Fost ministru de externe francez: Israel ar fi planificat RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA inca din 2009. Primavara araba: STRATEGIA “BALCANIZARII” ADVERSARILOR STATALI AI ISRAELULUI SI MIZA “LEVIATHANULUI”: hegemonia globala

18-06-2013 4 minute Sublinieri

article_Dumas

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez „La Chaîne parlementaire“ (LCP), Roland Dumas, fostul ministru francez al Afacerilor Externe, a lansat acuzaţii destul de grave la adresa Marii Britanii. Astfel, fostul oficial a precizat că britanicii pregăteau un război în Siria încă dinainte de izbucnirea acestuia, scrie „Global Research“.

„O să vă mărturisesc ceva. Mă aflam în Anglia pentru afaceri, cu doi ani înainte de izbucnirea violenţelor din Siria. Acolo, m-am întâlnit cu oficiali britanici de top care mi-au mărturisit că pregătesc o operaţiune în Siria. Acest lucru se întâmpla în Marea Britanie, nu în America. Britanicii organizau invazia unor grupări de rebeli în Siria. M-au întrebat până şi pe mine dacă aş vrea să particip, chiar dacă nu mai eram ministru al Afacerilor Externe. Fireşte, am refuzat, le-am spus că sunt francez, că nu mă interesează“, a declarat pentru postul de ştiri francez fostul ministru.

Mai mult, Dumas a încercat să ofere adevărata explicaţie din spatele războiului care a provocat, până în prezent, moartea a zeci de mii de oameni. „Această operaţiune datează de ceva vreme. A fost pregătită, preconcepută şi planificată. În regiune este foarte important de ştiut faptul că regimul sirian are o atitudine anti-israeliană foarte pronunţată. Fostul prim-ministru israelian mi-a spus că vor încerca să se înţeleagă cu vecinii, dar cei care nu vor fi de acord cu regimul vor fi distruşi“, a adăugat Roland Dumas.

Israelul se vrea buricul Pământului

Pe de altă parte, în calitate de fost ministru de Externe, Dumas este obligat să nu dezvăluie secrete care ar putea afecta politica externă a Franţei. Tocmai din acest motiv a amintit în interviu declaraţia „sunt francez, asta nu mă priveşte pe mine“, arată Global Research. El nu avea voie să dezvăluie rolul Franţei în planul britanicilor, întrucât s-ar fi expus riscului de a fi acuzat de divulgarea unor secrete de stat. Au existat mulţi agenţi de dezinformare care au plasat informaţii false în presa britanică şi în cea franceză, referitoare la faptul că Israelul sprijină pe ascuns guvernul lui Al-Assad, iar susţinerea militanţior Al-Qaeda din Siria de către israelieni a fost recunoscută şi de marile publicaţii.

Israelul a planificat acest război de anihilare cu ani în urmă, în conformitate cu planul Yinon, care prevede balcanizarea ţărilor care reprezintă o ameninţare pentru Israel. Entitatea sionistă se foloseşte de Marea Britanie şi de Franţa pentru a determina administraţia Obama să trimită mai multe trupe în Siria, din partea Tel Avivului. Dintre toate statele care au atacat Siria, Israelul a fost cel mai „tăcut” de la bun început. Asta, pentru că Laurent Fabius, politician socialist francez, Francois Hollande, preşedintele Franţei, William Hague, ministru britanic al Afacerilor Externe şi prim-ministrul britanic David Cameron încearcă să atragă Leviathan în mijlocul unui război dezastruos, astfel încât Israelul să poată obţine controlul asupra rezervelor energetice din Orientul Mijlociu şi, în cele din urmă, să înlocuiască SUA în calitate de stat dominator mondial, scrie Global Research.

Colonia evreiască este determinată să devină un stat conducător în Orientul Mijlociu, având impresia că acest lucru îi va permite să înlocuiască Statele Unite, devenind un hegemon global, odată ce Statele Unite se vor prăbuşi luptând în războaiele Israelului. De altfel, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a arătat în emisiunea comentatorului politic Bill Maher de ce Israelul câştigă mereu conflictele de mică anvergură. „Secretul este că avem America“, spunea el.

Platforma gazeiferă Leviathan, descoperită în 2010, în Marea Mediterană, de concernul american Noble Energy, a dat naştere unui nou conflict în regiune, Israelul, Siria dar şi Fâşia Gaza cerând drept de exploatare a gazului. Uşor, însă, Israelul se prăbuşeşte. Cu excepţia populaţiei palestiniene, statul evreu are cel mai înalt nivel al sărăciei dintre statele dezvoltate din întreaga lume. Tot mai mulţi evrei părăsesc „pământul promis”.

Dumas nu este singurul oficial francez care a denunţat Noua Ordine Mondială. Fostul ambasador francez în Siria, Michel Raimbaud, a scris în 2012 o carte în care a dezvăluit modul în care Israelul a planificat şi a instigat un război civil în Sudanul de Sud, cu scopul de a balcaniza o ţară condusă de un guvern pro-palestinian.

Participarea lui Vladimir Putin la G8 ar fi trebuit sa marcheze marea revenire pe scena internationala a acestuia, in calitate de sef suprem al Rusiei, dar a pus in lumina mai degraba izolarea lui, suscitand intrebari legate de locul tarii sale in grupul celor mai bogate democratii din lume, scrie AFP. Luni, chiar inainte de inceperea oficiala a summitului din Lough Erne, in Irlanda de Nord, presedintele francez Francois Hollande s-a aratat critic fata de atitudinea Rusiei in privinta Siriei, din cauza sprijinul ferm pe care Moscova il arata fata de regimul de la Damasc.

Vointa afisata de Barack Obama de a aprofunda cooperarea cu Moscova si anuntul unei intalniri SUA/Rusia in septembrie nu au fost suficiente pentru a masca absenta unor progrese reale in chestiunile bilaterale sau internationale si nici racirea relatiilor dintre cele doua superputeri.

Premierul canadian Stephen Harper este fara indoiala cel care a rezumat cel mai bine sentimentele occidentalilor la G8: “Sa nu ne lasam pacaliti. Este un G7 + 1”, a declarat acesta, acuzandu-l pe Putin ca sustine “un regim al brutelor” in Siria. Delegatia rusa a incercat imediat sa minimizeze impactul acestor afirmatii.

Nu trebuie acordata prea multa importanta declaratiilor emotionale”, a declarat un membru al acestei delegatii, Alexei Krasov.

Daca occidentalii nu par sa mai incerce sa ascunda divergentele cu omul forte al Rusiei, acesta este pregatit sa le faca fata.

Duminica, dupa o intrevedere cu premierul britanic David Cameron, a lansat un avertisment partenerilor sai din G8 in ceea ce priveste furnizarea arme catre rebelii sirieni, intrebandu-i cum pot sa sutina “persoane care mananca organele (dusmanilor lor) in public”. O referinta la o inregistrare video difuzata in mai si care arata un rebel sirian eviscerand un soldat.

De la inceputul conflictului sirian in 2011, Rusia a sustinut constant regimul din Damasc, cel mai apropiat aliat al sau din Orientul Mijlociu, in conditiile in care partenerii din G8 s-au alaturat miscarii de rebeliune. Moscova ai Washingtonul au lansat in mai o initiativa comuna care isi propune sa aduca beligerantii la masa negocierilor, organizand conferinta de pace “Geneva 2”.

Dar disensiunile au continuat sa se inmulteasca in ultimele saptamani, occidentalii luand in calcul acum la modul deschis livrarea de arme catre opozitie. Washingtonul a acuzat saptamana trecuta regimul de la Damasc ca a incalcat “linia rosie” prin utilizarea armelor chimice, in special a gazului sarin. Acuzatii respinse de Moscova, care considera insuficiente dovezile prezentate de americani.

La deschiderea summitului, Rusia a ridicat si mai mult tonul,
 prevenind ca se va opune instalarii unei zone de excluziune aeriana deasupra Siriei.

Occidentalii s-au intrebat deja anterior, in mai multe randuri, despre prezenta in cadrul G8 a Rusiei, tara cara s-a alaturat acestui club in 1997, sub presedintia lui Boris Eltin. Aceste intrebari au reaparut in conditiile represiunii fara precedent lansate impotriva opozitiei din momentul in care Vladimir Putin si-a inceput al treilea mandat prezidential, dupa interludiul de patru ani in fruntea guvernului.

Campania sa electorala a avut o tonalitate evident anti-occidentala si de o maniera foarte simbolica Putin nu a participat anul trecut la summitul G8 de la Camp David, rezervandu-si prima deplasare in strainatate in calitate de sef de stat pentru fost republica sovietica Belarus, condusa cu o mana de fier de Alexandr Lukashenko.

“Diferentele (dintre Rusia si occidentali) sunt foarte importante”, subliniaza Maria Lipman, analist la Centrul Carnegie din Moscova. “Nu cred ca, juridic, G8 se poate transforma in G7, dar influenta sa se va reduce, in special pentru ca membrii sai nu vorbesc cu o singura voce”, a notat aceasta. “In cele din urma, Putin trebuie sa aleaga. Rusia se indreapta spre izolationism. Principalul sau scop este sa-si intareasca controlul asupra Rusiei”, adauga ea.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a exclus posibilitatea oferirii de armament regimului din Siria, după summitul G8, în contextul în care ţările occidentale intenţionează să livreze arme insurgenţilor, informează AFP.

“Dacă vom încheia contracte de acest tip, le vom onora”, a declarat Putin, unul dintre principalii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, din martie 2011, cu proteste reprimate violent şi cu confruntări armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor, de aproximativ 95.000 de morţi.

obama-putin


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Fost ministru de externe francez: Israel ar fi planificat RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA inca din 2009. Primavara araba: STRATEGIA “BALCANIZARII” ADVERSARILOR STATALI AI ISRAELULUI SI MIZA “LEVIATHANULUI”: hegemonia globala

 1. Pingback: “Democracy values”: Premierul britanic Cameron ar fi sugerat aliatilor NATO sa il ASASINEZE pe Assad si sa organizeze o DICTATURA MILITARA - Recomandari
 2. Pingback: SIRIA – EVOLUTII AMENINTATOARE: Turcia inchide coridorul de ARME NATO pentru REBELII anti-Assad, Rusia se retrage din TARTUS si vizeaza mutarea in CIPRU - Recomandari
 3. Pingback: Henry Kissinger: BALCANIZAREA SI DESTRAMAREA SIRIEI AR FI CEL MAI BUN REZULTAT [video]. Fragmentarea statelor natiune si tulburarile sociale sau PRIN HAOS LA NOUA ORDINE MONDIALA - Recomandari
 4. Pingback: MASACRU in Egipt [VIDEO]/ Protestele din TURCIA si inca un posibil raspuns pentru “MEGA-EXPERIMENTUL ORIENTAL”: catre DEZMEMBRAREA STATELOR MUSULMANE sau planul Greater Middle East - Recomandari
 5. Pingback: ATACUL FINAL? SUA isi mobilizeaza FORTELE in Mediterana pentru eventuala INTERVENTIE MILITARA IN SIRIA. Pretextul: presupus atac al regimului ASSAD cu ARME CHIMICE - Recomandari
 6. Pingback: Rusia avertizeaza: o interventie militara in SIRIA va avea consecinte “EXTREM DE GRAVE”. SUA ia in considerare un “ATAC LIMITAT” - Recomandari
 7. Pingback: Fapte si istorii care contrazic MITOLOGIA terorismului islamist ca manifestare a unui RAZBOI AL CIVILIZATIILOR. Legatura dintre COLONIALISM, SCLAVIE si rapirile in masa practicate de BOKO HARAM in Nigeria/ O relatie speciala: SUA FACE ECHIPA CU AL QAEDA,
 8. Pingback: Oana Stancu (Zamfir): “ISIS-ul – o construcție naturala sau este FACATURA CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?”. Intrebarile incomode despre FINANTAREA ISIS si APARITIA ARTIFICIALA A CRIZEI REFUGIATILOR provoaca… panica printre ana
 9. Pingback: EMAILURILE LUI HILLARY CLINTON ARATA CA ALIATII SUA AU SPONSORIZAT STATUL ISLAMIC. Serviciile secrete americane au vazut in ISIS o OPORTUNITATE/ Discursul ANTI-ESTABLISHMENT al lui Donald Trump | Cuvântul Ortodox
 10. Pingback: E-MAILURILE LUI HILLARY CLINTON ARATA CA ALIATII SUA AU SPONSORIZAT STATUL ISLAMIC. Serviciile secrete americane au vazut in ISIS o OPORTUNITATE/ Discursul ANTI-ESTABLISHMENT al lui Donald Trump (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: E-MAILURILE LUI HILLARY CLINTON ARATA CA ALIATII SUA AU SPONSORIZAT STATUL ISLAMIC. Serviciile secrete americane au vazut in ISIS o OPORTUNITATE/ Alte dezvaluiri WIKILEAKS: Obama primea “in plic” componenta viitorului sau guvern cu o luna inai
 12. Pingback: Strategia imperiului: CREAREA HAOSULUI, NU OBTINEREA VICTORIEI, SI TRANSFORMAREA OAMENILOR IN MARFA | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: IN INTERIORUL GUVERNULUI INVIZIBIL: RAZBOIUL, PROPAGANDA, CLINTON SI TRUMP: “Trump este detestat de catre cei in pozitii de putere in SUA din motive care nu au nimic de-a face cu opiniile si comportamentul sau respingator” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare