TRUMP in ofensiva: retrage trupele americane din Siria, se cearta cu FED-ul si intra in „shutdown” pentru ZIDUL anti-imigratie. Presedintele SUA: NU PUTEM CONTINUA SA FIM JANDARMUL LUMII/ Timmermans, candidatul socialistilor europeni la sefia Comisiei Europene: discurs vehement impotriva nationalismului si pro-imigratie

28-12-2018 9 minute Sublinieri

Presa de peste Ocean și opoziția democrată îl acuză pe președintele SUA că a aruncat țara în haos în pragul Sărbătorilor. Asta pentru că Donald Trump a decis să suspende activitatea administrației federale (așa-numitul ”government shutdown”), din cauza disputei bugetare pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul, pentru că Trump a decis brusc retragerea trupelor SUA din Siria și a dus astfel la demisia șefului Pentagonului, James Mattis, pentru că același Trump a criticat dur decizia Federal Reserve de a mări dobânzile și pentru că a sugerat că dorește să-l demită pe șeful sistemului bancar central din SUA, Jerome Powell, fără precedent în istoria SUA.

Pentru presa americană de mainstream, un zid la granița cu Mexicul ar însemna renunțarea la poziția Americii de far al lumii libere. Retragerea din Siria echivalează cu trădarea aliaților din Orientul Mijloociu și, prin extensie, din întreaga lume. Demisia lui James Mattis înseamnă pierderea unuia dintre puținii interlocutori de încredere pentru aliații SUA, unul deschis către multilateralismul propovăduit acum de UE, dar și de China, și un general care respecta alianțele. Cât despre Federal Reserve, presa americană de mainstream și opoziția democrată consideră că este o instituție de neatins, altfel urmând să izbucnească o criză financiara majoră.

Privite din perspectiva taberei pro-Trump, deciziile președintelui nu fac decât să urmeze pas cu pas programul pentru care a fost ales la Casa Albă și să pregătească America pentru o confruntare nu cu Iranul sau Coreea de Nord, ci cu puterea chineză. Mai mult, deciziile lui Trump vin să demonstreze că putem avea de-a face cu unul dintre puținii președinți americani care se luptă să nu fie controlat de statul profund.

Dintre cele trei decizii majore luate de președinte înaintea Crăciunului, de departe disputa deschisă cu Federal Reserve este cea mai importantă. Suspendarea activității administrației federale este un fapt relativ comun, câtă vreme se datoreaza neînțelegerilor bugetare într-un Congres care, aproape întodeauna, are o cameră a puterii și una dominată de opoziție în al doilea mandat al unui președinte (negocierile bugetare din Congres se vor relua, oricum, pe 27 decembrie). Retragerea SUA din Siria presupune aducerea acasă a circa 2.000 de militari, în condițiile în care numarul total prezent pe frontul sirian este neclar, iar, în plus, SUA au in continuare o prezență relativ robustă în Orientul Mijlociu.

Președintele își îndeplinește promisiunile

Bătălaia dintre Donald Trump și sistemul bancar central american este însă ceva mai puțin obișnuit pentru o administrație. Trump îi reproșează presedintelui Fed că a majorat dobânzile, în ciuda avertismentelor sale. Toți analiștii economici sunt de acord cu faptul că această majorare a dobânzilor a scumpit dolarul și astfel i-a pus într-o situație dificilă pe exportatorii americani, exact într-o perioadă în care administrația avea nevoie de exporturi mai puternice, în contextul disputei comerciale cu China. Așa cum procurorii FBI paralizează administrația prin ancheta lor privind imixtiunea Rusiei în alegerile din SUA, la fel Donald Trump s-a considerat sabotat în strategia sa pentru China de această decizie a Fed – oficial o instituție independentă. Încetinirea creșterii economice va afecta, în primul rând, baza electorală a lui Donald Trump, estimează analiștii americani.

Confuzia de Crăciun creată în SUA ține și de faptul că nu există legi scrise în ce privește Federal Reserve. În aceste condiții, posibilitatea ca Trump să-l demita pe Jerome Powell nu poate fi exclusă, dar se va ajunge, mai mult ca sigur, la judecata Curții Supreme. Un asemenea act prezidențial nu a fost înregistrat până acum. Noul șef de cabinet al lui Trump (după demiterea generalului John Kelly), Mick Mulvaney, a declarat pentru ABC că președintele ”își dă seama” că nu-l poate demite pe președintele Fed – o încercare de a calma spiritele si bursa de pe Wall Street.

Trump vs. statul profund

Cei doi ani ai administrației Trump au făcut să se vadă limpede două abordari. Prima este aceea care vede în președintele SUA o marionetă a statului profund american, cu unele abateri față de modelul președintelui docil cu care ne-au obișnuit ultimele administrații. Argumentul central al acestei școli de gândire este că nimeni nu poate ajunge în Biroul Oval de la Casa Albă fără susținerea presei de mainstream, a oficialilor militari și din serviciile secrete americane.

A doua abordare arată că Donald Trump poate face parte din acea categorie de politicieni cu o forță irezistibilă, care reușesc să se impuna în ciuda forțelor coalizate împotriva lor, că Trump oferă o ocazie rarisimă pentru salvarea sistemului tradițional american de guvernare, anterior financiarizării și globalizării. Argumentele în favoarea acestei viziuni sunt oferite de campania mediatică antiprezidențială fără precedent în SUA, dar și de ancheta FBI vizând implicarea Rusiei în alegeri, ancheta care, până la a oferi probe concludente în acest sens, nu face decât să paralizeze acțiunile administrației. Un al doilea argument ține de neimplicarea SUA în nicio mare întreprindere militară în lume sub administrația Trump, fapt cu totul neobișnuit ținând cont de propensiunea către interventionism al SUA în perioada în care Hillary Clinton era secretar de Stat, spre exemplu. Este important de notat că presa anti-Trump nu s-a putut abține să remarce că ”Trump a devenit președinte” în noaptea în care a ordonat atacarea Siriei cu rachete de croazieră (CNN). Avea însă să fie un episod izolat în istoria de doi ani a administrației.

Disputa dintre Trump și Federal Reserve sugerează, din nou, că avem de-a face cu un președinte scăpat de sub controlul statului paralel american. Trump are și alte arme pentru a prelua controlul asupra Fed decât cele amintite. Consiliul de Administrație al Fed are, prin lege, sapte membri, însă acum există doar trei. Trump a nominalizat doi și mai are dreptul de a numi alți doi, moment în care ar deține o majoritate teoretică în fruntea Federal Reserve. Apoi, președintele deține argumentul important că măsurile Fed reduc creșterea economică a SUA. Apoi, ”în momentul redactarii legii care dădea naștere Rezervei Federale, șef al Fed era desemnat secretarul Trezoreriei (ministrul american de Finanțe). Acum ne întoarcem la acele vremuri. Vă place sau nu, Fed este pe cale să fie politizata”, se arată într-o analiză CNBC.

 • ActiveNews: 

Donald Trump, vizită la militarii americani din Irak: „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”

Donald Trump a declarat, în cadrul vizitei pe care a facut-o a doua zi de Craciun, la soldații americani  staționați în Irak, că  „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”. Vizita liderului american are loc la câteva zile după ce Trump a decis retragerea americanilor din Siria.

„Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Însoțit de soția sa, Melania, președintele american a aterizat la ora locală 19.16 (16.16 GMT) pe baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, unde a discutat cu soldați și responsabili militari, potrivit unui fotoreporter al agenției France Prese.

„Președintele și Prima Doamnă au plecat spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre și comandanților noștri militari ca să le mulțumească pentru angajamentul, succesul și sacrificiul lor și să le ureze Crăciun fericit”,  a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Inițial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, „dar o divergență legată  de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea ei cu o discuție telefonică’, în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.

Președintele Donald Trump a semnat Ordinul de retragere a trupelor americane din Siria

ACTUALIZARE 24.12/ 16:00 Pentagonul a anunțat duminică semnarea ordinului de retragere a trupelor americane din Siria, pe care președintele Donald Trump o dorește “lentă și extrem de coordonată” cu Turcia, relatează AFP preluat de agerpres.

O astfel de strategie vizează să evite vidul de putere în regiunile controlate de rebelii kurzi de care ar putea beneficia regimul lui Bashar Al-Assad.

„Decretul pentru Siria a fost semnat”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului fără să ofere mai multe detalii.

ACTUALIZARE 20.12/ 17:00 Donald Trump a apărat joi decizia de a declara victoria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și de a retrage complet trupele americane din Siria, afirmând că îndeplinește o promisiune făcută în campania sa prezidențială, relatează Reuters.

„Retragerea din Siria nu a fost o surpriză. Am făcut campanie ani de zile pentru asta și, acum șase luni, când mi-am dorit foarte mult să fac asta public, am fost de acord ca trupele americane să mai rămână (în Siria). Rusia, Iranul, Siria și alții sunt inamicul local al SI. Noi le facem treaba. Este timpul să venim acasă și să reconstruim”, a scris Trump pe Twitter.

În apărarea deciziei sale de a retrage trupele americane, liderul de la Casa Albă a afirmat totodată că „este timpul ca alții să lupte în cele din urmă’ în Siria.

„Doresc ca Statele Unite să devină Polițistul Orientului Mijlociu, obținând NIMIC, însă sacrificând vieți prețioase și trilioane de dolari protejându-i pe alții care, în aproape toate cazurile, nu apreciază ceea ce noi facem?’, a mai scris Trump pe Twitter.

„Vrem să fim acolo pentru totdeauna? E timpul ca alții să lupte în cele din urmă….”, a scris el.

Știrea inițială

Un mesaj postat pe Twitter de președintele Donald Trump anunță retragerea militarilor americani din Siria. Am învins rețeaua teroristă Stat Islamic în Siria, iar acesta este singurul motiv pentru care eu cred că este necesară prezența în această țară în mandatul meu de președinte”, a scris liderul de la Casa Albă.

„Acum am câștigat, a venit timpul să se întoarcă”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-o scurtă înregistrare video postată pe contul său de Twitter. „Băieții noștri, tinerele noastre, oamenii noștri, se întorc toți și se întorc toți acum”, a continuat liderul SUA.

Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulți fiind implicați în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva rețelei teroriste Stat Islamic. „Am început să ne aducem acasă trupele americane, pe măsură ce trecem la următoarea fază a acestei campanii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o declarație emisă după ce președintele Donald Trump a scris mesajul pe Twitter.

Nu reiese însă din declarația lui Sanders dacă toți cei aproximativ 2.000 de soldați americani vor reveni în SUA și nici data exactă, notează Reuters. Sanders a sugerat că Statele Unite vor  rămâne totuși angajate într-o anumită măsură.

„Statele Unite și aliații noștri sunt pregătiți să rămână angajați la toate nivelurile pentru a apăra interesele americane ori de câte ori este necesar și vom continua să colaborăm pentru a zdrobi finantarea și sprijinul pentru terorismul terorist radical”, a precizat Sanders. Conform estimărilor, în orașul sirian Hajin încă sunt aproximativ 2.000 de membri ai organizației teroriste Stat Islamic. Un raport al Inspectorului general din cadrul Departamentului american al Apărării estimează că în Siria și Irak încă sunt 30.000 de combatanți ai organizației fundamentaliste sunnite.

Timmermans, a fost numit săptămâna trecută ca următorul președinte al Comisiei Europene. Dacă va fi ales, el promite să zdrobească toate guvernele conservatoare din UE și să facă Europa și Africa un continent comun. Timmermans este astăzi prim- vicepreședinte al Comisiei Europene și are șanse să preia funcția de președinte după Jean-Claude Juncker.

Numit ca candidat al centrului-stânga pentru următorul președinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans a anunțat că va zdrobi guvernele conservatoare din Europa, insistând că “continentul care se uneste cu Africa este doar o chestiune de destin”, notează breitbart.

În declarațiile anterioare, Timmermans a spus că Europa nu poate continua să fie un loc al păcii și al libertății decât dacă diversitatea prin migrația de masă este pusă în aplicare pe continent, chiar și în cele mai îndepărtate părți. În discursul său din cadrul Congresului PES, el a precizat recent că Comisia Europeană aflată sub conducerea sa va avea toleranță zero pentru țările care se opun oricărei părți a agendei sale globale progresiste, în special a migrației din lumea a treia.

Democrația, în opinia lui Timmermans, se referă în primul rând la respectarea minorităților. El a promis, de asemenea, că ONG-urile care beneficiază de finanțare externă și de migrație vor avea acces nerestricționat la UE.

El susține că “este fictiv” faptul că Africa este încorporată în Europa și că acestea devin un continent mare în ceea ce privește libera circulație. Răspunderea pentru populația africană, care se așteaptă să se dubleze până la 2,2 miliarde de persoane până în 2050, se bazează atât pe noi în Europa cât și pe africani, a afirmat el.

Timmermans a atacat naționaliștii

Potrivit lui lui, “naționalismul este calea distrugerii”. “Să distrugem Europa, haideți să o distrugem. Și ei cred că din această distrugere, s-ar întoarce o Europă a Națiunilor, puternică din nou. Aceasta este prima viziune. Cred că este autodistructiv “, a mai declarat acesta.

“Și știi de ce sunt încrezător că vom câștiga?” Se întreabă Timmermans: “Pentru că poporul polonez dorește să fie european”, adăugând: “tinerii polonezi care merg pe străzi cu acel steag albastru frumos, cu stele galbene, fac asta pentru că acel drapel reprezintă valori în care cred“.

“Și în Ungaria vom prevala”, a spus el, susținând că în timp ce “sunt vremuri grele” în țară sub Viktor Orbán – a cărui guvern a câștigat o victorie electorală alunecoasă în aprilie – “o majoritate covârșitoare de maghiari spun clar” în Europa, aparțin acelei comunități de valori “.

Răspunzând atacului lui Timmerman asupra guvernului polonez, președintele Comitetului permanent al Consiliului de Miniștri al țării, Jacek Sasin, a atacat pe eurocrat dar şi discursul său: “În loc să se concentreze asupra problemelor-cheie din Europa de azi – cum ar fi stratificarea socială, creșterea economică slabă, imigrația ilegală – birocrații europeni preferă să se ferească de la aceste probleme deoarece nu au nici o idee cum să le rezolve, așa-numitele probleme precum – statul de drept – din Polonia”, a declarat Sasin.

Discursuri politice, editoriale, emisiuni cu somități ale vieții politice, culturale și științfice, parcă toată lumea vrea să ne convingă de faptul că imigrația este o adevărată mană cerească pentru țările de destinație. Chiar și documentarele științifice pun umărul la această propagandă. comparându-i pe migranții musulmani din zilele noastrre cu cei care au construit America. Ce mai contează că America era în acele timpuri slab populată și sălbatică, în vreme de Europa e leagănul civilizației mondiale?

În ciuda propagandei, realitatea se încăpățânează să fie însă alta. Iată, de pildă, ce se întâmplă la Bruxelles, capitala Belgiei și a Uniunii Europene. “La Bruxelles, 90 la sută din asistații sociali sunt de origine străină! Acest oraș este în curs de pauperizare din cauza imigrației! Acest lucru ar trebui să le dea de gândit celor care susțin granițele deschise în timp ce denunță creșterea inegalităților.” Declarațiile făcute de politicianul și scriitorul belgian Alain Destexhe jurnaliștilor francezi de la Le Figaro creionează o situație disperată. După părerea acestui politician liberal, modelul unei societăți multiculturale a eșuat în Belgia. „În raport cu populația sa, Belgia a acceptat mult mai mulți imigranți decât țările vecine, inclusiv Franța. În anii 2000, migrația netă a fost de patru ori mai mare în Belgia decât în Franța sau Germania, cu toate problemele care decurg de aici- lipsa integrării, comunitarismul musulman și dezvoltarea islamismului. Toate aceste probleme au fost negate sau minimalizate…”.

Dincolo de sărăcie, terorism și islamizarea societății, aceste politici pro-imigrație au mai avut, potrivit lui Alain Destexhe, un efect distrugător asupra unității țării. Mai precis, au accentuat prăpastia dintre flamanzi și valoni pe plan politic. ”În nordul țării, Noua Alianță Flamandă și Vlaams Belang (partid apropiat de tezele Marine Le Pen) au monopolizat de mult timp întrebările cu privire la migrație. În sud, presa și partidele politice au fost mai reticente. Ca urmare, nordul țării votează în principal cu dreapta (extrema dreaptă și dreapta naționalistă reprezintă aproape 40% din electorat) în timp ce voturile din sud se duc spre stânga”. Din punct de vedere politic a apărut însă și un al treilea pol de putere, reprezentat de imigranți. „Parlamentul regional din Bruxelles, unde belgienii de origine străină sunt pe punctul de a deveni majoritari, voteaz rezoluții privind Palestina sau musulmanii persecutați în Birmania, dar nu se interesează deloc de situația drepturilor omului în Turcia. În școlile primare publice din Bruxelles, mai mult de 50% dintre copii studiază religia musulmană.” De altfel, capitala Belgiei se îndreaptă cu pași repezi, conform lui Alain Destexhe, spre momentul în care nativii vor deveni o minoritate. „Demografia este o problemă centrală.

Bruxelles a devenit al doilea oraș cel mai cosmopolit din lume, după Dubai, fără a avea bogăția acestuia”.

Alain Destexhe nu este un naționalist, nici nu are vreo simpatie pentru așa-zisa extremă dreapta. Dimpotrivă, a fost primul secretar general al „Medicilor fără frontiere” (o organizație care din punct de vedere ideologic aparținestângii) și a scris nenumărate articole în presa mainstream (The New York Times, The Economist. Le Monde și Le Figaro ) pe teme foarte dragi globaliștilor, precum drepturile omului, asistența umanitară și relațiile internaționale. Numai că realitatea a devenit atât de îngrijorătoare, încât politicianul belgian n-a mai putut să tacă. Avertismentul lui ar trebui să ne dea tuturor de gândit. „Această realitate statistică (creșterea demografică accelerată a imigranților n.r.) a fost ascunsă populației. (…) Elitele și presa, cele care
decid despre ce li se permite belgienilor să vorbească, au fost foarte atente să nu fie dezvăluite statistici care ar putea provoca îngrijorare. (…) Chiar și Eurostat, agenția oficială de statistică a UE, amestecă datele și ideologia.”

În tentativa de a stopa o potențială influență străină de radicalizare asupra locuitorilor săi musulmani, parlamentarii germani au în vedere o nouă „taxă pentru moschee”, menită să pună comunitățile musulmane sub control.

Multe moschei germane sunt sponsorizate și controlate de-facto din afară. Acum, câțiva parlamentari germani au venit cu ideea de a soluționa ceea ce ei considerăa fi „o problemă” din ce în ce mai deranjantă pentru Berlin în ultimii ani.

Propunerea deputaților implică introducerea unei taxe speciale care trebuie plătită de toți practicanții musulmani din Germania, bani care ulterior ar urma să fie redistribuiți de stat către toate instituțiile religioase islamice înregistrate oficial.

O taxă similară există deja în Germania și în alte țări europene pentru creștinii catolici și evanghelici.

Inițiativa urmărește să sprijine „islamul în Germania să se elibereze de influența statelor străine și să aibă o orientare mai puternică pe plan intern”, a declarat Thorsten Frei,  lider al Uniunii Democrate Creștine (CDU), partidul cancelarului Angelei Merkel, numind taxa propusă „un pas important în această direcție”.

In timp ce PUTIN vorbeste despre atacuri nucleare care vor martiriza rusii si vor duce la distrugerea agresorului, TRUMP anunta RETRAGEREA SUA din tratatul nuclear incheiat cu RUSIA

Reactii viscerale ale propagandei DEEP STATE-ului globalizat fata de summitul TRUMP – PUTIN. Isi reseteaza America prioritatile geopolitice?

TRUMP anunta ruperea ACORDULUI NUCLEAR cu IRANUL/ In Israel e ALERTA MILITARA si se mobilizeaza rezervistii/ O decizie care va duce la NOUA ORDINE MONDIALA?

DECIZIE BULVERSANTA A PRESEDINTELUI TRUMP. SUA recunoaste IERUSALIMUL drept capitala a ISRAELULUI/ Hamas: Trump a deschis portile iadului/ Lideri crestini, printre care si patriarhul ortodox al Ierusalimului: decizia poate avea CONSECINTE INFRICOSATOARE

JUNCKER, TIMMERMANS, ȘANTAJUL “STATULUI PARALEL” EUROCRAT, LEGILE JUSTIȚIEI și posibilul JOC DUBLU AL LUI IOHANNIS (cu VIDEO și FOTO)

ATENTAT GROSIER LA SUVERANITATEA NATIONALA. Diktat european prin Rezolutia PE si Raportul MCV care ataca „legile justitiei” in complet dispret fata de deciziile CCR, ale Parlamentului României si realitatii/ IOHANNIS reuseste o premieră absolută în UE: declara România „TOTAL NEPREGATITA” pentru sefia Consiliului UE

SABOTAREA REFERENDUMULUI -#NEXT LEVEL. Cronica unei contestări anunțate. DIVERSIUNEA FRAUDELOR ANTICIPATE si SCANDALURILE DIN ZILELE VOTULUI – ULTIMUL ASALT, si cel mai agresiv, pentru a incerca descurajarea si invalidarea votului. “Zgomotul va deveni asurzitor – așadar, trageți aer în piept, puneți-vă dopurile în urechi și MERGEȚI LA VOT!”. SA FIM PREGATITI!


Categorii

1. DIVERSE, America, Irak, Siria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

128 Commentarii la “TRUMP in ofensiva: retrage trupele americane din Siria, se cearta cu FED-ul si intra in „shutdown” pentru ZIDUL anti-imigratie. Presedintele SUA: NU PUTEM CONTINUA SA FIM JANDARMUL LUMII/ Timmermans, candidatul socialistilor europeni la sefia Comisiei Europene: discurs vehement impotriva nationalismului si pro-imigratie

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 4 / 4 >>

 1. A fost realizata o statuie gigantica a supereroului Trump in ofensiva!

  Donald Trump – The Orange Emperor Rises
  https://knowyourmeme.com/photos/1458135-donald-trump
  http://magaimg.net/img/78l4.jpg

  Intreaga planeta este in stare de soc!

 2. Supereroul Trump si-a scos ghearele, dar supereroul Putin contracareaza si ii arata “mana moarta”!
  Dancila, prinsa in mijlocul inclestarii celor doi titani, activeaza cel mai puternic laser din lume!

  Dead Hand: This Might Be Russia’s Scariest Doomsday Weapon
  https://news.yahoo.com/dead-hand-might-russias-scariest-211400118.html

  Laserul de la Măgurele este de ieri cel mai puternic din lume
  https://www.descopera.ro/stiinta/17868382-laser-magurele-puternic-eli-np-petawati-gamma

 3. Donald Trump a semnalat că ar putea decreta starea de urgenţă la frontieră pentru a putea aloca singur fonduri destinate construirii zidului.
  https://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-analizeaza-toate-optiunile-pentru-a-putea-construi-zidul-la-frontiera-sua-mexic-casa-alba-este-posibila-decretarea-starii-de-urgenta-17874567

  Noul guvernator al Californiei il sfideaza pe Trump si retrage militarii de la granita cu Mexicul: “California nu va lua parte la acest teatru politic”
  Si guvernatorul democrat al statului New Mexico, Michelle Lujan Grusham, a luat o decizie similara saptamana trecuta.
  http://m.ziare.com/donald-trump/noul-guvernator-al-californiei-il-sfideaza-pe-trump-si-retrage-militarii-din-garda-nationala-de-la-granita-cu-mexic-1549453

 4. Donald Trump este TERMINAT: Fostul său avocat a predat Camerei Reprezentanților documente CRUCIALE legate de Rusia
  Membri democraţi ai Congresului SUA au cerut demiterea sau suspendarea preşedintelui Donald Trump pe fondul acestor informaţii.
  https://www.stiripesurse.ro/donald-trump-este-terminat-fostul-sau-avocat-a-predat-camerei-reprezentan-ilor-documente-cruciale_1332619.html

  Modern-Day King Cyrus
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=rQBIBjbpzoQ

  Mai degraba un Pirus modern: “Încă o victorie ca aceasta și suntem pierduți!”

 5. ,,Siria va ataca Israelul dacă nu pleacă din Înălțimile Golan”
  Siria a anunțat Israelul prin canalele diplomatice ale ONU că este pregătită să meargă la război dacă Israelul nu pleacă din regiunea Înălțimile Golan.
  https://www.activenews.ro/externe/Ultimatum-din-partea-Damascului-Siria-este-pregatita-de-un-razboi-cu-Israelul-pentru-Inaltimile-Golan-154974

 6. Trump să fi numit alegerile „un succes răsunător”
  Premieră la alegerile din America: femei de culoare, musulmane și primul guvernator gay
  https://www.vice.com/ro/article/a3mz7p/rezultate-midterms-in-america

  Alegerile din SUA vin cu o premieră: primul guvernator gay și două femei musulmane în Congres
  https://psnews.ro/alegerile-din-sua-vin-cu-o-premiera-primul-guvernator-gay-si-doua-femei-musulmane-in-congres-240586/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare