“Azi orbii vad, dar se tem. Si frica le va lua din nou vederea…” – GARANTII “DREPTURILOR OMULUI” si CONTROLUL PRIN FRICA al maselor oarbe…

19-05-2018 Sublinieri

Dragostea in care cred:

ochii deschiși de IISUS

Aseară m-am plimbat puțin și am stat de vorbă cu omul care a fost orb din naștere… Era puțin mai bătrân, cu vreo două milenii doar, și îmi spunea:

– Știi, când au venit fariseii, ceea ce m-a uimit cel mai tare a fost că pe ei îi interesa orice, numai faptul că vedeam, că fusesem vindecat de orbire, nu. Nu le păsa de mine nici cât negru sub unghie. Singurul lucru de care le păsa era că se întâmplase ceva pe teritoriul controlat de ei, ceva care nu venea de la ei și de care ei nu știau. Pentru ei Iisus era un infractor nu pentru că făcuse ceva rău, ci pentru că făcuse ceva fără aprobarea, omologarea și fiscalizarea lor.

Așa e și azi cu societatea creată de urmașii lor. Nu-i interesează omul, deși tot ce fac spun că fac pentru binele omului. Ceea ce îi interesează cu adevărat e puterea lor asupra oamenilor, să dețină un control cât mai profund asupra lor. Ei vorbesc și promovează drepturile omului, ceea ce o infinită ipocrizie, pentru că singurul motiv real pentru care fac asta e ca, așezându-se în postura de furnizori și garanți ai drepturilor omului, capătă automat dreptul de a-i monitoriza și sancționa pe oameni, de a-i controla, în numele drepturilor lor. Nu omul, ci drepturile lui sunt importante. Iar și mai importanți ca drepturile sunt, bineînțeles, cei care le garantează…

Dar răul are putere asupra cuiva atâta vreme cât acela se teme. Ochii deschiși de Iisus văd asta. Și tocmai asta îi sperie, de peste două mii de ani, la Iisus Hristos: că deschide ochii oamenilor să vadă cine sunt ei și că puterea lor stă în specularea orbirii duhovnicești a oamenilor.

Îl urau pe Iisus pentru că era singurul care nu se temea de ei. Ba mai mult: le devoala lăuntrul ticălos înaintea oamenilor, le răsturna raționamentele și tarabele, demola în toate felurile autoritatea lor demonică și lumea construită pe ea. De aceea L-au și ucis.

Dar Iisus S-a lăsat ucis ca să rezolve și problema morții, să-i ia și ei puterea asupra oamenilor. Ca murind să coboare în iad și să ia și puterea iadului asupra oamenilor…. Într-un cuvânt, S-a lăsat ucis ca să pătrundă în profunzimea condiției umane căzute și să-i smulgă rădăcina…

– Mai face El asta azi, mai deschide ochii orbilor din naștere?

– Bineînțeles. Hristos a dat puterea Sa Bisericii. Și Biserica deschide și azi ochii orbilor din naștere, prin Taine și Învățătura Evangheliei. Dar nu știu ce se întâmplă, căci atunci când Iisus mi-a deschis mie ochii, eu am devenit curajos ca El, am început să-i înfrunt pe farisei și chiar să-i iau peste picior. Când El mi-a deschis ochii, nu am primit doar vederea, ci și puterea de a înfrunta ceea ce vedeam în farisei, și de a iubi ceea ce vedeam în Hristos.

Azi orbii văd, dar se tem. Și frica le va lua din nou vederea…  O Biserică care se teme de Puterea lumii, nu mai poate da oamenilor puterea de a înfrunta și învinge lumea, așa cum a făcut Iisus Hristos și cum le-a lăsat moștenire să facă și ucenicii Lui.

Și cu timpul, temându-se de lume, Biserica poate pierde și puterea de a deschide ochii….

Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful”

PARINTELE ARSENIE BOCA DESPRE SUFLETELE OARBE: “Asa-i firea omului pacatos: cand ii lovesti dracii, iti zice ca tu esti drac”

Predici (si audio, video) la VINDECAREA ORBULUI DIN NASTERE: S-au inmultit minciuna si intunericul si in noi, cei care ne numim popor crestin si ortodox. SUNT MULTI CEI CE LUCREAZA CELE ALE MINCIUNII, CEI CE TRADEAZA

DUMINICA ORBULUI – Predici audio si video. LECTIA ORBULUI MARTURISITOR CARE A BIRUIT DUHUL “PROFITOR” AL LUMII vs. LEPADARILE NOASTRE DE FIECARE ZI. Ce minuni face Dumnezeu cu noi, ce vrea sa ne dea Dumnezeu prin incercari? Avem ochi sa mai vedem LUCRAREA LUI DUMNEZEU IN NOI?

DUMINICA ORBULUI DIN NASTERE. “Ne place un Dumnezeu care sa nu ne stanjeneasca cu autoritatea Lui si mai ales cu prezenta Lui”

Predica Sf. Luca al Crimeei despre NOBLETE si ORBIRE: “Oamenii josnici la fiecare pas viclenesc, sunt in stare sa-i distruga pe fratii lor doar ca sa traiasca ei mai bine”

DEMONIZAREA LUMII la ora asaltului final. ORTODOXIA – ULTIMA REDUTA DE REZISTENTA, CARE TREBUIE ANIHILATA. Oameni, porci si demoni. MARTURISIREA IMPOTRIVA RAULUI INSTITUTIONALIZAT, nelinistea rece a sufletului si CONDITIA POCAINTEI, pentru dobandirea PACII LUI HRISTOS

INTOARCEREA LA LUCRAREA DINLAUNTRU/ Unde sa te duci ca sa nu mai pacatuiesti?

MAREA PREACURVIE

MURIM INGHITITI DE LUMESC… Ce inseamna A FI (IN) BISERICA?

“Tu ce esti dispus sa faci pentru Acest Iisus Hristos?” – CUVINTE ZGUDUITOARE ale Parintelui HRISOSTOM RADASANU la sarbatoarea SFANTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE (video, text): “Sa nu ne asteptam la ceva bun de la aceasta lume! Noi, crestinii, nu suntem din aceasta lume. Obisnuiti-va cu ideea! COMODITATEA NE INVATA SA FIM MICI, SA FIM SCLAVI SI EA VA AJUNGE SA NE UCIDA SUFLETUL!”

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI (18 MARTIE): Vrejul pretuieste mai mult decat omul?/ VIDEO: Despre POST si Rugaciuni pe malul lacului

SF. NICOLAE VELIMIROVICI: “O, Doamne, lumea cea ingrozitoare m-a invaluit din toate partile. Nu voi putea rezista daca Tu nu ma vei imbratisa cu taria Ta…”/ UNDE ESTE DOMNUL SI DE CE NU IL (MAI) RECUNOSC OAMENII LUMII?

STARETUL DIONISIE – VREMURILE DIN URMA (II): Despre Uniunea Europeana si propaganda sodomiei: “AM SCAPAT DE COMUNISTI, DAR CEI DE ACUMA SUNT SI MAI INFRICOSATI. Fac propaganda sa vina Antihrist mai degraba”

VIRGIL MAXIM – MANUSCRIS INEDIT: Scrisoare-testament catre fiica sa: “Multumeste-te cu putin. Nu te lasa ispitita de modernism si mondenism. Satan a pregatit pentru mileniul trei o lege numita ‘drepturile omului’”

“Ne laudam ca luptam pentru omenire, dar uitam de omul concret”

Ierom. Grigorie Sandu: DESPRE FORME MAI RECENTE DE INSELARE. DE LA PERSOANA LA SISTEM

SFANTUL SILUAN – O PILDA A IUBIRII ADEVARATE pentru FIECARE dintre “cei mai mici frati ai lui Hristos”: “A te ruga pentru oameni înseamnă a-ţi vărsa sângele”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Crestinul in lume, Duminica orbului din nastere, Marius Iordachioaia, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la ““Azi orbii vad, dar se tem. Si frica le va lua din nou vederea…” – GARANTII “DREPTURILOR OMULUI” si CONTROLUL PRIN FRICA al maselor oarbe…

 1. Pingback: Duminica orbului din naștere | Gabriela Mihaita David
 2. Hristos S-a Înălţat !!!
  Excepţional a surprins autorul acestor rânduri situaţia omului și, din păcate, a Bisericii zilelor noastre. Cel puţin așa este situaţia în România de azi, a celor născuţi sub comunism, deci orbi (sufletește !) din naștere.

 3. Mulţumesc din toată inima pentru aceste trezvitoare cuvinte !!! Mi se potrivesc 100%…
  Am recitit comentariul meu de acum cinci luni și îmi dau seama acum că trebuie să mă rog Domnului ca să mă ajute să mă vindec mai întâi eu, pentru a putea ajuta pe alţii…Altfel orb pe orb “ajutând” cad amândoi în groapă…

 4. Hristos a înviat !!!

  “Azi orbii văd, dar se tem. Și frica le va lua din nou vederea… O Biserică care se teme de Puterea lumii, nu mai poate da oamenilor puterea de a înfrunta și învinge lumea, așa cum a făcut Iisus Hristos și cum le-a lăsat moștenire să facă și ucenicii Lui.

  Și cu timpul, temându-se de lume, Biserica poate pierde și puterea de a deschide ochii….”

  Mda, Biserica suntem (și) noi toți cei care suntem botezați în numele Sfintei Treimi !!! Dar cât de departe sunt eu de Domnul…Nici măcar nu am izbutit să pun început bun…Doamne ai milă de noi !!!

 5. Pingback: Sf. Ioan cel Nou de la Suceava | albastru de… mai departe (2)
 6. Pingback: Duminica orbului din naștere | albastru de… mai departe (2)
 7. Articol foarte bun.
  Un amanunt care mi-a sarit in ochi pentru a fi corectat, in propozitia:
  “Dar nu știu ce se întâmplă, căci atunci când Iisus mi-a deschis mie ochii, eu am devenit curajos ca El, am început să-i înfrunt pe farisei și chiar să-i iau peste picior.”
  Stergeti “sa-i iau peste picior”. Iisus a infruntat fariseii insa nu si-a batut joc de nimeni si nu a luat pe nimeni peste picior. Cu toata lumea a vorbit respectuos. Luarea peste picior este inceputul mandriei si trufiei.

  O zi buna!

 8. @ Ionescu:

  Articolul e preluat, nu ne apartine. Poate nu e cea mai inspirata formulare, insa ironia a fost folosita in mod evident si de catre orb, si uneori si de Mantuitorul, nu mai vorbesc de Sf. Apostol Pavel.

 9. Pingback: PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei – CUVÂNT CURAJOS ÎN PASTORALA DE PAȘTI 2020: “Dumnezeu a murit de tot?! VA MAI ÎNVIA HRISTOS ȘI ANUL ACESTA? Păi ce, oamenii chiar au crezut că pot face orice, oricând și oricum? Sunt prea imprevizibil
 10. “Îl urau pe Iisus pentru că era singurul care nu se temea de ei. Ba mai mult: le devoala lăuntrul ticălos înaintea oamenilor, le răsturna raționamentele și tarabele, demola în toate felurile autoritatea lor demonică și lumea construită pe ea. De aceea L-au și ucis.”

  sa ia aminte cei pusi peste turma- sa se retraga daca nu pot urma exemplul Stapanului. Stapanul este Unul, Atotputernicul coborat printre oameni ca sa ne arate ca trebuie sa fim sfinti si sa biruim.
  pe stapanul fricos nu-l urmeaza nimeni, decat pentru salariu poate. Si sfant si fricos nu exista.

 11. Pingback: PS IGNATIE – predica la Duminica orbului despre ATACUL LA SFANTA IMPARTASANIE si noii farisei – IDEOLOGII ANTICRESTINI DIN EPOCA POST-ADEVAR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate