Ierarhii Bisericii Greciei despre tragicul caz al sinuciderii unui batran in piata publica a Atenei. DEZNADEJDEA GRECILOR NE SPERIE

6-04-2012 57 secunde Sublinieri

Romfea:

Sfantul Sinod despre sinuciderea din piata Sintagma

Stirea sinuciderii batranului pensionar, petrecuta in Piata Sintagma, ne-a provocat durere si intristare si ne-a facut sa declaram urmatoarele:

a. Aceasta sinucidere si cele asmenea ei, in timpul zilelor dureroase ale crizei prin care trecem, sunt fapte care preocupa intens societatea noastra. Problemele si adancirea crizei duc la disperare si conduc oamenii in situatii limita, golite de sens, care le rapesc demnitatea.

b. Biserica nu accepta niciodata acest gen de optiuni ca raspuns la probemele oamenilor. Dimpotriva, propovaduieste rabdarea, nadejdea si credinta in persoana lui Hristos.

c. Plini de compasiune, suntem alaturi de rudele defunctului si ne rugam ca Dumnezeu sa le daruiasca pace si mare mangaiere.

Sfantul Sinod Permanent Al Bisericii Greciei

Dimitriados Ignatios: “Ne sperie deznadejdea grecilor”

“Deznadejdea grecilor ne sperie” a declarat pentru Radio1 Mitropolitul Dimitriados kir Ignatios, referindu-se astazi la sinuciderea pensionarului de 77 de ani, din Atena.

Dupa cum a declarat, “am trait intr-o Grecie prospera in ciuda tuturor greutatilor, desi parintii nostri ne-au lasat o tara in care nimeni nu se simtea ca si cum ar trai in lumea dezvoltata. Toate acestea s-au prabusit si suntem chemati sa ne schimbam modul de viata“, a declarat Preasfintitul, subliniind, in acelasi timp, ca “ne-am invatat sau am acceptat lucruri de care poate nu am avut niciodata nevoie”.

In final a spus ca “toate acestea se destrama acum datorita scaderii salariilor si taierii ajutoarelor sociale”.

traducere pentru razbointrucuvant de E.P.


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Ierarhi greci, Traduceri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Ierarhii Bisericii Greciei despre tragicul caz al sinuciderii unui batran in piata publica a Atenei. DEZNADEJDEA GRECILOR NE SPERIE

 1. Problema e ca mai trebuie sa si muncesti, nu doar sa te plangi.

 2. @teo:

  Cazul sinuciderii e legat de un farmacist aflat la pensie. Deci care muncise si care isi vazuse apoi pensia taiata de troica.

  Cat priveste munca si grecii, de cercetat: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/02/28/tratatul-fiscal-si-inceputul-returnarii-datoriei-catre-fmi-demontarea-miturilor-despre-lenea-grecilor-cum-face-germania-proectionism-creditul-si-datoria-publica-noul-sistem-sclavagist/

  grecii sunt cei mai muncitori europeni, potrivit celor mai recente date ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Econmică (OCDE).

  Astfel, grecii lucrează, în medie, 2.017 ore pe an, cu 40% mai mult decât germanii care bifează anual circa 1.408 ore

 3. Mitul orientalului lenes este folositor doar celor care au etica protestanta.
  La ei acumularea de bogatie este opusa lenei si este placuta (cica) lui Dumnezeu, la noi, cei de etica ortodoxa, daca avem cele necesare vietii ne multumim cu atit si nu vrem sa luam totul pentru noi, lipsindu-l pe altul. Protestantul numeste etica noastra lene, iar noi numim etica lor lacomie.

 4. Orice om corect platit este motivat sa fie harnic.

 5. E usor sa arnuci cu piatra…nici grecii de rand,nici romanii de rand nu au facut datoriile imense pe care le are Romania,sau Grecia in acest moment.Suntem state mici in care fac unii din afara ce vor,desigur cu ajutor din interior.

 6. Sinuciderea nu e o solutie de a rezolva problema…sinuciderea e cea mai mare pacaleala! Sincer imi pare tare rau pentru acest om…Dumnezeu sa ne intreasca pe toti!

 7. Pentru mine Piata Sintagma nu imi aduce decat amintiri frumoase…disperarea poate cuprinde pe oricine.Chiar si pe cel mai fanatic ortodox.Doamne fereste!Nu e desigur o solutie,dar cine stie cum te ,,prinde”cel viclean…eu nici nu vreau sa ma gandesc la aceste lucruri ingrozitoare, deoarece am un respect si o apreciere pentru tot ce a facut bun poporul grec.Sufar pentru tot ce patesc ei in aceste momente,la fel cum sufar pentru toti ai nostri.Dumnezeu sa ne apere pe toti de pretutindeni!

 8. Pingback: MII DE SOMERI la cantinta saracilor din Atena[VIDEO]/ 68% dintre greci se gandesc sa paraseasca marile orase/ SOCIALISTII AGITA SPECTRUL EXTREMISMULUI/ Documentar fotografic - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Mitropolitul Hrisostom al Patrei, cuvant puternic si mustrator cu ocazia alegerilor din Grecia: POPORUL ESTE DEZAMAGIT, TRADAT, DISPERAT. NU VA MAI SCUZA ALTE GRESELI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Ierarhi greci despre ALEGERILE PARLAMENTARE (6 mai). SA MURIM, DAR SA RAMANEM IN ISTORIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Exit-poll la ALEGERILE DIN GRECIA: partidele principale in regres electoral, COMUNISTII SI NAZISTII URCA IN PREFERINTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: ASTA INSEAMNA O BISERICA VIE: Arhiepiscopul Cretei, Irineu, vrea sa doneze terenuri agricole pentru GRECII SOMERI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare