MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credință. NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI DE MULTELE MINCIUNI LANSATE PENTRU A SEMĂNA CONFUZIE!”

5-10-2018 Sublinieri

“Dragii mei,

S-au spus şi s-au scris atâtea gânduri despre referendumul de pe 6 și 7 octombrie: bune şi rele, pline de dragoste ori de ură. S-a scris frumos şi demonic de urât, spre limpezirea minţilor sau spre şi mai mare tulburare şi învrăjbire a neamului. Fiecare a vorbit sau a spus, după cum scrie într-o Carte, din cele ale inimii lui, şi şi-a expus în mod public din echilibrul, bunele intenţii sau din patimile, frustrările spumegânde şi urâciunile lăuntrice. Cred că toate cuvintele şi gândurile noastre au rădăcini metafizice, şi chiar şi din acest simplu exerciţiu de democraţie care e referendumul şi din stările de spirit (mai bine zis, de duh) pe care le-a stârnit în fiecare dintre noi putem afla cine stă în spatele unui vorbitor/ scriitor: Cerul sau iadul.

Eu unul nu vreau să adaug multe, ci doar să vă îndemn să mergeți şi să votaţi. În plus, s-ar cuveni să mobilizăm pe cât mai mulţi dintre prietenii şi rudele noastre – oriunde ne-am/ s-ar afla.

De ce? Pentru că referendumul acesta este:

– o mărturisire de credință, pentru cei care cred, dar și

o afirmare a normalității pentru orice om înzestrat cu raţiune şi onest, adevărat “liber-cugetător” (aşa cum o spune şi numele, un om liber de manipulări, ideologii, fake news-uri etc).

Şi nu are nimic negativ: nu este politic, nu este anti-cineva sau ceva, nu afectează drepturile nimănui.

Pentru creştini: trăim o premieră absolută: “Cezarul”, adică statul, ne cere nouă, creştinilor, să ne afirmăm părerea despre Dumnezeu. Pentru că acest referendum ne întreabă, de fapt, dacă vrem să scrie în Constituţie că Dumnezeu a făcut bine lucrurile când l-a făcut pe om “bărbat şi femeie”, cum scrie în Facere. A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credință.

Nu vă lăsați păcăliți de multele minciuni şi manipulări lansate în spaţiul public pentru a semăna confuzie și a vă determina să nu mergeți la vot. De pildă, se spune că a costat câteva zeci de milioane de euro; dar, dacă împărțim la câți oameni sunt așteptați la vot, revin cam doi-trei euro pe cap de votant. E mult pentru a întări sistemul imunitar al unui popor? Căci a nu vota înseamnă a-l slăbi teribil, înseamnă:

1. a deschide porţile uraganelor noilor idei sexo-marxiste care au îmbolnăvit cumplit societatea occidentală (cred că noi, cei din diaspora, chiar putem constata şi afirma asta)

2. a da un semnal politicienilor că îşi pot vedea liniştiţi de ale lor, pentru că poporul român nu mai are voinţă politică, că românii au fost aduşi la stadiul de a nu mai fi interesaţi să se exprime prin vot.

Spre și mai multă încredințare despre importanța acestui referendum și a răspunsului ”DA” la întrebarea care ni se pune, vă trimit și aceste mărturii: a părintelui stareț Efrem Vatopedinul din Sfântul Munte, a profesorului Adrian Papahagi de la Universitatea din Cluj, precum și un articol al doamnei Cristina Popescu. Vă îndemn să le trimiteți cât mai multor cunoscuți, în funcţie de categoria în care se găseşte fiecare: primul- pentru cunoscuții credincioși dar cu indoieli, al doilea- pentru liber-cugetătorii cinstiți. Celorlalte categorii de cunoscuți nu cred ca mai are rost să le trimiteți- intr-un sens, ei trăiesc deja într-o altă dimensiune existențială, unde nimic din ale Luminii nu mai ajunge: Adevăr, sens, discernământ, logică. In acea direcție nu mai putem trimite decât dragoste, milă, compătimire. Și să ne pocaim pentru păcatele noastre, din pricina cărora mulți cred azi că Hristos e ca noi, și de aceea, poate, nu Îl vor.

Nu vă temeți!

Cu noi este Dumnezeu, așa cum S-a făgăduit!

Pr. Ciprian

 

SUSTINERE PENTRU REFERENDUM din SFANTUL MUNTE ATHOS. Staretul EFREM de la VATOPEDU si Parintii Schitului PRODROMU ii indeamna pe români la MARTURISIRE prin vot si prin cuvantul de propovaduire si ii sfatuiesc “sa nu-si plece urechea la soaptele insuflate de cel viclean pentru a-i abate de la participarea la Referendum”

CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audio, text): “Daca noi suntem considerati nevrednici si suntem, de dragul lui Cleopa de la Sihastria, al lui Paisie, Iustin, Teofil, Staniloae, Țuțea sau Steinhardt, MERGI LA REFERENDUM!”

PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socoteală pentru toate care vor urma, că or să urmeze foarte multe” (VIDEO, TEXT)

PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombrie 2018/ FANATISMUL ANTICRESTIN al “influencerilor” si JOCUL SANTAJULUI, INTIMIDARII, MARGINALIZARII Bisericii

Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare de credinţă. AICI NU SUNTEM ÎN SODOMA”

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea – politica de stat. Homosexualitatea – folosita ca varf de lance in AGENDA IDEOLOGICA NEOMARXISTA DE CREARE A OMULUI NOU (audio+text)

MIHAI NEȘU PENTRU REFERENDUM: “Mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar DA pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă”/ Mărturii de la Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca și alții: „La Referendum vom vota DA, din toată inima” (Video)/ VIRGILIU GHEORGHE: Ieșirea la vot are valoarea unei mărturisiri

Falsurile „Coaliției“ anti-Referendum. RĂSPUNSURI LA CONFUZIILE CELOR ÎNDOIELNICI, derutați de minciunile și zvonurile aruncate in MASS-MEDIA sau FACEBOOK și DEMONTAREA AVALANȘEI DE MANIPULĂRI, INTOXICĂRI ȘI PSEUDO-ARGUMENTE ale propagandei celor interesati sa BOICOTEZE votul din 6-7 octombrie

PROPAGANDA ANTI-REFERENDUM vs. ARGUMENTELE realitatii/ RASPUNSURI celor care manipuleaza ca ar fi “REFERENDUMUL LUI DRAGNEA” si celor care cred ca S-AR INGRADI DREPTURI ALE OMULUI/ Care sunt urmarile legalizarii casatoriilor homosexuale, unde s-a ajuns in tarile “evoluate”?/ JURNALUL COPILULUI HABOTNIC, MANIPULAT DE BISERICĂ/ Ce n-a facut centenarul a facut referendumul?

REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE – CEA MAI LIMPEDE EXPLICATIE VIDEO: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, VASILE BANESCU, la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Scandinavia, alaturi de PS Macarie: “NU ARE LEGATURA CU REDEFINIREA FAMILIEI, aceasta este o manipulare deliberata. Initiativa a pornit dintr-o ingrijorare legata de ASALTUL ANORMALITATII, de asaltul ideologic asupra institutiei casatoriei”

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

De ce să particip la Referendumul pentru familie?/ APOCALIPSA PROPAGANDISTICA A ANTI-CRESTINILOR. Razboiul informational si pericolul votului liber pentru noua ordine globalista/ CASATORIILE HOMOSEXUALE SI DECRESTINIZAREA EUROPEI

De ce e toxică strategia boicotării Referendumului pentru Căsătorie/ CE VOTAM pe 6 si 7 octombrie? “între Realitate și Vis, între Hristos și ideologie, între viață și moarte”/ Referendumul este „școală”, „spital” și „autostradă”

Mesaj puternic al Adunarii Nationale Bisericesti: PARTICIPAREA LA REFERENDUM ESTE UN ACT DE MARTURISIRE/ IPS Laurentiu Streza cheama la POST si RUGACIUNE in saptamana 1-7 octombrie/ Mesaje video pro-referendum de la tenorul Vlad Mirita, medicul Stefan Mindea si altii (Video)/ DEZBATERE LA RADIO ROMANIA CU ANA SACRIERU SI VASILE BANESCU/ Pentru românii din Diaspora: UNDE SI CUM PUTETI VOTA PE 6-7 OCTOMBRIE? Informatii oficiale/ Emisiuni TV cu HORATIU PEPINE si MIHAI GHEORGHIU (Video)

PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI “DA” la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER?

NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

VOTUL PENTRU REFERENDUM VA FI IN DOUA ZILE: pe 6 si 7 octombrie/ LA CE INTREBARE VOM RASPUNDE DA?/ PS Vincentiu cheama si el la vot: Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”

Harry Mihet, avocat pro-bono al crestinilor persecutati din SUA: “Românie, ai o șansă istorică de a decide pentru tine însăți ce înseamnă căsătoria. DACĂ RATEZI ACEASTĂ ȘANSĂ, NU CRED CĂ VEI MAI AVEA ALTA”/ Copiii nu sunt deloc bine în familiile „unisex“/ Ce ni se va întâmpla dacă Referendumul eșuează?/ De ce nu trebuie sa ajunga niciodata “progresistii” la putere/ PEDOFILIE ȘI IPOCRIZIE

Retrogradul de serviciu: VOTEZ DA LA REFERENDUM. „Aici e vorba de un război între religii. Alegem doar de care parte să luptăm. Nu avem o a treia variantă. Să nu ne amăgim, nu vom putea sta pe tușă, toată lumea e participantă”

PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Liviu Pleșoianu, Alin Bogdan și Părintele SAVATIE BAȘTOVOI despre REFERENDUM și PROPAGANDIȘTII NEOBOLȘEVICI AI NEBUNIEI: “Activiștii de azi sînt ucigașii de mîine, pentru că părinții lor au fost ucigașii de ieri”

Originile și scopul Noii Revoluții Sexuale/ Legături primejdioase. LGBTQ + activismul pedofil = LOVE/ PROBLEMA CASATORIEI HOMOSEXUALE. Validare sociala, nu drepturi!

„…ca să se descopere gândurile din multe inimi”/ ACTE DE INTIMIDARE FATA DE VOLUNTARII COALITIEI PENTRU FAMILIE. Afisele sunt VANDALIZATE, voluntarii si preoti AMENDATI. Grupurile #boicot aplica tactici agresive de gherila urbana/ Strategia de sabotare a Referendumului pentru Căsătorie, demontată


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Parintele Ciprian Gradinaru, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credință. NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI DE MULTELE MINCIUNI LANSATE PENTRU A SEMĂNA CONFUZIE!”

 1. https://www.youtube.com/watch?v=z1L5XGqA-6c

  ” Știți ce au făcut cetățenii în anul centenarului [din cauză că autoritățile le-au interzit afișarea materialeleor informative pro-referendum pe care erau tipărite culorile tricolorului național]?
  Au vopsit fie cu negru culorile, cu motivarea că e doliu în anul centarului pentru tricolorul românesc… sau cu roșu, cu motivarea că e sângele eroilor care degeaba au murit pentru generația noastră de astăzi…
  (Ana-Corina Săcrieru, una dintre eroii naționali)

 2. “ANA CORINA SACRIERU una dintre eroii nationali.” Subscriu.
  Cred ca acestei doamne toti ii detoram recunostinta. Domnul s-o aiba in grija Sa! As vrea sa vad intr-o zi cum Biserica prin persoana PF Patriarh ii arata recunostinta noastra.

 3. @ Cititor si Lucian:

  Mai bine sa ne rugam unii pentru altii decat sa ne laudam. E mult mai de ajutor, credeti-ma!

 4. “Slavă Ţie Doamne, slavă Ţie,
  Că din mila Ta cea mare,
  Nu m-ai (ne-ai) hărăzit pierzării,
  Ci mi-ai (ne-ai) dăruit sculare !”

  Sfântul Ioan Iacob Hozevitul

  Ne-a dăruit Domnul acest referendum (sculare, riidicare din amorţeală) pentru ca să-I mulţumim și să votăm DA, pentru că dacă vom adăsta în amorţeală, amorţeala va deveni curând paralizie și va fi imposibil să mai facem ceva !!!
  Mulţumim fraţilor admini pentru toate cuvintele de folos și lui Lucian pentru link !!! Bunul Dumnezeu să vă întărească și să vă răsplătească dragostea !!! Doamna avocat Ana-Corina Săcrieru este într-adevăr un mare dar, făcut de Domnul neamului nostru … Bunul Dumnezeu s-o ocrotească împreună cu toată familia dumneaei!!! Doamne ajută tuturor !!!

 5. Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti fratii si surorile care au jertfit din timpul lor, din sufletele lor, din linistea lor spre trezirea poporului roman intru marturisirea lui Hristos cu ocazia acestui Referendum. Sa le socoteasca Dumnezeu tot scuipatul pe care l-au incasat in ultimele luni si saptaman in obraz, ca marturisire si mucenicie nesangeroasa si sa ii pazeasca si acum inainte cu putere mare astfel incat dusmanii lui Hristos sa nu aiba putere asupra lor! Si noua celorlalti, sa ne dea trezvie, pocainta si puterea de a marturisi in vremurile ce vor urma!
  Amin!

 6. Doamne Ajuta,

  Puneti va rog si acest film intr-o postare, a determinat pe multi sa isi schimbe parerile antireferendum:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=e-_z36cHXY0

 7. Admin, da.
  Dar si daca va reusi si daca nu va reusi referendumul, cuvintele mi le pastrez, ca le cred adevarate.
  Nu a fost o lauda. Ci o incurajare.
  Realitatea e palpabila… Azi-dimineata la 8 eram la vot doar eu in sectia de votare. Mai e o zi si jumatate….

  In seara asta de la ora 7. la Alba Iulia tine un cuvant Parintele Zaharia Zaharou.
  Pentru rugaciunile tuturor dreptilor Sai, Domnul sa ne ierte si sa ne miluiasca.

 8. Admin,
  aveti dreptate. Din punct de vedere duvovnicesc, este foarte riscant sa aduci laude – risti sa il arunci pe celalalt in prapastia mandriei. Uneori, totusi din preaplinul inimii vorbeste omul. Ce-am spus, ramane spus.
  Domnul sa ne ajute!

 9. Am mai ramas 20% de romani. Sa strangem randurile si sa inmultim rugaciunea sa ne dea Dumnezeu pastori adevarati care-si pun viata pt oile lor. Nimeni nu a strigat adevarul in piete si la rascruci 28 de ani, doar intre zidurile bisericilor la caldurica. Cine imbraca haina lui Hristos isi asuma jertfa de sange sau nu e bun de preot. Credinta fara jertfa nu e posibila. Azi avem credinta ereticilor care nu vor sa intermediar intre om si Dumnezeu, pt ca vorbele lor sunt vorbe de lemn, limbaj teologic mort, fara taisul care desparte trupul de suflet!
  ACUM SE VAD ROADELE COMPROMISULUI CU POLITICA PENTRU BUNASTAREA ZIDURILOR BISERICILOR ==> SUFLETE MOARTE 80%.
  ACUM SE VEDE EFECTUL VIETII LUMESTI DUSE DE PREOTI SI IERARHI, pantofi, ceasuri, masini, case, cantine de ajutor social ==> MANAGEMENT BISERICESC si SARACIE SUFLETEASCA!

 10. Pingback: DEZ-AMĂGIRILE NECESARE ALE REFERENDUMULUI “PICAT”. Părintele Ciprian Grădinaru (Belgia) în revista “Familia ortodoxă” (I): “Constatăm o întunecare a conştiinţei greu întâlnită la o asemenea scară în istoria omen
 11. Pingback: PĂRINTELE CIPRIAN GRĂDINARU (Belgia), NOU INTERVIU INCENDIAR în “Familia ortodoxă”: “Cred că vor mai urma şi alte TULBURĂRI ÎN BISERICĂ. Va trebui multă smerenie, rugăciune, discernământ, şi mai ales HAR pentru a putea răm
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate