CONFRUNTARI VIOLENTE la Paris dupa ce SOCIALISTII incearca sa grabeasca procesul de adoptare a legii CASATORIEI HOMOSEXUALILOR (video)

13-04-2013 1 minut Sublinieri

Textul va reveni la Adunarea Națională, chiar miercurea viitoare, mai devreme decât era prevazut. Un program nou care obliga adversarii legii sa modifice data manifestatiei lor. Deja ieri seara, mii de persoane erau la Paris … Căsătoria pentru toti, timpul se accelereaza. Proiectul de lege adoptat vineri de Senatul francez va reveni in fata Adunarii Naționale, miercuri, pentru a doua lectură, a declarat ministrul de Relații cu Parlamentul, Alain Vidalies.

Vestea a stârnit un val de proteste în rândul adversarilor textului, care au fost mii (7500 potrivit organizatorilor) defilând vineri seara pe străzile Parisului, scandând “Trecere in forta, negare a democrației!” În timp ce unii au încercat să ajunga la Senat, poliția a tras cu gaze lacrimogene.

Pentru acești adversari, programul “surpriza” riscă să faca sa piardă tot interesul manifestatiei programate pe 26 mai. În cazul unui vot în conformitate la Adunarea Națională și a unei unde verzi din partea Consiliul constituțional, legea privind căsătoria gay ar putea fi promulgata înainte de sfârșitul lunii mai. Și primele căsătorii gay, oficiate “la începutul lunii iulie”, dupa spusele lui Nicolas Gougain, purtătorul de cuvânt al Inter-LGBT (lesbiene, gay, bi și trans).

O “rușine”, un ” tur de forta”, o “dictatură” ... cuvintele se ingramadesc în gura lui Frigide Barjot, egeria celor împotriva, în stare de șoc. “După votul scandaloas din Senat, unde acest text care modifica societatea a fost adoptat ca un sub-amendament, ghilotinam poporul”, se înfurie purtătorul de cuvânt al Manifestatiei pentru toti care planuieste deja sa schimbe data manifestatiei. “De ce nu la inceputul lui mai?” se întreaba ea.

Există o dorință clară de a împiedica protestatarii să se exprime încă o dată în stradă? Pentru liderul deputaților socialiști, Bruno Le Roux, acesta este “responsabilitatea guvernului de a face respectata decizia parlamentară și de a proteja ordinea publică.”

Exasperat de această “lovitură de Stat legislativă”, deputatul Hervé Mariton, principalul orator UMP al textului în Adunarea Nationala, și-a mobilizat toti colegii să fie prezenti in sesiunea de miercuri, si sa lucreze la amendamentele  inca de pe acum. “Textul sosește luni in comise și miercuri in sesiune : Parlamentul este privat de programul sau, iar guvernul va folosi ordonanțe, se înfurie el. Este inedit. Tocmai când guvernul incearca sa iasa din scandalul  Cahuzac restabilind încrederea în democrație … “

În schimb, Hervé Mariton consideră că acest program accelerat risca sa “strice societatea.” “Condamn violența, conclude deputatul, dar puterea nu ar trebui să fie surprinsa dacă oamenii se agita.” Iar deputatul UMP de Manche , Philippe Gosselin, se intreaba dacă  Guvernul vrea „un razboi civil”.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “CONFRUNTARI VIOLENTE la Paris dupa ce SOCIALISTII incearca sa grabeasca procesul de adoptare a legii CASATORIEI HOMOSEXUALILOR (video)

 1. Si in Romania vor face la fel cat de curand.Toti care protesteaza acum impotriva lui remus cernea vor fi redusi la tacere cu ajutorul procurorilor(noul NKVD al UE in Romania)Si tare mi-e teama ca la noi nu se vor gasi nici zece mii sa iasa in strada.

 2. apai la noi nici nu e cazul ca nu stiu daca gasim mai mult de 1o pidosnici amatori de senzatii tari precum cuplajele astea oficializate la rang de casatorie.

  in spirit utilitarist, e mai ieftin pentru statul roman sa le ofere o bursa permanenta in Francia.

 3. Problema este ca se pregateste un mare meeting anti-gay la Paris pe 5 Mai. Ori socialistii vor ca legea sa treaca inainte de aceasta data, ceea ce ar face meetingul inutil.
  UMP a cerut suspendarea discutiei legii in Adunarea Nationala.O sa vedem ce se intampla saptamana viitoare…

 4. nu mi se pare normal ca viitorul familiei sa fie stabilit pe sest de cativa politruci cu interese meschine. De ce nu se face un referendum? Ori oamenii normali nu mai au voie sa-si spuna punctul de vedere si sa refuze destrabalarea?

 5. @ emanuela ,
  Cuvantul acesta din Psalmii lui David ne lamureste multe :
  “Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.”
  Cine sa organizeze referendumuri atunci cand este afectata conduita morala admisa si practicata in societate ? “Oamenii de nimic” ?
  Citeam deunazi in Parintele Cleopa despre treptele pacatului . Prima treapta era descrisa ca fiind atunci cand omul stie sa faca binele dar nu-l face . Valabil si in cazul nostru : cel care stie ca este bine sa “limiteze” , dupa cat poate , pe cel imoral sau dubios dpv moral , in a accede la decizii publice , care stie ca ceva nu-i in regula in “cetate” (ex. : o manifestatie pro-gay) dar nu se implica dupa cat poate … are acest pacat . Chestiunea e sensibila intr-adevar , nu contest .
  Cum au aparut , de exemplu , in unele cazuri , dictatorii ? Nu-i pun la socoteala pe cei impusi din afara tarii .
  Dupa cum bine se stie , in mare masura prin neimplicarea sau darea la o parte a celor “cuminti” moral , care ar fi putut sa intervina la un moment dat sau intr-o anume imprejurare pentru ca un astfel de individ sa nu ajunga sus .

 6. @Ioan R.
  Cei “cuminti” moral sunt incomozi de multa vreme. Politica ce-a venit, in ultima vreme, si mai ales dupa 2007 incoace, este de a promova in cele mai inalte functii oameni santajabili, oameni de o morala indoielnica. Acesti oameni bineinteles ca vor fi deranjati de cei care mai au macar o urma de morala in ei.
  Aceasta tactica a dat roade in occident si peste ocean de multa vreme. La noi a inceput sa fie aplicata cu asiduitate dupa caderea lui Iliescu, care, paradoxal, prin constitutia sa comunista, a reprezentat o piedica. Am schimbat un regim dictatorial cu altul la fel, deosebirea fiind ca cel de-al doilea isi impune deciziile persuasiv.
  Actuala stare de lucruri imi pare a fi exact ceea ce s-a dorit a exprima in filmul “Idiocracy”. De fapt s-a schimbat dictatura muncitorimii cu dictatura din titlul filmului pomenit mai inainte.

 7. @ emanuela

  Asta au cerut si UMP si manifestantii contra legii, sa se faca referendum, insa socialistii nu vor sa organizeze referendum probabil pentru ca le e teama de rezultat si scot ei pe piata sondaje false in care chipurile o mare majoritate ar fi de acord cu legea…
  Dar s-a vazut cu ochiul liber care este adevaratul raport : meeting pro gay 300.000 participanti, meeting contra aproape 1.000.000 participanti.

 8. @ Hrisanti

  Constitutia franceza nu permite organizarea unui astfel de referendum. Asadar degeaba cer manifestantii, degeaba se semneaza petitii. Dupa cate se pare manifestatia prevazuta pentru 5 mai – ziua Invierii in calendarul ortodox – ar vrea sa ceara schimbarea Constitutiei, deci a VI-a Republica. In plus data aleasa se pare ca este chiar inaintea aniversarii unui an, de la conducere, a lui Hollande. Se prevede a fi o sarbatoare….

 9. meeting pro gay 300.000 participanti, meeting contra aproape 1.000.000 participanti.

  Cum Doamne? 300.000 pentru spurcaciuni? Chiar asa multi sunt? Vai de noi ca nu stiu cum ne mai rabda Tatal..

 10. Pingback: PROTESTE SI TENSIUNI in Franta din cauza LEGALIZARII CASATORIILOR GAY - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: 270 000 vs 3500. Manifestatii anti si pro-casatoria homosexuala la PARIS/ Bordelul socialist de la Paris n-are prejudecati - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Putin vrea sa RESTRICTIONEZE adoptiile de copii din Rusia in tarile care au LEGALIZAT CASATORIILE HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: MANIFESTATII AMPLE IN FRANTA IMPOTRIVA ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE. Mama surogat si fertilizarea in vitro – ”FABRICA” de copii pentru cuplurile homosexuale | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare