Decizie importanta a CCR: NU MAI EXISTA NICIUN OBSTACOL JURIDIC IN CALEA REFERENDUMULUI/ PROTEST FATA DE LINSAREA A MILIOANE DE ROMÂNI LA TVR/ Apeluri pentru marile partide si europarlamentari pentru REFERENDUMUL de aparare a CASATORIEI/ European Dignity Watch sprijina Coalitia pentru Familie (Video)/ Platforma civica IMPREUNA a organizat DEZBATERI PUBLICE pe tema planurilor cadru pentru invatamantul liceal

4-02-2018 10 minute Sublinieri

Organizarea Referendumului pentru Familie rămâne o obligație neonorată a clasei politice românești față de cele trei milioane de oameni care au semnat pentru modificarea Constituției. În ciuda apelurilor repetate ale Coaliției pentru Familie, partidele rămân impasibile, amânând luarea unei decizii și sfidând astfel vocea legitimă a semnatarilor. Într-un text postat pe Facebook, avocata Corina Săcrieru atrage scrie că „Referendumul este, potrivit art. 2 din Constituția României, formă de manifestare a suveranității poporului român, fiind mijlocul de consultare directă a poporului român”, iar în acest moment nu mai există absolut niciun impediment pentru organizarea referendumului solicitat de 3 milioane de români.

„Am asistat în ultimele 5 luni la un balans al inițiativei civice privind constituționalizarea definiției căsătoriei, inițiativă avizată de către Curtea Constituțională în urmă cu un an și jumătate și însușită sub semnătură de 3 milioane de români în urmă cu doi ani.

Balansul acestei inițiative civice – perfect democratice și avizate juridic – a avut loc între partide și, spuneam atunci când el a început, că este în acelasi timp și un balans între interese politice, între dispoziții legale – unele în vigoare, altele modificate, dar contestate tot de partidele politice”, scrie avocata Corina Săcrieru.

Cel mai grav, spune însă avocata, este că acest balans s-a resimțit între clasa politică și români.

„Ceea ce este cel mai important și mai grav pentru noi toți, este că acest balans a avut loc în acelasi timp și între adevăr și părți trunchiate de adevăr ori dezinformări. În fond, balansul s-a resimțit și se resimte cel mai mult între clasa politică și poporul român.

În acest context, Curtea Constituțională – potrivit mențiunii de pe site – a respins joi, 1 Februarie 2018, sesizarea formulată de PNL împotriva Legii 3/2000, legea de organizare a referendumului, așa cum a fost ea adoptată de Parlamentul României în data de 22 Decembrie 2017.

Așadar, în acest moment nu mai există absolut niciun impediment pentru organizarea referendumului solicitat de 3 milioane de români.

Referendumul este, potrivit art. 2 din Constituția României, formă de manifestare a suveranității poporului român, fiind mijlocul de consultare directă a poporului român.

În ciuda tuturor etichetărilor inadmisibile la care au fost supuși, în ultimii doi ani, cei 3 milioane de români – etichetări față de care nu am văzut luându-se poziție în numele păstrării democrației de către nicio instituție ori șef de partid politic – credem cu tărie că nu pune nimeni la îndoială suveranitatea poporului român, refuzând în continuare organizarea acestui Referendum.

Însă, numai punerea pe ordinea de zi a Senatului a legii de revizuire a art. 48 alin. (1) din Constituție care face obiectul celei mai largi inițiative cetățenești din istoria modernă a României și organizarea propriu-zisă a acestui referendum, ne mai poate dovedi acest lucru”, conchide avocata Corina Săcrieru.

  • PLATFORMA IMPREUNA:

Mihai Gheorghiu: „Discursul urii împotriva celor 3 milioane de cetățeni români a atins cote inacceptabile”

Discursul urii împotriva celor 3 milioane de cetățeni românii care au semnat pentru definirea constituțională a căsătoriei a atins cote inacceptabileSe vorbește despre ei ca și cum ar fi niște suboameni care populează mizerabil o țară, care ea însăși nu ar trebui să existe sau chiar nu există decât ca o fantomă a naționalismului și corupției.

În acest fel, cu toții suntem aruncați în neantul ghenei istoriei. În istorie rămân doar „elitele” care guvernează matur și salvator comunitatea noastră de „suboameni” care credem în dreptul la un referendum, la normalitate și la demnitate. O ură profundă împotriva României și a Bisericii întemeiază acest discurs.

Scrie-le europarlamentarilor români să semneze scrisoarea de susținere a organizării Referendumului cerut de 3 milioane de români

Stimate Domnule/Doamnă,

A devenit de notorietate faptul că în Parlamentul European circulă o Scrisoare în sprijinul organizării în România a referendumului solicitat de 3 milioane de cetățeni români.

Prin prezenta vă solicităm în mod expres să semnați și dvs. această scrisoare în calitate de europarlamentar.

Refuzul organizării referendumului cerut de cele 3 milioane de cetățeni români reprezintă o atingere gravă adusă suveranității poporului român.

În calitate de alegător al dvs. îmi exprim speranța că veți respecta acest drept inalienabil al poporului român la exprimarea suveranității sale.

Către:

victor.bostinaru@europarl.europa.eu
daniel.buda@europarl.europa.eu
cristiansilviu.busoi@europarl.europa.eu
andi.cristea@europarl.europa.eu
mircea.diaconu@europarl.europa.eu
damian.draghici@europarl.europa.eu
doru.frunzulica@europarl.europa.eu
maria.grapini@europarl.europa.eu
catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu
monica.macovei@europarl.europa.eu
ramonanicole.manescu@europarl.europa.eu
razvan.popa@europarl.europa.eu
emilian.pavel@europarl.europa.eu
ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu
norica.nicolai@europarl.europa.eu
dan.nica@europarl.europa.eu
siegfried.muresan@europarl.europa.eu
sorin.moisa@europarl.europa.eu
marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu
mariagabriela.zoana@europarl.europa.eu
iuliu.winkler@europarl.europa.eu
renate.weber@europarl.europa.eu
adinaioana.valean@europarl.europa.eu
traian.ungureanu@europarl.europa.eu
mihai.turcanu@europarl.europa.eu
ana-claudia.tapardel@europarl.europa.eu
claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu
theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu
csaba.sogor@europarl.europa.eu
dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu
laurentiu.rebega@europarl.europa.eu
cristiandan.preda@europarl.europa.eu

Principalul post public de televiziune, TVR 1, a fost somat public de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, pentru o ediţie a emisiunii „România 9”, prezentată de Ionuţ Cristache, care a fost reclamată, între altele, pentru că ar fi prezentat un „linşaj” la adresa comunităţii religioase din România, într-o dezbatere despre încercarea Coaliţiei pentru Familie de a modifica articolul din Constituţie referitor la definiţia familiei.

Consiliului Naţional al Audiovizualului a primit un număr de 230 de reclamaţii cu privire la emisiunea „România 9” difuzată de postul TVR 1 pe 9 august, având ca temă „Familia tradiţională versus familia modernă”.

Emisiunea a fost realizată după ce Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături pentru revizuirea articolului 48, alineatul 1 din Constituţie, prin care definiţia familiei să fie modificată de la forma „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, la “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Invitaţi emisiunii au fost: Florin Iaru, poet, Liviu Mihaiu, jurnalist, Andrei Găitănaru, publicist, Vintilă Mihăilescu, profesor universitar doctor, Directorul Departamentului de Sociologie SNSPA, Iustina Ionescu, avocat pentru drepturile omului, Dragoş Bucurenci, consultant în comunicare, activist şi jurnalist, membru LGBT (Colectivitatea Lesbiană Gay Bisexuală, Transexuală şi Intersexuală).

Între reclamaţii s-a numărat faptul că nu au existat două părţi adverse în dezbatere şi că nu s-a prezentat poziţia reprezentanţilor Coaliţiei pentru Familie şi a Bisericii Ortodoxe Române, precum şi faptul că o parte dintre invitaţi s-au poziţionat împotriva demersului constituţional.

„Emisiune de linşaj la adresa comunităţii religioase din România; minciuni şi dezinformări”, „S-au adus ”acuzaţii calomnioase” reprezentanţilor Coaliţiei pentru Familie, care au strâns 3 milioane de semnături, pentru revizuirea articolului 48, alin. 1 din Constituţie”, au fost alte reclamaţii.

Moderatorul Ionuţ Cristache a fost reclamat că a început emisiunea prin a ironiza textul Constituţiei: „Îmi imaginez că s-a trezit cineva într-o dimineaţă şi s-a uitat la articolul 48 din Constituţie, adică familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi (…) Am trăit 27 de ani în această eroare şi, dintr-odată, pare că s-a aprins un beculeţ. Sau cineva încearcă să ne aprindă un beculeţ cu forţa?”.

În emisiune, Iustina Ionescu a declarat că în viziunea Coaliţiei pentru Familie „femeia trebuie să se ducă la cratiţă”, asociaţia dorind să restrângă accesul femeilor la întrerupere de sarcină. Avocata a mai susţinut că cele 3 milioane de semnături pentru demersul Coaliţiei pentru Familie s-au strâns „după Liturghia de duminică, din casă în casă, ilegal la şcoală. Profesorii de religie au strâns semnături- şi de la minori probabil”.

Liviu Mihaiu a spus că „semnăturile par o conspiraţie”, iar Dragoş Bucurenci a afirmat că „un alt personaj care câştigă de pe urma acestei teme este Rusia”.

Somaţia publică a fost propusă de Radu Herjeu. Pentru această sancţiune au votat: Florin Gabrea, Marius Badea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Răsvan Popescu. Radu Călin Cristea, Viorel Vasile Buda şi Dorina Rusu au fost împotrivă.

„Foarte bine că aţi făcut emisiunea, dar totuşi iniţiatorii – nu era nevoie să îi luăm la grămadă sau pe oricine, dar şi dintre iniţiatori – din 3 milioane de oameni se poate găsi un preot, un profesor, cine vreţi dumneavoastră care nu e de presupus că şi-ar fi dat în cap cu pernele, ci că ar fi abordat discuţia la fel de serios ca toţi ceilalţi”, a intervenit Florin Gabrea în timpul audierii moderatorului Ionuţ Cristache, în cadrul şedinţei CNA.

„Dacă vreţi, vă fac o documentaţie, că dezbaterile care au implicat toţi factorii pe care îi invocaţi până la un anumit punct au sfârşit la fel, şi anume cu perne în cap”, a răspuns moderatorul, care a explicat că nu a vrut să transforme dezbaterea într-un „spectacol grotesc” şi că a invitat susţinători ai ambelor tabere.

„Am zic că un subiect care nu poate fi confiscat sau legitimat de cineva şi îl putem dezbatere ca atare cu oricine credem noi de cuviinţă, evident oameni cu expertiză”, a spus el, menţionând că de partea familiei tradiţionale i-a invitat pe Vintilă Mihăilescu, Liviu Mihaiu şi Andrei Găitănaru, iar de cealaltă parte pe Florin Iaru, Iustina Ionescu, avocat şi Dragoş Bucurenci.

„Nu am catalogat pe cineva ca fiind rău sau bun în emisiune. Am pornit de la o temă, am invitat nişte oameni a căror probitate morală, intelectuală este indubitabilă şi am plecat cu ei la drum în discuţie”, a subliniat Ionuţ Cristache.

Intervenind, Monica Gubernat a spus că ar fi trebuit să fie invitaţi susţinători din ambele tabere, deoarece este o problemă în dezbatere publică şi că în cadrul emisiunii au fost făcute acuzaţii.

„Este o problemă în dezbatere publică, iar într-o problemă care se află în dezbatere publică, şi nu puteţi nega acest lucru, trebuie să chemaţi susţinători din două tabere. Acolo la dumneavoastră toată lumea vorbea pe acelaşi front. Doi: S-au făcut nişte acuzaţii că acele semnături au fost obţinute prin abuzuri. Aşa a spus doamna avocat. Voiam şi eu să îmi dea măcar un exemplu (…) Aţi mai avut pe ecran: «Familia creştină versus familia constituţională». Eu pot să înţeleg că familia creştină nu este familie constituţională. Este un pic de maliţiozitate care sincer nu mi-a plăcut”, a spus Gubernat.

Radu Herjeu a susţinut, de asemenea, că ar fi trebuit să fie prezent în emisiune şi un reprezentant al Coaliţiei pentru Familie.

„Dacă acest subiect nu ar fi fost pornit dintr-o anumită direcţie, aş fi fost de acord că se poate purta o discuţie doar cu oameni care nu au legătură directă cu o sursă, pentru că nu există o sursă. Aici există o sursă – Coaliţia pentru Familie, la care dumneavoastră şi invitaţii faceţi de multe ori trimitere. (…) Era o iniţiativă democratică, din punctul meu de vedere, un ONG a strâns 3 milioane de semnături ca să modifice Constituţia. Este legal, e democratic. Din acest punct de vedere nu avea cum să lipsească în emisiune un reprezentant al acelei asociaţii. Sunt convins că printre semnatarii de marcă ai acestei petiţii aţi fi găsit oameni cel puţin de statura intelectuală şi de civilizaţie a celor pe care i-aţi avut în studio”, şi-a prezentat Herjeu punctul de vedere.

Membrul CNA a făcut referire, de asemenea, la acuzaţiile care au fost lansate în platou.

„Să spui că profesorii de religie au pus minori la şcoală să semneze este o acuzaţie foarte gravă. Şi cine mă cunoaşte ştie că eu nu sunt apărătorul Bisericii sub nicio formă. Dar mi se pare o acuzaţie foarte gravă. Dumneavoastră ca moderator, potrivit legii, aveaţi obligaţia de a o întrerupe şi de a solicita dovezi. Eu vă înţeleg pe undeva, dar dacă doriţi să evitaţi prezenţa în faţa CNA ar trebui pe viitor să fiţi puţin mai atent şi la ce solicită legea de la un moderator, chiar dacă vi se pare absurd sau că nu are de ce să vă solicite aşa ceva”, a explicat Radu Herjeu.

Ionuţ Cristache s-a declarat surprins de acuzaţia de „linşaj mediatic” la adresa comunităţii religioase, întrucât el este susţinător al familiei tradiţionale şi are o relaţie foarte apropiată cu părintele Constantin Necula, care apare în emisiunea sa de cel puţin două ori pe an.

Răsvan Popescu a exprimat o opinie similară, spunând că s-ar fi justificat să fie prezent în emisiune şi un reprezentant al Coaliţei pentru Familie.

„Este o formulă posibilă. Nu faci cu părţile într-un caz controversat, faci cu jurnalişti. Dar atunci trebuie să fie clar că e vorba de puncte de vedere opuse. Aici parcă nu a fost aşa clar că e vorba de puncte de vedere opuse, mai ales că oamenii aceştia cam provin din aceleaşi medii, majoritatea sunt publicişti, gândesc în general la fel, deci nu am avut impresia neaparat a unei confruntări. Dar formula e posibilă jurnalistic. Într-adevăr, aduceţi în discuţie iniţiativa civică a unei Coaliţii pentru Familie şi atunci se justifica să fie şi de acolo un reprezentant, mai ales că dai de înţeles că s-au adunat semnăturile astea cum s-au adunat. Parcă vrei să spui că 3 milioane nu sunt 3 milioane de fapt. Aia mai trebuie şi dovedit”, a spus Răsvan Popescu.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a spus că a fost o dezbatere cu argumente de calitate şi ca nu i s-a părut că emisiunea a mers în sensul denigrării iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. „Eu o iau ca pe o dezbatere despre nişte idei”, a precizat ea.

Somaţia a fost dată în baza articolelor 40, alineatele 1 şi 4, 64, alineatul 1, litera a, şi 66 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

„În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt”, arată articolul 40, alineatul 1.

Potrivit alineatului 4 al aceluiaşi articol, moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.

Articolul 64, alineatul 1, litera a, prevede că în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să asigure o distincţie clară între fapte şi opinii.

Potrivit articolului 66, în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică, anunţă news.ro.

  • ActiveNews:

Deputatul PNL Daniel Gheorghe, apel către liderii majorității parlamentare: Vă cer să conveniți asupra unei date pentru organizarea referendumului pentru familie. Ați semnat chiar și protocoale în acest sens!

Într-o scrisoare deschisă adresată liderilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, deputatul liberal Daniel Gheorghe le cere să organizeze referendumul pentru familie, deoarece au „o obligație neonorată față de poporul român”, iar Centenarul Marii Uniri trebuie sărbătorit „așa cum se cuvine”.

„Mă adresez public domniilor voastre pentru a vă reaminti că aveți o obligație neonorată față de poporul român. Nu este singura, de altfel, dar este cea mai importantă, având în vedere că tema a fost cerută în mod explicit și în număr covârșitor: convocarea Referendumului pentru Familie”, se spune în scrisoarea deputatului Daniel Gheorghe, potrivit news.ro.

Amintind că a trecut un an de când cei doi președinți ai Camerelor au promis acest referendum, deputatul cere stabilirea unei date pentru organizarea referendumului. Iar cel mai bun moment ar fi a doua jumătate a lunii martie 2018, pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri „așa cum se cuvine”, spune politicianul liberal.

„A trecut un an de când le-ați promis românilor, în calitatea pe care o aveți de oameni politici, că acest referendum va fi derulat în bune condiții. Ați semnat chiar și protocoale în acest sens”, amintește Daniel Gheorghe.

Domnilor lideri ai majorității parlamentare, vă cer să conveniți asupra unei date de principiu și să o comunicați, în mod onest și transparent, celor în slujba cărora vă aflați. Oamenii sunt nerăbdători să-și exercite drepturile garantate de Constituția României. Propunerea mea este ca referendumul să aibă loc în a doua jumătate a lunii martie 2018, într-o perioadă care să permită o participare în număr cât mai mare. Suntem o națiune creștină și punctum. Îmi doresc foarte mult să sărbătorim Centenarul Marii Uniri așa cum se cuvine, prin consolidarea valorilor identitare care stau la baza neamului românesc!, conchide Gheorghe.

Președintele PNL, Ludovic Orban, declara, referitor la referendumul pe tema familiei, că el este un susținător al familiei tradiționale, deoarece, fiind un om credincios, ”asta este lăsat de la Dumnezeu, asta e forma în care practic noi, oamenii, suntem chemați să ne așezăm în viață”.

Reamintim că în perioada premergătoare alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal și cu Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României.

Željka Markic, membră a comitetului care a organizat referendumul „În numele familiei” în Croația: Politicienii români au două opțiuni: fie să respecte și să asculte vocile cetățenilor, fie să aleagă direcția politicilor lui Ceaușescu

Željka Markic a făcut parte din Comitetului de Organizare al Inițiativei Civice „U ime obitelji” / „În numele familiei”. În 2013, acest comitet de inițiativă a strâns și înaintat Parlamentului croat 749.316 semnături în favoarea organizării unui referendum prin care în Constituția croată definiția căsătorie să fie consfințită ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Practic, 17,5% din populația Croației ceruse acest referendum punându-și semnătura pe inițiativă. În termen de șase luni de la depunerea inițiativei, referendumul a fost organizat și validat prin prezența la urne a 38% din populația țării. Inițiativa a fost aprobată cu 66% din voturile exprimate.

European Dignity Watch a făcut public de curând un video în care Željka Markic din Croația susține inițiativa de organizare a unui referendum pentru căsătorie în România.

„Aș numi aceasta cea mai puternică mișcare cetățenească de când România a devenit o țară democratică. Politicienii români au două opțiuni: fie să respecte și să asculte vocile [cetățenilor] și să le permită să aleagă, fie să aleagă direcția politicilor lui Ceaușescu și să întoarcă România înapoi în timp, când dictatura era la putere. Sper să aleagă prima variantă”, a spus Željka Markic.

Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei ca uniunea între un bărbat și o femeie. Președintele

În perioada premergătoare alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal și cu Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României.

În județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iasi, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Vrancea precum și în municipiul Bucuresti, Platforma civică ÎMPREUNĂ a facilitat dezbateri publice cu privire la planurile cadru pentru învățământul liceal.

Le mulțumim tuturor colegilor și prietenilor noștri, tuturor părinților și profesorilor participanți la acest exercițiu de comuniune.

Nu eroismul grav al sacrificiului ultim, ci eroismul acesta cotidian al minimului respect față de sine și față de celălalt, al respectului față de ceea ce lăsăm în urma noastră, trebuie să fie sarcina noastră și totodată moștenire pentru ziua de mâine, care nu trebuie sa fie expresia neputințelor noastre. Să avem voința ca urmașii noștri să nu străbată aceeași cale a servituții și umilinței continue! Însă numai de noi depinde aceasta…

Mihai Gheorghiu


Categorii

Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Decizie importanta a CCR: NU MAI EXISTA NICIUN OBSTACOL JURIDIC IN CALEA REFERENDUMULUI/ PROTEST FATA DE LINSAREA A MILIOANE DE ROMÂNI LA TVR/ Apeluri pentru marile partide si europarlamentari pentru REFERENDUMUL de aparare a CASATORIEI/ European Dignity Watch sprijina Coalitia pentru Familie (Video)/ Platforma civica IMPREUNA a organizat DEZBATERI PUBLICE pe tema planurilor cadru pentru invatamantul liceal

  1. Să nădăjduim (că nimeni nu pune la îndoială suveranitatea poporului român refuzând organizarea Referendumului pentru Familie) și, mai ales, “Domnului să ne rugăm”, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea sufletelor noastre și pentru izbândă în lupta cu vrăjmașii noștri, văzuţi și nevăzuți.
    P.S.La MŢR, un grup de dreptcredincioși a obţinut o biruinţă dătătoare de noi nădejdi.Doamne ajută tuturor românilor dreptcredincioși !!!

  2. Dupa modul in care se misca lucrurile, am senzatia ca astia de la putere asteapta ca progresitii de la Bruxelles sau de la Strasbourg sa dea o directiva prin care sa oblige statele membre UE sa respecte toate cererile LGBT-istilor. Din pacate avem conducatori santajabili carora le este teama sa ia decizii de unii singuri ca nu cumva sa deranjeze Occidentul. E inadmisibil modul prin care acest referendum continua sa fie amanat.

  3. Pingback: Neoinchizitia CNCD si grupul de militanti LGBT ACCEPT au declansat REVOLUTIA CULTURALA in România: LIMITAREA LIBERTATII RELIGIOASE, subventionarea operatiunilor medicale pentru TRANSGENDERI si multe altele.../ Un grup de femei QUEER si LGBT, anonim, vrea
  4. Pingback: PSD vrea sa faca troc cu initiativa Coalitiei pentru Familie: REFERENDUM PENTRU CASATORIE IN MAI, DAR SI LIBER LA PARTENERIATE GAY
  5. “Dragoş Bucurenci a afirmat că „un alt personaj care câştigă de pe urma acestei teme este Rusia”.”

    Ca sa se vada cat de subordonata si manipulata este presa online, cautati pe google despre recentul scandal de la Realitetea din emisiunea la care a fost invitat Bucurenci si dl. Banescu. Absolut toata “presa” ii ia apararea activistului si o condamna pe moderatoarea care l-a dat afara din platou si pe dl. Banescu care avea vina ca nu a fost de acord cu aberatiile lui Bucurenci, ca reprezentant al patriarhiei. Practic, nu exista nici un singur articol care sa-i ia apararea moderatoarei de la realitatea si domnului Banescu. Aici se poate vedea in ce a constat intregul schimb de replici:
    https://www.youtube.com/watch?v=em1E_sVYxaA

    Bucurenci a subliniat că printre cei care pleacă se află și persoane homosexuale care aici nu sunt acceptate, iar afirmația sa a deranjat-o pe prezentatoarea tv care a afirmat că „se încearcă o manipulare a opiniei publice“ şi că „homosexualii sunt atei“. Jurnalistul a ripostat și discuția a degenerat: „Nu, cei mai mulţi nu sunt, ei chiar cred în Dumnezeu, şi nu acesta este motivul pentru care pleacă. Pleacă pentru că în afară de familia lor şi prieteni, nimeni nu reuşeşte să-i accepte.”
    https://www.unica.ro/dragos-bucurenci-dat-afara-din-platoul-unei-emisiuni-244728

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare