AU CUVANTUL CITITORII (2) – ALEXEI: Antrenamentul harului

19-08-2010 5 minute Sublinieri

Dragi frati si surori intru Hristos,

Iata ca se revine la problema cipurilor, dar mai ales la relatia de cauzalitate dintre acceptarea cipului (in permise, carduri de sanatate, acte de identitate “smartcards”, etc.) si statutul ipostasului omenesc de hristofor (sau purtator de Hristos) dobandit la Sf. Botez caci “cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si-mbracat” (Galateni 3;7). Se pune, asadar, problema existentei sau nu a apostaziei in aceasta situatie concreta, materiala.

Altfel spus, poarta acest gest de natura materiala facut de un crestin semnificatia unei consecinte spirituale distructive de nivelul apostaziei si, deci, a unei caderi din har in sensul celor petrecute in Biserica primara pe vremea prigoanelor din primele secole crestine?

Cu aceasta problema m-am confruntat si eu anul trecut in timpul primului val de analiza virtuala (si nu numai) a acestei realitati. Noua luni am cautat, la randul meu, o solutie, dar mai ales o explicatie duhovniceasca, cu privire la acest gest. In final, am primit pe trei cai diferite, in doua zile, de la trei preoti deosebiti (dintre care unul era si este parintele meu duhovnic pe care il am de 14 ani), o iesire din situatia in care ma gaseam. Spun o iesire pentru ca nu aveam atunci toata explicatia fenomenului, care s-a lamurit pentru mine mult mai tarziu, de curand, dar in mod integral.

Asadar, iata cum au pus acesti parinti problema.

In primul rand ce se intampla concret cand primesti acest cip? Toata lumea stie: esti identificat si urmarit. Aceste doua functii de identificare si urmarire le contin cipurile din cartile de identitate, permise, carduri de sanatate si cele din telefoanele mobile (desi aici functia de identificare este indirecta si relativa, prin numarul de telefon pe care il ai asignat pe cartela telefonica).

Consecinta acestor capabilitati ale cipului este constrangerea libertatii sociale, cetatenesti, care este o problema de ordin exterior, raportata la calitatea de cetatean al unei organizari statale ori de tip statal. Afecteaza aceasta stare calitatea mea de madular al Bisericii ori (acelasi lucru) de ipostas hristofor sau de purtator al Pecetii darului Duhului Sfant? NU. Si asta pentru ca libertatea interioara este de alt ordin si pe alt nivel. Lucrurile stau astfel tocmai din purtarea de grija a bunului Dumnezeu, ca nu cumva printr-o conditionare exterioara (care poate fi pusa in aplicare chiar ca un automatism), sa poata fi infrant interior omul, astfel ca acesta, chiar in granituirea acestei conditionari exterioare, sa poata afirma liber Adevarul – Care este Hristos.

Ei bine, pentru ca acest ultim lucru sa intre in discutie trebuie ca ingradirea sa afecteze libertatea interioara, iar aceasta, in cazul de fata, nu se poate face decat pe una din doua cai:

1. primirea documentelor respective, adica a celor care contin cip electronic, sa se faca insotita de o lepadare explicita de Hristos (ceea ce nu e cazul in prezent) si atunci este irelevant daca ele au, pana la urma, cip incorporat sau nu;

2. cipul in sine sa aiba o functie suplimentara (pe langa cele de identificare si control), anume cea de conditionare interioara care sa plece de la mental, sau altfel spus conditionare mentala. Acest lucru este tehnic posibil deoarece interfata hard a mentalului uman (de fapt a rationalului) este creierul, ori acesta functioneaza in baza impulsurilor electrice produse organic de trup. Astfel, cipul electronic poate inocula omului stari mentale/senzoriale care sa-i anuleze liberul arbitru.

Ei bine, aceasta ultima functie a cipului electronic pune cu adevarat in discutie libertatea daruita de Dumnezeu (adica ceea ce numim liber arbitru), deoarece in acest caz marturisirea Adevarului ajunge foarte usor sa nu se mai poata face doar printr-o simpla modificare a frecventei prin intermediul caruia cipul electronic interfereaza cu creierul uman.

Dar pentru ca aceasta ultima functie a cipului (cea definitorie in ce priveste libertatea interioara, a marturisirii) sa poata fi pusa in aplicare, trebuie ca acesta sa fie implantat, adica sa urmareasca conditionarea unui singur subiect la nivel foarte fin si sensibil. Acest lucru nu se poate realiza prin mijloacele tehnice de influentare in massa deoarece, chiar daca anumite zone ale creierului uman functioneaza in general intr-o plaja restransa de frecventa, totusi aceasta frecventa este in mod concret diferita de la om la om, cu alte cuvinte este unica (mila Domnului!)

Astfel, in cazul cipului implantat acceptat de bunavoie, omul se leapada de Hristos prin faptul ca stie dinainte ca acceptand cipul implantat nu-l va mai putea marturisi pe Hristos – un fel de vot monahal al ascultarii intors pe dos, dracesc, dar aplicat in cazul acesta intregii lumi, dem(on)ocratic, “liber” adica. De aceea este important că Apocalipsa arata si conditiile “tehnice” ale pecetii antihristice: trebuie neaparat “intrupata”, adica trebuie sa faca un singur corp cu trupul uman; in acest fel toti cei care vor primi pecetea (sa nu fie!) vor fi madulare ale unui acelasi corp spiritual comun (dracesc, copie intoarsa a corpului mistic al Bisericii) controlat de un singur om – antihristul insusi.

Al doilea parinte a lamurit problema identificarii printr-un numar, adica acceptarea faptului de a fi individualizat in fata societatii ca numar si nu ca nume, cel cu care se identifica de la Botez fiecare crestin. Aici problema s-a pus in felul urmator: ce avem a zice de crestinii, ba chiar preotii incarcerati fie in lagarele naziste, fie in cele comuniste? Stiti desigur de viata acuzatului Zek 18376. Cand acesta (ori alt crestin ori preot) a fost strigat la apel dupa acest cod (ori poate chiar numai dupa un numar) macar de doua ori pe zi, dimineata si seara, si detinutul a raspuns “prezent”, harul dat lui de la Botez ori la Hirotonie a fost pierdut pentru ca a “acceptat” sa fie astfel identificat? Urmarea ne-a aratat ca NU! Crestinul a ramas crestin, nemaifiind nevoie de re-catehizare si mirungere cu Sfantul si Marele Mir ori de pocainta personala fata de acest fapt; mai mult, preotul a putut sa savarseasca Sfintele Taine si dupa iesirea din lagar, ba uneori chiar in lagar!

Acest lucru este foarte important, pentru ca din cartea “Apocalipsa 13 – sfarsitul libertatii umane” a ing. Mircea Vlad ar reiesi ca simpla acceptare a identificarii personale cu un numar (chiar daca in acest caz numarul este incadrat de 666 prin sistemul de codificare EAN 13 – European Article Number 13) duce automat la caderea din har, sau altfel spus persoana in cauza nu mai e madular al Bisericii. Ori noi vedem ca, in practica, acest lucru nu s-a intamplat.

In final, parintele meu duhovnic a intarit cele expuse mai sus de ceilalti doi preoti (inainte ca eu sa-i spun aceste lucruri).

Asadar, acceptarea acestor documente nu reprezinta apostazie cu urmarea pierderii harului dat la Sf. Botez, dar reprezinta, in mod sigur, o cadere.

Ei bine, cum diferentiem acum acest tip de cadere duhovniceasca fata de apostazie: este de acelasi tip, diferind numai in grad, ori este de tip diferit insa avand aceeasi semnificatie: o pierdere a comuniunii cu Dumnezeu?

Pentru a putea exemplifica mai bine concluzia care se desprinde din toate luarile de pozitie duhovnicesti la care avem acces in momentul de fata, vom analiza o situatie chiar din afara vietii duhovnicesti.

Cine lucreaza la o firma de un anumit nivel ori o transnationala stie ca in structura organizationala exista persoane care se ocupa cu managementul riscului ori cu instituirea de proceduri de lucru pentru fiecare aspect in parte legat de activitatea interna a acelei entitati in orice situatie – continuitatea afacerii. Aceste proceduri sunt necesare, de exemplu, acreditarii ISO a acelei firme. In cadrul procesului de intocmire a procedurilor de business continuity si risk management se schiteaza scenarii de tip “what if” (“daca s-ar intampla”) si se imagineaza o reactie concreta si de efect la anumite evenimente care prezinta risc pentru activitatea acelei firme. Aceste scenarii de tip “what if” sunt puse din timp in timp in practica pentru a se evalua operabilitatea concreta a planului de reactie (cu alte cuvinte se verifica daca planul este efectiv operational), dar si atributiile fiecaruia in schema de reactie la eveniment (se verifica daca angajatul este constient de atributiile care ii revin si daca actioneaza in consecinta conform schemei prestabilite).

Ei bine, situatia in ce priveste aceste documente cu cip incorporat poate fi comparata cu situatia de risk management ori business continuity din cadrul unei firme.

Cu alte cuvinte bunul Dumnezeu in marea sa mila….. ne antreneaza pentru o situatie de risc maxim, tocmai pentru ca ce va fi nu va mai fi fost si nu va mai urma acesteia ceva de acest fel vreodata! Toata viata crestinului este de fapt un antrenament in vederea trecerii spre cele vesnice, caci cu adevarat crestinul nu trebuie sa traiasca nici macar asa ca si cand ar muri maine ci chiar ca si cand a murit deja (lepadare de sine)!

Asadar, situatia imaginata de cei care doresc sa ne programeze vietile, dar foarte reala, este de acelasi tip cu cea de la sfarsitul veacului acesta decazut: nu iei documentul (imaginea pecetii antihristice) care te urmareste, te identifica – mori de foame si esti exclus de la formele de existenta sociala acceptate, neputand cumpara si vinde in esenta. Ce faci? Poti renunta?

Ei bine, acest “poti renunta?” nu se poate face insa cu putere omeneasca, ci numai cu ajutorul Harului dumnezeiesc!

Asadar, rezolvarea acestei situatii concrete de tip “what if” duhovnicesc presupune intr-adevar un antrenament, dar nu in sensul de a vedea daca rezist in padure cu un cutit si o plasa de tantari dupa ce mi-am lasat familia de izbeliste (aberant!) ci presupune in primul rand o analiza interioara pentru a vedea daca am sau nu harul lucrator in inima. Iar aceasta stare a lucrurilor este ingaduita tocmai pentru ca prin ea Dumnezeu ne spune: iata se apropie, mai mult ca oricand, o situatie foarte serioasa si macar acum este momentul sa va apucati de treaba si sa va castigati harul caci “fara de Mine nu puteti face nimic”, iar “cine nu se sfinteste aici nu se va sfinti nici in veacul viitor” (Sf. Simeon Noul Teolog). Inca mai putem cadea fara sa fim apostati (i.e. sa ne luam, de voie de nevoie, actele cu cip electronic), dar trebuie sa “rascumparam vremea, caci zilele rele sunt” (Efeseni 5;16).

Bucurie si frangere a inimii!


Cititi si:


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

73 Commentarii la “AU CUVANTUL CITITORII (2) – ALEXEI: Antrenamentul harului

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @Ingrid:
  Daca Ion se sinucide insemana ca ,inainte de toate, e un idiot si preotul nu are vina pt. asa ceva, dar ar fi vinovat daca l-ar indemna la un asemenea gest nesabuit,ceea ce nu cred ca s-ar intampla.

 2. @ “bandit mistic”:

  Fara cuvinte ca “idiot”, te rugam. Hai, te rugam citeste si fratia ta cele scrise anterior la postarea cu articolul lui Alin. Cel caruia i se pare ca sta sa ia aminte sa nu cada. Si daca a cazut, sa se ridice repede 🙂 Iarta-ne!

 3. Va rog sa faceti precizarea ca ma refeream la Ion,din cazul ipotetic scris de Ingrid,sa nu creada cineva ca ma adresam cuiva de pe forum.
  Doamne,ajuta!

 4. Problema e ca din sinucidere nu stiu cum te mai poti ridica.

 5. Nicicium, fireste.

 6. problema este, de fapt, ca se vorbeste foarte usor si cu foarte mare lejeritate despre sinucidere si despre sinucigasi.

 7. @admin,

  Sa le iau pe rand ca sunt mai multe de spus:

  1. Cu tristete remarc ca te grabesti sa tragi concluzii. Citez: “Cadere din har si lepadare e totuna. Sa nu inventam noi termeni teologici intermediari, fiindca nu exista. Poate fi vorba de cadere simpla (pacat, compromis), dar nu cadere din har (=apostazie).”
  Eu nu am spus contrariul, si nu inteleg ce termen intermediar am inventat, am spus doar: “Caderea din har (din cauza actelor cu microcip) e una, iar insemnarea e lepadarea FINALA, de neiertat in veci.”
  Pt.ca (dupa parerea mea) poti sa te lepezi de Hristos si sa nu fie insemnarea finala (despre care se pomeneste in Apocalipsa. Lepadare poate fi cand treci la o alta religie, sau cand afirmi pur si simplu verbal. Este o diferenta fata de insemnarea finala, pt ca ultima nu are iertare, pe cand in primul caz de lepadare, exista pocainta care poate duce la iertare.

  2. Daca am scris vreo 2-3 mesaje pana acum si pe site-ul lui saccsiv, printre altele fiind de acord cu unele chestii de bun simt pe care le-a spus, nu am stiut ca nu pot scrie si aici fara sa fiu considerata “manipulatoare”. Nu sunt nici printre cei care in opinia ta il aduleaza ca pe un “guru” (apropo am glumit cand am scris de hindusi), nici un postac activ acolo, nici avocata lui. Doar iti scriu parerea mea ca un observator neutru. Desi a fi de acord cu cineva, cu saccsiv, cu tine sau altcineva si a-l sustine in demersul lui nu inseamna automat ca acela se transforma in “guru” sau totul devine o “secta”. Ma asteptam sa fii ceva mai intelept.
  In plus, fiecare ar trebui lasat sa isi dea cu parerea, daca vrem sa acceptam pe cei de o gandire cu noi, inseamna ca vrem sa ne separam, sa ne auzim doar pe noi, apropo de cuvantul “secta” pe care il rostesti cu atata usurinta incat ma uimesti, stiind bine ca secta este cu totul altceva. In cadrul aceleiasi biserici, oamenii pot avea diferite pareri. Contradictiile nu vin din chestiuni de credinta si nici din aderere la o alta doctrina religioasa, nici nu este o desprindere de biserica oficiala.Este doar o neintelegere cu privire la niste acte. De ce sa lasam aceasta neintelegere sa ne dezbine? Putem sau nu sa fim de acord unul cu altul, mai tarziu lucrurile se vor limpezi de la sine, dar sa facem din asta un capat de tara si sa ne aruncam cuvinte grele este prea mult. Prea usor folosesti cuvinte dure, care vin dintr-o judecata pripita. Prea usor dai cu sabia (grabnic varsatoriu de sange).

  Eu sunt de parere ca s-au facut exagerari de ambele parti. Si nu sunt de acord nici cu acuzele lui saccsiv cand afirma ca admin de la RIC au agenda lor pt a adormi lumea, nici ca ei sunt de acord sa accepte acele acte fara nici o retinere. S-a vazut clar prin ce ai scris in articole. Dar bineinteles, o sa interpretezi cum iti convine tie, pt ca vad ca rastalmacesti cu usurinta, fara a te teme ca poate gresesti si nu esti in adevar.

  3. In comentariul meu pe acel blog, am fost de acord cu saccsiv, in urmatoarea privinta: o discutie (online macar) despre acele acte cu cip este binevenita si nu trebuie privita ca pe un lucru care te desparte de o stare buna duhovniceasca.

  Te citez: “Pocainta, plansul, Biserica, Tainele, cautarea Duhului Sfant, astea sunt, oare, bla-bla-uri?”
  Atentionarea oamenilor in privinta actelor cu microcip in mod fals tu o opui trairii adevarate in Hristos. Dar de ce acestea trebuie sa fie opuse??? Atunci cand vezi un pericol ca sta sa apara (si inca ce pericol…), si ai grija sa spui aproapelul tau, inseamna automat ca nu duci o viata in Hristos (rugaciune, pocainta, post)? Asa cum gresit ai pus problema… Este un fals argument, cred eu, si cu asta sunt de acrod cu saccsiv cand spune ca sfaturile date pe RIC sa te ingrijesti sa duci o viata crestineasca autentica este suficient fara sa mai trebuiasca sa ne preocupam de acele acte. Inca un citat din care reiese aceasta.

  “Adevarul este ca sunt oameni care si-au gasit in teme ca aceasta alibi-ul pefect ca sa fuga de Dumnezeu, de constiinta lor, ca sa nu mai aiba si grija ostenitoare si chinuitoare a unei lupte de fiecare clipa cu ei insisi…”
  De unde stii ca fraza de aceasta este adevarata??? Adica cei care lucreaza pentru manturirea lor prin pocainta nu pot fi ingrijorati de ceea ce urmeaza sa se intample? Numai daca ma gandesc la apelul Parintelui Iustin (care nu cred ca intra in categoria celor despre care vorbesti) si afirmatiile citate mai sus pica de la sine, pt ca este un mare traitor in Hristos, in acelasi timp si ingrijorat de ceea ce va urma, asa cum si orice pastor ar trebui sa poarte grija de oile sale.

  Tu faci multe presupuneri. Cele spuse de tine sunt INTERPRETARILE TALE, de aceea ele pot fi gresite, cu atat mai mult cu cat sunt patimase. Cand esti suparat risti sa arunci cu cuvinte grele (ceea ce s-a intamplat), care nu intotdeauna care au legatura cu adevarul. Numai Dumnezeu cunoaste cu adevarat sufletul si gandul omului, de aceea nu trebuie sa judecam ca sa nu fim judecati (porunca pe care multi o ignoram).

  4. Saccsiv a luat in serios apelul parintelui Iustin – atunci cand nu era vorba de obligativitate, de ce consideri preocuparea lui drept “bravada” acum cand apare ceva ce va deveni obligatoiu??? Eu am perceput-o ca pe o intentie sincera, mi s-a parut ca este bine intentionat. Poate unii or fi mai speriati si simt nevoia sa discute acum subiectul, de ce trebuiesc judecati atat de aspru? Tu spui: “Nici unul dintre Sfintii Apostoli, Prooroci si Mucenici, nu si-au pregatit nici trâmbitat dinainte prelegerile înaintea calailor sau a prigonitorilor” – e un punct de vedere, nu avem toti intelepciunea sfintilor. Se poate discuta orice, dar de ce trebuie sa atacam? Am citit tot ce ai scris despre saccsiv (fara sa fiu de partea lui) si sincer, nu as fi vrut sa fiu in locul acestuia, reactia ta a fost foarte dura si taioasa, si mai ales nefiresc de disproportionata (raportata la fapte).

  Ti-ai justificat indignarea prin, citez:

  “Să bravezi înainte de termen, anuntându-ti si vrăjmasul ce vrei să faci, cu cine, cum si unde să te refugiezi ca să te aperi de atacurile lui încă nedeclansate, mi se pare chiar o dovadă de prostie crasă…”, ceea ce nu este adevarat, e o rastalmacire in cel mai bun caz, pt ca autorul blogului nu face aceasta afirmatie (este doar intrebarea unor cititor ingrijorat, nu se precizeaza un loc anume sau ceva de genul “unde, cum, cu cine”).

  5. Ai mai spus si ca: “Oameni buni, de cand n-ati mai dat pe la duhovnic, pe la spovedanie, ba chiar, unii, SE VEDE LIMPEDE, nici pe la Liturghie? De unde stii tu acestea??? Cu alte cuvinte, oamenii nu sunt in comuniune nici cu Hristos, nici cu Biserica. Nu ti-a trecut nici macar o secunda prin cap ca poate te inseli si graiesti in desert?

  6. Mai dau doar cateva pasaje care m-au socat (si o pun doar pe seama supararii):

  “…nerabdarea isterica a unor bloggeri anti-sistem. Sau ei sunt tocmai agenti ai sistemului…?”
  “a-L vesti si marturisi,nu spre slava noastra… nu cu tulburare si isterie”
  “manifestarilor de tip fanatic, zelotist sau a provocarilor primejdioase din partea falsilor sau doar inselatilor ”
  “tanar razvratit si trufas… care “talibanizeaza Biserica”
  “Saracul, deja ne este mila de atata josnicie umana, cum parca inca nu intalnisem pana la acest grad.”

  In concluzie, ai dat de inteles ca este agent al sistemului, isteric, prost, dornic de slava desarta, provocator, inselat, trufas, taliban (inteleg ca schismatic), josnic fara masura.

  Pe de alta parte insisti pe agonisirea Harului, pe o viata fara de pacat, scriind: “Parintele Adrian ne îndeamna sa sporim duhovniceste, sa rabdam încercarile zilnice cu nadejde si rugaciune catre Dumnezeu, sa dovedim mila si iertare, nu dispret si ura.”

  Pai tu faci ce zice parintele Adrian? Unde este mila si iertarea? Se pare ca tu deja l-ai judecat si osandit pe fratele saccsiv, fara a pune in practica ceea ce ne sfatuiesti pe noi sa facem. Mult prea usor emiti judecati de valoare. Judecatile tale sunt patimase si defaimatoare. Nu avand duhul lui Dumnezeu ai scris acele randuri. Spunea un avva intelept: “Nu exista fapta mai buna ca nedefaimarea.”

  7. Ca sa fim buni crestini, sa ascultam de acestea:

  (Matei 5:22) “Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda”
  (Galateni 6:1) “Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l, pe unul ca acesta CU DUHUL BLÂNDEŢII, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită.”
  (Galateni 5:25,26) “Dacă trăim în Duhul, în Duhul să şi umblăm.
  Să nu fim iubitori de mărire deşartă, supărându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii.”
  (Galateni 5:22) “Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, ÎNDELUNGĂ-RĂBDAREA, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia”
  ———————————-
  Eu cred ca cel rau si-a bagat coada aici, sa va dezbine, iar noi nu trebuie sa ii facem jocul. M-as bucura din suflet sa va impacati (Domnul ne vrea uniti si nu dezbinati). Nu inteleg despre ce “manipulare cat casa” ati vazut in postarile mele, eu am inteles ca saccsiv si cei care il sustin, sustin ca primirea acelor acte este lepadare, iar eu pe acest site am sustinut ca nu este acum lepadarea FINALA (cea cu insemnarea din Apocalipsa), dar primirea actelor e posibil sa fie lepadare si nu sunt de acord cu aceasta, nu exista nici o contradictie in mesajele mele, doar o analiza superficiala si patimasa a putut duce la concluzia as fi manipulatoare.
  De fapt, totul este o neintelegere. In articole, saccsiv se teme de o lepadare si tu il condamni printre altele ca sperie lumea de lepadarea finala. Nu vad nici o mare contradictie, doar ca te deranjeaza tam-tamul pe care il face.

  Cat priveste bunele urari care ti le-am adresat din inima, nu au nimic in contradictoriu cu aprobarea articolului lui saccsiv. Repet, numai Dumnezeu cunoaste inima omului si iti spun sincer ca te-ai inselat in privinta sinceritatii mele, Dumnezeu imi este martor (m-ai mahnit mult, dar asta este, ma asteptam la palme vazand cat de usor te iriti). Pot sa te apreciez si fara sa fiu de acord cu atacurile tale, (nu si cu ideile insa). Daca consideri ca in acest post am “provocat si ispitit”, inseamna ca nu ai inteles nimic, esti pus pe cearta si cel rau iti zgandare mandria. Imi permit si eu un sfat: nu mai primi “telegramele celui viclean”, adica gandurile de stanga. Cum spunea Cuv. Paisie, sa punem inainte gandul cel bun, pt ca riscam sa judecam gresit pe aproapele. “Celor curati toate le sunt curate”. Daca ii consideram pe toti cu intentii viclene, nu atragem harul lui Dumnezeu.

  Dumnezeu sa te binecuvanteze!

 8. În Biblie, referire la numărul şase sute şaizeci şi şase se face în Vechiul Testament, Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor), Cap. 9, 13. ”Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.” și în Noul Testament, Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Cap. 13, 18. ”Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.”

  Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)
  Cap. 22
  9. Iată însă ţie ţi se va naşte un fiu; acela va fi paşnic şi Eu îi voi da linişte din partea tuturor vrăjmaşilor dimprejur; de aceea numele lui va fi Solomon. Şi voi da lui Israel în zilele lui pace şi linişte.

  Cartea a treia a Regilor
  Cap. 4
  21. Solomon domnea peste toate regatele de la râul Eufrat până la pământul Filistenilor şi până în hotarul Egiptului. Acestea îi aduceau daruri şi au slujit lui Solomon în toate zilele vieţii lui.

  25. Astfel a trăit Iuda şi Israelul în linişte, fiecare sub viţa sa de vie şi sub smochinul său, de la Dan până la Beer-Şeba, în toate zilele lui Solomon.

  Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)
  Cap. 47
  14. Solomon a domnit în zilele păcii, şi Dumnezeu i-a dat odihnă primprejur, ca să înalţe templu întru numele Lui şi să gătească loc sfânt în veci.

  Deci odată cu venirea la domnie a lui Solomon, fiul lui David, s-a putut înălța templul cu materialele deja pregătite pentru acea perioadă de pace care să permită începerea construcției. Mai mult, pe toată durata domniei lui, Israel s-a bucurat de o bunăstare deosebită, culegând taxe în valoare de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.

  Cartea a treia a Regilor
  Cap. 10
  24. Şi toţi regii de pe pământ căutau să vadă pe Solomon, ca să-i asculte înţelepciunea pe care i-o pusese Dumnezeu în inima lui.

  Pe lângă bogăție, faimă și putere, Solomon primise de la Dumnezeu și înțelepciune dar…

  Cap. 11
  4. La timpul bătrâneţii lui Solomon, femeile lui i-au întors inima spre alţi dumnezei şi inima lui nu i-a mai fost deloc întreagă la Domnul Dumnezeul său, ca inima lui David, tatăl său.

  Vremurile de astăzi par similare cu perioada de necontenite războaie pe care David a fost nevoit să le poarte cu filistenii și celelalte neamuri din jur.

  Materialele pentru ridicarea templului așteaptă, dar pacea, necesară construirii lui, nu a sosit. Drapelul Israelului poartă o stea, ”a lui David”, și acesta poate că și este înțelesul, David pregătește timpul când un nou Solomon va construi Templul. În câți ani? Probabil trei ani și jumătate… Apoi se va schimba inima lui și se va preamări pe sine în templul gata construit. Cum va arăta lumea atunci? Ca pe vremea lui Solomon, va fi pace și belșug în Israel, iar regii pământului i se vor închina cu daruri. Cum rămâne cu şase sute şaizeci şi şase? Păi… este număr de om, al lui Solomon, cel vechi și cel nou și reprezintă puterea, faima și bogăția noului Israel. Dar este mai mult decât atât, este o trinitate și un semn al ei. Când te gândești la Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, te gândești la Cruce și la Hristos Cel așteptat; cum au purtat și creștinii Crucea Lui Hristos la gât așa și cu şase sute şaizeci şi şase, va fi asupra noastră ca simbol al stăpânirii lui Israel prin trei oameni (împărăția omului). Pecetluirea va fi o simplă formalitate, o confirmare a ceea ce deja s-a împlinit și oamenii au primit în inima lor de-a lungul vieții.

  Căderea din har a venit deja prin păcatele lumii, buletinul reprezintă un avertisment, o înștiințare dar și o pedeapsă. Prin buletin vom simți puterea lui Solomon.

  Să ne pocăim, și dacă vom ”solicita” noul buletin să plângem că am ajuns aici. Iar de nu vom ”solicita”, să plângem iarăși, ca Dumnezeu să ne dea iertare înainte de a muri.

  Chiar de vom refuza buletinul dar nu ne schimbăm inima și nu vom alunga patimile, de puțin folos ne-ar fi. Și iarăși, mai este nădejde și de l-om lua, doar să spălăm cu lacrimi picioarele Domnului nostru Hristos că mult e bun și milostiv.

  Acum însă ne întrebăm nedumeriți: deci cum trebuie să facem ca nu cumva să-l luăm pe şase sute şaizeci şi şase? Acest număr are mai întâi o însemnătate simbolică (acceptarea unei împărății lumești, a unui ”izbăvitor” de jos, credința într-o pace fără Hristos). Deci câți din noi vom căsca gura la ”liderii” acestei lumi, am primit de-acum pe şase sute şaizeci şi şase în inima noastră: suntem cetățeni ai noii ere și vom merge negreșit după ei, la pecetluire.

  E puțin cam tardiv acum să gândim că putem refuza ce trebuia să refuzăm de mult, ca mod de viață. Am trăit lumește și acum plătim un preț. De acum va fi tot mai greu de răscumpărat păcatele, tot mai greu să trăiești creștinește, compromisurile sunt tot mai grave.

  Primirea buletinului ne va lua și bruma de libertate care o mai avem și ne va prăvăli tot mai adânc spre sfârșitul acestui veac. Va părea că mai dă un răgaz, o iluzie că nu ești al lor, dar strâmtorările vor urma în plan material și psihologic asemenea celor ce le vor suferi cei ce refuză acum. În oricare situație va fi la fel de greu căci nu te lupți doar cu lumea ci mai ales cu propriile patimi și slăbiciuni, cu lipsa de credință și curaj.

  De-ar fi buletinul tapat cu şase sute şaizeci şi şase nu ar fi vreo diferență, căci el însuși simbolizează împărăția ce ia ființă, puterea și originea acesteia.

 9. “Nu ar trebui sa se introduca o lege, prin care sa se diferentieze preotii cu acte biometrice de cei fara, ca piata publica sa poata alege, asa cum poate alege intre produsele Bio, mai scumpe, respectiv produse chimizate, modificate genetic?”
  fraza aceasta era desigur o gluma, dar sunt sanse sa se ajunga la asta, cel putin in momentul implantului.

  Legal, nimeni nu va putea spune ca X preot, sau Y nu are har, totusi exista o eticheta: este in sistem, are cu ce cumpara si vinde, sau nu este in sistem si nu are. Astfel va avea o eticheta precum produsele bio: unii il vor prefera, altii vor spune ca este nebun.

  @ Mihaela Pana

  “Iar Ion (din cazul ipotetic) se caieste de pacatul adulterului, dar nu se caieste de mandrie, slava desarta si lipsa increderii in Dumnezeu’

  Nu trebuie sa te astepti ca toti oamenii sa aiba masura ta duhovniceasca!!! De asta s-a introdus secretul spovedaniei, tocmai pentru acestia mai slabi, care au nevoie de o ingrijire duhovniceasca mai indelungata, pana sa ajunga la masura sa nu le pese ce stiu altii despre ei.
  In perioada comunista era dificil inclusiv aspectul spovedaniei, o spun din auzite,
  se pare ca amprentarea este si mai grava, mai multe posibilitati de santaj a oamenilor slabi.

  Dar multumim lui Dumnezeu pentru incercari, ca fara cruce nimic nu putem.

 10. danuta,
  referitor la “ati reusit sa impartiti crestinii in 2 tabere” imi amintesc, intr-una din epistolele sale, Sfantul Apostol Pavel ii cearta pe crestini spunandu-le ca nu sunt ai lui Petru, nici ai lui Pavel, toti sunt ai lui Iisus,caci in numele Lui au fost botezati.
  Suntem persoane majore, facem niste alegeri, nu este vina administratorilor de pe nici un blog.
  Noi gresim comportandu-ne ca niste suporteri, uitand ca suntem madulare ale aceluias Trup si ca daca unul “cade” sau ni se pare noua ca a cazut, cu duhul blandetii trebuie sa il sfatuim (ideal ar fi sa ne rugam pt el),nu sa il tratam ca pe un apostat.
  Istoria se repeta…nimic nou sub soare de la Hristos incoace.

 11. @Mirela,

  noi cititorii vedem numai rezultatul final, insa munca pe care o depun adminii acestui site e enorma (eu ma intreb cateodata cand mai dorm) si mi se pare exagerat sa le ceri sa isi cantareasca fiecare vorba scrisa. Sunt zeci sau sute de comentatori care le trec pragul mai ales in ultimele zile…sa avem intelegere si rabdare si sa mai lasam de la noi…

 12. @ Mirela:

  Iti multumim pentru grija si povatuirea duhovniceasca. O sa luam aminte si ne cerem sincer iertare ca te-am mahnit! O sa incercam sa invatam blandetea, si sa ne ierti daca nu reusim intrutotul. Dar ca tot ceea ce am scris este izvorat din patima si din enervare, atunci asta ne face sa raspundem exact cu ale tale cuvinte:

  Tu faci multe presupuneri. Cele spuse de tine sunt INTERPRETARILE TALE, de aceea ele pot fi gresite

  De altfel, si…

  Cu tristete remarc ca te grabesti sa tragi concluzii.

  Credem ca e reciproc, fara sa vrem deloc sa fim chit, doar ca ne frapeaza coincidenta intre ce ai scris si ce am gandit si noi dupa ce ai scris tu 🙂

  Pt.ca (dupa parerea mea) poti sa te lepezi de Hristos si sa nu fie insemnarea finala (despre care se pomeneste in Apocalipsa. Lepadare poate fi cand treci la o alta religie, sau cand afirmi pur si simplu verbal.

  Deci afirmi ca este lepadare = apostazie, dar din care te mai poti ridica. Deci lepadare, nu simplu pacat. Care e argumentul aici, prin ce anume te-ai lepadat? Nu exista nimic aici care sa implice aici lepadarea de credinta ortodoxa sau de Hristos, dar ESTE o problema de constiinta. Deci este pacat, este compromis. A spune ca asta este apostazie nu are, dupa noi, nicio acoperire teologica, cum a demonstrat si pr. Valica. Oare si el s-o fi lepadat de parintele Iustin si de apelul sau? Aproape ca am paria ca unii il vor baga curand si pe Sfintia sa in categoria apostatilor. Da, stiu, e tot o presupunere si o interpretare 🙂

  In plus, fiecare ar trebui lasat sa isi dea cu parerea, daca vrem sa acceptam pe cei de o gandire cu noi, inseamna ca vrem sa ne separam

  Pai se intampla ca noi nu suntem lasati sa ne dam cu parerea fara sa fim pusi la zid si considerati tradatori, nu avem dreptul sa ne exprimam dezaprobarea pentru exagerari grave si pentru ceea ce ni se par a fi grave deraieri, nu avem dreptul sa facem apel la nuante si la relatia cu duhovnicul, fara ca cei care impart dreptatea pe internet, sa ne fi plasat deja intr-o categorie “pervers-diabolica” prin care inselam lumea. Chiar daca suntem la fel de anti-buletine, insa nu consimtim sa participam la genul acesta de campanie indoielnica si daca nu zicem fix ca ei, gata, ne fac praf, si siteul care i-a urcat pe ei acolo sus, unde sunt acum, cu cititorii aia care i-au dat sa manance, acum merita dati la gunoi, batjocoriti, striviti ca pe niste gandaci… Ei, da, si la asta noi gresim ca nu suntem si mai umili si nu tacem chiar de tot… stiu, asta ne e masura, dar om mai creste, cu rugaciunile tale si ale atator frati.

  De unde stii ca fraza de aceasta este adevarata??? Adica cei care lucreaza pentru manturirea lor prin pocainta nu pot fi ingrijorati de ceea ce urmeaza sa se intample?

  Nu, nu am gandit si nu am spus asta! Si noi suntem extrem de ingrijorati. Am spus doar ca pentru UNII, asta functioneaza ca alibi si ca inlocuitor de faptele duhovnicesti. De unde stiu? Am vazut-o pe viu la astfel de oameni, au vazut-o si alti parinti cu care am vorbit si care ne-au descris o multime de situatii si exemple, chiar daca fara nume, iar apoi se vede cu ochiul liber si din comentariile multora, foarte multora… (pe care cred ca, neutra fiind, i-ai certat, de asemenea, dar poate ca nu ti s-au publicat comentariile acelea – aici ar fi urmat, pentru ca stii de gluma, un semn de “wink”, daca l-am avea ca emoticon…:) – )

  Nu inteleg despre ce “manipulare cat casa” ati vazut in postarile mele,

  Aici cine s-a pripit? 🙂 Era vorba despre tine acolo? Mai citeste odata. Ai publicat tu postari (=articole) despre noi pe undeva? La acelea ne refeream.

  Noi (fiindca nu e doar unul aici) scoatem sabia si suntem grabnici varsatori de sange? Waaw!! Si esti socata de limbajul nostru… Hm, hm, hm.. Suntem convinsi ca lucruri similare le-ai scris si pe celalalt blog, nici nu are sens sa verificam, ci mergem pe incredere 🙂 Sau nu-l mai urmaresti, fiindca un suflet atat de sensibil duhovniceste si de atent la detalii, n-ar putea rezista mult intr-un mediu de tip… peluza de stadion (ooops, iar am judecat, voiam sa zic sala de concerte, iertare!)… Sau, poate, acolo se folosesc cuvinte frumoase despre noi, zi de zi si in proportie de masa, si atat de multe incat… nu le mai putem duce. “Satanelor”, “dati cu smirghel pe creier”, “Slugile patriarhiei”, “tradatorilor”, “talharilor intru cuvant”, “mucea”, “boii”, “mintea lor bolnava”, “au latrat prea mult la viata lor”, etc, etc, etc.. Plus un linsaj continuu, pe toate vocile, instigat de la varf. Plus insultarea si eliminarea tuturor celor care cuteaza sa ne ia apararea. Dar, in fine, stim, noi suntem de vina pentru toate, prea usor ne iritam, suntem pusi pe cearta si primim ganduri de-a stanga. Of! Iarta-ne! Poate nici nu exista, poate doar e faptul ca nu punem gandul bun, oamenii sunt de fapt bine intentionati si buni crestini, dar nu ne dam noi seama, fiindca avem ganduri urate in noi! Rusine sa ne fie! 🙂

  Este rau, dupa parerea ta, si ca ne aparam cand suntem denigrati, si este rau si ca, de pilda, iti sugeram – mai in gluma, mai in serios – ca nu e in regula sa feliciti pe cineva cand face o asemenea manipulare si apoi sa ceri increderea celuilalt. Sa nu ne intelegi gresit, te credem sincera, dupa cele scrise acum, dar vrem si noi sa-ti aratam, cu argumente, ca, cine stie, poate te contrazici, poate nu esti tocmai atat de obiectiva, si atat de consecventa in principii, pe cat ai impresia. Si ca nu aplici chiar aceeasi masura peste tot, daca nu cumva… o aplici un pic pe dos. Poate gresim, dar e o parere si asta, si nu e din patima scrisa, pe cat simte cel care o exprima acum….

  Apropo despre dreptul la parere, sa ne zici, totusi: oare noi ce mai avem dreptul sa spunem sau sa “interpretam”, pana la urma? Oare e bine sa ne recunoastem vinovati cand nu suntem si sa ne reeducam printr-o auto-batjocorire? Sa ne lasam continuu calcati in picioare? Sa incetam sa mai fim indignati de minciuna si de procedeele murdare, operate la vedere? Nu aveam nici dreptul sa spunem ceva despre cineva pe care l-am si cunoscut personal, concret si care, dupa ce l-am ajutat, atat pe internet, prin promovare asidua, cat si in afara lui, acum sterge cu noi pe jos, lipsit de onestitatea unei lupte cavaleresti? Acum vom tacea, fiindca dorim pacea, dar nu aveam cum sa nu raspundem pana acum nimic la toate aceste grave calomnii si atitudini revoltatoare. Sa faci si tu ce am facut noi cu cineva, apoi sa vezi cum te simti, si sa vezi cat de usor este dai sfaturi si sa faci morala celui injosit si tradat... Poate ca trebuia sa fim mai smeriti, dar creede-ne ca am pacatuit si prin exces de prostie inainte!

  apropo de cuvantul “secta” pe care il rostesti cu atata usurinta incat ma uimesti, stiind bine ca secta este cu totul altceva

  Sunt semne clare ca exista riscul sa evolueze spre asa ceva. E drept, semnele mai clare vin dinspre Apologeticum, adica Petru-Voda, dar legaturile sunt stranse, extrem de stranse. Vom trai – daca vrea Domnul – si vom vedea. Noi iti zicem ca nu e o simpla banuiala, absolut deloc. Am folosit responsabil cuvantul. Urmareste ce se va intampla, tine minte discutia si incearca atunci sa-ti amintesti, daca mai traim. Daca ne-om mai intalni cumva pe net pe atunci, vorbim sa vedem cine s-a inselat.

  : o discutie (online macar) despre acele acte cu cip este binevenita si nu trebuie privita ca pe un lucru care te desparte de o stare buna duhovniceasca.

  Absolut! Total de acord!! Nu a existat insa acolo asa ceva, nu ceva purtat in duhul cel bun – dupa perceptia noastra pacatoasa si patimasa, fireste. Si a duhovnicilor nostri.

  De parca la noi nu s-a discutat subiectul… si cat de mult, inca!… Totusi urmareste deosebirile… intre postari, intre comentarii.. Chiar nu vezi nicio diferenta? Hm…

  Este doar o neintelegere cu privire la niste acte. De ce sa lasam aceasta neintelegere sa ne dezbine? Putem sau nu sa fim de acord unul cu altul, mai tarziu lucrurile se vor limpezi de la sine, dar sa facem din asta un capat de tara si sa ne aruncam cuvinte grele este prea mult.

  De acord si cu asta!

  Te citez: “Pocainta, plansul, Biserica, Tainele, cautarea Duhului Sfant, astea sunt, oare, bla-bla-uri?”
  Atentionarea oamenilor in privinta actelor cu microcip in mod fals tu o opui trairii adevarate in Hristos. Dar de ce acestea trebuie sa fie opuse???

  Nu sunt opuse!! Dar sa nu le punem in ordine inversa, cum se face acum! Sa nu punem carul inaintea boilor, fiindca de asta nici nu ajungem sa tratam dupa cugetul lui Dumnezeu nici primele probleme. Nu incepem cu ce trebuie si nu ajungem unde trebuie. E o lege sa se intample asta.

  Atunci cand vezi un pericol ca sta sa apara (si inca ce pericol…), si ai grija sa spui aproapelul tau, inseamna automat ca nu duci o viata in Hristos (rugaciune, pocainta, post)?

  Si noi nu asta facem mereu? Cum am putea sa gandim altfel? Daca insa ne spui unde ai vazut abordare in duhul bun si sanatos a acestei problemei asteia, ca sa ne raliem si noi la ea, atunci iti intoarcem felicitarile. E foarte clar de ce anume ne-am delimitat si la ce anume am reactionat.

  Nu, nu inseamna automat, dar atunci cand este asa, se mai si stie, se mai si vede… DACA AVEM OCHII DESCHISI! Domnul sa ne lumineze ochii duhovnicesti!

  Numai daca ma gandesc la apelul Parintelui Iustin (care nu cred ca intra in categoria celor despre care vorbesti) si afirmatiile citate mai sus pica de la sine, pt ca este un mare traitor in Hristos, in acelasi timp si ingrijorat de ceea ce va urma, asa cum si orice pastor ar trebui sa poarte grija de oile sale.

  Apelul parintelui Iustin a fost sustinut cu putere de noi, si a trezit pe multi. Ceea ce se intampla acum, sa fim cu iertare, nu mai are deja legatura. De atunci multe s-au intamplat, si multe cunoastem (NU BANUIM), am inteles si cine si unde s-a infilitrat. Si nu doar noi am inteles. De cate ori spunem: “Dupa roadele lor ii veti cunoaste”. Mai avem acest criteriu sau nu? Nu are niciun amestec duhul parintelui Iustin cu duhurile de acum. Nici apelul sau. “Nu este nimic ascuns care sa nu fie descoperit”. “Toate sa le cercetati, tineti ce este bun, feriti-va de orice infatisare a raului”. Gandeste-te la aplicarea acestor versete si nu te multumi cu ceea ce ti se pare ca intelegi, la prima vedere. Ce legatura au roadele Duhului cu ce se intampla pe aceste bloguri si cu propunerile ciudate care se fac pe acolo, DINCOLO de refuzarea buletinelor, cu care ne iau ochii, ca sa acopere planurile bizare sau primejdioase in care se cauta a fi antrenati oamenii? Multora ne-a mirosit a diversiune si asa am marturisit. Nu obligam pe nimeni sa ne creada, dar daca asta vedem, asta spunem. (Acum am vazut ca unii ziaristi care ne-au mai creat si altadata probleme, ne-au furat idei si cuvinte si le-au lansat in “eter” – fara sa le trimita macar si noua! – si asta ca sa ne faca rau, cu voie sau fara voie! DAR NOI NU AVEM NEVOIE DE INTERMEDIARI NECUNOSCUTI CA SA NE EXPRIMAM IDEILE).

  Tu spui: “Nici unul dintre Sfintii Apostoli, Prooroci si Mucenici, nu si-au pregatit nici trâmbitat dinainte prelegerile înaintea calailor sau a prigonitorilor” – e un punct de vedere, nu avem toti intelepciunea sfintilor.

  Nu noi, ci parintele Mihail Stanciu a scris asta. Si tot el a scris si:

  “Să bravezi înainte de termen, anuntându-ti si vrăjmasul ce vrei să faci, cu cine, cum si unde să te refugiezi ca să te aperi de atacurile lui încă nedeclansate, mi se pare chiar o dovadă de prostie crasă…”

  Deci putin mai multa atentie, nu? 🙂
  Apoi:

  Saccsiv a luat in serios apelul parintelui Iustin – atunci cand nu era vorba de obligativitate, de ce consideri preocuparea lui drept “bravada” acum cand apare ceva ce va deveni obligatoiu??? Eu am perceput-o ca pe o intentie sincera, mi s-a parut ca este bine intentionat.

  Preocuparea este si a noastra. E mai mult decat legitima. Subiectul trebuie tratat, dar in duhul si in cugetul Bisericii. Cu discernamant, cu liniste, si nu cu spirit inchizitorial. Bravada inseamna sa zici despre tine, de acum: “noi vom face si vom drege”, “vom fi mucenici”, “vom rezista”, etc. Iar cine nu zice ca tine la fel de categoric, gata, e un lepadat. Deci modul cum a tratat problema, apropiat foarte de cel de la Apologeticum, ne-a trezit reactia. S- a pus problema extrem de gresit, dupa noi, si asa se compromite tocmai aceasta tema a rezistentei si a refuzului. S-a inceput cu cardurile de sanatate si repede s-a ajuns sa se ceara oamenilor sa accepte sa moara, ei sau cei dragi lor, ori sa-si paraseasca familia, decat sa primeasca chiar si acele carduri. Iar preotii sa se lase caterisiti. Si cei care au primit actele sau nu sunt impotriva lor sa fie deja parasiti, ca unii ce au cazut din har. Despre argumente nici nu se mai vorbeste. E deja o dogma absoluta si pe temeiul se spanzura, simbolic, oamenii. Nu mai e nimic de cercetat, ci se trece direct la misiune si la inchizitie. Alb sau negru, spune-mi mie acum, public… Daca zici ca exista si cazuri diferite, gata, esti terminat, indemni pervers la primirea actelor… In fine… S-a mai vorbit (in postari+ comentarii care nu au fost combatute, ci promovate) de lepadare de Hristos, de iesire totala din sistem si de organizare in micro-comunitati paralele, de plecare in pustie, in paduri, munti si pesteri… (serios, cu tot cu copii?), cu multe detalii care ar fi hilare, daca nu ar fi fost spuse serios si de nimeni dezaprobate. De aceea am numit asta isterie. Fiindca in termenii astia noi nu credem ca se poate discuta serios si duhovniceste, si deja lucrurile escaladasera, pana cand sa ne intoarcem noi pe site. Revezi postarile respective, daca vrei. Nu era una, erau vreo 10, cel putin, numai pe temele astea. Era acelasi duh ca cel al afiselor de la Petru-Voda si al ideilor lansate atunci pe respectivul blog, pana la interventia pr. Valica.

  In concluzie, ai dat de inteles ca este agent al sistemului, isteric, prost, dornic de slava desarta, provocator, inselat, trufas, taliban (inteleg ca schismatic), josnic fara masura.

  Prost NU am zis ca este si NU este. Prosti am fost si suntem noi. Sincer, fara bravada. Si chiar el stie ca asa este si de ce zicem asta. Multe din calificative nu se refera la cel despre care spui, ci sunt generale, asa cum intr-o predica mustratoare, atingi pacatele, nu pacatosii, insa cine se simte vizat, sa ia aminte. Poate am exagerat, dar si tu ai scos din context muuult, mult de tot! Erau si argumente acolo, nu erau insulte aruncate asa, la nervi… Cele referitoare strict la Saccsiv nu dorim sa le reluam, tocmai fiindca nu dorim sa reincepem cearta, ci tocmai ca ne dorim sa ne linistim si sa iertam. Insa nu e usor, cata vreme de dincolo curg provocarile fara incetare. Dumnezeu cu mila si cu noi, nadajduim…

  Noi o sa ne urmam propria linie duhovniceasca mai departe, indiferent de ce vor face unii si altii. Si stim ca nu suntem singuri pe linia asta, chiar daca, pe internet, suntem tot mai singuri.

  Nu stim daca a folosit la ceva raspunsul, dar am incercat, chit ca… unele “calauze” mai moraliste ne vor da iar cu ciomegele… duhovnicesti in cap, ca, daca am raspuns, am facut circ 🙂 Deh, astia suntem si noi… Mai prosti. Daca in alta parte gasiti mai mult folos, mergeti in alta parte. Noi, ca vai de noi… Slava Domnului ca nu sunt toti ca noi! 🙂

  De acum incolo, daca mai e nevoie sa continuam dialogul, iti propunem e-mailul. Si oricui altcuiva!

  Iti multumim si iti dorim o Duminica binecuvantata, mult har si si spor la toate cele bune!

 13. “Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate acestea se vor adauga voua.”

 14. Comentariile care nu aduc in discutie nimic ziditor si folositor, care au ca obiect simple ispitiri si provocari sau cauta intretinerea unor tensiuni si conflicte nu vor mai fi acceptate. E momentul sa mai ia o pauza si provocatorii, sa mai avem si noi vreme si putere pentru cele esentiale.
  Vorba cuiva, “Pe linga tehnica felinarului, mai exista si tehnica despicarii firului in 14, apoi fiecare din cele 14 parti se despica in 14, s.a.m.d. pana la epuizarea celui pe a carui speze se face operatiunea, adica a proprietarului blogului”. Asa ca.. iarasi, uneori prea multa ingaduinta strica, mai ales cand e exploatata ca o slabiciune si cand intrebatorii se aseamana celor care te vaneaza in cuvant, ca sa aiba pentru ce sa te condamne. Deci gata 🙂

 15. @admin

  Multam de raspuns, acum m-am mai lamurit. As vrea sa comunic pe email dar nu stiu adresa… 🙁 poate o primesc pe mail-ul meu ca sa pot sa raspund. Mersi
  ———————————————–
  @Liviu

  Foarte frumos ai pus problema. Asa este.
  ————————————————
  @Pustnicul Digital

  Te citez: “Nu te poți lupta cu iepurașul Energizer anlitico-combatant (cocofonie intenționată) fiindcă acest gen de femeie nu doar că nu se oprește dar nici nu va recunoaște că greșește.”

  I se spune cacofonie si nu “cocofonie” …măi expertule in femei 🙂

 16. @ Mirela:

  Gasiti aici adresa noastra: http://www.cuvantul-ortodox.ro/about/

 17. @ Mirela, ref: “Cat priveste plecatul in padure, nu inteleg ce este de ironizat… poate doar momentul in care o face cineva ar fi discutabil. Fiecare va supravietui atunci cum va putea (in conditiile in care nu va mai putea sa cumpere/sa vanda, sa se hraneasca). Asa vor ironiza in acele vremuri apostatii pe adevaratii crestini, si nu cred ca e bine sa ii imitam. Si Mantuitorul vorbind despre acele vremuri ne invata sa fugim in munti…”

  In sfarsit, am gasit si unde scria ce inseamna aceasta fuga in munti (a se vedea mai departe cum interpreteaza si “rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna”, adica sa nu ne gaseasca in pacat, etc).
  Citez din Filocalia 11, Vasanufie si Ioan:
  Intrebarea: (…)Roagă-te Domnului, ca să ne arate nouă care sînt munţii aceia sfinţi, unde a spus să fugim ca să ne mîntuim (Mt. 24, 16). Sînt munţi spirituali sau văzuţi ? Vrem să ştim şi noi aceasta, ca atunci cînd va veni ceasul, să fugim acolo şi să ne mîntuim. În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sf. Duh. În veci. Amin
  Raspunsul: (…) Prin munţii de care ai întrebat, să înţelegem pe Sfînta Maria, Născătoare de Dumnezeu şi pe sfinţii de după aceea care se vor afla în timpurile acelea, avînd fără îndoială pecetea Fiului. Căci El mîntueşte pentru ei pe mulţi105b. Lui fie slava în
  veci. Amin.

 18. Scriu acest post datorita faptului ca, din ce am inteles, fratiile voastre va delimitati de ideea conform caruia codul de bare ar contine 666, lucru pe care il credeam de mult lamurit, stiind bine ca sunteti suficient de informati, sau poate ca nu? Am gasit comentarii pe site unde se ofera destule detalii despre subiect. Nu vorbesc de cip-uri sau RFID…
  Acum, mai aplicat, ref. “Un raspuns mai tehnic legat de 666”:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/08/19/au-cuvantul-cititorii-2-alexei-antrenamentul-harului/#comment-13235

  Este foarte usor sa gasesti un numar intr-un cod daca pornesti hotarat sa il cauti cu obstinatie si nu ai sinceritatea si/sau rigoarea matematica de a te pleca in fata evidentelor. Imi amintesc ca a fost un matematician care, exasperat de toate informatiile incredibile […]a publicat si el o brosurica despre datele nemaipomenite pe care le cuprinde banala cabina telefonica. De multe ori creierele aprinse vor gasi cu usurinta ceea ce cauta, indiferent daca acolo este sau nu este ceva – matematica iti permite asta destul de usor.

  Din exemplul cu matematicianul care a gasit aceleasi numere descoperite in proportiile piramidei Gizeh intr-o banala cabina telefonica sa intelegem ca putem gasi 666 oriunde si oricand il cautam… Nu e acesta un sofism? Cu alte cuvinte, daca pe codul de bare ar exista 666, aceasta nu este decat rezultatul a ceea ce ne dorim noi sa fie, in “paranoia” noastra, prin despicarea firului in patru…

  Dar deja mai toate produsele sunt contaminate de acest numar prin codul de bare. Cel care se vrea pe sine stapanitor al lumii acesteia isi pune “efigia” sa pe tot ce poate, isi marcheaza teritoriul. Totusi, pe cel rau nu il intereseaza sa scrijeleasca toti copacii imparatiei sale cazute cu numarul sau decat in masura in care oamenii vor vedea si intelege aceste insemne.

  Bine punctat, insa desi de aici s-ar intelege ca sunteti de acord cu prezenta numarului pe acest code bar, mai jos se afirma:

  ”…sa respingem codul pentru ca ar contine 666?” Trecand peste greutatea de a dovedi asa ceva, codul este schimbacios prin natura sa, suferind updateuri si modificari radicale.

  Iar aici pare ca nu mai sunteti asa siguri de existenta sa (parese nedovedita). Am putea sa tragem concluzia ca toti cei care afirma existenta lui 666 in codul de bare si nu numai acolo, sunt pe undeva plecati cu pluta… si specialistii informaticieni, care demonstreaza cat se poate de in detaliu cum stau lucrurile contrazicand pe neincrezatori (BTW, la Automatica exista de ani buni proiecte de diploma pe acesta tema), dar si duhovnicii vazatori cu duhul care vorbesc despre prezenta acestui semn, pomenit in Apocalipsa, inclusiv pe codul cu care sunt inscriptionate produsele. S-ar parea ca tuturor doar li se pare… vorba poetului “era pe cand nu se vedea, azi o vedem si nu e.”… 🙂

  In codul de bare calculatorul nu opereaza cu semnul fiarei…

  Ba tocmai ca opereaza exact cu aceasta cifra/semn. Odata implementat acest sistem nu poate fi modificat decat inlocuindu-l cu altul, ceea ce e greu de crezut, dupa ce au cheltuit atatia bani. Iar daca sistemul va avansa, nu pt codarea produselor ci al oamenilor, un lucru e sigur, cifra fiare (vizibila sau nu) chiar daca pt o perioada va “disparea” in etapele intermediare pecetluirii, ea va reaparea cum e scris in Apocalipsa, insa sistemul ce se pregateste va fi acelasi. Vor diferi doar aspectele de fatada. Eu asa cred. Altfel care nu inteleg logica.
  Tin sa plictisesc (pe cei deja informati) si sa reiau pe scurt cateva detalii (asta pt ca vad ca pt unii prezenta acelei cifre pe codul de bare este doar superstitie). Care va sa zica, este dovedit ca in sistemul EAN-13 (utilizat in Europa si alte tari pt marcarea produselor) si in sistemul U.P.C. (din State) codul de bare chiar contine 666 (in forma binara, predefinit). Mai detaliat: sistemul EAN-13 pt. Europa si UPN pentru Statele Unite, prin care sunt marcate produsele, este conceput astfel incat contine seturi de numere reprezentate binar 0/1, alb/negru. Fiecare cifra in acest sistem este reprezentata de 4 alternante (linii) doua negre si doua albe, fiecare linie ocupand sapte bezi de latime diferite pt fiecare numar. Codul e compus din 2 seturi de numere separate de 3 bare de siguranta (guard bars) sau separatori: trei caractere auxiliare si care se repeta invariabil pe toate codurile, Sunt mai lungi decat celelalte (se prelungesc in jos) si au intotdeauna aceeasi pozitie: margine stg, centru, margine dreapta. Acesti separatori (definiti in cod binar diferit: (00)0101-stanga, 01010-centru, 101000-dreapta, prezinta toate caracteristicile codificarii numerelor din sistemul barat EAN-13 si unui anumit numar iar acesta este 6 (singurul numar care completeaza cele patru alternante alb-negru fara a se confunda cu nici un alt numar avand astfel calitatea de separator). Aceasta reprezentare putea fi atribuita oricarei altei cifre, dar cine a conceput codul a ales sa fie 6. In concluzie, cifra 6 apare la inceputul, mijlocul si sfarsitul codului de bare (doua lungi negre subtiri despartite de o linie alba care se confunda cu fondul), mai exact cei trei guard bars sunt cei trei de 6 in forma binara.
  La casa de marcat, primul lucru pe care il sesizeaza cititorul de card este prezenta acestor trei bare, odata recunoscuta aceasta secventa numerica se declanseaza citirea codului propriu-zis si de abia atunci se poate efectua operatia de citire a celorlalate cifre ale codului de pe produs.

  Am vazut unele pareri conform carora daca cei trei de 6 sunt la distanta (intercalati fiind de alte cifre), nu inseamna ca cifra este pe coduri… Chiar daca acesti separatori sunt prezenti pe toate produsele, fiind singurii care nu se modifica. Mai pe larg:
  http://www.scribd.com/doc/2672927/identificarea-numarului-666-in-codul-de-bare

  Si o poza a codului mai in detaliu: http://img710.imageshack.us/img710/2718/codooh.jpg

  Singura varianta cuminte e, ca atata vreme cat ei nu declara oficial ca ar fi folosit in cod un astfel de numar sau cat nu apare numarul fiarei ori o alta trimitere vizibila pe actele de identitate, sa nu facem referiri prea apasate la prezenta (iluziva) a acestui numar.

  Sau cu alte cuvinte, sa asteptam sa ne dea mura in gura informatia sau altfel spus, crede (inexistenta cifrei) si nu cerceta…

  In fond, important este refuzul “filosofiei” antihristice a unui astfel de leviatan global, iar nu o conceptie mai degraba de tip magic, despre modul in care actioneaza un numar insailat obscur intr-o tesatura ezoterica de cod binar asupra noastra.

  Ne ferim de ocultism si bagatelizam semnificatia acestei cifre, dar uitam ce scrie in Apocalipsa. Pai despre influente magice vorbim, oameni buni? E adevarat ca nu trebuie sa ne temem de 666 oriunde il vedem, si sa scuipam in san, dar atunci cand ea este tiparita, stampilata, etc. cu un anumit scop bine premeditat am putea avea motive de suspiciune intemeiate. Iar daca vorbim de magie si simbolistica, acesta este un simbol satanist, si nu unul oarecare… oare acei ocultisti/satanisti se ocupa cu jocuri nevinovate care nu au nici un efect? Sigur, spun unii, acestea sunt doar prostii, superstitii… Pe de o parte spuneti ca este “efigia” pe care o pune stapanitorul acestei lumi, iar pe de alta ca e o conceptie de tip magic, si cum este pana la urma?
  Ca un fapt divers, acum nu demult atasand o fisa descriptiva (fisele fiind numerotate in ordine) unei facturi pt o firma care vanduse un sistem informatic organizatiei Martorii lui Iehova, intamplarea a facut ca uitandu-ma mai tarziu pe fisa, am observat ca era numerotata cu 666. Intamplator desigur…
  Totul are un rost si un sens. In “A doua viziune a staretului Antonie” acesta spune: “Tot universul este absolut legat, prin fiece actiune, pana in cele mai mici amanunte”.

  Cifra 666 este mai mult decat un numar oarecare, este chiar PECETEA fiarei, simbolul, logo-ul sau emblema acestui sistem antihristic ce se doreste a se implementa. Nu degeaba este pusa pe produse, si afisata (mai la vedere sau la ascuns) in denumirile/siglele unor companii importante, pe usile de la intrarea unor importante organizatii mondiale monetare, pentru ca cei care le conduc sunt vanduti (masoni majoritatea) pt tot felul de beneficii.

  Un scurt istoric al unor evenimente care luate impreuna, ne ajuta sa ne formam o imagine suficient de consistenta pentru a intelege de ce astazi ingrijoarea unora nu este deloc fara motivatie.
  – S-au cheltuit foarte multi bani pentru insemnarea majoritatii produselor cu acest cod de bare, si nu cu altele ce nu au in componenta lor faimoasele guard bars, gen Interleaved 2015 in USA dar si altele existente.

  – Nu degeaba s-a impus tuturor firmelor sa aibe case de marcat astfel incat chiar toate produsele sa nu scape de cod. Concluzia o stiti: pe viitor omul sa nu mai poata vinde sau cumpara decat printr-un sistem informatizat supervizat la varf.

  – Adoptarea conventiei din cadrul acordului Schengen, prin care sub motivatia prevenirii amenintarilor la siguranta nationala se doreste implementarea unui sistem prin acodarea fiecarui cetatean a unui numar unitar de cod de înregistrare pentru a centraliza informatiile personale ale tuturor cetatenilor nu este intamplatoare.

  – Nu intamplator s-au conceput Zeitgeist-urile (ajungand la o adevarata miscare de masa), in fapt tot manevra celor ce controleaza sistemul, o falsa atitudine anti-NOW, care a castigat simpatia foarte multor americani amagiti si ura anti-sistem, dar si de promovarea acelui Venus Project, un tip de sistem care pare sa semene foarte bine cu profetitele promisiuni ale Antihristului, promitand o viata fara griji, nici macar a banilor care nu vor mai exista, omul avand tot ce ii trebuie si ducand o viata fericita si imbelsugata pana la adanci batraneti. Nici denumirea proiectului nu e intamplatoare, Venus (steaua diminetii numita si Luceafar)

  – Nu degeaba au fost provocate evenimentele de la 11 septembrie, de la care se implinesc azi 9 ani, care pentru multi nu mai e un secret, in scopul initierii implementarii acestui sistem diabolic de supraveghere, motivand amenintarea terorista si sporirea securitatii. Acela a fost punctul zero, cel in care s-a gasit justificarea perfecta pentru viitorul sistem de supraveghere ce se doreste a fi implementat. De atunci a si inceput productia de masa a implanturilor umane (Verichip) in scopul “sigurantei” individului. Daca in 1998 s-a testat acest implant de catre unii oameni de stiinta (ca si aplicatii particulare), incepand cu 2001 dupa evenimentele din New York (in spatele carora, prin intermediul unora sau altora, a stat chiar diavolul, nu atat pt crima care s-a comis atunci cand au murit atatia oameni, cat mai ales pentru ce avea sa urmeze). Nu intamplator intr-una din poze cu turnurile in flacari apare foarte limpede figura diavolului in norii de fum. Iarasi o sa ganditi, superstitii, gasim ce vrem oriunde vrem…
  http://a.imageshack.us/img243/3871/evilface911.jpg

  – Si atat timp cat oameni mai intelepti si mai luminati ca noi prin sfintenia lor, au primit in dar de la Dumnezeu aceasta viziune a vremurilor de acum si ce vor veni, spre avertizarea noastra, despre acest sistem satanic de supraveghere, ce incepuse de pe atunci sa fie proiectat, prin insemnarea produselor ca o prima etapa, oare este atat de greu sa punem cap la cap lucrurile si sa vedem totul per ansamblu?

  Spuneti ca daca ar fi fost acesta planul, ar fi fost unul ascuns… dar poti ascunde ceva de proportii atat de mari, si mai ales ceva ce a inceput deja sa fie implementat, si deci cunoscut? Nu trebuie sa ii faca si putina reclama, sa obisnuiasca lumea cu el? De acord ca se vor face schimbari pentru amagirea oamenilor, dar de facto, nu de jure. Doar partea practica a inregimentarii cred ca se poate schimba pt a lua prin surprindere, dar bazele sistemului vor ramane (de asta au si cheltuit atatia bani).

  Cuv. Paisie Aghioritul: “Ce nestiinta sa fie, atunci cand lucrurile sunt atat de clare? Daca spunem ca n-am stiut si pentru aceasta am primit pecetea, Hristos ne va spune: “Fatarnicilor, fata cerului stiti sa o judecati, iar semnele vremilor nu puteti!” Chiar daca s-ar pecetlui cineva din nestiinta, perde harul dumnezeiesc si primeste lucrarea diavoleasca”.

  Nu spun sa ne isterizam, ca nu acesta este scopul, dar nici sa minimalizam, mai degraba sa constientizam, caci nu strica. Cei care sunt ingrijorati (nu panicati) vazand tot ceea ce se intampla de cativa ani buni, nu sunt nici prapastiosi, nici naivi, doar ceva mai precauti. Iar ultima fraza din citatul Cuviosului ne poate da de gandit…

  Doamne ajuta!

 19. @Mirela: Multa “cerneala” 🙂 consumata pentru un lucru extrem de simplu.

  din ce am inteles, fratiile voastre va delimitati de ideea conform caruia codul de bare ar contine 666

  Ai inteles gresit. 🙂 Noi am sustinut doar ca nu ORICE cod de bare contine 666. Lucru extrem de cunoscut, de altfel.

 20. Pingback: Război întru Cuvânt » CUVANTUL PARINTELUI PUSTNIC PROCLU (2010) despre ispitele grele ale lumii si ale Bisericii de astazi… CUM VA FI SFARSITUL LUMII SI CE AVEM NOI DE FACUT? “Fara sfatul duhovnicului sa nu faca niciun pas, ca ne pute
 21. Pingback: Război întru Cuvânt » SOLUTIA “DELTA FORCE”? Vremurile de restriste – intre tehnici de supravietuire si metode de despatimire
 22. Pingback: Război întru Cuvânt » Scurta omilie recenta a avvei Moise Aghioritul. CHEMARE LA TREZVIE SI ECHILIBRU
 23. Pingback: Război întru Cuvânt » HARUL DUHULUI SFANT – SINGURA ARMA A CREDINCIOSILOR in fata lui Antihrist si a inaintemergatorilor lui
 24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Semne promitatoare in bisericile surori greaca si rusa. CRITICI LA NIVELUL CEL MAI INALT AL IERARHIEI BISERICII RUSE FATA DE PROIECTUL CARDULUI ELECTRONIC. Parintele Theodor Zisis si IPS Serafim din Pireu despre cardul cetate
 25. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Omilie pe tema CARDULUI CETATEANULUI a IPS Hierotheos Vlachos: Sa primim… “cardul” de CETATEAN CERESC si sa ne punem numele lui Hristos in inimi!
 26. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ACTE DE IDENTITATE BIOMETRICE: un proiect de lege care propunea interzicerea cipurilor in acte, respins definitiv in Parlament! Vezi ce aviz a dat Consiliul Legislativ si punctul de vedere al Guvernului
 27. Pingback: IPS BARTOLOMEU ANANIA DESPRE APOCALIPSA, vanzarea fratilor, rabdare si “profetii improvizati, cu pofta de publicitate” de pe internet (audio) -
 28. Pingback: SFANTUL TEODOR STRATILAT: INTRE CREDINTA IN ASCUNS SI MUCENICIE. Raspunsuri si pentru cei de astazi -
 29. Pingback: Ce ne spune INVATATURA ORTODOXA A SFINTILOR PARINTI despre mucenicie si ispitirea lui Dumnezeu (II) -
 30. Pingback: Razboiul e aproape, iar sfarsitul la usi. CE SA FACEM, DECI? -
 31. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre INSELARE, CIPURI, ALARMISME, RAZBOIUL INFORMATIILOR. “Astazi curatenia si smerenia sunt foarte rare, insa invatatori sunt tot mai multi si atunci ratacirea creste…” -
 32. Pingback: In actualitate: PRIMITIVUL “MISTIC”, “VEDETA” DUHOVNICEASCA, “MINUNISTUL”, DREPTUL MANDRU, SARLATANUL RELIGIOS (II) -
 33. Pingback: BANCHERUL CALUGARIT: Parintele Ilarion Dan (Man. Crucea): “Traim niste vremuri in care apele se cam aleg, iar cernerea se va amplifica si accelera” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare