Si ieri, in Ierusalim, si azi, in toata lumea, o mana MICA, DAR GALAGIOASA, de oameni MANIPULEAZA o lume intreaga… – CEI CARE SEAMANA INTUNERICUL si INSTIGA LA RASTIGNIRE vs. “PIETRELE” CARE STRIGA, MARTURISINDU-L PE HRISTOS

1-04-2018 Sublinieri

Predica pr. Emil Jurcan (Alba-Iulia) la Duminica Intrarii Domnului In Ierusalim:

Min. 12:45:

“La Ierusalim erau mai multe categorii. Erau copiii, erau oamenii curati, cu sufletul deschis, care Il priveau si Il primeau cu dragoste. Erau apoi indecisii, care nu stiau ce sa creada, cei care n-au mers niciodata sa-L vada, ci doar au auzit despre El; niciodata n-au stat langa El…

Asa cum si astazi exista grupul mic de oameni cuminti, curati, exista si marea masa de indecisi care nu stiu ce sa creada si ce sa faca. Oamenii acestia se pot manipula usor. O stire de televizor, un scandal, un caz murdar aruncat repede pe piata devine viral, in sensul ca oamenii acestia isi pierd coloana vertebrala, orice le spui primesc imediat. Daca e de bine, primesc de bine, dar mai putin, dar daca e de rau, mai ales daca e de rau, imediat devin oamenii care acepta raul [ca adevarat].

Si inca o categorie – mult mai mica, si mai putini – categoria fariseilor, cu cativa acoliti. Cei care ii instigau din spate: Cu domnul demonilor face asta… Este mincinos, este fals, nu este Mesia”. Ei au fost cei care au umplut curtea lui Pilat, nefiind o curte prea mare, s-au dus si au strigat: Rastigneste-L, rastigneste-l! Si cand i-a intrebat care este vina [Lui], n-au stiut ce sa spuna si au inventat una: E impotriva cezarului! Desi Mantuitorul le spusese: Dati cezarului ce este al cezarului! Si grupul acesta mic era cel care facea cea mai mare galagie. Cei care, in furia lor, cautau argumente [sa-L nege, sa-l condamne]. Exact ca si astazi! Grupul celor care Il contesta pe Dumnezeu si se lupta cu Biserica nu este mare. Partea ciudata a lucrurilor este ca aceste televiziuni ii accepta pentru rating sa faca galagie, ii lasa sa ajunga pe ecrane. Cand marea masa a oamenilor sunt fie cuminti si curati, fie indecisii care pot fi si ei orientati spre bine. Lasandu-i prea mult pe acesti oameni sa-si faca jocul, indecisii se dau dupa ceea ce aud, dupa ceea ce privesc, dupa ceea ce ce vad. Si foarte repede te trezesti cu o societate care este parca impotriva lui Dumnezeu. Cand, daca stai sa intri in sufletul lor, iti dai seama ca nu e adevarat! Exista o mana mica de oameni!

Asa era la portile Ierusalimului, iubiti credinciosi! Si asa probabil ca s-a derulat tot timpul in istorie: o mana mica galagioasa [de oameni] care a manipulat lumea intreaga. Si, din pacate, si astazi este acelasi lucru!”

***

 – Pr. Cristian Onea in predica la Duminica Floriilor (2016) – vezi video AICI:

– min. 13:50:

“Si s-a mai intamplat un lucru care se intampla si astazi si se va intampla cat va tine omenirea aceasta. Curatia poporului, poporul neintinat, omul lasat liber, neinfluentat de nicio institutie lumeasca, a strigat: Osana, bine este cuvantat…! Si imediat, fariseii, saducheii si invatatorii Legii au facut sfat cum sa-L prinda pe Iisus si pe Lazar care, inviat din morti, dadea marturie si sa-i omoare, ca sa ramana tot ei sa conduca poporul… […]

Iata ca si astazi poporul murmura. Si astazi poporul este dus in intuneric, pentru ca nu este lasat sa gandeasca liber. Si astazi poporul este mintit [este manipulat]. Pentru ca daca ar fi lasat omul [in simplitatea lui] sa se roage pentru ploaie, pentru soare, sa intre in timpul liturgic, ar fi o pace divina pe pamant. Dar imediat vine cineva si spune: Ei, taci din gura, ca nu-i chiar asa si cu Biserica asta!; ce face preotul ala acolo?

Dragii mei, in momentul in care auziti lucrurile acestea, sa nu va pierdeti credinta! Va urma un val de lepadare de credinta, cu argumente demonice! Atunci se vede cine a crezut [cu adevarat] in Iisus, atunci se vede cine si-a pus cu credinta la usa stalparile, cel care nu se leapada de Hristos! Vor veni vremurile acestea! De aceea, deschideti-va inima si sa intelegeti ca astazi aceste Florii ne pregatesc pe noi pentru viata cea vesnica. Amin!”

***

 1. Deci, cu şase zile înainte de Paşti, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morţi.
  2. Şi I-au făcut acolo cină şi Marta slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce şedeau cu El la masă.
  3. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.
  4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis:
  5. Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor?
  6. Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur şi, având punga, lua din ce se punea în ea.
  7. A zis deci Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat.
  8. Că pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.
  9. Deci mulţime mare de iudei au aflat că este acolo şi au venit nu numai pentru Iisus, ci să vadă şi pe Lazăr pe care-l înviase din morţi.
  10. Şi s-au sfătuit arhiereii ca şi pe Lazăr să-l omoare.
  11. Căci, din cauza lui mulţi dintre iudei mergeau şi credeau în Iisus.

– min. 7:00:

“Hristos vine, intra in casa Mariei, a Martei si a lui Lazar, se face praznuire, cu masa bogata. Iudeii, afland ca Hristos este acolo, vin sa-l vada pe Hristos, Cel ce l-a inviat pe Lazar, dar si pe Lazar cel inviat. Cu adevarat asa este precum a spus [Hristos]: Daca nu vor crede in Moise si prooroci, nu vor crede nici daca vor vedea pe cineva inviat din morti… L-au vazut pe Lazar inviat din morti ucenicii Sai, dar unul dintre ei avea sa vadeasca samanta necredintei care ramane in lume si care dospeste si ea. Si binele dospeste si insufleteste pe om, dar si raul, din pacate, dospeste intru necuratia sa, fermenteaza si pute.

La masa se bucurau vazandu-L pe Hristos si pe Lazar deopotriva. Si atunci s-a intamplat acest lucru, ramas in Scriptura, ca sora lui Lazar unge cu mir picioarele Mantuitorului Hristos. Si vine aceasta umbra a necredintei, a rautatii si a intunericului din lume: Mai bine era sa se fi vandut acest mir si banii sa fi fost dati saracilor…

Adanc de sfasiere si de durere trebuie sa fi fost in inima lui Hristos si a celor care se bucurau cu Hristos la masa, dar si neintelegere ca turma se imparte, turma se sminteste usor. Un cuvant rau atat de usor tulbura pe om, o veste proasta, o stire atat de mult dezbina lumea… […]

Si de multe ori, cand omul se intuneca vazand in celalalt [pricina aparenta de] poticnire [sminteala], de multe ori poticnirea aia arata intunericul sufletului sau, nu atat cauza de care el se poticneste, ci cat de mult a stat in acel intuneric. Si Iuda a iesit afara si era noapte. In afara adevarului si in noaptea minciunii! Si Iuda a iesit in aceasta noapte a minciunii si nu poate sa se bucure de acel belsug de mir, care nu e altceva decat un belsug de dragoste, de recunostinta si de bucurie. Ca si cum cineva ne-ar cere noua sa nu ne mai bucuram de Pasti. Sa nu mai facem cozonaci, sa nu mai impartim bani saracilor, sa strangem acesti bani ca sa facem sosele sau scoli sau altceva, dar sa nu ne mai bucuram de Pasti… […]

La cina din Betania vedem doua lumi: a credintei si a necredintei, a celor care se bucura si inteleg intuitiv, din inima, bucuria ce se petrece si a celui ce se tulbura si cauta sa atraga si pe altii in tulburarea sa. Si unii poate se vor fi si tulburat.

Aceeasi polaritate o vedem atunci cand intra Hristos in Ierusalim. Erau adunati multime de oameni, adunare spontana. Nu i-a chemat cineva pe Facebook, nu a facut vreo manipulare psihologica, ci pur si simplu s-au infricosat de minunile vazute, au inteles ca, intr-adevar, s-a apropiat Imparatia cerurilor, ca Dumnezeu a batut la poarta inimii lor. N-au iesit sa faca miting! Au iesit cu bucurie, cu intelegere. Si cei ce se impotriveau minunii [constituie] acelasi glas din intuneric, ca si la Iuda (…), acelasi glas acum spune: Doamne, cearta-ti ucenicii! De ce striga asemenea cuvinte? Osana celui ce vine intru numele Domnului…? Si ce spune Hristos? De vor tacea acestia, pietrele vor striga.

Iubiti credinciosi, in aceste zile, in care se spurca multe intelesuri adanci si multe bucurii ale sufletului nostru prin canale mediatice care primesc si cultiva aceasta spurcaciune, prin gura celui de langa noi, de multe ori, suntem chemati sa fim aceste pietre care nadajduiesc si marturisesc bucuria lui Hristos. Suntem chemati sa credem in El si sa ne schimbam sufletele noastre. Suntem chemati sa nu ne lasam doborati de aceste strigate insidioase, care se opun bucuriei si credintei celei adevarate. Suntem chemati sa spunem din toata inima noastra: Osana, binecuvantat este Cel ce vine in numele Domnului! Suntem chemati sa pregatim sufletele noastre de Inviere…

[…]

IISUS – IMPARATUL NOSTRU si CELE 4 INTRARI ALE SALE IN VIATA SI IN ISTORIE. “Pana astazi, urmasii fariseilor scot sabia ca sa-L nimiceasca; daca se poate, sa-L scoata cu totul din inimile oamenilor”. Predica Pr. Boris Raduleanu la DUMINICA FLORIILOR

INTRAREA DOMNULUI IN IERUSALIM (Duminica “Floriilor”). Despre SUPERFICIALITATEA si NESTATORNICIA SENTIMENTELOR OMENESTI. Cat valoreaza si cat dureaza osanalele multimilor care asteapta un rege (lider) pamantesc?

INTRAREA IN IERUSALIM. Predica Sf. Vasile al Kinesmei despre ENTUZIASMUL NESTATORNIC si CALEA IMPARATEASCA. “Orice s-ar intampla cu voi, sa nu scapati din maini haina lui Hristos, sa mergeti neabatut pe linia urmarii Lui!”

DE CE ERA TRIST IISUS? DE CE AR FI TRIST SI ASTAZI? CUM A FOST INTELES MESAJUL LUI? – Predica puternica a IPS Teofan in Duminica Floriilor (video, 2011)

Noul Episcop al Covasnei si Harghitei: “IMBRACATI HAINA NEAMULUI ROMANESC!”/ IPS Teofan, la Pelerinajul de Florii (2015 – Video) – CHEMARE LA MARTURISIREA “IN CETATE”, FARA RUSINE, A CREDINTEI NOASTRE SI LA APARAREA BISERICII ATUNCI CAND E ATACATA

LITERA UCIDE… CHIAR SI PE FIUL LUI DUMNEZEU! “Imparatia lui Hristos nu este din aceasta lume”. DE CE PREFERAM UN DUMNEZEU AL PUTERII SI NE SMINTIM DE SMERENIA SI CRUCEA LUI HRISTOS?

PREDICI trezitoare si hranitoare pe calea SAPTAMANII MARI: Avva Efrem Filotheitul si Arhim. Melchisedec Velnic (audio) despre COPLESITOAREA FRUMUSETE A SMERENIEI LUI HRISTOS si REFUZUL INVERSUNAT AL OMULUI

PREDICI AUDIO ZGUDUITOARE la DUMINICA FLORIILOR: IPS Bartolomeu Anania, Pr. Gheorghe Calciu si Arhim. Hrisostom Radasanu (Sihastria Putnei). SARBATOAREA TRISTETII IMPARATULUI SI MANTUITORULUI IISUS HRISTOS

MARIA SI IUDA

UNGEREA DIN BETANIA sau “logica” daruirii impotriva “logicii” eficientei

“ŞI ASTĂZI SUNT UNII CARE GÂNDESC CA IUDA ISCARIOTEANUL…” Despre Gabriel Liiceanu, “smerenia” intelectualitatii, “trufia prelatilor” si sloganul “vrem spitale, nu catedrale” (UPDATE)

“Ce neam de hiene nemernice suntem, popor omorâtor de Dumnezeu care a răstignit pe Domnul slavei?” LUPTA NEBUNĂ SI TRAGICĂ A OMULUI PENTRU A-ȘI OMORÎ IZVORUL VIEȚII. Pastorala PS Sebastian la Înviere: “DUMNEZEU DERANJEAZĂ pentru că… refuză să moară, în pofida tuturor strădaniilor”

RAZBOIUL CU INVIEREA. Secularismul radical, noua prigoana a crestinilor si REEDUCAREA CONSTIINTELOR. “În nici măcar o jumătate de generaţie, românii chiar Îi întorc spatele lui Hristos, se leapădă jenaţi de propria ţară”/ Pastorala PS Gurie la Inviere: “EUROPA, DESI CRESTINA IN ORIGINI, A AJUNS ANTI-CRESTINA IN REZULTAT!

PARINTELE NICHIFOR HORIA pentru “Familia ortodoxa” despre interpretarea si infruntarea duhovniceasca a incercarilor Bisericii dupa momentul “#Colectiv”: “SUNT VREMURI VICLENE. Dureros este ca nu suntem uniti, dar si usurinta cu care NE LASAM PROSTITI SI MANIPULATI. Acum este un bun prilej sa intelegem SEMNELE VREMURILOR si sa ne pregatim…”

Cuvant al Protos. Hrisostom de la Putna: “DIAVOLUL LUCREAZA INSELAREA PRIN OAMENI, incercand sa provoace GROAZA si, mai ales, DEZBINARE, RAZVRATIRE. Prezenta lui Dumnezeu PROVOACA, iar lumea reactioneaza prin VRAJMASIE fata de slujitorii Lui… De ce atunci cand Dumnezeu Isi arata BUNATATEA Sa fata de noi, noi NE IMPIETRIM MAI TARE?!” (VIDEO si TEXT)

“De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri” (PREDICA AUDIO)

“Domnul știe ce face” – PUTEREA SALVATOARE A NE-CÂRTIRII și PERICOLELE DUPLICITĂȚII. Învățăminte duhovnicești de mare preț din interviurile doamnei ASPAZIA OȚEL-PETRESCU, mărturisitoarea și pătimitoarea pentru Hristos: “România de astăzi este total debusolată, iar noi, ca popor, am decăzut, am devenit masă de manipulare. Bolşevismul n‑a pierit, ci a îmbrăcat o altă formă”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile), Parintele Emil Jurcan, Parintele Nichifor Horia, Preot Cristian Onea, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Si ieri, in Ierusalim, si azi, in toata lumea, o mana MICA, DAR GALAGIOASA, de oameni MANIPULEAZA o lume intreaga… – CEI CARE SEAMANA INTUNERICUL si INSTIGA LA RASTIGNIRE vs. “PIETRELE” CARE STRIGA, MARTURISINDU-L PE HRISTOS

 1. Situatie exploziva in Israel in saptamana patimilor
  Rusia condamnă în mod hotărât utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile din Fâșia Gaza
  Ministerul Afacerilor Externe reamintește de anunțul autorităților palestiniene de organizare a unei manifestații de masă cu genericul “Marele marș al revenirii”, între 30 martie și 15 mai.
  https://sputnik.md/russia/20180331/18238595/moscova-violente-israel-fasia-gaza.html

  Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a felicitat sâmbătă armata pentru că “a apărat graniţele ţării”
  16 palestinieni au fost ucişi şi peste 1.400 au fost răniţi, dintre care 758 de gloanţe reale. De partea israeliană nu s-a înregistrat victime sau răniţi.
  Sâmbătă, mii de locuitori din Fâşia Gaza au luat parte la funeraliile manifestanţilor ucişi cu o zi înainte.
  Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi reprezentanta diplomaţiei europene, Federica Mogherini, au cerut o “anchetă independentă”.
  https://www.stiripesurse.ro/ocant-benjamin-netanyahu-mesaj-controversat-dupa-ce-armata-israeliana-a-provocat-masacru-in-fa-ia-gaza_1257879.html

  Palestinians accuse US of ‘blocking’ UN statement on Gaza
  http://www.thesouthasiantimes.info/news-Palestinians_accuse_US_of_blocking_UN_statement_on_Gaza-204414-International-17.html

 2. Evenimentele din Gaza coincid cu inceputul pastelui evreiesc, Pesach 2018 (Passover) care a inceput vineri 30 martie, la apusul soarelui si se termina in seara de sambata 7 aprilie.
  Saptamana patimilor aduce multa patimire.
  https://www.chabad.org/holidays/passover/pesach_cdo/aid/671901/jewish/When-Is-Passover-in-2018-2019-2020-and-2021.htm

 3. Pingback: "Omul care te lingușește, va fi primul care te va trăda". PS IGNATIE despre REZISTENȚA LA ISPITA LAUDELOR și MANIPULAREA MULȚIMILOR EUFORICE ȘI FLUCTUANTE: "Când oamenii te laudă, când vin cu avalanșa osanalelor, să stai lucid,
 4. Pingback: PLÂNSUL LUI IISUS, DUREREA LUI DUMNEZEU. “Universul întreg a devenit un sarcofag uriaş, din cauza pierzaniei omeneşti”. PR. IOAN ISTRATI: “Virusul ăsta va pieri. Ce vor face acești saduchei când vor fi întrebați de Hristos ce-au
 5. Pingback: PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei – CUVÂNT CURAJOS ÎN PASTORALA DE PAȘTI 2020: “Dumnezeu a murit de tot?! VA MAI ÎNVIA HRISTOS ȘI ANUL ACESTA? Păi ce, oamenii chiar au crezut că pot face orice, oricând și oricum? Sunt prea imprevizibil
 6. Pingback: NU VĂ TEMEȚI! “Să nu ne lăsăm amăgiți, nici intimidați! Să nu facem compromis cu minciuna și viclenia care se înstăpânesc peste lume. SĂ NU SPUNEM RĂULUI BINE ȘI BINELUI RĂU. Să strângem rândurile și să ne ținem aproape de Hri
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate