VREMEA ESTE A CERNERII!

4-07-2008 Sublinieri

01rafail.jpg

Fragment important din: “Scrisoare catre un Arhiereu” – Parintele Rafail Noica (“Cultura duhului“):

“Indraznesc sa spun acum ca nevoie este ca, mai ales noi, “fetele bisericesti”, sa “deosebim vremea”(Lc. 12, 54-57) in care ne aflam istoric, spre a lucra impreuna cu Domnul in via Lui – si sa tragem in aceeasi directie cu El.

Vremea este a cernerii. Va trebui sa pierdem pe multi din randurile preotilor si din numarul credinciosilor: aceasta in Apus s-a si facut, mai ales dupa razboi, indeosebi din anii ’50 incoace; iar cei ce au ramas – dintre acestia sunt cei care acum recunosc, si iubesc – si primesc, acolo, Ortodoxia. Paradoxal, pe noi Comunismul ne-a pazit, intr-o masura, in felul lui; dar acum a venit vremea (Ioan 17, 1). Vom fi nevoiti sa vedem propasiri si izbanzi din partea catolicismului si a celorlalte secte; sa ne vedem facuti de ras si de rusine de catre mass-media, si pe noi insine, si pe iubita noastra Biserica, si tot ce avem mai scump si mai sfant in lume; sa rabdam ocari si prigoane din afara, iar dinlauntru smintiri, si poticniri, si vanzari (Apoc. 13, 7). Comunismul a lovit cu sabia; “New Age”-ul – mai ales cu minciunile acestui veac trecator: caci a inceput “ceasul lor, si stapania intunerecului (Lc. 22, 53). Si daca “s-a dat lor stapanire(Apoc. 13, 7), cine va putea sta impotriva voii lui Dumnezeu? Dar, lui Dumnezeu voim noi a sta impotriva? Cum, atunci, vom fi lui Biserica, si Mireasa Hristosului Lui?

Caci judecand dupa Scripturi, precum si dupa privelistea care ne inconjoara, nevoie este de acest necaz, pentru ca Biserica – adica noi – sa se curete de toate preacurviile ei, sa se spele de toata necuratia ei (Iez. cap. 16), sa se “lamureasca”, intru cele din urma, ca aurul in cuptorul ispitirii, sa se lepede de tot ce este strain sfinteniei ei, sa se smereasca pana in sfarsit, sa se gateasca Mireasa in asteptarea Mirelui (Apoc. 22, 16-17).

Acum va trebui sa se lamureasca credinta noastra; acum se va vedea, in sfarsit, ce va fi fost Biserică – si ce nu; acum – care va fi fost acel “popor binecredincios de pretutindenea” (cf. Liturghierelor recente), si ce anume va ramanea “neclatit de portile iadului” (Mt. 16, 18)… si ce va trebui sa cada. Nevoie este de acest “necaz (Tes. 5, 3), pentru ca acum, in sfarsit, Vremea sta sa nasca Vesnicia.

Infricosatoare lucruri… dar nu “bagandu-ne capul in nisip”. ca strutul, ne vom pregati pentru ceea ce nu vom putea stavili. Infricosata vreme; dar, daca de la Dumnezeu ingaduita – mantuitoare.Acum mai aproape este noua mantuirea decat am crezut” (Rom. 13, 11), si decat cand au crezut stramosii nostri; ca in zilele Sfantului Ioan Botezatorul doar “se apropiase” Imparatia Cerurilor (Mt. 3, 2), acum este “langa usi (Mc. 13, 29), si “mladitele smochinului” vestesc vara (Mc. 13, 28).

Acum a si inceput acea vreme cand “cel ce nedreptateste – mai nedreptateasca, si cel ce spurca – mai spurce(Apoc. 22, 11) – si oare nu s-a umplut intreg globul pamanesc de “promiscuitate” si de libertinaj neinfranat, ca cele de negandit in urma cu vreo treizeci de ani – acum sunt “moneda curenta”? – dar, desi mai putin vadit, si vremea cand “si cel drept mai faca dreptate, si cel sfant mai sfinteasca-se, ca “Cel ce este sa vie va veni, si nu va [mai] zabovi“, si “plata Lui in mana Lui” (Evr. 10, 37 si Apoc. 22, 11-12) pentru fiecare.

Vremea este ca Biserica sa se intoarca intru ale sale, sa ne reinvatam mai multa incredere in Dumnezeu decat in cele vazute si “mai la indemana“, si sa ne sprijinim mai mult pe mijloacele lui Dumnezeu, decat pe mijloacele acestei lumi; iar aceasta, indeosebi cand aceste mijloace ne silesc sa imbratisam si atitudinile acestei lumi, punand deoparte, fie si provizoriu, poruncile lui Hristos. Ca astazi, de ne vom afla despartiti de Hristos, ce ne vom face, de la noi insine, cand ne vor intampina “portile iadului (Ier. 12, 5)? – “Nu intru putere mare, nici intru tarie, ci intru Duhul Meu, zice Domnul Atottiitorul” (Zah. 4, 6)”.

hurez4.JPG


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Parintele Rafail Noica, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “VREMEA ESTE A CERNERII!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Pingback: Război întru Cuvânt » Ce vremuri traim? - Parintele Rafail ne raspunde
 2. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Seraphim Rose: ESTE MAI TARZIU DECAT CREDEM. VA MAI SUPRAVIETUI CREDINTA NOASTRA?
 3. Intr-adevar este vremea cernerii!
  Cati or ramane in sita ca grau curat? Dumnezeu stie!
  La Stiri nu ma mai uit! De catva timp TV-ul a ajuns pe post de mobila decorativa! Ziarele le parcurg in graba cautand cu dinadinsul in ‘Ziua’ daca apare Victor Roncea cu ceva referitor la viata religioasa.
  In schimb – imi ajung la urechi – stiri groaznice, inimaginabile…se vorbeste NUMAI DE RAU: ce-a facut cutare, cum a fost siuluit, omorat, in ce fel…si din an in an, se probeaza “cel ce nedreptateste – mai nedreptateasca, si cel ce spurca – mai spurce”; ne indreptam cu pasi grabiti spre CEVA…ca sa ne scoata din amortire, va da peste noi tot felul de nenorociri care mai de care…si pe buna dreptate! Asa cum ‘ploua si peste cei buni si peste cei rai’ vom primi fiecare cate-o palma usturatoare fiindca daca am fi constienti am avea pocainta ninivitenilor, ne-am veni in sine…dar nu! Fiecare este preocupat DOAR cu ale sale potrivit vorbei ‘dupa noi (mine) potopul!’ si ce pagubitor mod de gandire este!
  Noi – astialalti – care n-am anchilozat definitiv, cu atat mai mult trebuie sa punem umarul si, fiecare in parte sa se nevoiasca mai mult…mai ales cu rugaciunea pentru a alunga norii disperarii, deznadejdii fiindca se anunta tornade la orizont!

 4. MAI MULT CA NICIODATA CADEREA OMULUI DE AZI…INCEPUTUL SFARSITULUI DE LUME…

 5. OK, vad ca primul meu comentariu a fost respins, treaca de la mine 🙂
  Cand vorbiti de “vremea cernerii” sa nu uitati de Glossa lui Mihai Eminescu.

 6. Nu vorbim noi, frate, vorbeste unul din cei mai mari duhovnici pe care-i avem azi. Sigur, orice vreme este intr-un fel de cernere si de incercare, dar sunt unele prin excelenta astfel, in care se separa apele in mod evident si transant. Asa cum si pentru Apostoli, prinderea lui Iisus a insemnat o “cernere”, prevestita de Mantuitorul, doar ca din aceea Petru si apostolii si-au revenit.

 7. Doamne iarta-ne si ne miluieste!A Ta este slava si inchinaciunea.Amin.

 8. Pingback: Război întru Cuvânt » VA FI ROBITA BISERICA NOASTRA?
 9. cine stie unde gasesc filmul sarbesc tradus in limba romana ;mana digitala; va rog sa imi raspundeti cu un e andriescu_ionut2001yahoo.ro

 10. POATE CA E VB DE ingerul digital,care se poate lua de pe arhiva-ortodoxa/info,clic pe sectiunea video

 11. Pingback: Război întru Cuvânt » Din “Viata si lucrarile Parintelui Serafim Rose”: TOATA NADEJDEA LA HRISTOS!
 12. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Serafim Rose denunta viclenia cea mai mare care ameninta Biserica de azi: „noul crestinism” umanist, ecumenist si lumesc
 13. Pingback: Sa ne pregatim pentru ceea ce nu vom putea stavili « † Apologeticum
 14. Iubiti frati in credinta noastra Dreptmaritoare Crestin Ortodoxa,
  Am ajuns sa traim vremuri apocaliptice:
  -vedem oameni care se strica de minte ca au foarte mari ratele la banci si nu le au cu ce le plati
  -vedem familii cu copii care nu au servici pentru a le pune ceva de mancare la copilasiii
  -vedem ca credinta Crestin ortodoxa este vanduta la straini cu slujbe ecumeniste de catre inselatii ierarhi
  -marii duhovnici(parintele arsenie papacioc,parintele iustin parvu,parintele Rafail Noica,Parintele Serafim Rose )nu sunt ascultati si sunt considerati nebuni
  -oamenii mor de foame si plang la moastele Sfintilor si La Sfintele Icoane ca nu au cu ce trai
  -am ajuns sa nu mai avem dreptul la libertate ne oblica sa acceptam pacatul(desfranari,avortului,necredintei,apostaziei si a lepadarii de Bunul Dumnezeu)
  -LA INTRUNIIRILE CONSILILOR BISERICESTI SE VORBESTE NUMAI DE LUCRURI MATERIALE SI TRECATOARE(RIDICARII DE ZIDURI BISERICESTI,ACCEPTAREA PASAPOARTELOR BIOMETRICE,CATERISIREA DUHOVNICILOR CARE PREDICA CUVANTUL LUI DUMNEZEU ETC)DAR DE CREDINTA SI DE APARAREA EI NU SE MAI VORBESTE.
  Sa ne rugam cu LACRIMI si cu PARERE DE RAU PENTRU PACATELE NOASTRE ca Bunul Dumnezeu cu Maica Domnului sa aiba mila de credinta cea Adevarata ORTODOXA!

 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Porţile iadului (1) - Nu mai contează ce credinţă mărturisim?!
 16. Pingback: Război întru Cuvânt » Avertismentul bland al parintelui Rafail
 17. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Justin: SFATURI PENTRU PRIGOANA
 18. Pingback: Război întru Cuvânt » Sf. Ioan de Kronstadt despre rautatea celor care otravesc Biserica cu ponegriri, banuieli si osandiri
 19. Pingback: Război întru Cuvânt » CE ESTE CREDINTA? – “Cu site mici ne-a cernut pana astazi; dar va veni sita cea mai mare”
 20. Pingback: Război întru Cuvânt » Autodemascarea – spovedania satanica
 21. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Rafail Noica: “TRAIM VREMURI DE MARE APOSTAZIE, DAR NOI SA NU CADEM DIN VOIA LUI DUMNEZEU!”
 22. de va fi sa ne atarne pieile in bat, iar din maruntaiele noastre sa vor satura jiganiile dar noi nu trebuie sa lepadam credinta in Mantuitorul nostru IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU, de ni se va da munte de aur faurit cu sclipire, de Dumnezeul nostru Cel Vesnic sa nu ne lepadam.Amin.

 23. sa inceput timpurile grele sa fim atenti sa nu ne insele cineva scaparea este rugaciunea si numai rugaciunea

 24. Pingback: CE TRAIM ASTAZI? CE (NU) SE MAI POATE FACE? -
 25. Pingback: PARINTELE RAFAIL CATRE PREOTI – chemare rusinata si dureroasa la pocainta. “Noi toti suntem un singur om, spovedania mea este spovedania ta…” -
 26. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU – 1 an de la adormire. VINE TIMPUL RABDARII SI AL CERNERII! NUMAI RUGACIUNEA NE MAI SCAPA… -
 27. Pingback: PARINTELE ADRIAN DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST: Stramtorarile vor fi mult mai grele decat in comunism. Metoda de la Pitesti se va aplica acum in toata lumea (VIDEO) -
 28. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Articole Recomandate

Carti recomandate