“Revolutia generatiei noastre” sau ORA DE URĂ orwelliana. RASCOALA #REZIST, o butaforie umflata pentru a salva papusarii CAMPULUI TACTIC/ Acuzatii grave aduse siteului de “jurnalism independent” RISE PROJECT: platiti pe contract pentru a alimenta PROPAGANDA anti-românească a OLANDEI

21-01-2018 11 minute Sublinieri

 • Chris Terhes:

La momentul de varf al protestului din data de 20 ianuarie din Bucuresti, in Piata Constitutiei au fost maxim 15.000 de persoane

Numarul persoanelor participante la protestul din Bucuresti din data de 20 ianuarie, in functie de surse, a variat de la 10.000 (Associated Press), la peste 60.000 (Digi24) si peste 70.000 (HotNews).

Calculand aria Pietei Constitutiei, unde s-a terminat protestul si a fost punctul de varf al acestuia, si comparand fotografiile de la fata locului (momentul aprinderii telefoanelor, la ora 21:00), cu indulgenta poti sa spui ca au fost 15.000 de persoane.

Repet, vorbim de momentul de varf al protestului. Asa cum s-a intamplat si la alte proteste, multi oameni au venit direct in Piata Constitutiei ori s-au alaturat marsului pe drum.

Cu alte cuvinte, numarul de oameni care a plecat din Piata Universitatii a tot crescut pe drum, pana cand a ajuns in Piata Constitutiei unde, la momentul de varf, au fost maxim 15.000 de persoane. Iata dovada:

1. In fotografia 1 gasiti aria Pietei Constitutiei cu zona acoperita de persoanele care o ocupau la ora 21:00. Dupa cum se poate vedea, aria este de cca 22.000 mp.

Cei interesati pot face acelasi exercitiu aici:
https://www.daftlogic.com/projects-google-maps-area-calcula…

2. In fotografia 2 vedeti cate persoane au fost in piata la ora 21:00, cand s-au aprins telefoanele.

Trecem peste faptul ca nu toti au avut telefoane ori lanterne sa si le aprinda. Uitati-va doar la cat din acea piata e ocupata de persoane. 50%? 60%? 70%?

Urmatoarea intrebare este cata arie ocupa o persoana la proteste? Un metru patrat, 1,5?

Un metru patrat este 1m pe 1m. Adica, daca o persoana isi ridica o mana paralela cu pamantul si face un cerc in jurul sau, acela e cca 1mp.

Daca va uitati la imagini din multime, veti vedea ca spatiul dintre persoane a fost cu mult mai mare de 1m. Exista si inregistrari din multime care arata ca persoanele erau la distanta unele de altele.

In concluzie, o suprafata de cca 22.000 mp a fost ocupata in proportie de cca 65-70% (cu indulgenta), iar persoanele ocupau o arie mai mare de 1mp fiecare. In concluzie, cam cate persoane au putut fi acolo?

15.000, cu indulgenta, sunt multe.

3. In fotografia 3 gasiti o captura dintr-o stire de pe Digi24, de la ora 23, unde spun ca in piata au fost 60.000 de persoane.

4. In fotografia 4 gasiti o captura tot de pe Digi24 unde spun ca organizatorii protestului (care se spune ca e “spontan”, sic!) “au fost peste asteptarile organizatorilor”.

5. In fotografia 5 gasiti o captura de pe HotNews unde spun ca in piata au fost peste 70.000 de persoane.

6. In fotografia 6 tot o captura de pe HotNews unde spun, cu un pic inainte de ora 21, ca “piata este arhiplina” iar oamenii tot vin.

Repet, peste 60.000 de persoane! In ultima fotografie puteti vedea ca oamenii erau foarte apropiati unul de altul, comparabil cu seara de 20 ian.

Mai mult, daca va uitati la modul cum erau amplasati oamenii in 2015, veti vedea ca mii de persoane erau si dincolo de gardul Parlamentului. De asemenea, era ocupat si bulevardul care desparte piata de Parlament, lucru care acum nu s-a intamplat.

Acum, comparati fotografiile de la concertul lui Robbie Willians, care a avut 60.000 de persoane prezente, cu fotografiile de aseara din piata, unde propaganda spune ca au fost peste 60.000 de persoane.

Orice om rational vede cine minte. Cu astfel de dezinformari si manipulari de 2 lei nu ai cum castiga in fata PSD-ului.

Nu, nu vin. Dau doar trei motive, deși aș avea mai multe.

1) E ridicol să strigi „PSD, ciuma roșie” cu pumnul acela al Internaționalei Comuniste pe afiș. Lupți contra Ciumei roșii cu Internaționala roșie? Este noaptea minții.

2) Și împotriva a ce să protestăm, în condițiile în care tocmai a mai căzut un guvern? Tot Legile Justiției? Alte teme nu sunt pe agendă? Autostrăzile și drumurile care nu se fac, pădurile care se taie, dezastrul din agricultură, mizeria din învățământ și din spitale, sărăcia de la sate, prăbușirea demografică? Am înțeles, OUG 13. Dragnea, între-bare.

3) Indiferent ce se întâmplă în politică, indiferent ce fac sau ce nu fac Președintele, partidele din opoziție, mass-media, ambasadele, și toți ceilalți jucători, indiferent ce arată sondajele (de ex, cel mai probabil PSD ar lua mâine tot peste 40%), mesajul acestui protest #Rezist e unul și același: PSD, ciuma roșie. E o monomanie, unora li s-a pus pata și vor cu tot dinadinsul să dispară PSD de pe fața pământului.

Așadar, ceea ce se întâmplă diseară nu e protest, este ora de ură anti-PSD. Ca în „Minunata lume nouă” a lui Huxley. Ia mai strigați mai flăcăi, și băgați sloganul, hăăăi!

Și ca sa închei subiectul manifestației #rezist #coruptiaucide de ieri, 20.01.2018: nu canitatea (numărul protestatarilor) ci calitatea si sinceritatea acestui protest e importantă! Sau mai degrabă lipsa calității, subțirimea consistenței si falsitatea și ipocrizia mesajului… jos corupția! 

Caci, până la urmă, cine nu vrea asta? Cine nu vrea #joscorupția? Dar cum? Și cu cine?
Lăsând neschimbate niște legi ticăloase (pe care resistentii nu le Cunosc) și refuzând, de plano, orice propunere de modificare (pe care nici pe acestea nu le Cunosc)? 

Vrând sa elimini parlamentarismul? Ca sa-l înlocuiești cu ce? Cu o dictatură a serviciilor?
Vrând alegeri anticipate? Veți avea exact aceseeasi configurație a Parlamentului…

Instituind o teroare legionaroidă calcată pe o doctrină troțchistă? Eh, aici începem sa avem o problema serioasă, căci “aiasta nu se poate”!
Apoi cine sunt promotorii mesajului, cine sunt Luptătorii #Anticorupți? Pai, cine face instigările online, sloganurile și printurile… le cam știm: “soțietatea civilă”, desigur. Știm cine sunt și de cine sunt plătiți. 

Partea “amuzanta” e ca nici cei care merg si urla tremurând in frig nu sunt toți ușă de biserica. Personal cunosc, îndeaproape, cazul unor persoane (ar putea forma un “grup” întreg, o falanga sau chiar un cuib neomarxist, as spune) ultra #rezistente, care mă acuza ca iau partea #coruptilor, dar care ei înșiși au #ințepatstatul cu sume de bani deloc neglijabile. Și când spun asta, fără a da nume, o spun din “interior”, din poziția de avocat și confident al acestora (evident, numele și faptele nu vor putea fi niciodată dezvăluite, secretul profesional fiind doar ultimul Argument pe care l-as invoca in fata unei solicitări de acest fel).

Alții, foarte mulți și ei, și mult mai cunoscuți, instigatori de calibru ai protestelor, au făcut sau fac bani mulți din legaturi neîntrerupte cu toți guvernanții care s-au perindat pe la putere, așa, pe modelul trubadurului T Chitila, sau a amazoancei peneliste A Gorghiu. 
D’asta, văzând “fariseismul” hastagienilor, mi-e imposibil sa nu mi amintesc parabola cu paiul si bârna din ochi! Și Ipocrizia mi-e peste putință sa o diger… și d’aia nu pot sa ma abțin sa nu va întreb: cine striga deci “jos corupția”?

Și nu in ultimul rând “qui prodest” protestul? Nu cumva celorlalți “hoți”, din cealaltă Gașcă, frustrați ca nu ei înșiși sunt la împărțit ciordeala?

Nu cumva Securității, coautoare și beneficiara directa și continuă a jafului national neintrerupt in ultimii 27 de ani? 
Nu cumva “ambasadelor” care au pretenția de a se comporta ca guvernatori intr-o colonie de unde storc și ultimele resurse naturale și umane?

Multe întrebări fără răspuns… din partea #rezist-enților.
Doar o singura concluzie: oricâți ar fi fost de mulți, 10.000, 100.000, 1.000.000 de rezistenți, nu cantitatea acestora e importanta, ci calitatea și sinceritatea mesajului… care e inexistenta. Motiv pentru care, eu unul, voi declara protestul de ieri nul, pe măsura consistenței și mesajului acestuia.

Încă nu am aflat de la nimeni pentru ce au fost făcute “protestele spontane” de azi, în afară de alibiul “Jos comunismul! “, așa cum văd pe hărtia fluturată de un mare intelectual băsisto-macovist care e prezent la proteste. Observ însă că între tineri se lasă cu o mare lehamite de genul “Iar proteste?!”, “#rezist… huh…”

Numai securiștii globaliști încă mai cred în ele, pentru că odată terminate, vor avea se dat socoteală pentru lupta lor antinațională, pentru imensa lor trădare de neam.

Pentru derbedeii ăștia, Patria este mereu “a posteriori”. A priori este exclusiv corporatocrația “soros”, aia pentru care își demonstrează zilnic zelul criminal.

Ar fi ciudat ca “răscoala” programată pentru data de 20 ianuarie să nu conțină și o plimbare pe la Cotroceni sau un repertoriu adresat locatarului. Ar fi ciudat și ca protestatarii să-i scutească de zurgălăi pe cei din principalul partid de opoziție. Sau să mai vedem picior de politician alături de protestatari.

S-a bătut monedă în ultimele zeci de ore pe ideea că Președintele risca suspendarea dacă nu accepta propunerea PSD pentru fotoliul de prim-ministru. Și că s-ar fi riscat prea multe, astfel. Eu zic că s-a evitat fix un episod de democrație pură- poporul ar fi fost chemat la urne, să decidă dacă e de acord. Și implicit să arate ce crede despre guvernarea de până acum și despre tot ceea ce se întâmplă. Prin comportamentul și deciziile sale, Președintele e complice al întregii situații în care ne aflăm.

După ce au defilat cu nume din afara partidului pentru fotoliile de președinte și premier la ultimele alegeri, liberalii au demonstrat din nou că “nu au cu cine”. Să ceri fără niciun temei sau urmă de logică alegeri anticipate în loc să te grupezi în jurul unui nume care să conducă un guvern e proba de care nu mai aveam nevoie pentru a înțelege cât de captiv și de înfrânt e PNL. Liberalii sunt doar cu numele principalii opozanți ai guvernării actuale. În fapt, sunt și ei complici prin inacțiune sau acțiuni-voit or ba- puerile.

Constatarea rămâne valabilă și pentru celelalte entități politice, înmulțite din emanațiile post-decembriste. Duhnește rău tot spectrul politic, cu ale sale înhăitări și cu drumul spre niciunde pe care ne înfundă pe noi, ceilalți. Niciodată nu am simțit mai apăsător nevoia unui nou construct politic. Pornind de jos în sus, dintre oameni. Nu prin diviziuni celulare, comise prin laboratoare sau prin unghere de parlament, nu prin fermentări ong-istice sau oblăduiri de sistem.

Și știți ce ar mai fi ciudat? Ca cei care ies în stradă să o facă în continuare sub stindardul #rezist. Are iz de senină declarație de masochism să clamezi că nu mai suporți corupția, batjocura și nedreptatea dar că…reziști. Nu mai rezist să văd acest #rezist, consacrat prin occident de neo-marxisti, de stânga radicală, sub stindardul căruia se pretind cameleonic deziderate ale majorității, în timp ce se urmăresc și ating scopuri ale unor minorități. Că nu așa e democratic. Hai cu deșteptarea! Că #NUmairezist.

În decembrie 1989, pe străzi se cereau alegeri libere. S-a murit pentru asta. Și s-au obținut. Pe 20 mai 1990, foștii comuniști și securiști au câștigat zdrobitor primele alegeri democratice postrevoluționare. Noi, ceilalți, a trebuit să înghițim rezultatul, chiar dacă ne-a distrus tinerețea și viitorul. Aceasta a fost voința populară atunci. Între timp, s-a votat o nouă Constituție ce statua România ca Stat de Drept. Drept care, și următoarele alegeri au fost câștigate de foștii comuniști și securiști. Și iar am înghițit în sec. Dar ne-am luptat, iar în al treilea rând de alegeri democratice, comuniștii și securiștii au pierdut. Mă rog, cel puțin așa era percepția pe vremea aceea…

Între timp am reușit, cu chiu, cu vai, să intrăm în Uniunea Europeană și în NATO. Trebuie să ne supunem unor criterii stricte privind statul de drept, corectitudinea alegerilor și respectarea votului popular. Dar foștii comuniști, securiști și progeniturile lor, fie ei numiți pesediști, pedeliști, peneliști etc., continuă să câștige, prin rotație, alegerile libere organizate din patru în patru ani. Fatalitate? Nu! Realitate. De fapt, din cei 23 de milioane de îndoctrinați comuniști și câteva zeci de disidenți de la începutul anilor ’90, de unde să ceri atâta cultură democratică? Și nici acum, la 28 de ani distanță, nu stăm prea bine…

Am analizat cu răbdare toate „cererile“ protestatarilor care „susțin democrația“ în diverse piețe publice, rețele sociale și în alte locuri bine alese. În principiu, ei vor ca rezultatul unor alegeri libere și corecte, la care ar fi putut participa și ei dacă ar fi binevoit, să fie dărâmat prin acțiuni agresive. Nu prea sună occidental, Doamnelor și Domnilor ambasadori euroatlantici! Cine sunt acești protestatari? Sunt cei care nu votează decât prin like pe Facebook. Probabil că li s-ar fi uscat prețioasele mânuțe dacă acum un an ar fi pus degețelele lor, mult prea încercate de contactul permanent cu smartfonu’, pe o ștampilă de vot.

Acum sunt nemulțumiți de opțiunea celorlalți români și se declară gata să răstoarne, chiar și prin violență, rezultatul alegerilor. Un partid care pe vremuri a făcut istoria României, respectiv PNL, este dispus să consimtă. De fapt, numai numele îl mai leagă de un trecut glorios. Prezentul lui este jerpelit și rușinos. Și este gata să treacă linia subțire ce-l mai desparte încă de o etichetare extremistă. Că state occidentale susțin la noi mișcări nedemocratice, asta nu trebuie să ne mire. Interesele lor sunt pur economice, iar ipocrizia cu sprijinirea democrației nu le mai păcălește decât pe coafezele, casnicele și muncitorii pensionari din fan clubul Facebook – Laura Codruța Kovesi.

Cel mai grav însă este că avem, cel puțin teoretic, o instituție care ar trebui să apere Constituția României. Citez de pe site-ul SRI: „Pentru a proteja atât statul, cât şi cetăţeanul, Serviciul Român de Informații culege informații despre activităţile care intră în contradicţie cu valorile Constituţiei, evaluează riscurile care decurg din aceste activităţi şi întreprinde măsurile necesare pentru ca acestea să nu devină realitate“. Ar trebui să clarifice urgent ce fel măsuri „întreprinde“, pentru că există în spațiul public suspiciunea rezonabilă că politicienii, jurnaliștii și oengiștii săi sub acoperire sunt printre instigatorii protestelor ce vor să dărâme rezultatul constituțional al ultimelor alegeri.

Că SRI s-a „infiltrat“ peste tot este normal. Altfel nu ar fi serviciu secret, dar… continui să citez: „Un alt domeniu major de risc îl constituie acţiunile extremiste cu potenţial de afectare a organizării statului, a valorilor sale fundamentale, a stabilităţii sociale (…)“. Haida de! Sereiștii sunt evident supărați de faptul că li s-a luat de către Curtea Constituțională instrumentul puterii absolute, de care beneficia și fosta Securitate, dreptul de a face dosare penale. Acum și-ar putea pierde și restul puterii prin modificarea legilor justiției… Deci apară SRI Constituția României sau propriile interese prin infiltrații săi între protestatari? Aceasta e întrebarea.

N-ar strica un răspuns cinstit. Nu-l vom avea, deoarece, cum este loc de interpretări și cum nu apelează la Curtea Constituțională, considerată principalul inamic, SRI-ul este propria instanță constituțională. Un stat în stat. Nu unul paralel, ci unul interior, adânc infiltrat. Deep State, cum ar spune Marele Licurici. Care face ce vrea, când vrea și cum vrea. Așa să fie, sereiștii de azi nu sunt de fapt decât „The Next Generation“ a vechilor securiști, un fel de #Rezist al fostei Securități? Nu vom afla prea curând…

Nimic nu este întâmplător în viaţă… Aşa sună un clişeu care a traversat timpurile şi care se pare că se probează şi în cazul celebrului Tudor Chirilă, unul dintre juraţii unei emisiuni cu audienţă de la PRO TV.

Mesajele acestuia în direcţia protestatarilor #rezist au atras atenţia jurnaliştilor de la cancan.ro, care se întreabă cum vedetei TV i se permit anumite opţiuni politice în condiţiile în care regulamentul companiei CME (n.r. – compania americană care deţine PRO TV) conţine reguli clare împotriva unor astfel de manifestări.

„Vedeta PROTV, Tudor Chirilă, a devenit unul dintre ”purtătorii de drapel” al celor care se găsesc în umbra protestelor anti-Dragnea/PSD. În cazul lui, cel puţin, mesajele continue pe care le postează pe pagina de Facebook ridică semne de întrebare, de vreme ce politica americanilor de la CME (compania-mamă a PROTV) este în total dezacord cu implicarea angajaţilor în asemenea manifestări. Iar Tudor Chirilă este angajatul CME! Ultima luare de poziţie a juratului de la ”Voce” a stârnit o furtună în spaţiul public. Discuţia nu este dacă Tudor Chirilă are sau nu dreptate, dacă protestele anti-Dragnea/PSD sunt sau nu legitime, ci este cu totul alta: cine dintre patronii PROTV a autorizat „derapajul” cu bună ştiinţă de la politica companiei  şi ce interese ascunde există?

(…)  La prima vedere, postarea lui constituie un flagrant derapaj de la politica CME (compania americană care ”guvernează” PROTV). Pe site-ul CME, un pasaj fără echivoc condamnă asemenea mesaje din partea angajaţilor săi, statut pe care îl are şi Tudor.

Toţi angajaţii trebuie să respecte toate legile aplicabile privind utilizarea resurselor corporative pentru activităţile politice. (…) nu permitem desfăşurarea de campanii politice sau activităţi politice de către angajaţi în orice sediul CME sau în legătură cu orice activitate CME.  (…)”, se stipulează în regulamentul CME. Iar de la acest Regulament, nimeni nu se poate abate! Absolut nimeni, atâta vreme cât compania are reguli stricte, nefiind vreun boutique de cartier, ci o companie internaţională cotată la Bursă şi care sancţionează milimetric orice abatere!”, se arată pe cancan.ro.

Cu niște ani în urmă, o seamă de neni și tanti din țara noastră, nu puțini, își suplimentau pe Rețea numele de botez cu “Schengen”. Era un gest foarte fromoos, de identificare individuală cu o aspirațiune colectivă (națională putem zice dacă vrem, și vrem), aspirațiune compromisă și abandonată de corupții din USL care cîștigaseră alegerile din 2012. Europenismul furibund al multor concetățeni și-a depistat atunci încă o cale de atac la Ponta&Antonescu ambalată într-o cauză nobilă. Așa s-a născut prenumele onlain “Schengen”, strămoș al rezistenței cu diez de-acu.

Ce vremuri… Robert Nicolae Turcescu era încă locotenent-colonelul lui Gabriel Oprea. Laura Codruța Kovesi se afla exact în aceeași situație, colonelă. Diferența ar fi că, în vreme Robert Nicolae Schengen Turcescu și-a spovedit la televizor înrolarea, Laura Codruța Kovesi a specificat că ea nu știa că fusese făcută, colonelă, de Generalul în a cărui sufragerie petrecuse clipe de neuitat într-o seară a iernii prezidențiale 2009. N-a știut. În primă fază, și Robert Nicolae Schengen Turcescu specificase că n-a știut. După, a cedat în lacrimi. Bărbat, deh…

Trecînd peste aceste episoade decupate parcă din benzi desenate cu Familia Adams, aici avem altceva. Aici avem un contract de prestare marfă pe drepturi de autor între ministerul olandez de externe și presigiosul proiect Rise. Marfa solicitată românilor: “money laundering pattern in Eastern Europe”. Guvernul Olandei, țară care blochează mecanic aderarea României la spațiul Schengen, plătește cîteva mii de euro pentru ca niște neica nimeni ieftini să-i livreze chiar din România argumentele blocajului (alea publice), argumente mascate sub forma anchetelor jurnalistice vezi Doamne independente. Trist. Scîrbos. Las’ că jurnaliști lulii de la Rise Project se vînd pe sperțuri de frizeri, dar nici n-au livrat recent mai mult decît invenții confortabile, intern, pentru naturelul tulburat al califatului duduii Codruța, iar, extern, utile, între altele, frumoasei țărișoare contractante, a cărei răvășitoare ambasadoare dejunează cică spontaneu cu diverși derbedei în libertate ai regimului Băsescu. Și uite cît de emoționant se umple, pas cu pas, tabloul cu destule personaje de care au depins și încă depind foarte multe lucruri, inclusiv aderarea României la Schengen.

Dacă acest document preluat din Lumea Justiției este real, aici avem și un contract încadrabil la trădare. Cum poate fi descrisă mai fidel trădarea decît prin furnizarea contra cost, către un guvern străin solicitant, de instrumente care contravin și sînt folosite împotriva interesului național al statutului tău? Repet: dacă acest document preluat din Lumea Justiției este real. Ar putea fi, de pildă, la fel de real ca proprietățile din Brazilia despre care scris-a Rise Project că aparțin condamnatului penal Liviu Dragnea, șeful ciumei roșii, dușmanul statului de drept, obținute prin money laundering pattern, potrivit contractului. Dăcât că nu se adeveriră a aparține condamnatului, raradraq!

Repet iar: dacă acest document e real, mă-ntreb și ce leziuni traumatice va provoca el în sufletul unui Robert Nicolae Schengen Turcescu, patriot român proeuropean, ex-locotenent colonel cu serviciu militar nesatisfăcut, actualmente om politic român cu indemnizație de deputat peempee. Deci, mai bine sa nu fie real. Să nu sufere săracu om…

* Hai ca ne place! A inceput sa circule prin cercuri selecte un raport de control facut de ANAF in 2017 la #Asociatia Rise Project – care traieste in principal din bani proveniti de la Fundatia Open Society a afaceristului George Soros. Astia de la #Rise Project, care se declara “asociatie de jurnalisti de investigatie”, reprezentati de un anume Attila Biro care si-a facut veacul pe la Hotnews, fac ce fac, si cum dau vreun articol cu tinta PSD (ca pe asta s-au “specializat”), cum ca un facut DNA se sesizeaza imediat si face dosar penal cu mare tam-tam politico-judiciar.

Textele publicate de aceasta organizatie finantata din exterior, in principal prin fundatiile sorosite, incep invariabil cu semnul #, probabil ca sa-si marcheze astfel apartenenta la miscarile #rezist atat de placute lui Soros. Ca doar le vin banii de la mentorul miscarilor #rezist – George Soros. Ne-a frapat insa ca in data de 1 februarie 2017, taman cand miscarile #rezist faceau ravagii in Piata Victoriei protestand impotriva OUG 13/2017, iar DNA si PICCJ prin Luluta si Lazarica dadeau comunicate de incurajare, #Rise Project a fost depistata de inspectorii ANAF ca doua contracte de cesiune de drepturi de autor fiecare de cate 7200 euro incheiate cu Attila Biro si Alina Moscalu, au fost finantate pe un proiect despre”spalarea banilor” de cine credeti? Chiar de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei!!! – (vezi facsimil)

Adica olandezii care s-au dovedit a fi cei mai mari inamici ai nostri din interiorul UE si care s-au opus vehement intrarii noastre in Schenghen si modificarii legilor justitiei si care ne tot criticau de zor cu coruptia, dar ambasadoarea lor lua masa cu penalii, in familie. Ia uitati-va la fragmentul de document despre care putem anticipa ca va exploda curand integral in toata presa libera si spuneti ce credeti – cum de i-a apucat pe olandezi brusc generozitatea taman in februarie 2017 cand #rezistentii si patronii unor multinationale isi trimiteau oamenii in piata sa incerce daramarea noului guvern proaspat ales? Sa fie ceva intamplator?

* Pregatiti-va de vesti bune! In saptamanile viitoare vor iesi la iveala dezvaluiri uluitoare despre mafia din DNA! Dar si despre ce nenorociri a putut sa faca binomul DNA-SRI in aceasta tara. Vor aparea si date concrete despre judecatorii ICCJ si nu doar ei vizitati frecvent de generalul SRI Dumitru Dumbrava cel care se lauda cu “campul tactic”. Acesta nu a avut incotro si a trebuit sa verse multe la Comisia parlamentara de control a SRI und e afost luat punctual la intrebari si nu a indraznit sa minta si, ce sa vezi, ce a spus individul asta care s-a crezut buricul pamantului ca si Coldea va fi desecretizat! S-ar putea sa auzim curand de niste plecarii intempestive de la Inalta Curte, de voie de nevoie, ca urmare a colaborarilor cu SRI care vor fi devoalate in spatiul public.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la ““Revolutia generatiei noastre” sau ORA DE URĂ orwelliana. RASCOALA #REZIST, o butaforie umflata pentru a salva papusarii CAMPULUI TACTIC/ Acuzatii grave aduse siteului de “jurnalism independent” RISE PROJECT: platiti pe contract pentru a alimenta PROPAGANDA anti-românească a OLANDEI

 1. Olanda e cel mai mare investitor strain din Romania…

 2. @admin

  pozitia pe Schengen nu e deloc ciudata ci chiar logica – in special daca o privim prin prisma libertarii de miscare in conexiune cu piata muncii si a intereselor nationale (sau globaliste). si nu e numai Olanda desi, in cazul lor, trebuie spus ca sunt niste meseriasi cand vine vorba de pus piedici esticilor.

  sunt tari din Vest (nordicii, in special) ale caror guverne au preferat – nu discut de ce – importul de forta de munca din zonele orientului mijlociu. si au pus nenumarate piedici, in ciuda chiar a legislatiei europene a libertatii de miscare, tarilor estice.

 3. “duminică, 21 ianuarie 2018

  gânduri înainte de Liturghie

  Când un iudeu, un cetățean al Vechiului Legământ, dorea să vadă cât mai are de călătorit până în Țara Făgăduită, privea în zarea pustiei dintre Egipt și Palestina.
  Azi, când un creștin orthodox, un cetățean al Noului Legământ, însetează să vadă cât mai are până în țara promisă lui, Împărăția Cerurilor, privește în zarea pustiului lăuntric dintre lume și Cer, în zarea pustiului din propria inimă…. Pentru că acolo, undeva, în zarea din adâncul inimii, este Împărăția spre care merge….
  Evreul era condus, ziua de un stâlp de nor iar noaptea, de un stâlp de foc. Tot stâlp de nor și de foc e și Numele lui IISUS pentru creștinul care, rugându-se, călătorește spre Împărăția Cerurilor.
  Evreul, ca să ajungă în Palestina, trebuia să înfrunte popoarele dintr-un teritoriu geografic; creștinul, trebuie să înfrunte popoarele de păcate și patimi care trăiesc în pustiul inimii.
  Ca să intre în Țara Promisă, evreii au trebuit să lupte cu uriașii, cu fiii lui Anac; creștinul, la ultima vamă lăuntrică, trebuie să lupte și să-i învingă cu Numele lui IISUS, pe fiii lui Satan, demonii….
  Călătorind prin arșița pustiului, evreii își aminteau cu nostalgie, de viața din Egipt; creștinii, când le e foarte greu să rabde asprimea căii lăuntrice, cârtesc amintindu-și de viața ”creștinească” din lume, cea cu lecturi și slujbe plăcute, mese și discuții savuroase..

  Paralelismul poate continua, căci în călătoria evreilor spre Palestina, este oglindirea, în trup, a călătoriei duhovnicești a creștinilor. Este foarte folositor acest exercițiu, căci poate da multă înțelegere și înțelepciune…
  Dar, motivul pentru care l-am început este acela că, după cum am înțeles din comentariile primite, fie pe viu fie în scris pe acest blogg, sunt creștini care își imaginează că viața creștină ar putea fi altceva decât o călătorie a minții în adâncul inimii, adică o reașezare a minții LA LOCUL EI, de unde a căzut. Când mintea revine, prin lucrarea lăuntrică a Duhului în credinciosi, LA LOCUL EI, omul își recapătă anatomia sufletească originară, cea cu care poate intra, trăi și umbla, în Împărăția lui Dumnezeu.
  Omul căzut e o ființă căreia căderea i-a scos Ochiul Inimii din orbita lui și l-a înfipt în stomac sau mai jos: situație în care Ochiul acesta a pierdut Lumina lui Dumnezeu și a început să fie ”luminat” de rațiunile stomacului sau a altor părți anatomice de mai de jos.
  Mântuirea este călătoria de întoarcere a Ochiului Inimii, făcut să contemple Dumnezeirea, la loc în orbita lui din adâncul inimii noastre (aceasta fiind și întoarcerea la dragostea dintâi, adică la contemplarea lui Dumnezeu, întoarcere care li se cere, în cartea Apocalipsei, tocmai unor creștini care aveau fapte, ostenelă, răbdare și sufereau pentru Numele Lui!). Fără această întoarcere, care debutează prin credința în IISUS HRISTOS și continuă prin urmarea Lui lăuntrică, sufletul rămâne în întuneric. Într-un întuneric care poate fi și unul ”creștin”, adică mobilat cu idei și practici creștine.

  Această călătorie nu este facultativă, opțională, adică nu poate fi înlocuită cu altceva. De asemeni, ea nu se poate face decât în Numele lui IISUS HRISTOS, numai prin puterea Lui, primită prin Sfintele Taine și lucrată prin rugăciune. Partea omului în această lucrare este râvna, cantitatea: calitatea lucrării, înaintarea și desăvârșirea ei depind, ÎN TOTALITATE, de harul lui Dumnezeu.

  ”O, neam ticălos și netrebnic, oare cât vă voi mai răbda, oare cât voi mai fi cu voi?”. Vă amintiți aceste cuvinte? Ele au fost spuse de Domnul Hristos când, abia coborât de pe Tabor, sosește în mijlocul apostolilor și cărturarilor care se certau pentru că nu-l putuseră vindeca pe tânărul lunatic.
  Aceeași mustrare o aud în inima mea când, ticălos și netrebnic fiind, caut justificări sentimentale sau ”teologice”,adică ”apostolești” sau ”cărturărești”, ca să mă sustrag călătoriei lăuntrice, în favoarea creștinismului copilăresc de la început, cel psihologic și cultural.

  Nu există Ortodoxie fără lucrare lăuntrică.
  Chiar Sfinții Închisorilor comuniste sunt, pentru mine, un mare exemplu în acest sens. Căci cine sunt acești Sfinți?
  Sunt creștini care se lansaseră într-o eroică acțiune exterioară, pe care am putea-o numi, pe scurt: Schimbarea la Față a României.
  Dar, Dumnezeu a luat această posibilă elită morală și politică a României și, prin Golgota pușcăriilor comuniste, a dus-o în tărâmul lucrării lăuntrice și a transfigurat-o în elită duhovnicească.

  Cred că noi, cei de azi, nu suntem atât de tari ca să mai avem nevoie să fim zdrobiți în omul nostru moral-psihologic de un cumplit eșec politic sau cultural, pentru a ne îndrepta spre lucrarea duhovnicească. Celor ce cred astfel aș putea să le amintesc că suntem deja, de multă vreme, locuitorii și cetățenii Eșecului Global de dinaintea întoarcerii Domnului Hristos.

  Sunt multe căi, după diversitatea situării fiecăruia dintre noi în lume; dar toate se varsă, în cele din urmă, în aceeaș, unică, Lucrare Lăuntrică mântuitoare: a minții care strigă în lăuntrul inimii.
  Cerând acel lucru pe care, după eșecuri și suferințe lămuritoare, a ajuns a-l socoti ”mai bun decât viața”: mila Domnului Iisus Hristos….”

  http://dragosteaincarecred.blogspot.ro/2018/01/ganduri-inainte-de-liturghie.html

 4. @Lucian-Octavian Anghel
  Foarte frumos spus!
  As zice ca mintea nu a cazut din inima, ci si-a parasit locuinta dorind sa cunoasca “lumea”, binele si raul, ajungand asemenea ingerilor cazuti. Prin neascultare omul a ajuns să cunoască binele și răul.

  El (Dumnezeu) a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii cari nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa. (Iuda 1:6)

  În prima generație de călugări din deșertul egiptean a trăit și avva Hierax, care și-a petrecut ultima parte a vieții pe muntele Nitriei. Când bătrânul a fost întrebat de un frate ce să facă pentru a se mântui, sfatul ascetului a fost unul aparent de o mare simplitate. I-a zis: „Stai în chilia ta, dacă ți-e foame, mănâncă, dacă ți-e sete, bea, și nu vorbi pe nimeni de rău. Așa te vei mântui”.
  Avva Arsenie îi spune unui frate ispitit: „Mergi, mănâncă, bea și nu lucra, numai de chilie să nu te-ndepărtezi!”.
  http://ziarullumina.ro/nu-vorbi-pe-nimeni-de-rau-119097.html

 5. ‘…si-a parasit locuinta dorind sa cunoasca “lumea…”’
  Subscriu. Da, din pacate omul a dorit sa cunoasca din afara “lumea”, dupa propria vrere si (ne)putinta…

  Despre cunoaştere: Sfântului Apostol Pavel şi Sfântul Isaac Sirul

  “1.Cât despre cele jertfite idolilor, ştim că toţi avem cunoştinţă. Cunoştinţa însă semeţeşte, iar iubirea zideşte.
  2. Iar dacă i se pare cuiva că cunoaşte ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască.” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Cap 8)

  „Cei care rapesc si stapanesc cunoasterea prin stradanii proprii, sunt la randul lor rapiti si stapaniti de mandrie, si cu cat studiaza mai mult, cu atat se intuneca mai tare. Insa cei in care cunoasterea intra si se salasluieste in miscarile sufletului lor, aceia coboara in adancul smereniei si primesc in ei insisi, ca pe o lumina, certitudinea sigura, care da bucurie.” 

  Rapesc cunoasterea cei care urca la ea fara faptuire [a poruncilor], si in locul adevarului rapesc o asemanare a acestuia. Adevarul locuieste de la sine in miscarile [sufletului] celor ce si-au rastignit viata [Ga 6, 14] si au nazuit dinauntrul mortii spre viata.” (Sf. Isaac Sirul)

  Despre omul lui Dumnezeu:

  “76. Vrei să ştii cum e omul lui Dumnezeu? Invată sa-l recunoşti din tăcerea lui necontenită, din plânsul şi din luarea-aminte statornică la el însuşi. 

  77. Vrei să ştii cum e omul cu inimă spartă? Invată sa-l recunoşti după râul vorbelor lui, după simturile lui tulburate si pornirea de a se sfădi pentru a avea dreptate în orice spune. Cine a gustat adevărul nu se mai sfădeşte pentru el. Cine se aprinde pentru adevăr n-a invătat încă adevărul aşa cum este el; cand îl va fî invătat cu adevărat, atunci va inceta să se mai aprindă pentru el. Darul lui Dumnezeu şi cunoaşterea lui nu sunt motiv de tulburare şi de ridicarea vocii, căci acolo unde salasluiesc Duhul, iubirea şi smerenia, acolo domneşte pacea. Iată semnul venirii Duhului: cel adumbrit de El e desăvârşit in acestea. Gândirea care simte pe Dumnezeu n-are limbă pentru a vorbi; ea sălăşluieşte în inimă într-o adâncă pace. Intr-un asemenea om nu se aprinde nici un zel, nici o mişcare de sfadă sau stârnire de furie; nu e pus în mişcare nici pentru credintă, nici de dorinta de ceva anume, nici chiar de dorinta de a face ceea ce e de dorit, ci sufletul său sălăşluieşte într-o mare şi nespusă pace şi intr-o mare liniştire. Căci cei care nu se cunosc pe ei înşişi se pun în mişcare impotriva celor neştiutori spre îndreptarea lor.” (Sf. Isaac Sirul)

 6. @Lucian-Octavian Anghel
  “Cunoştinţa însă semeţeşte, iar iubirea zideşte.”
  Adica iubirea leaga intr-un singur tot pietrele de fundatie, caramizile, stalpii, precum mortarul si cimentul, nefacand diferenta intre cele pe care le leaga impreuna, este impersonala. Cunoştinţa însă vrea sa cunoasca arhitectul si sa-i invete mestesugul, este ceva foarte personal.

  Starea spre care trebuie sa tindem este cea descrisa Sf. Isaac Sirul la paragraful 77, care este si cea mai exacta descriere pentru apatheia.

  Starea noastra actuala este asta: “cei care nu se cunosc pe ei înşişi se pun în mişcare impotriva celor neştiutori spre îndreptarea lor.”

 7. “Minunatii” de la Cluj(-Napoca) poate nu stiu ca asa a inceput si Mussolini in 1922 cu “Marsul asupra Romei si se mai cunosc si alte marsuri de prin Asia extrema care au dus la state totalitare.

 8. Pingback: FLORIN BADITA, initiatorul protestelor #rezist CORUPTIA UCIDE, legaturi financiare cu RISE PROJECT, finantata de "generosul" GEORGE SOROS. Activistul, declarat de FORBES unul din cei mai INFLUENTI tineri din Europa, este un aparator al dreptului
 9. Pingback: "RESTART ROMANIA" - sau cine si cum a creat miscarea "#Rezist" (VIDEO): CEI 140000 DE TINERI "ALESI" DE AMBASADA SUA si ALTE AMBASADE OCCIDENTALE sa fie FINANTATI pentrua fi "AGENTI AI SCHIMBARII" si pentru A SUSTIN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare