PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI – mesaj de incurajare in criza pandemica: “AM AVUT O VIZIUNE despre cum omul poate sa infranga CORONAVIRUSUL, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintei Cruci”

12-03-2020 1 minut Sublinieri

Orthodox Christianity:

ILIA PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI: am avut o viziune despre cum omul poate să  înfrângă CORONAVIRUS

Tbilisi, 4 martie 2020

În predica sa de duminică, Prea Fericitul Catolicos Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei i-a îndemnat pe credincioși să nu se teamă de coronavirus și să nu se descurajeze, pentru că omul poate învinge această boală.

De fapt, Preafericirea sa a primit o viziune despre aceasta, asa cum a dezvăluit în predica sa, relatează Sputnik-Georgia.

Venerabilul Patriarh a spus că a văzut un bărbat de culoare rosu-aprins, așezat pe un cal zburând deasupra capului care apoi a disparut. Apoi, un copil s-a apropiat de el, a scuipat in pământ, a amestecat saliva cu degetul și a facut semnul unei cruci pe frunte. Potrivit Patriarhului, acesta este un semn că omul poate depăși această boală cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfintei Cruci.

Preafericirea sa a continuat, amintind oamenilor care este scopul vieții și încurajând credincioșii să nadajduiască în Domnul:

“Cât de greu este pentru om să găsească drumul care îl va conduce către Împărăția Cerurilor. Cât de greu este să facă deosebirea între alb și negru, bine și rău, dar aceasta este viața. Viața pământească ne este dată pentru a înțelege unde este negru și unde este alb. Astăzi acordăm o mare atenție evenimentelor apărute în întreaga lume în legătură cu coronavirusul. Fie că este vorba de Dumnezeu sau de rău, vreau să vă spun un lucru: că nu s-ar fi întâmplat nimic fără ingăduința Domnului. Și cu ajutorul rugăciunii și cu binecuvântarea Domnului, vom putea învinge această boală.

În niciun caz nu trebuie să ne temem și să ne pierdem pacea duhului”, a spus turmei sale Patriarhul Ilia.

Și, în numele întregii Biserici Ortodoxe Georgiene, a mulțumit lucrătorilor medicali pentru munca lor generoasa.

„Fie ca Domnul să binecuvânteze Georgia și întreaga lume”, a încheiat Preafericirea sa.

Patriarhul a vorbit despre coronavirus si într-o omilie de luna trecută, cand a spus oamenilor că acesta este un nou prilej de a ne testa credința și de a ne intensifica rugăciunile, iar o declarație de pe site-ul Bisericii Georgiene explică faptul că utilizarea unei lingurite unice pentru Impartasanie este tradiția seculara a Bisericii și că, în ciuda numeroaselor istorisiri despre diverse molime care au pus in pericol viața oamenilor în decursul secolelor, credincioșii ortodocși nu se temeau să ia Împărtășania, ci chiar mergeau mai des la Biserică, înțelegând că Trupul și Sângele lui Hristos aduc vindecare și curatire de pacate.

Preafericitul Patriarh Daniel al României a emis și el o declarație recentă, asigurându-i pe credincioși că Sfânta Euharistie nu poate fi niciodată o sursă de boală și moarte.

Legaturi:

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

“SFINTELE TAINE sunt realitati, nu simboluri. Este o PROFANARE sa ne gandim sau sa ne apropiem de ele ca si cum ar fi realitati biologice obisnuite, perisabile” – Marturisirile limpezi si puternice ale unor EPISCOPI ROMÂNI (PS MACARIE, IGNATIE si IUSTIN) despre SEMNIFICATIA SI PUTEREA SFINTEI IMPARTASANII, in contextul “ISPITEI de a dori sa modificam DUPA BUNUL PLAC randuiala liturgica statornicita in Biserica”

CORONAVIRUSUL, ÎMPĂRTĂȘANIA și CREȘTINII. “Să ne privim în oglindă, punându-ne întrebarea cu toată sinceritatea: de ce ne împărtășim?”

Parintele Vasile Ioana: CUVANT LAMURITOR DESPRE SFANTA IMPARTASANIE in contextul ”INFODEMIEI” CORONAVIRUSULUI. Explicatii privitor la cele doua comunicate ale Patriarhiei: “PRIMUL A FOST LA PRESIUNE. Numai Patriarh sa nu fii in vremurile astea! Greu este, dragilor, sa iti vina institutiile statului si sa te oblige sa iei niste masuri”. “HAIDETI SA NE RUGAM PENTRU TARA! URMEAZA O PERIOADA GREA. NU A INCEPUT INCA RAUL…” (video + text)

PREDICI DE ÎNTĂRIRE A CREDINȚEI ÎN VREMEA ISTERIEI CORONAVIRUSULUI: “Vă rog să nu vă lăsaţi intimidaţi! Şi, mai ales, SĂ NU VĂ LĂSAȚI ÎNDEPĂRTAȚI DE SFINTELE TAINE din pricina provocărilor evidente pe care unii şi alţii le aruncă! SĂ FIM CU DREAPTĂ SOCOTINȚĂ ȘI SĂ NU NE LĂSĂM MANIPULAȚI”

FĂRĂ SLUJBA SFINTEI LUMINI DE PAȘTI? Vecernia Sâmbetei Mari de la Sfântul Mormânt, în pericol de a fi anulată!/ REACȚII ALE BISERICILOR ORTODOXE SURORI PE TEMA CORONAVIRUSULUI. Comunicate de la Patriarhia Ecumenică, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ciprului, Arhiepiscopia Greacă a Marii Britanii, Bulgaria

SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERICA GRECIEI SI PATRIARHIA ANTIOHIEI – POZITII CATEGORICE, EXEMPLARE/ Declaratiile purtatorului de cuvant al Patriarhiei si ale Episcopului-Vicar IERONIM SINAITUL. Reactii puternice ale unor preoti si mireni ortodocsi

VOR SĂ BAGE BISERICA ÎN CARANTINĂ! Aceasta era una dintre marile mize? SLUJBA DE ÎNVIERE, pusă în „DEZBATERE” de massmedia și influenceri. TRAIAN BĂSESCU pune presiune pe Patriarhul Daniel/ Reacție DURĂ a lui VASILE BĂNESCU/ Măsură fără precedent în Italia: LITURGHIILE CATOLICE DIN TIMPUL SĂPTĂMÂNII, ANULATE

BISERICA NAȘTERII MÂNTUITORULUI – ÎNCHISĂ PE MOTIV DE CORONAVIRUS! Ce va fi cu Sfântul Mormânt în NOAPTEA DE ÎNVIERE?/ Care sunt „MĂSURILE SPECIALE” intenționate de Statul român pentru perioada de PAȘTI? Semne îngrijorătoare ale PRESIUNII și ȘANTAJULUI exercitate asupra BOR pentru INTERZICEREA SLUJBELOR BISERICEȘTI, sub amenințarea dosarelor penale!

PATRIARHUL DANIEL REVINE CU PRECIZARI DESPRE REGULA IMPARTASIRII, dar PRECEDENTUL “LINGURITELOR PERSONALE” ESTE CREAT, in numele grijii pentru “cei mai slabi in credinta”/ PS IGNATIE: “Biserica se conduce nu prin comunicate, ci prin cuvinte pastorale asumate”/ REACTII, ATITUDINI, CLARIFICARI si MARTURII din partea corpului eclesial viu in privinta SMINTELII create de primul comunicat al PATRIARHIEI si a relatiei dintre SFINTELE TAINE – LINGURITA – BOLNAVI – IGIENA

Patriarhia Română CEDEAZĂ GRAV în fața presiunilor activiștilor #rezist anticlericali. ÎMPĂRTĂȘIREA LA ACELAȘI POTIR și cu aceeași linguriță pusă în dubiu chiar de către cei care ar fi trebuit să le afirme/ CUM AU RĂSPUNS TEOLOGUL JEAN-CLAUDE LARCHET ȘI MITROPOLITUL NICOLAE AL MESOGHIEI ISTERIEI SIMILARE A GRIPEI PORCINE?

ROMÂNII DIN ITALIA și CORONAVIRUSUL, între carantină, panică și riscurile majore de împrăștiere a infecției în țară. MESAJUL CALD ȘI FOLOSITOR AL PREASFINȚITULUI SILUAN. Ce recomandări duhovnicești face Episcopul Italiei? MĂRTURIILE UNOR COMPATRIOȚI și INEFICIENȚA FLAGRANTĂ A MĂSURILOR DE CONTROL anunțate de autoritățile române/ FEMEIE DIN BUZĂU, întoarsă din Italia, SUSPECTĂ de Coronavirus!


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Patriarhul Ilia al Georgiei, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI – mesaj de incurajare in criza pandemica: “AM AVUT O VIZIUNE despre cum omul poate sa infranga CORONAVIRUSUL, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintei Cruci”

  1. Pingback: Viața liturgică a BISERICII ORTODOXE pusă la mare încercare de măsurile EXTREME luate de autorități sub pretextul COMBATERII EPIDEMIEI. GRECIEI I SE REFUZĂ LITURGHIA, FIE ȘI SUB FORMĂ ”PRESCURTATĂ”. În Cipru, mitropoliții Atanasie de Lima
  2. Pingback: “O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAG
  3. Pingback: PARINTELE MILEA DE LA BUZAU - Cuvant cu putere in Duminica Sfintei Cruci, la ultima Liturghie cu credinciosi din perioada PANDEMIEI: "CÂND VA ÎNCETA LITURGHIA VA ÎNCETA ROMÂNIA! Dragii mei, sunt vremurile din urmă. NE CEARTĂ DUMNEZEU" (VID
  4. Pingback: Reacție-avertisment a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța
  5. Pingback: BULGARIA si GEORGIA, redutele Ortodoxiei in fata asaltului pandem(on)iei, NU OPRESC CREDINCIOSII DE LA SFINTELE LITURGHII SI DE LA SLUJBA INVIERII. Premierul bulgar ramane NECLINTIT pe pozitii in ciuda presiunilor: "Cum aș putea închide bisericile,
  6. Pingback: Cât ne mai țineți flămânzi? - DESCHIDEȚI BISERICILE! RESPECTAȚI CONSTITUȚIA ȘI LEGEA!/ Medici creștini iluștri și preoți verticali își STRIGĂ INDIGNAREA în CUVINTE PUTERNICE ȘI GRELE adresate inclusiv confraților SLUGARNICI: "Înge
  7. Pingback: PS IGNATIE despre MINCIUNA PROPAGANDISTICA si "CIUMA" FALSURILOR aruncate in vreme de criza, pentru EXPLOATAREA FRICILOR OAMENILOR (video, text)/ MOLIMA HRISTOFOBIEI IN VREME DE PANDEMIE - raspuns polemic atacurilor inversunate ale ACTIVISTILOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare