Presedintele Traian Basescu, sef de stat national care asuma “cedarea masiva de suveranitate”: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!

18-08-2011 5 minute Sublinieri

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand canumai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax. Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

El a sustinut necesitatea realizarii “Statelor Unite ale Europei”. Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare.

UE pierde constant, in ultimii zece ani, in competitivitate in raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Si cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta. Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale. Si repet teza prin care am trecut deja: trebuie sa decidem repede, in urmatorii doi-trei ani, daca vom crea ‘Statele Unite ale Europei’ sau nu. Si subiectul este extrem de delicat si dificil pentru ca trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care sa convinga cele 27 de natiuni – 28, ca intra si Croatia de indata – ca numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura, capabila sa asigure securitatea cetatenilor ei”, a declarat presedintele Basescu, potrivit Agerpres, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora.

Nota noastra:

Nu, nu este nicidecum vorba despre o o viziune… personala (ca si cum ar putea avea asa ceva), ci pur si simplu de o aliniere slugarnica si zeloasa la agenda eurocratilor de realizare a guvernului federal european. Semnalul, la nivel de sefi de stat, a fost dat de anuntul recent al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, si de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, care au pus oficial problema crearii unui guvern in zona euro si a unei taxe pe tranzactii financiare (ideea taxei fiind sustinuta imediat de consilierul BNR Adrian Vasilescu). Reactia dezamagita a burselor nu trebuie sa pacaleasca. Nu din cauza faptului ca s-a anuntat guvernul zonei euro au scazut bursele, ci pentru ca anuntul nu contine, inca elemente mai concrete.Cu alte cuvinte, jocul burselor forteaza ideea unui guvern puternic european, nu doar a unei declaratii de intentii sau a unei structuri formale.

Anterior, JM Barroso afirmase clar ca UE se indreapta catre un sistem federal, iar ministrul de finante al Germaniei, W.S., reluase ideea cedarii de suveranitate a statelor membre cu “probleme”. J-Cl. Trichet, de asemenea, a avut mai multe iesiri in care a pus problema intaririi autoritatilor centrale economice europene si avansa ideea unui Minister de Finante european. Asta doar la nivelul celor mai inalte figuri. Insa in mass-media mainstream s-a batut moneda suficient pe ideea ca singura solutie la criza zonei euro este realizarea guvernarii economice europene, idee sustinuta de diverse personalitati din lumea birocratilor plenipotentiari, ca J. Attali, sau din lumea rechinilor financiari de top, ca George Soros.

Asadar… de unde atata viziune personala? Nu, ci e vorba de un simplu serviciu de basbuzuc care s-a vazut stapan pe o tara si care, lipsit complet de orice fel de viziune personala sau de vreo intelegere a interesului national si colectiv, executa (deseori cu sadism) ordinele superiorilor sai. In termeni mai tehnici, este vorba despre preluarea mesajului transmis de… Merkozy (cum este porecla cuplului franco-german) de unul din sefii de stat din linia a treia sau a patra a statelor membre UE, adica de un “purtator de mesaj” si decident din nivelurile inferioare. Ne amintim, de asemenea, ca si presedintele Greciei, insa intr-un mod mult mai soft, propovaduia spirala integrarii europene. Asta in timp ce Vaclav Klaus, presedintele Cehiei, a ramas acelasi critic sceptic fata de UE, pe care o considera o Uniune Sovietica, concluzie la care a ajuns si presedintele Parlamentului Slovaciei, Richard Sulik.

Asadar, avem de-a face cu rostogolirea propunerii instituirii unui guvern european, prin mass-media, analisti economici si, iata, si prin presedinti de tara. Propunerea a fost, in mod premeditat, lansata de liderii celor doua puteri nationale din Europa, Germania si Franta, tocmai pentru a nu da de gandit ca eurocratii de la Comisia Europeana si-ar urmari o agenda proprie. Bursele reactioneaza negativ tocmai pentru a arata ca, obiectiv vorbind, pentru a ocoli criza, este nevoie de un proiect mult mai solid de guvernare europeana. Si rolul unor Traian Basesti este sa vina cu varianta cea mai radicala a planului, cea pe care nu o vom auzi de la Merkel sau de la Sarkozy, de la Barroso sau Trichet, caci ideea, filmul, este ca “toata lumea” sa ajunga la concluzia necesitatii istorice instituirii puterii federale, liderilor din linia intai ramanandu-le doar optiunea inclinarii in fata istoriei, vointei poporului si conditiilor economice. Nu-i asa ca-i ‘bine’ gandit?

Si o alta declaratie (=hotarare!) ticaloasa facuta acum, din aceeasi sfera a TRADARII DE TARA:  ROSIA MONTANA: Proiectul trebuie facut! dicteaza acelasi Traian Basescu. VANZAREA TARII PANA LA CAPAT

Legaturi:

Din cadrul linkului despre Uniunea Europeana (“dosarul” incomplet), redam urmatoarele legaturi:

1. Cum a fost adoptat Tratatul de la Lisabona si principalele sale implicatii pentru intarirea Uniunii Europene si slabirea statelor nationale dpdv institutional-politic:

2. Primul presedinte al Uniunii Europene (institutie introdusa de Tratatul de la Lisabona) este Herman Von Rompuy, ”ales” de Grupul Bilderberg:

3. Criza economica a dus la intarirea accelerata a puterii institutiilor supranationale ale UE, instaurandu-se un mecanism de guvernanta economica pan-europeana. Statele membre au inceput sa cedeze unul dupa altul, sub povara datoriilor suverane:

4. Uniunea Europeana are veleitati de stat politienesc:

5. Uniunea Europeana sustine culturile OMG (Organisme modificate genetic) si vrea sa controleze strict piata produselor naturiste:

6. Rol de ”arbitru” al masurii in care un stat are voie sa isi respecte traditia, umbrela ecumenista si focar de anticrestinism manifest:


Categorii

Adoptarea Euro, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

55 Commentarii la “Presedintele Traian Basescu, sef de stat national care asuma “cedarea masiva de suveranitate”: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Dupa parerea mea, profana si naiva, nu este posibila o infaptuire coerenta a unor state unite europene.

  In primul rand pentru ca Merkozy (absolut savuroasa gaselnitza 😀 ) reprezinta un cuplu contra naturii. Nu o sa pui niciodata decat de fatada un neamt langa un francez care mai este si evreu pe deasupra. In Franta si Germania parerile oamenilor de rand unii despre altii (ma refer la cele doua tabere) sunt inca foarte rigide si exprima exact o traditie conflictuala de cateva secole bune intre cele doua.

  In al doilea rand, daca este posibila o uniune federala efectiva si oficiala adica oficial inghitzita de tot proletariatul care acum sta si rade tamp si nu stie ce-l asteapta (citand din Steinhardt), atunci asta nu cred ca va fi prea amiabila pentru ca oamenii se vor trezi si vor spune, hei, ce facem noi aici? ne transformam in SUA2? URSS reloaded? – doar o dictatura poate impune asa ceva unor state atat de diferite. Istoric vorbind dictaturile au venit in jurul razboaielor imediat inainte si imediat dupa. Sa intelegem ca 70 de ani de pace e prea mult pentru Europa?

  dar ce fel de pace a fost aceasta? o pace artificiala, sub spectrul razboiului rece, in care moralitatea nu doar ca a cazut in pulbere dar a inceput galopant sa se prabuseasca spre talpa iadului. O pace si o liniste de oameni drogati ca in Brave new world.

  cat priveste tradarea presedintelui, prinde orbu scoate-i ochii. Cine poate afirma cu constiinta libera ca la referendum a votat contra aderarii la UE? respectiv, pentru asezarea steagului cu stelute langa cel national, stergerea granitelor fiscale cu vecinii (mi-a venit sa scriu comorienti) si arborarea atitudinii europene? Acela a fost momentul infaptuirii. Restul au fost doar pasi catre “si mai multa integrare” pe care nimeni in particular nu o vrea dar pe care majoritatea capilor tarilor se incapataneaza sa o impuna. Suntem prosti si multi si nu stim cat de bine ne-ar fi noua daca am fi o mare patrie. Stiu ei, alesii nostri mai putin rai din doua alternative la fel de dezastruoase. Alesii nostri care nu stiu sa scrie. Sa vorbeasca. Lucrurile au fost clare de la inceput: formarea CEE, CE, EU, incepand de la EURATOM, s-a vrut sperietoarea URSS si apoi pas cu pas s-a consolidat formand un nou asa zis pol de putere. Neputincios in ipoteza cand rusii intra peste georgieni cu tancurile.

  iertare ca iar am fost vorba-lunga si poate ma insel. Sper sa ma insel.

 2. Pingback: ROSIA MONTANA: Proiectul trebuie facut!, dicteaza acelasi Traian Basescu. VANZAREA TARII PANA LA CAPAT
 3. Din pacate lumea merge cu pasi siguri spre un guvern unic.
  E nevoie de rugaciune multa pentru ca Bunul nostru Parinte,Dumnezeu sa ne ajute sa distingem duhurile rele de cele bune.
  Incet,incet proorociile la “Apocalipsa” incep sa se implineasca.
  Dumnezeu sa fie cu noi, sa ne ajute sa ne mantuim sufletele si sa ne ierte pacatele.
  Doamne ajuta!

 4. Cedarea masiva de suveranitate… si asta hotaraste un singur om pus “in slujba tarii” (!?) Presendintele tarii a fost ales SA SERVEASCA CONSTITUTIA, si sub auspiciile legilor Constitutiei pe care a si jurat la preluarea mandatului. Asa cum poporul este consultat prin referendum la o modificare a constitutiei, asa ar trebui consultat si cu privire la acest aspect. Daca politicienii romani nu ne apara interesele, cine o s-o faca, nemtii sau francezii? Asta, pe langa pericolul major al unirii popoarelor sub o unica guvernare care stim unde va duce, si cine va fi ales sa il conduca… Se doreste obisnuirea populatiei cu ideea unei guvernari comune a popoarelor si incetarea suveranitatii. Sa nu mai existe popoare ci populatii.

 5. ce ne-om grabi sa fim primii care subscriu si supraliciteaza la ideea Puternicilor Europei ? (cu atat nebagatul in seama, Basescu, niciunde primit)

  despre dominatia Europei, cred ca periodic revenim la mostenirea Imperiului Romano-Germanic (cu capitala formala la Roma), disputata intotdeauna intre Franta si Germania. De cealalta parte, cu aceeasi pretentie de mostenire, asa numita a 3-a Roma

  intreb; SUA este de acord cu mutarea greutatii financiare si politice in Euro ?

 6. @ Mirela
  cred ca teoretic cel putin este nevoie de referendum, daca nu putem modifica simbolurile nationale decat prin modificarea Constitutiei si nu putem modifica legea fundamentala decat prin referendum national. Suveranitatea nationala e lucru grav. Nu putem sa ridicam 2 degete sa spunem noi (NU) vrem statele unite ale Europei.

 7. Ce fel de oameni sunt acestia? In anul 1877 am castigat suveranitatea dupa sute de ani de dominatie otomana, cu scump sangele varsat de strabunii nostri, oameni viteji si demni. Acum vine acest tradator de neam si tara si arunca cu ura si nevrednicie cu dejectiile babilonului european, scuipand peste sfant sangele varsat al barbatilor vetji ai neamului acestuia.Parlamentul desi are puterea legala sa-l puna sub acuzare de inalta tradare, nu o face, dar vor vorbi pietrele si vor striga mormintele impotriva imputiciunilor faptelor si vorbelor lui.
  Iertati-mi duritatea mesajului, dar am rabdat mult, poate prea mult, atacuri zi de zi, la demnitatea si inteligenta poporului acesuia, la nevinovatia limbii si credintei lui.

 8. @Liviu
  Sa nu uitam ca am avut un referendum inainte de “integrarea” din 2007. Masluit sau nu, desi nu cred pentru ca foarte multi au votat pentru, acesta a iesit in favoarea integrarii. Apoi abia toate s-au rostogolit halucinant de repede, fara sa ne dam seama ce inseamna efectul direct al unei directive, al unui regulament – norme adoptate de Comisie implementate direct in dreptul intern al statelor membre.

  Sa nu uitam ca am avut un referendum pentru modificarea Constitutiei din 2003. Apoi am gasit surprize (cred ca art 11 daca nu ma inseala memoria) cum ca pactele si acordurile internationale la care Romania este parte prevaleaza asupra dreptului intern roman cu exceptia legii interne mai favorabile. Se aplica in special in dreptul penal – dar nimic nu impiedica interpretarea prin analogie si extinderea si catre alte ramuri de drept.

  Probabil va fi ceva similar, o consultare populara si in cazul cedarii suveranitatii, daca nu intervine un razboi si vom fi obligati la o luare de pozitie rapida si neindoielnica in alianta cu una din tabere (evident nu e greu de ghicit care). Abia atunci va explica presedintele utilitatea cedarii pretins temporare a suveranitatii: trebuie sa ne aliem cu partenerii nostri strategici; am semnat acorduri internationale; nu putem sa stam deoparte suntem obligati legal. etc. etc.

  De aceea probabil ca jocurile au fost demult in asa maniera conduse si romanii in asa fel manipulati incat in momentul de fata sa nu prea existe parghiile procedurale care l-ar putea incrimina pe presedintele in functie pentru inalta tradare. Au fost modificari fine de limbaj inaintea modificarilor legale realizate cu respectarea procedurilor si cu acordul liber exprimat, cel putin pe hartie si in cifre, al populatiei.

  Asa cum este configurata structura “puterii” acum in RO,pare clar ca guvernul, parlamentul si presedintele formeaza un trio indestructibil pentru ca provin din aceeasi tabara politica toti. Nicio majoritate parlamentara nu poate fi impotriva presedintelui pe care pdl l-a propulsat.

 9. ps: actualmente infractiunea de inalta tradare nici macar nu exista in codul penal. Ea nu figureaza nici in Noul cod penal care va intra in vigoare cel mai probabil la 1 octombrie. Exista anumite discutii pentru introducerea acestei infractiuni ca amendament la proiectul noului cod penal avand ca subiecti activi calificati doar membrii CSAT – deci si presedintele.

 10. @Anonyma, Liviu:

  Si oricum scrie in Constitutie, deja, ca Romania trebuie sa respecte si sa aplice tratatele europene. Apoi, or fi ele partidele, unele la putere altele in opozitie, insa toate sunt pro-europene si nimeni nu ar initia o acuzare pe motivul cedarii suveranitatii catre UE.

 11. @c2
  “SUA este de acord cu mutarea greutatii financiare si politice in Euro ?”

  In background nu exista SUA si EU,ci o singura putere care hotaraste.

 12. Adică este de fapt un “low quality puppet show”.

 13. Este o drama uriasa ceea ce traim. Eu cred ca Basescu nici macar nu a primit ordin sa se exprime in sensul acesta, ci a facut-o din zelul de care pomeneai in articol, din slugarnicia asta de care se pare ca nu vom scapa niciodata. Traian Basescu nu are nimic romanesc, nimic omenesc.

  http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2011/08/tradare-fara-perdea.html

 14. http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-9851398-teodor-melescanu-rfi-moneda-euro-risca-dispara-daca-nu-iau-anumite-masuri.htm

  Teodor Melescanu considera ca “UE este intr-o etapa foarte dificila. Criza economica si financiara internationala a afectat si UE, sigur, nu in mod egal toate tarile. Pentru ca moneda euro sa functioneze sunt absolut de acord ca e nevoie sa fie completata de politici la nivel bugetar european. Altfel, e greu sa faci sa functioneze o moneda unica in state care au politici bugetare, fiscale diferite. Este absolut necesar! Fara aceasta, cred ca euro va avea foarte multe dificultati”.

 15. http://standard.money.ro/politica-si-societate/romani-sa-nu-i-mai-platim-salariul-lui-basescu-sa-i-l-plateasca-europa-si-europenii-20369.html

  Nu simt nimic pentru această Europă despre care preşedintele meu vorbeşte în termeni atât de sentimentali. Şi nici nu cred că îi plătesc salariul pentru astfel de sentimente. Să i-l plătească Brukner.

 16. E nevoie de mult prea multa inteligenta (daca nu cumva si de Dar) pentru a intelege istoria, inclusiv cea recenta, si a putea discerne. Iar a iesi din istorie, ma tem ca iarasi nu e chiar la indemana tuturor..a iesi viu, vreau sa zic.

 17. Pingback: Civilizaţia şi anarhia sunt doar la 7 mese depărtare … » Gigel Chiazna
 18. Pingback: "SFARSITUL DEMOCRATIEI, AL EUROPEI SI AL SUA?" Suntem pregatiti tot mai intens cu mesaje despre sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboiul mondial
 19. Pingback: Premierul Poloniei sustine si el CEDAREA SUVERANITATII NATIONALE a statelor europene IN FAVOAREA GUVERNULUI ECONOMIC EUROPEAN
 20. Pingback: Razboiul psihologic al ”profetilor” noii ordini mondiale sau NOUA ARMA DE DISTRUGERE: declaratia soc
 21. Pingback: Suveranitatea nationala, ca un cal batran ucis cu bestialitate OBSERVATII DESPRE LEPADAREA DE ROMANIA, ALINIEREA LA AGENDA EURO-MALTHUSIANA SI ATLANTISM
 22. Pingback: Nouriel Roubini dixit: CRIZA POATE GENERA UN RAZBOI/ Angela Merkel vrea SANCTIONAREA TARILOR CU DATORII. Care ar fi consecintele?/ Uniunea Europeana sau AL PATRULEA REICH/ Grecia incotro?
 23. Pingback: Mihai Tanasescu (FMI): BUGETUL ROMANIEI VA FI DISCUTAT CU FMI SI ABIA APOI VA FI VOTAT IN PARLAMENT
 24. Pingback: RECENSAMANT 2011: primul recensamant ”euro”. SUNTEM NUMARATI PENTRU UNIUNEA EUROPEANA!
 25. Pingback: Nigel Farage: SINGURII CARE VORBESC DESPRE STATELE UNITE ALE EUROPEI SUNT CEI PLATITI PENTRU ASTA/Deficitul democratic al Uniunii Europene
 26. Pingback: STAT EUROPEAN TOTALITAR (DE TIP URSS) SI APOI GUVERN MONDIAL: obiectivul crizei generate artificial - considera un economist leton - ARTICOLUL SAPTAMANII
 27. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
 28. Pingback: Von Rompuy, presedintele UE, isi arata coltii: COMISIA EUROPEANA SA IMPUNA AUSTERITATEA IN LOCUL GUVERNELOR!
 29. Pingback: Adio, suveranitate!: CONSECINTA SUMMIT-ULUI EUROPEAN "CRUCIAL". Romania, sub jugul GUVERNANTEI FISCALE si al constrangerilor bugetare nemiloase. CE NE ASTEAPTA DE ACUM?
 30. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: Cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
 31. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
 32. Pingback: NOUA ORDINE EUROPEANA: saracie planificata de la an la an/ BASESCU A DEVENIT ANTI-SISTEM SI ANTI-PIATA?!/ Vremurile in care pariul pe Apocalipsa a devenit rentabil
 33. Pingback: Teodor Baconschi si Adrian Papahagi, dedicati TRUP SI SUFLET cauzei STATELOR UNITE ALE EUROPEI - Razboi întru Cuvânt
 34. Pingback: REEDUCAREA DE BUNAVOIE A OAMENILOR “SUBTIRI” sau cum ajung “intelectualii de dreapta” PROPAGANDISTII DE NADEJDE ai tiranilor - Razboi întru Cuvânt
 35. Pingback: DOCTRINA BASESCU sau invataturile orwelliene care ne ghideaza si ne vor ghida vietile - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Pingback: Seful popularilor europeni vrea UNIUNE POLITICA REALA si presedinte european ALES DIRECT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 37. Pingback: Eurocratii pregatesc o NOUA ORDINE EUROPEANA. Soros tine aproape - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 38. Pingback: UE, noua URSS, isi ascute “mecanismele de control”, CALCAND IN PICIOARE SUVERANITATEA ROMANIEI si impunandu-si marioneta zeloasa: TRAIAN BASESCU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 39. Pingback: Tratatul european, “OPTIUNEA SEVERA” a lui Traian Basescu: o “bataie de joc”. UE = SPATIUL VITAL pentru Germania + SFARSITUL DEMOCRATIEI SI AL STATULUI NATIONAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare