UNGARIA: Constitutia ”NATIONALISTA” si ”CONSERVATOARE” a lui Orban a intrat in vigoare, pe fondul PROTESTELOR. Care va fi rolul Ungariei in IURESUL CARE VA INSTALA NOUA ORDINE MONDIALA?

3-01-2012 4 minute Sublinieri

Noua Constituţie cu puternice accente naţionaliste a Ungariei, dorită de premierul Viktor Orban, a intrat în vigoare duminică, instaurând reformele foarte controversate privind Banca centrală, justiţia şi legea electorală, în pofida criticilor internaţionale, transmite AFP.

Viktor Orban, denunţat ca “autocrat” de opoziţia de stânga şi ecologistă şi de numeroase organizaţii ale societăţii civile, a remodelat în 18 luni Ungaria după chipul său, sfidând criticile Uniunii Europene legate de compatibilitatea acestor legi cu dreptul comunitar, şi îngrijorările SUA faţă de starea democraţiei în Ungaria, scrie Agerpres.

În noua lege fundamentală, denumirea “Republica Ungaria” dispare, fiind înlocuită cu “Ungaria”, şi este înscrisă o referire explicită la Dumnezeu, prin sintagma “Dumnezeu îi binecuvântează pe unguri”. Profitând de majoritatea parlamentară de două treimi a partidului său conservator FIDESZ, premierul Viktor Orban a dat valoare constituţională unor legi, care nu vor putea fi modificate decât cu o majoritate identică. Este însă puţin probabil că, pe viitor, un guvern provenit din actuala opoziţie va dispune de un asemenea procent în parlament.

O astfel de lege este cea a “stabilităţii financiare”, care statuează taxa unică de 16% pe venit şi va face foarte dificilă instaurarea de măsuri fiscale de urgenţă în cazul unui deficit public în cădere liberă.

Căsătoriile homosexuale, imposibile

În domeniul politic, Constituţia îi face retroactiv “responsabili de crimele comuniste” comise până în 1989 pe liderii actualului partid socialist (ex-comunist), în timp ce, în plan religios, reduce de la circa 300 la 114 comunităţile beneficiare de subvenţii publice.

Noua lege fundamentală face referire şi la viaţa privată, decretând embrionul ca fiinţă umană încă de la debutul sarcinii, şi alimentând temerile societăţii civile şi ale opoziţiei că avortul va deveni dificil. De asemenea, textul stipulează că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat şi o femeie, excluzând astfel căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Aceste modificări legislative au loc pe fondul instalării în toate funcţiile-cheie ale statului a unor apropiaţi ai lui Orban, mulţi dintre aceştia cu mandate de 9 sau 12 ani, al concedierii masive a jurnaliştilor incomozi, precum şi al devalorizării forintului cu peste 20% faţă de euro în ultimele trei luni.

Zeci de mii de oameni au manifestat luni la Budapesta faţă de noua Constituţie ungară, afirmând că subminează democraţia în timp ce guvernul sărbătoreşte intrarea acesteia în vigoare printr-o ceremonie, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Organizatorii manifestaţiei desfăşurată sub denumirea “Va fi din nou republică”, au indicat că aproape 100.000 de persoane s-au adunat spre după-amiază în una dintre principalele artere ale capitalei ungare. Numele evenimentului face referire la una dintre dispoziţiile din noua Constituţie intrată în vigoare la 1 ianuarie care înlocuieşte denumirea de “Republica Ungară” cu simpla “Ungaria”.

Partidul socialist MSZP, partidul ecologist de stânga LMP şi noul partid DK al fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany au participat la adunare, dar membrii clasei politice nu ar trebui să se exprime. Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva guvernului condus de premierul Viktor Orban şi fluturau pancarte pe care scria: “Destul!”, “Dictatura lui Orban!”, “Orbanistan!“, în timp ce membrii guvernului şi preşedintele Pal Schmitt soseau la ceremonia organizată la Opera din Budapesta cu ocazia intrării în vigoare a noii Constituţii.

“Viktor Orban şi servitorii săi au trecut Ungaria dintr-o zonă promiţătoare a Europei în cel mai întunecat loc“, a comentat înainte de începerea manifestaţiei deputatul socialist Tibor Szanyi, cerând populaţiei să se mobilizeze pentru “a scăpa de dictatura lui Orban”. Legea fundamentală, adoptată în aprilie datorită majorităţii de două treimi a partidului Fidesz al lui Viktor Orban, a adus critici din partea Uniunii Europene, şefului diplomaţiei americane Hillary Clinton şi Amnesty International. Criticii reproşează noii Constituţii că limitează puterile Curţii Constituţionale, ameninţă pluralismul presei şi pune capăt independenţei justiţiei.

Datoria publica a Ungariei a atins cel mai ridicat nivel din 1995 si pana in prezent, din cauza deprecierii forintului in fata monedei unice europene, potrivit AFP. Datele publicate de banca centrala arata ca datoria Ungariei a ajuns la 82,6% din PIB la sfarsitul lunii septembrie, de la 76,7% din PIB la finele lui iunie.

Datoria de 82,6% din PIB este echivalentul a 22.900 miliarde de forinti, adica 72 miliarde de euro. Jumatate din datoria publica este in valuta, ceea ce agraveaza situatia in conditiile in care forintul s-a depreciat cu peste 20% din luna octombrie.  Un purtator de cuvant al Guvernului a declarat ca “anuntul bancii centrale nu a fost pregatit in mod profesionist si nu serveste intereselor tarii”.

Gabriella Selmeczi a mai spus ca “guvernul a obtinut rezultate importante anul trecut“. Guvernul de centru-dreapta al premierului Viktor Orban s-a implicat intr-un “razboi impotriva datoriei publice” de la preluarea mandatului, in mai 2010. Prin nationalizarea activelor detinute de fondurile de pensii private din Ungaria, de circa 11 miliarde de euro, guvernul a reusit sa imbunatateasca imaginea de ansamblu pana la finele lunii iunie.

Viktor Orban a promis ca va reduce datoria publica la sub 70% din PIB in 2012, urmand ca tinta de 60% din PIB impusa de UE sa fie atinsa in 2014.

Nota noastra:

Pe de o parte, Ungaria lui Orban contine, intr-adevar, multe principii de inspiratie crestina si valori pro-viata.

Pe de alta parte, Ungaria lui Orban chiar este un autoritarism anti-democratic, acaparand mass-media si supunand mai toate institutiile publice regimului. Opozitia e ca si inexistenta, iar cei care se opun o fac pentru ca sunt de stanga sau eurofili – avand naivitatea sa creada ca Uniunii Europene i-ar pasa catusi de putin de democratie singurul lucru care deranjeaza eurocratii este tentativa de preluare a controlului Bancii Centrale si accentul conservator al noii Constitutii – nicidecum anti-democratismul.

Dar vedem ca iarasi, in istorie, crestinismul asumat ca principii politice fondatoare este echivalat cu autoritarismul, poate chiar si extremismul. Pe plan mediatic, Ungaria conservatoare compromite conservatorismul…

Interesant este faptul ca Viktor Orban si al sau FIDESZ erau miscarea cea mai liberala la inceputul anilor 90, cea mai pro-occidentala. Pe parcurs, au schimbat repertoriul…

La intrebarea ce rol poate juca Ungaria in iuresul care va urma si din care va reiesi noua ordine mondiala antihristica, redam cateva observatii interesante ale fratelui k:

Ungaria si-a asigurat un backup puternic, atat politic cat si financiar prin acordurile incheiate cu China, Rusia si sprijinul mutual al Germaniei. Este unul din principalii promotori in spatiul central european al coagularii unei entitati politice si economice euroasiatice, face deci politica lui putin in europa, politica ce are multi sustinatori cu precadere in Germania. O iritare peste masura a germaniei profunde ar putea genera un nou pakt care sa volatilizeze granitele europei centrale in beneficiul iredentismului maghiar si german.

Miza majora a politicii externe ruseesti este ruperea Germaniei din blocul atlantic, Ungariei revenindu-i rolul unui inaintemergator, a unui iepure prin cointeresarea ei totala in redefinirea granitelor Europei centrale. o dezertare a Ungariei ar putea grabi si determina o repliere precipitata a Germaniei si o abandonare in offside a “noii europe”, inclusiv a Romaniei, si asta intr-adevar ar da mana libera Rusiei in Caucaz, Balcani si unde o mai fi voind.

In vremuri tulburi anumite vise, uneori cosmaresti, devin realitati palpabile. Germania poate marsa pe o raliere, chiar simulata, la blocul eurasiatic tocmai pentru a-si negocia in blocul atlantic influenta concreta prin rescrierea granitelor in rasaritul european. Din ambiguitatea asta ar putea emana un scurt si naucitor conflict central auropean care sa dea satisfactie revendicarilor germane si maghiare urmand ca abia dupa sa aiba loc o reasezare a raporturilor de putere euroaltlantice, respectiv euroasiatice. Acest rastimp de volatilitate geopolitica ar putea fi insotit de miscarile politice si armate profetite de Sfintii Parinti pentru spatiul geografic al vechiului Bizant. In opinia mea este un context geopolitic care se redeseneaza continuu, optiunile sigulare, exceptionale, contrariante nefiind deloc excluse…, ba din contra.


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “UNGARIA: Constitutia ”NATIONALISTA” si ”CONSERVATOARE” a lui Orban a intrat in vigoare, pe fondul PROTESTELOR. Care va fi rolul Ungariei in IURESUL CARE VA INSTALA NOUA ORDINE MONDIALA?

  1. Pingback: VIKTOR ORBAN LA JUDECATA EUROCRATILOR. Care e legatura intre SANCTIONAREA UNGARIEI DE UE SI PROTESTELE DIN ROMANIA? - Razboi întru Cuvânt
  2. Pingback: Guvernul ungar sprijina IREDENTISTII din Romania, tot mai pe fata/ Pledoarie pentru AUTONOMIE a ministrului de externe ungur in Evenimentul Zilei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Guvernul Ungariei SFIDEAZA guvernul Romaniei, refuzand sa isi ceara scuze. Tendintele REVIZIONISTE ale UNGARIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Ungaria ar alege mai degraba FALIMENTUL decat AUSTERITATEA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: update – ORBAN FACE CE VREA IN UNGARIA: nationalizeaza pensiile private, rascumpara companiile privatizate, vrea energie non-profit pentru populatie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: CONSTITUTIA NEOFASCISTA A UNGARIEI, ipocrizia euroatlanticilor si REALPOLITIK-ul Germaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: UNGARIA: Premierul Orban incurajeaza EXTREMA-DREAPTA in acceptul tacit al Comisiei Europene si al cancelarului MERKEL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Viktor Orban sfideaza Comisia Europeana: NU ARE LEGITIMITATE DEMOCRATICA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare