COALITIA PENTRU FAMILIE a strans 825.000 SEMNATURI in doar cateva saptamani! (Video). Conferinta Coalitiei – OCULTATA STRATEGIC de MARILE TRUSTURI MEDIATICE SI TELEVIZIUNI

20-01-2016 4 minute Sublinieri

*

„Coaliția pentru Familie” a adunat până în prezent 825.000 de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, președintele comitetului de inițiativă, Mihai Gheorghiu.

La ora actuală am strâns 825.000 de semnături, prin eforturile tuturor voluntarilor care s-au implicat în această acțiune.

(…) Au fost înființate 40 de comitete județene care practic organizează, coordonează această strângere de semnături, ceea ce înseamnă că, deja, Coaliția pentru Familie are o reprezentare locală puternică, alcătuită din oameni dedicați acestei cauze. Sub coordonarea acestor comitete se vor afla până la sfârșitul celor șase luni prescrise de lege peste 80.000 de voluntari, care vor continua să strângă aceste semnături”, a precizat Mihai Gheorghiu, care este și director general adjunct la Muzeul Țăranului Român și a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

El a subliniat că se dorește strângerea unui număr de semnături mai mare decât cel prevăzut de lege pentru ca aceste semnături să devină „un semnal, o mărturisire, o atenționare a tuturor factorilor politici și guvernamentali” privitoare la importanța subiectului și necesitatea de a proteja familia prin înscrierea definiției căsătoriei în articolul 48 alineat 1 din Constituția României.

„Avem o definiție a căsătoriei în Codul Civil, care este făcută în acești termeni — uniunea dintre un bărbat și o femeie — și avem definiția actuală, constituțională, în care se vorbește în termeni generici de soți. Practic, dorim armonizarea celor două definiții, prin înscrierea definiției din Codul Civil, art. 258, în Constituția României. Nu producem nicio schimbare în termeni de drept, nu promovăm drepturi noi, nu interzicem drepturi deja câștigate ale nimănui. E o chestiune de ridicare la rang constituțional, de protecție prin această revizuire a Constituției, a definiției căsătoriei, a explicat el.

De asemenea, Liana Georgescu Stanciu, om de radio și televiziune, care conduce Asociația ‘Părinți pentru ora de Religie’, a atras atenția asupra faptului că, „în ultima vreme, se vorbește din ce în ce mai puțin despre familie și din ce în ce mai mult despre cuplu”.

„Cel mai important lucru pe care l-am primit de la Dumnezeu este, fără îndoială, familia mea. E refugiul meu și locul în care mă regăsesc 100%”, a adăugat ea.

Prof. Cornel Boingeanu, care a declarat că reprezintă comunitatea bisericilor baptiste din sud-estul României, dar că vorbește și în calitate de „fiu, tată și bunic”, a subliniat că își dorește ca familia să fie definită în mod corect în legea fundamentală a țării.

„Credem că pentru societatea românească, ca pentru orice altă societate, familia este o instituție sacră. Vrem ca familia să fie trecută în termenii aceștia, prevăzuți și în Codul Civil, ca fiind în Constituția țării noastre un reper absolut. O societate care nu e fundamentată pe repere absolute e o societate care se clatină”, a spus el.

Tenorul Vlad Miriță a declarat că familia este esențială, „un izvor pe care nu putem să îl schimbăm, să îl reorientăm, să îl multicolorăm”.

„M-am alăturat acestui demers, cumva firesc. Sunt un tradiționalist prin definiție, am crescut într-o familie firească, românească. Consider că am crescut bine așa. Am călătorit foarte mult în ultimii ani, în toată părțile lumii și cu precădere în Occident, am observat țările care sunt cu câțiva pași înaintea noastră, având în vedere acest tip de demers. Am observat că tinerii din acele țări nu sunt — după părerea mea și a celor care gândesc ca mine — nu sunt deloc bine orientați. Consider că familia tradițională, așa cum o văd și cum o cunoaștem și în care am crescut cei mai mulți dintre noi, este climatul cel mai firesc și cel mai potrivit pentru dezvoltarea unui copil”, a spus el.

Proiectul de lege propus revizuiește articolul 48, alineat 1 din Constituția României astfel: ‘Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor’. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

Comitetul de inițiativă este format din 16 membri și este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.

Din Coaliția pentru Familie fac parte 23 de asociații și ONG-uri, precum Asociația ‘Părinți pentru ora de Religie’, Asociația ‘Alianța Familiilor din România’, Asociația Familiilor Catolice din România ‘Vladimir Ghika’, Asociația PRO VITA — filiala București, Asociația ‘Familia Tradițională’ etc.

În paralel cu acțiunea de revizuire a Constituției, Coaliția pentru Familie dorește și elaborarea unui set de politici publice privind familia, care să vizeze crearea unui Secretariat de Stat pentru Familii în cadrul Ministerului Muncii, crearea unui Institut pentru Politici Familiale, realizarea unui sondaj anual privind starea familiei românești, întocmirea și monitorizarea unui plan de redresare demografică a natalității.

Potrivit datelor furnizate de Coaliția pentru Familie, dintre țările europene 13 permit căsătoria între persoane de același sex, dintre care 12 prin lege, iar una prin Constituție (Irlanda). Celelalte țări recunosc doar căsătoria bărbat-femeie, dintre care 16 o protejează prin Constituție. De asemenea, în ultimii patru ani, în Europa, au avut loc cinci referendumuri naționale pe tema căsătoriei și a familiei.

Nota noastra

Sa strangi in scurt timp de la demararea propriu-zisa a campaniei de strangere a semnaturilor 825.000 de adeziuni la proiectul de revizuire a Constitutiei pentru protectia familiei inseamna sa aduci inaintea opiniei publice unul din putinele proiecte nationale realmente populare.

Demersul nu este doar unul care exprima o optiune etica, crestina, el este si unul care consolideaza unitatea nationala, pentru ca in aceasta adeziune la valori comune se regasesc si minoritati etnice maghiari, romi etc.

Din toate punctele de vedere, conferinta Coalitiei este o stire. Obiectivele initiatorilor, in aceasta etapa au fost deja depasite, cel putin dpdv cantitativ, si inca intr-o maniera spectaculoasa. Proiectul, in sine, este amplu, de vreme ce vizeaza revizuirea Constitutiei, deci este de interes public. De aceea, ignorarea conferintei nu tine de indolenta sau de lipsa de informare in redactii, ci de strategie. Nu e posibil sa fii agentie de presa si sa nu dai stirea! Este pur si simplu compromitator… Nici nu conteaza daca esti pro sau contra, pur si simplu, daca te numesti ziarist, nu poti sa NU dai stirea. Decat daca o faci deliberat, strategic. 

Asadar, sa enumeram:

– agentii de presa/cotidiene/surse online care au reflectat evenimentul: Agerpres, Romania Libera, Jurnalul, Hotnews.ro, Revista 22, Epoch TimesZiare.com (preluand o sursa din… Sibiu).

– agentii de presa/cotidiene/surse online care au IGNORAT STRATEGIC evenimentul: Mediafax, Adevarul, Gandul.info, Stirile Pro TV, Observator, Romania TV [care a dat, totusi, un material informativ pe site], Realitatea TV, Antena 3, Stirile TVR, Digi 24 (in cazul televiziunilor, ne referim doar la siteurile online).

Sigur, ce te poti astepta de la Trustul MEDIAPRO sau de la Adevarul? Dar, de la TVR sau de la Digi 24 parca aveai alte asteptari…

*

*

 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “COALITIA PENTRU FAMILIE a strans 825.000 SEMNATURI in doar cateva saptamani! (Video). Conferinta Coalitiei – OCULTATA STRATEGIC de MARILE TRUSTURI MEDIATICE SI TELEVIZIUNI

 1. TVR va da, duminică.
  Realitatea a fost acolo, ciudat, n-au difuzat nimic? Parcă e absurd…

 2. @b.s.:

  Nu am urmarit jurnalele, ci am cautat pe siteuri daca exista stirea.

 3. TVR va da la “universul credintei”, duminica dimineata, la o ora care nu e intre cele de maxima audienta.

  Alta era la stiri.

 4. E normal ca Gandul si Adevarul sa nu dea… concurentii perfecti: au in general aceeasi ideologie si aceeasi viziune.
  Pe Agerpres, stirea e un hit, printre cele mai vizualizate.

  Desi n-am citit toate site-urile centrale de stiri (incl. si televiziuni si presa scrisa), imi imaginez ca destui au fost si abordari manipulatoare.

  Gandul pusese un sondaj manipulator pe site, acum vreo luna si ceva, dupa stilul lor general de a fi. Intrebarea era “sunteti de acord cu definirea casatoriei ca unire intre un barbat si o femeie?”, era ilustrata – cum altfel – cu o poza de la “marsul diversitatii” homosexuale, iar in textul descriptiv avea si o declaratie de-a lui Florin Buhuceanu, care se plangea ca actiunea reprezinta o manifestare a “revolutiei sexuale ortodoxe”…

  Totusi, interesant era ca vreo 2/3 dintre votanti votasera cu “da”, desi ma asteptam altfel.

 5. Doamne ajuta!

 6. Daca stie cineva, eventual redactia, cum pot semna si romanii care locuiesc in strainatate va rog sa lasati un mesaj la “comentarii”. Multumesc.
  Doamne ajuta!

 7. Pingback: CONFERINȚĂ LA CONSTANȚA PENTRU APARAREA FAMILIEI PRIN INCLUDEREA DEFINIRII CASATORIEI NORMALE IN CONSTITUTIE: “Familia creștină… în pericol!”. DR. PAVEL CHIRILA, IOAN ŞOLEA, PR. CEZAR AXINTE si MIHAIL CHIRCOR: “Vrajmasul are
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare