Rogozin lauda RACHETELE RUSESTI/ Summitul Rusia-NATO, ANULAT din cauza SCUTULUI/ SUA, Israel si UE stiu ca Iranul NU POATE FABRICA BOMBA NUCLEARA

24-03-2012 3 minute Sublinieri

 

Sistemele de rachete strategice dezvoltate de Institutul de tehnologii termice din Moscova (MIT) sunt capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă, a anunţat, vineri, la Moscova vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

Tehnologiile folosite în sistemele de rachete ruseşti le permite acestora să penetreze toate sistemele antirachetă existente sau aflate în stadiul de proiect, a declarat Rogozin în cadrul unei vizite la institut.

Pot spune că progresele înregistrate de MIT în acest domeniu vor fi fără îndoială utilizate în programele naţionale de armament“, a continuat el. “Acest lucru va permite Rusiei să se simtă în siguranţă absolută chiar dacă sistemul de apărare antirachetă va fi dezvoltat la nivel mondial, aducând atingere intereselor noastre”, a subliniat vicepremierul care se ocupă de complexul militaro-industrial rusesc.

MIT dezvoltă şi fabrică sisteme de rachetă strategice Topol-M şi rachete balistice intercontinentale Bulava.

În cadrul summitului NATO de la Lisabona din 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul apărării antirachetă europene. Totuşi, părţile nu au reuşit să se înţeleagă în privinţa arhitecturii viitorului scut. În plus, parteneriatul nu s-a concretizat, Statele Unite refuzând să ofere garanţii că viitorul scut antirachetă nu va fi îndreptat împotriva forţelor strategice ruse.

La 3 şi 4 mai, Moscova va găzdui o conferinţă internaţională pe tema apărării antirachetă la care Ministerul Apărării va prezenta dovezi privind pericolul reprezentat de scutul antirachetă european pentru potenţialul nuclear rus.

Summitul NATO-Rusia care era programat să se desfăşoare în luna mai a fost anulat, notează Mediafax. Conform versiunii oficiale, summitul a fost anulat din cauza “intensei agendei politice interne din Rusia.

Cu toate acestea, analiştii cred că decizia a fost luată pe fondul disensiunilor persistente referitoare la instalarea elementelor antirachetă ale NATO în Europa, informează pagina online a agenţiei RIA Novosti.

Summitul NATO-Rusia a fost anulat din cauza sistemului european antirachetă“, titrează ziarul Kommersant.

Experţii cred că anularea întrevederii din mai între Vladimir Putin şi secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, are şi ea legătură cu aceste disensiuni. Summitul NATO-Rusia urma să se desfăşoare în Chicago, în mai.

Conform unui acord încheiat cu Statele Unite, România va găzdui 24 de interceptori antirachetă, care vor fi situaţia la baza Deveselu din judeţul Olt.

Statele Unite, aliaţii europeni şi chiar Israelul cunosc că Iranul nu deţine arme nucleare, încă nu a decis să fabrice astfel de dispozitive şi este la mulţi ani distanţă de a deţine tehnologia fabricării unei bombe atomice, informează Reuters.

Aceste concluzii, extrase din interviuri cu actuali şi foşti oficiali americani şi europeni, intră în contradicţie cu dezbaterile referitoare la un posibil atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

Ţin supa caldă, dar nu o gătesc“, afirmă un oficial american de rang înalt.

Reuters a aflat că, în perioada 2006 – 2007, serviciile secrete americane au interceptat comunicaţii telefonice şi mesaje electronice în care Mohsen Fakhrizadeh, un personaj-cheie în cadrul programului nuclear iranian, precum şi alţi oameni de ştiinţă afirmau că programul nuclear militar iranian a fost suspendat.

Conform surselor americane citate de Reuters, Iranul nu dispune de nicio altă uzină de îmbogăţire a uraniului în afara celor cunoscute de inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Aceste concluzii ale serviciilor de informaţii sunt în concordanţă cu poziţia preşedintelui SUA, Barack Obama, care susţine că încă este timp pentru ca sancţiunile economice să aibă efecte în cazul programului nuclear iranian.

Ministrul Apărării japonez a ordonat vineri pregătirea sistemelor de apărare antirachetă, pentru a putea distruge un proiectil pe care se pregăteşte să îl lanseze Coreea de Nord, chiar dacă proiectul nu ameninţă arhipelagul, relatează AFP.

Am ordonat pregătirea desfăşurării sistemelor PAC-3 şi a navelor de război echipate cu Aegis“, a declarat Naoki Tanaka.

Japonia are două dispozitive complementare de apărare antirachetă: baze cu rachete sol-aer Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) şi distrugătoare ce dispun de un sistem de luptă Aegis, care permite lansarea de rachete interceptoare Standard Missile-3 (SM-3).

Premierul Yoshihiko Noda trebuie să dea totuşi ordinul oficial înainte ca Forţele de autoapărare nipone, numele oficial al armatei japoneze, să se pregătească să distrugă racheta, dacă va fi nevoie.

Autorităţile nipone sunt îngrijorate că racheta nord-coreeană sau fragmente din lansator vor cădea pe teritoriul japonez sau în apropiere.

Coreea de Nord a anunţat că racheta va fi lansată între 12 şi 16 aprilie, spre sud, de la baza de lansare Sohae, în comitatul Cholsan (provincie situată pe coasta de nord-vest).

Primul etaj al rachetei ar urma să cadă în Marea Galbenă, la vest de peninsula coreeană, iar al doilea etaj în Marea Filipinelor, la est de arhipelagul filipinez. În drumul său, racheta va trece pe deasupra insulelor arhipelagului Okinawa, aparţinând Japoniei.

Decizia niponă de a se pregăti pentru orice eventualitate intervine cu câteva zile înaintea unui summit nuclear organizat la Seul, la care vor participa, între alţii, Noda şi preşedintele american Barack Obama, şi în cadrul căruia ar putea fi abordat dosarul nord-coreean.

În 2009, Japonia s-a pregătit în acelaşi fel de lansarea unei rachete nord-coreene cu rază lungă de acţiune.

Lansarea de către Phenian a acestei rachete în 2009 a fost condamnată de Consiliul de Securitate al ONU şi a determinat o intensificare a sancţiunilor împotriva regimului nord-coreean.

În perioada respectivă, această rachetă a survolat nordul arhipelagului fără incidente şi fără ca Japonia să încerce să o doboare.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Rogozin lauda RACHETELE RUSESTI/ Summitul Rusia-NATO, ANULAT din cauza SCUTULUI/ SUA, Israel si UE stiu ca Iranul NU POATE FABRICA BOMBA NUCLEARA

  1. Pingback: Rusia ne spioneaza din Serbia/ Seful armatei ruse crede ca scutul antiracheta VA DESTABILIZA EUROPA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Rusia nu exclude folosirea LOVITURILOR PREVENTIVE impotriva SCUTULUI ANTIRACHETA NATO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare