Scrisoare deschisa premierului VICTOR PONTA din partea COALITIEI PENTRU FAMILIE pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE: “Nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism”

23-09-2014 1 minut Sublinieri

ponta-basescu-e-cel-care-a-promulgat-legile-prin-care-s-a-privatizat-rompetrol-97627-1-620x264

SCRISOARE DESCHISĂ

În atenţia d-lui Victor Ponta, Prim-ministru și candidat la Președinția României,
Referitoare la definiția familiei și a căsătoriei

Stimate domnule Victor Ponta,

Coaliţia pentru Familie și Constituție, organism informal reunind organizaţii non-guvernamentale care activează pentru apărarea familiei prin legile și Constituția țării, se declară îngrijorată de declaraţiile dumneavoastră recente cu privire la eventualitatea legiferării „căsătoriilor” între persoane de același sex. Dvs. aţi afirmat că nu sunteți de acord cu o asemenea propunere pentru că „societatea nu este pregătită încă”. Din păcate, noi înţelegem din discursul dumneavoastră că această stare de fapt este doar temporară şi că cineva se ocupă ca, pe viitor, lucrurile să se schimbe.

Dorim să vă atragem atenţia, domnule Prim-ministru şi candidat la Preşedinţia ţării, că societatea „nu este pregătită încă” pentru că este aşezată încă pe principiile morale solide pe care s-a clădit Europa creştină şi civilizaţia modernă.

V-ați referit repetat, în mod pozitiv, la religiile majore ale lumii; cunoașteți, suntem siguri, că valorile fundamentale ale acestora sunt neschimbabile în timp. Viziunea Ortodoxiei, a Catolicismului, a Iudaismului etc. asupra familiei nu s-a modificat și nici nu se va putea modifica fără ca acestea să-și nege fundamentele.

Unele lucruri nu depind de exprimarea voinței populare sau de conjunctură. Suntem siguri că dacă, prin referendum, românii ar accepta reintroducerea pedepsei capitale, o susținere populară chiar covârșitoare nu ar face această măsură mai puțin nedreaptă. Vă asigurăm că și noi ne opunem discriminării – însă căsătoria este o instituție specific heterosexuală, prin natura sa; de aceea, limitarea ei la cuplurile heterosexuale nu poate constitui un act de discriminare.

Ne permitem să vă solicităm, domnule Ponta – român, ortodox, familist – să respectaţi acest adevăr simplu: anume, că familia se întemeiază doar pe legătura specială între un bărbat și o femeie, uniți prin căsătorie. Doar familia autentică servește optim interesele generațiilor viitoare, ale națiunii și statului pe care v-ați angajat să le apărați.

Domnia voastră trebuie să ştie că nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism. Nu dorim să trăim într-o ţară în care bărbaţii şi femeile vor fi înlocuiţi de un „Om Nou”, de „genul neutru” şi în care se practică o pretinsă „căsătorie” indiferent de sex.

Păstrați nealterată identitatea naţională și spirituală a ţării unde aţi declarat că vreţi să trăiţi, domnule Prim-ministru, pentru a mai avea ce lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor noştri! Pentru aceasta, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru de a înscrie definiția corectă a familiei în Constituția României, pentru a o proteja în fața distrugerilor cauzate de viitoare conjuncturi politice sau sociale nefaste.

Semnează,
Coaliția pentru Familie și Constituție
www.coalitiapentrufamilie.ro

Familie in deinen Händen


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Comunicate, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Scrisoare deschisa premierului VICTOR PONTA din partea COALITIEI PENTRU FAMILIE pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE: “Nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism”

 1. Bună scrisoarea, chiar dacă nu schimba nimic.

 2. Bravo lor! Bravo atitudinii şi ideilor prezentate limpede şi cu putere. Ceea ce aş fi modificat eu, ar fi fost tonul; căci cu personajul din fruntea guvernului nu merită să vorbeşti prea elevat. Nu pricepe!
  Dar vom vedea, când va veni vorba din nou de Constituţie …

 3. “Vă asigurăm că și noi ne opunem discriminării – însă căsătoria este o instituție specific heterosexuală, prin natura sa; de aceea, limitarea ei la cuplurile heterosexuale nu poate constitui un act de discriminare.”

  Foarte bine spus!

 4. Este bine stiut ca stanga europena social-democrata promoveaza exp0licit homosexualitate. In SUA, Partidul Democrat – “de stanga” – are preocupari similare in domeniu.

  Poti sa fii membru al “internationalei” mondiale de stanga, (social-democrate in cazul UE) si sa fii ferm impotriva impotriva homosexualitatii ? Facem abstractie de corectitudinea-politica…

  Anorma este ca presedintele “de dreapta” a declarat ca 20% din barbatii romani sunt homosexuali.

  Cand s-a votat la Parlamentul UE ceva legat de homosexualitate nu cu mult timp in urma, votul Romaniei a fost jumate jumate parca, dar toate partidele au avut membri care au sprijinit pe fata homosexualitatea prin vot.

  Poate analizati pe tari situatiile similare, si vedem si noi cine are atitudini demne. Pana una alta, si Brutus de la Vatican s-a aratat indulgent si intelegator cu astia.

 5. Foarte buna scrisoarea, dar parerea mea e ca ar trebui trimise astfel de scrisori catre toti candidatii la presedintie. Altfel, e posibil sa se inteleaga ca dansii il sustin pe Dl Ponta, cu aceasta conditie..

 6. Pingback: IPS Laurentiu Streza: AVERTISMENT CATRE CANDIDATII LA PREZIDENTIALE REFERITOR LA LEGILE ANTICRESTINE [video] - Recomandari
 7. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
 8. Pingback: Cum raspunde MONICA MACOVEI prin manipulari atunci cand este intrebata despre DREPTURILE GAY si ORA DE RELIGIE - Recomandari
 9. Pingback: “RAZBOIUL LUMILOR BOLNAVE”. Alegerile prezidentiale: intre CEARTA POLITRUCILOR, TRADAREA INTERESULUI NATIONAL si POGROMUL IMPOTRIVA SARACILOR - Recomandari
 10. Ponta şi-a angajat strateg american. Cine este Mitch Stewart, fostul consilier al lui Barack Obama
  În prezentarea publicată pe site-ul firmei lui Stewart se arată că acesta a început colaborarea cu Obama în 2006, când l-a auzit pe actualul preşedinte american, pe atunci simplu senator, în timpul unui discurs rostit în Minnesota.
  http://adevarul.ro/news/politica/ponta-si-aangajat-strateg-american-mitch-stewart-fostul-consilier-barack-obama-1_540f32650d133766a8fe670f/index.html

  Strategul lui Ponta este un sustinator al admiterii homosexualilor in armata SUA si al inrolarii sau admiterii in universitati a copiilor imigrantilor ilegali din SUA! El a criticat senatorii republicani pentru blocarea unor astfel de acte legislative.

  A message from Mitch Stewart
  This week, Senate Republicans unanimously stood in the way of justice.
  They blocked a vote on ending “Don’t Ask, Don’t Tell,” which would have finally allowed gay and lesbian members of the armed forces to serve their country openly.
  They did the same for the DREAM Act, legislation that would have offered children of undocumented immigrants who are willing to work for a college degree or serve in the military the chance to contribute their talents to this country and earn the rights that come with being an American.
  http://point4counterpoint.wordpress.com/2010/09/23/a-message-from-mitch-stewart-ofa/

  Ceva imi spune ca Mitch l-a “sfatuit” pe Ponta sa nu se opuna casatoriilor homosexuale si sa fie foarte conciliant cu minoritatea maghiara.

 11. @Eu:

  Consilierii de genul asta nu au legatura prea mare cu continutul comunicarii propriu-zise, pentru ca oricum nu stiu contextul local. Ei sunt luati pentru stilul comunicarii, pentru modul in care sunt transmise principalele mesaje (stabilite oricum inainte ca el sa apara prin Romania)… Si in general tematica din campanie conteaza spre zero. In astfel de chestiuni conteaza cine dicteaza, mai putin cine scrie.

 12. @ admin

  Continutul comunicarii este oricum inexistent, ca si in sloganul “Victor Ponta va duce schimbarea până la capăt!” care este derivat din cel al lui Obama “Change” sau “Vote for change”.

 13. Pingback: Coalitia pentru Familie a lansat PROIECTUL DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI pentru definirea CASATORIEI drept UNIUNEA DINTRE BARBAT SI FEMEIE. Trebuie stranse 500.000 semnaturi in termen de 6 luni! Care sunt etapele proiectului si in ce stadiu se afla? | Cuvâ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare