Frau Merkel STRANGE LATUL. Vrea atributii sporite de CONTROL pentru COMISIA EUROPEANA

21-10-2013 1 minut Sublinieri

Merkel-cover-frau-europa

Cancelarul german Angela Merkel dorește operarea unor modificări în Tratatul privind Uniunea Europeană în scopul extinderii competențelor Comisiei Europene în materie de politică economică și fiscală, informează luni Der Spiegel online, preluată de RIA Novosti.

Potrivit publicației citate, Ministerul de Finanțe german lucrează deja la unele modificări la protocolul 14 la tratatele fondatoare ale Uniunii Europene.

În special, este vorba despre noi reguli de control colectiv asupra bugetelor și politicilor economice într-o țară membră a Uniunii.

Săptămâna trecută, Merkel l-a informat cu privire la planurile sale pe președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

În conformitate cu aceste modificări, Comisia Europeană ar trebui să dispună de dreptul de a încheia acorduri cu orice stat european privind creșterea competitivității și a disciplinei fiscale și atragerea investițiilor. Aceste acorduri vor fi foarte clar detaliate pentru ca aplicarea lor să poată fi ușor monitorizată. În schimb, țara respectivă va avea acces la ajutor financiar suplimentar.

Totuși, aceste propuneri ale cancelarului federal se lovesc de lipsă de înțelegere din partea altor țări din UE și chiar din partea social-democraților germani, potențiali parteneri ai blocului conservator al Angelei Merkel în viitoarea coaliție de guvernământ de la Berlin.

După cum a declarat pentru Der Spiegel online președintele Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz, guvernele statelor membre UE ar trebui să rezolve problemele din zona euro cu ajutorul instrumentelor care au fost dezvoltate în ultimii ani, iar tratatele UE nu ar trebui modificate.AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Tudor Martalogu)

***

***


Categorii

1. DIVERSE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Frau Merkel STRANGE LATUL. Vrea atributii sporite de CONTROL pentru COMISIA EUROPEANA

  1. Pingback: MERKEL vrea mai multa CONSTRANGERE EUROPEANA/ Tema viitorului Consiliul European: ARMATA UE/ Ucraina incheie un “ACORD ISTORIC” cu Rusia. SUA DENUNTA decizia liderilor de la Kiev in numele “PREOCUPARILOR EXPRIMATE IN STRADA” - Reco
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare