Tot mai aproape de cosmarul totalitar “profetit” de Orwell: “CIZMA” CARE ZDROBESTE FARA MILA CAPETELE INCOMODE sau “MINISTERUL ADEVARULUI”/ Angela Merkel ii cere fondatorului Facebook sa ia MASURI IMPOTRIVA CELOR CARE EXPRIMA OPINII ANTI-IMIGRANTI. Criticile aduse islamistilor si “refugiatilor” vor intra la “RASISM”? (VIDEO)

30-09-2015 5 minute Sublinieri

this is your future

Vedeti si:

***

George-Orwell-boot-to-the-face-Ignorance-is-Strength.-War-is-Peace.-Freedom-is-Slavery

MOTO: Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om — şi asta pentru vecie

Aflat departe, într-o zonă în care soarele strălucește cu putere, mi-am ruinat vacanța ieri când – proastă inspirație! – am căutat să văd ce se mai întâmplă prin țară.

Primul șoc l-am avut când am aflat că organizația națională a Cercetașilor – în mod tradițional și conform propriului statut una din structurile cele mai conservatoare social posibil – semnează împreună cu ONG-urile homosexualiste și seculariste o scrisoare pentru introducerea „educației sexuale” obligatorii în școli. Asupra acestui subiect voi reveni.

Cheful de vacanță mi s-a evaporat însă complet la citirea știrilor despre propunerea legislativă „antidefăimare” depusă recent de dl. președinte interimar PSD, Liviu Dragnea.

Nu-mi stă în obicei să reacționez la cald și de obicei nu scriu în nume propriu, ci comunic poziții publice ale organizației pe care o conduc. Însă de data aceasta lucrurile sunt prea serioase ca să nu-mi asum – în mod direct și în nume personal – o poziție. Sperând și chiar anticipând o reacție a oamenilor sănătoși la cap din această țară – câți au mai rămas – afirm că nu a mai existat în scurta istorie a pseudo-democrației românești o tentativă atât de fățișă de suprimare a libertății religioase și de cuvânt. Eu cel puțin n-am mai întâlnit, în cei 11 ani de când mă ocup de activitatea civică ca lider al unui ONG pro-familie.

Propunerea legislativă nu a apărut încă pe saitul Camerei Deputaților, dar, citind fragmentele reproduse în presă, gândul m-a dus instantaneu la lucrările lui Orwell, Huxley și alte distopii precum Brazil (regia Terry Gilliam, 1988 – film pe care vi-l recomand călduros). Recent am recitit „1984” și în special această frază mi-a reapărut în minte, obsesiv:

Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om — şi asta pentru vecie”,

îi spune un funcționar al Partidului unui deținut vinovat de Crimăgândit.

Nu sunt un conspiraționist; dimpotrivă, îmi place să mă cred condus în decizii și acțiuni de fapte și rațiune. Dar chiar și așa, fără să am dovezi, îmi pare evident că nu Dragnea a creat acest proiect. Am simțit imediat duhoarea caracteristică a neomarxismului și pun prinsoare că la redactarea proiectului de act normativ lui au participat niscaiva ONG-uri „prietene” ale unor anumite minorități – sexuale și ateiste. E stilul lor: dacă nu poți silui realitatea care refuză să transforme în normal o anomalie, bagă-le pumnul în gură celor care o afirmă.

La ce avem nevoie de o nouă lege antidiscriminare când deja le-am adoptat pe toate cele impuse înainte de aderarea la UE, plus încă altele, opționale; la ce avem nevoie de un nou departament al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, cu nume orwellian („Departamentul pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranțeide ce nu-i spune direct „Ministerul Adevărului?) cu noi cheltuieli bugetare și alți birocrați angajați să frece menta; la ce avem nevoie de noi restricții, când și-așa oamenii sunt tot mai timorați și mai năuciți de cotidianul unei existențe în care se simt străini?

Vă semnalez trei situații, deloc ipotetice:

– citirea anumitor pasaje biblice, precum cele care afirmă că homosexualii nu ajung în Rai dacă nu se pocăiesc (Corinteni 6:9-10);
– semnalarea faptului că anumite grupuri sociale sau etnice au rată ridicată a infracționalității;
– apariția unor cărți precum „Fața nevăzută a homosexualității”, în care se scrie (motivat prin date statistice!) că homosexualii prezintă o probabilitate de cel puţin 160 de ori (cu 15.900%) mai mare de contaminare cu HIV decât heterosexualii.

TOATE aceste situații vor fi sancționate de „Ministerul Adevărului”, creat de dl. Dragnea, cu amenzi ruinătoare.

Și, cel puțin în acest caz, invocarea „trendului european” ar trebui să ne creeze o stare de neliniște.

Să te ferească sfântul ca în Suedia, „capitala mondială a violului” (a doua țară ca rată a violurilor după Africa de Sud) să spui sau să scrii că cele mai multe dintre acestea sunt comise de grupurile de imigranți musulmani! Sau, în Franța, să accentuezi că atentatorii de la Charlie Hebdo au fost motivați de convingerile religioase islamiste.

Și câte alte exemple n-ar mai fi de dat…

Unul din reproșurile pe care mulți le-au făcut politicii de după 1989 a fost acela al confuziei ideologice: între Stânga și Dreapta n-a fost niciodată mare diferență în abordarea temelor sociale majore.

Poate că acum, că tot s-au separat apele și mergem către un sistem bipartit, parlamentarii PNL își vor asuma doctrina și vor ieși în apărarea libertății și contra acestei tâmpenii semnată de Liviu Dragnea. Niște oameni au murit acum 25 de ani ca să se înceteze cu politica pumnului băgat în gura oamenilor de către Stat. Statul este toxic. Nu-i dați mai multă putere. Mai bine luați-i-o și pe cea pe care o are.

Idioțenia „corectitudinii politice” a mutilat libertatea religioasă și a cuvântului în societățile occidentale. Să fim alerți și să nu-i lăsăm pe Liviu Dragnea și pe aliații săi ONG-iști să ne calce pe cap. Nici la propriu, nici la figurat.

Nimeni nu va mai fi loial decât Partidului, nimeni nu va mai iubi pe nimeni altcineva decât pe Fratele cel Mare. Nu se va mai auzi un alt râs afară de hohotul celui care triumfă la înfrângerea unui duşman. Nu vor mai exista nici artă, nici literatură, nici ştiinţă. Când vom fi atotputernici, nu vom mai avea nevoie de ştiinţă. Nu va mai fi nici o deosebire între frumos și urât. Nu va mai exista curiozitate şi nici o bucurie a vieţii. Orice plăcere va fi anihilată. Dar întotdeauna – ţine mine, Winston – întotdeauna va exista intoxicaţia puterii, din ce în ce mai insistentă şi mai subtilă, întotdeauna şi în orice moment va exista fiorul victoriei, senzaţia indescriptibilă pe care o ai când calci în picioare un duşman neputincios.” (G. Orwell, 1984)

Merkel-Zuckerberg

Angela Merkel e pornită pe cei care critică migranții pe rețelele de socializare. Ziariștii străini au surprins o discuție la New York, între șefa guvernului de la Berlin și șeful Facebook, Mark Zuckerberg, scăpată într-o transmisiune live de jurnaliștii germani, scrie Daily Mail.

Merkel a vorbit cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, la New York, unde se află la summitul ONU. Cererea ei a putut fi auzită într-un live transmis de la New York.

Liderul german i-a cerut Zuckerberg detalii despre acțiunea împotriva celor postează mesaje presupus rasiste pe Facebook.

Lucrezi la asta?, l-a întrebat Merkel.

Yeap, a răspuns șeful FB.

Conform ziarului german Die Welt, Berlinul vrea ca toți cei care scriu pe Facebook mesaje considerate radicale și xenofobe împotriva migranților, dar și cei care dau share mesajelor, să rămână fără locuri de muncă.

Sentimentele politice sau religioase ale unui părinte pot avea un impact asupra copilului. Exprimarea nemulțumirii față de refugiați poate impinge lucrurile prea departe din greșeală, spune un avocat german pentru Die Welt.

Nu este însă clar modul în care vor fi definite opiniile „radicale”.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Facebook, Germania, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Stat politienesc, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Tot mai aproape de cosmarul totalitar “profetit” de Orwell: “CIZMA” CARE ZDROBESTE FARA MILA CAPETELE INCOMODE sau “MINISTERUL ADEVARULUI”/ Angela Merkel ii cere fondatorului Facebook sa ia MASURI IMPOTRIVA CELOR CARE EXPRIMA OPINII ANTI-IMIGRANTI. Criticile aduse islamistilor si “refugiatilor” vor intra la “RASISM”? (VIDEO)

 1. “Berlinul vrea ca toți cei care scriu pe Facebook mesaje considerate radicale și xenofobe împotriva migranților, dar și cei care dau share mesajelor, să rămână fără locuri de muncă.”

  Pai da, sa ramina fara locuri de munca! Ca doar are cine sa-i inlocuiasca! Ca doar d-aia au fost indrumati spre Europa!

  Ce sa zic! Daca mai avea cineva o mica iluzia ca afacerea cu imigrarea masiva spre Europa e o chestie “naturala”, care “trebuia” sa se intimple din cauza presiunii ISIS…. ea este total spulberata.

  Si repet, in acest context ideea neobisnuita a construirii de moschei nu numai la noi dar si in alte parti prinde un sens din ce in ce mai clar. Iar faptul ca ideea cu moscheea a venit inainte sa ni se impuna cotele…arata f. clar deliberarea, planificarea.

  Sa nu ne fie frica de islamizare insa…nu vor avea timp pentru asa ceva. Problema e cu satanizarea…

 2. Nu stiu daca ati citit Pe aripile vantului; daca ati citit cartea; detaliile nu au legatura cu filmul.
  Sudistii au fost pedepsiti exemplar de nordisti: au pierdut proprietatile – prin politici economice (fiscale); unii din fostii scavi au deventi forte de represiune, ca despagubire pt ce au suferit negrii.

  Ma tem ca are loc o pedesire/anihilare a ce a amai ramas din Europa cresina: nu conteaza ca sunt spanioli, francezi, nemti, italieni, suedezi sau romani. Romanii au cazut din lac in put; nemtii nu au platit practic de loc pt ce au facut. Spaniolii au un cazier bogat la toate categoriile.

  Din ce cauza francezii, danezii, olandezii, belgienii, suedezii trebuie sa sufere urgia nu putem sa ne imaginam: cu exceptia faptului ca mai exista urme de crestinism heteodox car” trebuie extirpate”.

  Cat timp Rusia+China mai mentin echilibrul planetar lucrurile vor evolua lent. Dar dupa ce acestea doua vor pierde WW3 va fi jale.

  PS1: In acest moment asistam la o executie in direct a poporului si economiei germane. Daca o merita sau nu este o alta poveste: intrebati un grec si vedeti cu parere are – in particular.
  PS2: Recititi Pe aripile vantului; partea de dupa incheierea razboiului. Urmariti in timp si ce se va intampla in Germania.

 3. Incep sa se lege evenimentele si viitorul care se contureaza este teribil.
  Doamne ,pazeste-ne !

 4. Pingback: LEGEA ANTI-DEFAIMARE A LUI DRAGNEA, LEGEA DICTATURII “CORECTITUDINII POLITICE” – pumnul in gura pus adevarurilor incomode anumitor “grupuri sociale” influente? Legea este produsul LOBBYULUI UNUI ONG condus de un oligarh rus a
 5. Pingback: FACEBOOK SI POST-DEMOCRATIA. Reteaua de internet a fost acuzata ca CENZUREAZA DELIBERAT POSTĂRILE CONSERVATOARE. Cum manufactureaza Facebook NOUL CONSENS SOCIAL prin expunerea privilegiata a MINORITATILOR AGRESIVE | Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: Comisia Europeana si gigantii internetului se pun de acord pentru STERGEREA MESAJELOR CONSIDERATE “INCITARE LA URA”. Germania vrea mai mult si la nivel european. ACUZATII DURE DE LIMITARE A LIBERTATII DE EXPRIMARE SI DE EXCLUDERE A SOCIETATII
 7. Pingback: ”EPIDEMIE” DE CONTURI BLOCATE PE FACEBOOK-ul ROMÂNESC. Control social prin cenzura privatizata si raportare selectiva. Utilizatorii suspendati sunt cunoscuti pentru opiniile incorecte politic sau contrare propagandei ”tefeliste”
 8. Pingback: "Cenzorul cel Bun" sau 1984 este... mâine? GOOGLE, FACEBOOK, TWITTER și YOUTUBE pregătesc CENZURA conținuturilor online incorecte politic, socotind că "idealul de LIBERĂ EXPRIMARE de la apariția internetului e o idee UTOPICĂ” - Cu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare