Manipulari flagrante la Adevarul: desi reprezentantul Comisiei de la Venetia a afirmat raspicat ca “NU DEPINDE DE COMISIE SA DICTEZE”, ziarul online afirma explicit ca institutia ar privi drept NECESARE PARTENERIATELE GAY
Secretarul general al Comisiei de la Veneţia, Thomas Marketer, a vorbit, vineri, la Conferinţa internaţională despre rolul dintre putere şi opoziţie într-un stat democratic, despre necesitatea legiferării la nivelul României a partenariatului civil, în contextul în care există decizii ale CEDO privind nediscriminarea pe criterii de sex, care presupune şi introducerea unui parteneriat civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex.
„Nu avem un standard european comun privind definirea căsătoriei. În multe ţări, căsătoria este între bărbat şi femeie, la fel şi în România, prin Codul civil. În alte ţări, căsătoria dintre homosexuali este permisă. Noi, la Comisia de la Veneţia, nu am avut de-a face cu această situaţie, dar trebuie să ne bazăm pe standarde europene”, a afirmat secretarul general, într-o declaraţie de presă.
În ciuda acestui fapt, secretarul general al Comisiei, a declarat că există şi o „marjă” de acţiune a fiecărui stat privind legiferarea acestui aspect.
„Potrivit deciziilor CEDO, este necesar să fie respectat principiul nediscriminării, ceea ce înseamnă că în majoritatea ţărilor va fi nevoie să fie legiferat un parteneriat pentru persoane de acelaşi sex, dacă nu sunt permise căsătoriile”, a precizat Thomas Marketer.
Întrebat despre scrisoarea ONG-urilor adresată preşedintelui Iohannis şi şefilor Parlamentului privind iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, Markert a afirmat că nu se va antepronunţa, având în vedere că forul ar putea fi sesizat pe această temă. „Am indicat deja că este o situaţie în care nu avem un standard, deci nu depinde de Comisia de la Veneţia să dicteze ţărilor ce să facă“, a conchis secretarul general.
Laura Ştefan, director executiv Expert Forum, a declarat, în cadrul conferinţei, că este „sceptică cu privire la sănătatea demersului” demarat de Coaliţia pentru Familiei privind redefinirea constituţională a famiiei. „Sunt sceptică cu privire la sănătatea acestui demers. Boala de a restrânge a drepturile unor minorităţi există în zona Europei de Est, mai ales prin procedura referendară”, a declarat directorul executiv Expert Forum.
Nota noastra
Cum e greu de crezut ca cei de la Adevarul.ro nu sunt in stare sa inteleaga textele scrise cu propria lor mana, atunci ramane doar varianta unei manipulari deliberate.
Asadar, ce avem aici:
reprezentantul Comisiei de la Venetia afirma urmatoarele:
- nu exista un standard european privind definitia casatoriei. Adica, in traducere din romana in romana, nu exista obligativitatea unei casatorii homosexuale, adica nu exista un drept al omului care sa fie echivalat cu dreptul la casatorie al persoanelor de acelasi sex;
- fiecare stat are propria sa marja in definirea acestor aspecte;
- nu depinde de Comisia de la Venetia ce face fiecare stat in aceasta privinta; cu toate acestea, Adevarul pune in titlu ca insasi Comisia de la Venetia crede ca e NECESAR CEL PUTIN parteneriatul civil gay!; e ca si cum afirmatia “foaia de hartie e alba” ar fi preluata de un jurnalist, citata ca atare, iar ca titlu jurnalistul pune: scriitorul: foaia de hartie e necesarmente neagra!
- totodata, reprezentantul Comisiei opineaza ca, potrivit CEDO, ar trebui sa existe parteneriate civile, chiar daca accesul la casatorie nu este permis de statul membru UE. Aici ar fi singura nuanta care ar fi, aparent, favorabila interpretarilor pro-LGBT. Dar, in realitate:
- interpretarile deciziilor CEDO in chestiunea parteneriatelor nu este deloc unitara; nu exista consens ca CEDO ar impune parteneriate civile tarilor membre;
- chiar si asa, reiese clar ca statul membru are dreptul sa defineasca casatoria asa cum vrea el. Prin urmare, NU EXISTA NICIO RESTRANGERE A DREPTURILOR OMULUI daca se defineste casatoria in sens traditional, pentru ca acest lucru depinde de statul national si pentru ca nu exista un standard european, deci niciun drept la casatorie al homosexualilor recunoscut ca atare;
Ca o bombonica roz pe prajitura de cacao, Adevarul incheie triumfal cu citarea expertei anticoruptie, care biologizeaza toata chestiunea, trimitand reprezentantii Coalitiei pentru Familie la medic, pentru ca ar fi bolnavi. E limpede de ce aceasta metaforizare biologizanta: pentru ca experta n-avea nimic de comentat pe partea de drepturi, legi, proceduri. Pentru ca nu e nimic de comentat, totul fiind legal, constitutional, european. Asa ca a dat-o in demagogie.
Acum, noi, ce sa zicem. Daca boala mai are leac, ticalosia nu.
Ah, dar, stiati ca… de fapt Comisia de la Venetia s-a mai pronuntat pe spete similare? Si nu a iesit cum au vrut promotorii LGBT. Vezi mai jos:
- Coalitia pentru familie: Coaliția pentru Familie solicită Parlamentului să respingă cererea de consultare a Comisiei de la Veneția și să reia procedurile de adoptare a legii de revizuire a Constituției
COMUNICAT DE PRESĂ
Cu privire la scrisoarea remisă ieri, 6 aprilie, de un grup de ONG-uri auto-intitulat „Coaliția antidiscriminare”, adresată Președintelui României și președinților celor două Camere ale Parlamentului prin care se cere consultarea Comisiei de la Veneția pentru Democrație prin Lege, Coaliția pentru Familie, reprezentant al celor 3 milioane de semnatari ai propunerii legislative de revizuire a art. 48(1) din Constituție, comunică următoarele:
1. Consultarea Comisiei de la Veneția este redundantă și tergiversează și mai mult procesul democratic.
Comisia s-a pronunțat deja, recent, asupra unor inițiative similare, a căror legalitate a confirmat-o. Solicitarea unei opinii adiționale nu ar face decât să tergiverseze și să obstrucționeze procesul democratic, deja foarte întârziat.
Comisia de la Veneția a fost consultată de 3 ori cu privire la revizuiri constituționale similare cu cea propusă prin inițiativa cetățenilor români. Atât Comisia, cât și Comitetul de Miniștri, ambele, organisme ale Consiliului Europei, au decis că protecția constituțională acordată căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie în Croația, Macedonia și Ungaria este în conformitate cu normele europene[1].
Întrucât obiectul inițiativei legislative a cetățenilor români îl face exclusiv clarificarea definiției căsătoriei, în sensul precizării exprese a faptului că soții pot fi doar doi și doar un bărbat și o femeie, Comisia de la Veneția nu poate răspunde altceva decât a făcut-o anterior.
2. Observăm că ONG-urile semnatare pun sub semnul întrebării analiza asupra legalității inițiativei, făcută de Curtea Constituțională a României.
Sesizată conform legii, Curtea Constituțională a avizat favorabil, în mod unanim, inițiativa cetățenilor, prin decizia din 20 iulie 2016.
Odată cu avizul Curții Constituționale, decizia aparține exclusiv Parlamentului și națiunii române. Responsabilitatea ce revine Parlamentului în acest sens este clară și nu poate fi eludată în nici un fel, cu atât mai puțin prin consultarea Comisiei de la Veneția.
3. „Coaliția antidiscriminare” continuă să facă uz de cuvinte și expresii voit manipulatoare, precum „redefinirea familiei” sau „restrângerea definiției familiei” atunci când se referă la inițiativa cetățenilor de revizuire a Constituției.
Reamintim că definiția pe care o propunem spre a fi înscrisă în Constituție este definiția curentă a familiei din legislația românească, mai exact din Codul Civil, unica modificare urmând a surveni în prima teză a aliniatului 1 din articolul 48, respectiv clarificarea faptului că soții nu pot fi decât doi și de sexe biologice opuse[2].
Nu poate, deci, fi vorba despre nicio redefinire sau restrângere! Dimpotrivă, ONG-urile oponente inițiativei cetățenești a Coaliției pentru Familie sunt cele care urmăresc redefinirea familiei într-un mod complet străin de conotația socială, istorică și culturală românească a termenului, având în vedere scopul lor declarat de a legifera așa-zisa „căsătorie între persoane de același sex”.
De asemenea, conflictul de competențe și viciile procedurale invocate în scrisoarea „Coaliției antidiscriminare” nu au absolut nicio legătură cu fondul inițiativei legislative și nici cu legalitatea acesteia, opinia Comisiei de la Veneția neputând în niciun fel să fie utilă pentru rezolvarea acestora.
În aceste condiții, solicitarea de consultare a Comisiei de la Veneția nu poate fi decât o încercare disperată de a obstrucționa procesul democratic prin amânarea adoptării de către Parlament a propunerii legislative și subsecvent a referendumului național ce va urma.
Pentru aceste motive, solicităm Parlamentului României să respingă pretenția de consultare a Comisiei de la Veneția și să reia cu celeritate procedurile parlamentare de adoptare a propunerii legislative inițiate cu sprijinul celor cca. 3 milioane de cetățeni români cu drept de vot.
_____
[1] Committee of Ministers, Reply to Written Question No 647 (Doc. 13369), Prohibition of same sex Marriage in Croatia (24 March 2014), European Commission for Democracy Through Law (Venice Commission), Opinion No 621/2011 (2 August 2011) on the New Constitution of Hungary and Opinion No 779/2014 (13 October 2014), Opinion on the Seven Amendments to the Constitution of Former Yugoslav Republic of Macedonia (13 October 2014).
[2] „Propunerea de modificare a art. 48 alin.(1) din Constituţie se referă exclusiv la dreptul la căsătorie și relațiile de familie ce rezultă din căsătorie. Alte drepturi fundamentale […] nu sunt puse în discuţie de iniţiativa de revizuire.” (para. 44 din Decizia nr. 580/2016 a Curții Constituționale privind inițiativa cetățenilor de revizuire a Constituției)
https://vigilantcitizen.com/latestnews/brazilian-student-disappears-leaves-behind-room-covered-occult-symbols-coded-texts/