“PRIVITI-L PE HRISTOS RASTIGNIT: bratele Lui sunt deschise pentru a ne imbratisa, ca sa incapem in bratele Lui noi toti!” (VIDEO) – MITROPOLITUL ANTIM de Alexandroupolis despre SFANTUL LONGHIN SUTASUL si IERTAREA PACATELOR CU CARE IL RANIM PE HRISTOS

16-10-2017 Sublinieri

Extras din cuvântul de la Mănăstirea Putna al Înaltpreasfințitului Antim, Mitropolit de Alexandroupolis, în Duminica a XXI-a după Rusalii (pilda semănătorului), 2016:

[…] Dar oare credeţi că astăzi credinţa şi Hristos nu sunt loviţi? Este lovit Hristos de noi toţi, şi de clerici, şi de laici. De multe ori, cu gura Îl cinstim pe Hristos, dar cu viaţa noastră, cu faptele noastre Îl răstignim pe Hristos. Să nu cădem, însă, în deznădejde pentru aceasta.

Astăzi îl sărbătorim pe Sf. Longhin, cel care a fost ostaşul sub a cărui comandă ostaşii L-au răstignit pe Hristos, el e cel care a poruncit ca Hristos să fie împuns în coastă. L-au împuns în coastă pe Hristos pentru că au vrut să se încredinţeze că Hristos a murit. Şi, când au văzut că din coasta Mântuitorului a curs sânge şi apă, acest om, care atât de dur a fost cu Hristos, s-a pocăit şi a mărturisit că Acesta este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu.

Asta să facem și noi toţi: dacă-L rănim pe Hristos cu faptele şi cu cuvintele noastre, ne putem pocăi, ne putem mărturisi şi să devenim sfinţi, aşa cum a devenit sfânt Sfântul Longhin, cel care l-a răstignit pe Hristos.

Acesta este Dumnezeul nostru, Care ne iubeşte atât de mult şi ne aşteaptă mereu! Priviţi-L pe Hristos răstignit: braţele Lui sunt deschise pentru a ne îmbrăţişa, ca să încăpem în braţele Lui noi toţi. Să ne pară rău pentru păcatele noastre, dar să nu deznădăjduim, pentru că braţele Dumnezeului nostru sunt deschise şi ne aşteaptă. Aşteaptă pocăinţa noastră şi atunci ne îmbrăţişează şi ne ia alături de El în rai. Acest rai vi-l doresc dumneavoastră, tuturor, şi vă rog să vă rugaţi şi pentru mine şi pentru ţara mea.

Am venit în România la invitaţia ÎPS Teofan, la sărbătorile Cuvioasei Paraschiva şi cu binecuvântarea ÎPS Pimen am venit şi am slujit astăzi în această mănăstire, împreună cu părintele stareţ Melchisedec şi cu părinţii din mănăstire. Este împreună cu noi şi maica stareţă Macrina de la o mănăstire din eparhia noastră, o mănăstire care iubeşte mult România şi evlavia poporului român. Şi, ori de câte ori vin maici aici, în România, sau merg maici sau părinţi din România la Alexandropolis, de fiecare dată ne folosim din credinţa noastră. Aici nu am venit ca turişti, ci am venit ca pelerini. Am venit să ne închinăm la bisericile, la sfintele moaşte, la credinţa şi întreaga viaţa creştină a poporului român. Vă rog să vă rugaţi pentru toţi creştinii ortodocşi greci.

Îi mulţumesc părintelui stareţ Melchisedec care mi-a dat ocazia să slujesc astăzi Sfânta Liturghie şi să mă bucur împreună cu frăţiile voastre. Îmi pare rău că nu pot să vorbesc în limba frăţiilor voastre, dar limba credinţei este mult mai puternică. Ne bucurăm că maica Isidora de la mănăstirea Makri din eparhia noastră vorbeşte foarte, foarte bine limba română, încât în Grecia este întrebată şi i se spune: <Vorbiţi foarte bine limba greacă!>, crezând că este din România.

Credinţa ortodoxă este cea care ne aduce atât de aproape. Mă rog ca bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze, Maica Domnului să vă păzească şi toţi sfinţii noştri să vă acopere cu mâinile şi cu inimile lor!

Să înaintaţi în credinţă; să nu ne temem de această perioadă, de necredinţa care domneşte în lume. Hristos ne spune că, la sfârşit, noi, prin credinţa noastră vom birui. Şi, dacă lumea din jurul nostru seamănă cu nişte lupi, Evanghelia ne spune că la sfârşit oile vor birui. Slavă dăm lui Dumnezeu şi credinţa creştină să fie în inimile noastre. Iubim lumea în care trăim, dar, mai mult decât asta, Îl iubim pe Hristos. Acest Hristos să fie mereu în inimile şi în viaţa frățiilor voastre!

Meditatie zguduitoare la Pilda Fiului Risipitor a Arhim. Andrei Coroian: CHEMAREA BRATELOR PARINTESTI ALE CELUI RASTIGNIT SI CHINUIT DE PACATELE NOASTRE…

“DRAGOSTEA MEA S-A RASTIGNIT…”

“Cum adica, pentru mine s-a intamplat asta? E chiar atat de grav?”

BICIUIREA SI BATJOCORIREA LUI HRISTOS. Ne rusinam sa mai cautam placerile sau sa mai cartim? “Cum te rabda inima sa inmultesti inca ranele lui Iisus?”

CUM E POSIBIL SA-L BICIUIM SI NOI PE HRISTOS, CHIAR IN SAPTAMANA PATIMILOR SI DE PASTI? Cum ne pregatim de Inviere si ce ospat asteptam?

Parintele Rafail Noica despre “SUBTIRIMEA” si VULNERABILITATEA iubirii lui Dumnezeu pentru noi. DE CE POSTIM? DE CE SA IERTAM? CARE NE E VOCATIA?

NE MAI AUDE DUMNEZEU DACA AM PACATUIT?

OCHII LUI DUMNEZEU. Motivele pentru care nu ne sunt ascultate intotdeauna rugaciunile si pentru care AVEM NEVOIE de dureri si necazuri ca sa (re)descoperim adevarul vietii noastre. DRAGOSTEA RANITA A LUI HRISTOS PE CARE O IGNORAM SI CARE CAUTA SA SE ODIHNEASCA INTRU NOI

LEPADAREA LUI PETRU si PRIVIREA LUI IISUS. “Fara ispite si caderi, omul nu isi cunoaste slabiciunea”. Adevarata CAINTA ca “durere mistuitoare” pentru RANIREA DRAGOSTEI versus SPOVEDANIA FORMALA, DIN OBISNUINTA, fara frangerea inimii

“SI ASTAZI EXISTA MULTI IROZI. Fiecare dintre noi poate deveni un Irod pentru semenul lui sau fata de propria sa nevinovatie… PREA MULT RANIM SI PREA MULT UCIDEM”. Predici audio pe marginea UCIDERII PRUNCILOR

Predici audio ale Pr. Ciprian Negreanu la praznicul SFANTULUI MARE MUCENIC DIMITRIE. Durerea iubirii ranite a lui Dumnezeu in fata lepadarilor noastre: “Daca la niste lucruri micute nu renuntam, ce sa mai zicem de cele mai mari?”

PREDICI LA DUMINICA A II-A DIN POSTUL MARE (a Sfantului Grigorie Palama): “FUNIA” BUNATATII LUI DUMNEZEU CARE NE IARTA PACATELE: “Te conjur din partea lui Dumnezeu celui viu, frate crestine, nu lasa sa se rupa funia!”

“Niciodata sa nu-ti pierzi nadejdea mantuirii, ci sa strigi catre Dumnezeu si sa plangi. DUMNEZEU NICIODATA NU TRECE CU VEDEREA UN SUFLET CARE VREA SA SE MANTUIASCA SI SA SE POCAIASCA, ORICAT DE MULT S-AR RANI IN LUPTA!”

FIUL RISIPITOR. IUBIREA LUI DUMNEZEU si TAINA POCAINTEI. Predici strapungatoare de inima si pline de putere ale Staretului Efrem Filotheitul


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Cum ne iubeste Dumnezeul nostru, Cuvantul ierarhilor, Pilda Semanatorului, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la ““PRIVITI-L PE HRISTOS RASTIGNIT: bratele Lui sunt deschise pentru a ne imbratisa, ca sa incapem in bratele Lui noi toti!” (VIDEO) – MITROPOLITUL ANTIM de Alexandroupolis despre SFANTUL LONGHIN SUTASUL si IERTAREA PACATELOR CU CARE IL RANIM PE HRISTOS

  1. Pingback: “Pentru ce tu omule, M-ai lăsat pe Mine? Pentru ce de la Cel ce te-a iubit te-ai întors? Pentru ce iarăşi te-ai lipit de vrăjmaşul?” | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: Crucea e Totul. IATA, VIATA TA! RAMAI AICI, OMULE!/ “Durerea mai asurzitoare decat cerurile a Dumnezeului care nu poate sa salveze pe cei ce nu vor asta”/ GUSTAND DIN RASTIGNIRE IMPREUNA CU IISUS SI CU BISERICA SA BATJOCORITA, GUSTAM DIN IMPAR
  3. Pingback: DE CE ESTE CRUCEA INFRICOSATOARE PENTRU DEMONI? Raspunsul Parintelui Ciprian Negreanu din conferinta de la Bucuresti despre DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU OM si SOAPTELE VICLENE ALE DIAVOLULUI (video, text) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate