ATACUL DE LA STRASBOURG: la țanc pentru salvarea lui MACRON? Atac armat în centrul orașului Strasbourg, lângă Târgul de Crăciun. Autorul, in evidentele politiei pentru „RADICALIZARE”, ar fi trebuit arestat in aceeasi zi! (Video)/ FRANTA IN STARE DE „URGENTA ATENTAT”
Un atac soldat cu numeroase victime a fost comis marți seara, de un individ înarmat, în centrul orașului francez Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun. Potrivit ultimului bilanț anunțat de autorități, trei persoane au fost ucise și alte 13 au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Atacatorul, care ar fi acţionat singur, a reușit să fugă și este în continuare căutat activ de forțele de securitate. O anchetă a fost deschisă de Secţia antiterorism din Paris, iar nivelul de alertă a fost ridicat la maxim în Franța, respectiv “urgență atentat”.
- Marți seara, în jurul orei 20.00, un individ înarmat cu o armă automată a pătruns în perimetrul Târgului de Crăciun desfășurat în centrul orașului francez Strasbourg, și a deschis focul în mulțime. Cel puțin 15 persoane au fost împuscate.
- Atacatorul ar fi fost rănit de militari din cadrul dispozitivului Sentinelle, înainte de a reuși să fugă. Acesta a fost identificat drept Chérif C., în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg. Tot ce se știe despre presupusul autor al atentatului din Strasbourg.
- Cunoscut de serviciile de poliție pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun, în special multiple jafuri, cu condamnări în Franța și Germania, el avea pe numele său și o „fişă S”, specifică persoanelor suspectate de radicalizare.
- El ar fi urmat să fie reținut marți dimineață de jandarmi, însă nu a fost găsit la locuința sa.
[…]
Franța a fost țara care a reacționat atipic la atentatele teroriste ale ultimelor două decenii. În SUA, în Marea Britanie, Spania sau Germania, oamenii, speriați, au renuțat la multe drepturi cetățenești cu greu câștigate, doar pentru a se simți apărați de statul din ce în ce mai protector, dar și nepermis de intruziv. În SUA, Marea Britanie, Spania sau Germania, oamenii s-au retras în case, lăsând străzile camerelor de supraveghere. Oamenii și-au lăsat telefoanele și computerele la îndemâna statului intruziv, pentru a se simți mai apărați. Deși s-a dovedit că n-au fost.
Dar Franța, țara din care vine Declarația Drepturilor Omului, nu a cedat atât de ușor. Atunci când alții ar fi preferat să se ascundă, francezii au avut o opțiune sucită, aparent. După atentatul de la Charlie Hebdo, după Bataclan, după Nisa, francezii nu s-au băgat sub plapumă, așteptând salvarea de la Big Brother. Nu. Au ieșit în stradă. Mulțimi impresionante, formate din sute de mii și uneori din milioane de cetățeni. Indivizi educați în spiritul absolut al libertății și democrației neîngrădite. Chiar dacă serviciile secrete franceze, jenant de incapabile în a preveni atentate mai mult decât împiedicabile, și-au crescut bugetele și numărul de angajați după fiecare dintre aceste acte teroriste, francezii nu și-au cedat drepturile civile așa cum au făcut-o alții. Chestie de obraz, de tradiție, de încăpățânare.
Așa cum a subliniat Macron, în discursu-i lamentabil de luni: „este vocația noastră, de-a lungul istoriei, să deschidem drumuri neexplorate, pentru noi și pentru lume”. Vocația francezilor pare, mai actual decât oricând, a fi Libertatea. Fraternitatea. Și Egalitatea. Lucru pe care conducătorii Franței l-au uitat de multă vreme. De la Vichy încoace.
Luni seară, în timpul discursului de 13 minute al lui Emmanuel Macron, un singur gând putea trece prin mintea celor care nu s-au născut ieri și care au mai văzut disperarea Puterii transpirând prin toți porii: un act terorist în Franța ar salva „situația”! Culmea: previzibil, dar nedorit, actul terorist a venit. La doar o zi după discursul prezidențial. Și nu oriunde, ci tocmai la Starsbourg, în unul dintre rarele momente în care Parlamentul European se reunise acolo.
Mai puțin interesate de drama oamenilor uciși sau răniți în atacul de la Târgul de Crăciun, televiziunile s-au repezit să obțină reacții de la parlamentarii europeni. Timorați, speriați, sechestrați nu în clădirea PE, ci în restaurante sau hoteluri de lux. TEROARE! La ora la care scriu, nici măcar media franceză nu se aruncă să furnizeze identitatea atacatorului. Dar sunt sigur că, pe lângă antecedentele penale deja anunțate, se va descoperi că individul va fi purtat, în ultimele săptămâni, o vestă galbenă.
Republica este în pericol. Franța trebuie să se unească. Pe lângă suta de euro în plus la salariu și pe lângă scutirile de impozite, acum e nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate, de uniune națională, de concordie. Renunțați la protestele voastre justificate, dar inutile și deranjante, pentru a fi împreună, din nou, în lupta împotriva Răului. Nu, mă scuzați, dar ața albă din această cusătură inabilă e prea vizibilă. Ăsta nu este atentat, este o insultă epocală la adresa inteligenței oricărui citoyen!
Am vazut ceva asemanator si in vremea lui Hollande
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/mari-semne-de-intrebare-privitoare-la-atacul-de-la-charlie-hebdo-contradictii-logice-in-desfasurarea-evenimentelor-si-o-suspecta-paralizie-a-autoritatilor-franceze/
“serviciile secrete franceze, jenant de incapabile în a preveni atentate” – fals.
Sa crezi ca un astfel de serviciu secret nu are capacitatea sa previna un astfel de atentat tine de o naivitate crunta sau de un divort total de realitate… Asta daca ar fi autentic, nu fabricat, precum e acesta.
Si cat timp perpetuam acest fel de ignoranta, nu ajutam pe nimeni cu nimic.
In rest, dramatica e doar suferinta celor care sufera, stiuti si nestiuti, de pe urma acestor facaturi sfidatoare pana la cer…
Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne si ne lumineaza! Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne si ne lumineaza… si ne iarta!…
Stiau ca are un arsenal si inca mai era liber.
https://evz.ro/migrant-arunce-aer-sfantul-petru.html
“Folosind înregistrări din telefoane mobile, poliția specială de securitate DIGOS din Bari, a reuşit să aresteze un migrant somalez de 20 de ani care avea în plan un atac terorist în inima Cetăţii Vaticanului chiar în ziua de Crăciun.”
La asta s-a putut, ca viza o cladire importanta, nu oamenii de pe strada sau din supermarket.