Opinie de Gabriel Popa. „EROAREA FATALĂ” din cifrele pandemiei de coronavirus. De ce e falsă afirmația lui FAUCI că mortalitatea Covid-19 este de 10 ori mai mare decât cea a gripei
„Eroarea fatală” din cifrele pandemiei de coronavirus
GABRIEL POPA
Un nou articol dintr-un jurnal științific publicat de Cambridge University Press arată că US Congress House Oversight and Reform Commitee a informat în mod eronat Congresul Statelor Unite, în luna martie, că rata mortalității pentru Covid-19 ar fi de zece ori mai mare decât rata mortalității gripei sezoniere. Această informație a reprezentat, conform lui Ronald Brown, de la University of Waterloo din Ontario, principalul argument pentru începerea distanțării sociale și a lockdownurilor, în Statele Unite ale Americii. Decizie care a afectat deciziile multor altor țări care au luat măsuri asemănătoare.
Informația s-a bazat pe o eroare, „experții” încurând indicele CFR (Case Fatality Ratio, sau numărul de decese raportat la numărul de cazuri confirmate) cu indicele IFR (Infection Fatality Rate, sau numărul de decese raportat la numărul de persoane infectate, care pot fi asimptomatice sau cu simptome minimale) pentru gripa sezonieră. Altfel spus, The House Oversith Committee a făcut o eroare majoră, comparând indicele CFR al noului coronavirus cu indicele IFR al gripei sezoniere – comparând, adică, mere cu pere. De aici a rezultat în mod eronat că noul coronavirus ar fi de zece ori mai mortal decât gripa sezonieră, și decât este în realitate.
Ronald Brown observă că eroarea a pornit de la un articol din New England Journal care arăta, în mod incorect, că indicele CFR (Case Fatality Ratio) pentru gripa sezonieră era de 0,1; în realitate, aceasta este valoarea indicelui IFR (Infection Fatality Rate), conform datelor oficiale ale OMS. Indicele CFR pentru gripa sezonieră este, de fapt, de zece ori mai mare – valoarea acestui indice este în realitate de 1.
Diferența dintre indicele CFR și indicele IFR este foarte importantă. Conform lui Ronald Brown, CFR este definit ca fiind rata mortalității în rândul cazurilor confirmate sau cunoscute. Indicele IFR este definit ca fiind rata mortalității raportată la numărul total de persoane infectate dintr-o populație; cum multe persoane sunt asimptomatice sau au forme foarte ușoare, IFR nu poate să fie cunoscut decât pe baza unor estimări. Aceste estimări se pot face prin testarea aleatoare a unor mostre de sânge din rândul unei populații expuse la virus.
Interesant este să aflăm și numele persoanei care a furnizat informația greșită cu privire la indicele CFR al gripei sezoniere către Congresul Statelor Unite. Numele acestei persoane, care a arătat că virusul Covid-19 ar fi de zece ori mai mortal decât gripa sezonieră, este Anthony Fauci – epidemiologul-șef al Statelor Unite.
Dr Malcom Kendrick arată într-un articol de pe blogul său că modelul promovat de Imperial College, care a dus la decizia de lockdown în Marea Britanie, s-a bazat pe indicele CFR eronat comunicat de Antony Fauci.
„Vreți să știți de unde a luat Imperial College London indicele CFR greșit pentru gripa sezonieră? Pare clar că l-au luat de la Anthony S. Fauci și din New England Journal of Medicine. Publicația științifică cu cel mai mare impact din lume – care ar trebui să aibe redactorii cu cel mai mare impact din lume. Dar se pare că nu îi are.”
Această eroare a jucat un rol esențial pentru a construi imaginea „plăgii mortale” și pentru a impune decizia de lockdown extrem în multe state ale lumii. Au urmat apoi modelările de tipul „vine sfârșitul lumii”, care au simulat milioane de morți pentru noul coronavirus, furnizate de profesorul Neil Ferguson și de echipa lui de la același Imperial College London. Aceste modelări estimau 2.2 milioane de morți în Statele Unite, și peste o jumătate de milion în Marea Britanie, pentru prima parte a anului. Conform cifrelor oficiale de până în prezent, aceste modele au exagerat numărul total de morți în ambele țări de peste zece ori – greșind așadar cu același factor cu care greșise și Anthony Fauci când a estimat că noul coronavirus ar fi de 10 ori mai mortal decât gripa sezonieră.
http://www.familiaortodoxa.ro/2020/08/21/14613/
Cum pot numi greseala ceva facut cu intentie, si daca a “gresit “cine raspunde.Ooo,de greseala nu raspunde nimeni.Interesant este altceva: “ei” find putini(10%),dar uniti,isi bat joc de “restul”,neuniti si lipsiti de vlaga si bani-putere.Deci,se stie,puterea a fost in mina celor putini ,in toata istoria omului ,si acum mai mult ca oricand.Oricat s-ar stradui cei multi sa scape de jug, nu pot.”FARA MINE NU PUTETI FACE NIMIC”.SA NE RUGAM.DOAMNE AJUTA!
http://vremeanoua.ro/episcopul-husilor-pacient-de-rand-in-containerele-de-la-boli-infectioase-modest-si-smerit-ps-ignatie-a-preferat-spitalul-barlad/
Sa ne rugam pentru PS Ignatie, pentru toti cei din spitale, pentru cei bolnavi de frica si pentru a nu pierde si ultima firimitura de dragoste care se mai cerne.
Cat de greu este, in aceste vremuri, sa mai tinem calea de mijloc. Cel mai mult sufera dragostea. Vedem manifestari patologice ale fricii materializate in tot felul de psihoze. Unii nega cu desavarsire existenta bolii si se expun necugetat pe ei si pe cei din jur, in timp ce altii s-au lasat imbolnaviti de frica care nu ii mai lasa sa aiba un comportament normal, de relationare cu apoapele.
In ambele situatii se loveste in dragoste. Din dragoste trebuie sa-l protejam pe aproapele si tot din firescul dragostei sa interactionam cu cel de langa noi, sa-i iesim in intampinare, sa-i mai privim zambetul sau lacrima.
Care este scopul acestei pandemii? Iesirea cu totul a omului din dragoste si intrarea in cel mai feroce egoism pe care l-a trait omenirea.
@Dorina
Nu îmi este clar, din comentariul dumneavoastră, dacă acceptați premisa mincinoasa că avem o boală care este gata să distrugă omenirea și modul aberant și absurd prin care administrațiile statelor dimpreună cu politrucii-medici au purces la “ocrotirea” noastră!
@Mihail
Vorbeam de calea de mijloc si de dragoste. Citi la Sf. Parinti explicatii.
Sub premizele si masurile autoritatilor de care vorbiti se afla sufletele oamenilor, care trebuie iubite si ajutate, indiferent in ce tabara se situeaza. Nu polemica este salvarea, ci ultima farama de dragoste.
Aveti un crez si vreti aprobare, nu acest lucru este important, indifirent daca aveti sau nu dreptate, ci cum sa marturisim fara patima, fara a ne lupta cu cei din jur. Asta se urmareste: in unele suflete sa se nasca frica, in altele ura, revolta, negarea (tot fete ale fricii). De aceea spuneam ca am iesit din dragoste si am intrat in egoismul cel mai feroce, adica iad.
Cine detine adevarul absolut, cand stiinta ne serveste in fiecare zi alte “modificari si noutati”, cand prea putini mai poarta lumina harului?
Cine se poate aventura fara sa ceara de la Domnul calea de mijloc pe care sa paseasca?
Fara dragoste suntem iad!
@Dorina
Nu este vorba de ura! interpretarea este gresita!
Sunt curios cum arata, concret, calea dumneavoastra de mijloc in mijlocul acestui infern al minciunii!
Cât de ușor e să trăiesc, Doamne, cu Tine!
Cât de ușor îmi e să cred în Tine!
Când mintea mi-e cuprinsă de nedumerire
Sau se umple de deznădăjduire,
Când toți cei învățați nu văd mai departe,
Dincolo de această noapte,
Și nu știu ce ar trebui să facă mâine oare,
Tu îmi trimiți clara încredințare
Că Tu exiști și că mereu Te-ai îngrijit
Calea binelui ca să nu ia sfârșit.
De pe culmea deșartei slave pământești,
De unde eu nu aș putea
Să trimit oamenilor lumina Ta,
Spre acea cale uimit privesc,
Căci singur pe ea niciodată
Nu voi putea să pășesc
Calea aceea minunată,
Pe care doar cei cu nădejde călătoresc.
Și atâta timp Tu îmi vei dărui
Să o parcurg, cât îmi va trebui,
Iar când nu voi mai izbuti,
Înseamnă că Tu ai orânduit cu dreptate
Să meargă alții mai departe.
(Soljenitan A)