Marturia monahiei Hatune despre ATROCITATILE ANTICRESTINE ale musulmanilor din Orientul Apropiat

17-01-2015 7 minute Sublinieri

SisterHatuneDogan

Desi este sezonul “pacii pe Pamant”, maica Hatune Dogan simte un fior specific razboiului. Fiorul o strabate cu fiecare noua atrocitate comisa impotriva minoritatilor crestine si Yazidi din Siria si Irak. Il simte in bisericile arse in Egipt si in masacrarea copiilor nevinovati din Pakistan.

Din acest motiv, in vizita de saptamana trecuta din Minnesota, aceasta le-a adresat un avertisment americanilor in fata catorva grupari bisericesti.

Climatul politic actual ii aminteste de anul 1915 si tara ei natala, Turcia, unde familia sa a resimtit cruzimea califatului otoman, care a masacrat 3 milioane de crestini si i-a transformat pe ceilalti in cetateni de mana a doua, cu statut de sclavi.

ISIS nu reprezinta nicio noutate, afirma aceasta, este doar renasterea partii intunecate a islamului.

“ISIS nu este fanatic. ISIS nu este mai ingrozitor. ISIS este alcatuit din credinciosi musulmani adevarati care urmeaza Coranului si lui Mohammed”, a declarat fondatoarea Fundatiei Maica Hatune cu sediul in Warburg, Germania, organizatie mondiala de ajutorare ce a fost decorata de catre guvernul german pentru dedicarea aratata pazirii drepturilor omului.

“Altii se declara musulmani. Afirma ca ei cred in Coran, dar nu il respecta”, a mai zis aceasta.

Crestinii armeni au reprezentat circa jumatate din cei 3 milioane de crestini care si-au pierdut viata in Turcia, insa cealalta jumatate erau de diferite confesiuni – ortodocsi greci, ortodocsi sirieni si protestanti. Toti au simtit cizma jihadului pe tampla lor.

Maica Hatune a facut joia trecuta o escala in Atlanta, pe drumul de intoarcere in Germania. Era imbracata in vestmantul monahal traditional si purta un crucifix de lemn simplu la gat, avand cu ea copia tocita a Coranului, ce i-a devenit insotitor constant ori de cate ori merge sa vorbeasca despre situatia din Orientul Mijlociu.

Ea crede ca crestinii din Occident ar trebui sa invete ce e scris in cartea sfanta a Islamului. Daca ar face aceasta, ar constientiza ca Statul Islamic (ISIS) nu face nimic din ce nu a mai fost facut deja in trecut de catre musulmanii cucernici cand cucereau popoare de “infideli”.

Unde sunt toti crestinii?

Maica Hatune aminteste faptul ca 96% din populatia Orientului Mijlociu la sfarsitul secolului al saptelea era crestina. Acum, aceasta a scazut la 6 procente. Turcia era la un moment dat aproape in intregime crestina, iar acum crestinii mai reprezinta doar 0,03 procente din populatia ei. Irak avea 1 milion de crestini sub conducerea lui Saddam Hussein, iar acum mai hatunesunt doar cateva mii, bisericile din Bagdad fiind mai mult goale Craciunul acesta.

“Unde sunt acesti crestini? Unde sunt acesti oameni? Intrebati-va”, afirma neinfricata calugarita, a carei limba materna este aramaica.

Familia ei a locuit initial in Turcia ca evrei, dar ulterior intregul sat s-a convertit la crestinism. Nascuta in 1970 ca fiica mijlocie dintre 10 copii, maica Hatune a invatat 13 limbi, dar niciuna nu o face mai mandra decat aramaica.

“Aceasta este limba lui Iisus“, a declarat pentru WND.

Fundatia Maica Hatune lucreaza in 35 de tari, avand ca motto versetele din Matei 25:34-40 – hranirea, imbracarea, adapostirea si tratarea medicala a saracilor si persecutatilor lumii. Din 2005, aceasta face calatorii regulate in Orientul Mijlociu, iar ISIS prezinta o noua provocare: incercarea de a salva copiii ramasi orfani din ghearele sale.

Maica Hatune s-a intors la manastirea sa din Germania pentru doar cateva zile inainte de a face o noua calatorie in Orientul Mijlociu pentru a celebra Craciunul alaturi de crestinii persecutati. A fost alaturi de ei in luna noiembrie, cand a vizitat taberele de refugiati din Irak, Iordania, Liban si Turcia. A fost furisata si in Siria pentru a se intalni cu crestinii de acolo.

“Au nevoie de sprijinul nostru. Fara suportul nostru, ei nu pot continua”, a declarat maica intr-o filmare ce o arata alaturi de niste refugiati Yazidi. “Traiesc precum animalele. Flamanzi. Fara mancare. Insalubru. Nimeni nu ar trebui sa traiasca asa.”

E un angajament cu care este prea familiarizata. Intrebarea “Ce s-a intamplat cu toti crestinii?” este pur retorica si complet personala. Familia ei a supravietuit genocidului din Turcia anului 1915, tara din care parintii au fugit in 1985.

Matusa ei Sara a supravietuit persecutiei din Zaz, un mic sat din sud-estul Turciei, in 1915.

“Avea doar 18 ani si era foarte frumoasa. Unul dintre barbatii musulmani a vazut-o si a zis: ‘E frumoasa. Imi apartine’“, povesteste maica Hatune. Sara avea 4 frati, o mama si un tata, cativa verisori, unchi si matusi care locuiau in sat. “In total 12. In octombrie 1915 i-au ucis in fata ei.” Crima a fost savarsita de jihadisti, atat turci, cat si kurzi, cu aprobarea armatei turce.

“A fost planuit.” In total, 365 de enoriasi ai bisericii familiei sale, Sf. Dumitru, au fost ucisi – adica aproape jumatate din populatia satului. Mai intai i-au impuscat. Mai mult de jumatate erau inca vii, asa ca i-au ars de vii in biserica”. Strabunica maicii avea 2 copii si a fost fortata in 1921 sa-si implore stapanii musulmani s-o lase sa-si pastreze un copil si sa-l educe crestin.

Astazi este exact aceeasi situatie sub ISIS in Irak si Siria.

“Pe cele mai frumoase le iau de sotii si le obliga sa devina musulmance”, spune maica.

Celelalte sunt fortate sa se convertesca sau sunt ucise. Multe au fost macelarite in fata parintilor. Are o filmare furata din Irak cu trei baieti tineri, de 5 sau 6 ani, torturati psihologic de ucigasul lor.

“Spuneti-mi pe cine sa tai primul”, spune barbatul in araba. Are un cutit lung de macelar pe masa de langa el. “Vino si pune-ti capul aici”, spune acesta, in tipetele de teroare ale copiilor. Acestia fac un pas in spate, insa camera de mici dimensiuni nu le lasa niciun loc de scapare. Cand niciunul dintre baieti nu vrea sa fie primul care sa-si puna gatul, barbatul striga: “Veniti toti. Veniti toti!” Il prinde pe unul dintre ei, cel in camasa alba. Baiatul tipa si ceilalti doi plang. “Esti cu ISIS?“, tipa barbatul catre copil. “Esti cu ISIS?” “Nu!”, raspunde baiatul printre lacrimi. Toti trei sunt decapitati. Maica afirma ca a primit filmarea de la o ruda a copiilor.

Intr-o alta filmare, din 2013, trei preoti crestini sunt trimisi pe un camp cu mainile legate. Un musulman il tranteste pe unul din preoti la pamant si ii taie capul in timp ce alti cateva sute striga: “Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!”

“Cred in actiune”

Bazandu-se pe trecutul familiei sale, maica Hatune tocmai a terminat de scris a 13-a carte, “Cred in actiune”, scrisa pentru comemorarea celei de 100-a aniversare a genocidului crestinilor din Turcia. In aceasta carte, ea compara viata lui Iisus cu cea a lui Muhammad, profetul Islamului.

“Nu inventez nimic. Scriu doar fapte. Muhammad a venit si a adus ucideri, decapitari, pedofilie. S-a culcat cu o fetita de 9 ani, cu care se casatorise cand aceasta avea doar 6 ani. Stim aceasta datorita marturiei ei din Hadith. In Yemenul de azi, unde se aplica legea Shariah, sunt obligati sa se casatoreasca cu fata inainte de prima menstruatie, cu varsta maxima de 13 ani, deoarece asa este scris.”

Rasfoind Coranul, maica gaseste alt verset despre care spune ca ii conduce pe musulmani la uciderea crestinilor din Orientul Mijlociu.

“In Coran este scris de 25 de ori sa ucizi crestinii deoarece suntem politeisti”, afirma aceasta, explicand ca musulmanii nu inteleg conceptul Sfintei Treimi. “Mai spune si sa nu-ti faci prieteni crestini.”

Europa este pe cale sa devin urmatorul camp de lupta al Islamului, mai ales in Belgia si Franta, unde musulmanii reprezinta intre 6 si 10 procente din populatie. Tara adoptiva a maicii Hatune, Germania, este alcatuita din cel putin 4% musulmani si are peste 4000 de moschei.

“O moschee nu este doar pentru rugaciune. Este pentru a te pregati sa ucizi necredinciosul si sa controlezi lumea”.

In Coran exista 97 de versete impotriva necredinciosului.

“Si exista versete impotriva crestinilor care spun ca Dumnezeu este Tatal, Fiul si Sfantul Duh, sa ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Ei trebuie decapitati, cu capul taiat de la gat; nu exista alta interpretare. Asta fac musulmanii. Musulmanii normali, care sunt intr-adevar musulmani, trebui sa urmeze aceasta regula”, declara maica. “Nu va exista pace pe pamant daca aceste versete din Coran nu sunt oprite. In Coran, Hadith si sunna putem gasi verbele “a taia”, “a ucide”, a “ataca” de 36800 de ori. Cum sa fie astfel pace pe pamant?”

Coranul le mai da musulmanilor dreptul de a viola fetele si femeile tinute captive ca sclave (Sura 23:5-6).

In orasele cucerite, ISIS a marcat casele crestinilor cu un simbol rosu al Nazarineanului. Acestea sunt apoi vizitate de militantii ISIS care aduc orori de nedescris asupra familiilor.

Maica Hatune spune ca aceste fapte sunt justificate de Coran in Sura 5:33, unde putem citi:

“Intr-adevar, pedeapsa pentru cei ce poarta razboi impotriva lui Allah si a Trimisului Sau si lupta pentru a corupe nu este alta, decat de a fi ucisi sau crucificati sau ca mainile si picioarele lor sa fie taiate din parti opuse sau sa fie exilati.”

Apologetii Islamului din Occident afirma ca versetul este scos din context de catre “islamofobi”, insa maica Hatune este de alta parere.

Crestinii din Orientul Mijlociu ii stiu, le cunosc regulile”, afirma aceasta.

Astazi exista 57 de state care traiesc conform legii islamice.

“Educatia nu le este permisa fetelor. Femeile sunt create doar pentru satisfacerea nevoilor sexuale ale barbatului. Daca este violata, femeia trebuie sa aduca 4 barbati martori. Bineinteles ca este imposibil, deci va fi ucisa cu pietre. Exista atatea femei si fete care mor ucise astfel…”

Maica isi aminteste anii de scoala din Turcia. Chiar daca toti cei din satul ei erau crestini, niciun crestin nu ii era permisa o pozitie de autoritate sub legea islamica, deci toti profesorii erau musulmani. Daca elevii crestini erau prinsi mergand la biserica, profesorul ii batea, de obicei prin lovirea mainilor cu o bara metalica.

Aceasta povesteste cum guvernul turc a confiscat toate armele crestinilor inainte de a porni un jihad violent impotriva lor. “Sat dupa sat au venit si au zis: ‘Daca nu ne dati armele, va vom baga in inchisoare 7 ani'”.

La varsta de 14 ani, maica Hatune a parasit Turcia alaturi de parintii ei in 1985, gasind refugiu in Germania. A intrat intr-o manastire de acolo la 16 ani.

Eram o familie bogata. L-au amenintat pe tata ca il vor taia aici”, spune maica aratand catre o parte a urechii. “A fugit. A zis ca i-a ajuns – vom lasa totul si vom pleca.”

Theodore Shoebat, fiu al fostului terorist palestinian convertit la crestinism Walid Shoebat, o descrie pe Maica Hatune intr-un articol din 30 decembrie 2013 ca pe Maica Tereza a zilelor noastre.

“Dorinta maicii Hatune de a-i ajuta pe cei persecutati este atat de mare incat depaseste orice face altcineva astazi in Orientul Mijlociu. A vizitat 38 de tari si a lucrat cu Ministerul Caritatii si al Serviciilor Sociale din Zimbabwe, Turcia si India. Faptele ei bune primesc bineinteles furia vociferanta a jihadistilor, in cuvintele lui Dogan: ‘Am primit 18 amenintari cu moartea in 7 limbi'”.

Un mesaj pentru America

Maica a sosit in America saptamana trecuta cu scopul de a cauta donatii pentru minoritatile din Irak, Siria, Egipt si India. Majoritatea acestor minoritati sunt crestine, insa multe dintre cele din Irak si Siria apartin stravechii secte Yazidi. Intr-o filmare o putem vedea intr-o tabara de refugiati Yazidi inconjurata de familii care nu mai au nimic altceva decat hainele de pe ele.

A venit in America cu o pledoarie pentru ajutor. Dar a venit si cu un mesaj pentru americani.

“America isi invita propriii macelari la usa sa”, a declarat aceasta, facand referire la politica americana de a primi refugiati musulmani prin programul de refugiati al Natiunilor Unite.

WND a raportat pe 11 decembrie ca ONU a acordat case in orasele americane la 9000 de refugiati sirieni, in majoritate musulmani, iar SUA a aceptat aproape 2 milioane de refugiati din tarile musulmane incepand cu 1992.

Deja aveti o societate paralela in America”, a declarat maica. “In 50 de ani va vor ucide nepotii in fata voastra. Orientul Mijlociu este deja aici. Este aici. Nu este departe de aici. Este la usa voastra.”

Acesta este un mesaj pe care multe biserici din Minnesota nu erau pregatite sa-l auda, a afirmat Debra Anderson, sefa a unei reprezentante locale a ACT! For America care a sponsorizat vizita monahiei.

“Vroia sa faca ceva activ. Credea ca credinta fara fapte este moarta”, a mai spus Anderson. “Dar a fost greu sa convingem bisericile din Minnesota sa o invite sa vorbeasca. O parte a motivului a fost reprezentat de mesajul ei. Este foarte critica la adresa guvernelor musulmane.”

O grupare bisericeasca care a invitat-o sa vorbeasca i-a oferit o primire “grozava”, povesteste Anderson. Au vizitat un ordin de calugarite catolice si “cinci sau sase dintre ele au iesit din sala inainte de finalul prezentarii”.Unele dintre pozele din prezentare aratau suferintele la care erau supusi oamenii; cred ca au fost cutremurate. Nu stiu daca au mai fost vreodata atat de zguduite in felul de a gandi. Dar nu erau decat fapte. Le-am invitat sa ceara si parerea altor experti. Dar am avut si o calugarita care m-a intrerupt si mi-a zis: ‘Nu vreau sa o mai ascult’. A fost foarte greu sa o introduc in biserici.”

Anderson a mai afirmat ca a trimis un anunt de conferinte catre circa 800 de oameni din lista ei de adrese de email ce reprezinta diverse denominatiuni crestine. Doar cativa au raspuns cu invitatii.

Una dintre calugaritele din manastirea din Minnesota a intrerupt-o pe maica Hatune cu o ingrijorare clara. “Maica, ajunge”, a spus aceasta, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la o eventuala reactie comunitara impotriva musulmanilor daca documentatia maicii ar fi ajuns sa fie larg raspandita.

hatune2Insa desi unele au fost indepartate de povestile despre miile de fete violate si de imaginile crestinilor crucificati de catre ISIS si a musulmanilor care jucau fotbal cu capetele victimelor, altele au raspuns prin cererea de informatii suplimentare si oferindu-se sa se implice in ajutorarea celor persecutati.

Misiunea mea este de a-i ajuta pe cei suferinzi oriunde s-ar afla“, a afirmat maica Hatune. “Ei nu pot veni la mine, deci merg eu la ei. Donatiile merg in totalitate catre oamenii suferinzi. Suntem toti voluntari. Suntem in totalitate independenti. Nu avem un donator mare acum. As vrea [sa existe]. Avem 2 pesti si 5 paini, iar Dumnezeu le inmulteste.”

Munca este efectuata de 5000 de voluntari, fara personal platit.

Un neamt batran i-a lasat monahiei o mica bursa din care sa traiasca dupa ce el va muri. Isi plateste singura calatoriile, sau are cate un sponsor ca in cazul calatoriei in Minnesota.

Acum planuieste sa se intoarca in Orientul Mijlociu de Craciun, sperand sa poata duce cateva cadouri copiilor.

Unul dintre cei care i-au auzit mesajul a intrebat-o daca se teme.

Oricui ii este frica”, a raspuns maica. “Insa sunt chemata sa arat solidaritate. Si asta se face nu prin vorbe, ci fapte, cu datorie. Iisus imi este garda de corp.”

Cultura islamica este “ca un caine“, crede calugarita, in sensul ca trebuie confruntata. Daca exista vreun gol sau vreo slabiciune in cultura crestina, musulmanii o vor simti si vor continua sa marsaluiasca si sa intimideze cultura locala.

“Nu poate sa-ti fie frica de cultura islamica”, spune aceasta. “Daca fugi, vor veni dupa tine precum un caine. Trebuie sa ramai pe pozitii. Nu spun sa lupti. Spun sa rezisti. Eu le spun: ‘Stop. Nu va vreau, eu am propriul meu Dumnezeu’. Ei vin aici cu gandul de a cuceri tara. Daca nu accepta modul de viata american, sa plece inapoi in tara lor. Guvernul trebuie sa inteleaga aceasta.”

traducere pentru Cuvantul Ortodox de B.D.


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

56 Commentarii la “Marturia monahiei Hatune despre ATROCITATILE ANTICRESTINE ale musulmanilor din Orientul Apropiat

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Nu pot privi poza baietelului din bratele maicutei fara sa am sentimentul vinovatiei fata de nemultumirile mele zilnice… articolul iti sfasie sufletul.. doua porunci ne-a dat Hristos – iubirea de Dumnezeu si de aproapele, si cat de greu pot fi ele implinite in asemenea conditii!

 2. Impresionant!

  P.s: site-ul “The Orthodox Church” ii accepta ca ortodocsi propriu zisi si pe ortodocsii orientali?

 3. @emanuel:

  Depinde, insa parca da. Nu am verificat insa daca maica Hatuni este monofizita sau ortodoxa. Sursa lor e oricum pravoslavie.ru

 4. In prefata cartii “Isaac Sirul – Cuvinte catre singuratici” (Ed. Deisis, Sibiu, 2007) diac. Ioan I. Ica Jr. (care mi-a fost recomandat de curand ca fiind un teolog de talia Parintelui Dumitru Staniloae…?) face o apologie insistenta a crestinismului numit ‘nestorian’, din traditia siro-orientala. Citez: “Acesta este crestinismul siro-oriental al Bisericii Asiriene a Rasaritului, cum s-a autointitulat si se numeste oficial pana in zilele noastre, refuzand eticheta insultatoare de Biserica ‘nestoriana’.”
  Aici as avea nevoie de niste clarificari…
  Mai stiu ca Parintele Arsenie Boca a spus despre asta cu un ton dezaprobator, referindu-se la diferitele confesiuni: “toate vor fi una”.

 5. Incredibil de binevenita clarificarea. Multumesc!
  Si iertati pentru off-topic.

 6. @Lucian:
  Sfantul Isaac Sirul in traducerea parintelui Ica Jr. este mai greu de inteles fara lectura prealabila a Filocaliei vol.10, acolo unde parintele Staniloae ofera si explicatii in notele de subsol. Diferenta de exprimare este mare, insa odata familiarizat cu scrierile Sfantul Isaac Sirul, este mult mai usor de parcurs dupa aceea.

 7. Carmen, 1
  Şi eu simt aceiaşi vinovăție.

 8. Maica spune adevărul. Şi istoria este şi dovadă şi mărturie. Inclusiv cea a României.
  Stăpânirea nu degeaba poartă sabia (spune sfântul apostol Pavel). Crima este mai mult decât infracțiune şi nu poate fi motivată de numele şi cinstea nimănui. Există drept internațional în virtutea căruia au fost judecați şi condamnați criminali de razboi, criminali care s-au făcut vinovați de crime în masă, de genocid.
  Sunt credințe şi credințe. Una este Adevărul lumina şi viața. Una a pus bazele moralei umane, a egalității în drepturi a femeii cu bărbatul, a dreptului internațional.
  Sunt credințe care prin ce sunt nu încalcă Legea şi dreptul internațional şi sunt credințe care încalcă acestea la modul cel mai grav.
  Stăpânirea de drept internațional a făcut şi face o gravă discriminare şi nedreptate condamând (şi executând), doar o parte din crimele şi criminalii lumii de ieri şi de astăzi.
  Crima rămâne crimă indiferent de cine şi ce o motivează (x profet, sau islam) şi dreptul internațional îl condamnă deopotrivă pe crminal ca şi pe cel ce trebuie să-l dovedească să-l facă inofensiv şi să execute sentința cerută de lege, potrivit cu fapta.
  Nu luptăm cu profeți ci cu criminali. Nu luptăm cu credințe sau cu nu-ş ce islam ci cu crima instituționalizată şi cu idivizi ce ucid şi torurează în masă.
  Nu lupțam cu cricaturi şi cu ironii împotriva acestor crominali ci cu sabia pe care Dumnezeu însuşi a legitimat-o prin apostolul Pavel.
  Islamul să-şi revizuiască crezul să intre în legalitate şi să respecte dreptul internațional. Să se delimiteze de crimă şi criminali de teroare şi teroriştii vinovați de genocid.
  Organizațiile internaționale trebuie să cheme islamul prin toți cei ce-l reprezintă şi înțeleg că trebuie să se supună legii şi dreptului internațional, pentru a-şi revizui crezul şi a se delimita de crimă şi teroare şi a nu se identifica cu criminalii.
  Asta nu trebuie s-o cer eu (x-lescu, nimeni), ci reprezentanții puterii şi dreptului internațional.
  Chestia (Buşisto-Obamisto-UE), cu lupta împotriva teorismului, legitimează cu totul altceva şi nu identifică ce trebuie să identifice. Nu condamnă ce trebuie să condamne. Şi asta nu întâmplător.
  Crima împotriva umanității făcută de islam (de-a lungul istoriei) îi condamnă nu numai pe criminali ci şi pe cei ce au datoria şi puterea să-i oprească şi să-i condamne.
  Ce-i cu mascarada caricaturilor ?
  Sabia trebuie să oprească crima împotriva umanității, dacă stăpânirea mai poartă sabia (dreptului internaționa) şi nu are interese convergente cu crima islamică şi criminalii aceştia.

 9. ““In Coran este scris de 25 de ori sa ucizi crestinii deoarece suntem politeisti”, afirma aceasta, explicand ca musulmanii nu inteleg conceptul Sfintei Treimi.”
  […]
  “In Coran exista 97 de versete impotriva necredinciosului.

  “Si exista versete impotriva crestinilor care spun ca Dumnezeu este Tatal, Fiul si Sfantul Duh, sa ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Ei trebuie decapitati, cu capul taiat de la gat; nu exista alta interpretare. Asta fac musulmanii. Musulmanii normali, care sunt intr-adevar musulmani, trebui sa urmeze aceasta regula”, declara maica. “Nu va exista pace pe pamant daca aceste versete din Coran nu sunt oprite. In Coran, Hadith si sunna putem gasi verbele “a taia”, “a ucide”, a “ataca” de 36800 de ori. Cum sa fie astfel pace pe pamant?”

  Coranul le mai da musulmanilor dreptul de a viola fetele si femeile tinute captive ca sclave (Sura 23:5-6).

  In orasele cucerite, ISIS a marcat casele crestinilor cu un simbol rosu al Nazarineanului. Acestea sunt apoi vizitate de militantii ISIS care aduc orori de nedescris asupra familiilor.

  Maica Hatune spune ca aceste fapte sunt justificate de Coran in Sura 5:33, unde putem citi:

  “Intr-adevar, pedeapsa pentru cei ce poarta razboi impotriva lui Allah si a Trimisului Sau si lupta pentru a corupe nu este alta, decat de a fi ucisi sau crucificati sau ca mainile si picioarele lor sa fie taiate din parti opuse sau sa fie exilati.””

  N-am citit Coranul, dar daca este cum spune maica Hatune (si nu numai ea)… apai, e grav de tot!
  Dintre primii Parinti ai Bisericii care au luat atitudine fata de mahomedanism stiu ca a fost Sf Ioan Damaschin:
  “Până la adormirea sa întru Domnul, Sfântul Ioan s-a dedicat teologiei ortodoxe, iar prin operele sale polemice a subliniat neajunsurile mahomedanismului, iconoclasmului, nestorianismului, monofizitismului și altor rătăciri.” Sursa http://ro.orthodoxwiki.org/Ioan_Damaschin

  Doamne miluieste, apara si pazeste!
  Doamne, lumineaza-ne pe toti!

 10. dragilor ! cred ca ceea ce se spune in acest articol este adevarat ! dar asta duce si la ascutirea contradictiilor dinte cestinism si islam, si asta este sustinuta artificial ! de ce ? contra unor publicatii blasfemeitoare si pornografice la adresa credintei ! si sunt asemenea referinte si la adresa crestinismului nu am auzit ca vreo biserica, confesiune sau reprezentant al crestinismului sa fi actionat in judecata asemenea publicatii smintite si sa ceara daune morale si inchiderea acestora, tacerea si ignoranta a asemenea lucruri grave s-a inteles de islamisti ca fiind aprobativa ! poate chiar s-a chicotit de unii buni crestini la asemenea ispravi nemernice ! insa-si continuarea acestor blasfemii , mai vartos urcand audienta si tirajul acestor publicatii de latrina, au infuriat si mai mult pe islamisti ! si islamistii ar fi putut actiona in judecata aceste publicatii scarnave si sa ceara daune morale ! poate au facut-o, poate nu ! cert este ca acum toate oalele sparte is in capul lor, si cand ne gandim, cui folosesc de fapt aceste incidente !

 11. Daca toti crestinii din tarile majoritar crestine s-ar uni in a pune presiune pe conducerea bisericilor si a guvernelor care ii reprezinta, sa ia atitudine fatisa si ferma impotriva acestor atrocitati si in final chiar sa se intervina militar in acele zone din Orientul Mijlociu in care au loc astfel de crime impotriva umanitatii, cred ca fratii nostri mult patimitori ar putea fi salvati si prigoanele ar putea fi oprite. Nu am auzit nici un sef de stat european si, din pacate, nu sunt multe voci nici in biserica, care sa condamne statele musulmane care sponsorizeaza aceasta miscare demonica numita Isis. Astfel ca fratilor nostri le-a ramas doar nadejdea la Domnul si la Maica Sa. Sa-i purtam in rugaciunile noastre si sa-l rugam pe Dumnezeu sa opreasca aceste grozavii. Si mie mi s-a facut rusine citind articolul despre activitatea misionara a maicii Hatuna. Multa putere le da Domnul celor ce le pasa de cei in suferinta, celor ce-si iubesc semenii si isi pun viata pt a le sluji acestora. Cat despre martiriul copiilor, tinerilor, batranilor si a intregului popor siriac cuvintele sunt neputinciose sa-l caracterizeze. Nu pot decat sa ma plec in fata lor cu teama si cutremur asa cum se cuvine a face in fata mucenicilor vremurilor de pe urma.

 12. @Lucian Octavian
  Au existat numeroase comunitati crestine care traind in afara Imperiului Roman de Rasarit sau Bizantin si care nu au avut- la momentul acela- nici cunostiinta si astfel reprezentanti in cadrul primelor Sinoade ecumenice- se gaseau de exemplu in teritorii controlate de persi, indieni( India de azi) care erau state dusmane Imperiului. Isaac Siru, Efrem sirul,dupa neam ar trebui sa fie considerati eretici monofiziti.

 13. @lucian:

  Problema monofizitilor nu e legata de credinciosii de rand, ci de reprezentantii de varf ai acestuia, care au instrumentele teologice necesare sa-si dea seama, atunci ca si acum, de adevar, daca ar vrea sa o faca. Pe de alta parte, conteaza mai putin neamul, pentru sfinti, cat apartenenta la Biserica. De pilda, Efrem Sirul se afla in comuniune cu Sf. Vasile cel Mare, deci e afla in Biserica. Repeta, insa: nu e cazul sa comentam off-topic. Pe probleme de monofizism rugam sa se comenteze la linkurile respective. Multumim!

 14. Din punctul meu de vedere, pe subiectul de aici, lucrurile sunt clare: ce spune maica Hatune este real si adevarat. Ascunderea dupa deget, in care majoritatea covarsitoare a oamenilor de azi vegeteaza, face rau. Doar adevarul face bine.
  Musulmanul ce-si traieste sincer credinta va face aceste lucruri, aceste groaznice lucruri. Cartea lor de capatai ii obliga la asta.
  Adormirea noastra e de vina pentru ca suntem acum socati – cei carora ne mai pasa macar sa ne informam si nu sa ne lasam “informati” – suntem socati deci de faptele lor. Dar oare de ce ne mira, cand e vorba de religii, de credinte si manifestari inspirate de vrajmasul?!?
  In plus, cine crede inca in dreptatea din tribunale a ramas mult in urma realitatii. E ca si cum ar merge BOR la STAT sa dobandeasca in tribunalele statului de la STAT ceea ce STATUL a luat bisericilor si manastirilor cu forta: averile din care se intretineau. Deci, acum cand vine oculta cu noul val anti-clerical impotriva ortodoxiei romanesti, plin de ura salbatica, zicand ca statul nu mai trebuie sa dea nici un leu din banii publici pentru BOR, in tribunalele statului isi va rezolva problema asta lumeasca BOR? Sau ale “Uniunii Europene”? La “Natiunile Unite”? Adica, chiar in ograda ocultei mondiale?
  Sa fim lucizi, fratiile voastre!

  Nici musulmanii nu au ce cauta in tribunale si ei stiu asta. Ei au credinta lor si o aplica. E brutala, criminala, groaznica. Dar cum se spune in multe locuri, le da un sens real unde ateismul si consumatorismul li l-au furat. Pentru unii. Pentru altii, e traditie de cam 1500 de ani. Aceeasi. Doar ca nu mai sunt restransi geografic la Peninsula Araba, Africa si Orient…

  Toate acestea au fost urmarite indeaproape si pregatite din timp. Au fost tiparite in anii 1870 in detaliu. Si este numit in engleza si cu numele de “social engineering”. Adica sunt lucruri programate din timp si fabricate de catre:

  http://www.frontpress.ro/2014/11/proiect-imens-masonic-in-bucuresti-pe-un-teren-primit-gratis-de-la-guvernul-ponta.html

  Si de catre pacatele noastre:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/05/22/a-cui-este-vina-pentru-toate-nenorocirile-care-ni-se-vor-intampla/

  Intrebarea e ce facem noi azi si maine.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/06/25/ultimul-capitol-al-unei-carti-tulburatoare-parintele-arseni/

  In luna aprilie a anului trecut a randuit Domnul de am petrecut cateva saptamani la Iasi, in delegatie corporatista. Suficient insa ca sa petrec clipe de inaltare duhovniceasca in cateva locuri in care as mai vrea sa ajung.
  Printre acestea si o slujba arhiereasca in Catedrala Mitropolitana.
  Dar mai strapungator decat orice, a fost ca dupa sfarsitul slujbei, un Parinte calugar foarte batran a inceput a mirui lumea in vreme ce se retragea incet spre iesire, mai inainte sa se porneasca spre iesire clerul ce-a slujit atunci.
  Si mergea Parintele cu pasi marunti si subrezi, dar drept la statura, si ajungand spre mine m-a izbit in miezul sufletului ca lacrima… plangea, se ruga in surdina si zicea celor pe care ii miruia: “Domnul sa nu ne lase ca ne pierdem ortodoxia!… Sa ne rugam, ca sa nu ne pierdem ortodoxia!…” M-a miruit si pe mine. S-a intamplat sa fiu chiar in drumul lui. Dar acele lucruri nu imi vor mai iesi din suflet niciodata. Pentru ca stiam ca e exact asa cum zice. Si am plans cu el…
  Nu stiu cine este. Nici daca il voi mai vedea vreodata in lumea asta. Dar ii multumesc Domnului pentru acea zi. Printre altele…

 15. @Lucian-Octavian

  Nu vreau sa declansez o polemica dar nu cred ca toti musulmanii care “isi traiesc sincer credinta” sunt capabili sau aproba astfel de crime. Sa nu generalizam…intamplarea face sa cunosc persoane musulmane practicante care fac dovada de multa delicatete sufleteasca si solidaritate. Nu toti musulmanii sunt de acord cu masacrul care are loc in orientul mijlociu. Acolo sunt elemente extremiste antrenate si instrumentalizate de slujitorii satanei pe pamant. Cat priveste elementul de “presiune” de care vorbeam, nu ma refeream la o actiune in instanta, la “tribunale”, ci la actiuni cum ar fi marsuri , scrisori deschise, luari de pozitie in presa scrisa. Desigur Biserica , ca institutie, poate sa faca uz si de alte mijloace ce tin de diplomatie, de relatiile din cadrul institutionalizat cu organele statului. Daca ne bagam capul in nisip sau mergem pe varianta defetista ca oricum toti sunt vanduti ocultei mondiale, minoritatii in cauza ii va fi mult mai usor sa-si duca planul la indeplinire.

 16. @Elena:

  Nu vreau sa declansez o polemica dar nu cred ca toti musulmanii care “isi traiesc sincer credinta” sunt capabili sau aproba astfel de crime.

  Subscriem.

  Chiar am avut ceva reticente in a publica aceasta marturie, din cauza unei atitudini cam radicale si generalizante despre musulmani. Insa la mijloc este si o experienta personala, de familie, e de inteles aceasta radicalizare, insa nu e neaparat de urmat ad litteram, iar atrocitatile anticrestine au un istoric documentat in regiune (si in Turcia, tara de origine a maicii), nu tin doar de prezentul mult mai manipulat de interese “superioare”. Totusi, crestinii din Orientul Mijlociu au reusit sa traiasca veacuri intregi in zone majoritare musulmane, deci se poate…

 17. Impresionanta marturia maicutei Hatune si de admirat credinta, curajul si jertfa cu care actioneaza:”Ei nu pot veni la mine,deci merg eu la ei”,”garda mea este Hristos,”avem 2 pestisi 5 paini,iar Dumnezeu ii inmulteste.Este un model de urmat,vor veni grele,sa nu ne pierdem nadejdea si credinta.
  Unele dintre orori le mai vazusem pe site-uri,iar una dintre imagini cu un copil care juca fotbal cu un cap de om m-a urmarit multa vreme.Da,asa este cum spune maicuta, ca pana cineva nu va sterge acele versete din coran pe care le-a mai reluat si fratele Ioan,nu va fi pace pe pamant.Dar cine si cum sa le stearga? Noi,ar trebui sa mai facem o psaltire in comun,pana una alta.

  Iata si ultimile “jocuri distractive”antihristice ale musulmanilor:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2913733/Thrown-roof-stoned-death-crucified-world-reacts-horror-terror-Europe-new-ISIS-executions-medieval-brutality-jihadists-bring-West.html

 18. Ei fratilor… Atitudinea radicala a maicii e … realitatea pusa pe hartie. O aprob. Radicalismul relativ aplicat ca eticheta nu dilueaza radicalismul realitatii, cel din fapt.
  E ca si cum ai zice ca un sihastru care traieste in pustie in nevointa cea mai aspra e radical, iar un caldicel dintr-o parohie oarecare, care mai mult nu aplica poruncile si sfaturile evanghelice e mai … de bun simt.
  Similar, evident ca sunt persoane cu delicatete sufleteasca si solidaritate printre musulmanii delcarati. Care poate si-au dat seama ca ceva nu e in regula in religia lor. Dar in comentariul de mai sus am spus ca cel ce urmeaza cu ravna *cartea sfanta a islamului* va face acele lucruri. Tot istoric documentate. Din plin. Credeti ca in alte parti ale lumii vor face altfel, cand vor simti ca au o putere in teritoriul unde se gasesc? Mai ales ajutati din umbra? Eu cred ca vor face la fel, mai ales sub conditionarea fortelor “superioare”. Islamul s-a nascut cu sabia sangeranda in mana. Asa a continuat pana azi. Vom vedea daca e asa sau nu.
  Nu instig la resentiment impotriva islamului dincolo de repulsia pe care orice crestin a avut-o de la inceput pentru brutalitatea si genocidul practicat de varii credinte asupra celor “necredinciosi”, pentru a-i supune – deci fata de pacat. Sa citim Vietile Sfintilor.
  Oare si-a pregatit vrajmasul aceasta masa uriasa de oameni cu aceasta religie degeaba?
  Credeti voi ca acei musulmani delicati sunt reprezentativi pentru islamul din toate vremurile si de azi?
  Acum, eu stiu ca sunt destui care poate vor avea atat de multa tarie cand va veni vremea schingiuirilor si a sfartecarilor, incat sa se roage pentru aceia in timp ce ei insisi patimesc. Nu ca mine. Eu nu am tarie nici sa traiesc viata ortodoxa de zi cu zi. Dar de dragul celor care nu vor avea acea tarie, cat si de dragul celor care intre timp se convertesc la islam si merg in ageamii nou contruite (inclusiv la noi in tara) – de dragul mantuirii sufletelor acelora deci, incercati un pic mai mult realism si un pic mai putina diplomatie cosmetizanta.
  Nu va temeti, ca nu deveniti asemenea cu inventatorii razboiului impotriva terorismului spunand adevarul. Adevarul! Asta e valabil pentru oricine.
  Mai ales in zilele acestea, cand islamul nu se trezeste din adormire cu sabia in mana bazandu-se pe delicatetea “moderatilor”…
  Ma intreb, o cercetare in amanunt, ce ar arata legat de zonele in care au convietuit crestinii minoritari si musulmanii majoritari: a fost supunerea sub gheata si sacrificiul crestinilor sau delicatetea impaciuitoare a islamistilor – ce a adus convietuirea?

  Nu instig aici la razboaie sfinte si la ura impotriva aproapelui (incluzand musulmanii), nici la razbunari, nici la zelotism. Dar oamenii nu stiu pur si simplu ce e ce in realitatea in care traiesc. Si exagerarea nu e buna in nici o directie.

  Vicleanul vrajmas a pregatit amandoua taberele pentru marele razboi. Nu e bine sa ignoram pe nici una dintre ele, intelegandu-le ca atare. Nici sa nu ezitam sa spunem adevarul asa cum e.
  Putem incepe cu Sfantul Paisie Aghioritul: “din Siria va incepe”…

 19. @Lucian:

  Diferenta este intre a vorbi despre islamism si a vorbi despre musulmani. In primul caz ai de-a face cu o credinta gresita, cu o ratacire, care trebuie aratata ca atare. Nu exista islamism “de bun simt”, in acest sens, ci doar o credinta neadevarata. In al doilea caz ai de-a face cu oameni, fiecare in parte. Chestiunea cu sinceritatea e cu dus si intors. Ce inseamna sincer? Oare toti oamenii care au o religiozitate neadevarata, dar sunt sinceri, vor urma cu strictete cerintele, deseori, absurde, ale acelor religii? Oare sinceritatea ar presupune, cumva, si o ascultare a constiintei, care exista in fiecare om? Cam complicat de transat lucrurile, nu? Unde e motivatia sincera religioasa si unde e o motivatie care imbraca doar un pretext religios? Daca e asa simplu de trasat un determinism intre religiozitate si comportament, cum se explica atunci violentele, deseori genocidale, ale budistilor? Ca cica ei sunt cu nonviolenta, cu pacea, cu nirvana.

  Deci da, exista o legatura intre credinta si fapta, evident, iar o credinta stramba duce la fapte strambe, insa nu avem cum sa generalizam cu afirmatii de genul “toti musulmanii sinceri vor fi niste violatori de fetite, vor decapita crestini etc.”

 20. Distinctia intre persoana si religie am facut-o.

  Determinismul intre religiozitate si comportament este *in acest caz* validat si glorificat de catre Coran, cartea lor sfanta. Comparatia cu budhismul este in acest caz defectuoasa.

  Dar ca sa elimin si ultima ambiguitate din afirmatia mea de mai sus, completez fraza: “Musulmanul (ca individ) ce-si traieste sincer credinta *bazata pe Coran asa cum acesta il invata* va face aceste lucruri, aceste groaznice lucruri. Cartea lor de capatai ii obliga la asta”.

  Pe musulman, ce-l face musulman? Nu masura in care traieste si se manifesta ca atare? Coranul e masura in care traieste ca atare musulmanul credinta lui, cu mai multa sau mai putina religiozitate.

  Insa, lasand asta la o parte, ca nu ma pricep se pare: cum pot fi oamenii sinceri si sa aiba o religiozitate neadevarata?

 21. P.S. – bineinteles ca sunt / erau falsi fundamentalisti!

 22. @Lucian:

  cum pot fi oamenii sinceri si sa aiba o religiozitate neadevarata?

  Raspunsul poate fi dat de faptul ca nimeni nu se converteste la credinta adevarata daca nu a avut de la inceput o sinceritate in credinta sa, asa gresita cum era inainte.

  Determinismul intre religiozitate si comportament este *in acest caz* validat si glorificat de catre Coran

  Aici e altceva; evident, la nivel normativ, regula e data de Coran. La nivel real, insa, spuneam ca e f. greu sa tragi concluzii ferme, sa dai sentinte. Depinde mult de contex, de cultura locala, chiar de varianta de islamism.

 23. Deci consideri ce e mai corect si realist sa afirm ca: “Musulmanul (ca individ) ce-si traieste sincer credinta bazata pe Coran, asa cum acesta il invata, doar s-ar putea sa faca aceste lucruri, aceste groaznice lucruri, desi cartea lor de capatai ii obliga la asta”?

 24. Totuşi…
  Islamul are… ce are. Islamizare sub ascuțişul sabiei nu s-a făcut de când e islamul şi nu a încetat nici azi. Crimele islamului nu mai pot trece ne condamnate şi nepedepsite de legile dreptului internațional atâta timp cât crimele nziste, staliniste şi ale altor săvârşitori de crime împotriva umanității
  Nu sunt islamiştii cu nimic mai presus de ceilalți oameni şi nu-i îndreptățeşte nimeni şi nimic să ia viața, libertatea şi pacea nimănui.
  Islamul (pe care nu-l cunosc decât din ce ne arată şi astăzi), este o religie ce pune în confict până şi pe adepții ei (suniții cu şiiții, femeia cu bărbatul…) şi de aceea trebuie să-şi clarifice poziția (vis a vis de crominalii islamişti) şi să se supună legilor de drept internațional.
  Că islamul a avut de suferit din partea agresorilor internaționali este posibil şi dovedibil, da asta nu are nimic în comun cu islamizarea sub ascțişul sabiei, cu răzbunarea (laşă), asupra oamenilor nevinovați, neimplicați.
  Repet, nu am nimic ci islamul, dar dacă se lasă amestecat în tot felul de mizerii, politice, mafiote, de organizții criminale, apoi se identifică cu ele. A venit timpul -dacă este cu adevărat o credință vrednică de respect- să se delimiteze de crime, criminali şi organizații criminale. Altfel… vrei nu vrei, când se aude de islam, te gândeşti la ce ştii că i se atribuie.

 25. @Lucian Octavian

  “Cum poti fi oamenii sinceri si sa aiba o religiozitate neadevarata?”
  Apostolul Pavel ne da raspuns la aceasta dilema: prin glasul constiintei pe care l-a sadit Dumnezeu in toti oamenii. Religia in care ne nastem tine de circumstante dar a asculta sau nu de glasul constiintei tine de alegere.
  “Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
  Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,
  “( Romani, 2,14-15)

  Oricum problematica aceasta pe care am auzit-o in multe situatii, mai ales in ultima vreme, a necesitatii reformarii Islamului, mi se pare o falsa problematica mai ales din perspectiva unui crestin. Asa cum a spus si admin, Islamul ca multe alte religii este o inselare, o ratacire si o reforma a sa nu isi are rostul (a se vedea cererea ref la scoaterea verestelor din Coran); ce ar trebui sa se intample la nivel international ar fi o presiune pt reformarea statelor musulmane care au Sharia ca lege de stat, in ideea in care aceasta nu e compatibila cu drepturile omului si conventiile internationale in vigoare. Dar aici, desigur, intram intr-o alta discutie care nu isi are rostul la aceasta postare.

 26. Este dureros, dar adevărat! Pe de altă parte, cuvintele sunt de prisos pentru a descrie demența, barbaria și cruzimea de care dau dovadă aceste pontropoide acoperite cu cârpe de culoare neagră. Vai Europei și, în special Marii Britanii. Franței și Germaniei! Pe noi, românii, ne consideră țigani, hoți, curve etc., cerându-ne tot felul de formalități umilitoare, iar pe acești criminali i-au adoptat cu drepturi depline.

  Dumnezeu s-o țină pe măicuța Hatune și să ne dea putere tuturor, celor drept-credincioși!

 27. Da, “îi şi apără” inaintea Domnului, la judecata. Asa este. Si sa ne rugam Domnului sa fie cat mai multi dintre musulmani asa!

  Dupa mine, nu se poate sinceritate si religiozitate neadevarata: cand va zice ca nu crede asa cum il invata Coranul si marturiseste dupa cum ii spune constiinta, va fi ucis de cei care fac dupa legea scrisa in Coran. Domnul sa le ajute sa se mantuiasca astfel, cat mai multi!
  Daca acceptam ca exista sinceritate si religiozitate neadevarata, nu ii contrazicem pe Sfinti, care au spus ca e autoamagire sa ne lepadam cu gura si cu fapta si sa zicem ca credem cu inima?

  Dar la asta m-am referit eu mai sus, in comentarii? Of, of, fratilor…

  Nu cred in reformarea islamului – o mica gaselnita a erei ecumeniste.
  La fel cum a spus admin am spus si eu, ca islamul e o inselare. Chiar si dupa marturiile lor, fiind inspirata direct de draci, prin aratare in chip de inger.

  “ce ar trebui sa se intample la nivel international ar fi o presiune pt reformarea statelor musulmane care au Sharia ca lege de stat, in ideea in care aceasta nu e compatibila cu drepturile omului si conventiile internationale in vigoare”

  Ce inseamna “nivel international”?
  Care ar fi forurile acelea internationale capabile si apte moral, in realitatea metafizica, duhovniceasca, sa faca asa ceva?
  Si de s-ar face vreodata asa ceva lumeste, ar fi doar ca sa creeze un precedent pentru a putea forta si in crestinism o atare “reformare”. Bine-ar fi oare? Ar putea include, de exemplu, o la fel de arbitrara cerere: sa intre femeile in Sfantul Munte Athos.
  Cine a conceput “drepturile omului” si cu ce finalitate?
  Care conventii internationale si cum stau ele fata in fata cu ZECILE (poate sutele) de genocide ce au avut loc doar in ultimii zeci de ani?

  Intelegeti fratilor de ce spun ca lumea percepe lucrurile acestea inafara realitatii? Sau ramane ca ar trebui sa fiu mai domol in ton despre musulmani? Ca nu prea inteleg…

  Ma gandesc la luptele pe care le duceau parintii calugari din Sfantul Munte cu turcii musulmani pe vremuri. Ma gandesc la razboiul prin care au trecut grecii cu turcii musulmani la inceputul secolului 20. Si multe altele.
  Ma mai gandesc cum la praznicele pagane din Imperiul Roman crestinii le spuneau in fata celor din cetati ca sunt spurcaciuni cele ce le faceau. Credeti ca ii jigneau prea tare cu atata insensibilitate? Oare se gandeau crestinii: hai sa nu marturisim ce credem despre ce si cum fac ei ca sa nu se ridice impotriva noastra?
  Oare o fi buna starea asta de lancezeala sufleteasca, in care ne dam cu parerea, sovaind in retorica in timp ce lucrurile se petrec?
  Ca in timp de pace unii preoti mergeau din tari ortodoxe intre musulmani in misionarism credeti ca era insensibil?

  Nu i-am facut pe toti musulmanii violatori de fetite. Dar mi se pare ca se cosmetizeaza mult treaba de dragul atmosferei caldicele. Pana ne trezim cu ei poimaine plantandu-ne semiluna la usa si vopsindu-ne semnul “nazarineanului” pe ea. Sper ca atunci aceia dintre musulmani care-s delicati si solidari vor gasi glasul constiintelor lor destul de tari incat sa treaca peste menajarea propriei vieti si propriei comoditati contextuale ca sa ne arate mila.

  Dar nu uitati, ca in spatele noii semiluni sangerii se afla stele unionale…

 28. Elena,
  Omenirea, prin rânduiala lui Dumnezeu, ajuns să aibă stăpâniri ce poartă sabia, şi cărei săbii trebuie să se supună tot omul (credincios şi necredincios). Dumnezeu nu a făcut lumea pentru a trăi anarhic ci după legi care să asigure ordinea şi funcționarea societății umane. La asta se referă explicit sfântul apostol Pavel.
  Nu ne priveşte reformarea islamului (şi nu o impunem noi), ci faptele Islamului (până la urmă). Societatea, dacă nu primeşte şi nu ascultă de legile lui Dumnezeu, apoi trebuie să asculte şi să se supună legilor stăpânirilor, dacă vrea să funcționeze şi să existe.
  Islamul şi-a făcut legea lui, cu sabia până mai ieri, (cam pe unde a vrut şi pe unde i-a mers).
  Legea lor este însă în conflict nu numai cu creştinismul , ci cu viața civilizată în ansamblul ei, (o ştii foarte bine).
  De aceea, această religie reclamă jihadul, pentru că ori supune ea lumea ori (reformându-se) devine altceva.
  Credința aceasta, prin ea însăşi î-şi hotărăşte soarta.
  Pe de altă parte, este un mijloc de instabilitate perfect, (ce poate fi uşor zgândărât şi amplificat).
  Asta a fost, este şi va fi.
  Şi musulmanii însă, sunt oameni, cu aceleaşi drepruri şi îndatoririri față de societate, pe care trebuie să le respecte la fel ca ceilalți, pentru liniştea şi echilibrul familei lor. Şi mulți le şi respectă.
  Şi aici e problema…
  În fața stăpânirii, răspunzi ca cetățean, nu ca mahomedan, budist, ateu sau creştin.
  Asta o cere apostolul şi asta o cere oricine.
  Ai făcut crimă… dai socotelă pentru crimă. Ți-ai făcut organizație criminală… dai socotelă…
  Siria şi in general orientul apropiat, trăieşte anarhia şi teroarea, de care se fac vinovați nişte cetățeni ce se socotesc însă îndreptățiți şi motivați de islam. Declanşează juhadul, pentru că se simt înafara legilor după care funcționează societatea.
  Pe stăpânire însă, nu o priveşte percepte islamului ci legile. Legile care asigură ordinea şi liniştea, viața şi pacea societății tuturor cetățenilor acelei comunitați.
  Doar astfel se poate ajunge la pace şi bună convețuire. Altfel… ştim bine (ca ortodocşi) ce este islamul.
  Am venit cu aceste precizări, văzând că ai considerat ca nefiint în acord cu subiectul în discuție, comentariile mele.

 29. @Lucian:

  Complicam inutil discutia, cred. Evident ca nu e nicio legatura intre sinceritatea heterodoxului si apostazia dreptcredinciosului, dar nu mai insist.

  Ideea era sa fim mai nuantati, mai atenti, sa nu ne aruncam la generalizari care cuprind populatii, pentru ca astfel cu ce ne diferentiem de cei care instrumenteaza propaganda razboiului civilizatiilor?

  Pe de alta parte, asta cu fortarea tarilor musulmane sa respecte standarde internationale ale drepturilor omului… E cu dus si intors. Mai ales cu intors! 🙂

 30. Pai da, e mai ales cu intors… Cu mult intors…

 31. De acord cu Elena. Si eu am cunoscut musulmani care se dezic de aceste orori.

  Cat despre Coran, nu ma pot pronunta pana nu citesc. Un amic de-al meu care a studiat adanc, din perspectiva politico-religioasa, Orientul Mijlociu, imi spunea ca in Coran uciderea necredinciosilor este legitmata atunci cand ei incearca ocuparea ‘locurilor sfinte’ si in alte situatii strict delimitate, de agresiune.

  Ma indoiesc de asemenea ca sta scris sa fie ucisi crestinii si cei care cred in Sfanta Treime. Din cate stiu, ei il considera pe Domnul Iisus un (simplu) profet.

  Nu vreau aici sa spun ca ‘islamismul e ok’, evident. Din contra, dupa mine, a fost o diversiune, exact ca protestantismul sau catolicismul – tentative de contracarare a crestinismului, cu atat mai mult cu cat au aparut DUPA venirea Domnului Iisus pe pamant. Vreau doar sa spun ca, in baza unei elementare logici, avand in vedere ca nu toti musulmanii sunt asa si ca, asa cum a aratat si @admin, au trait crestinii timp de secole bine-mersi printre musulmani, inseamna ca probabil sunt niste nuante in Coran care ne scapa. Din contra, daca privim in trecut, impresia mea este ca musulmanii au fost primii agresati de crestinii catolici (v. cruciadele) si ca acestia din urma au stricat echilibrul delicat din zona. Nemaivorbind ca e greu ci interpretarile astea omenesti – sa nu uitam cate crime s-au facut in numele Crucii! Inchizitie, cruciade, Noaptea Sf. Bartolomeu, cred ca nici spatiul ortodox nu a fost, de altfel, scutit de astfel de episoade (ma refer la Imp. Bizantin).

  Ce spune maicuta sigur ca e adevarat. Problema este ca ‘mai-marii lumii’ stiu f bine sa dezbine. Este usor sa iti dai seama care sunt ‘punctele fierbinti’ pe harta lumii – adica zonele amestecate social, cu potential conflictual. Ei au asmutit pe musulmani impotriva crestinilor si vice-versa, iar acum culegem roadele acestor dezbinari. Din cate observ, dezbinarea asta e la ordinea zilei acum.

 32. Pe B1 TV a fost o emisiune la care au participat cateva persoane din clasa Remus Cernea, in care s-a discutat despre atentatele de la Paris.
  Unul dintre vorbitori (Remus Cernea dar nu sunt 100% sigur) a prezentat situatia trecuta prezenta si viitoare.

  In sec al XVI lea, statele occidentatele erau intr-un fel sau altul monarhii teocratice (majoritatea catolice). Iluminismul, modernizarea, toleranta au facut ca ele sa fie astazi state laice, religia trecand in zona privata.
  Acelasi lucru se doreste si cu islamul.

  Caricaturile, ironiile au jucat un sol important in secularizarea societatii – mai exact au fost o arma contra religiei, care a produs efecte.

  Este de asteptat ca in UE sa fie acceptati in continuare isamisti, care vor trebui “modernizati” si “laicizati” dupa modelul educational occidental din ultimele trei secole. Se presupune ca ei si urmasii lor vor fi aceia care vor laiciza statele islamice.

  Dupa parerea mea, esenta revolutiilor Soros ale primaverii arabe, a fost inlocuirea unor conducatori in mare parte laici dar nationalisti, cu unii laici dar globalisti. Islamul nu este o religie in sensul propriu al cuvantului, pt ca nu are mistica, ci este o ideologie. Orice ideologie poate fi anihilata cu o alta ideologie – gandita in acest scop. Succesul obtinut in dauna ideologiei catolice arata ca reteta este viabila.

  Pe de alta parte, Sf Ioan Hozevitul arata ca islamul este unul din capetele fiarei apocaliptice…

 33. “Vorbiţi-ne despre viitor, despre ceea ce se poate întâmpla în viitor. Ce mai poate aştepta omenirea de aici încolo, şi, în special, Grecia şi locuitorii ei? Avem nevoie de oameni ca dumneavoastră care să ne vorbească şi pe care să-i ascultăm cu mare atenţie.

  A trecut vremea când oamenii mai ascultau de cineva. Nu doar eu, neînsemnatul, dar nici oameni de seamă, nu mai au ce să spună ca să ajute pe ceilalţi. Fiindcă omul s-a schimbat foarte mult. Tehnologia aceasta nouă a pătruns aşa de mult în viaţa omului, şi a făcut aşa de mult rău, că el nu mai ascultă de nimeni. Din pricina volumului imens de informaţie care circulă zilnic şi la care oamenii au oricând acces, avem impresia că le cunoaştem pe toate. Ceea ce ne rămâne de făcut este să facem faptele cele bune, despre care Hristos spune: ,,Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, astfel încât să vadă faptele voastre cele bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri”(Matei 5,16). Vedeţi? Nu a spus: ,,…aşa încât să audă cuvintele voastre cele frumoase”. Fapte, aşadar, nu vorbe. Cred că fiecare poate să ajute pe ceilalţi, dacă se ajută pe sine, dacă ,,urcă” duhovniceşte. Atunci , exemplul său va fi urmat şi de ceilalţi din jurul său. Atunci poate să vină cineva şi să îl întrebe:,,Cum ai reuşit aceasta?”. Doar atunci poţi să îi spui câte ceva ca să îl ajuţi duhovniceşte. Altfel, îţi pierzi timpul degeaba.

  Situaţia actuală din Grecia era previzibilă, nu se datorează unor greşeli recente. Este un punct de cotitură, iar mulţi ,,s-au trezit”, au înţeles lucrul acesta: ,,Cum, aceştia ne-au condus atâţia ani?”. Din păcate, nu toţi spun aşa. Foarte mulţi continuă să-şi ducă viaţa ca şi mai înainte: televizor, meciuri de fotbal, într-un cuvânt, DISTRACŢIE, adică împrăştierea minţii. Câtă vreme au o bucată de pâine, un fotoliu, şi un ecran la care să se uite, nimeni şi nimic nu îi poate mişca din starea lor de letargie duhovnicească. Dacă sunt lipsiţi de toate acestea, atunci se trezesc ca să revendice, nu libertatea lor pe care şi-au pierdut-o, ci obiectul care îi menţinea în starea de somnolenţă, în lumea lor. Cei care conduc această lume nu dorm, însă. Aceştia îi hipnotizează pe oameni prin discursurile lor şi le adorm conştiinţa. Au un plan de îndeplinit, un plan comun pentru toată lumea. De sute de ani se întâmplă acest lucru. ,,Planul” pentru Grecia începe cu 1821, poate chiar mai devreme. Cu cât îi vom lăsa, aceştia vor înainta cu planurile lor. Scopul lor este înrobirea tuturor: înrobirea Minţii. Cel care vrea să se elibereze definitiv – adică, să se elibereze de patimi, iar prin exemplul său să ajute şi pe ceilalţi – nu se teme de ei. Ce-i pot face? Cel mult, îl vor ,,ajuta” să ajungă mai devreme acolo unde el, oricum abia aşteaptă să ajungă: în veşnicie. Însă, dacă cei care se vor elibera de sclavia pe care ei o impun, se va ajunge la critical mass, aşa cum zic ei, iar atunci nu vor mai putea să ne facă nimic. Fiindcă sunt puţini iar noi suntem mulţi.”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/01/19/adevarata-criza-este-criza-de-oameni-cu-viata-sfanta-discriminarea-corectitudinii-politice-si-toleranta-crestina-letala-obisnuinta-cu-raul-scopul-celor-puternici-ai-acestei-lumi-inrobirea-mintii/

  Cine are urechi de auzit sa auda.

  Domnul sa ne miluiasca!

 34. @evi

  Drept international alcatuit de cine…

 35. Da. Chiar exista un drept international. Dar m-as bucura sa vad ca se vorbeste informat aici despre asta, si despre celelalte lucruri! In fine…

  @ doroteea
  Introducere in subiectul Coran:
  http://altafsir.com/ViewTranslations.asp?Display=yes&SoraNo=1&Ayah=0&Language=20&TranslationBook=12

  Drept international:
  https://www.google.ro/#q=international+court+of+justice
  http://legal.un.org/ilc/ilcintro.htm

  Insa o lege internationala exista de pe vremea aparitiei primului imperiu bancar, fondat de templieri in primele doua secole ale mileniului doi. Care au devenit atat de puternici international incat ei imprumutau curtile regesti si imparatesti ale lumii, iar aceia restituiau cu dobanda. Atunci s-au pus bazele primului “drept international”. Si de atunci a ramas pana azi notiunea de “Curte de judecata”, fara ca majoritatea oamenilor sa aibe habar ce vorbesc (cum am vazut iar zilele astea prin articolele despre legalizarea homosezualitatii in SUA). In fine, e mult prea mult de zis in cateva fraze, pe un forum. Istoria *reala* trebuie cunoscuta!… Au devenit atat de puternici incat Papa si regele Frantei de atunci au hotarat ca au devenit prea puternici si au decis sa-i distruga.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Trials_of_the_Knights_Templar

  Dar nu au reusit in totalitate. Dupa cum nu au reusit in Bavaria sa-i distruga la sfarsitul secolului al 18-lea.

  “In 1777, Karl Theodor became ruler of Bavaria. He was a proponent of Enlightened Despotism and his government banned all secret societies including the Illuminati. Internal rupture and panic over succession preceded the society’s downfall.[13] A government edict dated March 2, 1785 “seems to have been deathblow to the Illuminati in Bavaria”. Weishaupt had fled and documents and internal correspondence, seized in 1786 and 1787, were subsequently published by the government in 1787.[14] Von Zwack’s home was searched and much of the group’s literature was disclosed.[15]

  Many influential intellectuals and progressive politicians counted themselves as members, including Ferdinand of Brunswick and the diplomat Xavier von Zwack, who was the Order’s second-in-command.[15] It attracted literary men such as Johann Wolfgang von Goethe and Johann Gottfried Herder and the reigning dukes of Gotha and Weimar.”

  (Chiar si in nefericita Wikipedia…)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

 36. @Lucian Octavian Anghel:

  doar nu iti imaginezi ca ma apuc acum de citit Coranul. Nu ma ocup cu studiul religiilor lumii :)))

  Cei care sustin ca se vorbeste acolo de uciderea crestinilor in orice context ar trebui sa indice textul. Asa se pune problema.

 37. desi nu am intentia, adaug ceva ulei pe foc… ca fiind unul care are experienta suficienta privind US, ei bine lucrurile stau cam asa (si sint surprins ca nimeni de acolo nu s-a pronuntat inca, desi mai toata lumea stie bine situatia !):

  1) imensa majoritate a “bisericilor” sint protestante/neoprotestante, de toate culorile si tendintele imaginabile, toate sub-produse de-a lungul vremurilor ale ereziilor catolice; am fost invitat chiar si de un fost coleg al carui nevasta era pastorul presbiterian; acolo se zice ca daca nu esti “Bible church” in sensul in care-l vor ei – singurul valabil la ei -, pur si simplu nu esti crestin, si trebuie sa fii “evanghelizat”, au ei evanghelizatorii/misionarii de serviciu gata pt asta

  2) sint in general foarte anti-catolici (zic ca nu-s crestini), de ortodocsi, daca au auzit -ceea ce nu-i intotdeauna sigur – sint tot aia, adica necrestini; le vorbesti de sfinti, zic ca esti politeist si a-bilbic, de Sfinte Moaste mai bine eviti…

  3) ca o maica – probabil monofizita – se duce sa le vorbeascan de grozaviile de la ea de-acasa… cine sa o asculte ? ah, daca devine de-a lor, e alta treaba, desi nici atunci nu-si pun pielea in saramura sistematic, dar in general sint mult mai reactivi; detalii cu monofizitismul ca nu-i biserica calcedoneana, ca ortodoxia pastreaza invataturile Sfintilor Parinti, astea-s povesti pt ei, egale cu “erezia”

  cam asa e povestea mai ales in sud, la baptisti din sud, etc, dar din intimplare am fost si in Minnesota si pe unde am trecut n-am vazut nici o diferenta

 38. @doroteea
  Din putinele mele cunostinte despre Islam stiu ca la ei conteaza foarte multe interpretarea data versetelor de imami. Sunt factiuni/imami care dau o interpretare ad literam versetelor sangeroase si factiuni/imami care dau o interpretare simbolica acelorasi versete; ceva similar cu felul in care sunt interpretati Psalmii impotriva dusmanilor din VEchiul Testament de care cei neavizati se scandalizeaza/smintesc deoarece multi cred ca se indreapta impotriva persoanelor si nu a demonilor. Prin urmare, in Islam se pare ca nu exista o doctrina/dogma unitara ci interpretari si de aici provine si diferentierea intre radicali si moderati.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare