INTREAGA BISERICA A GRECIEI NU A PARTICIPAT LA SAPTAMANA DE RUGACIUNE ECUMENISTA. Zelotistii greci, ramasi “fara obiectul muncii”, se fac de ras…

3-02-2012 2 minute Sublinieri

Biserica Ortodoxa a Greciei

  • Aktines: 

Video cu seara de rugaciune ecumenista din Tesalonic. Ce spun participantii

Rezumatul videoclipului 2 [vezi mai jos]: In videoclip toti cei care au luat parte la rugaciunea in comun isi exprima sentimentele “pozitive” fata de aceasta initiativa. Se spun clisee de genul: “Dumnezeu este unul”, “toti suntem crestini “, “trebuie sa fim uniti ” etc.

Asistentul profesorului de Noul Testament de la Scoala Teologica (din cadrul Universitatii Aristotelis) din Tesalonic, dl Haralambos Atmatzidis, spune ca aceasta manifestare este o amintire a timpurilor in care crestinii erau uniti si ca dezbinarea care a avut loc ulterior se datoreaza unor motive care, dupa parerea sa, “nu sunt chiar atat de intemeiate” (?! n.n.). De asemeni, mai spune domnia sa ca aceasta manifestare are loc cu binecuvantarea “conducatorului” Bisericii Ortodoxe, adica a Patriarhului Ecumenic, a Papei, a Epmitropolitul Antim Greciaiscopilor anglicani si Patriarhul armean intr-o incercare de a gasi puncte comune de comunicare.

De asemenea se spune ca singura Biserica care nu a participat la aceasta manifestare a fost cea ortodoxa a Greciei si referitor la acest refuz de a participa, Mitropolitul Antim a facut urmatoarea declaratie:

“Nu face parte din practicile Bisericii Ortodoxe sa participe la slujbe religioase sau rugaciuni in comun cu eterodocsii si cu atat mai mult impreuna cu reprezentanti ai altor religii”.

Provocare: In timpul sarbatorilor marilor Sfinti anti-papali, rugaciune in comun ecumenista la Tesalonic

Intr-un moment in care profesorii Scolilor Universitare Teologice sunt datori sa lupte pentru intarirea moralei Ortodoxe, in loc sa-si invete studentii ca epoca in care traim este similara cu cea de dinaintea pseudo-sinodului din Florenta in care s-a facut falsa unire a “bisericilor“, fac propaganda ecumenismului…

In acest context, profesori ai Scolii Teologice ai Universitatii Aristotelis din Tesalonic vor lua parte la manifestarile ecumenice care se vor desfasura in Tesalonic. Manifestarile vor avea si “ o seara ecumenica de rugaciune in comun sambata pe 21 ianuarie, in a saptea seara in Catedrala Catolica din Tesalonic, Imaculata Conceptie a Maicii Domnului, care se gaseste pe strada Fragon, 19. In seara rugaciunii in comun vor participa catolici, ortodocsi, armeni, anglicani, iar principalul vorbitor va fi asistentul profesorului de Nou Testament, al Scolii Teologice a Universitatii Aristotelis din Tesalonic. Dl Haralambos Atmatzidis. Este vorba de o manifestare care face parte din saptamana mondiala de rugaciune a crestinilor, care se desfasoara de pe 18 pe 25 Ianuarie”. (Ziarul Agelioforos, 11 Ianuarie 2012)

Nota noastra:

Iata ce am primit pe mail, si la comentarii, de la cineva din Grecia:

La rugaciunile in comun NU au participat ortodocsii, Sinodul Greciei interzicand participarea. Arhiepiscopul Tessalonikului a spus ca este interzisa participarea clerului la rugaciuni cu eterodocsii:
http://aktines.blogspot.com/2012/01/blog-post_66.html
In comentariul de mai jos chiar se exprima parerea de rau ca Biserica Greciei nu  a participat. A participat doar un profesor ateu de la Facultatea de TEOLOGIE DIN SALONIC, DIN PROPRIE INITIATIVA.
Dupa ce veti derula filmuletul apare filmuletul cu stilistii care se duc sa urle la catolici, ca de ce fac rugaciune in comun:)

Intr-adevar, observam ca in primul video seara de rugaciune ecumenista a fost intrerupta de niste stilisti greci. Partea oarecum nostima a povestii este ca stilistii s-au dus la acest eveniment ecumenist total… defazat de realitatea institutionala: Biserica Greciei nu a participat la respectivul eveniment! Asadar, protestul, pe langa forma sa extremista, era si complet inutil, gratuit si adresat exact cui trebuie mai putin: unor eterodocsi (eretici) sau unor particulari care nu reprezentau Biserica acolo.

Morala?

Cea mai buna metoda de combatere a zelotistilor si stilistilor este respectarea canonanelor ortodoxe. Biserica Greciei este, si in aceasta privinta, pe calea cea buna. Si din ce in ce mai mult, cam in toate subiectele esentiale, reprezinta MODELUL de urmat. 

Legaturi:

*

*

 


Categorii

Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Ierarhi greci, Mitropolitul Anthimos al Tesalonicului, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “INTREAGA BISERICA A GRECIEI NU A PARTICIPAT LA SAPTAMANA DE RUGACIUNE ECUMENISTA. Zelotistii greci, ramasi “fara obiectul muncii”, se fac de ras…

  1. Ar trebui sa ne starneasca invidia (cea buna) Biserica din Grecia. Mai putin stilistii.

  2. Bravo lor. Sa le dea Dumnezeu putere in continoare sa lupte impotriva ecumenismului si sa fie pe pozitie. Nu stiu exact, insa si in Rusia crestini sunt destul de impotriviti ecumenismului. Numa’ romanul doarme si l-a luat pe “nu-i nimic” in brate. Poate se gandesc si romanii sa le urmeze exemplul. Daca clerul nu, macar crestinii. Daca ortodocsii romani ar fi uniti si fermi pe pozitie, preotii ecumenisti romani n-ar avea nici o sansa. Si ecumenismul asta a adus numai dezbinari intre romani. Nici in trecut n-am fost cel mai unit neam, dar de bine de rau, credinta ne-am aparat-o mereu. Sa meditam intes la faptul ca pe pamantul romanesc au calcat multi Sfinti, chiar si Sf Apostol Andrei si sa ne luam mostenirea in serios, cu frica si bucurie in acelsi timp. Cantam de 22 de ani “Desteapta-te romane” si noi inca sforaim. Sa luam aminte la imnul national.Am inteles eu bine ca BOR este considerata cea mai ecumenista patriarhie?! Nu pot intelege de ce fix ortodoxia din Romania este cea mai zguduita de ecumenism. De ce? De ce BOR? :'( Am credinta si speranta ca Romania isi v-a reveni. Asa simt, ca Romania nu si-a terminat inca rolul pe acest Pamant, mai are ceva de infaptuit.

    Inca odata, tot respectul ptr greci. Cu Dumnezeu inainte !

    Ps. As putea sa postez acest articol pe un forum ortodox? Scopul este strict ptr informare si comentarii. Multumesc.

  3. Imaculatul alb înalţă
    In cuget totul spre frumos,
    Spre puritate, spre lumină,
    Spre infinitul în Hristos.

    Că-n minunatele întinderi
    Ce se deschid pe dalba nea,
    Ni sa făcut covor, mesajul,
    Cel poartă fiecare “stea”.

    Cerul ne’aşterne (sub picioare)
    Belşug de hrană, de lumină,
    De milă, pace, de iertare
    De Har, în…, apa cristalină.

    Dansul divin, din cer ne’aşterne
    Prin fugii dalbi purtaţi de vânt
    Covorul nevinovăţiei,
    Şi-a milei Tatălui cel sfânt.

    Dar nepăsarea noastră cruntă,
    Se’nscrie adânc şi grav în urme
    Trufaşe, lacome, grăbite
    Şi grele de întinăciune.

    Arar privirea mai găseşte
    Divinu-n albul nesfârşit,
    Şi’arar vre-o inimă mai simte
    Dorul de sfânt şi de smerit.

    Cerul din milă iar ne’aşterne
    Covorul iernii minunat,
    Şi iar ne’acoperă sub albu’i
    Ce’am murdărit şi ce-am spurcat

    Neaua coboară din înalturi
    Uşor, în cânt tainic, de sus,
    Peste pământ şi peste suflet,
    Cu pacea Domnului Iisus.

  4. Întradevăr biserica Greciei începe să-şi arate ortodoxia, spre bucuria celor curaţi şi sinceri. Calea sfinţilor părinţi o scoate şi
    o “osebeşte din mijlocul” taberei ecumenisto-CMB-iste condusă academic de fanar devenind o marea piatră de poticneală pentru aceştia, pentru politicieni şi nu numai.
    Aceasta este comfirmarea spuselor sfântului Paisie Aghioritul care cerea să se aştepte exprimarea poziţia bisericii.

    Credincioşii sinceri şi curaţi sunt saturaţi de elevatele argumente şi predici profesorale, de explicarea evangheliei în duhul intelectualist, justificator logic şi care obsedant vor să cunvingă tocmai pe cei convinşi, pe cei care conosc credinţa nu din explicaţii ci din trăire. Biserica
    adevărată şi vie este cea luptătoare cu adevărat, nu cea care vorbeşte despre luptă dar nu arată concret că luptă . Arhitectura, academia arta, socialul etc, îi fac pe ortodocşi artişti, nu luptători cu păcatul şi bolile sufletului prin pocăinţă şi jertfă de sine. Duc la afirmarea prin cele dinafară nu la Adevărul cunoaşterii neputinţei şi a strădanei de a o învinge prin pocăinţă şi tainele ortodoxiei
    care au dat cerului adevăraţii sfinţi nu filozofi eretici.

  5. @Laura:

    Desigur – totul e sa dati sursa.

  6. Rusia a picat testul.
    Inregistrarea e de acum 2 ani, daca are cineva informatii de vreo schimbare de atitudine..
    O interesanta fata a ecumenismului:
    http://www.youtube.com/watch?v=6O7sVsvrZas&feature=fvsr

    (descriere: În Rusia, pe 6 martie 2010, la un concert ecumenist, au cântat și s-au rugat împreună: hinduși, budiști, evrei, musulmani, șamani… și “ortodocși”. La sfârșitul concertului, simbolurile religioase ale păgânilor s-au unit cu crucea, simbolizând unirea într-o pan-religie a lui antihrist.)

    Asta e directia in cares e vrea sa se mearga? Doar ca unii o fac mai mascat si altii mai fatis?

  7. @Laura:

    Da, acolo e un ”concert” hidos de-a dreptul. Insa pentru a vorbi asa generic, trebuie sa stim daca a fost implicata in mod oficial Biserica Rusiei sau au fost doar acei seminaristi de capul lor. Cine a organizat concertul, cine l-a asumat etc. In plus, numai in 2010 nu e 2012, si nu putem spune despre ecumenismul rusesc de acum ceva transant pe baza unui eveniment de acum doi ani.

  8. @admin. Stiu asta. De aceea am si intrebat daca se stie noutati despre Rusia. Pe un anume blog zilele trecute am citit ca rusii arata cu degetul spre noi, spunand ca suntem cea mai ecumenista patriarhie. Si grecii de asemenea. In sfarsit. Sper sa fie doar un grupulet ratacit si sa nu fi evoluat acele chestii.

  9. app. ce este romfea.gr? un fel de site oficial al Bisericii grecesti?

  10. @Laura:

    romfea.gr nu este un site oficial al Bisericii Greciei, dar este principalul site de informatii ortodoxe din Grecia, fondat de un anume Emil Polygenis, cu activitate in zona ONG-urilor ortodoxe si mediei de profil.

  11. In afara de activitatea actualului ocupant al scaunului patriarhal si a amicilor lui, s-au mai oficiat rugaciuni in Biserica pentru succesul pe piata a ghiveciului ecumenist, asa cum a cerut respectivul?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare