PRIMAVARA FRANCEZA. Demonstratie uriasa impotriva CASATORIILOR HOMOSEXUALE la Paris. Guvernul socialist cauta motive pentru INTERZICEREA MISCARII CONTESTATARE si asimilarea acesteia cu EXTREMISTII DE DREAPTA [video+foto]

27-05-2013 4 minute Sublinieri

 • Le Figaro: 

Demonstrație de forță a Manifestatiei pentru toti

MOBILIZARE. Au fost un milion de manifestanți astazi la Paris, potrivit organizatorilor. Prefectura de poliție, la rândul ei, a numărat 150.000 de participanți în diferite cortegii.

SATISFACTIE. Pentru președintele UMP, Jean-Francois Cope, “mobilizarea populară” a fost “extrem de puternică.” “Aceasta este o mobilizare reusita, era o adevarată maree umană”, s-a felicitat Laurent Wauquiez, vice-presedintele partidului.

FAMILII. Ignorând instrucțiunile Ministrului de Interne, Manuel Valls, mulți manifestanti au venit cu copiii lor.

manif3DISTANTA. Frigide Barjot s-a distanțat de manifestatie, la care nu a participat. Fosta egerie a miscării doreste un referendum cu privire la filiatie, ceea ce va face această lege neconstituțională și va duce la înlocuirea acesteia cu o uniune civilă.

DETERMINARE. În schimb, liderii colectivului Manifestatia pentru toti au asigurat că “lupta” va continua “în toată Franța.”

BANDEROLE. Pe la ora 16, oponentii radicali a căsătoriei homosexuale, membrii miscării de extremă dreapta “Generatie identitară”, au irupt pe terasa din fața sediului Partidului Socialist, și au desfășurat o banderola “Hollande demisia.” Au fost evacuați de poliție. PS a condamnat ferm această intruziune, evocând un “atac la democrație.”

INCIDENTE. Dacă manifestatia s-a desfăsurat în calm în această după-amiază, ciocniri au izbucnit în momentul împrăstierii manifestantilor. La scurt timp după ora 22, 2.500 de persoane rămăseseră pe Esplanade des Invalides, dintre care între 150 și 300 perturbatori. Aproximativ 500 de polițisti erau la locul de fată.

INTERPELARI. Poliția a arestat ieri 293 de persoane, dintre care la 231 ar trebui să le fie notificate o “garde à vue”. Majoritatea celor în “garde à vue”, aproximativ 200 de persoane, au fost arestați la Invalides unde au avut loc ciocniri timp de mai mult de două ore între perturbatori și forțele de ordine, după împrăstierea manifestantilor. Șase persoane au fost ușor rănite : patru polițiști, un fotograf AFP și un manifestant.

Manifestatia pentru toti : tensiunea creste, executivul se exprimă

Guvernul, liderii socialiști multiplica previziunile legate de ce-ar putea întâmpla în timpul manifestatiei naționale organizată duminică la Paris, împotriva legii privind căsătoria pentru toți. Anunturi calificate drept intimidări de către UMP.

manif4Intervențiile au culminat cu avertismentul lui Francois Hollande, șeful statului, care era în Etiopia, [si care] a chemat sâmbătă seara pe “fiecare” să “fie atent.” “Singura recomandare pe care o pot face este că libertatea de a manifesta în Franța este deplină, dar că fiecare ar trebui să fie atent și să-și asume responsabilitatea.”

La începutul diminetii, primul ministru interpelase “responsabilii UMP” care asuma “o mare responsabilitate provocând crisparea și radicalizarea (care) se produc, din păcate, pe marginea acestor manifestatii” .

În același timp, Ministrul de Interne, Manuel Valls recomandat familiilor cu copii să nu manifesteze duminică. Ministrul, care s-a declarat “îngrijorat” în legătură cu “amenințările fizice, verbale, sau cu moartea adresate mai multor personalități“, invită pe cei care ar merge la manifestatie să se mai gândească înainte de a o face. Potrivit acestuia, “grupurile de extremă dreapta”, care “nu au loc în Republica”,“au prosperat în mișcarea împotriva căsătoriei pentru toți.” “Vor fi supravegheati. La primul abuz, poliția, ca si justiția, vor interveni “, a avertizat el.

Confruntat cu aceste ieșiri, Jean-Francois Cope a denunțat încercările inacceptabile de presiune și intimidare pentru a încerca să descurajeze” pe manifestanti. A evita derapajele “, responsabilitatea revine Ministrului de Interne”, a adaugat el.

*

“Eu nu voi accepta niciodată amalgamul scandalos” pe care unii îl fac între UMP și “extremiștii de dreapta”, a insistat el. Potrivit acestuia, “sute de mii de franceze si francezi veniti din toate regiunile din Franța” vor manifesta pentru a “spune că viziunea lor asupra familiei este diferită de cea a lui François Hollande.”

Manifestatia pentru toti : Valls vrea să interzică Primăvara Franceză

“Nu e loc pentru grupari care provoacă Republica, democrația și care atacă si, persoane”, a declarat Manuel Valls.

Aceasta miscare de extrema dreapta instiga la ură, a denunțat Ministrul de Interne. Potrivit acestuia, egeria Manifestatiei pentru toti, Frigide Barjot, protejată de poliție, nu este singura persoană amenintată.

Manifestatia pentru toti din 26 mai mobilizeaza mai mult decât oricând Ministerul de Interne. În timp ce piata Beauveau încearcă să dea o estimatie a numărului de manifestanti, care ar putea varia de la 300.000 la mai mult de 500.000, potrivit estimărilor, Manuel Valls ia în calcul măsuri drastice pentru a stopa dinamica mișcărilor de extremă-dreapta care gravitează în jurul acestei adunări.

manif2În colimatorul primului politist al Franței : Primavara Franceză, această nebuloasă de adversari ai căsătoriei homosexuale, care cheamă la operatiuni violente împotriva legii Taubira, și pe care intenționează să o interzică pur și simplu, așa cum a fost interzis la timpul său, FLNC în Corsica sau mai târziu Elsass Korps, mișcarea neo-nazistă alsaciana, interzisă pe 18 mai 2005. “Vom studia [posibilitatea], deoarece aceste afirmații sunt inacceptabile”, a spus ministrul la antena France Info, vinerea aceasta, când a fost întrebat în legatura cu un comunicat virulent al Primăverii Franceze.

Un comunicat amenintător

În acest text publicat pe data de 21 mai, grupul cheamă într-adevăr la “o nouă rezistență” fată de o lege care ar fi “împotriva legilor biologiei și împotriva oricărui bun simț”. “Franța este actualmente supusă unor forțe care vor să o subjuge complet. Bătălia abia a început. Aceasta va continua până la victorie”, mai putem citi.

Pentru ministru, aceste amenințări sunt inacceptabile. “Nu e loc pentru grupari care provoacă Republica, democrația și care atacă si, persoane “, a spus el. Manuel Valls, de asemenea, evocă “amenințări cu moartea” și si-a exprimat “ingrijorarea pentru că grupuri radicale de extremă dreapta doresc să vină în masă” la manifestația de duminică împotriva căsătoriilor homosexuale, “nu pentru a manifesta ci pentru a crea confruntări și dezordine și pentru a ataca simbolurile Republicii, o republică pe care aceste grupări de dreapta o urăsc”, a declarat Manuel Valls.

Orice activitate ilegală a unei organizații interzisă ar intra atunci în competenta poliției antiteroriste și a magistraților parizieni de la polul specializat în represiunea miscărilor subversive, în special îndreptate împotriva securității statului. “Ar fi un instrument foarte eficient pentru a manif5opri excesele acestor grupuscule”, explică un judecător al structurii centralizate antiteroriste.

Purtatorul de cuvant al Primăverii Franceze, Béatrice Bourges, s-a declarat “uimită de spusele lui Manuel Valls” și se întreba “ce anume doreste să interzică Ministrul de Interne dat fiind că Primăvara Franceză este mai mult o stare de spirit decât altceva. Mișcarea nici măcar nu are un statut. “ Dacă un astfel de demers ar fi întreprins împotriva mișcării sale, “aceasta nu ar face decât să o consolideze pentru că aceasta demonstrează că intrăm într-adevăr în dictatură.”

Doi polițiști o protejează pe Barjot

Pe urmele Primăverii Franceze, grupul de extremă dreaptă al Tineretului nationalist cheamă la participare la defilarea de duminică pentru a spune “nu la un întreg sistem,” un “sistem care trebuie să fie distrus”. “Este mai mult decât momentul de a-si alege tabăra: cea a sistemului sau cea a patriei”, scrie Alexandru Gabriac, liderul grupului.

Ministrul de Interne a avertizat vineri: “Sunt mai multe personalităti care primesc amenințări de mai multe săptămâni. Cei care sunt favorabili căsătoriei pentru toti dar, de câteva zile, constatăm că si un anumit număr de persoane ca Frigide Barjot primesc amenintari. “ Potrivit acestuia, “trebuie să acționăm și amenințări cu moartea și amenințări de acest gen sunt pasibile de sanctiuni. Și justiția va trebui să acționeze, pentru că este intolerabil că în Republica există aceste mesaje de ură. “

Reprezentanta persoanelor împotriva căsătoriilor homosexuale, Frigide Barjot, este amenințată în primul rând. Ea spune că ezita să ia parte la demonstrația de duminică pentru acest motiv. La cererea lui Manuel Valls, doi polițiști o protejază de acum zi de zi. Se așteaptă ca aceasta să-si anunțe decizia vineri la prânz,  la Mur de la Paix de pe Champ de Mars, la Paris.

traducere de C.C.

manif1


Categorii

Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “PRIMAVARA FRANCEZA. Demonstratie uriasa impotriva CASATORIILOR HOMOSEXUALE la Paris. Guvernul socialist cauta motive pentru INTERZICEREA MISCARII CONTESTATARE si asimilarea acesteia cu EXTREMISTII DE DREAPTA [video+foto]

 1. Cred ca TOATA LUMEA realizeaza (cel putin noi) la ce anormalitate s-a ajuns!

  Adica: cetatenii (si de la ei, si de la noi) aleg prin drept de vot pe unii care sa-i reprezinte (cel putin, asa bat toba in campanii)…buuun!

  Astia care au fost alesi, chiar daca au jurat stand cu mana pe bentite si cu funul pe olite…ca nu fura, ca nu vor face rau, ca nu vor aduce atingere economiei, statului ‘de drept’, ca nu vor calca in picioare normele morale, credinta, etc, ect…dupa ce au fost alesi (pe incredere) in virtutea unor promisiuni, ti se intorc impotriva de zici CE-I AIA…si ramai nauc de turnura diavoleasca pe care o iau/dau mai departe!
  Ca vrei, nu vrei Grigore (nu-ti da sa bei aghiazma) ci foc si pucioasa inca de pe-aici…

  P.S. N-au si ei parinti, rude, dintre cei care au iesit (ca popor)?! As vrea sa le cunosc si eu parintii (in special mamele) unor astfel de diavoli…sa le vad fata, sa le privesc in ochi, sa le intreb de sanatate si MAI ALES – sa le intreb cu cine au facut pact ca sa dea nastere/crestere unor astfel de oameni…

 2. Traiasca viata! Vive la France!

 3. dupa o lunga perioada de (foarte) cenusie, Franta se trezeste. Sunt foarte impresionat! Doamne ajuta.

 4. Da! traiasca franta,normala,Franta,care mai face diferenta intre alb si negru,intre lumina si intuneric,intre bine si rau…si Slava Domnului,ca inca mai sunt astfel de Oameni,caci pe ceilalti,-nu-i mai putem numi oameni,caci s-au pogorit mai jos decit necuvintatoarele.

  ,,Mariage pour tous,-mais pas pour,,Lui”(François Holande)…

  si iarasi,,Cind se ridica sus oameni de nimic,nelegiuitii misuna pretutindeni”(Ps.11/8)

 5. este impresionant si incurajator in acelasi timp, sa vezi ca se opune rezistenta in fata uraciunii care ne cuprinde din toate partile. chiar daca nu se va schimba nimic la nivel politic, aceste manifestatii conteaza…sunt sigura ca Dumnezeu le primeste ca pe o marturisire. Este impresionant raspunsul poporului francez !
  Doamne ajuta!

 6. Este impresionant in ce inchisoare ne gasim si cata viata mai pulseaza inca. E prea mare tirania raului si multi se ascund. Totusi binele ascuns nu e de folos. Fericiti francezii care dau aceasta marturie formidabila. Nadajduim sa existe si in Romania suflete cu inimi mari.

 7. Se pare ca au fost bagati pe fir niste ”extremisti de dreapta”, cam ca aceia de la maratonul de la Boston, care sa compromita cat mai mult posibil aceasta manifestatie.
  Ce idee geniala, de fapt daca observam bine cam aceeasi, in ideea aceleasi tactici folosita azi pretutindeni.Vor profita de ocazia creata chiar de ei si vor spune ca si suravegherea trebuie marita, ca uite… nebunii astia de heterosexuali limitati sunt si violenti!

 8. Au uitat conducatorii de acolo de revolutia lui Robespierre, ghilotina… Francezii nu sunt un popor prea supus, acolo mamaliga explodeaza.

 9. Dumneeu sa-i intareasca, sarmanii. Bravo, au demonstrat ca sunt un neam de oameni, nu de cetateni.

 10. Francezii au fost un popor de “mormaitori” si se pare ca ceva a mai ramas din spiritul acesta.
  A nu se uita ca din 1789 ,prin cei de la varf, si ei au fost spalati continuu.

  @Magda
  In ce-i priveste pe “alesi”,nu este nici o greseala,ei sunt oglinda fidela a
  celor care-i aleg si a dorintelor lor care ruleaza in “background”.

 11. Peste tot aceleasi scenarii…
  Ar trebui mediatizate/analizate mai mult chestiile astea, ma refer la presa mainstream.

 12. Demonstratii de acest gen au loc nu numai in Franta.

  Duminica, 26 mai, au avut loc in Polonia, in multe orase (incluzand pe cele mari precum Varsovia, Lodz, Cracovia) 107 marsuri pentru viata si familie, conform Radioului de stat polonez.

  107 marsuri!!!

  http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/136804,Demonstrators-call-for-pro-life-policies

  Intre altele s-au colectat si semnaturi pentru initiativa civica europeana de protectie a dreptului la viata. E vorba de “Unul dintre noi” sau “One of Us”, detalii aici: http://www.oneofus.eu/ (in total sunt peste 1 milion de adeziuni, din cate am inteles, ceea ce inseamna ca s-a indeplinit preconditia ca intiativa sa devina draft de proiect de lege la nivel european).

  Initiativa este sustinuta si de Patriarhie, vezi aici: http://theorthodoxchurch.info/blog/news/2013/05/the-romanian-patriarchate-supports-the-european-civic-initiative-entitled-one-of-us/

  Pe site-urile Patriarhiei inteleg ca se gasesc si formularele necesare astfel incat fiecare dintre noi sa isi poata exprima adeziunea si sa contribuie astfel la suportul pentru transformarea initiativei in lege, la nivel european.

 13. Pingback: IPS IOSIF, Mitropolitul român pentru Europa Occidentala: CRESTINII IN FATA OFENSIVEI TOTALITARE A IDEOLOGIEI HOMOSEXUALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Franta: prima CONDAMNARE la inchisoare a unui OPOZANT AL CASATORIILOR HOMOSEXUALE - Război întru Cuvânt
 15. Pingback: DEZLANTUIRE SODOMICA LA PARIS. Acum homosexualii vor si copii/ Rusia adopta legi impotriva PROPAGANDEI GAY si BLASFEMIEI/ Studiu LGBT: cum traiesc copiii crescuti de “parinti” homosexuali - Recomandari
 16. Pingback: Manifestatii de amploare la Paris de contestare a CASATORIILOR HOMOSEXUALE/ In Spania, manifestatii de sustinere a AVORTULUI - Recomandari
 17. Pingback: MANIFESTATII AMPLE IN FRANTA IMPOTRIVA ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE. Mama surogat si fertilizarea in vitro – ”FABRICA” de copii pentru cuplurile homosexuale - Recomandari
 18. Pingback: CONFERINȚĂ LA CONSTANȚA PENTRU APARAREA FAMILIEI PRIN INCLUDEREA DEFINIRII CASATORIEI NORMALE IN CONSTITUTIE: “Familia creștină… în pericol!”. DR. PAVEL CHIRILA, IOAN ŞOLEA, PR. CEZAR AXINTE si MIHAIL CHIRCOR: “Vrajmasul are
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare