Olanda a decis să NU recomande sau să impună PURTAREA MĂȘTILOR cu excepția mijloacelor de transport. Oficialii și experții în sănătate olandezi consideră că „EFICIENȚA MĂȘTILOR NU E DOVEDITĂ”. „Nu există niciun beneficiu și chiar ar putea avea un impact negativ”

3-08-2020 1 minut Sublinieri

Sursă foto: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8583925/The-land-no-face-masks-Hollands-scientists-say-theres-no-solid-evidence-coverings-work.html

În contrast cu impunerea măștilor în tot mai multe țări europene și nu numai, Olanda a decis să nu recomande purtarea măștilor pentru a combate răspândirea SARS-CoV-2. 

Potrivit Reuters, „decizia a fost anunțată de ministrul sănătății, Tamara van Ark, după un studiu al Institutului Național pentru Sănătate. Guvernul va căuta să asigure, în schimb, o mai bună respectare a regulilor de distanțare socială după ce s-a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus în Olanda, a declarat van Ark în cadrul unei conferințe de presă.

„Pentru că din perspectivă medicală nu e dovedită eficiența măștilor, Cabinetul a decis că nu va exista o obligație națională pentru purtarea măștilor non-medicale”, a spus van Ark.

Decizia e pe contrasens cu trendul impus de multe țări europene care au făcut măștile obligatorii în magazine sau locuri publice aglomerate”.

Coen Berends, purtătorul de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătate și Mediu a afirmat, citat de DailyMail: „măștile nu sunt necesare în spațiile publice, potrivit dovezilor din prezent”. „Nu există niciun beneficiu și chiar ar putea avea un impact negativ”. 

Poziția Olandei se bazează pe evaluările Echipei de Management al Infecției, un grup de experți care consiliază guvernul. Grupul a avut aceeași atitudine față de măști în mai și a re-evaluat dovezile existente de mai multe ori, inclusiv în ultima săptămână. 

Singura excepție este obligativitatea măștilor în mijloacele de transport în comun, unde măștile sunt obligatorii pe motivul că e greu să păstrezi distanța în autobuze aglomerate, vase și trenuri.

„Am văzut că abordarea funcționează, a spus Christian Hoebe, citat de DailyMail, profesor de boli infecțioase la Maastricht și membru al Echipei. „Măștile nu ar trebui să fie văzute ca un glonț magic care oprește transmiterea. Dovezile în favoarea lor sunt contradictorii. În general, credem că trebuie să fim precauți cu măștile pentru că ele pot da un fals sentiment de siguranță. Oamenii cred că sunt imuni față de boală și nu mai păstrează distanța. Asta e ceva foarte negativ.”

Hoebe, șeful controlului bolilor infecțioase din Zuid-Limburg, regiunea cea mai greu lovită de pandemie, a indicat un studiu norvegian potrivit căruia e nevoie ca 200.000 de oameni să poarte măști chirurgicale pentru o săptămână pentru a opri un singur caz de Covid.

„Am fost în Belgia recent și am văzut mulți oameni care-și pun masca sub nas, invers sau sub obraji”, mai spune Hoebe. „Alții și-o îndeasă în buzunare. Eficiența depinde, de asemenea, de materialul din care e confecționată și de cât de aproape de nas e purtată masca.” 

Studiile ale unui specialist din Universitatea din Eindhoven arată că, în timp ce particule de coronavirus se prind în stratul electrostatic al unei măști medicale, ele pot penetra porii mai mari din materialele de bumbac sau din alte materiale.

De altfel, reamintește DailyMail, OMS însăși a fost sceptică față de purtatul măștilor, deși și-a schimbat recomandările în iunie, încurajând purtarea lor în anumite situații, avertizând, totodată, asupra potențialelor daune care pot include de la disconfort la auto-contaminare și mai mică atenție la celelalte măsuri preventive. 

Evaluări similare asupra măștilor au fost exprimate și de principalul strateg al Suediei în chestiunea pandemiei, precum și de reputați epidemiologi de la Oxford.

Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ „SUNTEM DEJA ÎN PLINĂ DISTOPIE”

ANDERS TEGNELL, epidemiologul care a conceput MODELUL SUEDEZ de înfruntare a Covid-19: „cazurile în scădere rapidă pe care le vedem în Suedia chiar acum sunt un alt indiciu că puteți reduce numărul de cazuri într-o țară fără a avea un BLOCAJ COMPLET.” De ce crede oficialul că boala NU poate fi eradicată și de ce NU recomandă măștile

Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica circulația virusului/ Mortalitatea generală din mai multe țări europene: NIMIC DEOSEBIT în vremea pandemiei/ The Times: nu e cunoscut NICIUN CAZ de profesor care să se infecteze de la elevi/ Și totuși, MODELUL SUEDEZ pare un succes

RĂZBOIUL PSIHOLOGIC AL MĂȘTILOR. Un studiu despre EFICIENȚA MĂȘTILOR în stoparea Covid-19 care a stat la baza unor DECIZII PUBLICE este contestat categoric de EPIDEMIOLOGI IMPORTANȚI/ 90% din măștile de protecție verificate de ANPC NU respectă prevederile legale/ DIDIER RAOULT audiat de parlamentarii francezi. „Decizia de a izola oamenii, ca și cea de a purta măști pe stradă NU SE BAZEAZĂ PE DATE ȘTIINȚIFICE STABILITE”

ȘI DACĂ MĂȘTILE NU DOAR CĂ NU AJUTĂ, DAR CHIAR DĂUNEAZĂ? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei/ CUM PROCEDEAZĂ ALTE ȚĂRI CU TERMOSCANAREA?

 


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Olanda a decis să NU recomande sau să impună PURTAREA MĂȘTILOR cu excepția mijloacelor de transport. Oficialii și experții în sănătate olandezi consideră că „EFICIENȚA MĂȘTILOR NU E DOVEDITĂ”. „Nu există niciun beneficiu și chiar ar putea avea un impact negativ”

  1. Pingback: „Mascarea lipsei de dovezi prin politici.” Doi epidemiologi de la Oxford prezintă STADIUL (LIPSEI) DOVEZILOR CLINICE privind EFICIENȚA MĂȘTILOR în combaterea pandemiei. De ce nu sunt relevante corelațiile geografice și ce cercetări sunt derula
  2. Pingback: PROGNOZE NEÎMPLINITE. Câteva exemple despre cât de greșite au fost estimările unor „experți” pandemici/ LEGEA SOCIALĂ A PANDEMIEI/ Reminder despre ISTERIA ÎN MASĂ din vremea gripei porcine/ MASCA OBLIGATORIE LA PARIS, dintr-o eroare de calcul
  3. Pingback: De ce prețul purtării măștii nu este atât de mic pe cât pare?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare