Sa-i imbracam pe cei goi, sa-i ajutam pe cei sarmani! – CAMPANII UMANITARE IN SLUJBA UNOR FAMILII SARACE (video)

18-12-2013 3 minute Sublinieri

TVR/ Universul credintei: SILISTEA GUMESTI


“SĂ-I ÎMBRĂCĂM PE CEI GOI!
SĂ-I AJUTĂM PE CEI SĂRMANI!”

Campanie umanitară a emisiunii Universul Credinţei

Realizator: Anna de Hillerin

La Siliştea-Gumeşti, în judeţul Teleorman, oameni disperaţi, copii săraci, vieţi greu încercate, nu au cui să-şi spună povestea. Pentru ei, o pâine, un scutec, o mână de lemne de foc, o haină, înseamnă speranţa zilei de mâine.

Facem un apel de suflet în numele celor care au nevoie de ajutor. Oricât de mic vi s-ar părea gestul dumneavoastră, el va aduce bucurie acolo unde nu este decât suferinţă, un zâmbet acolo unde curg lacrimi, iar unora le va schimba, poate, chiar destinul.

Vă aşteptăm la fosta redacţie „Viaţa spirituală”, cu orice îi puteţi ajuta copiii din Siliştea-Gumeşti.

Ne găsiţi la etajul al II-lea al turnului Televiziunii, la camerele 208 şi 211, sau la numerele de telefon: 021.319.92.42 şi int. 310.

De asemenea, puteţi face donaţii în contul parohiei Siliştea-Gumeşti: RO 87 RNCB 02 46 051 780 59 0001

***


  • Observator/Antena1:  

Povestea tristă a copiilor la care nu vine Moş Crăciun

Şapte suflete l-au aşteptat pe Moş Nicolae, într-o cameră sărăcăcioasă, făcută din bolţari. Dimineaţa, în ghetuţe, în locde jucării şi dulciuri au găsit doar gheaţă. Nu e prima dată când se întâmplă asta. Dar fraţii învăţaţi cu lipsurile nu şi-au pierdut speranţa. Şi îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

7 copii. Cel mai mic are 6 ani, iar cel mai mare 16. Se îngrămădesc cu toţii, alături de părinţi, într-o cameră mică. Cele mai fericite clipe sunt cele în care se întorc cu note bune de la şcoală. Pe rând îi povestesc mamei, cu sclipire în ochi, ce au făcut la ore.

Sunt săraci, dar ăsta nu-i un motiv să fie răi, neascultători sau dezordonaţi. Copiii au mare grijă de hainele lor. Le aranjează frumos, apoi le pun în sertare. Pentru a le fi mai uşor a doua zi, când se vor îmbrăca iar cu ele. O pungă de dropsuri este împărţită frăţeşte. Cine nu vrea acum, bagă în buzunar pentru mai târziu. O conservă şi o pâine îi adună apoi pe toţi în jurul mesei. 

Vlăduţ este în clasa a treia. Este cel mai serios dintre toţi. Pare împovărat de griji, exact ca un om mare. Iar acum are o supărare mare. Moş Nicolae l-a dezamăgit din nou. Nici nu mai ştie a câta oară este.

“A plouat noaptea şi am zis stai să văd şi eu că eram bucuros că vine moş Nicolae, când mă uit, apă în ghete şi era îngheţată şi am bătut ghetele până a sărit talpa”, spune, întristat, micuţul. Dar nu şi-a pierdut speranţa. Nici fraţii lui nu au făcut-o. Toţi îl aşteaptă acum pe Moş Crăciun. Şi părinţii lor speră ca noaptea de Crăciun să fie una Magică. Ei nu îşi permit să le îndeplinească dorinţele celor mici. Dar poate o face Moşul.

NOTA NOASTRA:

Ajutoare se pot trimite pe adresa: Florin si Ana Salavastru, comuna Zanesti, strada Stadionului nr. 535 , jud. Neamt, tel: 0746 78 48 07.

Daruri pentru copiii care găseau gheaţă în loc de cadouri în ghetuţe

Copiii din Neamţ care în loc de dulciuri şi daruri găseau în fiecare an de Craciun gheaţă în ghetuţe au primit o rază de speranta de sărbători.

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de joi seară a emisiunii “Sinteza zilei”, şi povestea impresionantă a trei copii din Mureş care, rămaşi fără mamă, visează la un Crăciun mai frumos, un Crăciun într-o casă decentă în care să crească alături de tatăl lor.

Mama lor a murit în luna mai, când l-a adus pe lume pe cel de-al treilea. Copilul, deşi născut prematur la numai şapte luni, a supravieţuit. Mama lui însă a făcut infarct şi nu s-a mai trezit din anestezie. 

A lasat în urmă alţi doi copii: un băieţel de 5 ani şi o fetiţă de 3 ani. Sunt frumoşi, bine crescuţi, dar foarte trişti. 

Ei nu cer nimic. Sunt demni. Tatăl lor munceşte de dimineaţă până seara pentru a le aduce de mâncare.

Cazul lor a fost prezentat la “Sinteza zilei” în cadrul unei noi campanii umanitare marca Antena 3, “Împreună suntem şi mai buni”de Nadina Campean şi Marius Ioniţă.

Donatii în lei se pot face in contul de mai jos: 

RO85BRDE450SV07558544500
Banca: BRD GSG SMCC
CIF 18212553
Fundația Mereu Aproape

Vă rugăm să menționați că banii sunt pentru FAMILIA DETEȘAN!

Donații Paypal – http://www.schimbaoviata.ro/familia-detesean/

Informaţii despre evoluţia cazului puteţi găsi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/casadinsuflet

Vedeti si:

***

***


Categorii

Apeluri, Documentare/ Reportaje, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Sa-i imbracam pe cei goi, sa-i ajutam pe cei sarmani! – CAMPANII UMANITARE IN SLUJBA UNOR FAMILII SARACE (video)

  1. Pingback: Se intampla langa noi: COPIL DE 1 AN MORT DE FOAME, FETITA DE 4 LUNI AJUNSA LA SPITAL DIN CAUZA MALNUTRITIEI SI FRIGULUI - Recomandari
  2. Pingback: Ajutor pentru COPIII DIN GLODEANU-SILISTEA si bunul lor păstor, PARINTELE MARIAN TUDOR, parohul copiilor saraci (video) - Recomandari
  3. Pingback: DEVASTATOAREA SARACIE CARE DUCE LA INCHIDEREA GRADINITELOR SI LA ABANDON SCOLAR/ Cazul impresionant al Ralucai-Mihaela Gălăţeanu, premianta din “GHETOU” - Recomandari
  4. Pingback: SUFLETE SUFERINDE care pot primi o mangaiere si o mana de ajutor… macar DE CRACIUN (I) (VIDEO) - Recomandari
  5. Pingback: Mos Craciun, COPIII DIN GLODEANU te asteapta! (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare