Adrian Salbuchi: RAZBOIUL TOTAL AL SUA

6-06-2012 3 minute Sublinieri


Presedintele Obama a promis schimbarea, dar se vede prea putin din ea în politicile sale de razboi, care sunt mai dure decât cele ale lui George W. Bush. Bombardamentele cu drone ale USA vizeaza de multe ori nu doar “teroristii”, ci toti “barbatii ajunsi la virsta stagiului militar într-o zona tinta ca combatanti. “

Asa cum un amplu raport recent în New York Times explica, pentru toate scopurile practice Obama  aplica cel mai bine ceea ce poate fi descris ca o doctrina Razboi Total, aducand guvern, militari si mass-media de propaganda PsyWar (razboi psihic) sub o singura strategie.

Conceptul de “razboi total” – razboiul care implica nu doar militarii, ci toti civilii, indiferent de varsta sau sex, împreuna cu întreaga infrastructura dintr-o tara – a devenit o realitate îngrozitoare în timpul secolului 20, condusa in cea mai mare parte prin orientarea descoperirilor stiintifice si a progresul tehnologic catre  utilizarea nelimitata în razboi. Razboiul Total este astazi foarte prezent in lume si este condus de Statele Unite si aliatii sai.

Acest lucru este instigat pe toate fronturile de SUA, mass-media europeana si mondiala mainstream. In cazul doctrinei lui Obama, Razboiul Total, mass-media merge împreuna cu politica oficiala a Statelor Unite, si descrie uciderea unor oameni nevinovati, care tocmai s-au întâmplat sa fie în locul nepotrivit la momentul nepotrivit ca “militanti combatanticând bombele dronelor construite de democratia americana cad si-i omoara.

Razboiul Total necesita razboi psihologic intens si constant pentru a convinge opinia publica – atât acasa, cât si în strainatate – ca “baietii nostri” lupta “pentru a raspândi pace si democratie“, facand întotdeauna “lucrul drept si potrivit” prin uciderea “oamenilor potriviti” care ameninta America, Europa, Israel si restul tarilor din Vest, cu alte cuvinte, doar prin uciderea “combatantilor militanti teroristi“.

Acesta este modul in care Orwellian Newspeak a descris razboaiele conduse de SUA din 1945 – indiferent daca sunt purtate  numai de SUA, sau împreuna cu aliatii, cum ar fi Marea Britanie, tarile UE si Israel, sau de marionetele lor. Lista este foarte lunga: Coreea, Vietnam, Panama, Republica Dominicana, Palestina, Egipt, Irak, Afganistan, Libia, Iran, Africa, America de Sud, Cambodgia, Laos, Cuba, El Salvador, Insulele Falkland, Nicaragua, Grenada, Serbia… Numarul de morti se ridica la zeci de milioane si tot creste si creste.

Cine e urmatorul? Siria, Iran? Sudan? Coreea de Nord? Venezuela ? Dupa 9/11 lucrurile au mers din rau în mai rau.

Lumea de astazi se confrunta cu o  super-putere hegemonica incontrolabila, care adaposteste un grup mic, compact si extrem de puternic de mari puteri globale incorporat adanc in interiorul structurilor de putere publice si private ale SUA / Marea Britanie / UE, care controleaza imbatabile nave maritime de razboi si forte aeriene, armate tereste super-tehnologizate, avioane fara pilot (drone), sateliti militari, napalm, bombe cu dispersie si buncar-Buster, supraveghere electronica, armament secret, la fel ca instalatiile HAARP inexplicabile.

Adaugati la acest lucru zeci de mii de rachete balistice si de bombe nucleare indreptate catre tarile vizate, de catre micul clubul de puteri nucleare din vest – SUA, Marea Britanie, Franta si Israel – si lucrurile incep sa devina într-adevar sumbre.

Toate  acestea sint sustinute de fonduri nelimitate – atât oficiale cât si clandestin – în SUA si aliatii lor. Si cind banii se imputineaza, ei bine … exista întotdeauna “mijloace si alte surse” ... Ca atunci când agentii de lume interlopa spala si recicleaza mii de miliarde de dolari in droguri, arme si crima organizata pentru finantarea operatiunilor ilegale si sub acoperire, ca atunci când  functionari guvernamentali SUA orchestreaza operatiuni de tip Iran-Contra…

Se adauga toate acestea la  politica “Razboiul Total al Americii”. Nu un razboi total fata de o tara anume, ci împotriva tuturor tarilor pe care SUA, Marea Britanie, Franta si Israel, le suspecteaza ca sprijina “teroristi”, sau care au guverne suverane nationale care nu le plac , sau – mai pragmatic – tari binecuvântate cu rezerve imense de petrol, gaze naturale, minerit, apa si alimente pe care Exxons, BritishPetroleum,  Monsantos, Chevrons si Barrick Golds doresc sa-si puna mâinile lor murdare, numai pentru a recicla mii de miliarde de dolari profit prin JPMorganChase , Goldman Sachs, Citicorp, HSBC, Deutsche Bank …

Masina de RazboiTotal al Americii costa mii de miliarde de dolari pe contribuabilii din SUA, Marea Britanie si UE, la care se adauga mii de miliarde suplimentare create din nimic  de catre Rezerva Federala Americana si presele de tiparit bani  din bancile centrale europene , care erodeaza si mai mult  dolarul si euro, ca, în final, toata lumea sa sfârseasca prin a plati factura pentru Razboiul Total al Americii prin devalorizare monedelor.

Razboiul Total al Americii împotriva “terorismului” se poarta peste tot, împotriva tuturor, si nu este nici un semn ca s-ar sfirsi.

Acesti zeci de milioane de americani naivi si europeni care au crezut ca Obama ar putea schimba lucrurile, indreptindu-le spre o  ” lume blânda, pasnica”, ar trebui sa se gindeasca  din nou: atunci când vine vorba de politica externa a SUA, nu a existat si nu va exista niciodata nici o diferenta reala între Republicani si  Democrati.

Deci, daca se întâmpla doar sa mergi pe jos pe strazile dintr-un oras din Pakistan sau Afganistan, si ai ghinionul sa fii  ucis de o bomba teleghidata, numai sunteti un “accident civil” , nici macar “daune colaterale”, pentru ca – Doctrina Obama Total War  tocmai te-a transformat într-un “militant combatant terorist”.

Desigur, atunci când atacul dronelor ucide 30, 40 sau 100 de civili, calificati de americani ca “teroristi militanti”, ei stiu foarte bine ca nu au primit nici un indiciu pe cine omoara ei de fapt : ar putea fi un baiat care livreaza pizza, sau un laptar, sau un elev de liceu, sau un vânzator de ziar sau orice! Pur si simplu îl marcheaza pe el/ ea  drept  “militant combatant terorist” si inchid cazul. Mass-media occidentala obedienta si supusa, oricum  va raporta ca mai multi “militanti teroristi” au fost ucisi în Razboiul Total al Americii împotriva terorismului (sau al Marii Britanii, sau UE, sau al lui Israel).

Si sa nu îndraznesti sa spui ca Doctrina Obama nu mai poarta inca urme de justitie in ea: pentru ca daca se dovedeste mai  târziu “post-mortem” ca nu erai un militant terorist, ci doar un tip care mergea pe jos si-si plimba câinele sau, apoi America te-ar putea re-eticheta ca “un accident civil”, sau chiar “daune colaterale”  Doamne, ma simt mai bine deja..!

Când SUA a declansat Razboiul Total mondial impotriva  “terorismului”, aceste tactici inumane, ipocrite, penale, de moarte si minciuna au devenit o parte integranta a  stilului de “democratie” occidentala, declansata în lumea noastra tulbure.

Astazi, miliarde de oameni se întreaba unde vor duce toate acestea, când se va opri?

Întrebarea cheie este: cum putem opri un grup de tari extrem de puternice, care si-au pierdut mintile, devenind incontrolabile? Daca suntem vreodata pe cale  a obtine macar o  pace partiala, trebuie sa punem mai întâi capat la acest Razboi Total de astazi .

Adrian Salbuchi pentru RT

Adrian Salbuchi este un analist politic, autor, vorbitor si comentator de radio / TV  în Argentina.

www.asalbuchi.com.ar

traducere “sherlock_holmes”

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Era Big Brother, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Adrian Salbuchi: RAZBOIUL TOTAL AL SUA

  1. Pingback: Cu regizorul Oliver Stone si istoricul Peter Kuznick despre OBAMA – ”lupul deghizat in miel”, SUA CA STAT ORWELLIAN si militarismul HEGEMONULUI AMERICAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare