How nice! La un an de la referendumul romanesc pe care l-a numit LOVITURA DE STAT, SUA afirma oficial ca LOVITURA DE STAT MILITARA din Egipt e …DEMOCRATICA!
Secretarul de Stat american, John Kerry, aflat în vizită în Pakistan, afirmă că armata egipteană l-a demis pe preşedintele Mohamed Morsi în scopul restabilirii democraţiei.
“Milioane de oameni au cerut intervenţia armatei. Toată lumea se temea că se va ajunge la haos şi violenţă”, a declarat Kerry.
“Armata a vrut restabilirea democraţiei”, a subliniat Kerry.
Nota noastra:
In Egipt, un presedinte ales democratic si legitim institutional este zburat de la putere de armata, care incalca, evident, toate legile posibile facand acest lucru si infaptuind lovitura de stat conform tuturor definitiilor posibile. Dar treaba e scuzata de americani, ca cica presa poporul pe strazi. Si nu doar ca e scuzata, ci, cf. SUA, armata a facut chiar un gest democratic, in apararea democratiei! Si uite-asa devine lovitura de stat militara, in vocabularul diplomatic orwellian american, marea actiune de salvare a democratiei.
Cu doar un an in urma, aceiasi americani au invalidat un referendum urias ca prezenta, intr-o tara aflata ceva mai sus de Egipt, peste mare, sfidand un popor intreg sau macar o larga majoritate a acestuia, cautionand varianta “loviturii de stat”, asa cum a fost numita de adversarii sai actiunea de suspendare a presedintelui. Nu a contat nemultumirea populara, nu au contat voturile covarsitoare pentru demiterea presedintelui.
Cand vrea SUA, lovitura de stat militara e democracy iar referendumul e lovitura de stat. Adica SUA defineste ce este si ce nu este democratie…
Intr-adevar, US rulz. Rulz si imprastie lumii intregi ză valiuz of dimocrăsi, rul of lo end giastis for ol.
- EGIPTUL intre RAZBOI CIVIL si DICTATURA MILITARA. ERDOGAN critica LOVITURA DE STAT MILITARA, in timp ce americanii, ca adevarati “aparatori ai statului de drept”… o sprijina
- ROADELE “DEMOCRATIEI A L`AMERICAINE”: Egiptul iarasi in haos, la 2 ani dupa “eliberarea” de sub Mubarak (cu NOTA)
- 21 august: 44 ani de la INVADAREA CEHOSLOVACIEI DE URSS si momentul istoric in care se CONFIRMA STATUTUL DE PERIFERIE A LAGARULUI EURO-ATLANTIC AL ROMANIEI
- Philip Gordon, emisarul SUA trimis in Bucuresti dupa ce a facut ORDINE SI DISCIPLINA IN KOSOVO, intervenind pentru PRESEDINTELE ”ALES” DE AMERICANI
ză Valium of dimocrăsi, rul of Low end giastis for Oil
Exista niste paradoxuri ce tin de esenta totalitarista a islamului:
in Irak, in timpul “dictaturii” lui Sadam Hussein crestinii au putut supravietui relativ decent.
Dupa democratizarea tarii de catre “armata eliberatoare” din SUA, s-a pornit un proces de PURIFICARE RELIGIOASA, in urma caruia au fost ucisi mii sau zeci de mii de crestini iar ceilalti au fost nevoiti sa plece. A scazut dramatic, de cateva ori numarul crestinilor din aceasta tara.
AM AVUT PARTE DE UN PROCES DE PURIFICARE RELIGIOASA ASEMANATOR CELUI DIN BOSNIA ANILOR 90, CU URMARI MULT MAI GRAVE DAR NESEMNALAT DE PRESA DIN LUME.
Procesul a inceput in anii 70 in Liban, prin declansarea razboiului civil. Foarte multi crestini au plecat in exil. Zone intregi ale tarii, initial locute de crestini, au devenit zone compact musulmane. Mai exista crestini in sudul Libanului ?
Situatie asemanatoare a fost in Kosovo. S-a incercat apoi in Macedonia, numai ca aici procentul de musulmani din cadrul populatiei nu era suficient de mare.
Acum lucrurile urmeaza acelasi curs in Siria.
Scaderea vertiginoasa a numarului de crestini are loc si in Iordania ( Trinitas TV – interviu cu un cleric din zona )- numai ca aici, acest proces brutal, se realizeaza prin “metode pasnice”.
Cand vorbim de democratie in lumea islamica, vorbim de democratie care ii are in vedere doar pe islamisti.
Dincolo de conjucturile politice si de ipocrizia americana, un presedinte islamist ales pe cale democratice, ar fi fost mai nociv pt crestini decat marionetele americane.
PS: Majoritatea ofiterilor care conduc armata egipteana, au studii facute in SUA. Deci…
Ma simt fericit pentru ca SUA vegheaza la respectarea democratiei in Romania si in lume.
Sunt atat de fericit ca lovitura de stat de anul trecut din Romania a esuat iar democratia lui Basescu si a PDL-ului a invins.
Merita sa bem pentru campionul democratiei si al cinstei,savantul de renume mondial,cruciatul cruciatilor,martirul crestinatatii,intelectualul de tinuta morala,Traian Basescu!
Uraaaaaa,uraaaa,uraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!
Te intrebi cum se poate ca unei lumi intregi sa i se spuna ca albul e negru si negrul e alb si, culmea, o mare parte a acestei lumi sincer sau de frica sa creada si sa inceapa si ei sa strige ca albul e negru si negrul e alb. Dar daca ne gadim ca in spate e tatal minciunii, care stie cum sa iti spuna „credibil” ca albul e negru si negrul e alb, nu ne mai miram.
@ liviu
rait
@ mircea
Bravoooo! daca nu te-or pune astia ministru la ministerul Entuziasmului,chiar ca n-au rezon!
“Armata a vrut restabilirea democraţiei”, a subliniat Kerry….numai ca i-a iesit pe dos,si ce se temeau oamenii a devenit realitate.( haos,violenta si multi oameni decedati on top )
Cred ca Caracalul si cu caruta lui rasturnata a devenit cartier in Washington.
Procurorul general al SUA ( membru marcant al carutei din Caracal,poate chiar vizitiul ) promite Rusiei ca nu-l vor tortura pe Snowden (sic ) daca-l da inapoi pe ghearele lor:
http://jurnalul.ro/stiri/externe/americanii-le-promit-rusilor-ca-nu-l-vor-tortura-pe-snowden-si-nici-condamna-la-moarte-648660.html
la care rusii ( in response ) i-au acordat azil politic pe un an.Keep up the good work Putin! haraso
Alexandru, se numește ”perception management” sau în lumea noastră este ceea ce numim ”publicitate” la tv. De exemplu: a face comerț nu înseamnă a vinde lucruri, ci a induce o stare de euforie iluzorie asociată cu un produs. Nu produsul este important ci starea de transă pe care o pot asocia cu orice produs. Toate reclamele prezintă oameni fericiți, ba chiar nebuni de fericire, care sar în sus și-și strigă fericirea tuturor. Pe acest model se poate vinde cu succes orice, mai ales produse absolut banale care sunt privite ca absolut necesare unui stil de viață. Astfel tinerii cumpără cola, ceai, gumă de mestecat, chifle cu cartofi prăjiți și altele. Te-ai aștepta să fie o afacere oarecare când colo dai de Nestle, Coca-Cola, Wrigley, Mc. Donald’s și alții. Este interesant că în aceste domenii banale sunt corporații fără competitori iar în domenii absolut complexe ca de exemplu industria grea, contrucții de mașini, avioane, etc există sute de concurenți. De exemplu, la scutecele de bebeluși nu găsești decât Pampers și poate un alt fabricant sfios. La detergenți, la fel, doi, trei producători, aceiași pretutindeni, în schimb în industria auto sunt zeci de fabricanți cunoscuți, la fel în electronică sau optică. Până și hârtia igienică are mai puțină concurență. Îți mai aduci aminte de reclamele la Malboro?
Probabil nu ati fost atenti: la inceput, “comunitatea internationala” a catalogat interventia armetei egiptene drept lovitura de stat si a fost condamnata ca atare.
http://adevarul.ro/international/in-lume/comunitatea-internationala-ingrijorata-situatia-dinegipt-1_51d4c817c7b855ff56fcdf47/index.html
Fata de ce a fost la noi acum un an diferenta a facut-o strada. Ei au putut. Noi nu.
@Titus L:
“Comunitatea”, insa asta nu are army. Ca mari puteri, SUA niciodata nu a numit interventia armatei drept lovitura de stat, au evitat formulari transante pe subiect pana l-au cautionat definitiv si oficial. Germania nu stiu daca a papagalicit ceva pe tema, iar Rusia a zis si ea ceva ca sa zica.
On July 3, President Obama said he would “review” what the coup means for American aid.
“We are deeply concerned by the decision of the Egyptian Armed Forces to remove President Morsi and suspend the Egyptian constitution,” Obama said in a statement. “I now call on the Egyptian military to move quickly and responsibly to return full authority back to a democratically elected civilian government as soon as possible through an inclusive and transparent process, and to avoid any arbitrary arrests of President Morsi and his supporters. Given today’s developments, I have also directed the relevant departments and agencies to review the implications under U.S. law for our assistance to the Government of Egypt.”
Read more: http://www.jta.org/2013/07/05/news-opinion/politics/tough-congressional-language-limits-obamas-egypt-options#ixzz2aoPBzWVp
Adica: nu zice el lovitura de stat, dar suspenda asistenta pe care o da Egiptului conform unor legi americane care se refera la lovituri de stat. In schimb asistenta era acordata Egiptului fara probleme cand era condus “democratic” de Fratia Musulmana, un partid islamist!
La fel a fost si la noi, asta i-au spus si lui Ponta, ca nu mai primim nimic daca nu ramane Basescu presedinte. A spus-o socrul lui Ponta destul de straveziu, mai demult la A3. Dar nici un oficial european sau american nu a pronuntat cuvintele “coup d’etat” nici in cazul Romaniei. Cu “lovitura de stat” in sus si “lovitura de stat” in jos se plimbau numai politicienii romani.
Nu neg ca politica “democratiilor vestice”, inclusiv cea americana, este partinitoare si departe de principiile si moralitatea pe care o clameaza politicienii lor, dar popoarele respectate de ei sunt doar cele care merita si isi castiga acest respect. Egiptenii au putut, noi nu.
E adevarat ce zici, pana la ultima propozitie (exclusiv). Egiptenii au putut doar pentru ca au fost puternic ajutati, impinsi spre asta, pentru ca acesta e interesul acolo, asta s-a dorit.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/01/egipt-proteste-violente-turcia-kurzi-sua-spioneaza-ue-epidemie-sida/
@Liviu Nănău
Nu imi mai amintesc bine respectivele reclame, dar parca erau cu un canion si transmiteau o senzatie de libertate romanilor proaspat iesiti din constrangerile comuniste.
In reclame este varianta mai usoara a denaturarii adevarului, tinzand sa te faca sa accepti ceva printr-o viclenie psihologica (accepti produsul ca necesar si bun, pentru ca ti s-a livrat impresia ca el produce fericire).
Problema e cu varianta grea a denaturarii complete a adevarurilor prin impunerea unor alte puncte de vedere. Astfel, uitandu-ne ce se intampla in prezent, observam ca sunt cativa (oameni, state, organizatii) care se erijeaza in emitenti de „adevaruri” (de regula, pe termen scurt sau lung, contrare Adevarului). Ele nu pot fi contestate, sau sunt greu contestate, de cei care realizeaza ca sunt minciuni sau lucrui rele pentru ca respectivii contestatari sunt infierati in mod concertat in public (exemplul mai recent este cel cu Muzeul Taratului Roman). Nu e intamplator ca mass-media sunt sub controlul catorva corporatii. Tinta pare a fi consolidarea opiniei ca adevarurile nu pot proveni decat de la detinatorii „adevarului” anterir mentionati. Cateodata, pentru a convinge sau a justifica vreo masura, vin si cu studii stiintifice (spre exemplu daca doresc sa scoata de pe piata un medicament ieftin, iti aduc studii despre efectele lui secundare, omitand sa spuna daca nu cumva efectele secundare ale medicamentelor inlocuitoare scumpe nu or fi cumva si mai nocive). Ideea e sa creeze curente, apoi le e din ce in ce mai usor, pentru ca impotriva curentelor foarte greu mai lupti. Spre exemplu, creezi curentul pro-UE, apoi e simplu, UE, sau oricine in numele UE, poate sa vina sa iti impuna orice. Daca cineva cracneste, imediat e infierat ca dusman al intergrarii si vandut rusilor. Experimentul asta se pare ca la noi a dat rezultatele cele mai bune, cu ani in urma (nu stiu si in prezent) avand rata cea mai mica de euro-sceptici din estul Europei, asa ca probabil s-au gandit sa treaca la nivele superioare si sa mai experimenteze una-alta.
Totul e unde are loc lovitura? Sub centură sau deasupra de centură.