Opinie. SUBSTRATUL SCANDALURILOR SEXUALE DIN BOR. O campanie a SRI pentru a determina esecul REFERENDUMULUI pentru familie?

20-08-2017 1 minut Sublinieri

Dacă-și închipuie cineva că BOR a scăpat cu demisia prelatului de la Huși, și cu întoarcerea lui Pohomaci la cele lumești, nu știe pe ce lume trăiește. Astea două cazuri sunt începutul calvarului pentru BOR.

Nu știu cu religia, nu mă bag. Trăiesc în România, însă, spre marele meu ghinion. Bine, puteam fi în Somalia. Sau în Siria. Ăla ghinion! Dar, păstrând proporțiile, ghinion! Și, ca trăitor pe aici, mai știu ce și cum cu poponari în sutană, care apar așa din senin, precum denunțătorii de bine la ușa Kodruței, când trebuie ras vreunul, cu mustață, cu tot.

Acum problema BOR este Alianța pentru Familie. Mai precis, Referendumul. Campania împotriva Bisericii Ortodoxe are un obiectiv clar: eșecul Referendumului. Cu orice preț! Și dacă mai pot slăbi încrederea românilor în Biserică, e bașca!

Campania împotriva ei este profesionist condusă. Are scopuri clare, cum spuneam, și mijloace pe măsură. Iar informațiile despre popi și scârbavnicele lor obiceiuri, sexual-financiare, provin, evident, de la SRI, la fel și logistica media. Să nu ne ascundem după deget: și BOR, ca ABSOLUT toate instituțiile, de stat sau civile-inclusiv ”societatea civilă”-sunt infectate cu ”acoperiții” acestei instituții ticăloase, scoasă de sub orice fel de control! Dezvăluirile vor veni în cascadă. Ce-or avea hienele alea prin sertare, numai Dumnezeu știe. Dar se pare că și El e acum ofițer de informații! Cei 27 de înalți prelați despre care scrie ”presa” SRI chiar sunt câți zic ei.Li s-a dat un avertisment. Dar sigur nu se vor opri la avertismente.

Nici măcar miza introducerii prevederii despre ”familia tradițională” nu mai există. S-a mărit enorm. Este vorba despre înăbușirea unei reacții identitare naționaliste, reacție care poate fi structurată și amplificată de dezbaterile legate de Referendum. Unora le ajunge ce se întâmplă în Ungaria și Polonia. România lipsea din acest ghiveci, să fie masa bogată! Deci gata cu distracția!

Reacția identitară e inevitabilă. Și nu compromiterea BOR o va opri! Ea, criza, va fi, pur și simplu! Cu sau fără partide sau forțe civice, care s-o canalizeze. Precedenta reacție identitară, cea din anii 60, a fost recuperată și canalizată împotriva URSS de PCR. Care și-a rezolvat astfel niște probleme de legitimitate, printre altele, și și-a cumpărat vreo două decenii de liniște și de stabilitate socială, bazată pe dezvoltare economică. Acum situația este mai proastă ca în anii 60, în absența coagulantului. Nu văd niciun partid care să poată face asta, și nici BOR nu e în stare de așa ceva. Culmea ar fi ca tot securiștii pe stil nou, care o combat acum, s-o recupereze, în folosul lor! Chiar ar fi de tot râsul!

Rămâne o singură întrebare: cine a dat ordin SRI să se amestece în ghiveciul Referendumului, și de ce. Întrebare care poate suna și așa: totuși, pentru cine lucrează SRI? Cui îi este loială instituția? Dar astea sunt întrebări care nu vor avea răspuns niciodată.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Opinie. SUBSTRATUL SCANDALURILOR SEXUALE DIN BOR. O campanie a SRI pentru a determina esecul REFERENDUMULUI pentru familie?

 1. Mulțumesc pentru acest articol care , din păcate, îmi confirmă anumite temeri.
  Un posibil răspuns la întrebarea de final : stăpânul actual e CIA (cu sau fara Mossad).
  Oare este întâmplător că , în contextul evenimentelor din Charlottesville (Virginia) , un lider ultra-naționalist alb american își declară ca sursă de inspirație pentru acțiunile sale Mișcarea legionară si pe pr. Iustin Pârvu !?! Si asta in anul declarat de BOR , printre altele, si An comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului ; iar in acest context s-a vorbim “nepermis” de mult despre eroi ai neamului românesc pe care institutul Elie Wiesel i-a trecut de multa vreme la “index” , pe lista neagră, cu eticheta de ” legionari”. Va mai avea cineva din BOR curajul mărturisitor de a mai propune pe vreunul din acești martiri pentru canonizare ?
  Eu cred că nu , atâta timp cât ” cuvântul” mass-media va fi mai important decât Cuvântul Domnului (Luca 9, 23-26).

 2. Substratul crizei nu este doar referendumul,ci unul geopolitic,ca si in cazul sinodului din Creta dar si al reactiilor identitare in desfasurare sau inca latente.
  E o naivitate sa credem ca biserica,recuperata si folosita in plin comunism ateu,nu a fost si dupa,nu este si nu va fi in continuare.Este de ajuns sa privim mai la rasarit ori catre Constantinopol.
  Dar,este mai mult decat atat,disimularea lui Lucifer,a Egoului Universal sub orice forma posibila,grosier maniheista,mai subtil iudaica/populara ori extrem rafinata spirituala,ecumenica si newage-ista,trecand prin toate formele istorice de coagulare micro si macro institutionala,culminand cu pozitivismul spiritual si obiectivarea deplina a Tainei Fundamentale a Fiintei Originare,Taina Crucii Treimii.
  De aceea,trebuie sa incepem si sa sfarsim totdeauna cu Cuvantul Domnului si al Parintilor,inlauntrul nostru,pe calea cea stramta,pentru ca nu exista o alta in Adevar.
  Sa meditam fiintial si sa intelegem simtitor in duh,chipul biblic si teologic al Fecioarei si cel deplin graitor al Mucenicilor Brancoveni,pentru ca sunt ale acestui timp ce se pravaleste peste noi,ori mai bine zis,din noi.
  Nu o slabiciune si chiar un pacat este ceva,ci ramanerea in el,ne-schimbarea,amagirea de sine si inselarea lui Dumnezeu.Acesta este Pacatul si chiar Moartea.
  Sa cerem discernamant si curaj sa ne schimbam,in pocaintă pana la moarte de sine si smerenia lui Hristos.

 3. Ca lumea articol. Ei, cine e in spate..stim cu totii, mai ramane sa rasufle si cateva probe limpezi-cristal. Dar un lucru e clar: Ro e o tara ocupata. In toata regula. Si, intr adevar, numarul colborationistilor e cel cu adevarat surpinzator. Ma intreb insa cati dintre ei pricep ce se intampla, pt ca, sa recunoastem, se lucreaza cu propriile noastre slabiciuni.

  In aceasts idee, exista mi se pare si o parte plina a paharului: nu e rau ca toate mizeriile ies la iveala, si nu ma refer doar la BOR. DNA ul, cat de sinistru, incompetent si dirijat, a creat un efect colateral real si deloc rau (si, probabil, scontat, pt ca ocupantii nu au chef ca imprevizibilitatea si relativismul specific nationale sa afecteze munca celor care au devenit slugi in propria casa): reticenta la spaga, pe care am avut prilejul sa o constat personal cu satisfactie, si o mai mare auto-responsabilizare. Dar cat de mare este pretul pt toate astea… Si ce e mai rau, asa cum au subliniat si ceilalti comentatori, este ca in acest pret intra insasi identitatea noastra ortodoxa. Aici insa imi permit sa fiu optimista: cu toate metehnele noastre, cand e vorba de rezistenta identitara romanii s au dovedit un munte greu de clintit de a lungul istoriei. Sau, mai elocvent, aici suntem ca pestii, cu cat vrei sa l prinzi mai tare in mana cu atat mai bine scapa. E la fel de adevarat ca acum criza identitatii nationale paste pe toti pt ca stim cat s a lucrat din greu in ultimul deceniu la mentalul noii generatii. Dar, sa vedem…Deja devine interesant.

 4. @Doroteea
  “Ma intreb insa cati dintre ei pricep ce se intampla, pt ca, sa recunoastem, se lucreaza cu propriile noastre slabiciuni.”
  Asta-i de cand lumea, dar mi se pare ca azi oamenii sunt mai slabi ca niciodata, datorita confortului exceptional si nemaintalnit, asigurat de progresul tehnologic. Traiesc cu impresia ca sunt mult deasupra generatiilor anterioare, datorita sacrificiului carora ei se pot bucura azi de niste privilegii pe care considera ca sunt indreptatiti sa le aiba. Vor avea o surpriza neplacuta cand vor trebui sa achite nota de plata.

  “E la fel de adevarat ca acum criza identitatii nationale paste pe toti pt ca stim cat s a lucrat din greu in ultimul deceniu la mentalul noii generatii. Dar, sa vedem…Deja devine interesant.”
  Criza principala nu este legata de identitatea nationala, ca iobagii si serbii de acum cateva sute de ani nu aveau identitate nationala. Doar cativa din randul elitelor vremii o aveau.
  Principala criza este a elitelor: nu mai avem conducatori luminati si devotati, ci o sleahta de parveniti si impostori.
  Traim vremuri interesante, cum spun chinezii, iar asta nu este deloc de bine!

 5. Acum cateva sute de ani nu e exista identitatea nationala, ci constiinta de neam. Cea nationala a aparut o data cu nasterea statelor nationale. Pentru ca au stiut ca sunt romani si s-au considerat astfel, au fost asupriti fara mila si considerati doar tolerati ai nostri in Transilvania. Faptul ca si-au pastrat limba si mai ales credinta in imprejurari sumbre, arata ca au facut-o dintr-un anumit motiv, si ca si-au iubit mereu neamul. Romanii au avut mereu constiinta ca s-au nascut pe aceste plaiuri, insa cei care au venit au stiut ca nu apartin acestor locuri, iar romanii incapatanati sa nu se lase asimilati erau dovada vie a acestui fapt si trebuiau nimiciti. Daca nu ar fi fost nevoie de ei ca sclavi, situatia ar fi aratat altfel astazi. Doar greco-catolicismul a reusit sa creeze o bresa in conglomeratul ortodox romanesc, insa din fericire nu s-a ajuns foarte departe.

 6. @Ileana
  “Daca nu ar fi fost nevoie de ei ca sclavi, situatia ar fi aratat altfel astazi.”

  Situatia a ramas aceiasi si azi, chiar daca aparentele s-au schimbat.

 7. Pingback: PS SEBASTIAN reactioneaza ferm la calomniile abjecte care i s-au adus/ PS CORNELIU, "EXILAT" in EPISCOPIA DEVEI, ca simplu monah/ Marturia avocatei pr. Daniel Corogeanu/ POMOHACI CONTESTA CATERISIREA. Reportaj din Mosiuni despre SECTA LUI POMOHA
 8. “Acum cateva sute de ani nu e exista identitatea nationala, ci constiinta de neam. Cea nationala a aparut o data cu nasterea statelor nationale…”
  Subscriu.

 9. Pingback: Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, REFERENDUMUL pentru CASATORIE va avea loc in aceasta toamna (Video)
 10. Pingback: REFERENDUMUL pentru definirea constitutionala a casatoriei: ULTIMA SANSA de a ne opri din LEPADAREA de EVANGHELIE. Ramane BOR la inaltime in acest ceas de incercare? - Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: “Fara de veste…”. SEMNUL FURTUNILOR si MIZA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Cedeaza Biserica noastra SANTAJULUI ticalos al “noilor securisti”, alegand TACEREA si NON-COMBATUL in cauza REFERENDUMULUI pentru definirea casatoriei? RUG
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare