ROMANIA SUB TIRANIA DEMENTEI. Ce denota cazul incredibil al agresiunii din meciul de la Ploiesti? CINE SI CUM FACE LEGEA? DISOLUTIA TOTALA A AUTORITATII

1-11-2011 12 minute Sublinieri

UPDATE TEXT

“Din această ţară în care noi, oamenii de rînd, plătim cu impozitele noastre forţele de ordine pentru a fi apăraţi. Din ţara asta în care jandarmul se întoarce cu spatele la agresor şi ceartă victima. Din România-n care 40% dintre cei care omoară pe şosele din culpă scapă fără o zi de puşcărie. Din ţara unde n-ai voie să-i bagi mîna în gît hoţului care-ţi intră-n casă de teama proceselor de tip aviatorul Iovan. Din spaţiul în care progenituri de Plăcintă calcă oameni cu maşina şi viaţa curge mai departe… locul în care te afli e o junglă în care cei plătiţi să ne apere ne rîd în nas, iar cei ce ne omoară se pregătesc să devină eroi”. (Andrei Vochin)

“Mareea neagră a violenţei creşte în România de la o zi la alta. Cu sabia, cu cuţitul, cu pistolul, cu gipul, cu tirul, cu pumnii şi picioarele, antropoizii se năpustesc asupra semenilor” (C. T. Popescu).

Nu, nu este vorba aici despre fotbal, despre Steaua si Petrolul, nici despre suporteri, ori despre Galamaz si Martinovici… E vorba despre viata NOASTRA in Romania anului 2011. Si despre oameni, fiare umanoide si complici ipocriti

Lipsit de performanţe şi cufundat în mediocritate, fotbalul românesc a intrat de duminică seară într-o veritabilă gaură neagră. Pe stadionul construit din banii ploieştenilor, dar pentru care cetăţenii din urbea lui Caragiale nu par deloc pregătiţi, meciul Petrolul – Steaua s-a încheiat după doar 43 de minute. Beneficiind de impasibilitatea vecină cu nesimţirea a firmei de pază Galant Protect Security SRL, un suporter drogat din peluza gazdelor a pătruns pe gazon şi l-a lovit violent pe jucătorul Stelei, George Galamaz. Apărat de un înger, care a direcţionat parcă lovitura dementului lângă tâmplă, fotbalistul nu a scăpat decât cu o fractură de os zigomatic şi nu va mai juca o lună şi jumătate. Dar a scăpat cu viaţă! Divinitatea l-a protejat şi pe portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, norocos că nu a fost nimerit de o petardă care a explodat la un metru de el. Mai mult ca sigur, Comisia de disciplină va decide ca Petrolul să joace fără spectatori până în vara anului viitor. Ieri, Comisia Naţională de Acţiune împotriva Violenţei în Sport a amendat clubul din Ploieşti cu 10.000 de lei şi firma de pază cu 500 de lei. Două măsuri luate la mişto, doar pentru imagine şi doar pentru ca forul respectiv să-şi justifice existenţa. De asemenea, clubul Petrolul a anunţat că îi va acţiona în justiţie pe fani. Un anunţ la fel inutil şi cu iz corporatist ieftin. Evenimentele de la Ploieşti au inundat duminică noapte şi ieri-dimineaţă toată presa de pretutindeni, aruncând o nouă pată neagră peste fotbalul nostru şi poate peste tot ceea ce însemnăm ca şi popor. Pe 9 mai 2012, Naţional Arena din Bucureşti va găzdui finala actualei ediţii a Europa League. Deocamdată, rămâne aşa. De mâine încolo, nu se ştie!

Era minutul 43 al confruntării de duminică seară, de la Ploieşti, dintre Petrolul şi Steaua. Un banal meci dintr-un campionat intern la fel de ba­nal. Fotbalistic vorbind, Steaua controla autoritar meciul, conducea cu 1-0 şi avea de executat un penalty. Numai că, înainte ca stelistul Mihai Costea să plece spre minge, trei suporteri din peluza Petrolului au sărit pe gazon. Doi dintre ei, pro­ba­bil cei care aveau rolul de momeli, au fost opriţi de agenţii firmei de pază. Cel de-al treilea, pe numele său Enache Petru Dragoş, s-a strecurat nestingherit pe gazon, în alergare uşoară, nefiind nici măcar urmărit de vreunul dintre oamenii de ordine. Victimă i-a căzut stoperul Stelei, Galamaz, pe care l-a lovit din spate, cu pumnul pe care avea aplicat un dispozitiv metalic, între tâmplă şi pometele drept. Fotbalistul s-a pră­bu­şit pe gazon, fiind imediat transportat la spitalul din Ploieşti. “Dacă îl lovea în tâmplă, putea să moară! Ce se întâmpla dacă avea un cuţit asupra lui?“, se întrebau, îngroziţi şi repetat, jucătorii, antrenorii şi ceilalţi oameni din staff-ul Stelei. Suporterul s-a în­drep­tat apoi către un grup de jucători ai roş-albaştrilor, însă a fost trântit la pământ de intervenţia de gală K1 a sârbului Novak Martinovici, singu­rul fotbalist al Stelei care a avut reac­ţie şi atitudine de luptător. În cele din urmă, fanul dement a fost imobili­zat şi scos de pe gazon. Arbitrul Ro­bert Dumitru le-a dat cartonaşe ro­şii steliştilor Martinovici şi Stanca. După mai multe proteste şi manifestări de in­dignare, Mihai Costea a executat pe­nalty-ul, a marcat pentru 2-0, mo­ment în care o petardă a explodat la cir­ca doi metri de noul portar al Ste­lei, Tătăruşanu, provocându-i arsuri pe spate şi lăsându-l întins pe gazon. A fost momentul în care centralul Robert Dumitru a trimis echipele la vestiare, apoi meciul a fost suspendat.

[…]

Huliganul, beat şi drogat

Bărbatul de 25 de ani care l-a lovit pe George Galamaz se numeşte Dragoş Enache, acesta fiind dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri. După ce a fost reţinut, Enache a fost condus la Spitalul Judeţean Ploieşti, unde i s-au recoltat probe de sânge. Rezultatele au arătat că acesta a consumat droguri înainte de a intra pe stadion, cel mai probabil amfetamine. “Amfetaminele intră în categoria substanţelor psiho-stimulante, dând agitaţie, euforie, creşterea stimei de sine şi agresivitate. Din punct de vedere fizic sunt caracterizate prin insomnie, transpiraţie ambundentă şi creşterea tensiunii arteriale. Intră în categoria drogurilor recreaţio­na­le, iar efectele sunt asemănătoare cocainei”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional doctorul Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog. Surse din cadrul Poliţiei Prahova au declarat pentru Jurnalul Naţional că Dragoş Enache avea şi o alcoolemie de 0,29 la mie. Potrivit apropiaţilor, tânărul nu este la primul scandal, numă­rân­du-se printre cei mai violenţi suporteri ai Petrolului. Se pare că totul a fost premeditat încă de mai bine de un an şi că huliganul, care tocmai şi-a ispăşit un an de interdicţie pe stadioane, face parte dintr-o facţiune dură a galeriei Petrolului, denumită “Drogaţii. Ieri, prefectul de Prahova a solicitat demisia şefului Jandarmeriei Plo­ieşti, Ştefan Burlacu, deşi efectivele sale au atribuţii exclusiv pentru zo­na exterioară a stadionului. Deocamdată, Burlacu a spus că aşteap­tă controlul pe care Inspectoratul General al Jandarmeriei urmează să-l efectueze. (Mara Răducanu)

(…)

Suporterii ploieșteni amenințau că “Va curge sînge, va curge sîngeeee la meciul cu Steaua! încă de la partidele pe care Petrolul le-a jucat în etapele trecute cu Voința Sibiu, acasă, și cu Dacia Mioveni, în deplasare. “La meciul de la Mioveni, pe 23 octombrie, aproape că nici nu i-a interesat să-și încurajeze echipa, ci să anunțe, prin scandări, ce prăpăd le vor face steliștilor”, povestesc cei care au asistat la jocul de acum o săptămînă.

De ce nimeni n-a realizat ce se va întîmpla? Răspunde un om din Jandarmerie. “Așa este, informațiile despre amenințări și riscuri se adună la noi, avem oameni care se ocupă special de asta”. În fiecare județ? “Da, în fiecare județ, deci și în Prahova. Acești oameni culeg informații despre galerii, încearcă să intre în ele, cum zicem noi, să creeze punți cu fanii. Dar cei de la Petrolul sînt cunoscuți ca ostili și nimeni n-a putut anticipa”. Dar au amenințat! “Toți amenință! Tot timpul. Dar una e să strige că se vor bate cu Steaua, ceea ce poate însemna că vor încerca să se aproprie de suporteri, și una e să intre pe teren. Nu ne-am dat seama că se va întîmpla asta!”.

“Cînd cuvîntul de ordine este doar economie, apar tot felul de probleme”

Interesant e ce spun și gradele mai mici. Jandarmii de la toate nivelurile povestesc lucruri deloc cunoscute publicului. “Cuvîntul de ordine este economie. Și, cînd faci economie fără discernămînt, rămîii fără surse financiare și cu o motivație mai mică!”. Ce înseamnă surse financiare? “Înseamnă să dai bani sau favoruri ca să obții informații despre cei mai violenți dintre ultrași și despre planurile pe care le au”, spun jandarmii. “Nu e ca la voi în presă, la voi oamenii vorbesc pentru că vor, pentru că au interesul să se afle sau să toarne pe cineva, în cazul polițiștilor și jandarmilor, ei trebuie deseori motivați financiar ca să vorbească”, adaugă ei, zîmbind. (…)

Mai există încă cel puțin o organizație care are ca sarcină culegerea de informații. De ce Serviciul Român de Informații nu monitorizează o asemenea facțiune? “Ba da, SRI adună date despre aceste grupuri, refugiate în galerii, dar din perspectiva radicalismului sau din alte motive, nu împotriva violenței pe stadioane”, explică o sursă.

Jandarmii riscă enorm, spun ei, atît cei care se amestecă printre ultrași, culegînd informații, cît și cei care intervin, dar o fac pe bani extrem de puțini și fără colaborare din partea cluburilor “foarte permisive cu galeriile”. (…)

Grupuri folosite ca element de presiune

În versiunea forțelor de ordine, Petrolul este unul dintre cluburile care coabitează periculos cu fițele violente ale propriei galerii.

La meciul cu Dinamo, primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici făcea pe șeful de galerie din mijlocul suporterilor și acum se întreabă ce s-a întîmplat”

“În general, cluburile își plătesc suporterii, le asigură transportul și nu numai. La Petrolul, galeria merge în deplasări cu autocare închiriate de Primărie“, spun jandarmii. Unul dintre motive este sportiv, au nevoie de liniște la club, dar mai există o rațiune, electorală. În anumite orașe, grupuri violente de fani pot acționa precum clanurile lumii interlope, ca factori de presiune.

“Ultrașii pot deveni miză electorală, dar și masă de manevră pentru eventuale timorări și mișcări de forță”.

Deseori, clubul e mînă în mînă chiar și cu cei mai duri șefi de galerie. Iar la Petrolul, aceștia aproape că plebiscitează antrenorul și alte funcții. Există, de pildă, o funcție obligatorie. (…) Arbitrul Robert Dumitru a băgat echipele la cabină și a cerut comandantului de la jandarmi să evacueze tribuna. Acesta s-a sfătuit cu colegii lui de la fața locului și a decis că e un risc prea mare. “Nu putem scoate 3.000 de oameni ostili în afara stadionului”, i-a spus comandantul lui Robert Dumitru. Atunci, arbitrul a suspendat întîlnirea.

“Ce puteam să facem?”, povestesc jandarmi care au fost acolo. “Era clar că sînt porniți, i-am simțit, s-au bucurat cînd au văzut agresiunea de pe teren, strigau Dă-i! Dă-i! și șeful nostru a luat decizia cea mai bună”, spune unul dintre cei aflați la fața locului. (…)

Un erou. Un model. Asta este în clipa de faţă, pentru înfricoşător de mulţi tineri din Ploieşti şi din toată ţara, tânăra dihanie bipedă care l-a lovit în cap pe fotbalistul Galamaz. “I-a dat-o! Mamă, ce bucată i-a dat!” e comentariul admirativ pentru atacul mişelesc, pe la spate, asupra unui nevinovat, pentru scuiparea celui care cădea în genunchi, pentru drogul pe care animalul şi l-a administrat ca să fie “în vână”.

Mareea neagră a violenţei creşte în România de la o zi la alta. Cu sabia, cu cuţitul, cu pistolul, cu gipul, cu tirul, cu pumnii şi picioarele, antropoizii se năpustesc asupra semenilor. Motivele vehiculate în presă şi la tribunal sunt banii, viteza, alcoolul, drogurile, femeile, răzbunarea, lovitura de la 11 metri. Printre cauze, disoluţia autorităţii, în special a organelor de ordine şi pază, poate fi invocată în primul rând.

Dar, dincolo de toate acestea, e vizibilă o mutaţie psihosocială fundamentală, care ţâşneşte acum după ani de acumulări: Agresivitatea pură devine o valoare umană primordială.Violenţa, de orice natură, începând cu cea verbală, e preţuită. Ea ţine loc de inteligenţă, de cultură, de morală, de pregătire profesională, de adevăr şi de dreptate. Cine zbiară mai tare la televizor şi foloseşte mai multe cuvinte jignitoare – spune adevărul. Cine loveşte primul, cine dă mai sălbatic – are dreptate. A lovi un copil în figură, a omorî un bătrân, a sări şapte pe unul – e o virtute. Cine moare – e prost.

(…) să fim fanii brutelor de sus şi de jos, numai aşa ne putem simţi oameni. Violenţa creează un soi de vibraţie la scară naţională, care se propagă de la o ţeastă la alta, căutând rezonanţa. Şi nu mai poate fi oprită.

Ucigaşul din Norvegia creşte printre noi.


NOTA NOASTRA:

Deosebit de grava ni se par a fi realitatea descrisa (vezi video de mai sus) de jurnalistul sportiv Catalin Tolontan, care a aratat ca exista

“grupuri radicale, de forta, de extrema dreapta, organizate, care se ocupa de alte lucruri, uneori folosite si de autoritatile locale – nu doar la vot, ca eu nu ma refer la vot – ci si in calitate de grupuri de presiune.”

In acest context, jurnalistul se intreaba:

“SRI nu are nicio responsabilitate fata de lucrurile pe care ar trebui sa le stapaneasca informativ si care se dovedeste ca ajung la consecinte grave ca in cazul acesta”? ...”Totusi sunt zeci de mii de oameni platiti in tara aceasta sa adune informatii vitale, care tin de siguranta nationala.”

Realitatea care razbate SI din acest caz de violenta extrema, rezumata de Cristian Tudor Popescu in diagnosticul scurt si la obiect de disolutie a autoritatii”, este cat se poate de nelinistitoare. Practic, asistam la un dublu proces:

pe de o parte, degradarea ordinii si sigurantei publice prin degradarea capacitatii operative NORMALE a Politiei si Jandarmeriei, si chiar si a SRI-ului, care a sporit in efective si in buget, insa, se pare, pentru cu totul alte scopuri decat siguranta nationala si publica;

De fapt, SRI aduna informatii, se pare, doar pe dimensiunea de “extremism” din aceste grupari, si nu pentru violenta sau mafie. Ceea ce este foarte grav si anormal. Cate victime a facut extremismului la noi in tara? De cate ori a omorat baschetbalisti americani in cluburi si a intrat pe stadioane ca sa zdrobeasca fete de fotbalisti? Si nu doar atat, dar fenomenul extremist in Romania, in timpurile noastre, este atat de minor, incat probabil ca gruparile din aceasta zona sunt populate majoritar… chiar de angajati ai SRI!

pe de alta parte, crearea unor retele mafiote locale, in care puterea, sub girul/complicitatea autoritatilor enumerate mai sus, inclusiv SRI-ul, colaboreaza si foloseste grupari violente si organizate, chit ca sunt clanuri, retele mafiote sau organizatii de “suporteri” batausi.


Evident ca si pana acum mafiile au prosperat si proliferat sub privirea blanda si protectoare a SRI-ului si a celorlalte organe “abilitate”; daca, insa, inainte vreme, totusi aceasta proliferare se manifesta in zona neagra sau gri a societatii, marea diferenta este ca in prezent aceste retele deja spatanesc PE FATA, la vedere, facand legea la propriu si la figurat.


Cazul violentelor de la Ploiesti este unul de vizibila si profitabila complicitate intre Jandarmerie, autoritate locala, club de fotbal si astfel de retele interlope, violente si descreierate.

 

Imaginile Digi curg cu cinism. Un cretin pătrunde pe terenul de joc cu nonşalanţa unui alergător din parc. Stewarzii îl privesc ca pe un practicant de jogging. Pumnul cretinului pluteşte prin aer şi se înfige în urechea lui Galamaz. Înainte de cădere, stelistul primeşte şi flegma de dispreţ a nemernicului. Un trişor care nici măcar nu a avut decenţa smardoiului de a-l provoca la o luptă dreaptă, de a-i atrage atenţia că-l va lovi.

Lumea celor care aveau altă treabă pe stadion, jucători, arbitri, antrenori, e şocată. Primul care reacţionează e sîrb (…)! Novak Martinovici are prezenţă de spirit. Încearcă să-l oprească aşa cum poate. Îi dă un picior zdravăn din săritură, apoi, ca să-l stăvilească, îl ia la picioare. Vine şi Stanca, mai timid. În timp ce steliştii vor să-l oprească definitiv, ca nu cumva să mai fie vreo victimă, jucătorii Petrolului încearcă să-l protejeze pe agresor. Arbitrul intervine şi-i elimină pe Martinovici şi Stanca.

Răzvane, tu ştii ce spun. De aceea mă adresez doar lui Novak, pentru că el nu e de pe aici. Din această ţară în care noi, oamenii de rînd, plătim cu impozitele noastre forţele de ordine pentru a fi apăraţi. Din ţara asta în care jandarmul se întoarce cu spatele la agresor şi ceartă victima. Din România-n care 40% dintre cei care omoară pe şosele din culpă scapă fără o zi de puşcărie. Din ţara unde n-ai voie să-i bagi mîna în gît hoţului care-ţi intră-n casă de teama proceselor de tip aviatorul Iovan. Din spaţiul în care progenituri de Plăcintă calcă oameni cu maşina şi viaţa curge mai departe. Pentru ce ai făcut aseară, dă-mi voie să te felicit! Să-ţi spun un sincer “Bravo!” pentru că ai înţeles primul că locul în care te afli e o junglă în care cei plătiţi să ne apere ne rîd în nas, iar cei ce ne omoară se pregătesc să devină eroi.

Sârbii reacţionează instinctiv. La Ploieşti, Martinovici s-a aruncat ca propulsat de un resort asupra drogatului care-l izbise în cap pe Galamaz. Exact în clipa în care dementul se năpustea asupra altui jucător. Martinovici l-a pescuit din zbor, l-a trântit la pământ şI i-a bubuit o gheată. L- a ajutat cât de cât şi portarul Răzvan Stanca. Doar ei. Motiv pentru care, potrivit regulamentului, au fost eliminaţi de pe teren. Au periclitat integritatea corporală a fiarei. Fiară care, potrivit legii, executa un amărât de ultraj împotriva bunelor moravuri la oră de noapte. Cam la aceeaşi oră la care, trei săptămâni în urmă, la Giurgiu, baschetbalistul american murea după executarea unui alt ultraj al bunelor maniere. Şi chiar la aceeaşi oră când un fost rugbist de la Dinamo era ultragiat de interlopi într-un restaurant.

Dacă nu erau placajul  şI gheata sârbului, mă simţeam ultimul om. Contaţi pe laşitatea noastră, scria Păunescu încă pe timpul comunismului, fiindcă laşitatea noastră are ştaif, vechime. Martinovici a sărit ca din puşcă, că aşa e gena lui. Ceilalţi, jucătorii Petrolului şi bodigarzii erau ameţiţi şI amorţiţi. Nu era meciul lor. Au protejat atacatorul. De frică. Trăiau cu el, cu drogatul, cu derbedeii din clanul drogaţilor, cu interlopii. Umblă vorba aia mişto la noi, vouă ce vă pasă, vă puneţi palma în fund şI plecaţi, dar noi rămânem cu ei.

Polonezii n-au avut voie să intre cu steagurile pe National Arena. La Ploieşti, pe noul stadion, s-a intrat cu arsenale. Nu i-a controlat nici dracu. Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, e de părere că în România se exagerează. Vorbim de mafie, dar n-avem mafie. Am inventat conceptul de clan când abia dacă le putem numi grupări.

Le zicem clanuri ca să facem pe deştepţii. Şi, mai ales, pentru că ne convine. Nu ştiu de ce, dar şeful Poliţiei Române crede că ne convine să inventăm ideea de mafie, realitatea de clan. Măraru, Butoane, Bercea, Drogaţii, Peluza Sud, Sportivilor şI câte or mai fi sunt nume de alint date  unor interlopi pitoreşti, care mai iau gâtul unuia, bagă-n spital pe altul, se declară mici întreprinzători administrând prostituţia naţională, cerşitul, sparg, dau la cap şI dezvoltă o industrie care produce în beneficiul lor, deci al ţării. Vorba celebrului Şoric: ce sunt cămătarii dacă nu nişte inşi milostivi care ajută nevoiaşii?

M-am interesat de ce erau ploieştenii atât de înţepeniţi, de la spectatorii cu scaun la cap şI până la burtoşii care l-au lăsat pe drogat să-şi facă numărul. De la controlorii care n-au descoperit nici o petardă la intrare până la bodygarzii care ocroteau psihopatul de furia steliştiilor. Răspunsul: de groaza derbedeilor care pot ataca oricând în haită, fiindcă n-avem clanuri, n-avem mafie şI atunci pun şI ei cum pot de-un mic ultraj împotriva bunelor moravuri, instaurând propria ordine publică.

Să zicem că la Ploieşti pe teren nu intra doar un dement, ci pătrundeau o sută. Care se repezeau spre jucătorii Stelei, aşa cum s-a dus descreieratul spre ei, după ce l-a pus la pământ pe Galamaz. Ce trebuiau să facă steliştii? Să aibă mare grijă ca în timp ce erau măcelăriţi să nu cumva să atingă vreun agresor, că vine Robert Dumitru şi le dă cartonaşe roşii! Şi nici să nu-şi înjure atacatorii, că şi acest delict poate fi pedepsit cu eliminare!

Nu râdeţi, că nu e de râs! Există şi o posibilitate teoretică în care, cu toate bubele organizatorice, Petrolul putea câştiga cu 3-0 în faţa Stelei. Agresorul nu era lovit doar de Stanca şi Martinovic, ci şi de alţi trei coechipieri. Ce făcea atunci regulamentarul Robert Dumitru? Simplu, mai dădea trei cartonaşe roşii şi, dat fiind că Steaua avea cinci eliminaţi, fluiera finalul şi consfinţea un meritat 3-0 pentru ploieşteni!

Nu căutaţi paragrafe, deşi ele există. Martinovic şi Stanca nu trebuie suspendaţi nicio clipă! Ei au reacţionat în legitimă apărare, erau la locul de muncă, pe terenul de joc, unde unuia de-al lor i-a fost pusă viaţa în pericol! Cine îi va suspenda pe cei doi va încuraja huliganii să sară gardurile şi va lăsa fotbaliştii fără apărare în faţa boxurilor artizanale. Dacă te aperi, rişti eliminarea. Dacă ai curaj, plăteşti! Dacă altoieşti un huligan care vrea să-ţi ia gâtul, te duci la Comisie. Iar în timp ce pe teren se moare, Robert Dumitru caută tacticos cartonaşul galben spre a i-l arăta lui Florin Costea, că a plecat de pe bancă!

 • Gsp:

Martinovici: “Am revăzut cum a fost înjunghiată Monica Seles” » Mîine vor fi judecaţi steliştii

(…) – Novak n-a fost niciodată un titular de bază, dar suporterii Stelei au cerut ca el să primească banderola de căpitan după meciul de la Napoli, disputat în decembrie 2010. Echipa a pierdut cu 0-1 şi a ratat calificarea, dar sîrbul a impresionat. A terminat meciul cu arcada spartă şi cu o faşă pe cap, ca să oprească sîngerarea, şi a jucat foarte bine chiar şi aşa. (…)

– Cel mai bun prieten al lui din lot e bulgarul Iliev. Îşi petrec împreună majoritatea timpului. Sînt ortodocşi şi merg des la biserică.

“Cînd spui Serbia te gîndeşti la război, ştiu. Asta fiindcă noi nu doar vorbim despre lupte, ci chiar am fost implicaţi în multe de-a lungul istoriei”

Novak Martinovici, fundaş Steaua (…)

Gazeta face lumină în cazul steliştilor eliminaţi la Ploieşti » Regulament interpretabil, Liga cere suspendări!

(…)

Hagi şi Goian îl felicită
Gestul lui Novak Martinovici a atras reacţia mai multor oameni de fotbal. Aceştia l-au felicitat pe fundaşul sîrb pentru gestul său. Cel mai mult a sărit în apărarea sîrbului fostul stoper al roş-albaştrilor Dorin Goian. “Martinovici a procedat corect, dacă vreodată mă voi întîlni cu el am să-i strîng mîna. Cartonaşul lui şi al lui Stanca ar trebui anulate!”, a punctat Goe la sport.ro. Gheorghe Hagi a împărtăşit şi el aceeaşi idee: “Martinovici a făcut un lucru bun, pentru că îşi apăra un coleg. Martinovici a fost curajos, dar şi inconştient, putea avea de suferit şi el!”.

Agresorul a făcut plîngere!
Gazeta a contactat un avocat care a precizat că suporterul ar putea depune plîngere contra lui Martinovici şi a lui Stanca: “Fanul poate face plîngere penală împotriva lui Martinovici pentru lovire. Dacă ar fi găsit vinovat, stelistul riscă de la una la trei luni de închisoare sau amendă penală. În cazul în care el ar avea nevoie de îngrijiri medicale de pînă la 20 de zile, acţiunea ar putea porni de oficiu, iar fapta este agravantă!”. Conform unor surse, suporterul agresor ar fi depus deja plîngere penală contra jucătorilor!

“Ni se tot dau exemple din străinătate, unde s-a întîmplat ca suporterii să intre pe teren, doar că acolo fanii erau urmăriţi de stewarzi. Aici, Martinovici a ajuns primul! Ce trebuia să facă? Să-l roage politicos pe un om care-l lovise grav pe Galamaz?”
Eduard Iordănescu, antrenor secund Steaua

“Sindicatul jucătorilor e dispus să-i apere şi în faţa Comisiei de Disciplină. Ei şi-au apărat vieţile. Conform articolului 57 din Regulament, orice persoană care încearcă să-i apere pe alţii, într-o încăierare, nu va fi sancţionată”
Dumitru Costin, preşedinte AFANCategorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “ROMANIA SUB TIRANIA DEMENTEI. Ce denota cazul incredibil al agresiunii din meciul de la Ploiesti? CINE SI CUM FACE LEGEA? DISOLUTIA TOTALA A AUTORITATII

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Nu va suparati fetelor dar agresorul…tot barbat era, ca si ceilalti doi cu care au sarit gardul…asa ca n-au murit barbatii dar voi chiar vreti unul ca asta? 🙂

 2. Pingback: Cauza reala a fenomenului extremismului neonazist din Germania: FAMILIILE DESPARTITE, NU LIPSA CONTROLULUI TOTALITAR
 3. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio). Azi ce mai avem? :(
 4. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
 5. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
 6. Pingback: “Revolutia” din Piata Universitatii: ULTRASII PROVOCATORI, VIOLENTELE, TEHNOCRATII SI DETURNAREA PROTESTELOR - Razboi întru Cuvânt
 7. Pingback: “ANARHIA” CONTROLATA – PRETEXT PENTRU INSTITUIREA STARII DE NECESITATE SAU PENTRU REPRESIUNI (in perspectiva)? - Razboi întru Cuvânt
 8. Pingback: GRUPURILE DE DIVERSIUNE PRIN VIOLENTA SI VANDALISM – arma identica a regimurilor Ceausescu, Iliescu, Basescu (VIDEO). PIATA UNIVERSITATII – 1990-2012 - Razboi întru Cuvânt
 9. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
 10. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
 11. Pingback: Din nou despre FLAMINIA - bomba plutitoare si otravitoare, foarte probabil si radioactiva. CINE SUNT (I)RESPONSABILII CARE NE DISTRUG SANATATEA SI MEDIUL? Litoralul romanesc si judetul Prahova in pericol - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: SECURISMUL MAFIOT DIN SPATELE “ANTICORUPTIEI”. Scandalul BERCEA MONDIAL – BASESCU MIRCEA – opinii. Incuscrirea elitelor cu interlopii/ “Anticoruptia” prinsa in “frangrant”/ Presedintele STIETOT isi face SELF
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare