Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, REFERENDUMUL de modificare a constitutiei pentru DEFINITIA CASATORIEI va avea loc IN ACEASTA TOAMNA! (Video)/ Presa de hazna si statii de drept reincep diversiunile

3-09-2017 3 minute Sublinieri

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă seara, la Mamaia, că atât la nivelul grupului senatorial al partidului, cât şi la cel al grupului din Camera Deputaţilor, precum şi la nivelul Guvernului s-a decis organizarea, în această toamnă, a referendumului pentru modificarea Constituţiei, în vederea definirii familiei.

„E o decizie politică”, a precizat Liviu Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie“.

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Avocatul Ana Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, apreciază că anunțul președintelui PSD, confrm căruia atât Guvernul, cât și grupul de la Senat și Camera Deputaților au decis organizarea unui referendum privind modificarea Constituției, reprezintă un semn de normalitate. Comitetul Național de Inițiativă Cetățenească se alătură demersului inițiat de PSD și susține demararea unui referendum, care  este doar expresia cea mai firească a respectării legii, a subliniat Ana Corina  Săcrieru.

„Comitetul național de inițiativă cetățenească privind revizuirea Constituției apreciază declarația d-lui Dragnea ca un semn de normalitate, fiind urmarea respectării unui angajament pe care partidele politice mari și l-au asumat încă de acum aproape un an. Potrivit legii, după avizarea inițiativei cetățenești de către Curtea Constituțională, demararea procedurii referendumului este obligatorie. Dacă legea prevede această obligativitate și dacă România este un stat de drept în care voința a trei milioane de cetățeni nu poate fi desconsiderată, atunci organizarea referendumului este doar expresia cea mai firească a respectării legii”,, a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, avocatul Ana Corina Săcrieru, pentru stiripesurse.ro.

Camera Deputaților a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pe tema definiției familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituție urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Nota noastra

Nu doar digi24, ci si alte surse media “prietene” continua sa redacteze stirile despre subiect vorbind despre o imaginara si falsa “definire a familiei”. In realitate, cum de nenumarate ori s-a explicat, este vorba, fireste, despre clarificarea definitiei CASATORIEI.

Si nu lipsesc cronicile negative ale anuntului liderului PSD, cum vedem aceste titluri din

In acest articol, se reuseste performanta sa fie citate doar opinii negative, partizane, despre referendum, cu dume de genul “se intoarce Romania in timp” si deraiaza de pe traseul democratic (ca sa o pastram trebuie, pasamite, sa o desfiintam, nu?).

Referendumul ar fi, pentru Tapalaga, o perdea de fum care sa acopere ce face PSD cu Justitia (adica, mai exact, ce se intampla cu organele de repesiune si de politie de tip DNA). Si, desigur, vesnica sperietoare a indepartarii de Occident si apropierii de Visegrad.

Cu un element in plus:

Cat priveste fondul problemei, si anume refendumul pe tema familiei traditionale, este inca o tema care ne apropie de grupul de la Visegrad si ne indeparteaza de Occident. Nu stiu insa daca Biserica Ortodoxa, lovita in plin de o serie de scandaluri cu inalti prelati acuzati ca au intretinut relatii homosexuale, mai are vreun interes sa sustina tema Coalitiei pentru Familie. Ma tem ca s-ar face de ras. Cu cine va defila in campania pentru referendum pentru familia traditionala: cu alde Pomohaci si cu soborul de inalti prelati acuzati de realatii homosexuale?

Asta ce sa fie? Aluzie sau avertisment? 

Remarcam ca elementele comune sunt cele legate de turbulenta: “furtuna perfecta”, “scutura serios”.

Cu alte cuvinte, strategia oponentilor CpF nu mai e minimalizarea, ci exagerarea amenintarii si ducerea subiectului pana la paroxism, ca sa obtina demotivarea celor care nu sunt foarte siguri daca merg sau nu la vot. Si, desigur, ducerea temei la cote paroxiste chiar serveste unora de perdea de fum pentru a lichida tintele prestabilite sau politice. 

PARTENERIATUL CIVIL, LA TROC CU REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE? O asociatie LGBT militeaza pentru recunoasterea cuplului gay drept FAMILIE/ Sensul stigmatizarii sustinatorilor REFERENDUMULUI pentru CASATORIE: dresaj neopavlovian/ Decizie judiciara in Irlanda de Nord: CASATORIA NU ESTE UN DREPT AL OMULUI/ Scabroasa istorie a ”macelarului” din Philadelphia/ DECLINUL CONSERVATORISMULUI IN EUROPA

Opinie. SUBSTRATUL SCANDALURILOR SEXUALE DIN BOR. O campanie a SRI pentru a determina esecul REFERENDUMULUI pentru familie?

CpF: Acuzaţiile absurde la adresa Coaliţiei şi repetarea lor psihotică nu constituie opinii sau dezbatere, ci o CAMPANIE DIRIJATĂ de MANIPULARE/ Cristi Danilet, un adversar al familiei traditionale in teorie …si in practica/ CUM ARATA O LUME ORWELLIANA/ Cum dezinformeaza platforma ”RESPECT”/ Istoria MANIFESTULUI GAY

CUM POATE ROMÂNIA SA FACA ISTORIE. Intre referendum pentru casatorie si decizia Curtii Europene pentru cupluri homosexuale/ RAZBOIUL PSIHOLOGIC IMPOTRIVA ARTICOLULUI 48/ Platforma ”RESPECT”, o ofensa adusa cetatenilor pro-familie/ LEGE DE COSMAR IN CANADA, ONTARIO: statul iti poate lua copiii daca esti impotriva ideologiei LGBT/ Mesajul pro-familie al PS MACARIE

Argumentare juridica: proiectul de revizuire al Coalitiei pentru Familie NU REDEFINESTE FAMILIA si NU incalca niciun fel de DREPTURI ALE OMULUI

PESTE 80% DINTRE ROMÂNI CONSIDERA HOMOSEXUALITATEA IMORALA. Datele unui studiu surprinzator despre RELIGIOZITATE, atitutine fata de Biserica, Rusia si Occident realizat de un institut american/ INSUPORTABILA USURATATE A MINTII DETRACTORILOR FAMILIEI. Iisus nu ar fi ”zis nimic despre familia traditionala”/ REMUS CERNEA vs ALEXANDRU RACU pe tema casatoriei homosexuale


Categorii

Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, REFERENDUMUL de modificare a constitutiei pentru DEFINITIA CASATORIEI va avea loc IN ACEASTA TOAMNA! (Video)/ Presa de hazna si statii de drept reincep diversiunile

 1. Pe de alta parte, daca vezi ce lege a vaccinarii au reusit sa dea din ei, te intrebi cum apara acesti duplicitari psd-isti familia? Asta cu homosexualii din Biserica e un bau-bau care nu prinde la credinciosi. Noi vorbim aici de voturi pentru definitia familiei in cadrul unui referendum, nu votam sinodul sau ratificam dogma ortodoxa. Indiferent cati homosexuali mai gasesc ei prin Biserica, nu au cum sa desprinda imaginea Bisericii de cea a lui Hristos sau sa ne faca sa simpatizam homosexualitatea. Adica noi sa ne scarbim de doi homosexuali ortodocsi, ca sa votam tampenii si sa garantam drepturi la hoarde de desfranati.

 2. Ar fi firesc să mergem toți la vot (noi toţi care suntem ,,produsul” rezultat dintr-un TATĂ şi o MAMĂ ) și evident fiecare să voteze conform conştiinţei sale. Am avea astfel şi noi şi restul lumii o imagine concretă şi corectă despre ce mai este ROMÂNIA. Personal sper într-un rezultat zdrobitor prin care păcatul, anormalul şi nefirescul să fie respinse din viaţa noastră şi din viitorul urmaşilor noştri. DUMNEZEU SĂ NE AJUTE !

 3. Mira-m-aș să fie așa! Ca și lleana, nu prea pot să mai cred în chestii de astea. Dacă pentru PSD asta e o decizie politică, atunci pentru Dragnea e clar o declarație politică. După ce, ca partid, susții și dai legea vaccinării, pot să te cred că peste noapte ai devenit pro-român de frunte?
  Hâțână mâța pentru a speria pe cineva, pentru a obține ceva de la careva, atâta tot. Stați liniștiți!

 4. Bun, poate că pentru Dragnea și PSD este politică, deci trebuie ei joacă: dau ceva, iau ceva, își urmează interesele și încearcă să detensioneze acolo unde situația devine tensionată. Dar pentru noi cei care am semnat și dorim ceea ce am semnat, este bine venit. Adică ar fi bine să se țină de cuvânt și să avem acest referendum și ar fi bine să vină cât mai multă lume să voteze. Cu vaccinurile rămâne să luptăm în continuare, nu împotriva lor, sper, ci împotriva samavolniciei în numele binelui.

 5. @ Titus

  Sper sa aveti dreptate si referendumul sa se desfasoare, Si eu am semnat si am strans semnaturi la mine in parohie. Dar tare cred ca, de fapt, la mijloc e doar o golaneala politica (scuzati expresia)!

 6. http://adevarul.ro/locale/timisoara/paisie-lugojanul-epicopul-vicar-timisoare-depistat-radar-conducand-170-kmh-1_59ad9d815ab6550cb8a15d1c/index.html

  Imparatul viziteaza o inchisoare si ii intreaba pe detinuti de ce au fost inchisi. Unul spune ca s-a facut o greseala, altul ca e nevinovat si asa mai departe. Unul singur recunoaste ca este intemnitat pentru ca a furat. Pe acesta eliberati-l – spuse Imparatul – ar putea sa-i corupa si pe ceilalti. (dupa Renasterea banateana)

 7. Doamne ajuta!

  Nu mi dau seama ce interese ar fi la mijloc, dar pana una alta Dragnea, sa recunoastem, are un “point” cand sustine ca nu va mai fi vazut cu ochi buni de nimeni in Europa. Ca sa nu ma vorbim de US cu al caror guvernator in colonie (Klemm) oricum e ‘en froid’. Sunt curioasa pe ce sustinere – si nu ma refer la cea populara – mizeaza Dragnea (daca mizeaza intr adevar pe una, cum ar fi totusi de asteptat..).

 8. @admin
  Chiar, ca sa nu mai caut eu ca mi e lene, stiu ca ati mai scris voi de asta pe aici, in Europa exista un precedent in materia asta? (referendum pe tema casatoriilor intre persoane de acelasi sex)

 9. da, in afara de Irlanda, doar Slovenia si, cat de curand, Australia. Ar fi o ff mare chestie sa se organizeze referendumul!

 10. oricum, ce aiurea… Sa ai toate conditiile legale pt referendum si sa ajungi sa te bucuri si sa fii recunoscator DACA se va organiza! Ce mai democratie… Dupa cum fug politicienii de referendum iti dai seama cat de mult le “place” democratia. Iar fuga de referendum e deja manifesta si nedisimulata in Europa (SUA cred ca nici nu cunosc conceptul) ceea ce spune tot despre nivelul real de reprezentativitate.
  Ce prost trebuie totusi sa le pice tehnologia asta a comunicarii instantanee si globale. Stiu ca se folosesc de ea, dar e un revers al medaliei pe care sunt chiar fraieri daca isi inchipuie ca il controleaza. Nu pot. Cei multi incep sa gandeasca de capul lor si sa aiba si platforma de exprimare publica, fir ar sa fie.

 11. @George

  N-aveti talent. Sau il aveti pe masura auditoriului care se uita in trompetele voastre.

 12. Pingback: DRAGNEA si-a adus aminte de REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE si promite, din nou, ca se va organiza "cat de curand"/ Votul ROMÂNIEI din ONU pe tema declararii IERUSALIMULUI capitala a Israelului/ PATRIARHUL TEOFIL: COLONISTI RADICALI CAUTA SA ALUN
 13. Pingback: LIVIU DRAGNEA DESPRE REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE: pe 30 septembrie sau in prima saptamana in octombrie, posibil in doua zile. Totodata, liderul PSD vrea PARTENERIAT CIVIL pentru CUPLURILE DE ACELASI SEX
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare