Realizatorul tv Mircea Badea l-a întrebat pe Raed Arafat, secretar de stat, de ce persoanele infectate cu coronavirus care nu au simptome nu pot sta în izolare la domiciliu, iar dialogul care a urmat a fost cu siguranţă unul care i-a ţinut pe telespectatori pe Antena 3.
Transcriptul dialogului dintre Mircea Badea şi Raed Arafat de miercuri, în pasa cu emisiunea „Sinteza Zilei”, prezentată şi moderată de Mihai Gâdea, a fost realizat de dcnews.ro.
„Mircea Badea: Cât timp ne mai arestează dacă suntem infectați asimptomatici? Cât timp trebuie să mai mergem la pușcărie? Se va renunța la pedeapsa pentru infectare?
Raed Arafat: Nu este pedeapsă. Dacă este să-i lăsăm acasă pe cei cu coronavirus… înseamnă că acceptăm să dea infecția mai departe.
Mircea Badea: Nu, de fapt acceptăm că ei stau acasă, izolați la domiciliu, cum e peste tot pe planetă.
Raed Arafat: Dacă eu trimit infectatul acasă și el stă cu familia lui înseamnă ca familia va sta acolo. Când el devine negativ, familia va mai sta 14 zile după el.
Mircea Badea: Dar dacă infectatul poate sta singur acasă, de ce trebuie să stea la spital?
Raed Arafat: Pentru că nu știm dacă infectatul chiar stă singur, nu știm cine îi duce de mâncare etc.
Mircea Badea: Numai în România se întâmplă așa.
Raed Arafat: Nu doar în România. Sunt țări care țin infectații într-un hotel, nu la spital, dar nu la ei acasă, nu cu familia. Bolnavii cu Covid-19 nu trebuie lăsați acasă. Nu am avea niciun control asupra lor, nu știm dacă respectă vreo regulă dacă stă acasă. Rostul este limitarea răspândirii.
Mircea Badea: Să interzicem și mersul cu mașina ca să evităm accidentele.
Raed Arafat: Este altceva. În cazul unui accident, poți face o operație. Pentru coronavirus nu am tratament. Se va ajunge și la etapa în care oamenii vor putea să stea acasă și vom trata coronavirusul ca pe o simplă răceală.
Mircea Badea: Nu vreau să ajung la pușcărie pentru că este pușcărie din moment ce nu ai voie să pleci de acolo. Te duce cu forța unde nu vrei să fii.
Raed Arafat: Noi ne înțelegem bine, dar în subiectul acesta dezbaterea e foarte bună.”
Mircea Badea a vorbit despre măsurile aplicate în această perioadă pentru combaterea răpândirii coronavirusului, punând accentul pe un aspect important.
“Omenirea se confruntă cu un virus foarte nasol, COVID-19, ceea ce face ca România să fie o ţară unică pe planetă şi asta este o temă care pare că mă interesează doar pe mine şi asta mi se pare îngrozitor. Dacă eşti infectat, te bagă la puşcărie, adică la spital, dar la puşcărie. Adică, bun, sunt asimptomatic sau am simptome minore. “Nu contează, trebuie să stai în spital”. Aşa ceva nu se mai întâmplă în niciun alt loc de pe planetă şi mi se pare o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Eu cu aşa ceva nu pot să fiu de acord. “Şi ce vrei să facem?” – “Tot ce fac celelalte ţări de pe planetă”. Mi se pare impardonabil să fim noi bastionul încălcării drepturilor omului.
“Copilul ăla clar face depresie”
Până la urmă, trebuie să recunosc, pare că sunt nebun pentru că nu mai văd pe nimeni având o problemă cu treaba asta. Sigur că este înspăimântător să te bage cu copilul la “pușcărie”. Eu vă spun că ştiu. Există familii în România care stau în spital de 30 de zile. Mamă, tată şi copil care au fost găsiţi pozitiv cu COVID, care nu au niciun fel de problemă, simptom, care stau de 30 de zile în spital degeaba, în loc să stea la ei acasă. Copilul ăla clar face depresie.
Am înţeles ideea “nu, că nu avem încredere în oameni că respectă”. Dar cine eşti tu să îmi spui că nu ai încredere şi trebuie să mă bagi la “puşcărie”?”, a spus Mircea Badea, în timpul emisiunii “În Gura Presei”, de la Antena 3.
Am aflat azi că suntem unici pe plan mondial. OMS nu recomandă nici măcar celor care au simptomeMEDII ca să fie ținuți în spitale. Despre asimptomatici nici nu poate fi vorba, nu numai să-i spitalizezi, dar să le FACI TRATAMENT CU FORȚA, deși nu au absolut nimic.
Deci ideile sinistre ale acestui […] Arafat, care se întâlnesc cu ale altuia, Johannis, cel care declară, cu privirea sticloasă, că doar amenzile ne-au ferit de moartea de coronavirus, fac din România un paradis al terorismului de stat.
De asta se bâlbâia Arafat când a fost pus să menționeze o țară unde mai există asimptomatici băgați cu forța în spitale și tratați.
[…]
E simplu, nu? Ai un inamic politic sau un jurnalist care te deranjează, îi faci testul și, ce să vezi, e pozitiv. Îl bagi în izoletă, îl duci frumos în spital și îi faci câteva luni de tratament dur, cu anti-HIV, cu antibiotice, îl prepari bine. După spital, bine fezandat, îl mai ții puțin, încă vreo două luni între cartoane, cu patul la 15 cm de ciment. Ca să iasă negativ testul de două ori.
Vi se pare imposibil? Păi nu trebuie justificată pandemia cumva?
“Criminalii” asimptomatici și demența paranoidă a organelor medico-penitenciare. Regimul Johannis întreține această pandemie a virusului penitenciar.
“Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat luni, pentru Agerpres, că va fi nevoie de o hotărâre judecătorească prin care autorităţile să o poată transporta forţat la spital pe femeia de 83 de ani din comuna Măgura Ilvei, care, după ce vineri a fost depistată cu Covid-19, a refuzat să fie internată la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Potrivit lui Andriţoiu, bătrâna era, vineri, asimptomatică şi medicul de familie este cel care ţine legătura cu ea, pentru a urmări evoluţia bolii.
“Nu s-a schimbat nimic în protocol, dar nu putem să o obligăm şi s-a apelat la Poliţie şi o să îi facă dosar penal. Medicul de familie este în legătură cu ea. Nu e simptomatică, dar eu sper ca o hotărâre judecătorească să ne ajute şi să o putem duce (la spital – n.r.), pentru că nu se poate să stea. Spitalul nu poate să elibereze tratament la domiciliu. Poliţia va face toate demersurile. (…) E primul caz în care ne confruntăm în sensul acesta, dar nici nu o putem lua cu forţa. Fără o hotărâre judecătorească nu o să putem face nimic”, a declarat directorul DSP pentru Agerpres.
Anca Andriţoiu spune că, deşi femeia nu prezintă simptome de Covid-19, este nevoie ca aceasta să fie monitorizată în spital, ţinând cont de vârstă şi de comorbidităţi.
“Nu e în regulă, trebuie să o ducem la spital. Sigur, dacă nu are simptome de Covid, nu se face nu ştiu ce tratament, dar, totuşi, trebuie cineva să o monitorizeze în spital”,a afirmat Andriţoiu.
Directorul DSP Bistriţa-Năsăud a precizat că tot vineri a fost confirmat cu Covid-19 şi fiul femeii de 83 ani, care locuieşte într-un alt imobil din Măgura Ilvei şi care a fost transportat la spital fără ca echipajul medical să întâmpine opoziţie din partea acestuia.
În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a înregistrat, luni, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, a declarat că autorităţile au încercat timp de trei ore, în cursul zilei de vineri, să o convingă pe bătrână să fie internată în spital, pentru a primi tratamentul adecvat, având în vedere că suferă şi de alte boli, dar aceasta a refuzat.
Femeia locuieşte în casă alături de fiica şi nepotul său, care se află în izolare, în timp ce ginerele s-a autoizolat la o altă adresă, unde are un teren agricol pe care îl lucrează.
Potrivit primarului, femeia de 83 de ani care a refuzat internarea este contact al unei alte persoane din comună confirmate cu Covid-19, care a vizitat-o.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, a precizat luni că femeia de 83 de ani a semnat documentele prin care confirmă că nu doreşte să fie transportată la spital şi că în zilele care au urmat nu au mai fost primite solicitări pentru această persoană.”
Bătrânica aia de 83 de ani, care a refuzat internarea și căreia i s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, are mai mult curaj decât toți cei cu postări sedițioase pe Facebook la un loc.
(de cei cărora le e frică până și să reacționeze la postări, de teamă că îi vede șeful sau colegii sau clienții mi-e și silă să mai comentez)
În cursul serii am fost contactați de un reprezentant al angajaților de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstraveni care ne-a spus că sunt disperați. Vin salvările și îi iau cu forța pe întuneric de acasă, le sperie familiile, ei nu știu ce se întâmplă, vor să se adune să facă un protest. Oamenii erau efectiv disperați.
Deoarece comunicarea cu autoritățile locale este de multe ori greoaie și pentru a evita să fim acuzați de fake-news, am fost nevoiți să cerem mai mult decât o convorbire telefonică, respectiv un mesaj asumat de mai mulți oameni. Am primit la ora 01.45 următorul mesaj, asumat de mai mulți angajați ai acestui centru, mesaj care nu mai are nevoie de niciun comentariu din partea noastră.
Apel disperat!!!! Către instituțiile abilitate ale statului!
Angajații CRRPH Păstrăveni, incarantinati de 14 zile, suntem victimele unor măsuri eronate, ca urmare a depistării unor colegi în condiții destul de incerte cu COVID-19.
Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța, generându-se o stare de neimaginat și cu consecințe grave pentru copiii noștri, care ne văd răpiți și duși cu forța la spital, ca pe niște animale fără drept de replică… Strigăte de disperare ale copiilor…Nu ne lăsa mămica, tăticule….
Vă rugăm să intervenți până când nu apar și consecințe ale disperării!
Recent, ministrul Nelu Tătaru a declarat în Libertatea că nu se pot externa și îngriji acasă pacienții COVID-19 asimptomatici, care nu au două teste negative. Carmen Uscatu, cofondator al asociației care a ridicat de la zero, prin donații, un spital pentru copiii cu boli grave, atrage atenția că internarea pacienților infectați cu coronavirus, dar asimptomatici este o practică inutilă, traumatizantă și costisitoare.
Carmen Uscatu: “Nu se practică nici în statele mai dezvoltate ale Europei. Am cercetat. Nici în Italia, nici în Franța, nici în Germania, doar în România”.
Carmen Uscatu spune că pacienții fără simptome nu au nevoie de tratament și nu fac decât să ocupe un loc. În schimb, ei trăiesc traume în spitale și au nevoie de multă medicație și tărie ca să nu intre în depresie
Familiile asimptomaticilor rămân acasă, fără supraveghere și fără ca măcar să beneficieze de testare, acuză cofondatorul „Dăruiește Viață”
În urma sesizărilor multiple, Asociația a trimis un memoriu la Ministerul Sănătății prin care cere carantină la domiciliu
– Doamna Uscatu, de la ce a plecat problema pe care o semnalați?
– Povestea a plecat de la faptul că mie mi s-a părut că măsura e incorectă, atât din punctul pacientului de vedere, cât și din punct de vedere al costurilor și, mai ales, al resurselor materiale și umane. Cel puțin la început, noi nu aveam echipamente pentru medici, în schimb, țineam în spital pacienți care nu au nevoie de tratament. În niște spitale în care condițiile sunt dramatice și în care pacienții asimptomatici trăiesc, fără să fie nevoie, un coșmar.
– Ce vă face să afirmați acest lucru?
– Povestea unui medic a cărui soție a fost internată în spital timp de o lună. Era infectată, dar nu avea nici un fel de simptom. Îmi povestea medicul că soția lui stătea pe diazepam, pentru că nu putea dormi. Nu se putea odihni din cauza tusei celorlalți.
Să nu uităm că, la Suceava, zeci de cadre medicale erau înghesuite într-o aripă a spitalului și aveau la dispoziție o singură toaletă, pe hol.
– Ei sunt puși împreună?
– Da. Toți bolnavii de COVID-19, asimptomaticii și simptomaticii, sunt toți, la grămadă, în aceleași saloane. Știți cum e în spitalele românești. Pacientul asimptomatic este pus în pericol, fiind timp de trei săptămâni în preajma unor bolnavi cu simptome.
Nu știm mai nimic despre acest virus, deci nici cum reacționează organismul dacă este supus la o cantitate mai mare.
Povestea ordinului revocat în mai puțin de 24 de ore
Problema tratării celor fără simptome în afara spitalului a fost analizată și la Ministerul Sănătății.
Rezolvarea dilemei s-a încheiat cu o răzgândire peste noapte. La o zi după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, el a fost modificat.
Carmen Uscatu: Au existat voci care au acuzat: ”ați externat pilele și apoi ați revenit asupra ordinului”
„Cineva s-a grăbit ieri să treacă ceva ce noi prognozăm, nu o dăm acum, ci mai târziu. Încă nu este timpul, mai ales că avem focare noi care au apărut, mai ales în partea medicală, și trebuie să avem grijă de ele, iar când se va face lucrul acesta se va face în momentul în care vom avea spitalele de suport”,a declarat la vremea respectivă Nelu Tătaru pentru Libertatea.
Ordinul inițial a fost emis pe data de 15 aprilie și modificat pe 16. Cu o zi înainte, Asociația „Dăruiește Viață” trimisese la Ministerul Sănătății un Memoriu în care explica de ce măsura internării în spital nu este eficientă.
„Suntem singura țară din Europa”– Ce argumente ați adus în acest Memoriu?
– Am atras atenția că am analizat situația, iar România este singura țară, cel puțin din Europa, în care a fost stabilită ca regulă internarea pacienților asimptomatici.
– Care ar fi dezavantajele acestei practici?
– Am identificat cel puțin șapte dezavantaje:
Consum inutil de materiale sanitare.
Creșterea riscului infectării personalului medical.
Dezvoltarea anxietății și depresiei în rândul pacienților.
Creșterea încărcăturii virale în saloanele în care se află mai mulți pacienți.
Scăderea timpului pe care personalul medical îl acordă cazurilor care necesită îngrijiri medicale.
Creșterea numărului de teste RT-PCR care sunt realizate în spital pentru pacienții asimptomatici.
Suprasolicitarea absolut inutilă a cadrelor medicale cu instalarea mai rapidă a burn-out-ului în rândul acestora.
„E o dublă măsură”
– Am înțeles. Dar autoritățile v-ar spune că e riscant să îi lase pe asimptomatici acasă. Dacă umblă liberi, pe străzi? Cine îi verifică?
– Dar pe membrii familiei lor cine îi verifică? Am primit nenumărate sesizări că nu i-a căutat nimeni, nu i-a sunat nimeni. Nu au fost testați. Nu li s-a spus să stea în izolare.
Ori pleci de la ideea că toată lumea are conștiință socială, ori nu îți asumi acest risc pentru nimeni. Pe unii îi ții degeaba închiși în spital, pe alții îi lași liberi în casa lor și te aștepți să aibă conștiință.
„E o dublă măsură”
– Am înțeles. Dar autoritățile v-ar spune că e riscant să îi lase pe asimptomatici acasă. Dacă umblă liberi, pe străzi? Cine îi verifică?
– Dar pe membrii familiei lor cine îi verifică? Am primit nenumărate sesizări că nu i-a căutat nimeni, nu i-a sunat nimeni. Nu au fost testați. Nu li s-a spus să stea în izolare.
Ori pleci de la ideea că toată lumea are conștiință socială, ori nu îți asumi acest risc pentru nimeni. Pe unii îi ții degeaba închiși în spital, pe alții îi lași liberi în casa lor și te aștepți să aibă conștiință.
Carmen Uscatu:
Ori pleci de la ideea că toată lumea are conștiință socială, ori nu îți asumi acest risc pentru nimeni. Pe unii îi ții degeaba închiși în spital, pe alții îi lași liberi în casa lor și te aștepți să aibă conștiință.
(ESTE NECESAR A INTRA PE LINK PENTRU A CITI SI DOCUMENTELE ANEXATE!)
Astazi in Romania, oriunde in Romania, indiferent de varsta, sex sau religie (cu exceptia culorii rosii politice, vezi PSD/Ciolacu),exista o noua forma de detentie: CARANTINA
Un tanar de 22 de ani din Bucuresti, sanatos tun, cu toate analizele facute la zi, chiar si lucrator intr-o unitate medicala, tot din Bucuresti, prezinta in data de 10.04.2020 ceva simptome caracteristice virusului ucigas. Este testat si evident: COVID 19.
De atunci, ramane intr-o camera din INBI M.Bals, fara nici o vizita, fara televizor, si pana in data de 05.05.2020 fara nici un document medical care sa ii arate ceva, orice.
In schimb, ii sunt facute 10 teste COVID cu rezultate diferite. Cateva rezultate negative, cateva sunt pozitive. Dar nu sunt doua NEGATIVE consecutiv.
Astfel, tanarul de 22 de ani ramane in aceasta foarma de detentie.
In data de 05.05.2020, are nemarginita obraznicie de a cere documentele medicale ce au stat la baza detentiei.
In loc de documentele sale, ii vine o adresa din partea INBI M. BALS prin care este informat ca a incalcat regulamentul interior al unitatii medicale.
Urmatoarea zi vin si documentele medicale dar vine si mutarea sa pe Spitalul Clinic de Urgenta Colentina. Aici, o alta camera de detentie, aceleasi reguli, dar ceva in plus: UN SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO DIRECT IN CAMERA.
Din perspectiva noastra, acestea sunt incalcari odioase a drepturilor fundamentale si, o serie de infractiuni savarsite in tandem atat de catre angajatii acestor institutii medicale cat si de guvernantii nostri ce in mod premeditat au emis tot felul de acte normative si administrative in vederea restrangerii si anularii drepturilor noastre.
Astazi, am sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, solicitandu-i Procurorului General al Romaniei inceperea urmaririi penale impotriva conducerii acestor doua unitati medicale pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: LIPSIREA DE LIBERTATE, TORTURA SI VIOLAREA VIETII PRIVATE, SUPUNEREA LA RELE TRATAMENTE, ABUZUL IN SERVICIU.
Rezolvarea dilemei s-a încheiat cu o răzgândire peste noapte. La o zi după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, el a fost modificat.
Carmen Uscatu: Au existat voci care au acuzat ”ați externat pilele și apoi ați revenit asupra ordinului”
„Cineva s-a grăbit ieri să treacă ceva ce noi prognozăm, nu o dăm acum, ci mai târziu. Încă nu este timpul, mai ales că avem focare noi care au apărut, mai ales în partea medicală, și trebuie să avem grijă de ele, iar când se va face lucrul acesta se va face în momentul în care vom avea spitalele de suport”, a declarat la vremea respectivă Nelu Tătaru pentru Libertatea.
Ordinul inițial a fost emis pe data de 15 aprilie și modificat pe 16. Cu o zi înainte, Asociația „ Dăruiește Viață” trimisese la Ministerul Sănătății un Memoriu în care explica de ce măsura internării în spital nu este eficientă.
„Suntem singura țară din Europa”
– Ce argumente ați adus în acest Memoriu?
– Am atras atenția că am analizat situația, iar România este singura țară, cel puțin din Europa, în care a fost stabilită ca regulă internarea pacienților asimptomatici.
– Care ar fi dezavantajele acestei practici?
– Am identificat cel puțin șapte dezavantaje:
Consum inutil de materiale sanitare.
Creșterea riscului infectării personalului medical.
Dezvoltarea anxietății și depresiei în rândul pacienților.
Creșterea încărcăturii virale în saloanele în care se află mai mulți pacienți.
Scăderea timpului pe care personalul medical îl acordă cazurilor care necesită îngrijiri medicale.
Creșterea numărului de teste RT-PCR care sunt realizate în spital pentru pacienții asimptomatici.
Suprasolicitarea absolut inutilă a cadrelor medicale cu instalarea mai rapidă a burn-out-ului în rândul acestora.
„E o dublă măsură”
– Am înțeles. Dar autoritățile v-ar spune că e riscant să îi lase pe asimptomatici acasă. Dacă umblă liberi, pe străzi? Cine îi verifică?
– Dar pe membrii familiei lor cine îi verifică? Am primit nenumărate sesizări că nu i-a căutat nimeni, nu i-a sunat nimeni. Nu au fost testați. Nu li s-a spus să stea în izolare.
Ori pleci de la ideea că toată lumea are conștiință socială, ori nu îți asumi acest risc pentru nimeni. Pe unii îi ții degeaba închiși în spital, pe alții îi lași liberi în casa lor și te aștepți să aibă conștiință.
Carmen Uscatu:
Ori pleci de la ideea că toată lumea are conștiință socială, ori nu îți asumi acest risc pentru nimeni. Pe unii îi ții degeaba închiși în spital, pe alții îi lași liberi în casa lor și te aștepți să aibă conștiință.
Primarul general Gabriela Firea a anunţat, vineri, deschiderea „celui mai mare spital modular din ţară”, unde pot fi trataţi 500 de pacienţi care au forme uşoare de COVID-19. Unitatea sanitară este construită sub forma unei Secţii externe în curtea Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti,
„Inaugurăm astăzi (vineri – n.red.), la Bucureşti, cel mai mare spital modular COVID din ţară. Acesta va putea să primească 500 de pacienţi îmbolnăviţi cu coronavirusul de tip nou, cu forme uşoare. Formele mai complexe vor fi tratate, în continuare, în spitalele de boli infecţioase. Fiecare salon are, pe lângă pat, noptieră, dulap, şi boiler pentru apă caldă şi aer condiţionat. Cadrele medicale au o zonă dedicată documentaţiilor medicale şi pentru odihnă”, a spus Gabriela Firea.
Primarul General a adăugat că acest spital modular a fost construit în două săptămâni.
„Toate aceste spitale de campanie care au fost construite în această perioadă, la un moment dat, este posibil să primească pacienţi. Acest spital, prelunând un număr mare de pacienţi, va putea să degreveze spitalele de boli infecţioase, şi vom putea pune umărul al redeschiderea celorlalte spitale. Spitalul a fost ridicat în două săptămâni”, a adăugat edilul.
Potrivit sursei citate, spitalul va avea saloane cu două paturi, unde pot sta membrii aceleiaşi familii, sau cu un singur pat.
„Această unitate va fi folosită în cazul în care este nevoie. (…) În cazul în care va fi un aflux de pacienţi, va fi un val sau un tsunami, vom fi mai relaxaţi pentru că într-o această structură pot sta pacienţii cu simptome uşoare sau chiar cei asimptomatici, dar care trebuie să fie urmăriţi. (…) Este o rezervă care, ca număr de paturi, este egal cu numărul de paturi al Spitalului „Victor Babeş” ”, a spus Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş “.
După terminarea epidemiei de COVID-19, spitalul va fi folosit ca „organizare de şantier pentru Spitalul Metropolitan”, a conchis Gabriela Firea.
Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, semnalează pe o rețea de socializare cazuri scandaloase, cu pacienți morți în spitale din alte cauze, dar etichetați – deces Covid.
Ea spune că dacă ajungi la spital, cu o urgență, nu ești tratat până nu îți vine rezultatul testului Covid, lucru care a făcut ca mai multe persoane să înceteze din viață. Pur și simplu că nu au fost tratate.
„Voi incepe sa postez tot felul de astfel de cazuri. De ce? Pentru ca daca ai alta boala, chiar urgenta, pana nu iti vine testul COVID, medicii nu te trateaza. Te tin intr-o asa zisa „zona galbena”. Iar rezultatul testului poate dura si cateva zile. Si poti sa mori. Profesorul de sociologie Pascuta, de la Timisoara, a murit in „zona galbena”, fara sa ii faca nimeni ceva, ca poate are COVID.
Rezultatul testului a venit odata cu certificatul de deces si era negativ. Si nimeni nu vrea sa schimbe protocoalele astea cretine! Poate daca punem presiune publica pe ei o vor face! Acum dau vina pe managerii de spitale. Care nu au nicio vina. Ei doar aplica procedurile stabilite de un grup de „specialisti” de la guvern. Hei! Mor oameni in Romania!”, a scris Olguța Vasilescu.
Fostul ministru a postat și o „speță” a unei prietene de pe rețeaua de socializare, al cărui strigăt merită să se facă auzit:
„Tocmai m-a sunat mama plângând. O prietenă apropiată, pe care o cunosc, cu două fete de aceeași vârstă cu mine și soră-mea, a fost luni dimineața, saptămâna trecută, luată cu salvarea de acasă, cu dureri atroce de abdomen. Diagnosticul: colică renală.
I s-au făcut două teste pentru Covid, ambele negative. Marți seara a murit. Brusc! De luni dimineața până marți seara, internată în spital județean, deci sub supraveghere medicală de specialitate. Fără alte probleme de sănătate.
La insistențele familiei, cu pile și relații, i s-a facut autopsia, dupa o săptămână de la deces: septicemie! Nimeni nu i-a făcut nicio intervenție, nicio investigație, două zile, pentru că nu primiseră rezultatele la teste. Așa că au lasat-o sa moară cu zile.
A ieșit din morgă in sac negru, sigilat, cu formol turnat peste cadavru, ca suspect de Covid, că sunt obligati de un protocol absurd, direct la cimitir, fara slujba, fără nimic.
Asta e țara in care noi stam in casă și ni se pare normal ce se întâmplă în jurul nostru, crezând că cineva ne protejează. Nu, nu ne protejează nimeni, ba din contră, ne omoară! Acceptăm sa ne conducă niște criminali.
Unde le este jurământul lui Hipocrat al medicilor care s-au uitat două zile la un om cum moare? Sunt doar niste criminali in halate albe care respectă protocoale imbecile, nu juraminte ale profesie, a scris pe pagina sa de Facebook, Adriana Vitan Balint, postare preluată de Olguța Vasilescu.
Primarul general Gabriela Firea a anunţat, vineri, deschiderea „celui mai mare spital modular din ţară”, unde pot fi trataţi 500 de pacienţi care au forme uşoare de COVID-19. Unitatea sanitară este construită sub forma unei Secţii externe în curtea Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti,
„Inaugurăm astăzi (vineri – n.red.), la Bucureşti, cel mai mare spital modular COVID din ţară. Acesta va putea să primească 500 de pacienţi îmbolnăviţi cu coronavirusul de tip nou, cu forme uşoare. Formele mai complexe vor fi tratate, în continuare, în spitalele de boli infecţioase. Fiecare salon are, pe lângă pat, noptieră, dulap, şi boiler pentru apă caldă şi aer condiţionat. Cadrele medicale au o zonă dedicată documentaţiilor medicale şi pentru odihnă”, a spus Gabriela Firea.
Primarul General a adăugat că acest spital modular a fost construit în două săptămâni.
„Toate aceste spitale de campanie care au fost construite în această perioadă, la un moment dat, este posibil să primească pacienţi. Acest spital, prelunând un număr mare de pacienţi, va putea să degreveze spitalele de boli infecţioase, şi vom putea pune umărul al redeschiderea celorlalte spitale. Spitalul a fost ridicat în două săptămâni”, a adăugat edilul.
Potrivit sursei citate, spitalul va avea saloane cu două paturi, unde pot sta membrii aceleiaşi familii, sau cu un singur pat.
„Această unitate va fi folosită în cazul în care este nevoie. (…) În cazul în care va fi un aflux de pacienţi, va fi un val sau un tsunami, vom fi mai relaxaţi pentru că într-o această structură pot sta pacienţii cu simptome uşoare sau chiar cei asimptomatici, dar care trebuie să fie urmăriţi. (…) Este o rezervă care, ca număr de paturi, este egal cu numărul de paturi al Spitalului „Victor Babeş” ”, a spus Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş “.
După terminarea epidemiei de COVID-19, spitalul va fi folosit ca „organizare de şantier pentru Spitalul Metropolitan”, a conchis Gabriela Firea.
6 Commentarii la “INTERNAREA FORTATA A ASIMPTOMATICILOR DE COVID-19 in asa-zisele “spitale modulare” similare unor PUSCARII – ABUZUL SISTEMIC, UNIC IN EUROPA, care nu scandalizeaza aproape pe nimeni. Cum de a ajuns SPITALIZAREA un act de SECHESTRARE in SPATII IZOLATE, usor de asimilat torturii? MIRCEA BADEA versus RAED ARAFAT (video)”
După ce am cântat asta komunizmului, acum cântăm covidului: păi da’ covrigu’ n-o muritu’ ; numa’ o țâr’ s-o hodinitu’ !!!!
https://rense.com/general96/5G-Covid.php