriale sau chiar în fiecare zi. Oricum miercurea și vinerea se posteste.”

    Sfinții Părinți spun limpede că aceștia care postesc luni, miercuri, vineri și posturile mari, dar dezleagă cu moderație la oua, lapte (eventual și pește) în zilele celelalte sunt pe treapta a doua de postire ….. departe de cei de pe treapta a patra cu postul o dată în zi.

    Deja orezul integral oferă exces de proteina (9% proteină), cartoful 10% proteină, ovăzul 17% proteină, etc. Ureea CO(NH2)2 se formează din proteină, singura cu compuși azotați, și nu lipsește din urina veganului ….

    Hrana o dată în zi presupune intrarea intr-un proces dur de dezintoxicare condus de ficat, care consta in eliberarea a multor acizi toxici in sânge…. nu are absolut nici o logică să mâncăm o data în zi și să ne doară capul mai mult sau mai puțin, să nu avem mintea limpede, să nu avem forța fizică păstrată, să ne scadă tensiunea, să ne deshidratăm ….

    Când o persoană intră în comă ceto-acidozică, la spital i se administrează intravenos până la 7-8 l de lichide in funcție de analize, pentru contrabalansarea acidității, plus bicarbonat…
    Când organismul nu face față acidității din sânge și rezervele de apă nu sunt suficiente, nici apa metabolică produsă nu este de ajuns, atunci volumul de sânge circulant scade, implicit tensiunea arterială scade, sangele devine vâscos, apare pliu cutanat, apar palpitații, simptomele hipertensiunii ortostatice: negru inaintea ochilor cand ne ridicăm brusc de la pământ spre exemplu de la o metanie, și tot așa până se intră în comă ceto-acidozică…..
    O profesoară cunoștință de-a mea doctoriță, spunea că a întâlnit cazuri de leșin chiar și după banale ajunări de miercuri sau vineri … Deci depinde de la caz la caz rezistența fiecăruia și dieta generală a celui ce încearcă posturi negre …

  16. Pingback: CORONAVIRUSUL - oportunitate pentru instituirea STATULUI POLIȚIENESC de tip Big Brother/ Director al OMS: „Un virus poate avea consecințe mai puternice decât orice acțiune teroristă"
  17. @ fane
    Prietene……. ești tare capos și destul de obraznic in exprimare!
    @ Ingrid
    M am prins! Ai dreptate tot timpul! E și asta un mare dar de la Dommul!
    Doamne, ajuta!

  18. @ fane
    Prietene……. acest stil alimentar se pretează și în vremuri de pace sau bunăstare materială. Motivele pentru care un organism imbatraneste și mai ales se îmbolnăvește sunt trei: incapacitatea organismului de a genera celule stem, stresul oxidativ și inflamația. Toate acestea se țin în frâu și se reglează cu ajutorul postului. De ce e cel mai recomandat cel în care mâncăm o data pe zi e pentru că ne permite să l facem zi de zi fara a ne întrerupe activitățile normale. Făcut cu discernământ și cu adaptarea l posibilitățile organismului are multe beneficii. Iar daca avem doar dințișori de lapte ( pe care nu înfigem cu nadajdie in cei de langa noi) putem sa nu facem acest lucru. Și mai putem sa facem și analize periodic daca tot ne tremura nădragii pe noi că vom sucomba sau ne vom imbolnavi!
    @ Ingrid
    M am prins! Ai dreptate tot timpul! E și asta un mare dar de la Dommul!
    Doamne, ajuta!

  19. Despre ce vă certați mai exact aici? Merită?

  20. Cearta lor mi-a intarit mie gandul ca poate are trebui sa tin iar trimeronul.
    Prima oara cand am tinut cele 3 zile am crezut ca o sa mor.
    Momentul in care organismul meu a schimbat metabolismul a fost cam dramatic pentru mine:
    “Pentru mulți călugări de astăzi, cele 3 zile din săptămâna patimilor sunt adevărate patimi: mănâncă dacă se poate pana cât mai tarziu in Duminica Floriilor, apoi prima zi e acceptabila, a doua zi incep sa se elibereze in sange corpi cetonici si acizi toxici de la lipidele si proteinele mancate in ziua/zilele premergatoare postului, si durerile de cap devin aproape insuportabile, nu mai vorbim de transpiratie si halenă cu aroma specifică de măr putred, senzație de febra musculară, eventual lesin dacă lacomia la proteine a fost mai mare.”
    cam asa ceva am experimentat, plus ca era si primul meu Post Mare din viata mea pe care il tineam
    Oricum, dupa cele 3 zile, orice zi de post in care puteam manca mi s a parut o gluma.
    Nu m am simtit mai usor dupa, nici mai fin si “eteric”, dar consider ca a fost un exercitiu de vointa benefic.
    Dupa trimeron mi-am adus aminte de asta:

    “Odată având sfinţitul Paisie douăzeci şi una de zile de postire, i s-a arătat Domnul Hristos şi i-a zis: „O, alesul meu, Paisie, mult rău pătimeşti pentru Mine!” Iar el a zis: „Ce mare lucru este această proastă şi rea pătimire, o, bunul meu Stăpân! Mai ales că bunătatea Ta îmi dă putere”. Iar Mântuitorul a zis: „Tot lucrul bun este bineprimit de Mine şi, celor ce-l fac, le voi da plată întocmai cu ostenelile lor; deci urmează-Mă!”
    Iar Paisie L-a urmat până ce au mers la o peşteră a pustiei. Atunci Mântuitorul a zis către el: „Intră înăuntru şi vezi un bărbat cu adevărat nevoitor!” Şi intrând Paisie în peşteră, a văzut un om care se tăvălea pe pământ şi care-şi freca gura şi faţa de pământ. Deci, mirându-se de covârşitoarea nevoinţă a acelui bărbat, a ieşit afară, rugându-se ca să afle de la Domnul Hristos pricina nevoinţei celei mari a acelui bărbat. Iar Domnul i-a zis: „Ai văzut pe nevoitorul Meu, ce fel de osteneli mari rabdă pentru Mine?” Paisie a zis: „L-am văzut, Stăpâne, şi m-am înspăimântat de ostenelile nevoinţei lui; dar rog bunătatea Ta să-mi descoperi cum are atâta nevoinţă?” Mântuitorul i-a zis: „Are numai două zile de postire şi, iată, îl vezi în ce fel se chinuieşte de foame şi de sete?”
    Paisie, auzind acestea, a zis: „Şi cum eu, care am douăzeci şi două de zile de post, n-am pătimit nimic asemenea?” Mântuitorul i-a zis: „Pentru că tu te întăreşti de darul Meu şi posteşti fără de osteneală, iar acela ca un pătimitor, din însăşi voia lui posteşte cu multă osteneală şi, încălzindu-se de dorul pe care-l are către Mine, suferă să pătimească mai presus de puterea sa”. Apoi Paisie a întrebat pe Domnul: „Ce plată are să ia de la bunătatea Ta, pentru cele două zile?” Domnul i-a răspuns: „Acesta va lua aceeaşi plată pentru cele două zile, la fel cu plata ce ai s-o iei tu pentru cele douăzeci şi două de zile! Şi voi zice deopotrivă: Intră în bucuria Domnului tău, şi ţie care ai luat cinci talanţi şi aceluia care a luat doi, căci întocmai aţi făcut binele şi amândoi v-aţi arătat vrednici după puterea voastră!” Acestea zicându-le Mântuitorul, S-a făcut nevăzut.”
    Si m-am bucurat ca am tinut cele 3 zile.

  21. @ admin
    Ai dreptate!
    Iertare tuturor și Doamne, ajuta!

  22. @arizona

    Mi-a plăcut foarte mult pilda, și așa este.
    Au plată mai multă aceștia care iau de la inceput experimentul postului empiric, și pătimesc nevoințe mai grele cu mult decât cei care se bazează pe experiența și călăuzirea altora, și sunt păziți de harul Domnului să nu depășească măsura și să se sinucidă din mândria de a ține nu știu câte zile asemenea Mântuitorului. Povestea un părinte drag mie despre un părinte de la Athos care a murit in a 11-a-12-a zi de post negru total … n-a depășit a doua criză acidozică …. nu s-a asigurat să fie sub supraveghere medicală sau sub supravegherea altora care au mai ținut 14-21 de zile …. Pe de altă parte Sf. Maria Egipteanca a fost păzită fără călăuzire în posturi de care doar sfinții s-ar putea apropia

    Cu toate acestea, postul negru de trei zile consider ca nu prezintă probleme deosebite daca există suficientă hidratare în săptămâna dinainte, daca dezlegarea de ulei si pește din Duminica Floriilor este de maxim 1-3 imbucături și se ține și postul de ulei în restul postului patruzecimii, dezlegări minime … Prin urmare incurajez la acest post din toata inima pe toata lumea, este un exercițiu extraordinar

    Postul negru de 5-7 zile prezintă și dereglarea echilibrului sodiu-potasiu, in sensul ca după post apar edeme serioase daca nu eliminăm sodiul 6-7 zile și introducem surplus de potasiu din alimente sau chiar pastile recomandă ei … Eu nu sunt pentru pastile.
    Echilibrul sodiu-potasiu este deosebit de important pentru că poate da aritmii cardiace severe pana la stop cardiac.

    În orice caz, fiecare se poate informa pe internet și incerca pana la punctul in care pare sigur, fara riscuri majore, mai mult decat atat eventual sub supraveghere medicală ….

    @eucred
    ”Prietene……. acest stil alimentar se pretează și în vremuri de pace sau bunăstare materială.”
    Cu adevarat asa este, sunt cu totul de acord, tocmai de aceea am probat si eu un fel sau altul

    ”Motivele pentru care un organism imbatraneste și mai ales se îmbolnăvește sunt trei: incapacitatea organismului de a genera celule stem, stresul oxidativ și inflamația.”

    Aici sunt lucruri inexacte sau necesită completări …
    Noi producem celule stem ….. Atât postul negru total cât și postul cu apă presupune accelerarea producerii de celule stem, cu precizarea că 1 săptămână de post negru este echivalentă in acest sens cu 3 săptămâni de post cu apă, respectiv 40 zile de post cu apă are rezultat asemanator cu 13-14 zile de post negru.
    Se pare că la o săptămână după o săptămână de post negru, cantitatea celulelor stem din sânge este dublă, și la 2 săptămâni este triplă. http://filonov.net/statji/stvolovie-kletki
    După a doua criză acidozică se produc și mai multe celule stem, și se pare că s-au obținut regenerari extraordinare, inclusiv a celulei nervoase …. Dar mai durează ani de cercetari până se poate implementa pe scară largă…
    avantajul acestor celule stem este că nu provin de la un organism străin, sunt cultivate in propriul organism, și nu au nevoie de medicație toxică pentru a suprima tendința organismului de a le respinge ….

    Referitor la postul negru /postul anhidru/dry fasting, citez mai jos cateva cuvinte din cartea Dr. Filonov, doctor rus contemporan, absolvent de medicină clasică, cu o clinică in Siberia în care aplică diverse tipuri de posturi (post cu apă, post negru fracționat, post negru de diverse lungimi, până la 18 zile ) și care are o carte pe acest subiect:

    „Postul anhidru, după experiența mea, este unul dintre cele mai eficiente metode dintre toate tipurile de post, dar dacă este aplicat fără o pregătire corespunzătoare, folosirea lui poate da complicații grave, practic la fel ca și alte metode terapeutice. Așa cum știm, sunt descrise multe cazuri în care au murit oameni în urma unor operații banale de chirugie estetică sau în urma unei utilizări necorespunzătoare a unor ierburi otrăvitoare. Cel mai supărător lucru este atunci când se agață de această metodă ca de un pai chiar în ultimul moment, după ce au epuizat toate celelelte metode de tratament și au pierdut prea mult timp. Așa cum spun mereu pacienților mei, toate trebuie făcute la timp. Această metodă, la fel ca toate celelalte, are limitele ei, indicațiile ei și contraindicațiile ei. Desigur, în tratamentul oricărei boli în stadiile inițiale, ea nu are egal. Există însă o mulțime de povești de groază și mituri despre prejudiciul foarte mare pe care l-ar putea aduce sănătății un post mai lung fără apă. Eu nu vreau să minimalizez rolul altor tipuri de posturi și tratamente. Însă cred că orice persoană ar trebui să aibă informații demne de încredere și capacitate de alegere deplină. Dar dacă cineva se hotărăște să se trateze utilizând metoda postului fără apă, el trebuie s-o facă competent pentru a obține cu adevărat un efect terapeutic maxim și să folosească toate oportunitățile oferite de această tehnică. Cartea mea este desinată unor astfel de oameni și scrisă pentru a oferi cele mai complete și mai fiabile informații, bazate pe rezultatele lungii mele practici și susținută de răspunsurile pacienților mei. Nu uitați: un om poate îndura orice, știind de ce și pentru ce o face!”

    „Omul civilizației moderne este încărcat de cunoștințe despre natura exterioară a lucrurilor și este complet analfabet în privința naturii lor interioare. Acțiunile sale sunt prea puțin dedicate creației: la locul de muncă – este ca un șurub într-un mecanism lansat de cineva, acasă – este un consumator de alimente, de energie și de medicamente. A ajuns la o astfel de măsură că încetează să cânte pentru că vedetele ecranului televiziunii îi cântă. A devenit iritabil, timid, fără inițiativă, bolnav. El nu poate ieși din necaz fără ajutor. Calea către propria vindecare nu îi este cunoscută. Umanitatea mănâncă peste trei milioane de tone de medicamente pe an. Câți bani sunt cheltuiți pentru asta din bugetele famililor sărace, mai ales la ruși, este greu de spus. Și la final, un rău imens pentru sănătate. Dar nu este nici un folos din medicamente? Cum să nu? Este. Medicină plătită, întreprinderi farmacologice, intermediari. În America, medicii sunt unii dintre cei mai bogați oameni, fac profit din suferința oamenilor. Dar pacientului pe proprii bani i se face un rău imens și nu numai lui, ci și copiilor nenăscuți, a doua și a treia generație de ruși. ….”
    „Știința aruncă toată vina pe infecție și-și îndreaptă toate forțele în lupta împotriva dăunătorilor microbi, dar asta ne împiedică să vedem adevărata rădăcină a răului. Natura nu greșește, nu există nimic de prisos în ea. Microbii au existat întotdeauna și nu au interferat cu viața și dezvoltarea animalelor sau a oamenilor. Mai degrabă, chiar au ajutat, de vreme ce pentru cei sănătoși ei nu sunt câtuși de puțin dăunători, și prada lor devin numai cei care s-au abătut de la viața naturală. Este timpul să înțelegem că nu împotriva microbilor ci împotriva propriilor noastre vicii trebuie să ne îndreptăm toate eforturile. În mediul modern foarte toxic, o persoana medie de 40 de ani este în mod intrinsec bolnavă, devreme ce cel puțin o treime din greutatea sa constă în toxine, adică săruri și otrăvuri aruncate de un organism înțelept în țesuturile inerte ale trupului său, adică mai ales în țesutul adipos. Corpul uman este un mecanism uimitor, care protejează organele sale cele mai importante (creierul și inima) de toxine. Cum? Principalul mod în care corpul scapă de produsele toxice, de toxine, este neutralizarea lor în ficat și excreția lor de către rinichi. Otrăvurile solubile în apă sunt excretate de rinichi și cele solubil în grăsimi cu bilă (cu substanța bilirubină) în intestine și mai departe în fecale. Pentru alte substanțe mecanismele de excreție ale organismului sunt reprezentate de plămânii (CO2) și de asemenea pielea joacă și ea un rol foarte important. Totuși cantitatea de toxine din mediul civilizației moderne depășește toate normele admise pentru sute și mii de indicatori. Din această cauză, organismul nu face față avalanșei de toxine moderne, care cad asupra corpului (aproape că am spus – a omului, dar în viața modernă, acest lucru se aplică și animalelor).
    Unde este dus excesul de toxine? Înțeleptul corp duce excesul de toxine într-un „depozit de deșeuri pentru oraș”, adică în țesuturile inerte, periferice, a căror vătămare nu reprezintă o amenințare imediată pentru viață, din care cea mai mare parte este localizat subcutanat și în spațiul retroperitoneal de-a lungul coloanei vertebrale producând o burtă mare la bărbați și depozite grăsime pe pelvis și pe șolduri la femei precum și depozitele de săruri toxice în aparatul locomotor în ligamentele osoase. Sedimentele toxice sub formă de săruri de calciu produc binecunoscuta osteocondroză.
    De-a lungul anilor, până la patruzeci de ani, un „cimitir” de săruri de toxine se acumulează în țesuturi și ligamentele sunt deja extrem de pline, apoi începe procesul de depunere a sărurilor toxice la organele vitale, în care încep să se acumuleze treptat schimbări patologice dureroase. Primul exemplu bine-cunoscut: ateroscleroza vasculară, care în principiu are aceeași origine degenerativă ca și osteochondroza ligamentelor și a articulațiilor, dar apare în vitalele vase de transport, îngustându-le lumenul și perturbând circulația sângelui către organe vitale. Și acesta este motivul pentru care boli cardiovasculare ale inimii și ale creierului – angină pectorală și accident vascular cerebral – sunt prima și a doua cauză de deces pentru toți, inclusiv pentru cei mai tineri. Principalele cauze de deces ale timpului nostru sunt bolile cardiovasculare și cancerul, care are, de asemenea, drept cauză principală o autointoxicare a organismului. Au existat diverse teorii pentru cancer: infectios, genetic. Dar cu toate acestea, au uitat să ia aminte la faptul că acum o sută de ani, când mediul nu era așa de toxic, cancerul, la fel ca și bolile cardiovasculare, era o boală rară, iar acum a ajuns pe al treilea loc ca mortalitate. …
    „Corpul acestei categorii de oameni este puternic intoxicat. El reprezintă un fel de gunoi în interiorul căruia sunt depozitate particule și celule moarte și masă proteică (de care sunt pline spațiile intercelulare și cu care sunt umpluți uneori și ganglionii limfatici). Acest „gunoi” interferează cu funcționarea normală a organismului, interferează cu „comunicarea” celulelor între ele, reducând puterea semnalelor electrice transmise de celule între ele. Acești oameni nu sunt clar bolnavi, cu toate acestea, nici nu îi puteți numi sănătoși. Este această categorie expusă în primul rând la răceli, gripă și alte boli. Acest lucru se datorează faptului că un organism plin cu gunoaie nu se opune la boală, ci dimpotrivă, o primește cu brațele deschise, percepând microbii ca eliberatori care pot fi hrăniți cu gunoiul. Concluzia? Dacă nu doriți să intrați în statisticile caracteristice ale mortalității moderne atunci trebuie să luați măsuri suplimentare și conștiente pentru curățarea corpului de la acumularea constantă de toxine…” „Prin urmare, este mai corect să vorbim despre intoxicație cronică cu otrăvuri alimentare, menajere și industriale, adică toxine care se numesc din punct de vedere medical „toxemie cronică”. Strict vorbind, principala problemă nu este atât cantitatea crescută și concentrația toxinelor în sânge, ci concentrația mare de toxine din țesuturi și organe și, ca urmare, odată cu creșterea lor, mărirea daunelor, care mai corect ar fi să se numească toxicohistologie” „Cel mai radical și, în consecință, cel mai eficient mod de a curăța toxinele acumulate cronic este postul terapeutic, un mod natural de eliberare a corpului de substanțele dăunătoare. Este util și din punct de vedere mental, spiritual precum și pentru curățare fizică. Apariția postului terapeutic își are rădăcina în antichitate. …”Potrivit experiențelor milenare, după numeroase experimente și riguroase studii clinice, a devenit clar că postul terapeutic (acum este mai adesea numit RDT – dieto-terapie de dezintoxicare) este un agent terapeutic excepțional. El promovează curățarea radicală și tot ce curăță – vindecă. În ce privește viteza și eficacitatea de a scăpa de diverse boli – este inegalabil, mai ales atunci când tratamentul medicamentos al unei boli o agravează pe alta, sau atunci când pacientul are intoleranță la medicamente. Putem spune că orice fel de abstinență de alimente este benefică, devreme ce în această perioadă în organism are loc o curățare de poluarea toxică și furnizează relaxarea sistemului nervos central și a organelor digestive. Când postiți, energia vitală efectuează lucrarea de curățare în corpul tău. Organismul se curăță pe sine, se tratează pe sine și se vindecă pe sine. Când încetați să mâncați, în dvs se întâmplă lucruri minunate cu trupul! Dacă doriți să păstrați trupul curat, trebuie să faceți post. Încercați să postiți de mai multe ori – veți simți ceva ce nu ați mai simțit până acum: curățare interioară care te conduce la sănătate! Să trăiești fără să îmbătrânești este imposibil, dar puteți prelungi chiar anii de longevitate activă este posibilă chiar și în această ecologie schimbată.”

    „Postul are două funcții. Primul este preventiv: postul de aproximativ trei zile, când corpul merge la alimente din rezervele interne, și odată cu acest lucru distruge corpi străini (bacterii și viruși), defecte și structuri patologice la nivel celular. Al doilea este terapeutic: postul permite curățarea profundă a tuturor organelor, cu patologii existente (inclusiv embrioni de tumori) pe care le distruge în procesul de nutriție endogenă. Toate organele pierd în greutate. Recuperarea lor are loc în procesul unei corecte realimentări medicale în perioada de revenire, durată ce este aproximativ egală cu durata postului. De aceea, în această perioadă, toate organele par să crească din nou – dar deja într-o formă actualizată, cu un aspect sănătos. Diferențele metodei postului terapeutic fata de alte metode de tratament:
    1. Poate ajuta în cazurile de boli cronice severe, atunci când niciun tratament medicamentos nu mai poate ajuta.
    2. Nu există niciun pericol, ca vindecarea unei boli, să provoace alta, cum se întâmplă uneori cu medicația. Dimpotrivă oferind un efect general de regenerare a sănătății, postul terapeutic ordonează întregul sistem al corpului uman. Despre metodele de post cu apă s-a scris multă literatură. Această carte este dedicată uneia dintre cele mai eficiente metode de post, RDT – postul total, care se realizează fără mâncare fără apă. Postul absolut, fără apă, dezvăluie noi rezerve colosale de abilități pentru curățarea trupului și creșterea imunitatății dată lui prin fire. Este un mod natural, versatil și foarte eficient de curățare, vindecare și întinerire a trupului tuturor viețuitoarelor.”

  23. Ingrid
    Mulțumesc pt aceste informații .
    Utile total . Domnul sa va miluiasca .
    Sănătate tuturor .

  24. @admin

    Și de ce o numiți ceartă? Dacă oamenii se simt ofensați de ce spun unii, s-ar putea să piardă niște informații folositoare. Ingrid are multă dreptate! Poate s-a exprimat mult prea stufos, dar postul total de mai multe zile este ceva despre care mulți avem niște cunoștințe foarte vagi și mai ales doar teoretice. Dar este un lucru foarte special!

    Auzisem și eu mai demult că existau în străinătate centre medicale care tratau felurite boli, chiar și grave, prin metoda postului negru de mai multe zile. Pacienții erau sub control medical strict, atât înainte de începerea postului negru, cât și în timpul postului, dar și după terminarea lui, căci și revenirea la alimentația normală se făcea într-un mod controlat. (Dar am auzit și de unii care practică și în afara centrelor medicale un număr de zile de post total.) Ceea ce au descoperit asceții de sute de ani, empiric și sub îndrumarea Duhului Sfânt (adică beneficiile postului total), descoperă și oamenii de știință în zilele noastre, cu ajutorul științei actuale. Să nu îi disprețuim pe oamenii de știință care fac cercetări cu bună intenție pe zone „rezervate” credincioșilor! Organismul uman este același.

    Așa că vă propun la toți un text care m-a impresionat foarte mult atunci când l-am citit, și nu e din Paterice vechi, ci din cartea „Kalist Monahul”, despre un Părinte sporit, sârb, născut în același an cu Părintele Sofronie de la Essex, și devenit ucenic al Sfântului Nicolae Velimirovici. În tinerețea lui, înainte de a se călugări, și-a dorit foarte mult să afle secretul vederii cu duhul a Sfântului Nicolae Velimirovici, așa că a intrat ucenic la el. Iar Sfântul a început „antrenamentul” tânărului în felul următor:
    „Vrei să fii monah, Dobrivoie[numele de mirean]? Dacă ești bărbat pregătește-te de un act de vitejie!”
    Dobrivoie i-a răspuns că a trecut prin război (Primul Război Mondial), foamete și mari greutăți din partea oamenilor. Se simțea „tânăr, puternic, oțelit, încrezător”, nimic nu-l speria.
    Încercarea la care a fost supus a fost postul total, pe care l-a ținut în același timp cu Sfântul. „Ține minte asta: milioane de oameni tremură în fața propriului trup”, i-a spus Vlădica. „Fii pregătit!”
    Și povestește Dobrivoie că primele două zile au trecut. „A treia zi mi-a fost tare rău.[…] Am avut stări de leșin și de greață. Seara nu am mai putut rezista la rugăciune, m-am culcat devreme.[…] A patra zi, trupul îmi ardea de parcă îmi luase foc. Mă dureau în special rănile din război. În jurul lor au apărut vânătăi mari, care nu erau prea plăcute la vedere. Mă dureau spatele și capul, stomacul mă chinuia necontenit, iar bătăile inimii mi se întețiseră.[…] În a cincea zi am început să răspândesc duhoare. Buzele mi se lipeau una de alta, erau sărate, pe limbă îmi apăruse o flegmă asemănătoare puroiului, pe care tot încercam să o scuip.”
    În a șaptea zi, deși i s-a întors culoarea în obraji și i-au încetat durerile, a simțit că nu mai e în stare să lupte. Și-a strâns lucrurile și a încercat să fugă pe furiș de la Vlădica, dar acesta l-a surprins și l-a întors. La implorările cu lacrimi ale tânărului, Sfântul i-a spus: „Parcă ai fi o babă! Și mai spui că vrei să fii călugăr? Ești plin de murdărie în trup și în suflet, și cu toate acestea ai pretenția să devii măreț și strălucitor! Oare nu simți că în tine arde mizeria și că împrăștii duhoare?”
    Până în ziua a 11-a a tot încercat să fugă și îl ruga pe Vlădica, urlând, să îl lase. Din a 11-a zi i-a dat voie să bea apă. Dar Vlădica nu a băut, și se ruga zilnic, la fel ca în prima zi.
    Și povestea Dobrivoie: „Am fost în război, am făcut foamea, am trecut prin multe țări și am văzut multe, dar mi se părea că această încercare este peste puterile mele.”
    În total a postit 16 zile, pentru că în a 17-a zi le-au venit oaspeți. Episcopul i-a spus că dacă nu ar fi venit oaspeții, ar fi continuat postul până la 30 de zile.

    Acum înțelegeți ce a vrut să spună Ingrid? Ați văzut cât de rău i-a fost lui Dobrivoie chiar din cursul celei de-a treia zi? Simptomele lui se potrivesc cu cele ale călugărilor descriși de Ingrid la comentariul 13. Acum știința medicală poate explica și cauzele acestor stări de rău (iar Ingrid pare super-documentată pe zona asta), și probabil știința explică și cauzele stărilor benefice care urmează „chinului” respectiv (eu oricum nu mă pricep).

    @Fane

    Aveți dreptate când spuneți că e mai bine să dăm sfaturi din experiență și nu din teorie. Și eu sunt de părere că teoria fără practică este boala zilelor noastre. Dar afirmația lui @eucred că „Postul de 3 zile fără mâncare și apă resetează complet sistemul imunitar” nu este chiar o chestie de ayahuasca, odată ce informația este la liber pe Internet, fiind un studiu al unei Universități din California, și fiind aplicat (postul de 3 zile) unor bolnavi de cancer cu sistemul imunitar distrus în urma ședințelor de chimioterapie. În plus, mi-a căzut întâmplător privirea pe cărțile recomandate pe acest site, și am văzut cartea „Postul negru, o nouă terapie”. Uitându-mă pe cuprins, am văzut cu surprindere că metoda postului total este cunoscută în lumea medicală de pe la 1877. De asemenea cartea mai conține un capitol cu un titlu uimitor: „După patruzeci și opt de ore de post, genele celulelor își schimbă aspectul”. Deci o problemă studiată, și cu efecte deosebite…

    @arizona

    Cunoșteam și eu povestea din vechime a călugărului care nu se mai putea ridica de jos după două zile de post duse cu putere proprie, și care primise aceeași plată de la Dumnezeu ca și Sfântul care postise mult mai multe zile, dar cu harul lui Dumnezeu. Așa cum spune Fane, „nu pot fi aplicate rețete standard”.
    De aceea, voi încheia cu cuvintele Sfântului Nicolae Velimirovici, adresate lui Dobrivoie (în prima lui zi de post total), cuvinte care mută accentul pe o zonă de mijloc: „Postul nu are nici un rost fără rugăciune, ba chiar poate să strice.”

  25. @Ingrid
    Sa sti că sunt cat de cat documentat in această privință și am ținut ceva posturi până acum. Cu apa, fara apă, mai scurte, mai lungi. Din experiența spun că nu sunt usoare și că pregătirea de dinainte, dar mai ales de după post e foarte importanta. Și într-adevăr, am experimentat uneori și efecte negative după post datorita neînfrânarii. Chiar și dupa posturile de 23 de ore trebuie sa ai grija la ce mănânci și în ce cantitate. Sunt și bune, sunt și rele, sunt și urcușuri , sunt și coborâșuri în această frumoasă și inedită experiență a postului.
    Iar motivul pentru care m am apucat pt. prima data de post negru a fost și este îndemnul duhovnicului meu (pustnic și duhovnicul pustnicilor). Tot el, la un moment dat mi a zis sa nu mai țin posturi lungi ci sa mănânc doar o data pe zi și nu foarte mult. Și ca fapt divers, pentru că la un moment dat mă îndrăgostisem și devenisem oarecum dependent de ele, mi a dat binecuvântare (pe care o am și acum) sa țin post cu apa sau fara apă atât cât pot și în orice zi și perioada a anului.
    Așa că ce fac, fac în cunoștință de cauză și cu binecuvântarea lui Dumnezeu!
    Analize mi am făcut de curiozitate, mai ales când ieseam dintr un post mai lung și, cel puțin până acum au ieșit de nota 10, chiar când ieșirea nu o făceam corect și mai abuzam cu mancarea!
    La momentul actual nu mai mănânc doar o data pe zi, cu toate că am făcut acest lucru mult timp. Dar mă gândesc să mă reapuc. Sau mai bine un post mai lung fara apă :).Oricum îți mulțumesc pt. informații și așa cum am mai spus îmi cer iertare pt. agresivitate. Ce sa i faci…..pe unii nu i schimba nici posturile. Prima e nevointa, a doua curăția și ultima milostivirea.
    P.s. Te rog sa nu mai răspunzi, chiar îmi place să am ultimul cuvânt:)! Doamne, ajuta!

  26. Oh! Eu am credeam ca postul este pentru curatarea sufletului (de patima lacomiei, de exemplu, sau de a iubirii de sine) si nu pentru curatarea trupului de toxine. Am citit undeva ca este bine sa postim ca sa il putem hrani pe cel flamand cu ceea ce nu consumam noi.
    Tot respectul pentru cunostintele dvs despre vitamine, proteine, etc., dar, postul nu este dieta sau regim alimentar. Una-i una, alta-i alta.

  27. @Daniela:

    Și de ce o numiți ceartă?

    Pentru că arăta a ceartă. 🙂

  28. Daniela G
    Citisem Kalist M . Strașnică carte . De 4 ori am tot recitit o demult . Ma inspira . Acum ma reapuc iarăși . 🙂
    @tuturor
    Trece prin mintea mea sa zic ca :
    Dreapta socoteala i mai mare ca postul .
    Trebuie postit si de acel desfrâu al minții , care cauta sa năruie Cerul , pt desfrâului ei cu pământul . ( Cuviosul Arsenie Boca )

  29. @Ingrid multumim pentru informatii. Puteti spune numele cartii? Ar fi util de citit…
    @cititor asa este, dar cancerul a ajuns mai rau decat o banala raceala in Romania, e bine sa fim in cunostinta de cauza si sa-i ajutam trupeste si sufleteste pe cei aflati in suferinta.

  30. @Daniela G

    Mulțumesc mult mult pentru postare, nu am apucat să citesc Kalist Monahul și nu aveam cunoștință că Sf. Nicolae Vladimirovici practica asemenea posturi.
    Cu adevărat, cele descrise se potrivesc intru totul cu experiențele descrise de practicanții din clinici. Criza acidozică apare mai devreme sau mai târziu, în decursul primelor 5 zile, este de fapt un pisc al procesului prim de dezintoxicare. Corpii cetonici sunt sesizabili la analize si de la 12 ore de post, dar există un maxim de manifestări neplăcute … care cel puțin la mine au durat vreo 16 ore, la mine apare intotdeauna in ziua a doua, dar la majoritatea ar apare in ziua a 3-a … la unii chiar in ziua a 5-a.
    Din descriere se pare că Dobrivoie abia in a 3-a zi a intrat in criza acidozică: starea de leșin și greață. Febra din a 4-a zi ține tot de criza acidozică deși ar fi mai frecventă febra la a doua criză acidozică, Duhoarea ține tot de criza acidozică, ei spun că cine posteste prima data negru nu poți sa stai in cameră cu el, indiferent cât se spală, eu eram singura si acasa prima data, asa ca nu pot aprecia. De asemenea vomă, dureri la rănile vechi, la dinți sau in alte locuri unde au fost probleme, afecțiuni vechi…

    După ce trece criza acidozică începe așa numita dezintozicare limfatică: în gât și pe limbă apare o flegmă de pe căile limfatice prin amigdale, care iți vine mereu s-o scuipi, și apare alta și alta. La primul astfel de post erau alternativ și flegme albe, imaculate, spumoase, și flegme purulente, galben-verzui. La următoarele doar flegme albe imaculate. În cazul în care primești binecuvântare să te impartasesti la mijlocul unei astfel de perioade, excreția asta de limfă și deșeuri de pe căile limfatice se oprește imediat ce atinge ceva intern și revine după 1,5 zile în cazul continuării postului negru.

    Având în vedere că la Dobrivoie prima criză acidozică a inceput târziu, in a 3-a zi și a ținut mult, până în a 5-a zi, și că nu este descrisă o înrăutățire serioasă a stării de sănătate specifică celei de-a doua crize acidozice, mai mult ca sigur ca n-a apărut până la sfârșitul zilei a 10-a, iar in a 11-a zi Vlădica a hotărât să-i întrerupă postul cu apă.

    După trecerea crizei acidozice apare o imbunătățire extraordinară a stării de sănătate, o limpezime și o claritate minții și memorie mai buna decât înainte, fortă fizică mai mare decât înainte de post. Este o perioadă de regenerare, după care a doua criză acidozică face curățenie în zone mai profunde. Manifestările ei nu mai depind mai ales de alimentația din perioada premergătoare postului ci doar de toxinele vechi de ani de zile care sunt scoase spre eliminare, de aceea este mai imprevizibilă severitatea semnelor și simptomelor. În orice caz, prima criză acidozică devine aproape nesesizabilă la al treilea, al patrulea post.

    Dezintoxicarea limfatică (flegma aia) apare și la postul cu apă, dar acolo toate sunt de 3 ori mai tarziu, ca dezintoxicarea este de 3 ori mai lentă. Pe acest temei, o tânără cu limfom gradul 3 a fost internată pentru un post cu apă de 3 săptămâni (plus revenire/ realimentare) și s-a vindecat, a se vedea min 6: https://www.youtube.com/watch?v=icb5zHhzGlU&t=12s
    Peste 4 ani, in continuare nici o urmă de limfom la follow up…

    „Postul nu are nici un rost fără rugăciune, ba chiar poate să strice.”
    Spre deosebire de postul cu apă sau postul cu sucuri de legume, postul negru total este singurul în care organismul nostru produce molecule cu totul noi de apă din oxigenul atmosferic și hidrogenul din grăsimea corporală …apare urină de 5-6 ori pe zi, in fiecare zi. Singura informație pe care o are această apă nouă cu care ne spălăm prin interior este rugăciunea și gândul nostru bun sau rău. Apa are o structură unică, fenomenală, în fiecare celulă a apei sunt peste 44000 de panouri cu informații, un cuvânt rostit, gândit asupra apei îi schimbă structura, apa memorează tot ce s-a petrecut.
    Astfel că și din punct de vedere științific, importanța rugăciunii, a dispoziției plăcute lui Dumnezeu, a lipsei urii în timpul postului este extrem de importantă, cu atât mai mult în timpului postului negru, întrucât ceea ce imprimăm în această apă nouă este singura informație din ea. Aceasta este o apă mai pură molecular și informatic decât orice apă, și vindecarea poate veni cu atât mai mult prin curățarea de apa plină de informații negative stocate în noi cu această apă nouă.
    Pe de altă parte, vindecări trupești apar la postul trupesc indiferent de religia pacientului, dar ei nu au câștigul duhovnicesc pe care-l putem avea noi.
    @eucred
    Ce să răspund, că in postare aveți doar afirmații, nici o intrebare la care să răspund? Și nici ce ințelegți prin „ultimul cuvânt” nu știu ….loc pentru comentarii aveți tot inainte.
    Întâi posturi „lungi” și apoi „scurte”? Făceați ucenicie pentru monahism, sau sihăstrie? De obicei cele scurte sunt pregătire pt cele lungi, daca nu cumva, prin harul inainte-vederii, a prevăzut cum reacțonați direct la cele mai grele ….Ce v-a invățat referitor la vorbit/cântat în timpul postului negru? În caz de febră mare în timpul crizelor acidozice, cum procedăm? Care sunt simptomele care ne determină să oprim postul? După minim 5 zile de post negru, avem voie sa bem un pahar cu apă turnându-l pe gât ca înainte de post? Care este volumul stomacului pe care nu avem voie să-l depășim la ieșirea din 5-7 zile de post negru? La câte zile după post avem voie să introducem diverse clase de alimente, ce reguli ati primit de la duhovnic?
    După un post izolat de 24 h (adică nu câteva zile la rând), precum și după un post negru de 72 de ore, greșelile în realimentarea de după post nu pun in pericol viața. Periculos devine la peste 5 zile post negru, respectiv peste 2-2,5 saptamani de post cu apă.
    Mă bucur că aveți binecuvântare și informații, înțeleg că duhovnicul v-a dat binecuvântare la orice lungime și tip de post fără supraveghere directă ca la Dobrovie pentru că deja v-a informat tot ce trebuie să știți despre fiecare tip de post ….
    Doamne ajută! Mă iertați și pe mine!

  31. @RobertCr
    Dr. Serghei Filonov, Dry medical Fasting – Myths and Reality este o traducere din rusă cu ajutorul lui Google translate, foarte proastă. Exista si versiunea in rusă de downloadat. Eu nu știu rusă deloc, dar pt familie, prieteni, am incercat sa aproximez un soi de traducere tot cu google translate din rusa comparat cu versiunea in engleza .. abia am „tradus” primele 30 pg din 337 …. mai traduc cate o pagina doua din cand in cand pana o voi termina …. Dar ceva ceva, esența, se intelege din versiunea asta in engleza mentionată mai sus, a fost principala carte după care m-am ghidat asa cum este ea intr-o engleza imposibila….

    https://www.docdroid.net/GA23F1H/dr-filonov-dry-medical-fasting.pdf

  32. Ingrid,
    Foarte pretioase informatii. Am o sumedenie de intrebari. Cartea lui Dr Filonov este tradusa? Cum se rezolva criza acidozica in cazul in care nu sintem supravegheati clinic? Am inteles ca poate fi mortala. Si tot periculoasa am vazut ca este si tranzitia de la mincare la post si invers.
    Exista aemenea clinica la noi unde se poate tine postul terapeutic sub supraveghere medicala? Postul cu sucuri de fructe este eficient? Sau cu fructe proaspete?
    Eu am citit o carte a dr. Kuhne, Arta vindecarii fara bisturiu si operatii, in care in plus fata de hrana vegana, cruda sau fiarta putin, isi trata pacientii cu bai: de trunchi, complete, reci, calde cu sau fara frictiuni.
    La subiect: modul in care se procedeaza in China poate face mult mai multe victime, nu neaparat de la virusulrespectiv, cu s-a si aratat. Vor introduce atunci mortii in aceeasi statistica, pentru a ingrozi lumea si a-si justifica masurile criminale. Dumnezeu sa ne ajute!

  33. @Daciana

    Cartea nu este tradusă … dar neoficial circulă o variantă in engleza, este si o versiune traducere officială în italiana „il digiuno seco” … e abia publicata in 2008 versiunea in rusa

    Pe acest site se gasesc informații inclusiv despre clinici, metode indicații, contraindicații, si ale altor doctori practicanti http://en.golodanie-da.ru/suchoe.htm, alte cărți in rusa mai ales, dar și in engleza.

    „Cum se rezolva criza acidozica in cazul in care nu sintem supravegheati clinic? Am inteles ca poate fi mortala.”

    Dacă nu sunt contraindicații serioase (insuficienta renala severă, ciroza hepatică, insuficienta hepatica, cord instabil cu aritmii, si altele descrise in carte), prima criză acidozică se depășește cu destulă ușurință. Dr Filonov recomandă o pregătire de 6-12 luni regim preponderent vegan, nu exclusiv, , cu ajunari de 2 ori pe saptamana (cum ar fi miercuri și vineri), eventual si posturi cu apă scurte 3-14 zile. Asta pt postul de până la 6,5-7 zile. Ajunările fac intrarea in dezintoxicarea specifică crizei acidozice, și chiar daca postul este intrerupt după 24h, se elimină suficienta cantitate de toxine pentru a face criza acidozică din postul de 7 zile mai ușoară
    De asemenea, cu cât mai puține proteine și lipide in cele 2-3 zile, o săptămână dinaintea postului, cu atât mai ușoară criza acidozică.

    Postul negru, spre deosebire de postul cu apă necesită votul tăcerii, care este extrem de important. Se deshidrateaza organismul mai ușor la vorbit, cântat decât la muncă fizică grea Având in vedere că producția internă de apă este limitată, trebuie să ne străduim sa deschidem gura cât mai puțin!

    Monitorizarea tensiunii arteriale este si ea un indiciu important, daca la aparitia stării de rău specifice crizei acidozice descrise mai sus, TA scade prea tare cu palpitatii si negru inaintea ochilor la ridicarea bruscă de la pământ, este clar că nu ne-am pregătit suficient. Intrerupem postul cu un pahar cu apă și il reluăm alta data când suntem mai bine pregătiți. Daca starea de rau specifică hipotensiunii nu e prea puternică, este posibil și așa sa se depășească prima criză acidozică, in funcție de asta se apreciază …Restul, greata, varsaturi, dureri de cap, nu conteaza, nu sunt periculoase.

    Dacă n-avem tensiometru,este de ajuns pentru apreciere ce se intâmplă la ridicarea bruscă la câteva metanii.

    Ieșirea dintr-un post negru de 5-7 zile.
    După postul negru, apare o foame serioasă, dar în același timp, chiar dacă din ochi am manca tot ce se găsește in bucătărie cu tot cu farfurii, masă și scaune, pe la 150-200 g apare o senzatie de stomac plin, că stomacul este micșorat de la 700 g la 150-200 g.

    Această măsură trebuie să nu cumva să o depășim, iar daca un pacient a cedat foamei, se salveaza viața pacientului cu spălături stomacale și aplicarea in continuare a regulilor de realimentare.

    Este voie pana la 3-4 mese de 150-200 g, fie sucuri de legume, sau supă pasată de legume, fie daca avem dinți buni, alimente slabe caloric: varză, castraveți, salată.

    Ieșirea din post se face cu 200 ml apă, pe care nu le turnăm brutal pe gat, ci reobișnuim tractul digestiv, cu apă cu picătura, luăm o gură, o ținem în gură, o plimbăm, ne jucam cu ea prin gură… nu mai puțin de 10 min pe ceas sa folosim pt acel pahar cu apă.

    După o jumatate de oră putem servi in acelasi ritm ca apa, fie un pahar cu suc de legume, fie o bucată de varză extrem extrem de bine mestecată .

    Mestecatul apei si a mancarii in primele 2 zile, in mod excesiv, este deosebit de importanta. Desigur și pe mai departe …

    Cantitatea de mâncare la o masă se mărete usor a doua zi, și tot așa, calculat treptat, până la a 7-8-a zi când volumul stomacului este inapoi de 600-700 g. Mai bine calculam pe cantar decat să nu discernem senzația fină de plin, care se poate depăși orbiti de foame.

    Consistența, densitatea calorică de asemenea creste treptat. Prima feliuta paine /cereale de vreun tip în a 4-a zi . Ulei, carne oua după 2 săptămâni. Iaurtul il tolereaza din prima saptamana de după post, dar eu nu il recomand decât daca vreau neapărat sa ies din post de frupt după Săptămâna Patimilor.
    Foarte important restrictie severa la sare 6-7 zile și accent pe alimente cu potasiu sau pastile cu potasiu

    In prima zi este de ajuns un litu de apă, creștem la 2 litri treptat.

    Pe cat posibil de evitat in primele 5-6 zile după post alimentele postocalii bogate in provitamina A pentru că ar fi grele pt ficat (morcov, kaki, portocale, )

    In timpul postului este foarte important geam deschis permanent și noaptea sau dormit afară, avem nevoie de oxigen după cum cere organismul!

    In timpul crizei acidozice NU ne spălăm pe dinti, aciditatea salivei inmoaie smaltul și periuta devine daunatoare. Cel mult potolim aciditatea salivei cu apa rece cu care ne clatim gura.

    Împotriva deshidratarii la incepători se recomandă aer rece și apă rece pe piele, dușuri reci, mers cu picioarele goale in rouă. Apa calda deschide porii și deshidratează. Shchennikov practicant pana la 21 zile dry fast recomandă 2 dusuri reci pe zi … fiecare cât și cum poate, eu n-am putut.
    De asemenea pentru febră: apă rece, comprese reci.

    Unii avansati prefera sa nu se atingă deloc de apă, deloc de duș, consider că este extrema, nu sunt de acord.

    Somnul:
    În perioada postului vom dormi 4-5 ore si ne vom simti odihniți ca la 8-10 ore. Nu ne fortam sa dormim mai mult! În săptămâna de revenire de după post crește din nou timpul de somn odata cu cantitatea de alimente.

    Exercițiul fizic este necesar pentru stimularea limfei și a dezintoxicării limfatice, pt incepători se recomandă doar mers pe jos, fara greutati mai mari de 2 kg, cât mai mult, 4-5 ore mers lejer. Avansații pot face orice, inclusiv ridica haltere.

    Nu am mers decât până la aproape 7 zile ca să nu intru in a doua criza acidozică, așa că mai departe nu am experiență.

    „Exista asemenea clinica la noi unde se poate tine postul terapeutic sub supraveghere medicala?”
    Nu, nu am auzit de așa ceva. http://en.golodanie-da.ru/kliniki.htm

    „Postul cu sucuri de fructe este eficient? Sau cu fructe proaspete?”

    Da, este eficient, dar daca postul cu apă este de 3 ori mai lent decât postul negru, postul cu sucuri este și mai lent.

    Postul cu fructe are proteinele, lipidele și caloriile la minim. Fructele au mai ales carbohidrați, apă, vitamine și minerale, deci se produce o dezintoxicare și o vitaminizare lenta extraordinară a organismului. Dar nu putem trai pe termen lung pe un asemenea regim, ci doar cure de diverse lungimi, nu mai mari decat la postul cu apă.

    Fiecare are avantajele și dezavantajele, indicațiile și contraindicațiile. Cu posturi cu sucuri putem aduce pe o persoana cu contraindicație la post negru la o stare a sanatatii care ii permite post negru.

    La postul negru avem autofagia, producția de celule stem etc …

  34. Ar mai fi o atenționare de făcut.
    Efectele fiziologice ale postului total sunt probabil asemănătoare, indiferent de cine și de ce îl practică. Dar efectele sufletești cred că depind de scopul cu care se face acel post, și în acest aspect nu trebuie să deviem de la atitudinea ortodoxă, iar diferența de atitudine poate să fie foarte subtilă. Aici îi dau dreptate lui @cititor!
    De exemplu știm că yoghinii spun că rugăciunea lui Iisus seamănă cu meditațiile sau cu mantrele lor, și poate că dacă rugăciunea lui Iisus ar fi practicată de un yoghin ar exista un efect mental asemănător cu al ortodoxului, însă noi știm că perspectiva de abordare este diferită: yoghinul vrea să se autorealizeze, să-și desăvârșească eul (spun din ceea ce cred), pe când calea ortodoxă spune că această rugăciune este pentru a se curăța de patimi adâncul neștiut al inimii, cu ajutorul harului lui Dumnezeu. Și calea yoghinilor este una spirituală, și nu rău intenționată (chiar dacă nu o laud), dar calea ortodoxă este dincolo de lumea aceasta, deoarece trebuie să treacă prin abisul smereniei și al renunțării la sine, pentru a ajunge la Dumnezeu.
    La fel și în privința scopului postului total, chiar și dacă nu îl practicăm, ci doar ni-l dorim, trebuie să fim foarte, foarte atenți să nu deviem de la atitudinea ortodoxă. Sănătatea trupească este bună, dar nu este un scop în sine. De exemplu Sfântul Ignatie Briancianinov a fost un bolnăvicios toată viața. Nici măcar limpezimea minții nu este un scop în sine. Eu cred că această practică ascetică a postului total este răspândită mai ales în mediul monahal, iar acolo mai ales la marii nevoitori, deoarece scopul ei principal este de fortificare a duhului pentru ca acei asceți să lupte mai eficient cu cel rău (părerea mea). În acest sens, există în viața lui Gheron Iosif o viziune, în care el s-a văzut pe un câmp de luptă în care monahii, aliniați pe rânduri, și sprijiniți de pe laturi de îngeri, se aflau față în față cu niște demoni înfricoșători. Gheron Iosif simțea în sinea lui o mare dorință de a se lupta cu acei răi, și atunci un înger l-a luat și l-a adus cu câteva rânduri mai în față, unde se mai aflau doar câțiva monahi. Vă dați seama deci, ce fel de forță duhovnicească trebuie să aibă astfel de oameni! Iar eu cred că posturile intense sunt pentru ei un mod de întărire a duhului. La fel și Sfântul Nicolae Velimirovici, care postea atât de intens.
    În concluzie, și în rândul mirenilor este foarte frecvent postul total de o zi. Că este de o zi, sau de două etc., trebuie să ne gândim foarte bine care este scopul nostru, dacă este o formă de jertfă duhovnicească, de exemplu. Nu spun acestea ca să judec sau ca să critic pe cineva, ci doar în scop de atenționare, pentru că avem responsabilitate.

  35. @Daciana
    Recomand a se merge la surse si a fi citite cumva cu gooogle translate, temeinic, ne facem timp daca vrem, că nu ne jucăm.

    @Daniela G

    Pe de o parte sunt de acord că cei credincioși care folosesc postul cu rugăciune, slăvind pe Dumnezeu, au mai mare câștig.

    Pe de altă parte nu pot fi de acord cu limitarea la categoria monahilor a unui mijloc medical, au nevoie și mirenii de chirugie fără bisturiu. Nu știu bolile de care suferea Sf Ignatie Briancianinov, dar nici nu-l pot acuza că nu prea postea.

    Postul nu vindecă toate bolile, ci o listă lungă de boli, mai ales boli cronice și la altele este contraindicat.
    Postul de o zi, doua, trei este preventiv. Postul negru de 5-7 zile și mai mult are efect terapeutic, pentru boli diagnosticate, in desfășurare.
    Un exemplu. Un barbat la 50 de ani, avea coxartroza și gonartroza, dureri cronice. A dat intai de postul cu apă, apoi a experimentat rezultate mult superioare la postul negru. S-a vindecat total după câteva cicluri de câte o săptămână. A continuat cu posturi de o zi de 2 ori pe săptămână și 2 de câte 1 săptămână pe an. La 80 de ani putea înota în lac în decembrie
    Atâtea cazuri de infertilitate se pot rezolva, femeie castrata chimic prin chimioterapice după cancer, aflată la menopauza indusă, a ajuns treptat de a ținut final un post de 10 zile negru, i-a revenit menstruația și a putut naște prunci …
    Vindecări de hepatite și alte boli virale cu transmitere sexuală se pot obține la trecerea de a doua criza acidozică.

    Oare daca sunt bolnav ,nu e plăcut lui Dumnezeu să mă folosesc de medicament sub supraveghere medicală au a unor calugări cu experiența postului? De ce să evit, pentru că pe acest medicament il venerăm idolatru? Vindecarea sau mentinerea bolii oricum este de la Domnul.

    Oare Moise nu era mirean? Nu ținea posturi negre de câte 40 de zile? De la cine a invatat tehnica postului, că pe atunci nu erau monahi?

    Desigur nimeni să nu facă nimic fără binecuvântarea și călăuzirea duhovnicului!

  36. @Ingrid

    Da, sfârșitul textului dv. este ceea ce mă temeam că unii s-ar putea să ignore: „Desigur nimeni să nu facă nimic fără binecuvântarea și călăuzirea duhovnicului!”
    În mânăstiri e clar, acolo toți sunt sub ascultare. Dar în lume oare câți nu se încântă să facă după capul lor diferite „bravuri”, nu pentru scopuri duhovnicești (smerite), ci pentru le-ar da senzația că pot deveni speciali, că pot ajunge ușor pe urmele sfinților?
    Aceasta este temerea mea și de aceea am scris atenționarea. Ca să nu îi exaltăm pe unii care și-ar putea zice: „Wow, la o adică la ce distanță sunt eu de călugărul cutare? La o distanță de X zile de post negru. Păi ia să încerc să-l ajung și eu din urmă, dacă atâția au încercat postul ăsta, al celor sporiți.” Dar acesta ar fi un scop în care se ascunde mândria. De asta mi-e frică, să nu îi ispitim pe unii…

  37. probabil ar trebui sa mentionez (pentru linistea sufleteasca a unor cititori si cititoare) ca postul negru de care vb l am tinut la indemnul duhovnicului, in cele 3 zile am stat in manastire si am cam fost nedezlipit de duhovnic.
    cand s a declansat criza cetonica duvohnicul s-a mai dus si pe la episcopal resident al manastirii, venind cu raspunsul (spre disperarea mea) sa incerc sa continui pana fac cele 3 zile.
    @ingrid..tu continua sa scrii

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare