MESAJUL DE ANUL NOU al Preasfintitului MACARIE (video, text): “Fiecare an, fiecare luna, fiecare saptamana, fiecare zi, fiecare ora, fiecare minut si fiecare clipa care trec, trec pentru totdeauna. SA PRETUIM CU ADEVARAT ANUL SI ZIUA IN CARE TRAIM”

3-01-2020 Sublinieri

De Anul Nou, întru bucuria praznicului Tăierii împrejur a Domnului și a cinstirii Sfântului Ierarh Vasile cel Mare cu mama sa Emilia, miercuri, 1 ianuarie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a săvârșit Privegherea de noapte cu Sfânta Liturghie în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm, Suedia.

În mesajul său de Anul Nou, Preasfințitul Macarie a spus:

„În nemăsurata Sa milă, Dumnezeu ne-a mai îngăduit un an pe fața acestui pământ. Potrivit calendarului civil, 2019 se sfârșește, iar 2020 răsare. Iată, ne aflăm deja în anul 7528 de la facerea lumii și în anul 2020 de la nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dacă numărătoarea anilor este relativă, trecerea timpului este certă. Fiecare an, fiecare lună, fiecare săptămână, fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut și fiecare clipă care trec, trec pentru totdeauna. Și fiecare an, fiecare lună, fiecare săptămână, fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut și fiecare clipă care vin sunt daruri de la Dumnezeu pentru a ne câștiga mântuirea, adică pentru a le folosi spre a cultiva pacea, dragostea, bunătatea și mila între noi.

Parcă nimic, în aceste vremuri cronofage, nu este mai tocit decât atenția pe care o acordăm acestor clipe dăruite nouă pentru mântuire. Fiindcă în fața noastră, vrăjmașii mântuirii caută să ne jefuiască de acest timp dăruit nouă pentru pocăință și să ne abată de la ținta vieții noastre, propunându-ne acest contract cu lumea: Dă-mi sufletul tău și al celorlalți din familia ta pentru a-ți da în schimb senzații tari care să te facă să uiți de adevărata ta menire, care să-ți amuțească glasul conștiinței și zvâcnetul inimii tale.

Așadar, iubite frate, iubită soră, să prețuim cu adevărat, anul și ziua în care trăim, în care avem binecuvântatul prilej de a ne lucra mântuirea, dobândind o inimă bună și sensibilă pe care să o împărțim ca pe o pâine caldă și dulce celor care flămânzesc și însetează după adevăr, după dragoste, după înțelegere. În acest nou an care începe, îți doresc, din adânc de suflet, iubite frate, iubită soră, să ai parte de purtarea de grijă a Preamilostivului Dumnezeu, de ocrotirea Maicii Domnului și de ajutorul sfinților! La mulți și binecuvântați ani, plini de Hristos!”

Ierarhul a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și a oferit daruri copilașilor prezenți la slujbă. La finalul slujbei, credincioșii s-au închinat icoanei relicvar a Sfântului Vasile cel Mare în care se păstrează un fragment din sfintele sale moaște.

În zilele următoare, premergătoare praznicului Botezului Domnului, Părintele Episcop Macarie cercetează la domiciliu familiile de români din Suedia, binecuvântându-le cu Aghiazma Mare.

 

RUGACIUNI DE MULTUMIRE SI DE BINECUVANTARE LA INTRAREA IN NOUL AN (video, text). CUVINTE DE INVATATURA pentru cei care doresc sa aiba un an 2020 bineplacut lui Dumnezeu (VIDEO)

RUGACIUNI SI URARI PENTRU ANUL NOU 2020… (audio, video)

“SUS INIMILE!” – Mesajul Parintelui Episcop Macarie Dragoi/ Intram in Noul An… MULTUMIND DOMNULUI PENTRU TIMPUL DARUIT si GANDINDU-NE LA (CE RAMANE IN) VESNICIE…

GANDURI DUHOVNICESTI LA “TRECEREA DINTRE ANI”: “Rascumparati vremea, ca zilele rele sunt!”/ Anul Bisericesc vs Anul Laic/ Cele trecatoare si cele ce raman/ CUM SA PETRECEM DE ANUL NOU si CUM “SA AVEM UN AN MAI BUN”?

CUVINTE LA ANUL NOU ale Sfantului Inochentie al Penzei: “Un an nou: sa incepem, asadar, o viata noua! Sa nu va potriviti cu acest veac!”

CU CE GANDURI SA PORNIM IN ANUL CEL NOU?

Anul Nou DIN NOI, Anul vechi AL LUMII…

UN NOU AN, UN PAS INAINTE SPRE VESNICIE. O singura urare: sa traim cu si in HRISTOS, singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare!

Scrisoare de Anul Nou de la parintele ARSENIE PAPACIOC, de acum jumatate de veac… “Nu e rusinos pentru om a cadea strivit de durere, e rusinos de a muri istovit de placeri”

CUVANT DE LA MANASTIREA PUTNA pentru o infruntare duhovniceasca a noului an: CHEMAREA NUMELUI DOMNULUI – solutia mantuitoare la “valtoarea in care traim” si la “relele care vin asupra omenirii”

ÎNTRE ANI, LA CUMPĂNĂ… ”În loc de petreceri necreştineşti şi ospeţe şi beţii, este cuviincios şi datorie să ne facem bilanţul creştinesc al anului ce a trecut”

CE SA ASTEPTAM SI CE SA NE DORIM DE LA ANUL NOU? Predici audio la INTRAREA IN NOUL AN CIVIL, praznicul SFANTULUI VASILE si Punerea Numelui Mantuitorului. CU UN PAS MAI APROAPE DE VESNICIE

PREDICI AUDIO LA ANUL NOU, TAIEREA IMPREJUR SI PUNEREA NUMELUI DOMNULUI (Parintele Sofian, IPS Bartolomeu, Parintii Mihail, Nectarie, Hrisostom, Ciprian): CEAS DE BILANT SI PRIMENIRE DUHOVNICEASCA

“Unde ai căzut tu, vin și Eu. Unde ești rușinat tu, vin și Eu să fiu rușinat împreună cu tine. Și în dureri, și în întristări sunt și Eu, Dumnezeul tău”. Calda omilie a Arhim. Emilianos pentru ANUL NOU, praznicul TAIERII IMPREJUR A LUI IISUS si al SFANTULUI VASILE CEL MARE, “aratatorul de cele ceresti”. SA NE AMINTIM CA HRISTOS LOCUIESTE IN NOI SI SUNTEM PURTATORI DE DUMNEZEU

Pentru UN NOU INCEPUT BUN IN VREMURI FOARTE RELE pentru Biserica si pentru tara. GANDURI LA RASCRUCE DE ANI SI DE ISTORIE despre cele ce au fost si cele ce vor veni asupra noastra…

 

***

(VIDEO si TEXT) Parintele Arsenie Papacioc: “Nu pierdeti timpul, dragii mei!”

PS DAMASCHIN DORNEANUL: “Cat de vie mai este viata noastra? E viu sau e mort sufletul nostru?” (VIDEO, TEXT). “Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate gasi atata vreme pentru ura, cand viata e de-abia o picatura…”

Trezeşte-ne, Doamne, trezeşte-ne! VALOAREA TIMPULUI SI FOLOSUL AMINTIRII MORTII

PARINTELE PANTELIMON DE LA OAȘA despre galagia Imediatului invaziv si agresiv VS. soapta discreta si delicata a Vesniciei: “CAND NI SE FURA VIATA, NI SE FURA CLIPA CU CLIPA!” (video – conferinta la Cluj, martie 2016)

CONFESIUNILE PARINTELUI PANTELIMON (I). De ce a renuntat la MUZICA ROCK, cum a intrat in manastire, ce parere are despre fenomenul Facebook? HOTII DE TIMP, SEDUCTIA CURIOZITATII si IDENTITATILE DE IMPRUMUT

Recomandare de carte: “INIMĂ ZDROBITĂ. DESTINUL UNUI TATĂ”. Experiența sfâșietoare a unui PĂRINTE în care NE VOM REGĂSI MULȚI și învățămintele amare, dar vii, ale creștinului care CONȘTIENTIZEAZĂ RATAREA TIMPULUI și a multor semne-clopot trimise de Dumnezeu: “Sufletul lui curat dorea pâinea cerească, cuvântul viu, iar noi îi tot spuneam: „Mai târziu, mai târziu!””

“IROD reprezinta CRUZIMEA LUMII, CARE UCIDE pe cei nevinovati. PRUNCII UCISI reprezinta si pe toti copiii care sunt ABANDONATI, UITATI, MALTRATATI, JERTFITI in multe feluri pentru scopuri de castig”. DARUL TIMPULUI pentru mantuirea noastra si NECESITATEA DE A NE RUGA PENTRU APARAREA COPIILOR EXPUSI RAUTATILOR LUMII (predica video si text)

***

“Pruncul și răstignitul într-o lume a învârtoșării și a învrăjbirii”. CUVINTE SENSIBILE ÎN APĂRAREA CELOR SĂRACI, BĂTRÂNI SAU SUFERINZI și importante îndemnuri la bunătate și solidaritate ÎN MINUNATA PASTORALĂ A PĂRINTELUI EPISCOP MACARIE LA NAȘTEREA DOMNULUI (2019). “Lumea întreagă, astăzi, dă în clocot, fierbe mânată parcă de o legiune de duhuri necurate care produc confuzie, tulburare și mânie”


Categorii

Anul Nou, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, PS Macarie, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “MESAJUL DE ANUL NOU al Preasfintitului MACARIE (video, text): “Fiecare an, fiecare luna, fiecare saptamana, fiecare zi, fiecare ora, fiecare minut si fiecare clipa care trec, trec pentru totdeauna. SA PRETUIM CU ADEVARAT ANUL SI ZIUA IN CARE TRAIM”

  1. Pingback: PS MACARIE – MARTURIE VIE DESPRE PUTEREA MANTUITOARE A PLANSULUI DE POCAINTA, de praznicul Sfantului Ioan Botezatorul (VIDEO, AUDIO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate