Genocidul crestinilor din Irak: JIHADISTII ISIS DECAPITEAZA COPII SI ALUNGA SUTE DE MII DE OAMENI/ China va crea “CRESTINISM CONFORM” ideologiei unice permise

11-08-2014 6 minute Sublinieri

“S-a terminat cu crestinii din Irak”

Mideast Iraq

 • Foreign Policy:

Sfarsitul zilelor pentru crestinii din Irak. In taramurile Vechiului Testament, o minoritate religioasa este nimicita de brutalul Stat Islamic

[…] A fost un sfarsit dramatic si catastrofic pentru crestinii din Mosul. Cu mai putin de zece ani in urma, orasul era casa a 60 000 crestini – iar acum, doar o mana de oameni au mai ramas in oras. Si nu sunt singura populatie crestina aflata sub amenintare. Pe 7 august, Statul Islamic a cucerit orasul Qaraqosh, cel mai mare al crestinilor din Irak, dupa ce fortele kurde s-au retras. Orasul a fost abandonat masiv pe masura ce jihadistii avansau. “Nu mai este posibil pentru crestini sa traiasca in Irak”, a spus Rania. Si asa gandesc tot mai multi crestini irakieni.

[…] Salwan, un inginer si tata a doi copii din Mosul, este doar unul din cei care au fost abandonati de guvernul irakian de prea multe ori. In timp ce guvernul a promis un ajutor de aproximativ 860 dolari familiilor refugiate din Mosul, el s-a plans ca inca asteapta acesti bani. Cand a auzit ca Franta e gata sa primeasca crestinii alungati, s-a alaturat unei lungi cozi din Erbil [capitala Kurdistanului irakian] pentru a aplica pentru azil. “Nu mai e niciun viitor pentru crestini in Irak”, spune el. “S-a terminat cu crestinii din Irak”.

Marea minciuna cu care se amagesc americanii. Stoparea genocidelor nu a fost niciodata o prioritate pentru SUA

[…] Generatia prezenta pare sa creada ca prevenirea genocidelor din lume este si a fost intotdeauna o prioritate pentru SUA. De la apelurile de a interveni in Siria, pana la activismul pentru “Salvarea Darfour”-ului si atentia acordata violentelor din Myanmar, exista o convingere larg raspandita ca SUA va interveni in locuri tulburi din lume. Dar Washingontul a avut intotdeauna un bilant sumbru in ceea ce priveste stoparea genocidelor si a epurarilor etnice, iar acest lucru nu pare ca se va schimba. Cu cateva exceptii, raspunsul SUA la grave crize umanitare, de cand a devenit o mare putere in anii 1870, a oscilat intre sprijin tacit, indiferenta si condamnare post-factum. […]

SUA a reusit sa invinga in Razboiul Rece impotriva URSS pastrandu-si, totodata, ascendentul moral. Dar tocmai acea perioada a marcat punctul cel mai de jos al atitudinii SUA in privinta genocidelor si epurarilor etnice. Asa cum profesorul de la Princeton Gary J. Bass a documentat in cartea sa din 2013, The Blood Telegram, Richard Nixon si Henry Kissinger au sprijinit tacit epurarea etnica din estul Pakistanului din anii 1970, care a dus la moartea a cel putin 300 000 oameni. Uciderile in masa au incetat abia in urma unei interventii a Indiei in 1971, pe care ONU a condamnat-o. Iar cand Kmerii Rosii au instaurat teroarea din Cambodgia intre 1975 si 1979, ducand la moartea a 25% din intreaga sa populatie – din punct de vedere proportional fiind vorba despre cel mai mare genocid al secolului 20 – Washingtonul a stat deoparte. Pentru ca interesele geopolitice de atunci erau legate de o deschidere fata isil-iraqde China si de raceala fata de Vietnam si URSS, Washingtonul a optat pentru o politica a non-interventiei. SUA a criticat, chiar, invazia Cambodgiei de catre regimul pro-sovietic din Vietnam, in urma careia regimul Kmerilor a luat sfarsit.

[…] Avand in vedere lungul bilant a non-interventionismului, campania de bombardare din 1999 din Iugoslavia pentru a opri epurarea etnica din Kosovo a fost o aberatie. Chiar si in acest caz, Washingtonul a fost influentat de alte motive – determinarea tarilor occidentale de a interveni, adversitatea Washingtonului fata de Slobodan Milosevici, superioritatea coplesitoare a SUA – decat de altruism. […]

Asta nu inseamna ca Washingtonul nu ar trebui sa ajute minoritatea Yazidis si alte gupuri minoritare confruntate cu salbaticia Statului Islamic. […] Dar un lucru trebuie sa fie clar: stoparea genocidului nu este prioritara pentru interesele de securitate americane, nici nu a fost vreodata, si constientizarea acestui lucru ar fi mai utila decat insuflarea unor false sperante minoritatilor persecutate din lume.

Persecutarea crestinilor din Irak de catre ISIS se transforma intr-un genocid, reclama liderii religiosi dupa ce grupul terorist a pus mana pe cel mai mare oras crestin si a fortat sute de mii sa-si salveze vietile prin fuga.

Arhiepiscopul Atanasie Toma Dawod al bisericii siriace a spus ca urmarirea crestinilor de catre ISIS – carora li se spune fie sa se converteasca la islamism, fie sa fie ucisi Christians-are-reported-to-be-fleeing-after-Islamic-militants-seized-Qaraqoshnu este altceva decat un genocid.

“Acum il consideram genocid, epurare etnica”, a spus arhiepiscopul. “Omoara oamenii nostri in numele lui Allah si spun oamenilor ca cine omoara un crestin va merge direct in Rai: acesta e mesajul lor. Au ars bisericile noastre, au ars vechile noastre carti. Au daramat crucile noastre si statuile cu Fecioara Maria. Ne-au confiscat bisericile si le transforma in moschei”.

Arhiepiscopul Dawod conduce biserica siriaca din Anglia si cere guvernului Marii Britanii sa primeasca refugiatii care cauta sa scape de violenta ISIS.

Au existat relatari conform carora luptatorii ISIS omoara crestini si decapiteaza pana si copii.

churchPatriarhul Louis Sako, liderul bisericii catolice caldeene din Irak a aratat ca 100 000 de crestini au fost fortati sa-si paraseasca propriile case din regiunea Ninive, unde cel mai mare oras crestin a fost capturat.

“Au fugit din casele si satele lor cu nimic altceva decat cu hainele pe ei”, a spus patriarhul. Este un exod, o reala cale a crucii; crestinii merg pe jos in fierbintea vara irakiana spre orasele kurde din Irbil, Duhok si Sulaymiyia, fiind, printre ei, copii, batrani, femei insarcinate. Toti acestia se confrunta cu o catastrofa umana si riscam sa avem un real genocid.”[ …]

traducere Cuvantul Ortodox

Oameni decapitați, crucificați, omorâți cu pietre sau executați cu sutele: imaginile difuzate de jihadiştii Statului Islamic fac de câteva luni înconjurul lumii. Teroriștii sunt bine înarmați, au mulți bani și controlează o zonă întinsă în Irak și Siria. Condus de Abou Bakr al- Baghdadi, autoproclamat «calif», Statul Islamic îi atrage pe jihadistii din lumea întreagă. Care este adevărata lui putere ? O analiză de Luca Niculescu.

Organizația se numește acum Statul Islamic, dar strămoșul ei a fost Al Qaeda în Mesopotamia, condusă inițial de Abou Moussab al Zarqaui, un terorist ucis de americani în 2006. S-a mai numit Statul Islamic în Irak, apoi Statul Islamic în Irak şi Levant şi de la începutul acestei veri poartă numele de Statul Islamic. Organizație sunită (una dintre cele două ramuri principale ale Islamului), actualul Stat Islamic a apărut în Irakul post-Saddam Hussein și a fost foarte activă pana în 2007, făcând mai multe atentate. Intră însă într-un con de umbră odată cu întărirea prezenței militare americane în Irak și datorită faptului că multe miliții sunite depun armele sau primesc niște bani și cad la înțelegere cu guvernul irakian. În ultimii ani însă situația se schimbă: americanii se retrag din Irak, premierul șiit irakian, Nouri al Maliki, îi marginalizează pe suniţi și nu mai varsă bani milițiilor. Ca urmare, acestea nu se mai opun jihadistilor din Statul Islamic, ci chiar pactizează cu ei. În plus, războiul civil din Siria dă aripi jihadistilor, care merg acolo să lupte împotriva regimului lui Bashar al-Assad. În clipa de față, Statul Islamic controlează un teritoriu important în cele două țări vecine, Irak și Siria, și mai multe orașe în cele două state, inclusiv Mossul, al doilea oraș din Irak, cu un milion și jumătate de locuitori. Baza lor este în Raqa, oraș de 250 de mii de locuitori din Siria.
[…]

Execuțiile publice – teroare și comunicare

De fiecare data când intră într-un oraș, luptătorii Statului Islamic procedează la execuții spectaculoase : agitând celebrul steag negru decapitează, lapidează sau împușcă în public zeci de opozanți. Scopul e de a înăbuşi toate focarele de rezistentă din oraș, dar și de a-i speria pe combatanții din trupele oficiale. Poze sau videoclipuri cu execuțiile sunt postate pe internet și nu de puține ori soldații irakieni sau sirieni au luat-o la fugă când trupele Statului Islamic se apropiau, din cauza reputației acestora. La fel fac și reprezentanții minorităților religioase : zeci de mii de creștini sau de membri ai comunității Yezidi ( adepții unui curent religios derivat din zoroastrism) au fugit în fața înaintării luptătorilor din Statul Islamic.

Paradoxal (sau nu), teroriștii au și cunoștințe de administrație. Astfel, observatorii au fost mirați să afle că, la numai trei zile după cucerirea orașului irakian Mossul, electricitatea, apa și transportul în comun fuseseră restabilite. Orasul funcționează acum după cele 16 reguli stricte impuse printr-un document al organizației. Unul dintre articole interzice consumul de alcool și tutun, un altul interzice orice manifestaţie publică, pe motiv că ar fi contrară islamului. Femeile nu mai au voie să iasă din casă fără autorizația unui bărbat din familie, creștinii trebuie să se convertească sau să plătească un impozit de 250 de dolari pe lună. În fine, la articolul 5, opozanții sunt anunțați că vor fi, după caz, expulzați, mutilați, crucificați sau executați în alt mod.
[…]

irak-1

Oaste de “strânsură”

Numărul luptătorilor este estimat undeva între 10 și 20 de mii de oameni și e în creștere. E o « oaste de strânsură » în care se regăsesc fanatici religioși, dar și oportuniști, bandiți sau foști militari din armata lui Saddam Hussein. Victoriile din ultimele luni fac din Statul Islamic un pol de atracție pentru jihadistii din lumea întreagă. Potrivit autorităților de la Paris, nu mai puțin de 800 de francezi sunt înrolați în diferite grupuri jihadiste din Siria, o bună parte în Statul Islamic. Există și aproximativ 200 de belgieni în aceeași situație. Ofensiva din ultimele luni înseamnă și arme noi pentru teroriști. Forțele irakiene au abandonat pe terenul de luptă tancuri, camioane cu sisteme anti rachetă sol-aer, lansatoare anti-tanc, mii de puști. O parte din armamentul capturat de islamiști e nou și de fabricație americană. […]/ integral pe rfi.ro

China îşi va crea propria ‘teologie creştină’, ‘compatibilă’ cu cultura chineză şi cu ‘socialismul’, a relatat joi o publicaţie de stat, pe fondul tensiunilor în creştere în această ţară între comunităţile creştine şi autorităţi, informează France Presse. ‘Construirea teologiei creştine chineze trebuie adaptată condiţiilor naţionale şi să integreze cultura chineză’, a explicat Wang Zuoan, şef al Administraţiei de Stat pentru Afaceri Religioase, citat de China Daily.

Această teologie de tip chinez ‘trebuie să fie compatibilă cu calea socialismului’ adoptată de Partidul Comunist Chinez, a mai indicat oficialul citat. China numără între 23 şi 40 de milioane de creştini protestanţi, reprezentând între 1,7% şi 2,9% din populaţie, conform cifrelor furnizare la un recent seminar la Shanghai şi citate joi de mai multe publicaţii de stat. Aproximativ 500.000 de persoane sunt botezate în fiecare an în cadrul comunităţii protestante chineze, a precizat China Daily.

‘În ultimele decenii, bisericile protestante chineze s-au dezvoltat extrem de rapid, prin aplicarea de politici religioase naţionale’, a spus Wang. În China, practicile religioase rămân strict controlate de Partidul Comunist – oficial ateu şi care se teme de apariţia unor contra-puteri -, iar adepţii diferitelor culte recunoscute nu se pot reuni decât în locuri aprobate corespunzător. ‘Bisericile subterane’ neautorizate, care s-au dezvoltat în afara organizaţiilor oficiale, sunt cu regularitate reprimate şi dizolvate de forţele de ordine.

Chiar şi bisericile recunoscute suferă din cauza unor autorităţi locale: astfel, în aprilie, o biserică protestantă monumentală de la Wenzhou, în estul ţării, a fost demolată la ordinul autorităţilor, declanşând o nelinişte puternică printre credincioşi. […]/ integral pe jurnalul.ro

***

***


Categorii

China, Irak, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Genocidul crestinilor din Irak: JIHADISTII ISIS DECAPITEAZA COPII SI ALUNGA SUTE DE MII DE OAMENI/ China va crea “CRESTINISM CONFORM” ideologiei unice permise

 1. Pe EuroNews sau CNN – reteaua TV Dolce Romtelecom – s-a prezentat drama comunitatii Yazide. Crestinii omisi.

 2. Mai multe poziţii ale militanţilor islamişti din nordul republicii Mali au fost bombardate de forţele franceze, anunţă jurnaliştii de la BBC, potrivit B1Tv.

  Potrivit ONU, militanţi al Qaida sunt activi în regiune. De altfel, luna trecută aeroportul din Timbuktu a fost atacat cu rachete.

  Franţa a intervenit în Mali în ianuarie, anul trecut, când a încercat să scoată în afara graniţelor grupările afiliate al Qaida, care preluaseră controlul asupra nordului ţării. Luna trecută, guvernul francez a anunţat că va lansa o nouă operaţiune militară în Africa, pentru pune capăt activităţii grupărilor islamiste din regiunea Sehel.

  http://www.cotidianul.ro/franta-a-bombardat-militantii-islamisti-din-nordul-mali-244977/

 3. Pingback: IMAGINI DRAMATICE cu refugiatii salvati cu elicopterul de jihadistii din Irak [VIDEO]. Cum nu e loc pentru toti, urca doar cine reuseste… - Recomandari
 4. Pingback: REPORTAJ VIDEO despre GENOCIDUL ISIS impotriva CRESTINILOR si implicarea ortodoxa in usurarea durerilor palestinienilor din FASIA GAZA - Recomandari
 5. Pingback: Jihadistii Statului Islamic au DECAPITAT un jurnalist american/ Lelia Munteanu despre rezultatele MONSTRUOASE ale politicii occidentale din Orientul Mijlociu - Recomandari
 6. Pingback: CE STA IN SPATELE NIMICIRII CRESTINILOR DIN SIRIA SI IRAK? Balcanizarea Orientului Mijlociu si provocarea unui conflict al civilizatiilor - Recomandari
 7. Pingback: Gruparea ISIS ameninta si CRESTINII din LIBIA. “AM VENIT SA VA SACRIFICAM PE VOI, RUGATORI AI CRUCII” - Recomandari
 8. Pingback: Ofensiva americana impotriva STATULUI ISLAMIC. Indepartarea lui ASSAD de la conducerea SIRIEI – un efect “colateral”? Va fi transformata lumea musulmana definitiv intr-una a HAOSULUI CONTROLAT? - Recomandari
 9. Pingback: ONU: lumea trece prin CRIZE FARA PRECEDENT. Comisarul european pentru ajutor umanitar: TREBUIE SA ACTIONAM PREVENTIV/ Presa chineza vorbeste despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL – cerand MODERNIZAREA Armatei Chinei - Recomandari
 10. Pingback: Crestinii din Irak sunt ai nimanui/ PATRIARHUL MOSCOVEI: Tragedia Siriei si a IRakului s-a transformat intr-o IMENSA TRAGEDIE A CRESTINILOR. Mitropolitul Ilarion acuza Occidentul pentru “ACORDUL TACIT” fata de GENOCIDUL CRESTINILOR din Orientu
 11. Pingback: Cuplu de crestini LINSAT in PAKISTAN/ Printul Charles despre TRAGEDIA crestinilor din Orientul Mijlociu [video] - Recomandari
 12. Pingback: Marturie despre martirajul a patru copii decapitati de jihadistii ISIS pentru ca au refuzat sa treaca la islam. “NOI IL IUBIM PE IISUS” [video] - Recomandari
 13. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
 14. Pingback: CRESTINOFOBIA GLOBALA: CRESTINISMUL, CEA MAI PERSECUTATA RELIGIE/ Laicizare fanatica in Franta: se discuta SCHIMBAREA DENUMIRILOR CRESTINE ale localitatilor | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: 10 ZILE PANA LA RAZBOI (VIDEO). Docudrama BBC despre MINCIUNILE care au dus la INVADAREA IRAKULUI in 2003 | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: DESPRE MARTIRIUL CRESTIN DIN ZILELE NOASTRE. Meditatie a parintelui Andrei Coroian | Cuvântul Ortodox
 17. Pingback: PERSECUTATI IN LUME, MARGINALIZATI SI BATJOCORITI IN EUROPA. 251 milioane de crestini persecutati in 2018/ Craciunul: alungat la Bruxelles, declarat sarbatoare nationala in Irak/ Botez "TRANSGENDER" in confesiunea ANGLICANA/ Secularizare extrema
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare